Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

LW.DZ

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: LW.DZ »

ręcznik pisze:
pijany powietrzem pisze:
bort14 pisze:Jakie hasla krzyczaly ekipy w latach 90-tych odnosnie konfidenctwa kibicow Gks Katowice?
hasła takie krzyczano, to wiedzą wszyscy, zwłaszcza po tym jak krzyczeliście "j**** Legie" gdy się lała z psiarnią na PP, zresztą powodów było wiele, praktycznie każda ekipa poznała "za długie języki" ówczesnych kibiców GKSu
Nie czasem po tym karygodnym zachowaniu Ruch zrywa kontakty z Gieksą (układ na PP i pojawianie się na trybunach Cichej) stając się najostrzejszą kosą?
Definitywny koniec tych dobrych układów nastąpił w 1993 roku, gdy GieKSa po odwołanym z powodu śnieżycy meczu Górnik-GKS zawitała na spotkanie Ruch-Pogoń. Katowiczanie wtedy zostali obici przez "Niebieskich" i dobre układy między ekipami skończyły się raz na zawsze...
Ja jeszcze pamietam jak sie spiewalo:

buda buda lancuch pies katowice katowice gks i gks katowice to ku.wy i ladacznice :D
iparts.pl
patriota85

Post autor: patriota85 »

ELC pisze:
daniKSC pisze:
yeyo pisze: napewno jedna z łódzkich ekip ale juz nie pamiętam która
Widzew wieszał na bank w latach 90 flage liceum któregos
Na Widzewie na pewno była flaga któregoś liceum, niestety nigdzie w zbiorach nie mogę jej znaleźć.
I o ile dobrze pamiętam flaga ta została skrojona przez ŁKS.
M.O.W.

Post autor: M.O.W. »

Dzięki za info. Kojarzył mi się Widzew, ale pewności nie miałem. Może ktoś ma w archiwalnych zbiorach fotkę?
19sebus48

Post autor: 19sebus48 »

pewnie bylo to pytanie , ale chciałbym zapytać skąd takie upodobanie Falubazu do Myszki Mickey ?? jest jakiś głębszy sens tego??
Misiek88

Post autor: Misiek88 »

Przecież Myszka Mickey to jest część herbu Falubazu.
Dainty B.

Post autor: Dainty B. »

Na Widzewie wieszana byla rowniez flaga XVlll LO. Co ciekawe liceum bylo na osiedlu Mireckiego. Czyli rzut beretem od stadionu ŁKS-u...
cobytu

Post autor: cobytu »

Dainty B. pisze:Na Widzewie wieszana byla rowniez flaga XVlll LO. Co ciekawe liceum bylo na osiedlu Mireckiego. Czyli rzut beretem od stadionu ŁKS-u...
W tamtych czasach to przeciez nic nadzwyczajnego.Popularnosc Widzewa w miecie byla bardzo duza.Kibice tego klubu byli na terenia CAŁEGO miasta.W miejszych lub wiekszych ilosciach az do momentu wykrystalizowania sie podziału miasta podobnego do stanu dzisiejszego.
Dainty B.

Zgadza sie... Mimo to osiedle ze tak napisze zabawowe, pod wodza niejakiego K. Ktory pare lat temu oposcil nasz ziemski lespadół w sprawach nie zwiazanych z kibicowaniem, jak mi sie wydaje... Do tego bliska odleglosc do Kozin...

Oj bylo polowane na flage 8-)
kkk78

Post autor: kkk78 »

cobytu pisze:
Dainty B. pisze:Na Widzewie wieszana byla rowniez flaga XVlll LO. Co ciekawe liceum bylo na osiedlu Mireckiego. Czyli rzut beretem od stadionu ŁKS-u...
W tamtych czasach to przeciez nic nadzwyczajnego.Popularnosc Widzewa w miecie byla bardzo duza.Kibice tego klubu byli na terenia CAŁEGO miasta.W miejszych lub wiekszych ilosciach az do momentu wykrystalizowania sie podziału miasta podobnego do stanu dzisiejszego.
Aczkolwiek warto dodać do tej rozmowy fakt,że Widzewa na Mireckiego nigdy nie było (nawet w czasach ich świetności - ewentualnych sympatyków i partyzantów nie liczymy) i chodzi tylko o flagę ze szkoły mieszczącej się na tym terenie.Pozdraiam
cobytu

Post autor: cobytu »

Dainty B. pisze:Zgdza sie... Mimo to osiedle ze tak napisze zabawowe, pod wodza niejakiego K. Ktory pare lat temu oposcil nasz ziemski lespadół w sprawach nie zwiazanych z kibicowaniem, jak mi sie wydaje... Do tego bliska odleglosc do Kozin...

Oj bylo polowane na flage 8-)
Dobrze Ci sie wydaje.Faktycznie powody śmierci były inne.Kawal wielkiego typa.W ogole sklad tam mieli bardzo ciekawy.
Dainty B.

Kawal c**** byl. Czasem jadac z Teofilowa na mecz autobusem 83 mielismy "przyjemnosc" spotykac jego i jego kolezkow wlasnie na Mireckiego. Na szczescie spotkania byly zadkie... 8-)
19sebus48

Post autor: 19sebus48 »

Misiek88 pisze:Przecież Myszka Mickey to jest część herbu Falubazu.

no to wlasnie o to pytam ...skad ta pasja i przywiazanie do Myszki
*ghost*

Post autor: *ghost* »

19sebus48 pisze:

Kod: Zaznacz cały

Rok 1961
Zawodnicy LPŻtu odnoszą na inagurację sezonu 1961 wysokie zwycięstwo nad Kolejarzem Opole 52:24. Niestety radość trwała krótko, do końca lipca zawodnicy LPŻtu przegrali aż 11 spotkań. LPŻ nie jest już w stanie utrzymymać sekcji żużlowej dlatego już w czasie sezonu rozpoczęły się poszukiwania zakładu patronackiego, który przygarnął by prężnie działającą sekcję żużlową. Wybór pada na Lubuską Fabrykę Zgrzeblarek Bawełnianych, które park maszynowy okazał się niezwykle przydatny zielonogórskim żużlowcom. Protokół w tej sprawie przekazania sekcji został podpisany 9 sierpnia 1961 roku i od tego momentu Zgrzeblarki przyjęły regulaminowe zobowiązanie w stosunku do Polskiego Związku Motorowego. Pierwsze zawody ligowe pod nowym szyldem rozegrano 20 sierpnia 1961 roku. Na zielonogórskim torze spotkały się w zaległym spotkaniu drużyny KM Zgrzeblarki i Sparty Śrem, a mecz zakończył się zwycięstwem gospodarzy 49:27. Po zmianie nazwy zastanawiano się nad projektem nowych plastronów oraz symbolu dla zielonogórskiego klubu. Pierwszym pomysłem było umieszczenie na plastronach symboli zwiazanych z miastem. Planowano umieszczenie kiścia winogron oplecionego liśćmi, jednak było to zbyt skomplikowane do wykonania więc ostatecznie na plastronie zielonogórskiej drużyny pojawił się liść winnej latorośli. Niestety z powodu braku odpowiednich materiałów i użytej kolorystyki wzór ten nie przypadł do gustu zawodników i publiczności więc trwały ożywione dyskuje na temat innych projektów. W jednej z rozmów Bonifacego Langnera ze spikerem Andrzejem Szurkowskim padł pomysł aby umieścić na plastronie wizerunek myszki Miki znajej z filmów Walta Disneya. Klubową maskotkę zaprojektował podobnie jak nowe plastrony Bonifacy Langner, od tego czasu myszka Miki została oficjalną maskotką klubu. Oryginalny pomysł i świetnie wykonane plastrony zyskały uznanie nawet we władzach żużlowej centrali w Warszawie.
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

Jak wygląda sprawa w Bydgoszczy z tym protestem/bojkotem? Osuch dalej jest w klubie czy coś się zmieniło?
1925

Post autor: 1925 »

Apropo flag szkolnych ..... Widzew nie miał czasem flagi IX LO ??
pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem »

*ghost* pisze:
19sebus48 pisze:

Kod: Zaznacz cały

Rok 1961
Zawodnicy LPŻtu odnoszą na inagurację sezonu 1961 wysokie zwycięstwo nad Kolejarzem Opole 52:24. Niestety radość trwała krótko, do końca lipca zawodnicy LPŻtu przegrali aż 11 spotkań. LPŻ nie jest już w stanie utrzymymać sekcji żużlowej dlatego już w czasie sezonu rozpoczęły się poszukiwania zakładu patronackiego, który przygarnął by prężnie działającą sekcję żużlową. Wybór pada na Lubuską Fabrykę Zgrzeblarek Bawełnianych, które park maszynowy okazał się niezwykle przydatny zielonogórskim żużlowcom. Protokół w tej sprawie przekazania sekcji został podpisany 9 sierpnia 1961 roku i od tego momentu Zgrzeblarki przyjęły regulaminowe zobowiązanie w stosunku do Polskiego Związku Motorowego. Pierwsze zawody ligowe pod nowym szyldem rozegrano 20 sierpnia 1961 roku. Na zielonogórskim torze spotkały się w zaległym spotkaniu drużyny KM Zgrzeblarki i Sparty Śrem, a mecz zakończył się zwycięstwem gospodarzy 49:27. Po zmianie nazwy zastanawiano się nad projektem nowych plastronów oraz symbolu dla zielonogórskiego klubu. Pierwszym pomysłem było umieszczenie na plastronach symboli zwiazanych z miastem. Planowano umieszczenie kiścia winogron oplecionego liśćmi, jednak było to zbyt skomplikowane do wykonania więc ostatecznie na plastronie zielonogórskiej drużyny pojawił się liść winnej latorośli. Niestety z powodu braku odpowiednich materiałów i użytej kolorystyki wzór ten nie przypadł do gustu zawodników i publiczności więc trwały ożywione dyskuje na temat innych projektów. W jednej z rozmów Bonifacego Langnera ze spikerem Andrzejem Szurkowskim padł pomysł aby umieścić na plastronie wizerunek myszki Miki znajej z filmów Walta Disneya. Klubową maskotkę zaprojektował podobnie jak nowe plastrony Bonifacy Langner, od tego czasu myszka Miki została oficjalną maskotką klubu. Oryginalny pomysł i świetnie wykonane plastrony zyskały uznanie nawet we władzach żużlowej centrali w Warszawie.
Falubaz nie miał nigdy problemów z powodu Myszki? To jak by nie patrzeć plagiat
Bałtyk1930

Post autor: Bałtyk1930 »

Trapi mnie jak to się stało, że Ruch Chorzów miał zgodę jednocześnie z dwoma zwaśnionymi klubami z Torunia?
adiKOLEJORZ

Post autor: adiKOLEJORZ »

jak zawiazywali zgode do te oba zwasnione kluby tworzyły praktycznie te same osoby, ogólnie nietypowa historia
WIDZEWSKAduma

Post autor: WIDZEWSKAduma »

Nie mniej nietypowa niz wasza zgoda z Bałtykiem, a wkrótce z Arką
adiKOLEJORZ

Post autor: adiKOLEJORZ »

nie wiem co ma jedno do drugiego
stilonowiec123

Post autor: stilonowiec123 »

Do pytania, o Myszke Miki.

Z Falubazu nie jestem, ale odpowiem. Jedno z dwóch kont oficjalnych na tym forum, kiedyś napisało, że ich Myszka Miki i ta Disnejowska, troszkę się różni, dlatego nie mają z nią problemu. Jeżeli się mylę, niech FALUBAZ ULTRAS mnie poprawi.
Super_Mario

Post autor: Super_Mario »

stilonowiec123 pisze:Do pytania, o Myszke Miki.

Z Falubazu nie jestem, ale odpowiem. Jedno z dwóch kont oficjalnych na tym forum, kiedyś napisało, że ich Myszka Miki i ta Disnejowska, troszkę się różni, dlatego nie mają z nią problemu. Jeżeli się mylę, niech FALUBAZ ULTRAS mnie poprawi.
"Pierwszym pomysłem było umieszczenie na plastronach symboli zwiazanych z miastem. Planowano umieszczenie kiścia winogron oplecionego liśćmi, jednak było to zbyt skomplikowane do wykonania więc ostatecznie na plastronie zielonogórskiej drużyny pojawił się liść winnej latorośli. Niestety z powodu braku odpowiednich materiałów i użytej kolorystyki wzór ten nie przypadł do gustu zawodników i publiczności więc trwały ożywione dyskuje na temat innych projektów. W jednej z rozmów Bonifacego Langnera ze spikerem Andrzejem Szurkowskim padł pomysł aby umieścić na plastronie wizerunek myszki Miki znajej z filmów Walta Disneya. Klubową maskotkę zaprojektował podobnie jak nowe plastrony Bonifacy Langner, od tego czasu myszka Miki została oficjalną maskotką klubu. Oryginalny pomysł i świetnie wykonane plastrony zyskały uznanie nawet we władzach żużlowej centrali w Warszawie."
pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem »

ktoś lubi flagi z Myszką Miki, ktoś z gwiazdą Dawida, kwestia gustu
Kefirjagodowy

Post autor: Kefirjagodowy »

Obrazek z jakiego meczu repry jest to zdjęcie? I czy w Szczecinie działa lokalnie jakaś ekipa oprócz Pogoni? Coś jak Warta w Poznaniu
deikson1

Post autor: deikson1 »

Zdjęcie jest z meczu Polska - zagraniczne Gwiazdy Orange Ekstraklasy 11.03.2008
Averno

Post autor: Averno »

Olimpia szczecin to drużyna piłkarska kobiet, występujaca w ekstraklasie. Ma kibiców piknikowych, ale jest flaga, doping, szaliki.
W Szczecinie młynki sa jeszcze na Świt Skolwin i było kiedys nie weim czy jeszcze jest na Arkonii, ale to wszystko dzielnicowe zabawy grupek sympatyków Pogonii.
Socjopata

Post autor: Socjopata »

Moze ktos wrzucic filmik z wyjazdu Lecha gdzie w 1 polowie mieli zalozone cylindry buczeli na trabkach i skandowali Olimpia Poznan a w 2 wszystko powyrzucali i normalnie dopingowali?
domin839

Post autor: domin839 »

Socjopata pisze:Moze ktos wrzucic filmik z wyjazdu Lecha gdzie w 1 polowie mieli zalozone cylindry buczeli na trabkach i skandowali Olimpia Poznan a w 2 wszystko powyrzucali i normalnie dopingowali?
https://www.youtube.com/watch?v=t3QfU76U9-A
rekin77

Post autor: rekin77 »

Warszawski Styl a jak tam koles ktory sie rozprul i ziomki zalapaly sie na wyroki za zadyme na Swicie ze Slaskiem???? kazdy ma cos za uszami i lepiej sie nie wypowiadac. pozdrawiam
rekin77

Post autor: rekin77 »

Doktorku chodzilo mi o to ze Warszawski Styl napisal zeby nie brac innych swoja miara. Temat dotyczyl wydarzen z Rybnika. Chodzi o glowe. Koles napisal ze u nich by nie doszlo do czegos takiego jak przyznanie sie do winy nie doslownie ale tak to zrozumialem. ale koles sie rozprul tylko za zadyme a nie za glowe. widzisz roznice? i prosze Cie jak chcesz normalnie porozmawiac to nie wyzywaj innych.
S.J.

Post autor: S.J. »

Mógł by ktoś wkleić zdięcie koszulki #UwolnicMacka wersja narodowa ,bo nie mogę nigdzie znaleźć ..
Grizzly

Post autor: Grizzly »

S.J. pisze:Mógł by ktoś wkleić zdięcie koszulki #UwolnicMacka wersja narodowa ,bo nie mogę nigdzie znaleźć ..
Proszę
Obrazek
natenczaswojski3

Post autor: natenczaswojski3 »

Grizzly pisze:
S.J. pisze:Mógł by ktoś wkleić zdięcie koszulki #UwolnicMacka wersja narodowa ,bo nie mogę nigdzie znaleźć ..
Proszę
Obrazek
Ja pierdolę, to na tym też już kasę trzepiecie?
Wersja narodowa, wersja moro, wersja hipsterska, wersja emo.
holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy »

wersja dla ciebie, ty trzecia odsłono pojeba, będzie miała bardzo długie rękawy.
WIDZEWSKAduma

Post autor: WIDZEWSKAduma »

natenczaswojski3 pisze:
Grizzly pisze:
Proszę
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5664F29E
Ja pierdolę, to na tym też już kasę trzepiecie?
Wersja narodowa, wersja moro, wersja hipsterska, wersja emo.
Kibic krytykuje koszulki robione z myślą o pomocy kibicowi zawinietemu przez psy, koniec świata...
nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony »

u nich w Katowicach/Zabrzu to niestety normalne, oni sie cieszą gdy kogoś zawijają, taki klimat...
warszawski styl

Post autor: warszawski styl »

natenczaswojski997 zajmij się konfidentami w swoich szeregach zamiast się do innych dopierdalać!
amf0508

Post autor: amf0508 »

Hetman Zamość miał jakieś zgody/układy w XXI wieku? Kojarzę, że mieli dobre stosunki chyba z Unią Hrubieszów? Jakieś inne ekipy?
puder1

Post autor: puder1 »

amf0508 pisze:Hetman Zamość miał jakieś zgody/układy w XXI wieku? Kojarzę, że mieli dobre stosunki chyba z Unią Hrubieszów? Jakieś inne ekipy?

dobre stosunki mieli z Ruchem. Działo się to chyba jednak pod koniec XX wieku.
Doktor

Post autor: Doktor »

Z tego co pamietam to Brzozovia Unia H i Stal Rz ale nie wiem czy to zgody byly oprocz Unii czy uklady wiec jak sie ktos z Hetmana wypowie.
ODPOWIEDZ