Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Najpierw odpowiedzcie na pytanie które wcześniej ktoś zadał a dotyczyło przerzutów z Piotrkowa.
A co ma dzisiejszy mecz,do "potwierdzania potęgi" na linii ŁKS-Rts?Coś się zmieniło,bo nie kumam?Chyba,że chodzi o wynik meczu,to faktycznie,lipa..PanTuNieStał pisze:Dzisiejszy mecz po raz kolejny potwierdza jaką to potęgą jesteście, śmiać się czy płakać,
-
wielkipigmej
Odkąd wybudowano autostradę i szybciej oraz sprawniej można dostać się do Łodzi zaczeły się jakieś wycieczki z miast gdzie macie swoich antaganistów, aby na was zapolować, czy też nie ma odważnych?
-
Ene due rabe
OleOle - to ponoć Ty jesteś ten wujek dobra rada , po ip było sprawdzane i lokalizacja tez się zgadza..OleOle pisze:Najpierw odpowiedzcie na pytanie które wcześniej ktoś zadał a dotyczyło przerzutów z Piotrkowa.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57D24288
od lat nic nie zmienia - to nie propaganda , Wy po prostu tacy jesteście hahahah
-
alepompazzyda
Chciałbym sie spytać kibiców łksu jak u Was wygląda traktowanie kibiców z Policji i ochrony? sam pracuje w policji i u nas nigdy nie spotkałem się ze złą opinią czy to na wyjazdach czy pod zegarem
-
Widzewski GóRniak
Nie karmić trolla!
-
Widzewski GóRniak
Spokojnie Rabin oddychaj
-
Widzewski GóRniak
hehe bo ty akurat wiesz kto pierwszy na meczu Widzew-Lech zaczął "pozdrawiać"nikodem pisze:Mnie najbardziej śmieszy wypominanie układu ŁKS-Lech,a kilka lat wczesniej byliście na turnieju Lecha,gdzie gwizdano gdy pozdrawialiście zgode,udawaliście ze nic się nie dzieje,u nas raczej nie do pomyślenia,pózniej na meczu,Lech co chwila wrzuca na Ruch,Wy nic,dopiero pózniej zaczeliscie wrzucać na Cracovie,generlanie dalej nic,dopiero pózniej Lech zacżął was ,,pozdrawiać''i koniec układu...tymbardziej mnie to śmiesy iż układ ŁKS-KKS,jest typowo ,,H'' i już kilkukrotnie(oczywisie wiecej)sie konkretnie pokazali,a w walce znimi szanse maja max 2 bandy.
ja za to pamietam z autopsji cala Lodz...w wykonaniu Banitów na Polska-Slowenia na Widzewie...o ile mnie pamiec nie myli to miedzy wywaleniem Widzewowi flagi przez Ruch i zawarciem zgody minelo mniej czasu niz pomiedzy takimi trikami jak Lech-Baltyk, Lech-Arka, flaga Kolejorz na Ruch-Inter, Lech-Widzew nieformalny uklad i l. z Banitow krzyczacy Widzew Widzew tej przyjazni sie nie wstydze...a potem uklad Lech - LKS...
takze EDR obie strony miasta Lodzi maja tendencje do zawierania ukladow/zgod z wrogami w krotkim odstepie czasu
takze EDR obie strony miasta Lodzi maja tendencje do zawierania ukladow/zgod z wrogami w krotkim odstepie czasu
Skoro już o zgodach mowa, jak to jest uważać się za patriotę i bratać z kimś kto gwiżdże podczas hymnu Polski?
Pytanie serio bez napinki, pytam jak wy to widzicie?
H I T ! Wygrałeś !ATM1920 pisze:A jak to jest ze niektóre ekipy bez powodu w celu prowokacyjnym odspiewywali hymn tylko i wyłacznie zeby sprowokowac Ruch??Z tego co wiem to hymn spiewa sie w innych momentach, a nie bez powodu.Zaśpiewać na szypciora i czekać na reakcje nie?
-
wielkipigmej
atm ma rację, obrzydliwe jest śpiewanie Hymnu w celach prowokacji. Jednak gwizdy w czasie Mazurka są sprawą haniebną i HKS mógłby inaczej odpowiedzieć na takie żałosne zachowanie. Np zaśpiewać hymn Niemiec ;)
Prowokacja?
A co prowokującego jest w hymnie Polski? Czyli coś jednak Wam nie pasuje.
Zresztą pytałem jak Rolnicze na to patrzy a nie Ruch.
A co prowokującego jest w hymnie Polski? Czyli coś jednak Wam nie pasuje.
Zresztą pytałem jak Rolnicze na to patrzy a nie Ruch.
Chojenki - slowo przeciw slowu ? Jaki masz dowod na to ze jest on przerzutem?
Pamięć. Wystarczy?ts1998 pisze:Chojenki - slowo przeciw slowu ? Jaki masz dowód na to ze jest on przerzutem?
Czy może chcesz jego własnoręczny podpis na przyznaniu się?
Nie spinaj sie ..... ! Bardziej chodzi mi o to ze latwo kogos oczernic nie majac zadnych dowodow. Spytalem o dowody ktorych na obecna chwile brak ! Po co wiec pisac ze ten to a tamten tamto ...... bez dowodow nie ma tematu
Jak nie ma tematu? Jakich dowodów oczekujesz?ts1998 pisze:Nie spinaj sie ..... ! Bardziej chodzi mi o to ze latwo kogos oczernic nie majac zadnych dowodow. Spytalem o dowody ktorych na obecna chwile brak ! Po co wiec pisac ze ten to a tamten tamto ...... bez dowodow nie ma tematu
To że ten wrzut na chojnach powstał dużo wcześniej niż ktokolwiek usłyszał o nim?
I uprzedzę twoje pytanie nie zaszli nam za skórę, to miało im przypomnieć i utrwalić kim są.
A teraz ktoś próbuje o tym zapomnieć? Tak to nie działa. Kreuje się na na nie wiadomo kogo a jest zwykłym przerzutem i nic i nikt tego nie zmieni.
Zwykłe przerzuty szefują widzewskiej części Bałut.Co Ty na to?
Pewnie już się dzisiaj nie zalogujesz co ludziu "honoru"....
Pewnie już się dzisiaj nie zalogujesz co ludziu "honoru"....
-
WIDZEWSKAduma
O którym meczu mówisz? Jesli o finale z Lechem to zostało to sztucznie rozmuchane, bo ja gwizdów niesłyszałem a byłem na meczuMr.KKK pisze:Skoro już o zgodach mowa, jak to jest uważać się za patriotę i bratać z kimś kto gwiżdże podczas hymnu Polski?
Co do meczów w których rywal spiewa hymn , to oni niekoniecznie gwizdali na hymn tylko na tych którzy uzywają go do prowokacji, na sam fakt bycia takim prowokantem.
Znam wiele osob na Ruchu, jedni uwazają się za Polaków, inni za Ślązaków, ale jeden mi to fajnie wyjaśnił że kultura sląska to niejako zlepek kultury polskiej niemieckiej i troche czeskiej, więc śląskość nie musi oznaczać antypolskości.
Wiadomo że wszedzie znajdą się jacys nie rozumiejący tego, ale wśród patriotów też są takie perełki
Zdziwiony?Radicaal pisze:
Gaz już nowy kupiłeś? Czy hurtowo je dostaliście?
A pamięta jak podpisywał się nad herbem Widzewa w szkole? Czy tego też nie było?Haha pamięć niestety tutaj nie wystarczy.
U was to standard wybaczanie, zapominanie. Co w interesach to się nie liczy.
chojenki pisze:Zdziwiony?Radicaal pisze:
Gaz już nowy kupiłeś? Czy hurtowo je dostaliście?
A pamięta jak podpisywał się nad herbem Widzewa w szkole? Czy tego też nie było?Haha pamięć niestety tutaj nie wystarczy.
U was to standard wybaczanie, zapominanie. Co w interesach to się nie liczy.
A można Cię prosić o krótki opis,co się działo w przedszkolu czy KMWTW.Z góry dzięki za odpowiedź.
-
pijany powietrzem
Prawde zna wąskie grotyno osób zapewne, więc tutaj inni użytkownicy i tak prawdy się nie dowiedzą.
Chociaż faktycznie skoro "był za Widzewem" to dziwne to jego gadanie o zasadach, ja nie wyobrażam sobie przerzucić się nawet w 3 klasie podstawówki
Chociaż faktycznie skoro "był za Widzewem" to dziwne to jego gadanie o zasadach, ja nie wyobrażam sobie przerzucić się nawet w 3 klasie podstawówki
Nie wiem skąd jesteś,ale wyobraź sobie,że historia kibiców 'wielkiego Widzewa' to jeden wielki przerzut.pijany powietrzem pisze:Prawde zna wąskie grotyno osób zapewne, więc tutaj inni użytkownicy i tak prawdy się nie dowiedzą.
Wraz z pierwszymi sukcesami tego klubu,pojawili się nagle kibice,którym bliżej było z nowo wybudowanego blokowiska (nota bene blokowiska Widzew) na Rts niż na ŁKS.Wcześniej ten klub tułał się kilkadziesiąt lat po III/IV ligach i Bóg wie gdzie jeszcze,bo nikt nie prowadził sprawozdań z Ich poczynań.
I tak to się zaczęło.Hańba od samego początku istnienia.
Ruch kroi flagę chłopakom z Gorkiego w 1999 roku. Od 2003 W&R pojawiają się razem na kadrze, od 2005 roku jest zgoda.nisc pisze:.o ile mnie pamiec nie myli to miedzy wywaleniem Widzewowi flagi przez Ruch i zawarciem zgody minelo
Jesli chodzi o gwizdanie na hymn zapytaj sie kolegow na Bukowej oni glosniejsi byli jak przyjechalo Jastrzebie :)Mr.KKK pisze:Skoro już o zgodach mowa, jak to jest uważać się za patriotę i bratać z kimś kto gwiżdże podczas hymnu Polski?
-
Widzewski GóRniak
hehe twój post swiadczy tylko o tym ze cale zycie nie mozesz przebolec ze ten Widzew powstal zabral wam pol Łodzi i praktycznie całe województwo, a wy na to pozwoliliście i teraz poza napinką w necie już nic na to nie poradzicie. Boli? dobrze, ma boleć!Radicaal pisze:Nie wiem skąd jesteś,ale wyobraź sobie,że historia kibiców 'wielkiego Widzewa' to jeden wielki przerzut.pijany powietrzem pisze:Prawde zna wąskie grotyno osób zapewne, więc tutaj inni użytkownicy i tak prawdy się nie dowiedzą.
Wraz z pierwszymi sukcesami tego klubu,pojawili się nagle kibice,którym bliżej było z nowo wybudowanego blokowiska (nota bene blokowiska Widzew) na Rts niż na ŁKS.Wcześniej ten klub tułał się kilkadziesiąt lat po III/IV ligach i Bóg wie gdzie jeszcze,bo nikt nie prowadził sprawozdań z Ich poczynań.
Widzewski GóRniak pisze:hehe twój post swiadczy tylko o tym ze cale zycie nie mozesz przebolec ze ten Widzew powstal zabral wam pol Łodzi i praktycznie całe województwo, a wy na to pozwoliliście i teraz poza napinką w necie już nic na to nie poradzicie. Boli? dobrze, ma boleć!Radicaal pisze:Nie wiem skąd jesteś,ale wyobraź sobie,że historia kibiców 'wielkiego Widzewa' to jeden wielki przerzut.pijany powietrzem pisze:Prawde zna wąskie grotyno osób zapewne, więc tutaj inni użytkownicy i tak prawdy się nie dowiedzą.
Boli jak cholera.A teraz napisz gdzie napisałem nie prawdę.
-
Widzewski GóRniak
Nikt wam tego nie odbiera że byliście w naszym mieście pierwsi, a teraz powiedz gdzie ja napisalem nie prawde?? boli was to ze istniejemy, gdybyscie wiedzieli ze takiego rywala sobie wychodujecie to nigdy byscie na to nie pozwolili i to kazdy (obiektywny) przyzna, tak jak teraz bola wieksze czy mniejsze sukcesy po obu stronach jak was Pabianice a nas Piotrkow i ja nie mam problemu zeby to przyznac a to co sie dzieje na tej stronie i bezsensowna napinka jest dla mnie zalosna.
Radicaal
Ty tak na poważnie?
W latach 70-80 kibicowanie wyglądało zupełnie inaczej, zapytaj starszych kibiców ŁKSy czy nie chodzili na mecze Widzewa w pucharach. Bo skoro wszyscy byli takimi wielkimi fanami ŁKSu to chyba nie powinni, co?
Nie ma co mieszać tamtych czasów i porównywać ich do tego co jest teraz. Ja osobiście nie wyobrażam sobie iść na Wasz mecz obojętnie z kim byście nie grali i pewnie Ty masz identyczne zdanie ale wtedy były zupełnie inne czasy i ludzie inaczej postrzegali kibicowanie. Łódzki klub grał w pucharach to szli popatrzeć na mecz i kibicować bądź co bądź "swoim".
To co mówisz jest mocno naciągane i sam dobrze o tym wiesz. Bo jak nazwać kogoś kto jest za jednym klubem ale idzie na mecz rywala w pucharach i cieszy się z jego zwycięstw?
Jeśli masz zamiar odpowiedzieć napinką to nie pisz nic.
Ty tak na poważnie?
W latach 70-80 kibicowanie wyglądało zupełnie inaczej, zapytaj starszych kibiców ŁKSy czy nie chodzili na mecze Widzewa w pucharach. Bo skoro wszyscy byli takimi wielkimi fanami ŁKSu to chyba nie powinni, co?
Nie ma co mieszać tamtych czasów i porównywać ich do tego co jest teraz. Ja osobiście nie wyobrażam sobie iść na Wasz mecz obojętnie z kim byście nie grali i pewnie Ty masz identyczne zdanie ale wtedy były zupełnie inne czasy i ludzie inaczej postrzegali kibicowanie. Łódzki klub grał w pucharach to szli popatrzeć na mecz i kibicować bądź co bądź "swoim".
To co mówisz jest mocno naciągane i sam dobrze o tym wiesz. Bo jak nazwać kogoś kto jest za jednym klubem ale idzie na mecz rywala w pucharach i cieszy się z jego zwycięstw?
Jeśli masz zamiar odpowiedzieć napinką to nie pisz nic.
Dzięki za normalną odpowiedź.Tak zdaję sobie sprawę jak było.Pamiętam też że Widzew jako klub prosił kibiców ŁKSu
o doping dla Widzewa w ważnych meczach.I to też należy włączyć do Waszej historii.Tak stety lub niestety powstaliście.
Owszem nie było takich antagonizmów jak teraz,lecz to na ŁKS szło się najpierw,a Widzew był zawsze drugi.
Po wybudowaniu osiedla Widzew,część z tych eŁKaeSiaków została już na Widzewie.Później przyszło parę meczy derbowych,po których doszło do pierwszych nie porozumień itd.
Zrozum,nie przypieprzam się na siłę.Lepiej wytłumacz swoim kolegom,żeby następnym razem nie chwytali za broń od której mogą zginąć.
Powtórzę,pomimo że były to inne czasy,to Wasz początek to ludzie z ŁKSu.
o doping dla Widzewa w ważnych meczach.I to też należy włączyć do Waszej historii.Tak stety lub niestety powstaliście.
Owszem nie było takich antagonizmów jak teraz,lecz to na ŁKS szło się najpierw,a Widzew był zawsze drugi.
Po wybudowaniu osiedla Widzew,część z tych eŁKaeSiaków została już na Widzewie.Później przyszło parę meczy derbowych,po których doszło do pierwszych nie porozumień itd.
Zrozum,nie przypieprzam się na siłę.Lepiej wytłumacz swoim kolegom,żeby następnym razem nie chwytali za broń od której mogą zginąć.
Ja widze to inaczej, to nie Ci ludzie z ŁKSu ale ich synowie zaczęli u Nas ruch kibicowski. A to już zupełnie nie pasuje do słowa przerzut. Możesz się nie zgadzać ze mną ale nijak ma się to do czasów dzisiejszych i sytuacji jaka miała miejsce kilka/kilkanaście lat temu w Krakowie. Chyba wiesz o czym mówie.Radicaal pisze:Dzięki za normalną odpowiedź.Tak zdaję sobie sprawę jak było.Pamiętam też że Widzew jako klub prosił kibiców ŁKSu
Łysy80 pisze:Ja widze to inaczej, to nie Ci ludzie z ŁKSu ale ich synowie zaczęli u Nas ruch kibicowski. A to już zupełnie nie pasuje do słowa przerzut. Możesz się nie zgadzać ze mną ale nijak ma się to do czasów dzisiejszych i sytuacji jaka miała miejsce kilka/kilkanaście lat temu w Krakowie. Chyba wiesz o czym mówie.Radicaal pisze:Dzięki za normalną odpowiedź.Tak zdaję sobie sprawę jak było.Pamiętam też że Widzew jako klub prosił kibiców ŁKSu
Generalnie do porozumienia raczej nie dojdziemy.Ale jak rozmowa miałaby tutaj tak wyglądać jak między nami,temat wyglądałby zupełnie inaczej.
Jak powiedział Twój kolega po szalu Cobytu, do normalnej dyskusji trzeba dorosnąć.
-
Ene due rabe
YŁysy80 pisze:Ja widze to inaczej, to nie Ci ludzie z ŁKSu ale ich synowie zaczęli u Nas ruch kibicowski. A to już zupełnie nie pasuje do słowa przerzut. Możesz się nie zgadzać ze mną ale nijak ma się to do czasów dzisiejszych i sytuacji jaka miała miejsce kilka/kilkanaście lat temu w Krakowie. Chyba wiesz o czym mówie.Radicaal pisze:Dzięki za normalną odpowiedź.Tak zdaję sobie sprawę jak było.Pamiętam też że Widzew jako klub prosił kibiców ŁKSu
Jeśli mówisz o początku RUCHU KIBICOWSKIEGO to gadasz głupoty , zresztą nie zgodzę się też raadicalem,
Żaden nie docenił roli FC i wplywow spoza Łodzi na ten proceder .
dziwi to szczególnie w przypadku czerwonoarmisty, ale mi nic do tego ...
Zapomniałeś o wielu swoich kolegach, którzy przyjechali do Łodzi, i byli aktywni kiedy zaczynał się klarowac podział , kiedy najwięcej się działo , bardzo często angazujac się do teraz ...
w sumie ciekawe procentowo , wśród ludności naplywowej jakby to wyglądało w Łodzi na przestrzeni lat. Domyślam się i nie chodzi oczywiście o żarty ;)
przepraszam że wtrącam się w Waszą rozkminkę ale chciałem spytać o co chodzi z tym że na kolejkę przed końcem rozgrywek III ligi Łks jest zagrożony spadkiem. Może mi ktoś to wytłumaczyć , bo z tabeli tego rozkminić nie mogę.
-
Ene due rabe
nisc pisze:
Fan Kluby, ja pamiętam złote czasy Pabianic, ba miałem nawet okazję wypić browarka z ŁKS z Cz-wy czy Zgierza i nie były to jakieś ułomki, ŁKS z jednej strony na FC Widzewa wylewa pomyje kilkadziesiąt lat, a jednak wielu wariatów z Alei Unii nie pochodzi z Łodzi i ja przynajmniej do jednego z drugim propagandzisty o białych końcówkach miałbym na ich miejscu duże esy, jako że zdrowia wiele dla Łksy stracili....
ŁKS " wylewa pomyje " na Widzew , a nie na Fan Cluby Widzewa .
Wątpię żeby był tutaj jakiś podział, przynajmniej u nas i patrząc z mojej perspektywy na Widzew , to od zawsze byli uogólnieni i traktowani jako całość , i dobrze. Wątpię też , żeby ktoś z ŁKS się nie zgodził z takim podejściem, obojętnie skąd by nie był, bo w zasadzie wszędzie jego wrogiem będzie Widzew. Jak sam napisałeś taki stan rzeczy utrzymuje się kilkadziesiąt lat i napewni już się nie zmieni. Rywal stosuje w ten sam sposób swoje argumenty.
W przytoczonych przez Ciebie Pabianicach od dawna jest klimat , jak na kolejnym Łódzkim osiedlu . Rywalizacja tam odbywa się na takich samych zasadach jak w Łodzi od dawna , więc muszą padać też takie same argumenty. dotyczy to większości FC, szczególnie tych w aglomeracji - Alex Zgierz Kansas i wiele innych.
To jest oczywiście tylko i wyłącznie moja opinia , ale może coś Cie naprowadzi na właściwe tory ;)
W tej zjebanej lidze wszystko poniżej 7 miejsca leci w dół.cbc1910 pisze:przepraszam że wtrącam się w Waszą rozkminkę ale chciałem spytać o co chodzi z tym że na kolejkę przed końcem rozgrywek III ligi Łks jest zagrożony spadkiem. Może mi ktoś to wytłumaczyć , bo z tabeli tego rozkminić nie mogę.
-
Ukochane Miasto
o "przerzucaniu " się na Widzew w latach 70-80tych to nawet nie chce mi się pisać, bo nie ma o czym.
tylko kilka zdań: gdyby sytuacja była odwrotna i wasz Łks szalał piłkarsko w pucharach europejskich a Widzew był w cieniu i nagle pół Polski zaczęłoby fascynować się Łksem i tworzyć silne FC oraz przyjeżdżać masowo na mecze to pewnie byście teraz też inaczej ćwierkali a i w Łodzi scenariusze by były inne.. to jest temat jak węzeł gordyjski ,nie do rozwiązania i zawsze będą odmienne zdania .
co do FC to jako ciekawostkę powiem że był moment w Sieradzu że mieliście tu kilku dobrych wariatów ,co było ewenementem w całej waszej propagandzie anty-wieśniackiej :-)
kiedyś gadałem z kumplem (jednym od was) że przy małym wsparciu i w sumie niewielkiej pracy z młodzieżą byłby drugi Włocławek :-) takie to życie pokrętne...no ale pogarda i wasza miejskość sprawiała zawsze że zostawali tacy ludzie sami sobie i nawet przy kryzysie Widzewa w danej miejscowości nic się w konfiguracjach nie zmieniało.
ps: kojarzy może ktoś z Łksu gościa o ksywie C. z Sieradza ??
tylko kilka zdań: gdyby sytuacja była odwrotna i wasz Łks szalał piłkarsko w pucharach europejskich a Widzew był w cieniu i nagle pół Polski zaczęłoby fascynować się Łksem i tworzyć silne FC oraz przyjeżdżać masowo na mecze to pewnie byście teraz też inaczej ćwierkali a i w Łodzi scenariusze by były inne.. to jest temat jak węzeł gordyjski ,nie do rozwiązania i zawsze będą odmienne zdania .
co do FC to jako ciekawostkę powiem że był moment w Sieradzu że mieliście tu kilku dobrych wariatów ,co było ewenementem w całej waszej propagandzie anty-wieśniackiej :-)
kiedyś gadałem z kumplem (jednym od was) że przy małym wsparciu i w sumie niewielkiej pracy z młodzieżą byłby drugi Włocławek :-) takie to życie pokrętne...no ale pogarda i wasza miejskość sprawiała zawsze że zostawali tacy ludzie sami sobie i nawet przy kryzysie Widzewa w danej miejscowości nic się w konfiguracjach nie zmieniało.
ps: kojarzy może ktoś z Łksu gościa o ksywie C. z Sieradza ??
http://www.90minut.pl/liga/0/liga8161.html
Tu widac juz kto zostaje w lidze bo została jedna kolejka.
Jak to będzie z nowa 3 liga jak ona będzie wyglądać?
Awansuje jedna łódzka i jedna mazowiecka z 4, z2 ligi nikt do nas nie spadnie. Będzie fuzja z kolejnym regionem?
Awansuje jedna łódzka i jedna mazowiecka z 4, z2 ligi nikt do nas nie spadnie. Będzie fuzja z kolejnym regionem?
Jak widzę takie wpisy to mnie krew zalewa. Twój Widzew ma grać w tej 3lidze a Ty nawet nie wiesz ,gdzie będą wyjazdy? No chyba,że tylko kibicujesz tu na forum to ok. Więc w następnym sezonie będą 4 trzecie ligi a nie jak dotychczas osiem. Będzie region Łódzki,Mazowiecki,Podlaski i Warmińsko-Mazurski jako jedna liga. Czyli na czwartm poziomie rozgrywek będą wyjazdy po 300+km. Pewnie kilka klubów odpuści bo nie wyrobi z kasą. Coż taki pzpn i układy,że robią tak debilne ligi. A Ty kolego następnym razem zainteresuj się piłką trochę bo nie tylko forum i napinką człowiek żyję a podstawowe info o rozgrywkach,gdzie będzie Twój klib powinieneś chyba znać? Z fartem wszystkim na szlaku.C1365O pisze:http://www.90minut.pl/liga/0/liga8161.html