Pytanie do kibiców Lecha. Na niektórych flagach Kolejorza (np. z dzisiejszego meczu PP czy w klipie Kinia "Chwała Wielkiemu Lechowi") znajduje się czarna wstęga (kir?). Jaki jest jego cel? Dzięki za odpowiedź.
BezimiennyCzłek pisze:Z Lecha nie jestem, ale jakiś czas temu zmarł jeden chłopak z ultras,więc pewnie dlatego na fanach grup ultras są przewieszone kiry.
Też o tym pomyślałem, ale flaga FC Lecha ze wspomnianego klipu również posiada kir, a teledysk jest równo sprzed roku. Jeżeli to nie tajemnica, to poprosiłbym kogoś z Kolejorza o odpowiedź.
Jeśli chodzi o relacje PB vs Ruch to nie jest tak do końca neutralnie po prostu nie mamy na siebie parcia dla przykładu:
- Arki Bożka vs Łagiewniki do dzisiaj robią przeciwko sobie akcje
Pamiętam też mecz bodajże w 2008 r. kiedy to Ruch wracający w 3 tyś z Bytomia ganiał się z Chłopakami z PB po tym parku w Bytomiu. Były to co prawda niewielkie grupy i do jakiegoś większego starcia nie doszło ale jednak.
fc internet pisze:Moze nie trapi mnie, ale nie wiedzialem gdzie o to spytac. Gdzie kupie smyczke "yes to racism" widzialem jakis czas temu u jednego goscia
Podbijam pytanie typka, też bym takową z chęcią sobie sprawił
Rozumiem adiKOLEJORZ, że koleś ma się z pytaniem zwrócić bezpośrednio do Litara bądź Marcelego od Was, bo Ty się takimi pierdołami nie zajmujesz. Zresztą widać sztywno się trzymasz zasady jaką raczyłeś wygłosić w innym wątku, ponad dwa lata temu
adiKOLEJORZ pisze:wiadomo że ktoś kto potem na publicznym forum płacze to albo p**** która była pierwszy raz na wyjezdzie (i mozliwe że o****** coś, czym zasłużył na takie traktowanie) albo jakis prowokator, więc podchodziłbym z dystansem do takicj wpisów
Kolega zadał normalne pytanie, nikomu ad personam nie wyjebał, ale Ty musiałeś się wykazać.
Co do pytania o smyczki kolegów wyżej- wyślijcie zapytanie do chłopaków, którzy chociażby na tym forum reklamują swoje produkcje. Projekt, kasa i macie.
optimus86 pisze:Kto był pierwszym przeciwnikiem Lecha na ubitej ziemi?
Czy l nieoficjalny rekord Polski na najszybszą ustawkę nadal należy do Polonii Bydgoszcz?
Nie pamiętam ile wtedy Poloniści walczyli dokładnie ale faktycznie szybko wtedy im to poszło. Z drugiej expressowej bomby pamiętaj też BKS-Podbeskidzie? i ich 5 sekund?
optimus86 pisze:Kto był pierwszym przeciwnikiem Lecha na ubitej ziemi?
Czy l nieoficjalny rekord Polski na najszybszą ustawkę nadal należy do Polonii Bydgoszcz?
Może pierwsi nie byliśmy,ale na pewno jedni z pierwszych.Mało kto wtedy wychodził' z Lechem,z Banitami.To były początki ustawek.Pamiętam,jak dzisiaj,jak nasza 30-40osobowa grupa młodych chłopaków trenowała boks i głównie na walkę w stójce się nastawialiśmy.Lech nas zupełnie zaskoczył swoim stylem.Były to bodajże brazylijskie zapasy,jak dobrze pamiętam i rozwalił nas bardzo szybko.Ale wyszliśmy i to się liczyło.Wydaje mi się,że chyba Górnik Wałbrzych,jako pierwszy wyszedł z Lechem.To były cudowne lata...
Napisz mi proszę w którym to było roku.
Mieliście walkę chyba 20x20 lub 25x25
Lech was zaskoczył BJJ-(trener ówczesnego klub BJJ był "skazany" na Lecha-ojciec był wielkim fanem-można też więcej o tym pisać ale nie ten temat)
Na żużlu zacżął chyba(nie jestem pewny) Apator, z Lechem z Piły czy z wami(2001 rok)
Do pana wyżej broniącego Kaczyńskiego. A podpisanie Traktatu Lizbońskiego i wyrzeczenie sie w ten sposób suwerenności narodu to nie zdrada Narodu? Włącz myślenie człowieku, bo w tym kraju nic się nie zmieni przez takich ludzi jak ty. Nie mowie tutaj o sadach 24-godzinnych i nagonce bodajże Ziobry na kibiców tylko całokształcie PISowskiej polityki. Kupili cie obiecanką obniżenia wieku emerytalnego i kasy na dzieci? A może inną? Pamiętaj, że te obietnice pokryjemy z własnej kieszeni poprzez podwyższenie cen. Żeby państwo dali komuś te 500 zł to musi komuś zabrać 600. Ale nie neguje, że cieszy mnie K.O. PO.
Napisz mi proszę w którym to było roku.
Mieliście walkę chyba 20x20 lub 25x25
Lech was zaskoczył BJJ-(trener ówczesnego klub BJJ był "skazany" na Lecha-ojciec był wielkim fanem-można też więcej o tym pisać ale nie ten temat)
Na żużlu zacżął chyba(nie jestem pewny) Apator, z Lechem z Piły czy z wami(2001 rok)[/quote]
Nie pamiętam.Miałem chyba 23 może 24 lata,czyli 2001-2002.Jakoś tak.Z Lechem chyba po 25-30.Nie pamiętam.Z Lechią tłukliśmy się po 30 bodajże.Może to było BJJ,jak mówisz.W każdym bądź razie zaskoczyli nas,bo wtedy większość sportowców była nastawiona na boks.Pamiętam,że KSZO miało dobrych bokserów wtedy (jakoś tak mi utkwili).Z Apatorem też się tłukłem,ale to było później.Trochę lat minęło,a u prawie 40latka pamięć już nie ta :)[/quote]
Z Lechem po 25 mieliście.
Z Lechią starcie rozbiło się wam na dwie grupy. 35 i 50 sekund.
Z Apatorem był to rok 2001
Informacje zweryfikowane-info telefoniczne:)
Wtedy BJJ było znane w Poznaniu i Szczecinie.
Mieliście też starcie z Bałtykiem-czy dobrze pamietam,że odbyło się w błysku lamp samochodowych.
Żeby nie rozmywać tematu
Jaka jest obecnie najdłuższa flaga w Polsce?
Interesuje mnie jedna sprawa . Jaka jest sytuacja w meczach hokejowych na trybunach - między Tychami a Cracovią, kiedy to na tafli jest zadyma między zawodnikami -a nie raz się już tak zdarzało .. Spokój i cisza ?
Śledziłem w internecie dyskusję o Ruchu Chorzów i podczas tej dyskusji pojawił się temat flag Polski na meczach Ruchu Chorzów. Z tego co mi się wydaje to oni żadnej kadrowej flagi nie posiadają??? Gdy mecze narodowe były rozgrywane na stadionie śląskim można ich było ich spotkać na kadrze?
FORZA ZKS pisze:Śledziłem w internecie dyskusję o Ruchu Chorzów i podczas tej dyskusji pojawił się temat flag Polski na meczach Ruchu Chorzów. Z tego co mi się wydaje to oni żadnej kadrowej flagi nie posiadają??? Gdy mecze narodowe były rozgrywane na stadionie śląskim można ich było ich spotkać na kadrze?