Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Internet zmienił wszystko... Starsze pokolenia, brak nowego młodego...
-
Kolejny nick
Coco Jumbo jakby przeczytać te wszystkie 10 postów jakie zes skrobnal to można się naprawdę zastanowić o co Ci chodzi , i co za haczyk ukrywasz. Zastanów się nad sobą ;)
-
Kolejny nick
I jesteś niby za ŁKSem , a pytasz jaka sytuacja w Zgierzu , i komu kibicował Ostr ?? Pisząc jeszcze w poście że niedawno byles 1 raz w Łodzi ?? No faktycznie coś musi być na rzeczy w tym co teraz napisales ;)
Ciao bambino ...
Ciao bambino ...
-
NoMatterWhat
Moglbys racjonalnie wytlumaczyc dlaczego mialoby Cie to dziwic?CocoJambo pisze:Wgl ja nie rozumiem jak ktoś w Łodzi może kibicować Widzewowi spoza dzielni Widzew...
Moja opinia tylko ;)
Piszesz procentowo o ilosci fanow w tym miescie?bezimienny1312 pisze: Piotrków - 95 do 5 dla ŁKS
Niezle musialoby byc tych przerzutow. Jesli wierzyc Tobie, praktycznie kazdy kto byl Widzewiakiem stal sie Lksiakiem. Przed przejeciem tego miasta nikt nie jezdzil (nie mowie ze w ogole) w zorganizowanej grupie, nie bylo flagi ani zadnego(!) gadzetu. W sumie
sumie ich terazniejsze liczby u siebie czy na wyjazdach, to padaka.
Powracajac do Twojej statystyki, to powiem Ci, ze na 100% Widzewiakow jest wiecej w Piotrkowie. Jakosciowo slabiej ale Widzew wciaz cieszy sie wiekszym zaintresowaniem.
Powiedziałem, że jestem sympatykiem.... Ja sympatyzuję a nie kibicuje.. ja lubię ŁKS ze względu na historię, sukcesy, barwy i miasto. Nie jestem żadnym fanatykiem, kibicem... ciekawi mnie łódzka scena i tyle.
To gdzie mieszkasz że pytasz o podstawy?CocoJambo pisze:Powiedziałem, że jestem sympatykiem.... Ja sympatyzuję a nie kibicuje.. ja lubię ŁKS ze względu na historię, sukcesy, barwy i miasto. Nie jestem żadnym fanatykiem, kibicem... ciekawi mnie łódzka scena i tyle.
hmm... logiczne? Widzewowi kibicują ludzie tylko z Widzewa... reprezentują swoja dzielnicę.NoMatterWhat pisze:CocoJambo pisze:Wgl ja nie rozumiem jak ktoś w Łodzi może kibicować Widzewowi spoza dzielni Widzew...
Moja opinia tylko ;)
reszta miasta reprezentuje ŁKS bo mieszkają w Łodzi i nie mieszkają na Widzewie...
Pomorze.Red power pisze:To gdzie mieszkasz że pytasz o podstawy?CocoJambo pisze:Powiedziałem, że jestem sympatykiem.... Ja sympatyzuję a nie kibicuje.. ja lubię ŁKS ze względu na historię, sukcesy, barwy i miasto. Nie jestem żadnym fanatykiem, kibicem... ciekawi mnie łódzka scena i tyle.
Intor czy to ty?CocoJambo pisze:hmm... logiczne? Widzewowi kibicują ludzie tylko z Widzewa... reprezentują swoja dzielnicę.NoMatterWhat pisze:CocoJambo pisze:Wgl ja nie rozumiem jak ktoś w Łodzi może kibicować Widzewowi spoza dzielni Widzew...
Moja opinia tylko ;)
reszta miasta reprezentuje ŁKS bo mieszkają w Łodzi i nie mieszkają na Widzewie...
zdaje sobie sprawe ze pewne klimaty juz nie wroca dlatego jak czytam wypociny kto zamalowal graf lub kto ma jaki profil na fb to rece opadaja...trzeba jasno dac do zrozumienia ze dzieki temu ze mamy taki klimat w naszym miescie wszystkie aspekty kibicowskie sa na dobrym poziomie...miejmy nadzieje ze budowa od nowa klubow bedzie sie pozytywnie rozwijac bo to bedzie z korzyscia dla wszystkich a czas pokaze kto ma wiekszy potencjal...
-
widzewiak_z_gor
Coco due rabin, za Legią jest :)
Większy potencjał ma Widzew bo ma więcej kibiców.To wydaje sie proste.Z drugiej stront weźmy przyklad Legii... Trans Ruchu wali w sedno.Taka prawda.Nie moge tego zrozumieć.Może potrzebny im wróg z prawdziwego zdarzenia?zgierska pisze:zdaje sobie sprawe ze pewne klimaty juz nie wroca dlatego jak czytam wypociny kto zamalowal graf lub kto ma jaki profil na fb to rece opadaja...trzeba jasno dac do zrozumienia ze dzieki temu ze mamy taki klimat w naszym miescie wszystkie aspekty kibicowskie sa na dobrym poziomie...miejmy nadzieje ze budowa od nowa klubow bedzie sie pozytywnie rozwijac bo to bedzie z korzyscia dla wszystkich a czas pokaze kto ma wiekszy potencjal...
Widać nikt tutaj nie ma zbyt dużo dystansu do życia, wyluzujcie :)
PS. Nie jestem fanatykiem żadnej drużyny.
PS. Nie jestem fanatykiem żadnej drużyny.
Mógłby ktoś opisac Łeczyce .Jest tam jakiś podział na Górnik i Widzew ,bo kiedyś Łeczyca była fan klubem Widzewa.
Jeszcze parę lat i Łódź się wyludni... przez 5 lat 40 tysięcy ludzi uciekło... za parę lat nie bd miał kto chodzić na mecze.
Jeszcze pare lat i bedziesz mial osiemnastke ... moze wtedy informacje na temat emigracji zarbkowej z miasta Łodzi bedziesz czytac.z wieksza uwaga i co wazniejsze .... nauczysz sie czytac ze zrozumieniem :-)
Okej, dziękuje za radę! Może skorzystam :) Przydałoby mi się, tak wiem!1925 pisze:Jeszcze pare lat i bedziesz mial osiemnastke ... moze wtedy informacje na temat emigracji zarbkowej z miasta Łodzi bedziesz czytac.z wieksza uwaga i co wazniejsze .... nauczysz sie czytac ze zrozumieniem :-)
-
stachuzrdg
I co w związku z tym ??. Chciałeś się pochwalić że masz robotę w Norwegii przy malowaniu domków ??
Opisze mi ktoś tą Łeczyce ?
-
Fanatycy Widzewa
- Kontakt:
a tymczasem ok. 300 osób z Widzewa wspiera Ruch na ich wyjeździe do Gdańska
Jest Widzew i jest Górnik, obie ekipy neutralne w stosunku do siebie. I tyle.
-
PierdemWdziub
ej czy to prawda ze Widzew ma 3x taki budzet jak ŁKS, a na Unii poza pejsoszwalnia nie ma nikogo kto ma luzne 5 zlotych. Czy to jest jakis argument co do zyciowego nieudacznictwa :) ?
Żadna z mądrych głów nie pomyślała ze może banowane są osoby klepiące na kilku nicach.
A wracając do tematu,coś mi się widzi ze dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu zobaczymy zdjęcia z meczu eŁksy.
A wracając do tematu,coś mi się widzi ze dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu zobaczymy zdjęcia z meczu eŁksy.
Zdjęcia z KAŻDEGO meczu naszego klubu są na www.lksfans.pl. Wystarczy również odwiedzić stronę internetową Expressu Ilustrowanego lub/i Dziennika Łódzkiego. Serdecznie zapraszam do oglądania.Wasteland pisze:Żadna z mądrych głów nie pomyślała ze może banowane są osoby klepiące na kilku nicach.
Ile Łksu wspierało Lecha w Sosnowcu?Niewiele brakło i mogło być ciekawie,psy jednak wyniuchały i c*** bombki strzelił.
-
PanTuNieStał
O wielkomiejski się odezwał kolejny rodowity. Dlaczego Broń nie wpuszczona dziś na mecz?
-
alkopato_1
Ile osób z Łks dziś na meczu?
-
PanTuNieStał
Grubo....nie wpuścili Broni bo by ich chyba przekrzyczeli, ktoś tu pisał o ultrasce podchodzącej pod bałkański styl......
-
tuwimianin.
Super opis, mało z krzesła nie spadłem ze śmiechu. To się chłopy zaprezentowali godnie.
Odpuść, po c*** zaczynasz napinke?PanTuNieStał pisze:Grubo....nie wpuścili Broni bo by ich chyba przekrzyczeli, ktoś tu pisał o ultrasce podchodzącej pod bałkański styl......
-
marcino2981
Jak sie ma sutuacja na żubardziu 100% ŁKS?
Napiszę tak: słabe osiedle ŁKSu.marcino2981 pisze:Jak sie ma sutuacja na żubardziu 100% ŁKS?
Tak słabe, że wygrali rywalizację karnetową.Red power pisze:Napiszę tak: słabe osiedle ŁKSu.marcino2981 pisze:Jak sie ma sutuacja na żubardziu 100% ŁKS?
Co do Broni, to żal patrzeć jak ta ekipa się posypała.
-
minetkoholik
5 aut, więcej ich pojechało z Lechem do łęcznej w sobotę. 10 autek było i na Lublinku się zbierali.Red power pisze:Ile Łksu wspierało Lecha w Sosnowcu?Niewiele brakło i mogło być ciekawie,psy jednak wyniuchały i c*** bombki strzelił.
-
Kolejny nick
no no ;)
taka beka ze az musiales sie tu zarejstrować .... interweniować . Podobnie jak cały zastęp twoich ojbszczanych kolezanek.Faktycznie wszystko potwierdza to co mowisz ...
taka beka ze az musiales sie tu zarejstrować .... interweniować . Podobnie jak cały zastęp twoich ojbszczanych kolezanek.Faktycznie wszystko potwierdza to co mowisz ...
-
krokiet_z_grzybami
Pytanie odnośnie Abramki (abramowskiego)
czy stanowi ona obecnie jakąś konkretną siłę? czy raczej zostały po niej tylko wspomnienia jako "niebezpieczna, mocna ulica" ?
Pamiętam jeszcze z lat 2001/02, owiana była niemal legendą, co najmniej druga limanka..., ale czy faktycznie była tam kiedyś jakaś 'sportowa' ekipa, czy raczej żulernia? i drugie pytanie apropo tej ulicy, czy miała ona kiedyś jakąś oficjalną flagę ŁKSu?, która zawisła na stadionie?
czy stanowi ona obecnie jakąś konkretną siłę? czy raczej zostały po niej tylko wspomnienia jako "niebezpieczna, mocna ulica" ?
Pamiętam jeszcze z lat 2001/02, owiana była niemal legendą, co najmniej druga limanka..., ale czy faktycznie była tam kiedyś jakaś 'sportowa' ekipa, czy raczej żulernia? i drugie pytanie apropo tej ulicy, czy miała ona kiedyś jakąś oficjalną flagę ŁKSu?, która zawisła na stadionie?
"skonczyla się nasza aktywność na tym forum, i mowie to z pełnym przekonaniem i odpowiedzialnością."
Też mam takie małe pytanko,kto taki to napisał;)Podpowiedź było to bardzo dawno.
Też mam takie małe pytanko,kto taki to napisał;)Podpowiedź było to bardzo dawno.
krokiet_z_grzybami pisze:Pytanie odnośnie Abramki (abramowskiego)
Przede wszystkim ciężko porównać Abramke do Limanki bo to ulica ktora ma chyba z 500 metrów.Choć ilosc dzieciaków czy młodzieży jak na tak mała ul moze kogos dziwić.Ktoś srednio rozgarniety domysli sie dlaczego tak jest.Nie chce sie wdawać w zbędne szczegóły a propos charakteru sportowego ludzi.Napisze tak.Klimat lat 90 jest tu mocno zakorzeniony i w momencie kiedy mamy "gości" wszyscy którzy utożsamiają sie z ŁKS i ULICĄ wiedzą co mają robić.Dzieje się tu coś praktycznie cały czas z racji położenia .Odwiedzają nas wrogowie z roznych części miasta więc tutaj bycie w ciaglej gotowosci jest normalne.Bywa roznia.Bywalo różnie.Spierdalalismy my.Spierdalali napastnicy.Nie wymagajmy tez cudów od ulicy z tak ograniczinym potencjałem.Napis przy graffiti "Sami przeciw wszystkim" doskonale oddaje sytuację w jakiej sa aktualnie mieszkańcy Abramki.Troche poza "głównym nurtem" troche według własnych zasad są i działają tu wierni kibice ŁKS-u.Działają na miare swoich możliwości.Bez porównania oczywiscie do np wspomnianej Limanki.To jakies dwa poziomy wyżej.Abramka może nie do końca bezpieczna za to bardzo klimatyczna i ciekawa.Miłość do ŁKS na szczęście przechodzi z pokolenia na pokolenie.Wiadomo ze z aktywnością mlodych w czasach dzisiejszych bywa różnie ale chyba tsunami nawet nie jest w stanie wyjebac stąd fanów ŁKS.
W latach 90 na Abramce mieszkało kilku kibiców Widzewa.To tak na fali sukcesów.Wszyscy sie ze wszystkimi znaja wiec nawet taka sytuacja byla tolerowana.Więcej.Na Abramce mieszkał gość który aktywnie udzielał się w ekipie sportowej wroga.Oczywiście też wszyscy go znali bo był kumplem z ulicy.Wspolne picie wódki i biesiady były normalka.Zażyłości z osobami ktore byly znanymi personami na ŁKS też na porzadku dziennym.Dziwne? Pewnie ze dziwne.Tak było.Takie były czasy.Taka ciekawostka.Sorry za chaotyczny post ale bardzo ciężko bez wdawania się w zbedne szczegóły(wiadomo dlaczego)napisac o tej ulicy i kibicach.To oczywiscie moje prywatne spojrzenie
Abr1908 pisze:krokiet_z_grzybami pisze:Pytanie odnośnie Abramki (abramowskiego)
Przede wszystkim ciężko porównać Abramke do Limanki bo to ulica ktora ma chyba z 500 metrów.Choć ilosc dzieciaków czy młodzieży jak na tak mała ul moze kogos dziwić.Ktoś srednio rozgarniety domysli sie dlaczego tak jest.Nie chce sie wdawać w zbędne szczegóły a propos charakteru sportowego ludzi.Napisze tak.Klimat lat 90 jest tu mocno zakorzeniony i w momencie kiedy mamy "gości" wszyscy którzy utożsamiają sie z ŁKS i ULICĄ wiedzą co mają robić.Dzieje się tu coś praktycznie cały czas z racji położenia .Odwiedzają nas wrogowie z roznych części miasta więc tutaj bycie w ciaglej gotowosci jest normalne.Bywa roznia.Bywalo różnie.Spierdalalismy my.Spierdalali napastnicy.Nie wymagajmy tez cudów od ulicy z tak ograniczinym potencjałem.Napis przy graffiti "Sami przeciw wszystkim" doskonale oddaje sytuację w jakiej sa aktualnie mieszkańcy Abramki.Troche poza "głównym nurtem" troche według własnych zasad są i działają tu wierni kibice ŁKS-u.Działają na miare swoich możliwości.Bez porównania oczywiscie do np wspomnianej Limanki.To jakies dwa poziomy wyżej.Abramka może nie do końca bezpieczna za to bardzo klimatyczna i ciekawa.Miłość do ŁKS na szczęście przechodzi z pokolenia na pokolenie.Wiadomo ze z aktywnością mlodych w czasach dzisiejszych bywa różnie ale chyba tsunami nawet nie jest w stanie wyjebac stąd fanów ŁKS.
W latach 90 na Abramce mieszkało kilku kibiców Widzewa.To tak na fali sukcesów.Wszyscy sie ze wszystkimi znaja wiec nawet taka sytuacja byla tolerowana.Więcej.Na Abramce mieszkał gość który aktywnie udzielał się w ekipie sportowej wroga.Oczywiście też wszyscy go znali bo był kumplem z ulicy.Wspolne picie wódki i biesiady były normalka.Zażyłości z osobami ktore byly znanymi personami na ŁKS też na porzadku dziennym.Dziwne? Pewnie ze dziwne.Tak było.Takie były czasy.Taka ciekawostka.Sorry za chaotyczny post ale bardzo ciężko bez wdawania się w zbedne szczegóły(wiadomo dlaczego)napisac o tej ulicy i kibicach.To oczywiscie moje prywatne spojrzenie
Z racji tego że mieszkałem za małolata na Sienkiewce i chodziłem do sp 103 to znałem praktycznie wszystkich wariatów zarówno z ŁKS-u jak i Widzewa którzy mieszkali na Abramce. Co do gościa o którym piszesz to był jednym z tych co założyli DHW. Niestety chłopak nie żyje. Ogólnie to mocny bastion ŁKS-y i raczej nic tego nie zmieni. Chyba że wyburzą wszystkie kamienice i postawią TBSy (żart oczywiście).
Co do siły (H) tej ulicy to powiem tak, lata 98-02 chyba najlepsze sporo dobrych i charakternych wariatów. Później ekipa się trochę posypała. Teraz nie wiem jak jest, na pewno działają/wspomagają się z chłopakami z tyłów.
-
Kolejny nick
Abramke można porównać prędzej do Wlokienniczej albo Mielczarskiego ( stare Polesie ) ... Podobna srodmiejska zabudowa , podobne długości tych ulic i od niepamiętnych czasów absolutne enklawy biało czerwono białego kibolstwa .
Oczywiście różne względy jak emigracja , przeprowadzki czy tzw rewitalizacja - odbiły się na sile tych rewirow(tak jak wszędzie porównując z kilkunastoma latami wstecz) , ale napewno pod względem wychowania młodzieży nie mają się czego wstydzić , nieraz pewnie inne osiedla patrzą z zazdrością że na jednej ulicy może być tylu ŁKSiakow.
Oczywiście różne względy jak emigracja , przeprowadzki czy tzw rewitalizacja - odbiły się na sile tych rewirow(tak jak wszędzie porównując z kilkunastoma latami wstecz) , ale napewno pod względem wychowania młodzieży nie mają się czego wstydzić , nieraz pewnie inne osiedla patrzą z zazdrością że na jednej ulicy może być tylu ŁKSiakow.