Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
ej a czy to prawda że żydzew jebane k****?
-
Pomyliłeś sie jąkało Widzew j**** zydow to jest poprawna wersja :)
-
Żadna z mądrych głów nie pomyślała ze może banowane są osoby klepiące na kilku nicach.
A wracając do tematu,coś mi się widzi ze dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu zobaczymy zdjęcia z meczu eŁksy.
A wracając do tematu,coś mi się widzi ze dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu zobaczymy zdjęcia z meczu eŁksy.
-
Zdjęcia z KAŻDEGO meczu naszego klubu są na www.lksfans.pl. Wystarczy również odwiedzić stronę internetową Expressu Ilustrowanego lub/i Dziennika Łódzkiego. Serdecznie zapraszam do oglądania.Wasteland pisze:Żadna z mądrych głów nie pomyślała ze może banowane są osoby klepiące na kilku nicach.
Łódzki Klub Sportowy
-
Ile Łksu wspierało Lecha w Sosnowcu?Niewiele brakło i mogło być ciekawie,psy jednak wyniuchały i c*** bombki strzelił.
-
puremuscle pisze:Pomyliłeś sie jąkało Widzew j**** zydow to jest poprawna wersja :)
piękny autodiss, pozdrawiam
-
Nie ubliżaj:Wasteland pisze:ted.turner a przy świnkach też robiłeś?Skoro pracowałeś przy malowaniu domów to i w zagrodach się narobiłeś.Polacy w Stavanger i okolicach są tam tylko od sprzątania,malowania i od wynoszenia gówna z obory.Bo trzeba tu wszystkich uświadomić że owe miasto jest wielkości Pabianic.Z racji że nasza firma miała tam szkolenia bywałem swego czasu ze 3 razy w ciągu roku.99% Polaków tam pracujących to życiowi nieudacznicy nie dający cobie rady w kraju taka oto jest ta twoja "zagranica".
Po pierwsze tysiącom naszych rodaków, ktorzy wyjechali za chlebem za granicę i imają sie róznych zajeć, zeby mieć na zycie.
Po drugie, swoim ziomkom po szalu, ktorzy czynnosci, które wymieniłeś są zmuszeni wykonywac nie za granic, za dobry piniądz, ale u siebie w zagrodzie na rodzimej wsi.
We Włocławku tylko ŁKS!!!
-
O wielkomiejski się odezwał kolejny rodowity. Dlaczego Broń nie wpuszczona dziś na mecz?
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki."

-
Ile osób z Łks dziś na meczu?
-
Grubo....nie wpuścili Broni bo by ich chyba przekrzyczeli, ktoś tu pisał o ultrasce podchodzącej pod bałkański styl......[link]
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki."

-
"Broniarze mobilizowali się na ten wyjazd. Zaczęły się jednak problemy gdyż w tygodniu psy nie dopuściły sektora gości. Poza tym Broń nie wysłała zapotrzebowania na bilety.
W piątek po południu dzwonią, że klub im odpowiedział, że nie może ich wpuścić, w takim razie proponujemy im, że możemy ich wpuścić na nasze sektory. Tak jak w zeszłym sezonie. Oczywiście mają powiedziane, że muszą przyjechać wcześniej i kupić bilety u nas w kasie. W niedzielę rano piszą, że będą w 70 osób, później dzwonią żeby im kupić bilety zbiorczo, żeby nie tracili czasu na stanie w kasie. Ogarniamy im to i czekamy pod stadionem około godziny z biletami dla nich. Pojawili się spóźnieni w 15 minucie spotkania i widok jaki zastaliśmy był żałosny. Na 70 osób dosłownie jedna była trzeźwa, a reszta ledwo stała na nogach. Dostają bilety i następne 15 minut najebany gość nie może policzyć kasy. Kiedy w końcu to mu się udaje, mówimy im w którym miejscu mają stanąć, na co gość stwierdza że nie będziemy mu mówili gdzie mają stanąć i co wywieszać. Oni wywieszą 2 flagi 2 transy na stadionie. Zostaje wyprowadzony z błędu, że wpuszczamy ich grzecznościowo i wchodzą na naszych zasadach. Weszło już kilka osób z Broni i zaczynają sobie spacerować po całej trybunie, a raczej przewracać się a niektórzy chyba niedopici od razu ruszyli po browary. W międzyczasie ci, którzy zostali pod stadionem oświadczają, że ch*j ich obchodzi. Oni wchodzą z flagami i transparentem na Radomiaka. Tego było już za wiele i grupie najebusów z Broni kazano w********** pod wejście, po czym wyjebano resztę która już weszła. Tak zakończyła się przygoda Broni na ŁKS-ie. To chyba normalne, że jeśli ktoś przyjeżdża po dogadaniu się to nie przyjeżdża „na czworaka” i nie stawia warunków. Jakoś w zeszłym sezonie nie było z tym problemów, w tym to przeszli samych siebie.
Na początku 2 połowy zawinęli się w drogę powrotną."
W piątek po południu dzwonią, że klub im odpowiedział, że nie może ich wpuścić, w takim razie proponujemy im, że możemy ich wpuścić na nasze sektory. Tak jak w zeszłym sezonie. Oczywiście mają powiedziane, że muszą przyjechać wcześniej i kupić bilety u nas w kasie. W niedzielę rano piszą, że będą w 70 osób, później dzwonią żeby im kupić bilety zbiorczo, żeby nie tracili czasu na stanie w kasie. Ogarniamy im to i czekamy pod stadionem około godziny z biletami dla nich. Pojawili się spóźnieni w 15 minucie spotkania i widok jaki zastaliśmy był żałosny. Na 70 osób dosłownie jedna była trzeźwa, a reszta ledwo stała na nogach. Dostają bilety i następne 15 minut najebany gość nie może policzyć kasy. Kiedy w końcu to mu się udaje, mówimy im w którym miejscu mają stanąć, na co gość stwierdza że nie będziemy mu mówili gdzie mają stanąć i co wywieszać. Oni wywieszą 2 flagi 2 transy na stadionie. Zostaje wyprowadzony z błędu, że wpuszczamy ich grzecznościowo i wchodzą na naszych zasadach. Weszło już kilka osób z Broni i zaczynają sobie spacerować po całej trybunie, a raczej przewracać się a niektórzy chyba niedopici od razu ruszyli po browary. W międzyczasie ci, którzy zostali pod stadionem oświadczają, że ch*j ich obchodzi. Oni wchodzą z flagami i transparentem na Radomiaka. Tego było już za wiele i grupie najebusów z Broni kazano w********** pod wejście, po czym wyjebano resztę która już weszła. Tak zakończyła się przygoda Broni na ŁKS-ie. To chyba normalne, że jeśli ktoś przyjeżdża po dogadaniu się to nie przyjeżdża „na czworaka” i nie stawia warunków. Jakoś w zeszłym sezonie nie było z tym problemów, w tym to przeszli samych siebie.
Na początku 2 połowy zawinęli się w drogę powrotną."
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
Super opis, mało z krzesła nie spadłem ze śmiechu. To się chłopy zaprezentowali godnie.
IGLOOPOL DĘBICA
-
Odpuść, po c*** zaczynasz napinke?PanTuNieStał pisze:Grubo....nie wpuścili Broni bo by ich chyba przekrzyczeli, ktoś tu pisał o ultrasce podchodzącej pod bałkański styl......[link]
-
Jak sie ma sutuacja na żubardziu 100% ŁKS?
-
Napiszę tak: słabe osiedle ŁKSu.marcino2981 pisze:Jak sie ma sutuacja na żubardziu 100% ŁKS?
-
Tak słabe, że wygrali rywalizację karnetową.Red power pisze:Napiszę tak: słabe osiedle ŁKSu.marcino2981 pisze:Jak sie ma sutuacja na żubardziu 100% ŁKS?
Co do Broni, to żal patrzeć jak ta ekipa się posypała.
HISTORIA NIE KŁAMIE, RODOWICI ŁODZIANIE!
-
5 aut, więcej ich pojechało z Lechem do łęcznej w sobotę. 10 autek było i na Lublinku się zbierali.Red power pisze:Ile Łksu wspierało Lecha w Sosnowcu?Niewiele brakło i mogło być ciekawie,psy jednak wyniuchały i c*** bombki strzelił.
-
nie p******* ci sie fora ? chciales to chyba na IFP napisac...
Kto tu ma na czyi temat najwiecej do powiedzenia ? widza to teraz wszyscy o czym od poczatku pisałem ?
Piszą zydzewiacy , odpowiadają im zydzewiacy podszywający sie pod ŁKSiaków, pyta ktos o coś nas - odpowiadają zydzewiacy, pytają sie zydzewiacy - odpowiadają tez oni.... haha kabaret..
Panowie z ŁKSy odpusmy tym kurwiszonom , pokazmy ze jestesmy madrzejsi od tych internetowych rozjebund..
Kto tu ma na czyi temat najwiecej do powiedzenia ? widza to teraz wszyscy o czym od poczatku pisałem ?
Piszą zydzewiacy , odpowiadają im zydzewiacy podszywający sie pod ŁKSiaków, pyta ktos o coś nas - odpowiadają zydzewiacy, pytają sie zydzewiacy - odpowiadają tez oni.... haha kabaret..
Panowie z ŁKSy odpusmy tym kurwiszonom , pokazmy ze jestesmy madrzejsi od tych internetowych rozjebund..
PATO 1908 GANG
-
nie sciemniaj internetowa rozjebundo, bo mi zescie blokowali wszystkie konta za to co pisałem - a nigdy nie pisałem na dwóch kontach na raz. Kazde kolejne zakladalem dlatego ze poprzednie, za to co pisąłem dziwnym trafem moderator usuwał (jeszcze chcecie wkleic ze to ktos od nas - jak juz dawno osoby od nas w to forum wbiły c****) .Wasteland pisze:Żadna z mądrych głów nie pomyślała ze może banowane są osoby klepiące na kilku nicach.
zyjcie sobie dalej w swoim swiecie czerwone pederasty - usuwajcie tych ktorzy was prostują i pisząc niewygodne rzeczy i nie mozecie nawet nic odpowiedziec poza bluzgami, a tych którzy sami piszą tylko oszczerstwa i nic merytorycznego zostwiajcie tutaj bo wam to pasuje i se wolicie z takimi pogadać. j**** was półglowki ....
PATO 1908 GANG
-
Zmień KONFIDENTA lamusie :)PierdemWdziub pisze:ej czy to prawda ze Widzew ma 3x taki budzet jak ŁKS, a na Unii poza pejsoszwalnia nie ma nikogo kto ma luzne 5 zlotych. Czy to jest jakis argument co do zyciowego nieudacznictwa :) ?
Fajnie ze macie 1000 razy taki budzet jak my, natomiast w lidze ,która my rozjebalismy w pył i zapewnilismy sobie awans na wiele kolejek przed końcem - wy bedziecie walczyc o awans pewnie do końca.
Jak widac - pieniązki nie grają ( na szczescie )
Rozumiem tez, ze z powodu tak wielkich zapasów pieniedzy i nieograniczonych mozliwosci sposnorów - macie najdrozsze karnety i bilety wogole od 1 ligi w dół... ? przeciez to oczywiste :)
ale co tam wasza sprawa, ja nie mam zamiaru was wyprowadzać bynajmniej z błędu - zyjcie sobie w waszym swiecie, tylko od naszego tematu odbijcie - bo gówno macie pojęcie a sie prujecie o wszystko jak stare baby pod blokiem...
PATO 1908 GANG
-
Rabe przecież banował cię twój kolega po szalu.Myślisz,że ktoś z Widzewa by cię zgłaszał skoro tu jest z ciebie taka beka?
-
no no ;)
taka beka ze az musiales sie tu zarejstrować .... interweniować . Podobnie jak cały zastęp twoich ojbszczanych kolezanek.Faktycznie wszystko potwierdza to co mowisz ...
taka beka ze az musiales sie tu zarejstrować .... interweniować . Podobnie jak cały zastęp twoich ojbszczanych kolezanek.Faktycznie wszystko potwierdza to co mowisz ...
PATO 1908 GANG
-
A ty myślisz że ktoś cię traktuje tutaj na poważnie?W takim razie żyj dalej w takim przeświadczeniu.Już był w miarę spokój to znowu się wjebałeś i mącisz.
-
A teraz przyznaj się, że po zablokowaniu swojego poprzedniego konta pisałeś o sobie w trzeciej osobie. Nawet nie chce mi się tego szukać ale beka niezła.Kolejny nick pisze:nie sciemniaj internetowa rozjebundo, bo mi zescie blokowali wszystkie konta za to co pisałem - a nigdy nie pisałem na dwóch kontach na raz. Kazde kolejne zakladalem dlatego ze poprzednie, za to co pisąłem dziwnym trafem moderator usuwał (jeszcze chcecie wkleic ze to ktos od nas - jak juz dawno osoby od nas w to forum wbiły c****) .Wasteland pisze:Żadna z mądrych głów nie pomyślała ze może banowane są osoby klepiące na kilku nicach.
-
byl spokoj bo se mogliscie gadac na nasz temat sami ze sobą ;) ?Red power pisze:A ty myślisz że ktoś cię traktuje tutaj na poważnie?W takim razie żyj dalej w takim przeświadczeniu.Już był w miarę spokój to znowu się wjebałeś i mącisz.
no zajebiscie , jesli o to wam chodzi to prosze bardzo , bawcie sie dalej dziewczynki w takim razie daje wam ''spokoj'' ..
PATO 1908 GANG
-
Jak nie jest tak jak żyd chce to na pewno ktoś mąci.Te żydowskie czerwone plemie ma to we krwi .Niestety ,ale te gnidy rozpleniły sie po całym kraju i pasożytują jak to mają w zwyczaju.Czasami jakaś rozrywka u sąsiadów ze wschodu dla urozmaicenia.i tak wkoło.
-
Chciałem przypomnieć że pisząc w ten sposób obrażasz tych do których się pucujesz.Wszak oni mają żydowskie korzenie.myjster pisze:Jak nie jest tak jak żyd chce to na pewno ktoś mąci.Te żydowskie czerwone plemie ma to we krwi .Niestety ,ale te gnidy rozpleniły sie po całym kraju i pasożytują jak to mają w zwyczaju.Czasami jakaś rozrywka u sąsiadów ze wschodu dla urozmaicenia.i tak wkoło.
-
minetkoholik pisze:5 aut, więcej ich pojechało z Lechem do łęcznej w sobotę. 10 autek było i na Lublinku się zbierali.Red power pisze:Ile Łksu wspierało Lecha w Sosnowcu?Niewiele brakło i mogło być ciekawie,psy jednak wyniuchały i c*** bombki strzelił.
czy Ty jakiś przyjebany jesteś?
nas w sosnowcu 90osób
ŚŻK 1922!
-
Pytanie odnośnie Abramki (abramowskiego)
czy stanowi ona obecnie jakąś konkretną siłę? czy raczej zostały po niej tylko wspomnienia jako "niebezpieczna, mocna ulica" ?
Pamiętam jeszcze z lat 2001/02, owiana była niemal legendą, co najmniej druga limanka..., ale czy faktycznie była tam kiedyś jakaś 'sportowa' ekipa, czy raczej żulernia? i drugie pytanie apropo tej ulicy, czy miała ona kiedyś jakąś oficjalną flagę ŁKSu?, która zawisła na stadionie?
czy stanowi ona obecnie jakąś konkretną siłę? czy raczej zostały po niej tylko wspomnienia jako "niebezpieczna, mocna ulica" ?
Pamiętam jeszcze z lat 2001/02, owiana była niemal legendą, co najmniej druga limanka..., ale czy faktycznie była tam kiedyś jakaś 'sportowa' ekipa, czy raczej żulernia? i drugie pytanie apropo tej ulicy, czy miała ona kiedyś jakąś oficjalną flagę ŁKSu?, która zawisła na stadionie?
-
"skonczyla się nasza aktywność na tym forum, i mowie to z pełnym przekonaniem i odpowiedzialnością."
Też mam takie małe pytanko,kto taki to napisał;)Podpowiedź było to bardzo dawno.
Też mam takie małe pytanko,kto taki to napisał;)Podpowiedź było to bardzo dawno.
-
Red Power, Westland i inni skończcie się spinać i rozwalać temat. Jest spokój w temacie to niech tak zostanie.
Ktoś tam pytał o Żubardź. Jest to osiedle Łksu, z wyjątkiem kilku bloków przy Żabieńcu tzw szóstkach gdzie jest RTS.
Ktoś tam pytał o Żubardź. Jest to osiedle Łksu, z wyjątkiem kilku bloków przy Żabieńcu tzw szóstkach gdzie jest RTS.
-
krokiet_z_grzybami pisze:Pytanie odnośnie Abramki (abramowskiego)
Przede wszystkim ciężko porównać Abramke do Limanki bo to ulica ktora ma chyba z 500 metrów.Choć ilosc dzieciaków czy młodzieży jak na tak mała ul moze kogos dziwić.Ktoś srednio rozgarniety domysli sie dlaczego tak jest.Nie chce sie wdawać w zbędne szczegóły a propos charakteru sportowego ludzi.Napisze tak.Klimat lat 90 jest tu mocno zakorzeniony i w momencie kiedy mamy "gości" wszyscy którzy utożsamiają sie z ŁKS i ULICĄ wiedzą co mają robić.Dzieje się tu coś praktycznie cały czas z racji położenia .Odwiedzają nas wrogowie z roznych części miasta więc tutaj bycie w ciaglej gotowosci jest normalne.Bywa roznia.Bywalo różnie.Spierdalalismy my.Spierdalali napastnicy.Nie wymagajmy tez cudów od ulicy z tak ograniczinym potencjałem.Napis przy graffiti "Sami przeciw wszystkim" doskonale oddaje sytuację w jakiej sa aktualnie mieszkańcy Abramki.Troche poza "głównym nurtem" troche według własnych zasad są i działają tu wierni kibice ŁKS-u.Działają na miare swoich możliwości.Bez porównania oczywiscie do np wspomnianej Limanki.To jakies dwa poziomy wyżej.Abramka może nie do końca bezpieczna za to bardzo klimatyczna i ciekawa.Miłość do ŁKS na szczęście przechodzi z pokolenia na pokolenie.Wiadomo ze z aktywnością mlodych w czasach dzisiejszych bywa różnie ale chyba tsunami nawet nie jest w stanie wyjebac stąd fanów ŁKS.
W latach 90 na Abramce mieszkało kilku kibiców Widzewa.To tak na fali sukcesów.Wszyscy sie ze wszystkimi znaja wiec nawet taka sytuacja byla tolerowana.Więcej.Na Abramce mieszkał gość który aktywnie udzielał się w ekipie sportowej wroga.Oczywiście też wszyscy go znali bo był kumplem z ulicy.Wspolne picie wódki i biesiady były normalka.Zażyłości z osobami ktore byly znanymi personami na ŁKS też na porzadku dziennym.Dziwne? Pewnie ze dziwne.Tak było.Takie były czasy.Taka ciekawostka.Sorry za chaotyczny post ale bardzo ciężko bez wdawania się w zbedne szczegóły(wiadomo dlaczego)napisac o tej ulicy i kibicach.To oczywiscie moje prywatne spojrzenie
ŁKS Łódź Polska
-
Abr1908 pisze:krokiet_z_grzybami pisze:Pytanie odnośnie Abramki (abramowskiego)
Przede wszystkim ciężko porównać Abramke do Limanki bo to ulica ktora ma chyba z 500 metrów.Choć ilosc dzieciaków czy młodzieży jak na tak mała ul moze kogos dziwić.Ktoś srednio rozgarniety domysli sie dlaczego tak jest.Nie chce sie wdawać w zbędne szczegóły a propos charakteru sportowego ludzi.Napisze tak.Klimat lat 90 jest tu mocno zakorzeniony i w momencie kiedy mamy "gości" wszyscy którzy utożsamiają sie z ŁKS i ULICĄ wiedzą co mają robić.Dzieje się tu coś praktycznie cały czas z racji położenia .Odwiedzają nas wrogowie z roznych części miasta więc tutaj bycie w ciaglej gotowosci jest normalne.Bywa roznia.Bywalo różnie.Spierdalalismy my.Spierdalali napastnicy.Nie wymagajmy tez cudów od ulicy z tak ograniczinym potencjałem.Napis przy graffiti "Sami przeciw wszystkim" doskonale oddaje sytuację w jakiej sa aktualnie mieszkańcy Abramki.Troche poza "głównym nurtem" troche według własnych zasad są i działają tu wierni kibice ŁKS-u.Działają na miare swoich możliwości.Bez porównania oczywiscie do np wspomnianej Limanki.To jakies dwa poziomy wyżej.Abramka może nie do końca bezpieczna za to bardzo klimatyczna i ciekawa.Miłość do ŁKS na szczęście przechodzi z pokolenia na pokolenie.Wiadomo ze z aktywnością mlodych w czasach dzisiejszych bywa różnie ale chyba tsunami nawet nie jest w stanie wyjebac stąd fanów ŁKS.
W latach 90 na Abramce mieszkało kilku kibiców Widzewa.To tak na fali sukcesów.Wszyscy sie ze wszystkimi znaja wiec nawet taka sytuacja byla tolerowana.Więcej.Na Abramce mieszkał gość który aktywnie udzielał się w ekipie sportowej wroga.Oczywiście też wszyscy go znali bo był kumplem z ulicy.Wspolne picie wódki i biesiady były normalka.Zażyłości z osobami ktore byly znanymi personami na ŁKS też na porzadku dziennym.Dziwne? Pewnie ze dziwne.Tak było.Takie były czasy.Taka ciekawostka.Sorry za chaotyczny post ale bardzo ciężko bez wdawania się w zbedne szczegóły(wiadomo dlaczego)napisac o tej ulicy i kibicach.To oczywiscie moje prywatne spojrzenie
Z racji tego że mieszkałem za małolata na Sienkiewce i chodziłem do sp 103 to znałem praktycznie wszystkich wariatów zarówno z ŁKS-u jak i Widzewa którzy mieszkali na Abramce. Co do gościa o którym piszesz to był jednym z tych co założyli DHW. Niestety chłopak nie żyje. Ogólnie to mocny bastion ŁKS-y i raczej nic tego nie zmieni. Chyba że wyburzą wszystkie kamienice i postawią TBSy (żart oczywiście).
Co do siły (H) tej ulicy to powiem tak, lata 98-02 chyba najlepsze sporo dobrych i charakternych wariatów. Później ekipa się trochę posypała. Teraz nie wiem jak jest, na pewno działają/wspomagają się z chłopakami z tyłów.
-
Abramke można porównać prędzej do Wlokienniczej albo Mielczarskiego ( stare Polesie ) ... Podobna srodmiejska zabudowa , podobne długości tych ulic i od niepamiętnych czasów absolutne enklawy biało czerwono białego kibolstwa .
Oczywiście różne względy jak emigracja , przeprowadzki czy tzw rewitalizacja - odbiły się na sile tych rewirow(tak jak wszędzie porównując z kilkunastoma latami wstecz) , ale napewno pod względem wychowania młodzieży nie mają się czego wstydzić , nieraz pewnie inne osiedla patrzą z zazdrością że na jednej ulicy może być tylu ŁKSiakow.
Oczywiście różne względy jak emigracja , przeprowadzki czy tzw rewitalizacja - odbiły się na sile tych rewirow(tak jak wszędzie porównując z kilkunastoma latami wstecz) , ale napewno pod względem wychowania młodzieży nie mają się czego wstydzić , nieraz pewnie inne osiedla patrzą z zazdrością że na jednej ulicy może być tylu ŁKSiakow.
PATO 1908 GANG
-
Jest duzo racji w tym co napisałeś.W biedniejszych częściach miasta dzieciaki nie maja tak bardzo zrytych ban "plejstejszyn" etc. Wiekszosc zycia toczy sie na ulicach i to wpływa na ich charaktery.
Łysy80 jestes bardo dobrze zorientowany w temacie :)
Łysy80 jestes bardo dobrze zorientowany w temacie :)
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
Szczerze to nie wiedziałem ze gosc nie żyje.Ekipa troche sie posypala to fakt.Przyczyny sa różne jak wszędzie.Faktem tez jest wspomaganie czy wspolne działanie z sąsiadami.Abramka nie ma silnych tradycji H.Tu raczej od zawsze "Jeden za wszystkich..." Stary klimat łódzkich ulicŁysy80 pisze:Abr1908 pisze:krokiet_z_grzybami pisze:Pytanie odnośnie Abramki (abramowskiego)
Z racji tego że mieszkałem za małolata na Sienkiewce i chodziłem do sp 103 to znałem praktycznie wszystkich wariatów zarówno z ŁKS-u jak i Widzewa którzy mieszkali na Abramce. Co do gościa o którym piszesz to był jednym z tych co założyli DHW. Niestety chłopak nie żyje. Ogólnie to mocny bastion ŁKS-y i raczej nic tego nie zmieni. Chyba że wyburzą wszystkie kamienice i postawią TBSy (żart oczywiście).
Co do siły (H) tej ulicy to powiem tak, lata 98-02 chyba najlepsze sporo dobrych i charakternych wariatów. Później ekipa się trochę posypała. Teraz nie wiem jak jest, na pewno działają/wspomagają się z chłopakami z tyłów.
ŁKS Łódź Polska
-
Odnośnie osoby, o której tu piszecie - cholernie twardy koleś, według mnie jeden z tych, którzy zmienili kibicowski obraz Łodzi. No i miał ciekawe powiązania rodzinne :).
-
Dobry chłopaczyna ze Śródmiescia niestety utopił sie w czasie wakacji...
Abramka dobrze i uczciwie opisana,ja zawsze postrzegałem ja jako mocną ulice gdzie bez dyskusyjnie rządził i rządzi Łks.Wg.mnie zdecydowanie konkretniejsza niż Włókiennicza.
Abramka dobrze i uczciwie opisana,ja zawsze postrzegałem ja jako mocną ulice gdzie bez dyskusyjnie rządził i rządzi Łks.Wg.mnie zdecydowanie konkretniejsza niż Włókiennicza.
-
Pewnie konkretniejsza, tym bardziej teraz - jeśli połowa Włókienki jest juz wyludniona ...
Chodziło mi o zrównanie tych ulic pod względem specyficznego klimatu jaki tam panuje, a nie siły jakie te rewiry prezentują.
Chodziło mi o zrównanie tych ulic pod względem specyficznego klimatu jaki tam panuje, a nie siły jakie te rewiry prezentują.
PATO 1908 GANG
-
Wg mnie Abramka zawsze była poważniejszym rewirem niż Włókiennicza i zawsze trzeba było sie mieć na baczności będąc na tej ulicy,natomiast Włókienka czy Wschodnia chyba nigdy nie stanowiły jakies powazniejszej siły bojowej,banda lumpów i pijusów w latach późniejszych ćpunów.Włókienka i okolice bez szans na rywalizacje z okoliczną Pomorska natomiast Abramka z tego co pamietam kilka razy z Pomorska toczyła wyrównane boje.Swego czasu na Włókience,Wschodniej mieszkało sporo Widzewiaków oficjalnie obnoszacych sie z barwami,nawet słynna pijalka na wsch przy włkn uznana była za Widzewską,na Abramowskiego coś takiego chyba nigdy nie miało miejsca.