Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
starysadeczanin
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Nie trzeba byc geniuszem ze Wisle od dluzszego czasu nie ukladalo sie ze Slaskiem. Z Lechia duzo lepiej ale ze Slaskiem cos sie wypalilo od dluzszego czasu, widac to bylo nawet na meczach ze duzo wiekszy entuzjazm dotyczyl Lechi czy nawet Poloni Przemysl.z czego to wynikalo ciezko powiedziec mysle ze 2 glowne przyczyny:
po pierwsze Slask troche spuscil z tonu ostatnio i nie jest to juz czolowka krajowa mozecie sie zgadzac czy tez nie ale tak jest(
po drugie i chyba najwaniejsze to Motor, ktory smiem przyznac ze mial duzy wplyw na te stosunki. Wks wyraznie okreslil sie ze nigdy nie zostawia Motoru a w Krakowie wiadomo jak traktuja Lublinian
Te coraz gorsze stosunki doprowadzily do tego i zapowiada sie ciekawa scena teraz
po pierwsze Slask troche spuscil z tonu ostatnio i nie jest to juz czolowka krajowa mozecie sie zgadzac czy tez nie ale tak jest(
po drugie i chyba najwaniejsze to Motor, ktory smiem przyznac ze mial duzy wplyw na te stosunki. Wks wyraznie okreslil sie ze nigdy nie zostawia Motoru a w Krakowie wiadomo jak traktuja Lublinian
Te coraz gorsze stosunki doprowadzily do tego i zapowiada sie ciekawa scena teraz
Pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić.
Śląsk pod wieloma względami to zdecydowanie czołówka (m.in. wyjazdy).W tym aspekcie Wisła nie ma startu do Wrocławian.
Śląsk pod wieloma względami to zdecydowanie czołówka (m.in. wyjazdy).W tym aspekcie Wisła nie ma startu do Wrocławian.
Liczebnie? rozbawiłeś mnie.dariusz pisze:Pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić.
Tylko nie pisz o głośności dopingu bo to żaden wyznacznik.
to w końcu się dogadali z tą zgodą TSW/Lechia/WKS czy nie ?
-
pijany powietrzem
ewidentnie za bardzo zyjecie tym fejsbukiem
-
Sebastian75
Takie pytanie do kibiców Rucha czy pasuje wam jak Wisła na was woła cwele?
Legion topkaNoMercybro pisze:FC Piła to najmocniejsze FC Kolejorza ?
Układ chuligański R z WSH ?? Wisła to obecnie 2 liga pod wzgledem h bądz gruby średniak .Dla Ruchu to są dzieci do bicia . To oco w tym chodzi w tym wszystkim?? jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o... Wisła swoje interesy mogła pchac tylko na wschód (Polonia przemyśl , Resovia) i niemiała jak wejść na teren górnegośląska. No ale teraz już praktycznie całapołudniowa Polska jest zaopatrywana przez TSW. I jeszcze układy z Widzewem , najwieksza kosa swojej zgody... To tak jakby Śląsk przybił układ chuligański z Ccracovią .
hajs
hajs
AKRN pisze:Układ chuligański R z WSH ?? Wisła to obecnie 2 liga pod wzgledem h bądz gruby średniak .Dla Ruchu to są dzieci do bicia . To oco w tym chodzi w tym wszystkim?? jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o... Wisła swoje interesy mogła pchac tylko na wschód (Polonia przemyśl , Resovia) i niemiała jak wejść na teren górnegośląska. No ale teraz już praktycznie całapołudniowa Polska jest zaopatrywana przez TSW. I jeszcze układy z Widzewem , najwieksza kosa swojej zgody... To tak jakby Śląsk przybił układ chuligański z Ccracovią .
hajs
Po czym oceniasz siłe chuligańską Wisły? Trafiłeś ich na trasie, sprawdziłeś, jakaś ekipa sprawdziła? Bo ktoś tu wcześniej pisał że Wisła dzwoni z propozycjami a dużo ekip odmawia, więc jak to jest? Dalej powtarzacie te banały o interesach rodem z fejsbuka do których żadnych układów h nie trzeba zawierać w dodatku pare dni temu obie ekipy ochrzciły swój układ h w marsylii na kadrze obijając przeciwników.
Mnie bardziej ciekawią kolejne ruchy na naszej kibicowskiej scenie. Bo to że bedzie jakaś odpowiedź głównie podejrzewam że ze strony Lecha to tego jestem pewny. Jednak Lech to wciąż numer 1 a żeby być hegemonem to będą musieli się jeszcze zabezpieczyć w jakiś sposób. Ciekawy sezon się zapowiada w tym roku, najciekawszy od wieeelu wieeelu lat, nic tylko czekać.
ta... wisła druga liga h dobre sobie... moze nie sa top 3 i tyle a w tej lidze chuliganow sa punkty i bramki i czy co sezon sie zeruja? ciekawe w takim razie jak autorzy takich zdan sklasyfikowali by legie pogon sosnowiec czy arke (sory, wzialem przykladowe kluby z dobra chuliganska historia tylko wokol ktorych teraz troche ciszej), 3, 4 ligi, a gdzie okregowka?
-
imperium2015
- Kontakt:
Rookie pisze:AKRN pisze:Układ chuligański R z WSH ?? Wisła to obecnie 2 liga pod wzgledem h bądz gruby średniak .Dla Ruchu to są dzieci do bicia . To oco w tym chodzi w tym wszystkim?? jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o... Wisła swoje interesy mogła pchac tylko na wschód (Polonia przemyśl , Resovia) i niemiała jak wejść na teren górnegośląska. No ale teraz już praktycznie całapołudniowa Polska jest zaopatrywana przez TSW. I jeszcze układy z Widzewem , najwieksza kosa swojej zgody... To tak jakby Śląsk przybił układ chuligański z Ccracovią .
hajs
Po czym oceniasz siłe chuligańską Wisły? Trafiłeś ich na trasie, sprawdziłeś, jakaś ekipa sprawdziła? Bo ktoś tu wcześniej pisał że Wisła dzwoni z propozycjami a dużo ekip odmawia, więc jak to jest? Dalej powtarzacie te banały o interesach rodem z fejsbuka do których żadnych układów h nie trzeba zawierać w dodatku pare dni temu obie ekipy ochrzciły swój układ h w marsylii na kadrze obijając przeciwników.
Mnie bardziej ciekawią kolejne ruchy na naszej kibicowskiej scenie. Bo to że bedzie jakaś odpowiedź głównie podejrzewam że ze strony Lecha to tego jestem pewny. Jednak Lech to wciąż numer 1 a żeby być hegemonem to będą musieli się jeszcze zabezpieczyć w jakiś sposób. Ciekawy sezon się zapowiada w tym roku, najciekawszy od wieeelu wieeelu lat, nic tylko czekać.
Z całym szacunkiem kolego, ale on ma rację. Nie da się traktować ich poważnie, zwłaszcza gdy oświadczają się, że chcą się pokazać bojowo na ręce, a i tak latają ze sprzętem i to nie na ich sąsiadkę, a po drugie tak. W ciągu ostatnich kilku lat Wiślacy nie chcieli spotykać się z żadnymi śląskimi ekipami.
-
walka__o_przetrwanie
Ty to możesz czekać na niusy internetowe tylko. Tylko tutaj możesz zaistnieć. Każdy wybiera swoją droge ty wybrałeś taką :)Rookie pisze:AKRN pisze:Układ chuligański R z WSH ?? Wisła to obecnie 2 liga pod wzgledem h bądz gruby średniak .Dla Ruchu to są dzieci do bicia . To oco w tym chodzi w tym wszystkim?? jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o... Wisła swoje interesy mogła pchac tylko na wschód (Polonia przemyśl , Resovia) i niemiała jak wejść na teren górnegośląska. No ale teraz już praktycznie całapołudniowa Polska jest zaopatrywana przez TSW. I jeszcze układy z Widzewem , najwieksza kosa swojej zgody... To tak jakby Śląsk przybił układ chuligański z Ccracovią .
hajs
,to tak jakby przybili zgodę z Cracovią, hehe dobre sobie, ja sobie jakoś nie wyobrażam Lecha na sektory Wisły czy nawet Motoru, ale jak Ruch wchodził na mecz we Wrocławiu to chyba ci się coś popierdoliło z tym porównaniem
Co jak co ale od Podkarpacia po Śląsk i centralna czesc Polski Wisła ma ukladowiczow z najwyższej polki. Inne ekipy będą mieć w te tereny wyprawy z dreszczykiem niepewności
Nie ma żadnej presji, zresztą połowa osiedli i FC nie posiada nawet profili na facebook'u.Zolpidem pisze:
kosacki: wszystkie oświadczenia są identyczne, tylko jedno jest nie po linii WSH i te Dobczyce tak zalazły niektórym za skórę, że nieprzypadkowe osoby zaczęły się spinać na ich profilu, dobrze wiesz które i pod fejk kontami i pod swoimi.
Niektóre Wasze grupy nadal milczą pomimo presji środowiska która jak wiesz ma odmienny pogląd niż zwykły piknik zgodowy na sprawy TKWM
Taki komunikat zamieściło od siebie Skawina, a za nimi poszli dalej. Wszystkie oświadczenia są identyczne bo poszło "kopiuj + wklej".
A ten profil Dobczyc jak już wspomniałem jest fejk kontem. Gamoń który go prowadzi jest anty Wisła Sharks więc celowo dopisał bajeczkę, że ktoś mu coś kazał (na pytanie aby pokazał screen z prywatnej wiadomości nie odpowiedział do teraz - no chyba, że sms-a od jednego z Szarków dostał : D) Uwierz, że Sharksi i tak poradziłyby sobie bez 10 chłopców z Dobczyc, spokojnie.
Rookie pisze:AKRN pisze:Układ chuligański R z WSH ?? Wisła to obecnie 2 liga pod wzgledem h bądz gruby średniak .Dla Ruchu to są dzieci do bicia . To oco w tym chodzi w tym wszystkim?? jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o... Wisła swoje interesy mogła pchac tylko na wschód (Polonia przemyśl , Resovia) i niemiała jak wejść na teren górnegośląska. No ale teraz już praktycznie całapołudniowa Polska jest zaopatrywana przez TSW. I jeszcze układy z Widzewem , najwieksza kosa swojej zgody... To tak jakby Śląsk przybił układ chuligański z Ccracovią .
hajs
Po czym oceniasz siłe chuligańską Wisły? Trafiłeś ich na trasie, sprawdziłeś, jakaś ekipa sprawdziła?
Można powiedzieć że jedna taka ekipa ich sprawdza bardzo często. I po tym to wniskuje (dla napalenców nie jest to Cracovia )
,Uwaga, dostaliśmy polecenie od WSH,
na głównej zdjęcie flagi WS, co trzecia fota z rekinem, faktycznie wiarygodne po chuju:)
na głównej zdjęcie flagi WS, co trzecia fota z rekinem, faktycznie wiarygodne po chuju:)
chyba to było do mnie*** pisze:,to tak jakby przybili zgodę z Cracovią, hehe dobre sobie, ja sobie jakoś nie wyobrażam Lecha na sektory Wisły czy nawet Motoru, ale jak Ruch wchodził na mecz we Wrocławiu to chyba ci się coś popierdoliło z tym porównaniem
ja pisałem o widzewie a ty nawiązujesz do ruchu. Śląsk nie wpuszczał na swoje sektory cracovii. Ruch wchodził (kontakty z PF) i jaga... ale nie słyszałem zeby ktoś wchodził z acl.
Pozatym też sobie wielu żeczy niewyobrażałem ąż do ostatnich paru dni :)
Ponoć coś jest na rzeczy pomiędzy Lech - ŁKS - Lechia / ktoś, coś?
JAJA JAK c*** JAK SIĘ OKAŻE TO PRAWDĄ.
TO JEST ODRODZENIE SCENY KIBICOWSKIEJ W POLSCE - RUSKIE BĘDĄ ŁAMANE!!!!!!
JAJA JAK c*** JAK SIĘ OKAŻE TO PRAWDĄ.
TO JEST ODRODZENIE SCENY KIBICOWSKIEJ W POLSCE - RUSKIE BĘDĄ ŁAMANE!!!!!!
No ale ten Ruch ma chyba zgodę z Widzewem i to już nie przeszkadzało iść sobie dobrowolnie na rękę w wielu sprawach, natomiast z Wisłą dajesz tu inną bajkę i porównujesz ich kontakty z Widzewem do wąchania przykładowo Śląska z Cracovią że to podobny pułap.Myślę nawet jakbyś porównał ich zgodę z Lublina to na chwile obecną i i przestrzeni lat to wchuj większa kosa niż obecna Śląska z WidzewemAKRN pisze:chyba to było do mnie*** pisze:,to tak jakby przybili zgodę z Cracovią, hehe dobre sobie, ja sobie jakoś nie wyobrażam Lecha na sektory Wisły czy nawet Motoru, ale jak Ruch wchodził na mecz we Wrocławiu to chyba ci się coś popierdoliło z tym porównaniem
ja pisałem o widzewie a ty nawiązujesz do ruchu. Śląsk nie wpuszczał na swoje sektory cracovii. Ruch wchodził (kontakty z PF) i jaga... ale nie słyszałem zeby ktoś wchodził z acl.
Pozatym też sobie wielu żeczy niewyobrażałem ąż do ostatnich paru dni :)
Cracovia zawsze może liczyć na majonezowy układ w Kielcach
-
The Pozer City
Nie tylko w krakowskich :)Zolpidem pisze:Pod hasłem źródełka mówią o bandzie ŁKS Lech Lechia kryje się to co mówione jest w klimatach krakowskich
Chyba pora to usunąć i zamalować ;)

-
nieogar_nieogar
gdzie niby Arka tak dostaje po pizdzie w 3m?NoMercybro pisze:Arka w razie odrzucenia ma i tak Zaglebie itp. Dla Lecha czy wielka strata ? Nie sadze Lech dobrze wie.jaka.sytuacja panuje w tròjmiescie i ,że Arka dostaje po piździe.
z triadą Lech-Lechia-Łks byłoby bardzo ciekawie ale w to akurat nie wierzę. Po pierwsze Lechia jest charakterną ekipą i nie po to zrywała zgodę z Wisłą z wiadomych przyczyn, tylko po to żeby teraz trzymać z odwieczną kosą. Jednak zgoda Poznaniaków z Łksem jest już bardzo prawdopodobna.
ogólnie gdyby jednak doszłoby do tej triady to byłby istrny paradoks - Bałtyk rzucony przez Lecha dla ich największej kosy czyli Arki, potem Arka rzucona przez Lecha dla ich największej kosy czyli Lechii i żeby kiedyś BKS na tym się nie przejechał ;)
-
otto.magico
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma od
was prawo żądać ambitnej i nie ustepliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za Nie godnych... Podania ręki".
Henryk Reyman.
was prawo żądać ambitnej i nie ustepliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za Nie godnych... Podania ręki".
Henryk Reyman.
Wg kibice.net dostaje , wiec jak smiesz watpić :Pnieogar_nieogar pisze:gdzie niby Arka tak dostaje po pizdzie w 3m?NoMercybro pisze:Arka w razie odrzucenia ma i tak Zaglebie itp. Dla Lecha czy wielka strata ? Nie sadze Lech dobrze wie.jaka.sytuacja panuje w tròjmiescie i ,że Arka dostaje po piździe.
Pytanie do wszechwiedzącego komisarza ***
Wyjasnij dlaczego nie ma racji bytu , jest cały czas i ma sie dobrzeprzy takich układach jeśli by doszły do skutku to takie zgody Arka-Zagłębie to raczej prawa bytu nie mają na dłuższą metę, raczej wędka na kutrach i sztama gdzieś w szwecjii hehe
A co do ewentualnych rozkminek w temacie Lech-ŁKS-Lechia , zadne wielkie halo . Klucz do ewentualnego porozumienia jest w Gdańsku i pozostaje jedynie pytanie czy blado-zieloni na taki układ pojda .
-
CzłowiekHonoru
Mnie tam osobiście nie interesuje co zrobi Lechia.Ciekawi mnie tylko reakcja tych co pisali że Lechia to charakterna ekipa,bo nie będą bratać się z tymi co zawierają sojusze z kosą.Szczurki z k.net chyba tego nie przepalą,bo już nie będzie się można dopierdalać do Widzewa,Wisły i Ruchu ;)
Także Lechia niech się dobrze zastanowi,bo może sporo stracić w oczach net hoolsów z k.net ;)
Jedno jest pewne - nadchodzący sezon zapowiada się bardzo ciekawie :)
Także Lechia niech się dobrze zastanowi,bo może sporo stracić w oczach net hoolsów z k.net ;)
Jedno jest pewne - nadchodzący sezon zapowiada się bardzo ciekawie :)
Skoro twierdzisz, że klucz jak to nazwales jest po stronie Lechii, to czemu Wy jeszcze trzymacie z Lechem ?
Co do układu Ruch & Wisla to swietne moim zdaniem posuniecie strategiczne obu ekip. Poludnie Polski bedzie zdominowane przez te ekipy. Nie maja do siebie daleko, wrecz bardzo blisko i szybko moga sie zebrac.
Co do układu Ruch & Wisla to swietne moim zdaniem posuniecie strategiczne obu ekip. Poludnie Polski bedzie zdominowane przez te ekipy. Nie maja do siebie daleko, wrecz bardzo blisko i szybko moga sie zebrac.
i naprawde sadzisz ze dostaniesz tu taka odpowiedz :D
ja mysle ze zadnej zgody L-L-L nie bedzie. Nie sadze ze ktokolwiek w Gdansku zaakaceptowal by ukladanie z kims kto trzyma z Arka. Moze jakis uklad na kadre i to wszystko.
Nie czytam wszystkiego co pisza na kibice .net ale w 3miescie niepodzielnie rzadzi Lechia. Oczywiscie nie chodzi mi o to ze na przyklad na Cisowej jest wiecej biało-zielonych bo oczywiscie tak nie jest. Chodzi o aktywnosc , wyniki potyczek a te raczej dla Arki pomyslne w ostatnich latach nie sa. OK, Arka ostatnio sie troche uaktywnila :)
Wczesniej ktos pisal o zbieraniu chlopakow z miasta na ustawiane walki. Tak bylo jest i bedzie zawsze. to nic nowego.
Inna sprawa jak to sie czasmai konczy. W razie prawdopodobienstwa wpierdolu w tyl zwrot i szybkie nogi coby w buzke nie dostac bo jak to bedzie na bramce wygladac :)
Nie czytam wszystkiego co pisza na kibice .net ale w 3miescie niepodzielnie rzadzi Lechia. Oczywiscie nie chodzi mi o to ze na przyklad na Cisowej jest wiecej biało-zielonych bo oczywiscie tak nie jest. Chodzi o aktywnosc , wyniki potyczek a te raczej dla Arki pomyslne w ostatnich latach nie sa. OK, Arka ostatnio sie troche uaktywnila :)
Wczesniej ktos pisal o zbieraniu chlopakow z miasta na ustawiane walki. Tak bylo jest i bedzie zawsze. to nic nowego.
Inna sprawa jak to sie czasmai konczy. W razie prawdopodobienstwa wpierdolu w tyl zwrot i szybkie nogi coby w buzke nie dostac bo jak to bedzie na bramce wygladac :)
-
CzłowiekHonoru
Pewnie że tak było jest i będzie.I nie pierdolcie,że tylko w Polsce są zbierani ludzie z miasta.Pamiętacie kogo swego czasu pozbierało Dynamo Berlin na grzybobranie z Lechem?
Rozmawiałem w nocy z zaprzyjaźnionymi Wiślakami-nie ma co ukrywać ludzie w Krakowie są wkurwieni i rozżaleni.Zgoda w nami i Śląskiem to dla wielu całe życie kibicowskie i chuligańskie,tak jak dla wielu z TKWM.Moi znajomi normalnie przyjeżdzają do Gdańska na mecz z Lechią,spanie mają zarezerwowane.Pytanie czy przyjadą w barwach...Nie wiem w jakim kierunku to wszystko pójdzie,ja wiem ze nigdy np nie zaśpiewam WTSK,nawet jak to zostaniemy kosami,za dużo świetnych wspomnień związanych z Wisłą i Krakowem,melanży ganianek,wspólnych wypadów do Wrocka,by nagle to wszystko zapomnieć i wyrzucić do kosza.Są przecież nawet małżenstwa gdańsko-krakowskie.Tak się po prostu nie da.W Gdańsku wszyscy spokojnie podchodzą do tematu,olbrzymie zaufanie do naszych decyzyjnych.Po prostu żal,ale nie można było inaczej postąpić i tyle.A co do zgody Lech-Lechia-to nawet nie ma co komentować.
-
wichrowe wzgorze
Lech-ŁKS-Lechia jest coś na rzeczy
Lech na rzecz ŁKS i Lechii rozstanie się z Arką i z cracovią, która niezaakceptuje takiej koalicji.
a wtedy cracovia zostanie z Arką i z Tychami.
a tak w ogóle.
cracovia zaczyna rozszerzać działalność. na meczach zamiast konfetti i serpentyn będą rzucane majonezy. Plus przejmują biznes w Katowickich lokalach.
Lech na rzecz ŁKS i Lechii rozstanie się z Arką i z cracovią, która niezaakceptuje takiej koalicji.
a wtedy cracovia zostanie z Arką i z Tychami.
a tak w ogóle.
cracovia zaczyna rozszerzać działalność. na meczach zamiast konfetti i serpentyn będą rzucane majonezy. Plus przejmują biznes w Katowickich lokalach.
-
CzłowiekHonoru
Przecież oczywiste że nikt nikogo nie będzie jebał na trybunach ze względu na te wspólne lata.Neutral pozostanie i tyle,nikt przecież nie będzie robił problemu tym co mają kontakty ze sobą.To jest oczywista oczywistość.
Do czasu. Prawie identyczna sytuacja była z Jagą - wkurwienie, barwy na meczach i skandowanie, potem zakaz barw i śpiewania, a teraz już każdy wie jak jest.CzłowiekHonoru pisze:Przecież oczywiste że nikt nikogo nie będzie jebał na trybunach ze względu na te wspólne lata.Neutral pozostanie i tyle,nikt przecież nie będzie robił problemu tym co mają kontakty ze sobą.To jest oczywista oczywistość.
-
CzłowiekHonoru
Z Jagą to jest trochę inna sytuacja,nie ta skala.Ja nie widzę żeby przez najbliższe kilka lat TKWM nawzajem na siebie wrzucali.
poczekajmy do pierwszych meczow .CzłowiekHonoru pisze:Z Jagą to jest trochę inna sytuacja,nie ta skala.Ja nie widzę żeby przez najbliższe kilka lat TKWM nawzajem na siebie wrzucali.
Osobiście chłopaków z Czuwaju, w barwach, bo koszulki to jednak barwy, na poczatku kwietnia. Szli spokojnie z kilkoma Motorowcami niedaleko Plazy. Potem byli na Motor-Polonia P co chyba logiczne.mexx80 pisze:A kiedy według Ciebie Czuwaj był w Lublinie? Bo ja osobiście widziałem ich ostatnio na Legia - Polonia na Lubliniance. Zapomniałeś jeszcze wplątać w to Jagę.
Jaga to inna bajka i niewiele ma tu wspólnego.
-
Na_lajcie
Kuuuurwa, rozkmina tu jak w Na dobre i na złe, czy innych Klanach :)
Poziom dyskusji sprowadził się do zgadywanek w stylu "gdyby babcia miała wąsy". Wszyscy niezwykle podniecają się sytuacją na Wiśle a najbardziej koleżanki z drugiej strony Błoń. Spokojnie. Wisła byłą i jest jedna. Kwestia czasu i wszyscy zaakceptują nowy porządek. Janusze nie mają nic do gadania. Faktem jest , że sporo chłopaków ma przyjaciół we Wrocławiu i Gdańsku ale analogicznie było z Jagą. Spokojnie to można porównać. Tamta zgoda byłą na prawdę kultowa