Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

cmb1910

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: cmb1910 »

Spoko ide dziś na trening.
Potrenuje, żeby nie dostać w pizde tak ostatnio jak dostajecie na piotrkowskiej.
Po 30 sekund, i to Wasi najmocniejsi z FC :-----)

pzdr
iparts.pl
PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał »

Najpierw zróbcie coś choćby zbliżonego do Poddębic, wtedy pogadamy. Choć dobrze wiecie, że na dzień dzisiejszy jest to ponad Wasze siły, a na tę chwilę w porównaniu do Waszego układowicza to jesteście tylko takim marnym tłem, Coś jak była Chuligańska Pogoń na tle Chuligańskiej Legii ...
A ja się zapytam kiedy to Łks wykręcił podobną awanturę jak ta na dworcu w Katowicach, przegonienie miejscowych Lublin czy wjazd Legii na płyte, nie piszcie mi tu o przypadkiem Bydgoszczy czy Chorzowie bo nie dzięki wam stały się one głośne, pytam o waszą indywidualną akcję, no niby kozaki a ja mam chyba skleroze.
Poddębice to Widzew był stroną atakującą tak jak i w Potoku..
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:
cobytu

Post autor: cobytu »

PanTuNieStał pisze:
Najpierw zróbcie coś choćby zbliżonego do Poddębic, wtedy pogadamy. Choć dobrze wiecie, że na dzień dzisiejszy jest to ponad Wasze siły, a na tę chwilę w porównaniu do Waszego układowicza to jesteście tylko takim marnym tłem, Coś jak była Chuligańska Pogoń na tle Chuligańskiej Legii ...
A ja się zapytam kiedy to Łks wykręcił podobną awanturę jak ta na dworcu w Katowicach, przegonienie miejscowych Lublin czy wjazd Legii na płyte, nie piszcie mi tu o przypadkiem Bydgoszczy czy Chorzowie bo nie dzięki wam stały się one głośne, pytam o waszą indywidualną akcję, no niby kozaki a ja mam chyba skleroze.
W Plocku z Zawisza tez ganialismy gospodarzy po ich wlasnym stadionie ale wiadomo ze to nie dzieki nam bylo glosno :) w Chorzowie atakowal Ruch a my siedzielismy biernie.W Bydgoszcy wszyscy poza nami walcza.Potok i Poddebice to oczywiscie Widzew strona atakujaca to fakt.Dltego ze sie spodziewacie nas zaskoczyc i dlatego ze sie liczy na przewage liczebna i na latwe zwyciestwo.To nie zarzut bo zaskoczyc rywala i uderzyc w najmniej spodziwanym momencie to podstawa.Chodzi mi tylko pobudki jakimi sie kierowaliscie.My podjelismy rekawice po reprezentacji jak dostalismy w******* od Was i Ruchu chociaz wynik byl z gory pewny i w Aleksandrowie kiedy tez juz wiedzielismy o Waszej sporej przewadze liczebnej.od dawna nie doszlo do awantury na podobna skale do tych opisanych wiec chyba bedziemy pierdolic w nieskonczonosc o tym samym.Mialem sie nie wlacac w podobna dyskusje ale mi sie w pracy nudzi :)
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)
ŁKS1908ŁKS

Post autor: ŁKS1908ŁKS »

PanTuNieStał pisze:
Najważniejsze z ostatnich 3 lat to wjazd Arce pod kasy i wygrana z Legią jadącą do Turku .
PanTuNieStał

No tak ale w tej skali to można duuużo licytować celowo nie wymieniam naszego dymu z latającymi tego dnia z kosami żabolami czy naszym dużym udziale W derbach Śląska, bądź awanury na Lechii czy próby dostania się na derby itd itp, po prostu pytam kiedy wykręciliście sami konkretną awanturę, chodzi o to że kreujecie się na potęgę chuligańską ale za tym nie przemawiają jakby czyny owszem jesteście mocni tego nikt nie zaprzeczy ale mocnych ekip u nas jest jeszcze kilka po prostu, dodając do tego reszte aspektów ściśle kibicowskich wyjazdy, oprawy doping na tle Widzewa wypadacie słabo, to są fakty. Mnie też już się nie chce na dziś, bo ładna pogoda a jutro też ma być ładnie ;-) więc naRta.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:
cobytu

To ze sie kreujemy na Bog wie kogo to spora przesada.Nie brakuje nam pokory uwierz mi.My jestesmy w grupie mocni to w jakiej grupie jest Widzew tej chwili? Mocniejsi? Mocni plus? Najmocniejsi? Dobra nie wazne.PoZdrawiam.
PanTuNieStał

Na tą chwilę przeciętni, ale chwila ma to do siebie że nie trwa wiecznie nie zepsuje się tego co budowane było z takim mozołem przez wiele lat tak szybko pokolenie zdążyło wychować następne pokolenie więc o przyszłośc jestem spokojny, raczej zmartwieniem nas wszystkich będzie przyszłość całego ruchu kibicowskiego. Jak patrze na te Lechie Śląski ich gigantyczne stadiony świecące pustkami pewna epoka się kończy
DK08

Post autor: DK08 »

PanTuNieStał pisze:
W jakim celu wymieniasz akcję które miały miejsce kilka(naście?) lat temu? Skoro nie bierzesz pod uwagę ostatnich 2-3 lat, proszę bardzo, atak na Jagę, atak na fanę Korony, awantura ze Śląskiem, atak na Pogoń, przegonioenie Petry u nich na stadionie, próba zerwania fany Śląska itd itp
Eternidad

Post autor: Eternidad »

Prosiles o przyklady, dostales mocne - wjazd Arce pod kasy i rozbicie Legii na trasie a ty juz próbujesz wmowic ze to nic takiego, jesli uważasz tak szczerze ze dzis jesteście lepsi, no to znaczy ze porównujesz nas w czasach sprzed 6-7 lat. Opraw nie mow ze robicie lepszych, bo wiele ekip juz tak nie sadzi, jedyne w czym nas na pewno przeganiacie to wyjazdy.
WITAM2

Post autor: WITAM2 »

Co do opraw to przecież był ranking ultrasow, więc każdy może sobie sprawdzić.
A.M.D.G.

Post autor: A.M.D.G. »

Proszę kolegów po szalu by przestali się tu licytować i uprawiać propagande. To nie jest odpowiednie miejsce.
Jak chcecie coś komuś udowodnić, to wiecie gdzie się zgłosić, a jak nie wiecie to może znacie kogoś kto wie.
Było jak było i jest jak jest, wyłączcie komputer, idźcie na siłownię.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE
rdg80

Post autor: rdg80 »

No i bylo sloneczko i zaszlo nie ma sie co licytowac mysle se Cobytu obiektywnie napisal ale nie do konca sie zgodze ale nie ma co licytowac
oneraz

Post autor: oneraz »

A zastanawiam się czy któryś z was przypomina sobie takie czasy jak kiedys ŁKS i Widzew walczyli ramie w ramie przeciwko innej dzielnicy lub ulicy ,dla nie których to bajka ale taka była prawda,jak np słynnych braci z ul.kaminskiego
oneraz

Bałuty biły się z śródmieściem
oneraz

którzy pobili kolege z bałut i wtedy nie było ze tamci sa za Widzewem
tylko pobili kogos od nas
więc jechał tam Widzew i ŁKS i inni
takie czasy były
noremorse

Post autor: noremorse »

Najważniejsze z ostatnich 3 lat to wjazd Arce pod kasy...

żartujesz sobie z tym prawda?

chyba że masz na myśli aspekt taktyczno-topograficzny dotarcia pod te kasy, to faktycznie akcja 3lecia

jeśli nie żartujesz i chodzi o wydarzenia z przed stadionu, to pozostaje tylko winszować sukcesów
cobytu

oneraz pisze:A zastanawiam się czy któryś z was przypomina sobie takie czasy jak kiedys ŁKS i Widzew walczyli ramie w ramie przeciwko innej dzielnicy lub ulicy ,dla nie których to bajka ale taka była prawda,jak np słynnych braci z ul.kaminskiego

ŁKS z Widzewdem laczyl sily na Legie i to jest fakt.
oneraz

czysta teoria-gdyby Bałuty się połączyły i chodziły na Start to myślę że Widzew i ŁKS miałby przechlapane bo najwięksi fanatycy są na B
ałutach,nie na Widzewie ani na Retkini
rdg80

na radogoszczu wschodzie kiedys jak walki byly z zachodem i nie tylko wlaczylismy jako osiedle stare czasy hehehe
Santa Marta

Post autor: Santa Marta »

jak myślicie?! dali byśmy radę Lechowi jak byśmy byli jednością ?
rdg80

czy dalibysmy rade kolego nikt nie dal by rady nam niepodzielnie bysmy panowali w Polsce ale to tylko fantazja hehehehe
Salceson

Post autor: Salceson »

Santa Marta pisze:jak myślicie?! dali byśmy radę Lechowi jak byśmy byli jednością ?
rdg80 pisze:czy dalibysmy rade kolego nikt nie dal by rady nam niepodzielnie bysmy panowali w Polsce ale to tylko fantazja hehehehe
jedzie czosnkiem… bezlitośnie widać krecią robotę by na k.net stworzyć przypał ekipie RTS'u…
cobytu

Santa Marta pisze:jak myślicie?! dali byśmy radę Lechowi jak byśmy byli jednością ?
A ja tak troche z ciekawwosci jak kibice Widzewa chwala sie tym i owym.Kiedy i gdzie i czey kiedykolwiek Widzew i jego kibole stoczyli SAMODZIELNE BOJE POWTARZAM SAMODZIELNE BOJE Z ekipami typu Arka,Slask,Zaglebie,Lech czy Legia? Mam nadzieje ze pytanie jest jasne? Iloma? I z kim? Walkami w konfiguraacji jeden na jeden czyli ekipa na ekipesa w stankie pochwalic sie kibice Widzewa? Na ubitej ziemi oczywiscie.Podrazu zaznaczam ze wiem do kogo dzwoniliscie
EL 1910

Post autor: EL 1910 »

Cobytu - sprawiasz wrażenie ogarniętego, a tu takie pytanie... Twierdzisz , że wiesz do kogo dzwoniliśmy. Zapewne jeśli już to i tak nie wiesz wszystkiego, a nie miejsce tu do pisania o takich rzeczach. Z pewnością mogę Cię zapewnić, że Widzew nie odmówił nigdy nikomu takiego ewentualnego starcia.

Grudziądz jest Miastem Widzewa!
cobytu

[quote="EL 1910"]Cobytu - sprawiasz wrażenie ogarniętego, a tu takie pytanie... Twierdzisz , że wiesz do kogo dzwoniliśmy. Zapewne jeśli już to i tak nie wiesz wszystkiego, a nie miejsce tu do pisania o takich rzeczach. Z pewnością mogę Cię zapewnić, że Widzew nie odmówił nigdy nikomu takiego ewentualnego starcia.

Grudziądz jest Miastem Widzewa![/quoteru[youtube][/youtube]]

Grudziadz Miastem Widzewa to fakt.Z ciekawosci zwyklej pytalem.Dobra nie ma tematu
EL 1910

To ja też zapytam ze zwykłej ciekawości, gdzie byliście wczoraj, tydzień, dwa i trzy tygodnie temu...?
saha07

Post autor: saha07 »

Truskawki z pola zbieraliśmy :) trafimy się nie zamartwiaj się...pełna korba dzisiaj nasze święto daj ta spokój tym rozkimną
Homerrpk

Post autor: Homerrpk »

Mam kilka pytań dotyczących paru miast a mianowicie:
Tomaszowa Mazowieckiego- Podobno panuje tam Widzew ale ostatnio kiedy przejeżdżałem przez jedno z osiedli w Tomaszowie to były tam widoczne jakieś malunki Legijne a następnie widziałem jakieś pięć osób stojących w bramie w koszulkach Legii. Może ktoś z miejscowych powiedziałby jak obecnie tam wygląda sytuacja a i jeszcze słyszałem że istnieje tam fc ŁKS-u więc jak to tam wygląda?
Bełchatów- Ciekawi mnie jak tam jest pod względem jakościowym jeżeli chodzi o Widzew bo to że pod względem ilościowym panuje tam GKS to raczej pewne.
Wolbórz- Kiedyś myślałem że tam to sam Widzew ale ze względu że mam tam rodzinę odwiedziłem ostatnio tamten teren i ku mojemu zdziwieniu po drodze spotkałem kilka przestrzelonych grafów Widzewa o ile to mogło być akurat tak że trafiła to jakaś grupka która była akurat przejazdem. To totalnie zdziwiło mnie to że obok Kościoła spotkałem tam 2 typów w koszulkach eŁKSy którzy prawdopodobnie wracali z "łowów" bo jeden z nich trzymał koszulkę Widzewa. Jadąc dalej gdzieś mniej więcej obok cmentarza widziałem tam mniej więcej 4-5 widzewiaków którzy ewidentnie stoczyli przed chwilą z ełkaesiakami bój bo byli nieźle pokiereszowani i jeden z nich był bez koszulki. Wytłumaczy ktoś jak to wygląda w tym miasteczku?
Piotrków Trybunalski- Tutaj praktycznie nie mam pytań wiem że w Piotrkowie doszło do tego że ŁKS to tam praktycznie 90% ( i nie tłumaczcie mi że większość to przerzuty) pod względem ilościowym a pod względem jakości to tam eŁKSa rządzi na każdym kroku i to nie podlega dyskusji. Ale ciekawi mnie temat istnienia tam takich klubów jak GKS Bełchatów czy Legia jak wygląda ich sytuacja? Czy jest ich trochę więcej czy bez zmian? A i jak wygląda tam miejscowe kluby takie jak Polonia czy Piotrkowianin trzymają oni z kimś czy są samodzielni? A co do Widzewa w Piotrkowie to jest trochę dziwne dla mnie to co się stało bo na przestrzeni kilku lat oni zupełnie z tamtąd znikneli może zostało z 5 osób udzielających się i kilka pikników i to wszystko a pamiętam jaki to kiedyś był bastion Widzewa. No ale cóż na razie wygląda na to że nie ma tam nawet młodego pokolenia Widzewa oprócz jakiś jednostek poukrywanych nic nie wróży aby Widzew tam doszedł to głosu.
Sulejów- Pamiętam że kiedyś jeździło z tamtąd kilka osób na ŁKS a Widzew był raczej poukrywany po kątach jak wygląda to teraz?
zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik »

Pytasz i sobie odpowiadasz ufo tez widziałes? Wez leki i wszystko wroci do normy jesli nie to zmien lekarza i wiecej tu nie wchodz siac napinki bo juz wystarczy tu kwiatków
EL 1910

:)
Jak sam widzisz wszędzie Łks.
P.s. Idź lepiej luknij czy Ci tam czasem przejazdem Łks mamy nie narusza.
Homerrpk

Liczyłem na jakąś konkretną odpowiedź bez napinki ale z tego co widzę nie da się ;)
Homerrpk

Liczyłem że ktoś mi odpowie na zadane przeze mnie pytania no ale wygląda że niektórzy potrafią tylko szukać na siłę z kimś napinki...
podejźrzon

Post autor: podejźrzon »

Homerrpk, Ty piszesz tak na serio czy jebnięty jesteś? :)
saha07

Post autor: saha07 »

Bardziej to drugie ):
Santa Marta

Post autor: Santa Marta »

jak myślicie ?! PRZERZUT ?! dużo piszą też o tym w tematach Krakowskim...to scierwo frajerskie czy tylko chwilowa zmiana upodobań ?!
cobytu

Santa Marta pisze:jak myślicie ?! PRZERZUT ?! dużo piszą też o tym w tematach Krakowskim...to scierwo frajerskie czy tylko chwilowa zmiana upodobań ?!

Temat Krakowski w ogole jest dziwny bo tam sie leci z ksywami i licytacja na konfidentow jest strasznie duza.To jest problem wszystkich ekip ale z tego co pisza w tamtym temacie to w Krakowie jest najwiekszy problem.Chociaz trzeba pamietac ze to tylko internetowe forum.Lodzkiego podworka konfidenctwo tez to sie tyczy ale na szczescie nie na taka skale.Przerzut... Temat jest trudny dla wszystkich i nie wiem kto sie zdobedzie na szczerosc.Ja nie czuje sie na silach oceniac bo roznie to bywa.Od bledow dziecinstwa po strach czy "interesy" Mnie osobiscie wkurwia co innego np. pisanie na tym forum slowa ogarniety" bo ku*** co to niby ma znaczyc? Jaka jest definicja? I na jakiej popdstawie sie to ocenia? Drugie to jest "oficjalne stanowiko" Czekmy na oficjalne stanowisko ekipy X czy Y i c***.Nie wazne co tam jest napisane i czy kazdy sie z tym zgodzi."Oficjalne stanowisko" to prawda i tylko prawda nie do podwazenia.Koniec.Fakt to jest lepsze niz ziny bo tam jak jednego tygodnia jak przeczytalem jeden tytul to mecz byl opisany sto procent inaczej niz ten sam mecz oczami drugiej ekipy ktory przeczytalem po miesiacu i zdanie wyrobic bylo niezwykle trudno.Smieszy mnie poprostu strasznie powolywanie sie na "oficjalne stanowisko" bo takie jest i c***.Dziwne czase to i elementy zycia kibicowskiego dziwne.Chyba
ldzwdz1910

Post autor: ldzwdz1910 »

dmx777 pisze:Jak wyglada sytuacja w Grudziadzu? Co prawda nie jest to wojewodztwo lodzki ale miasteczko ma sobry fc widzewa.
Miasto Łks-u. Przejeżdżałem kiedyś i widziałem w bramie stało trzech gości w koszulkach ełksy, a kawałek dalej dwóch Widzewiaków i jeden był bez koszulki.
pomidor12

Post autor: pomidor12 »

ldzwdz1910 pisze:
dmx777 pisze:Jak wyglada sytuacja w Grudziadzu? Co prawda nie jest to wojewodztwo lodzki ale miasteczko ma sobry fc widzewa.
Miasto Łks-u. Przejeżdżałem kiedyś i widziałem w bramie stało trzech gości w koszulkach ełksy, a kawałek dalej dwóch Widzewiaków i jeden był bez koszulki.
Jestes jakims debilem, bo to nawet smieszne, ani zabawne nie bylo. Zapytal sie i tyle.
Wasteland

Post autor: Wasteland »

Więc dostał odpowiedź na poziomie pytania,wystarczyło przewinąć w tył i by znalazł odpowiedź.
A tak to wszyscy wiedzą że w Grudziądzu rządzi tuskotronik i jego mafia.
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

ok. 1200 RTSu na Olimpii w Grudziądzu
ODPOWIEDZ