Jak chłopak jest z Krakowa to jakiś zestaw noży. Jak z Katowic to kasetę magnetofonowa z muzyka cygańska i mydło. Jak z Wrocławia to pół litra i wino.forumowiczka_D pisze:Cześć
mam nadzieje w dobrym dziale piszę
mam takie pytanie do Was, chce zrobić jakis oryginalny prezent chłopakowi na urodziny, związany z kibicowaniem bo jest kibicem, ale nie mam pomysłu. myślałam o jakimś kubku z logiem klubu i naszym zdjęciem ale to wydaje mi się za banalne. Może ktoś dostał coś ciekawego od kobiety i podsunie pomysł?

Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Rzeź Wołyńska - pamiętajmy o tej nie wygodnej dla naszych rządzących zbrodni!
-
Jakie hasla krzyczaly ekipy w latach 90-tych odnosnie konfidenctwa kibicow Gks Katowice?
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
-
Wszyscy krzyczeli że jesteś leszczem do bicia.bort14 pisze:Jakie hasla krzyczaly ekipy w latach 90-tych odnosnie konfidenctwa kibicow Gks Katowice?
Przesledziłem twoje posty to widac jakim pajacem do napinania jestes.
-
Od czego zaczął się konflikt między Pretorianami a skinami na Jagiellonii i jaki był jego koniec ? Słyszałem, że 10 lat temu jeden z pretorianów został zadźgany nożem przez skinów. Wcześniej już wiedziałem, że były takie akcje w Białymstoku, ale nie zastanawiałem się na przyczyną tego konfliktu.
-
twoje posty też nie najlepiej o tobie świadczą, więc nie bądź hipokrytąskoczow pisze:Wszyscy krzyczeli że jesteś leszczem do bicia.bort14 pisze:Jakie hasla krzyczaly ekipy w latach 90-tych odnosnie konfidenctwa kibicow Gks Katowice?
Przesledziłem twoje posty to widac jakim pajacem do napinania jestes.
hasła takie krzyczano, to wiedzą wszyscy, zwłaszcza po tym jak krzyczeliście "j**** Legie" gdy się lała z psiarnią na PP, zresztą powodów było wiele, praktycznie każda ekipa poznała "za długie języki" ówczesnych kibiców GKSu
"w całej Polsce są wykleci , katowiccy konfidenci" śpiewała wtedy cała Polska, a najczęsciej kibice Górnika
-
powodów łatwo się domyślić - walka o wpływyemanon pisze:Od czego zaczął się konflikt między Pretorianami a skinami na Jagiellonii i jaki był jego koniec ? Słyszałem, że 10 lat temu jeden z pretorianów został zadźgany nożem przez skinów. Wcześniej już wiedziałem, że były takie akcje w Białymstoku, ale nie zastanawiałem się na przyczyną tego konfliktu.
-
chyba raczej o ideologie tam chodziłodaniKSC pisze:powodów łatwo się domyślić - walka o wpływyemanon pisze:Od czego zaczął się konflikt między Pretorianami a skinami na Jagiellonii i jaki był jego koniec ? Słyszałem, że 10 lat temu jeden z pretorianów został zadźgany nożem przez skinów. Wcześniej już wiedziałem, że były takie akcje w Białymstoku, ale nie zastanawiałem się na przyczyną tego konfliktu.
-
Ogólnie bardzo ciężko znaleźć informacje na ten temat skini vs pretorians,jak i o wokaliście Awantury.
-
-naście lat temu któraś z polskich ekip (Widzew? Wisła? Legia?) wieszała na stadionie charakterystyczną flagę którejś z lokalnych szkół średnich (jakiegoś liceum). Wrzuci ktoś fotę i przypomni na którym stadionie wisiała ta flaga?
-
O ile się nie myle to chyba ŁKS Łódz.M.O.W. pisze:-naście lat temu któraś z polskich ekip (Widzew? Wisła? Legia?) wieszała na stadionie charakterystyczną flagę którejś z lokalnych szkół średnich (jakiegoś liceum). Wrzuci ktoś fotę i przypomni na którym stadionie wisiała ta flaga?
-
napewno jedna z łódzkich ekip ale juz nie pamiętam któraM.O.W. pisze:-naście lat temu któraś z polskich ekip (Widzew? Wisła? Legia?) wieszała na stadionie charakterystyczną flagę którejś z lokalnych szkół średnich (jakiegoś liceum). Wrzuci ktoś fotę i przypomni na którym stadionie wisiała ta flaga?
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/
nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/
nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/
-
Widzew wieszał na bank w latach 90 flage liceum któregosyeyo pisze:napewno jedna z łódzkich ekip ale juz nie pamiętam któraM.O.W. pisze:-naście lat temu któraś z polskich ekip (Widzew? Wisła? Legia?) wieszała na stadionie charakterystyczną flagę którejś z lokalnych szkół średnich (jakiegoś liceum). Wrzuci ktoś fotę i przypomni na którym stadionie wisiała ta flaga?
-
Na Widzewie na pewno była flaga któregoś liceum, niestety nigdzie w zbiorach nie mogę jej znaleźć.daniKSC pisze:Widzew wieszał na bank w latach 90 flage liceum któregosyeyo pisze:napewno jedna z łódzkich ekip ale juz nie pamiętam któraM.O.W. pisze:-naście lat temu któraś z polskich ekip (Widzew? Wisła? Legia?) wieszała na stadionie charakterystyczną flagę którejś z lokalnych szkół średnich (jakiegoś liceum). Wrzuci ktoś fotę i przypomni na którym stadionie wisiała ta flaga?
"Przyznał, że na razie Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS udało się - dzięki pomocy Marka Szukalaka z Fundacji Monumentum Iudaicum Lodzense - odnaleźć grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera, który zmarł we wrześniu 1921, mając 38 lat. Jego grób znajduje się na cmentarzu żydowskim w Łodzi."
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html
-
Zarówno Widzew jak i Łks wieszali flagi z numerem LO. Nie pamiętam natomiast jakie to były licea.
-
ŁKS? nie przypominam sobie, Widzew bankowo ale wydaje mi się że ŁKS nie, no ale może akurat nie wisiała na meczach gdy byłem

-
ŁKS - XX LO.adiKOLEJORZ pisze:ŁKS? nie przypominam sobie, Widzew bankowo ale wydaje mi się że ŁKS nie, no ale może akurat nie wisiała na meczach gdy byłem
-
Nie czasem po tym karygodnym zachowaniu Ruch zrywa kontakty z Gieksą (układ na PP i pojawianie się na trybunach Cichej) stając się najostrzejszą kosą?pijany powietrzem pisze:hasła takie krzyczano, to wiedzą wszyscy, zwłaszcza po tym jak krzyczeliście "j**** Legie" gdy się lała z psiarnią na PP, zresztą powodów było wiele, praktycznie każda ekipa poznała "za długie języki" ówczesnych kibiców GKSubort14 pisze:Jakie hasla krzyczaly ekipy w latach 90-tych odnosnie konfidenctwa kibicow Gks Katowice?
Gieksa obrzucona epitetami w całej Polsce stała się Persona Non Grata (co ciekawe skrótem PNG nazwali swoją bojówkę), a wyszydzona szukała kontaktów z ekipami zza granicy i dziwnym zbiegiem okoliczności skumali się z czeskim Banikiem (podobno Banik szukał kontaktów z Ruchem, a przy okazji został omyłkowo obity przez GKS?). Jak wiemy Czesi nie przepadają za Polską i Polakami.
I pomyśleć, że teraz mają zgodę akceptując donosicielstwo PNG. Szczyt hipokryzji!pijany powietrzem pisze:"w całej Polsce są wykleci , katowiccy konfidenci" śpiewała wtedy cała Polska, a najczęsciej kibice Górnika
napinka za 3,2,1...
-
Przewaga Ruchu w regionie urosła do takich rozmiarów że ta zgoda była koniecznościąręcznik pisze:Nie czasem po tym karygodnym zachowaniu Ruch zrywa kontakty z Gieksą (układ na PP i pojawianie się na trybunach Cichej) stając się najostrzejszą kosą?pijany powietrzem pisze:hasła takie krzyczano, to wiedzą wszyscy, zwłaszcza po tym jak krzyczeliście "j**** Legie" gdy się lała z psiarnią na PP, zresztą powodów było wiele, praktycznie każda ekipa poznała "za długie języki" ówczesnych kibiców GKSubort14 pisze:Jakie hasla krzyczaly ekipy w latach 90-tych odnosnie konfidenctwa kibicow Gks Katowice?
Gieksa obrzucona epitetami w całej Polsce stała się Persona Non Grata (co ciekawe skrótem PNG nazwali swoją bojówkę), a wyszydzona szukała kontaktów z ekipami zza granicy i dziwnym zbiegiem okoliczności skumali się z czeskim Banikiem (podobno Banik szukał kontaktów z Ruchem, a przy okazji został omyłkowo obity przez GKS?). Jak wiemy Czesi nie przepadają za Polską i Polakami.
I pomyśleć, że teraz mają zgodę akceptując donosicielstwo PNG. Szczyt hipokryzji!pijany powietrzem pisze:"w całej Polsce są wykleci , katowiccy konfidenci" śpiewała wtedy cała Polska, a najczęsciej kibice Górnika
Zresztą część starszych, ważnych kibiców oby ekip odbiło od udzielania się, uznając tą zgode za kalkulacje za wszelką cene
takie czasy....
-
co ciekawe asy "tematu śląskiego" stanowczo zaprzeczają jakoby taką łatke miała Gieksa
to teraz pytanie za 100 punktów, kto przerwał w Spodku98 minute ciszy za Przemka Czaje? za co został z****** solidarnie przez cały spodek?
to teraz pytanie za 100 punktów, kto przerwał w Spodku98 minute ciszy za Przemka Czaje? za co został z****** solidarnie przez cały spodek?
-
ręcznik pisze:Nie czasem po tym karygodnym zachowaniu Ruch zrywa kontakty z Gieksą (układ na PP i pojawianie się na trybunach Cichej) stając się najostrzejszą kosą?pijany powietrzem pisze:hasła takie krzyczano, to wiedzą wszyscy, zwłaszcza po tym jak krzyczeliście "j**** Legie" gdy się lała z psiarnią na PP, zresztą powodów było wiele, praktycznie każda ekipa poznała "za długie języki" ówczesnych kibiców GKSubort14 pisze:Jakie hasla krzyczaly ekipy w latach 90-tych odnosnie konfidenctwa kibicow Gks Katowice?
Ja jeszcze pamietam jak sie spiewalo:Definitywny koniec tych dobrych układów nastąpił w 1993 roku, gdy GieKSa po odwołanym z powodu śnieżycy meczu Górnik-GKS zawitała na spotkanie Ruch-Pogoń. Katowiczanie wtedy zostali obici przez "Niebieskich" i dobre układy między ekipami skończyły się raz na zawsze...
buda buda lancuch pies katowice katowice gks i gks katowice to ku.wy i ladacznice :D
CWKS - Centralne Wojskowe Kurwisko Sportowe
-
Ale z ciebie stadionowy wyjadacz Iksde
-
A ja mam pytanko apropo piątkowego meczu ale nie naszego tylko Węgrów.Skad takie ciśnienie z Rumunami?Za każdym razem gdy na fp kibicowskich admin wrzuci zdj Madziarow lub odwrotnie, wybucha napinka większa niż w naszych regionalnych tematach:) Domyślam sie że pewnie jakieś pretensje z przeszłóści ale może ktoś to ładnie opisze albo podrzuci jakiś link o tym.
A po 2 to ostatnio zaintrygowało mnie to zdj : [link]
co jest? czy te transy są robione przez niemieckich kibiców z wypranymi głowami przez klub czy przez tamtejszych imigrantów?
Pozdrawiam i dzięki:)
co jest? czy te transy są robione przez niemieckich kibiców z wypranymi głowami przez klub czy przez tamtejszych imigrantów?
-
Z tego samego powodu co my z upaincami.JedziemTam pisze:A ja mam pytanko apropo piątkowego meczu ale nie naszego tylko Węgrów.Skad takie ciśnienie z Rumunami?Za każdym razem gdy na fp kibicowskich admin wrzuci zdj Madziarow lub odwrotnie, wybucha napinka większa niż w naszych regionalnych tematach:) Domyślam sie że pewnie jakieś pretensje z przeszłóści ale może ktoś to ładnie opisze albo podrzuci jakiś link o tym.
Rumunia jest w posiadaniu sporych wegierskich ziem, w wielu miastach zachodniej Rumunii Wegrzy stanowia wiekszosc mieszkancow, lub spora mniejszosc.
-
I o ile dobrze pamiętam flaga ta została skrojona przez ŁKS.ELC pisze:Na Widzewie na pewno była flaga któregoś liceum, niestety nigdzie w zbiorach nie mogę jej znaleźć.daniKSC pisze:Widzew wieszał na bank w latach 90 flage liceum któregosyeyo pisze: napewno jedna z łódzkich ekip ale juz nie pamiętam która
-
Flaga Widzewa z XIII LO (ul. Zuli Pacanowskiej na Starym Mieście). Skrojona i podarta na jakimś wyjeździe. Znałem gościa, który tę flagę woził, nie chciał oddać plecaka i dostał tasakiem po łapie. Żeby było ciekawiej my (ełkaesiacy z XIII LO) też mieliśmy flagę "ŁKS 13 ŁÓDŹ". Ogólnie w samym liceum wszyscy się znali i był swoisty rozejm.
-
Dzięki za info. Kojarzył mi się Widzew, ale pewności nie miałem. Może ktoś ma w archiwalnych zbiorach fotkę?
-
Pozdrawiam i dzięki:)[/quote]
Jak dobrze widzę są tam ultrasi m.in. St Pauli i Werderu, którzy popierają takie akcje, więc nie dziwota, że wywiesili takie transy. Typowe lewacko-pedalskie towarzystwo.
Pozdrawiam i dzięki:)[/quote]
Jak dobrze widzę są tam ultrasi m.in. St Pauli i Werderu, którzy popierają takie akcje, więc nie dziwota, że wywiesili takie transy. Typowe lewacko-pedalskie towarzystwo.
"Papieros parzy dłoń i budzi żal
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"
-
pewnie bylo to pytanie , ale chciałbym zapytać skąd takie upodobanie Falubazu do Myszki Mickey ?? jest jakiś głębszy sens tego??
-
Przecież Myszka Mickey to jest część herbu Falubazu.
-
LW.DZ pisze:Nie czasem po tym karygodnym zachowaniu Ruch zrywa kontakty z Gieksą (układ na PP i pojawianie się na trybunach Cichej) stając się najostrzejszą kosą?ręcznik pisze:hasła takie krzyczano, to wiedzą wszyscy, zwłaszcza po tym jak krzyczeliście "j**** Legie" gdy się lała z psiarnią na PP, zresztą powodów było wiele, praktycznie każda ekipa poznała "za długie języki" ówczesnych kibiców GKSupijany powietrzem pisze: Jakie hasla krzyczaly ekipy w latach 90-tych odnosnie konfidenctwa kibicow Gks Katowice?
Ja jeszcze pamietam jak sie spiewalo:Definitywny koniec tych dobrych układów nastąpił w 1993 roku, gdy GieKSa po odwołanym z powodu śnieżycy meczu Górnik-GKS zawitała na spotkanie Ruch-Pogoń. Katowiczanie wtedy zostali obici przez "Niebieskich" i dobre układy między ekipami skończyły się raz na zawsze...
buda buda lancuch pies katowice katowice gks i gks katowice to ku.wy i ladacznice :D[/quote]
Wracaj na pole zbierac buraki.
Ten pjani powietrzem to ma kompleksy na punkcie GieKSy boli go ten klub widac po postach i pisze brednie.
GKS Katowice 1911 Tak historia sie zaczeła STARY ŚLĄSKI KLUB .
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5
-
Na Widzewie wieszana byla rowniez flaga XVlll LO. Co ciekawe liceum bylo na osiedlu Mireckiego. Czyli rzut beretem od stadionu ŁKS-u...
-
W tamtych czasach to przeciez nic nadzwyczajnego.Popularnosc Widzewa w miecie byla bardzo duza.Kibice tego klubu byli na terenia CAŁEGO miasta.W miejszych lub wiekszych ilosciach az do momentu wykrystalizowania sie podziału miasta podobnego do stanu dzisiejszego.Dainty B. pisze:Na Widzewie wieszana byla rowniez flaga XVlll LO. Co ciekawe liceum bylo na osiedlu Mireckiego. Czyli rzut beretem od stadionu ŁKS-u...
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
Zgadza sie... Mimo to osiedle ze tak napisze zabawowe, pod wodza niejakiego K. Ktory pare lat temu oposcil nasz ziemski lespadół w sprawach nie zwiazanych z kibicowaniem, jak mi sie wydaje... Do tego bliska odleglosc do Kozin...
Oj bylo polowane na flage 8-)
-
Aczkolwiek warto dodać do tej rozmowy fakt,że Widzewa na Mireckiego nigdy nie było (nawet w czasach ich świetności - ewentualnych sympatyków i partyzantów nie liczymy) i chodzi tylko o flagę ze szkoły mieszczącej się na tym terenie.Pozdraiamcobytu pisze:W tamtych czasach to przeciez nic nadzwyczajnego.Popularnosc Widzewa w miecie byla bardzo duza.Kibice tego klubu byli na terenia CAŁEGO miasta.W miejszych lub wiekszych ilosciach az do momentu wykrystalizowania sie podziału miasta podobnego do stanu dzisiejszego.Dainty B. pisze:Na Widzewie wieszana byla rowniez flaga XVlll LO. Co ciekawe liceum bylo na osiedlu Mireckiego. Czyli rzut beretem od stadionu ŁKS-u...
-
Dobrze Ci sie wydaje.Faktycznie powody śmierci były inne.Kawal wielkiego typa.W ogole sklad tam mieli bardzo ciekawy.Dainty B. pisze:Zgdza sie... Mimo to osiedle ze tak napisze zabawowe, pod wodza niejakiego K. Ktory pare lat temu oposcil nasz ziemski lespadół w sprawach nie zwiazanych z kibicowaniem, jak mi sie wydaje... Do tego bliska odleglosc do Kozin...
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
Kawal c**** byl. Czasem jadac z Teofilowa na mecz autobusem 83 mielismy "przyjemnosc" spotykac jego i jego kolezkow wlasnie na Mireckiego. Na szczescie spotkania byly zadkie... 8-)
-
Akurat znam tego człowieka i ty bys wpadł w kompleksy gdybyś miał mu to w twarz powiedzieć_JG_ pisze:Ten pjani powietrzem to ma kompleksy na punkcie GieKSy boli go ten klub widac po postach i pisze brednie.pijany powietrzem pisze:hasła takie krzyczano, to wiedzą wszyscy, zwłaszcza po tym jak krzyczeliście "j**** Legie" gdy się lała z psiarnią na PP, zresztą powodów było wiele, praktycznie każda ekipa poznała "za długie języki" ówczesnych kibiców GKSu
Gdzie napisał "brednie"?

-
Misiek88 pisze:Przecież Myszka Mickey to jest część herbu Falubazu.
no to wlasnie o to pytam ...skad ta pasja i przywiazanie do Myszki
-
19sebus48 pisze:Misiek88 pisze:Przecież Myszka Mickey to jest część herbu Falubazu.
no to wlasnie o to pytam ...skad ta pasja i przywiazanie do Myszki
Kod: Zaznacz cały
Rok 1961
Zawodnicy LPŻtu odnoszą na inagurację sezonu 1961 wysokie zwycięstwo nad Kolejarzem Opole 52:24. Niestety radość trwała krótko, do końca lipca zawodnicy LPŻtu przegrali aż 11 spotkań. LPŻ nie jest już w stanie utrzymymać sekcji żużlowej dlatego już w czasie sezonu rozpoczęły się poszukiwania zakładu patronackiego, który przygarnął by prężnie działającą sekcję żużlową. Wybór pada na Lubuską Fabrykę Zgrzeblarek Bawełnianych, które park maszynowy okazał się niezwykle przydatny zielonogórskim żużlowcom. Protokół w tej sprawie przekazania sekcji został podpisany 9 sierpnia 1961 roku i od tego momentu Zgrzeblarki przyjęły regulaminowe zobowiązanie w stosunku do Polskiego Związku Motorowego. Pierwsze zawody ligowe pod nowym szyldem rozegrano 20 sierpnia 1961 roku. Na zielonogórskim torze spotkały się w zaległym spotkaniu drużyny KM Zgrzeblarki i Sparty Śrem, a mecz zakończył się zwycięstwem gospodarzy 49:27. Po zmianie nazwy zastanawiano się nad projektem nowych plastronów oraz symbolu dla zielonogórskiego klubu. Pierwszym pomysłem było umieszczenie na plastronach symboli zwiazanych z miastem. Planowano umieszczenie kiścia winogron oplecionego liśćmi, jednak było to zbyt skomplikowane do wykonania więc ostatecznie na plastronie zielonogórskiej drużyny pojawił się liść winnej latorośli. Niestety z powodu braku odpowiednich materiałów i użytej kolorystyki wzór ten nie przypadł do gustu zawodników i publiczności więc trwały ożywione dyskuje na temat innych projektów. W jednej z rozmów Bonifacego Langnera ze spikerem Andrzejem Szurkowskim padł pomysł aby umieścić na plastronie wizerunek myszki Miki znajej z filmów Walta Disneya. Klubową maskotkę zaprojektował podobnie jak nowe plastrony Bonifacy Langner, od tego czasu myszka Miki została oficjalną maskotką klubu. Oryginalny pomysł i świetnie wykonane plastrony zyskały uznanie nawet we władzach żużlowej centrali w Warszawie.
-
Jak wygląda sprawa w Bydgoszczy z tym protestem/bojkotem? Osuch dalej jest w klubie czy coś się zmieniło?