Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
1925

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: 1925 » 06.09.2015, 10:15

Apropo flag szkolnych ..... Widzew nie miał czasem flagi IX LO ??
:arrow:

iparts.pl
pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem » 06.09.2015, 11:40

*ghost* pisze:
19sebus48 pisze:
Misiek88 pisze:Przecież Myszka Mickey to jest część herbu Falubazu.

no to wlasnie o to pytam ...skad ta pasja i przywiazanie do Myszki

Kod: Zaznacz cały

Rok 1961
Zawodnicy LPŻtu odnoszą na inagurację sezonu 1961 wysokie zwycięstwo nad Kolejarzem Opole 52:24. Niestety radość trwała krótko, do końca lipca zawodnicy LPŻtu przegrali aż 11 spotkań. LPŻ nie jest już w stanie utrzymymać sekcji żużlowej dlatego już w czasie sezonu rozpoczęły się poszukiwania zakładu patronackiego, który przygarnął by prężnie działającą sekcję żużlową. Wybór pada na Lubuską Fabrykę Zgrzeblarek Bawełnianych, które park maszynowy okazał się niezwykle przydatny zielonogórskim żużlowcom. Protokół w tej sprawie przekazania sekcji został podpisany 9 sierpnia 1961 roku i od tego momentu Zgrzeblarki przyjęły regulaminowe zobowiązanie w stosunku do Polskiego Związku Motorowego. Pierwsze zawody ligowe pod nowym szyldem rozegrano 20 sierpnia 1961 roku. Na zielonogórskim torze spotkały się w zaległym spotkaniu drużyny KM Zgrzeblarki i Sparty Śrem, a mecz zakończył się zwycięstwem gospodarzy 49:27. Po zmianie nazwy zastanawiano się nad projektem nowych plastronów oraz symbolu dla zielonogórskiego klubu. Pierwszym pomysłem było umieszczenie na plastronach symboli zwiazanych z miastem. Planowano umieszczenie kiścia winogron oplecionego liśćmi, jednak było to zbyt skomplikowane do wykonania więc ostatecznie na plastronie zielonogórskiej drużyny pojawił się liść winnej latorośli. Niestety z powodu braku odpowiednich materiałów i użytej kolorystyki wzór ten nie przypadł do gustu zawodników i publiczności więc trwały ożywione dyskuje na temat innych projektów. W jednej z rozmów Bonifacego Langnera ze spikerem Andrzejem Szurkowskim padł pomysł aby umieścić na plastronie wizerunek myszki Miki znajej z filmów Walta Disneya. Klubową maskotkę zaprojektował podobnie jak nowe plastrony Bonifacy Langner, od tego czasu myszka Miki została oficjalną maskotką klubu. Oryginalny pomysł i świetnie wykonane plastrony zyskały uznanie nawet we władzach żużlowej centrali w Warszawie.
Falubaz nie miał nigdy problemów z powodu Myszki? To jak by nie patrzeć plagiat

Bałtyk1930

Post autor: Bałtyk1930 » 06.09.2015, 13:52

Trapi mnie jak to się stało, że Ruch Chorzów miał zgodę jednocześnie z dwoma zwaśnionymi klubami z Torunia?

adiKOLEJORZ

Post autor: adiKOLEJORZ » 06.09.2015, 14:00

jak zawiazywali zgode do te oba zwasnione kluby tworzyły praktycznie te same osoby, ogólnie nietypowa historia
Obrazek

WIDZEWSKAduma

Post autor: WIDZEWSKAduma » 06.09.2015, 14:06

Nie mniej nietypowa niz wasza zgoda z Bałtykiem, a wkrótce z Arką

adiKOLEJORZ

Post autor: adiKOLEJORZ » 06.09.2015, 14:07

nie wiem co ma jedno do drugiego
Obrazek

stilonowiec123

Post autor: stilonowiec123 » 06.09.2015, 15:18

Do pytania, o Myszke Miki.

Z Falubazu nie jestem, ale odpowiem. Jedno z dwóch kont oficjalnych na tym forum, kiedyś napisało, że ich Myszka Miki i ta Disnejowska, troszkę się różni, dlatego nie mają z nią problemu. Jeżeli się mylę, niech FALUBAZ ULTRAS mnie poprawi.

Super_Mario

Post autor: Super_Mario » 06.09.2015, 15:55

stilonowiec123 pisze:Do pytania, o Myszke Miki.

Z Falubazu nie jestem, ale odpowiem. Jedno z dwóch kont oficjalnych na tym forum, kiedyś napisało, że ich Myszka Miki i ta Disnejowska, troszkę się różni, dlatego nie mają z nią problemu. Jeżeli się mylę, niech FALUBAZ ULTRAS mnie poprawi.
"Pierwszym pomysłem było umieszczenie na plastronach symboli zwiazanych z miastem. Planowano umieszczenie kiścia winogron oplecionego liśćmi, jednak było to zbyt skomplikowane do wykonania więc ostatecznie na plastronie zielonogórskiej drużyny pojawił się liść winnej latorośli. Niestety z powodu braku odpowiednich materiałów i użytej kolorystyki wzór ten nie przypadł do gustu zawodników i publiczności więc trwały ożywione dyskuje na temat innych projektów. W jednej z rozmów Bonifacego Langnera ze spikerem Andrzejem Szurkowskim padł pomysł aby umieścić na plastronie wizerunek myszki Miki znajej z filmów Walta Disneya. Klubową maskotkę zaprojektował podobnie jak nowe plastrony Bonifacy Langner, od tego czasu myszka Miki została oficjalną maskotką klubu. Oryginalny pomysł i świetnie wykonane plastrony zyskały uznanie nawet we władzach żużlowej centrali w Warszawie."

daniKSC

Post autor: daniKSC » 06.09.2015, 16:29

wolałbym milion razy winogrono czy liścia niż ku*** myszke miki ;) dobrze że psa pluto nie dojebali sobie

pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem » 06.09.2015, 16:34

ktoś lubi flagi z Myszką Miki, ktoś z gwiazdą Dawida, kwestia gustu

Kefirjagodowy

Post autor: Kefirjagodowy » 06.09.2015, 21:06

Obrazek z jakiego meczu repry jest to zdjęcie? I czy w Szczecinie działa lokalnie jakaś ekipa oprócz Pogoni? Coś jak Warta w Poznaniu

deikson1

Post autor: deikson1 » 06.09.2015, 21:45

Zdjęcie jest z meczu Polska - zagraniczne Gwiazdy Orange Ekstraklasy 11.03.2008

czystemiasto

Post autor: czystemiasto » 07.09.2015, 14:24

maksMKS pisze:jakie 'tragiczne wydarzenie'???
zadźgali kolesia, jebali kosą nawet gdy już leżał, a potem się sprzedawali nawzajem
'dobra reputacja w świecie kibicowskim', no w c*** fajna reputacja - banda szczurków bez honoru, co za fantasta pisał ten opis???
Przed tymi szczurkami wszyscy wasi "chuligani" pospierdalali zostawiac ś.p ziomka samego. Co do rozjebania to rozjebaly sie 2 osoby ktore zycia nie maja do dzisiaj a z tego co wiem bardzo duzo na sprawach mieli do powiedzenia ludzie od was, ktorzy zreszta latali z wami dalej.
bazylzbazaru pisze:Z historii Torcidy Czerwionka - Leszczyny:
"Za moment przełomowy i jakikolwiek punkt odniesienia należy uznać tragicznie wydarzenie z Rybnika w roku 2001, gdzie w wyniku awantury śmierć poniósł kibic Odry Wodzisław. Wielu chłopaków, w większości z Czerwionki – Leszczyn poniosło konsekwencje związane z tą sytuacją co skutecznie wyeliminowało ich na dłuższy okres z kibicowskiego życia. Kilkudziesięcioosobowa, jak na ówczesne lata dobrze zorganizowana, mająca bardzo dobrą reputację w światku kibicowskim, grupa niemal przestała istnieć."

I tu pytanie. O jakich konsekwencjach mowa? Dlaczego w wyniku śmierci kibica Odry w Rybniku FC w Czerwionce - Leszczynach upadł?
Proszę o odpowiedź jeśli można.
Prawie cala owczesna ekipa trafila na kilka lat do kryminalu.

Averno

Post autor: Averno » 07.09.2015, 16:14

Olimpia szczecin to drużyna piłkarska kobiet, występujaca w ekstraklasie. Ma kibiców piknikowych, ale jest flaga, doping, szaliki.
W Szczecinie młynki sa jeszcze na Świt Skolwin i było kiedys nie weim czy jeszcze jest na Arkonii, ale to wszystko dzielnicowe zabawy grupek sympatyków Pogonii.

Socjopata

Post autor: Socjopata » 07.09.2015, 17:04

Moze ktos wrzucic filmik z wyjazdu Lecha gdzie w 1 polowie mieli zalozone cylindry buczeli na trabkach i skandowali Olimpia Poznan a w 2 wszystko powyrzucali i normalnie dopingowali?

domin839

Post autor: domin839 » 07.09.2015, 17:15

Socjopata pisze:Moze ktos wrzucic filmik z wyjazdu Lecha gdzie w 1 polowie mieli zalozone cylindry buczeli na trabkach i skandowali Olimpia Poznan a w 2 wszystko powyrzucali i normalnie dopingowali?
https://www.youtube.com/watch?v=t3QfU76U9-A

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 08.09.2015, 10:34

czystemiasto pisze:
zadźgali kolesia, jebali kosą nawet gdy już leżał, a potem się sprzedawali nawzajem
'dobra reputacja w świecie kibicowskim', no w c*** fajna reputacja - banda szczurków bez honoru, co za fantasta pisał ten opis???
Przed tymi szczurkami wszyscy wasi "chuligani" pospierdalali zostawiac ś.p ziomka samego. Co do rozjebania to rozjebaly sie 2 osoby ktore zycia nie maja do dzisiaj a z tego co wiem bardzo duzo na sprawach mieli do powiedzenia ludzie od was, ktorzy zreszta latali z wami dalej.

"nasi się r******** ale wasi też" - typowo kibico-netowe
jak mieli nie pospierdalać jak z kosami czy z c*** wie czym wyskoczyli, ty byś pewnie nie spierdolił przyjmując 50 ciosów w pierś bo jesteś superherosem

czystemiasto

Post autor: czystemiasto » 08.09.2015, 15:41

warszawski styl pisze:
czystemiasto pisze:

jak mieli nie pospierdalać jak z kosami czy z c*** wie czym wyskoczyli, ty byś pewnie nie spierdolił przyjmując 50 ciosów w pierś bo jesteś superherosem
Na c*** sie wpierdalasz jak c**** wiesz. Typowo kibico-netowe - dorzucic swoje 3 grosze do sprawy sprzed 14 lat o ktorej nie masz zadnego pojecia bo uczyles sie wtedy literek na lekcjach. Chyba jest napisane wyraznie rozjebaly sie 2 osoby ktore zostały pogonione. Ty krawiaciarzu jakbys trafil za glowe na sanki to pierwszy bys z placzem lecial do prokuratury wiec W**********

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 10.09.2015, 08:26

czystemiasto pisze:
warszawski styl pisze:
Ty krawiaciarzu jakbys trafil za glowe na sanki to pierwszy bys z placzem lecial do prokuratury wiec W**********
Nie mierz innych swoja miarą, to że u was tak było, czy to że rekruci szkołek policyjnych z wami latają nie znaczy ze to wszedzie jest standardem

rekin77

Post autor: rekin77 » 10.09.2015, 08:51

Warszawski Styl a jak tam koles ktory sie rozprul i ziomki zalapaly sie na wyroki za zadyme na Swicie ze Slaskiem???? kazdy ma cos za uszami i lepiej sie nie wypowiadac. pozdrawiam

Doktor

Post autor: Doktor » 10.09.2015, 09:33

Ty ku*** dzbanie porownojesz kurwe 60 ktora jest przez nich jebana do waszego kolegi milicyjnego pedrylskiego rekruta.nie umiecie takich spraw ogarnac we wlasnym gronie tak jak trzeba.a gieksa jeszcze lepsza na zarzut ze maja rozjebusow w ekipie pisza ze z Ruchu tez sie rozjebal.zenada
mahomet to pedofil. AVE BMH

rekin77

Post autor: rekin77 » 10.09.2015, 14:43

Doktorku chodzilo mi o to ze Warszawski Styl napisal zeby nie brac innych swoja miara. Temat dotyczyl wydarzen z Rybnika. Chodzi o glowe. Koles napisal ze u nich by nie doszlo do czegos takiego jak przyznanie sie do winy nie doslownie ale tak to zrozumialem. ale koles sie rozprul tylko za zadyme a nie za glowe. widzisz roznice? i prosze Cie jak chcesz normalnie porozmawiac to nie wyzywaj innych.

S.J.

Post autor: S.J. » 10.09.2015, 21:16

Mógł by ktoś wkleić zdięcie koszulki #UwolnicMacka wersja narodowa ,bo nie mogę nigdzie znaleźć ..

Grizzly

Post autor: Grizzly » 10.09.2015, 21:28

S.J. pisze:Mógł by ktoś wkleić zdięcie koszulki #UwolnicMacka wersja narodowa ,bo nie mogę nigdzie znaleźć ..
Proszę
Obrazek

natenczaswojski3

Post autor: natenczaswojski3 » 13.09.2015, 02:47

Grizzly pisze:
S.J. pisze:Mógł by ktoś wkleić zdięcie koszulki #UwolnicMacka wersja narodowa ,bo nie mogę nigdzie znaleźć ..
Proszę
Obrazek
Ja pierdolę, to na tym też już kasę trzepiecie?
Wersja narodowa, wersja moro, wersja hipsterska, wersja emo.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkoly :) i moze cos mi sie tam nieuda :)
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga

Raffels

Post autor: Raffels » 13.09.2015, 10:27

A zgadnij idioto j***** dla kogo ta kasa idzie? I dlaczego jest też wersja narodowa? Bo są ludzie z innych klubów, którzy też te koszulki chcą kupić a wersji Legijnej nie kupią.
Obrazek

holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy » 13.09.2015, 10:28

wersja dla ciebie, ty trzecia odsłono pojeba, będzie miała bardzo długie rękawy.
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!

WIDZEWSKAduma

Post autor: WIDZEWSKAduma » 16.09.2015, 08:43

natenczaswojski3 pisze:
Grizzly pisze:
Proszę
[link]
Ja pierdolę, to na tym też już kasę trzepiecie?
Wersja narodowa, wersja moro, wersja hipsterska, wersja emo.
Kibic krytykuje koszulki robione z myślą o pomocy kibicowi zawinietemu przez psy, koniec świata...

nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony » 16.09.2015, 10:42

u nich w Katowicach/Zabrzu to niestety normalne, oni sie cieszą gdy kogoś zawijają, taki klimat...

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 16.09.2015, 10:44

natenczaswojski997 zajmij się konfidentami w swoich szeregach zamiast się do innych dopierdalać!

amf0508

Post autor: amf0508 » 16.09.2015, 12:12

Hetman Zamość miał jakieś zgody/układy w XXI wieku? Kojarzę, że mieli dobre stosunki chyba z Unią Hrubieszów? Jakieś inne ekipy?

puder1

Post autor: puder1 » 16.09.2015, 12:21

amf0508 pisze:Hetman Zamość miał jakieś zgody/układy w XXI wieku? Kojarzę, że mieli dobre stosunki chyba z Unią Hrubieszów? Jakieś inne ekipy?

dobre stosunki mieli z Ruchem. Działo się to chyba jednak pod koniec XX wieku.

Doktor

Post autor: Doktor » 16.09.2015, 12:51

Z tego co pamietam to Brzozovia Unia H i Stal Rz ale nie wiem czy to zgody byly oprocz Unii czy uklady wiec jak sie ktos z Hetmana wypowie.
mahomet to pedofil. AVE BMH

O i tak

Post autor: O i tak » 16.09.2015, 13:09

Brzozovia była Fan Clubem, ze Stalą Rzeszów to układ.

Blue Old Boy

Post autor: Blue Old Boy » 16.09.2015, 13:29

puder1 pisze:
amf0508 pisze:Hetman Zamość miał jakieś zgody/układy w XXI wieku? Kojarzę, że mieli dobre stosunki chyba z Unią Hrubieszów? Jakieś inne ekipy?

dobre stosunki mieli z Ruchem. Działo się to chyba jednak pod koniec XX wieku.
Dokładnie tak, to były lata 90

Obrazek

wisiała nawet u nas kilka razy flaga

patriota85

Post autor: patriota85 » 18.09.2015, 11:07

patriota85 pisze:
maksMKS pisze:miała kiedyś miejsce sytuacja że jedna ekipa skroiła flage drugiej ekipie, by później stracić ją na rzecz trzeciej?
Dokładniej opisze to może ktoś z Elany lub Falubazu.Ja przybliżę taką sytuację.

W 2004 roku Elana pojawia się na meczu Apator - Falubaz, krojąc 2 flagi Apatora.Następnie dochodzi do starcia Elany z Falubazem, w wyniku którego 1 z flag Apatora została w rękach Falubazu.

Więcej takich sytuacji nie kojarzę.Jedynie przypadki ekipa X kroi flagę ekipie Y.A następnie ekipa Z będąca zgodą ekipy Y odbija flagę.Ale to raczej nie dokońca to o co chodzi w pytaniu.
Jednak przypomniałem sobie jeszcze 1 taką sytuację, choć nie dotyczy to samych ekip z Polski.

GKS Katowice kroi flagę "The Best Of Hooligans" fanom FC Brugge.Następnie traci ją na konto ŁKS-u Łódź.

internet

Post autor: internet » 18.09.2015, 15:03

patriota85 pisze:
patriota85 pisze:
maksMKS pisze:miała kiedyś miejsce sytuacja że jedna ekipa skroiła flage drugiej ekipie, by później stracić ją na rzecz trzeciej?
Dokładniej opisze to może ktoś z Elany lub Falubazu.Ja przybliżę taką sytuację.

W 2004 roku Elana pojawia się na meczu Apator - Falubaz, krojąc 2 flagi Apatora.Następnie dochodzi do starcia Elany z Falubazem, w wyniku którego 1 z flag Apatora została w rękach Falubazu.

Więcej takich sytuacji nie kojarzę.Jedynie przypadki ekipa X kroi flagę ekipie Y.A następnie ekipa Z będąca zgodą ekipy Y odbija flagę.Ale to raczej nie dokońca to o co chodzi w pytaniu.
Jednak przypomniałem sobie jeszcze 1 taką sytuację, choć nie dotyczy to samych ekip z Polski.

GKS Katowice kroi flagę "The Best Of Hooligans" fanom FC Brugge.Następnie traci ją na konto ŁKS-u Łódź.
ŁKS - GKS Katowice, 19.08.1995
W tym dniu Katowice straciły 4 flagi. Jedną z nich: "THE BEST OF HOOLIGANS" trzyma w łapach nasz hools. Pierwszym włacicielem tej flagi byli kibice FC Brugge, którzy stracili ją na korzyć Katowic podczas meczu w pucharach europejskich.

Obrazek

eMTe4

Post autor: eMTe4 » 19.09.2015, 17:11

Jakiś czas temu oglądałem powtórki z mundialu w Korei i Japonii z 2002 roku i rzuciła mi się w oczy reprezentacyjna flaga Legii. Ilu było wtedy Legionistów na meczach Polski?
"Papieros parzy dłoń i budzi żal
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"

solejukowa

Post autor: solejukowa » 25.09.2015, 20:46

Nie, żeby mnie to trapiło, ale czy kiedykolwiek licząc o początku ruchu kibicowskiego zdarzyła się sytuacja, że została skrojona fana związana z jakimś Ś.P. kibicem i wywieszona do góry kołami?

ziomek

Post autor: ziomek » 25.09.2015, 23:56

Obrazek
Czy może ktoś wyjaśnić genezę tego zdjęcia?
KKS Kalisz ma swoje układy z włoskim Como to ok, ale ocb z flagą kacapów z Donbasu? KKS to nie przeszkadza tak pozowoac obok kacapskiej flagi? I czy włosi z Como to jakaś lewacka ekipa - w tym sensie, że kacapscy separatyści z Donbasu jadą pozostałej części Ukrainy od faszystów, wię craczej z faszystami z Italii by sięnie kumali?
[link]

ODPOWIEDZ