nisc pisze:
Fan Kluby, ja pamiętam złote czasy Pabianic, ba miałem nawet okazję wypić browarka z ŁKS z Cz-wy czy Zgierza i nie były to jakieś ułomki, ŁKS z jednej strony na FC Widzewa wylewa pomyje kilkadziesiąt lat, a jednak wielu wariatów z Alei Unii nie pochodzi z Łodzi i ja przynajmniej do jednego z drugim propagandzisty o białych końcówkach miałbym na ich miejscu duże esy, jako że zdrowia wiele dla Łksy stracili....
ŁKS " wylewa pomyje " na Widzew , a nie na Fan Cluby Widzewa .
Wątpię żeby był tutaj jakiś podział, przynajmniej u nas i patrząc z mojej perspektywy na Widzew , to od zawsze byli uogólnieni i traktowani jako całość , i dobrze. Wątpię też , żeby ktoś z ŁKS się nie zgodził z takim podejściem, obojętnie skąd by nie był, bo w zasadzie wszędzie jego wrogiem będzie Widzew. Jak sam napisałeś taki stan rzeczy utrzymuje się kilkadziesiąt lat i napewni już się nie zmieni. Rywal stosuje w ten sam sposób swoje argumenty.
W przytoczonych przez Ciebie Pabianicach od dawna jest klimat , jak na kolejnym Łódzkim osiedlu . Rywalizacja tam odbywa się na takich samych zasadach jak w Łodzi od dawna , więc muszą padać też takie same argumenty. dotyczy to większości FC, szczególnie tych w aglomeracji - Alex Zgierz Kansas i wiele innych.
To jest oczywiście tylko i wyłącznie moja opinia , ale może coś Cie naprowadzi na właściwe tory ;)
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !