Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
a g.. Cie to obchodzi pajacu jaka była czyja reakcja, mozesz se jedynie popierdolic na forum ...
jeszcze jakis kapucyn czerwony bedzie pisał, ze ja tu napierdalam w kolko to samo?? Napiszcie se jeszcze sto razy o Lechu, Zawiszy, o naszych zalozycielach, o tym ze fan cluby dumą Widzewa, a ŁKS to przerzuty, i że Widzew był jest i będzie wielki, a na koniec pierdolnijcie jak zawsze - ze to ja zyje internetem a Wy to byscie zlali wogole to smieszne forum najchetniej hahaha...
wezcie se wydrukujcie gotowe sciagawki, bo zakres waszych pierdow jest taki sam od X lat, wtedy latwiej wam bedzie to ogarnac i nie bedziecie sie powtarzac co chwile...
Torf91- misiu rózowy , a przypomnij nam wszystkim JAKA BYŁA WASZA REAKCJA JAK WAM RUCH WYJEBAŁ FLAGI ? - JA ODPOWIEM ZA CIEBIE - PO KILKU DOSŁOWNIE LATACH PRZYBILISCIE Z NIMI ZGODE. Wiec szczekaczka w dół pajacyku, bo osmieszasz tylko znowu ten najwiekszy Widzew, i pokazujesz ze z rzeczywitoscia to wy sie nigdy nie pogodzicie...
jeszcze jakis kapucyn czerwony bedzie pisał, ze ja tu napierdalam w kolko to samo?? Napiszcie se jeszcze sto razy o Lechu, Zawiszy, o naszych zalozycielach, o tym ze fan cluby dumą Widzewa, a ŁKS to przerzuty, i że Widzew był jest i będzie wielki, a na koniec pierdolnijcie jak zawsze - ze to ja zyje internetem a Wy to byscie zlali wogole to smieszne forum najchetniej hahaha...
wezcie se wydrukujcie gotowe sciagawki, bo zakres waszych pierdow jest taki sam od X lat, wtedy latwiej wam bedzie to ogarnac i nie bedziecie sie powtarzac co chwile...
Torf91- misiu rózowy , a przypomnij nam wszystkim JAKA BYŁA WASZA REAKCJA JAK WAM RUCH WYJEBAŁ FLAGI ? - JA ODPOWIEM ZA CIEBIE - PO KILKU DOSŁOWNIE LATACH PRZYBILISCIE Z NIMI ZGODE. Wiec szczekaczka w dół pajacyku, bo osmieszasz tylko znowu ten najwiekszy Widzew, i pokazujesz ze z rzeczywitoscia to wy sie nigdy nie pogodzicie...
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Spokojnie Rabin oddychaj
-
hehe bo ty akurat wiesz kto pierwszy na meczu Widzew-Lech zaczął "pozdrawiać"nikodem pisze:Mnie najbardziej śmieszy wypominanie układu ŁKS-Lech,a kilka lat wczesniej byliście na turnieju Lecha,gdzie gwizdano gdy pozdrawialiście zgode,udawaliście ze nic się nie dzieje,u nas raczej nie do pomyślenia,pózniej na meczu,Lech co chwila wrzuca na Ruch,Wy nic,dopiero pózniej zaczeliscie wrzucać na Cracovie,generlanie dalej nic,dopiero pózniej Lech zacżął was ,,pozdrawiać''i koniec układu...tymbardziej mnie to śmiesy iż układ ŁKS-KKS,jest typowo ,,H'' i już kilkukrotnie(oczywisie wiecej)sie konkretnie pokazali,a w walce znimi szanse maja max 2 bandy.
-
ja za to pamietam z autopsji cala Lodz...w wykonaniu Banitów na Polska-Slowenia na Widzewie...o ile mnie pamiec nie myli to miedzy wywaleniem Widzewowi flagi przez Ruch i zawarciem zgody minelo mniej czasu niz pomiedzy takimi trikami jak Lech-Baltyk, Lech-Arka, flaga Kolejorz na Ruch-Inter, Lech-Widzew nieformalny uklad i l. z Banitow krzyczacy Widzew Widzew tej przyjazni sie nie wstydze...a potem uklad Lech - LKS...
takze EDR obie strony miasta Lodzi maja tendencje do zawierania ukladow/zgod z wrogami w krotkim odstepie czasu
takze EDR obie strony miasta Lodzi maja tendencje do zawierania ukladow/zgod z wrogami w krotkim odstepie czasu
TYBET JEST SERBSKI
-
Gościu twój kolega po szalu zarzucał nam olewkę na zgodę i brak reakcji na wrzuty po czym napisał, że u was takie rzeczy się nie dzieją to mu powiedziałem jaka jest prawda, nie wiem co się gotujesz, nie ja poruszyłem ten temat.Ene due rabe pisze:a g.. Cie to obchodzi pajacu jaka była czyja reakcja, mozesz se jedynie popierdolic na forum ...
Co do zgody z Ruchem to ja Ci zgodnie z twoją prośbą przyponmę jej historie pokrótce bo mam wrażenie, że nie wiesz o czym piszesz.
Już w latach 70 gdy tak na prawdę ruch kibicowski na Widzewie raczkował (W sumie w całej Polsce, zupełnie inne czasy, inne podejście do wyjazdów itd. no ale Widzew wtedy raczkował na tle innych ekip) mieliśmy dobre stosunki z Ruchem i trwało to do połowy lat 80. Później ochłodzenie relacji, zerwanie zgody, próba jej wznowienia o czym nie wszyscy wiedzieli przez co doszło do awantury i przez to powstała kosa. Flaga o której mówisz została skrojona w 1998 roku. Co istotne w relacji ze strony Ruchu jest napisane, że w czasach kosy istniała grupa ludzi na Ruchu, która miała dobry stosunek do Widzewa. Potwierdzeniem tego jest chociażby to, że kibice Widzewa jako jedni z nielicznych byli w tamtym czasie wpuszczani na stadion Ruchu, bowiem obiekt przy ul. Cichej ze względów bezpieczeństwa – remont drogi przyległej do stadionu, był przez dłuższy czas zamknięty dla kibiców gości. Problemem było to, jak sam Ruch pisał, że "Podczas meczów w Chorzowie bywały takie sytuacje, że młyn śpiewał piosenki prowidzewskie, natomiast słynna Dziesiona zdecydowanie sprzeciwiała się układom z łodzianami bluzgając ich. Z tego też powodu o zgodzie nie było mowy". Jak wszędzie doszło do wymiany pokoleń i w 2002 roku zaczęło się to jeszcze bardziej zazębiać. Jak każdy wie w 2005 roku zgoda oficjalnie przybita. I ma się bardzo dobrze do dziś.
Napisałbym też historie z ostatnich 40 lat waszego układu z Lechem ale nie mam czasu się w to zagłębiać żeby napisać to rzetelnie.
-
Wiec napisze ze byl ze mna i to nie na jednym meczu. I napisze wiecej, krzyczl j**** lks. No ale teraz spoko ziomek bo co tam wtedy byl w gimnazjum wiec nie widzial co robi.[/quote]
Za kłamstwo masz c**** w d**** , internet z anonima wszystko przyjmie a Twoi kumple z osiedla nie raz potwierdzili mi moją wersję, za wymyślone kłamstwa dożywotni c*** Ci w d****.
Za kłamstwo masz c**** w d**** , internet z anonima wszystko przyjmie a Twoi kumple z osiedla nie raz potwierdzili mi moją wersję, za wymyślone kłamstwa dożywotni c*** Ci w d****.
-
Skoro już o zgodach mowa, jak to jest uważać się za patriotę i bratać z kimś kto gwiżdże podczas hymnu Polski?
Pytanie serio bez napinki, pytam jak wy to widzicie?
ŁÓDZKI KLUB SPORTOWY - RODOWICI 1908 ŁODZIANIE ǝʍoʇɹods oʍʇsʎzɹɐʍoʇ ǝzɔıuloɹ
-
H I T ! Wygrałeś !ATM1920 pisze:A jak to jest ze niektóre ekipy bez powodu w celu prowokacyjnym odspiewywali hymn tylko i wyłacznie zeby sprowokowac Ruch??Z tego co wiem to hymn spiewa sie w innych momentach, a nie bez powodu.Zaśpiewać na szypciora i czekać na reakcje nie?
-
atm ma rację, obrzydliwe jest śpiewanie Hymnu w celach prowokacji. Jednak gwizdy w czasie Mazurka są sprawą haniebną i HKS mógłby inaczej odpowiedzieć na takie żałosne zachowanie. Np zaśpiewać hymn Niemiec ;)
-
Prowokacja?
A co prowokującego jest w hymnie Polski? Czyli coś jednak Wam nie pasuje.
Zresztą pytałem jak Rolnicze na to patrzy a nie Ruch.
A co prowokującego jest w hymnie Polski? Czyli coś jednak Wam nie pasuje.
Zresztą pytałem jak Rolnicze na to patrzy a nie Ruch.
ŁÓDZKI KLUB SPORTOWY - RODOWICI 1908 ŁODZIANIE ǝʍoʇɹods oʍʇsʎzɹɐʍoʇ ǝzɔıuloɹ
-
Kłamcą to ty jesteś i masz na dodatek c**** w gębie.Nic tego nie zmieni że był, jest i będzie przerzutem.ŁKS1908ŁKS pisze:Za kłamstwo
Możesz opowiadać bajki ale
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZjT5omORWPk[/youtube]
Przeszłości tak łatwo nie można wymazać.
Co sam siebie bronisz? Jesteś jednym z rodowitych z chojen.
Może chcesz historie pozostałych rodowitych izraelczyków z chojen? Tu też będziesz opowiadał że kłamię?
-
Chojenki - slowo przeciw slowu ? Jaki masz dowod na to ze jest on przerzutem?
-
Pamięć. Wystarczy?ts1998 pisze:Chojenki - slowo przeciw slowu ? Jaki masz dowód na to ze jest on przerzutem?
Czy może chcesz jego własnoręczny podpis na przyznaniu się?
-
Nie spinaj sie ..... ! Bardziej chodzi mi o to ze latwo kogos oczernic nie majac zadnych dowodow. Spytalem o dowody ktorych na obecna chwile brak ! Po co wiec pisac ze ten to a tamten tamto ...... bez dowodow nie ma tematu
-
Jak nie ma tematu? Jakich dowodów oczekujesz?ts1998 pisze:Nie spinaj sie ..... ! Bardziej chodzi mi o to ze latwo kogos oczernic nie majac zadnych dowodow. Spytalem o dowody ktorych na obecna chwile brak ! Po co wiec pisac ze ten to a tamten tamto ...... bez dowodow nie ma tematu
To że ten wrzut na chojnach powstał dużo wcześniej niż ktokolwiek usłyszał o nim?
I uprzedzę twoje pytanie nie zaszli nam za skórę, to miało im przypomnieć i utrwalić kim są.
A teraz ktoś próbuje o tym zapomnieć? Tak to nie działa. Kreuje się na na nie wiadomo kogo a jest zwykłym przerzutem i nic i nikt tego nie zmieni.
-
Zwykłe przerzuty szefują widzewskiej części Bałut.Co Ty na to?
Pewnie już się dzisiaj nie zalogujesz co ludziu "honoru"....
Pewnie już się dzisiaj nie zalogujesz co ludziu "honoru"....
-
Chojenki :
Haha pamięć niestety tutaj nie wystarczy. Ja też sporo rzeczy z pamięci pisalem, i tutaj wrzucalem , nawet własne słowa Widzewiakow gdzieś tam kiedyś wypowiedziane i ich tok rozumowania niektórych rzeczy - , ale dla twoich kumpli to był c***, i się zarzekali że tak nie jest, i kłamie... bo nie mogę tego udowodnić.
twój kolezka (ten z napinkowym nickiem) pisał , że jak ktoś nie ma dowodow, to niech się nie spina , co było odpowiedzią na niewygodne fakty jakie tu wrzucalem i wynikało z tego że każdy wiedział że udowodnić to będzie ciężko...
Więc twój słowo "chojenki" , i to co niby tam pamiętasz z gimnazjum - to sobie możesz wsadzić jedynie w sandały ;)
Tak jak i ten graf , stworzony na potrzeby waszej propagandy ...
Zróbcie taki sam gryzmoł, ale skierowany do swoich czerwonych kumpli z Balut ..
Haha pamięć niestety tutaj nie wystarczy. Ja też sporo rzeczy z pamięci pisalem, i tutaj wrzucalem , nawet własne słowa Widzewiakow gdzieś tam kiedyś wypowiedziane i ich tok rozumowania niektórych rzeczy - , ale dla twoich kumpli to był c***, i się zarzekali że tak nie jest, i kłamie... bo nie mogę tego udowodnić.
twój kolezka (ten z napinkowym nickiem) pisał , że jak ktoś nie ma dowodow, to niech się nie spina , co było odpowiedzią na niewygodne fakty jakie tu wrzucalem i wynikało z tego że każdy wiedział że udowodnić to będzie ciężko...
Więc twój słowo "chojenki" , i to co niby tam pamiętasz z gimnazjum - to sobie możesz wsadzić jedynie w sandały ;)
Tak jak i ten graf , stworzony na potrzeby waszej propagandy ...
Zróbcie taki sam gryzmoł, ale skierowany do swoich czerwonych kumpli z Balut ..
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
O którym meczu mówisz? Jesli o finale z Lechem to zostało to sztucznie rozmuchane, bo ja gwizdów niesłyszałem a byłem na meczuMr.KKK pisze:Skoro już o zgodach mowa, jak to jest uważać się za patriotę i bratać z kimś kto gwiżdże podczas hymnu Polski?
Co do meczów w których rywal spiewa hymn , to oni niekoniecznie gwizdali na hymn tylko na tych którzy uzywają go do prowokacji, na sam fakt bycia takim prowokantem.
Znam wiele osob na Ruchu, jedni uwazają się za Polaków, inni za Ślązaków, ale jeden mi to fajnie wyjaśnił że kultura sląska to niejako zlepek kultury polskiej niemieckiej i troche czeskiej, więc śląskość nie musi oznaczać antypolskości.
Wiadomo że wszedzie znajdą się jacys nie rozumiejący tego, ale wśród patriotów też są takie perełki
-
Zdziwiony?Radicaal pisze:
Gaz już nowy kupiłeś? Czy hurtowo je dostaliście?
A pamięta jak podpisywał się nad herbem Widzewa w szkole? Czy tego też nie było?Haha pamięć niestety tutaj nie wystarczy.
U was to standard wybaczanie, zapominanie. Co w interesach to się nie liczy.
-
chojenki pisze:Zdziwiony?Radicaal pisze:
Gaz już nowy kupiłeś? Czy hurtowo je dostaliście?
A pamięta jak podpisywał się nad herbem Widzewa w szkole? Czy tego też nie było?Haha pamięć niestety tutaj nie wystarczy.
U was to standard wybaczanie, zapominanie. Co w interesach to się nie liczy.
A można Cię prosić o krótki opis,co się działo w przedszkolu czy KMWTW.Z góry dzięki za odpowiedź.
-
Prawde zna wąskie grotyno osób zapewne, więc tutaj inni użytkownicy i tak prawdy się nie dowiedzą.
Chociaż faktycznie skoro "był za Widzewem" to dziwne to jego gadanie o zasadach, ja nie wyobrażam sobie przerzucić się nawet w 3 klasie podstawówki
Chociaż faktycznie skoro "był za Widzewem" to dziwne to jego gadanie o zasadach, ja nie wyobrażam sobie przerzucić się nawet w 3 klasie podstawówki
-
Nie wiem skąd jesteś,ale wyobraź sobie,że historia kibiców 'wielkiego Widzewa' to jeden wielki przerzut.pijany powietrzem pisze:Prawde zna wąskie grotyno osób zapewne, więc tutaj inni użytkownicy i tak prawdy się nie dowiedzą.
Wraz z pierwszymi sukcesami tego klubu,pojawili się nagle kibice,którym bliżej było z nowo wybudowanego blokowiska (nota bene blokowiska Widzew) na Rts niż na ŁKS.Wcześniej ten klub tułał się kilkadziesiąt lat po III/IV ligach i Bóg wie gdzie jeszcze,bo nikt nie prowadził sprawozdań z Ich poczynań.
I tak to się zaczęło.Hańba od samego początku istnienia.
-
Ruch kroi flagę chłopakom z Gorkiego w 1999 roku. Od 2003 W&R pojawiają się razem na kadrze, od 2005 roku jest zgoda.nisc pisze:.o ile mnie pamiec nie myli to miedzy wywaleniem Widzewowi flagi przez Ruch i zawarciem zgody minelo
1910
-
Jesli chodzi o gwizdanie na hymn zapytaj sie kolegow na Bukowej oni glosniejsi byli jak przyjechalo Jastrzebie :)Mr.KKK pisze:Skoro już o zgodach mowa, jak to jest uważać się za patriotę i bratać z kimś kto gwiżdże podczas hymnu Polski?
Ruch ma bolec i bedzie bolal, a na grobie wyryjesz sobie erke odwrocona do gory nogami na znak wiecznych kompleksowUmoumsxxl pisze:...

Kibicow na Slasku dzielimy na fanow Ruchu i antyruchu

-
hehe twój post swiadczy tylko o tym ze cale zycie nie mozesz przebolec ze ten Widzew powstal zabral wam pol Łodzi i praktycznie całe województwo, a wy na to pozwoliliście i teraz poza napinką w necie już nic na to nie poradzicie. Boli? dobrze, ma boleć!Radicaal pisze:Nie wiem skąd jesteś,ale wyobraź sobie,że historia kibiców 'wielkiego Widzewa' to jeden wielki przerzut.pijany powietrzem pisze:Prawde zna wąskie grotyno osób zapewne, więc tutaj inni użytkownicy i tak prawdy się nie dowiedzą.
Wraz z pierwszymi sukcesami tego klubu,pojawili się nagle kibice,którym bliżej było z nowo wybudowanego blokowiska (nota bene blokowiska Widzew) na Rts niż na ŁKS.Wcześniej ten klub tułał się kilkadziesiąt lat po III/IV ligach i Bóg wie gdzie jeszcze,bo nikt nie prowadził sprawozdań z Ich poczynań.
-
Widzewski GóRniak pisze:hehe twój post swiadczy tylko o tym ze cale zycie nie mozesz przebolec ze ten Widzew powstal zabral wam pol Łodzi i praktycznie całe województwo, a wy na to pozwoliliście i teraz poza napinką w necie już nic na to nie poradzicie. Boli? dobrze, ma boleć!Radicaal pisze:Nie wiem skąd jesteś,ale wyobraź sobie,że historia kibiców 'wielkiego Widzewa' to jeden wielki przerzut.pijany powietrzem pisze:Prawde zna wąskie grotyno osób zapewne, więc tutaj inni użytkownicy i tak prawdy się nie dowiedzą.
Boli jak cholera.A teraz napisz gdzie napisałem nie prawdę.
-
Nikt wam tego nie odbiera że byliście w naszym mieście pierwsi, a teraz powiedz gdzie ja napisalem nie prawde?? boli was to ze istniejemy, gdybyscie wiedzieli ze takiego rywala sobie wychodujecie to nigdy byscie na to nie pozwolili i to kazdy (obiektywny) przyzna, tak jak teraz bola wieksze czy mniejsze sukcesy po obu stronach jak was Pabianice a nas Piotrkow i ja nie mam problemu zeby to przyznac a to co sie dzieje na tej stronie i bezsensowna napinka jest dla mnie zalosna.
-
Oj nie,nie,nie,nie.Nie wykręcaj się od odpowiedzi.A to że byliśmy pierwsi w mieście to wie dziecko z podstawówki w Kętrzynie.Widzewski GóRniak pisze:Nikt wam tego nie odbiera że byliście w naszym mieście pierwsi, a teraz powiedz gdzie ja napisalem nie prawde?? boli was to ze istniejemy, gdybyscie wiedzieli ze takiego rywala sobie wychodujecie to nigdy byscie na to nie pozwolili i to kazdy (obiektywny) przyzna, tak jak teraz bola wieksze czy mniejsze sukcesy po obu stronach jak was Pabianice a nas Piotrkow i ja nie mam problemu zeby to przyznac a to co sie dzieje na tej stronie i bezsensowna napinka jest dla mnie zalosna.
Tu chodzi o to,że Wasza historia kibicowska opiera się na przerzutach,więc z łaski swojej nie zmieniaj kontekstu tej rozmówki.
Po raz kolejny giniecie od własnej broni.Od jakiegoś czasu Wasza tuba propagandowa zaczyna mocno szwankować.
Jeśli masz mi coś jeszcze do napisania,to odnieś się konkretnie do zarzutu o przerzuty,o Waszą historię kibicowania.
Reszty nie musisz komentować,odpuść.
Konkretnie,bez pierdół wymijających typu że my byliśmy pierwsi...
-
Radicaal
Ty tak na poważnie?
W latach 70-80 kibicowanie wyglądało zupełnie inaczej, zapytaj starszych kibiców ŁKSy czy nie chodzili na mecze Widzewa w pucharach. Bo skoro wszyscy byli takimi wielkimi fanami ŁKSu to chyba nie powinni, co?
Nie ma co mieszać tamtych czasów i porównywać ich do tego co jest teraz. Ja osobiście nie wyobrażam sobie iść na Wasz mecz obojętnie z kim byście nie grali i pewnie Ty masz identyczne zdanie ale wtedy były zupełnie inne czasy i ludzie inaczej postrzegali kibicowanie. Łódzki klub grał w pucharach to szli popatrzeć na mecz i kibicować bądź co bądź "swoim".
To co mówisz jest mocno naciągane i sam dobrze o tym wiesz. Bo jak nazwać kogoś kto jest za jednym klubem ale idzie na mecz rywala w pucharach i cieszy się z jego zwycięstw?
Jeśli masz zamiar odpowiedzieć napinką to nie pisz nic.
Ty tak na poważnie?
W latach 70-80 kibicowanie wyglądało zupełnie inaczej, zapytaj starszych kibiców ŁKSy czy nie chodzili na mecze Widzewa w pucharach. Bo skoro wszyscy byli takimi wielkimi fanami ŁKSu to chyba nie powinni, co?
Nie ma co mieszać tamtych czasów i porównywać ich do tego co jest teraz. Ja osobiście nie wyobrażam sobie iść na Wasz mecz obojętnie z kim byście nie grali i pewnie Ty masz identyczne zdanie ale wtedy były zupełnie inne czasy i ludzie inaczej postrzegali kibicowanie. Łódzki klub grał w pucharach to szli popatrzeć na mecz i kibicować bądź co bądź "swoim".
To co mówisz jest mocno naciągane i sam dobrze o tym wiesz. Bo jak nazwać kogoś kto jest za jednym klubem ale idzie na mecz rywala w pucharach i cieszy się z jego zwycięstw?
Jeśli masz zamiar odpowiedzieć napinką to nie pisz nic.
-
Tube propagandy to akurat wy macie na mistrzoskim poziomie, najpierw zydzi bo wam sie haslo "zydzew" dobrze komponowalo i rzuciliscie je w Polske zeby odwrócić uwagę od waszych zalłożycieli, potem wieśniaki ze niby wy rodowici nas w Łodzi nie ma, a kiedy zrozumieliście że fan cluby mogą być realną siła to teraz nagle śpiewka że cały Widzew to przerzuty, powodzenia!
-
Dzięki za normalną odpowiedź.Tak zdaję sobie sprawę jak było.Pamiętam też że Widzew jako klub prosił kibiców ŁKSu
o doping dla Widzewa w ważnych meczach.I to też należy włączyć do Waszej historii.Tak stety lub niestety powstaliście.
Owszem nie było takich antagonizmów jak teraz,lecz to na ŁKS szło się najpierw,a Widzew był zawsze drugi.
Po wybudowaniu osiedla Widzew,część z tych eŁKaeSiaków została już na Widzewie.Później przyszło parę meczy derbowych,po których doszło do pierwszych nie porozumień itd.
Zrozum,nie przypieprzam się na siłę.Lepiej wytłumacz swoim kolegom,żeby następnym razem nie chwytali za broń od której mogą zginąć.
Powtórzę,pomimo że były to inne czasy,to Wasz początek to ludzie z ŁKSu.
o doping dla Widzewa w ważnych meczach.I to też należy włączyć do Waszej historii.Tak stety lub niestety powstaliście.
Owszem nie było takich antagonizmów jak teraz,lecz to na ŁKS szło się najpierw,a Widzew był zawsze drugi.
Po wybudowaniu osiedla Widzew,część z tych eŁKaeSiaków została już na Widzewie.Później przyszło parę meczy derbowych,po których doszło do pierwszych nie porozumień itd.
Zrozum,nie przypieprzam się na siłę.Lepiej wytłumacz swoim kolegom,żeby następnym razem nie chwytali za broń od której mogą zginąć.
-
Ja widze to inaczej, to nie Ci ludzie z ŁKSu ale ich synowie zaczęli u Nas ruch kibicowski. A to już zupełnie nie pasuje do słowa przerzut. Możesz się nie zgadzać ze mną ale nijak ma się to do czasów dzisiejszych i sytuacji jaka miała miejsce kilka/kilkanaście lat temu w Krakowie. Chyba wiesz o czym mówie.Radicaal pisze:Dzięki za normalną odpowiedź.Tak zdaję sobie sprawę jak było.Pamiętam też że Widzew jako klub prosił kibiców ŁKSu
-
z początków kibicowania pamiętam że żydami nazywano generalnie kibiców RTS (ale to może dlatego że w tamtych latach - 1989/91) pozostawiliśmy jeszcze w strefie zgód ŁKS-u. A co do ekipy Widzewa i ich początków powstania, nie byłoby może takiej skali gdyby nie cała publiczność łódzka nie chodziła na pucharowe mecze Widzewa w połowie lat 80-tych i nie byłoby degrengolady kibicowskiej ŁKS spowodowanej totalnym upadkiem sportowym wobec sąsiadów. Ja z lat nastoletnich pamiętam ŁKS jako taką garstkę fanatyków, Widzew był wszędzie, potem ŁKS zaczął się zgrabnie pojawiać na kadrze w Zabrzu i na wyjazdach. Dwa elementy ideologii ŁKS nie trzymają się jednak tu kupy jak dla mnie przynajmniej:
Fan Kluby, ja pamiętam złote czasy Pabianic, ba miałem nawet okazję wypić browarka z ŁKS z Cz-wy czy Zgierza i nie były to jakieś ułomki, ŁKS z jednej strony na FC Widzewa wylewa pomyje kilkadziesiąt lat, a jednak wielu wariatów z Alei Unii nie pochodzi z Łodzi i ja przynajmniej do jednego z drugim propagandzisty o białych końcówkach miałbym na ich miejscu duże esy, jako że zdrowia wiele dla Łksy stracili....
Próby uniknięcia przyznania jednoznacznie że wśród założycieli Łksy byli Żydzi i koniec kropka, bez zawracania kijem Wisły, tłumaczenia się "Łodzią czterech kultur", byli to Żydzi i tyle. Jak dla nie to właśnie ŁKS powinien był pojść wiadomą drogą Cracovii, aby maksymalnie wk...i sprowokować wroga
Na koniec wywodu pozdrowienia dla wszystkich znajomych z obydwu stron łódzkiej barykady
ŁKS: Sz., O. , ludzie od flagi Troublemakers,Ś., ekipa z Ogniskowej na Retce i inni, Widzew : M. ze Środmieścia Łodzi, FC Żyrardów, ekipa z Widzew- Atletico Madryt ;-), FC Zduńska Wola i ekipa od walki w pociągu z Ruchem i wielu innych ;-)
Fan Kluby, ja pamiętam złote czasy Pabianic, ba miałem nawet okazję wypić browarka z ŁKS z Cz-wy czy Zgierza i nie były to jakieś ułomki, ŁKS z jednej strony na FC Widzewa wylewa pomyje kilkadziesiąt lat, a jednak wielu wariatów z Alei Unii nie pochodzi z Łodzi i ja przynajmniej do jednego z drugim propagandzisty o białych końcówkach miałbym na ich miejscu duże esy, jako że zdrowia wiele dla Łksy stracili....
Próby uniknięcia przyznania jednoznacznie że wśród założycieli Łksy byli Żydzi i koniec kropka, bez zawracania kijem Wisły, tłumaczenia się "Łodzią czterech kultur", byli to Żydzi i tyle. Jak dla nie to właśnie ŁKS powinien był pojść wiadomą drogą Cracovii, aby maksymalnie wk...i sprowokować wroga
Na koniec wywodu pozdrowienia dla wszystkich znajomych z obydwu stron łódzkiej barykady
ŁKS: Sz., O. , ludzie od flagi Troublemakers,Ś., ekipa z Ogniskowej na Retce i inni, Widzew : M. ze Środmieścia Łodzi, FC Żyrardów, ekipa z Widzew- Atletico Madryt ;-), FC Zduńska Wola i ekipa od walki w pociągu z Ruchem i wielu innych ;-)
TYBET JEST SERBSKI
-
Łysy80 pisze:Ja widze to inaczej, to nie Ci ludzie z ŁKSu ale ich synowie zaczęli u Nas ruch kibicowski. A to już zupełnie nie pasuje do słowa przerzut. Możesz się nie zgadzać ze mną ale nijak ma się to do czasów dzisiejszych i sytuacji jaka miała miejsce kilka/kilkanaście lat temu w Krakowie. Chyba wiesz o czym mówie.Radicaal pisze:Dzięki za normalną odpowiedź.Tak zdaję sobie sprawę jak było.Pamiętam też że Widzew jako klub prosił kibiców ŁKSu
Generalnie do porozumienia raczej nie dojdziemy.Ale jak rozmowa miałaby tutaj tak wyglądać jak między nami,temat wyglądałby zupełnie inaczej.
-
Dobrze wiesz że to było zupełnie inne pokolenie, chyba nie porównasz tego do obecnych przerzutów przy dzisiejszych animozjach ktorych wtedy najzwyczajniej w swiecie nie bylo, bo ludzie chodzili na to i na to i dobrze o tym wiesz, tak jak myslalem nie odniosles sie do mojego ostatniego postu, najpierw zydzi pozniej wiesniaki teraz przerzuty, tonacy brzytwy sie chwyta tak to wyglada z naszej strony, plus że normalnie mozna z Toba wymienic poglady bo jutro jak gimbaza wroci ze szkoly sie zacznie jedna wielka napinka.
-
Jak powiedział Twój kolega po szalu Cobytu, do normalnej dyskusji trzeba dorosnąć.
-
Z tego forum zaraz się będzie można dowiedzieć, że taki dajmy na to 15latek to przecież żaden przerzut, w tym wieku to można. nieświadomy przecież. Typ nie raz, nie dwa jebał Łks aż miło, potem poznał białego wiraszkę z Chojen i efekt jest taki, że jeden teraz składa rymy, a drugi za nim pręży muskuły w teledyskach i robi za reklamę jakiegoś solarium. I pewnie każdy od nas by to olał, gdyby nie fakt, że gość jest charakternym unikatem i jeszcze nawija o zasadach. Ironia losu, szczyt hipokryzji albo ostre zaniki pamięci.
Wielu jest rapujących kibiców i to, że akurat ten jest atakowany to nie żadna propaganda jakby chcieli sąsiedzi, a po prostu fakty, typek dosyć dobrze rymuje, był przydatny to co tam. Można gadać, że czarne jest białe, a białe jest czarne.
i to wywlekanie jakiś lat 70tych kiedy to realia były zupełnie inne to raz, Widzew sukcesami piłkarzy, niespotykaną historią zdobył serca pokoleń Łodzian (i nie tylko), starsi kibicowali często obu drużynom, a młodsi na początku drogi wybierali Widzew, wielu starszych w konfrontacji derbowej wybierało Widzew jako kopciuszka w tych starciach. To dlatego Widzew prawie całkowicie zdominował Łódź na samym początku lat 90tych, dorosło pokolenie końca lat 70tych i mogło stawić czoła starszym ełkaesiakom. Gdyby kibicowski Widzew to była taka fala przerzutów to byśmy was całkiem lali i zdominowali już w latach 80tych- kiedy to był pierwszy boom i era Bońka, Juventusy itd. Falę przerzutów to macie w Piotrkowie i sobie z nimi przybijacie piątki, j**** waszą propagandę.
Wielu jest rapujących kibiców i to, że akurat ten jest atakowany to nie żadna propaganda jakby chcieli sąsiedzi, a po prostu fakty, typek dosyć dobrze rymuje, był przydatny to co tam. Można gadać, że czarne jest białe, a białe jest czarne.
i to wywlekanie jakiś lat 70tych kiedy to realia były zupełnie inne to raz, Widzew sukcesami piłkarzy, niespotykaną historią zdobył serca pokoleń Łodzian (i nie tylko), starsi kibicowali często obu drużynom, a młodsi na początku drogi wybierali Widzew, wielu starszych w konfrontacji derbowej wybierało Widzew jako kopciuszka w tych starciach. To dlatego Widzew prawie całkowicie zdominował Łódź na samym początku lat 90tych, dorosło pokolenie końca lat 70tych i mogło stawić czoła starszym ełkaesiakom. Gdyby kibicowski Widzew to była taka fala przerzutów to byśmy was całkiem lali i zdominowali już w latach 80tych- kiedy to był pierwszy boom i era Bońka, Juventusy itd. Falę przerzutów to macie w Piotrkowie i sobie z nimi przybijacie piątki, j**** waszą propagandę.
[link]
-
YŁysy80 pisze:Ja widze to inaczej, to nie Ci ludzie z ŁKSu ale ich synowie zaczęli u Nas ruch kibicowski. A to już zupełnie nie pasuje do słowa przerzut. Możesz się nie zgadzać ze mną ale nijak ma się to do czasów dzisiejszych i sytuacji jaka miała miejsce kilka/kilkanaście lat temu w Krakowie. Chyba wiesz o czym mówie.Radicaal pisze:Dzięki za normalną odpowiedź.Tak zdaję sobie sprawę jak było.Pamiętam też że Widzew jako klub prosił kibiców ŁKSu
Jeśli mówisz o początku RUCHU KIBICOWSKIEGO to gadasz głupoty , zresztą nie zgodzę się też raadicalem,
Żaden nie docenił roli FC i wplywow spoza Łodzi na ten proceder .
dziwi to szczególnie w przypadku czerwonoarmisty, ale mi nic do tego ...
Zapomniałeś o wielu swoich kolegach, którzy przyjechali do Łodzi, i byli aktywni kiedy zaczynał się klarowac podział , kiedy najwięcej się działo , bardzo często angazujac się do teraz ...
w sumie ciekawe procentowo , wśród ludności naplywowej jakby to wyglądało w Łodzi na przestrzeni lat. Domyślam się i nie chodzi oczywiście o żarty ;)
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
przepraszam że wtrącam się w Waszą rozkminkę ale chciałem spytać o co chodzi z tym że na kolejkę przed końcem rozgrywek III ligi Łks jest zagrożony spadkiem. Może mi ktoś to wytłumaczyć , bo z tabeli tego rozkminić nie mogę.
-
nisc pisze:
ŁKS " wylewa pomyje " na Widzew , a nie na Fan Cluby Widzewa .
Wątpię żeby był tutaj jakiś podział, przynajmniej u nas i patrząc z mojej perspektywy na Widzew , to od zawsze byli uogólnieni i traktowani jako całość , i dobrze. Wątpię też , żeby ktoś z ŁKS się nie zgodził z takim podejściem, obojętnie skąd by nie był, bo w zasadzie wszędzie jego wrogiem będzie Widzew. Jak sam napisałeś taki stan rzeczy utrzymuje się kilkadziesiąt lat i napewni już się nie zmieni. Rywal stosuje w ten sam sposób swoje argumenty.
W przytoczonych przez Ciebie Pabianicach od dawna jest klimat , jak na kolejnym Łódzkim osiedlu . Rywalizacja tam odbywa się na takich samych zasadach jak w Łodzi od dawna , więc muszą padać też takie same argumenty. dotyczy to większości FC, szczególnie tych w aglomeracji - Alex Zgierz Kansas i wiele innych.
To jest oczywiście tylko i wyłącznie moja opinia , ale może coś Cie naprowadzi na właściwe tory ;)
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !