KOMENTARZE 27-29 Lipiec
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
-
w Bialymstoku klatka dla gosci tak samo jak i dodatkowe sektory byly szykowane na druga kolejke a, ze Jagiellonia poszla na reke Polonii i zgodzila sie na zamiane gospodarzy to nie mozna miec pretensji, ze sie nie wyrobili. a swoja droga to Bytomianie nie kwapili sie chyba jechac na wschod.
boss gadal, ze po niedzieli nastapi poprawa, ale jak to bedzie to h** go jasny wie
-
-
-
-
Total napisał:
Jagiellonia - Polonia Bytom
Widzów ok. 7 tys.? Doping dobry, chodź nie najlepszy. Oprawa na tym meczu to sektorówka " Teraz ku*** My"(fotki w odpowiednim temacie). Kibiców gości okrągłe zero.
Inteligencie jakbyś nie wiedział to sektor gości na stadionie w Białymstoku jest zamknięty dla kibiców gości !!!
Jagiellonia - Polonia Bytom
Widzów ok. 7 tys.? Doping dobry, chodź nie najlepszy. Oprawa na tym meczu to sektorówka " Teraz ku*** My"(fotki w odpowiednim temacie). Kibiców gości okrągłe zero.
Inteligencie jakbyś nie wiedział to sektor gości na stadionie w Białymstoku jest zamknięty dla kibiców gości !!!
-
zaczne od cytatu od tego posta..ale ogolnie bedzie to post ogolnikowy
1) jakim prawem klub 1 ligowy gra na poziomie rogrywek tak wysokich skoro nie moze zapewnic 5% miejsca kibicom gosci..
(w krajach cywilizowanych jest to nie do pomyslenia...)
podobnie kiedys robil Ruch Chorzow (tlumaczyli sie ze robia obok stadionu-autostrade ,,,ale co mnie to obchodzi ja jade na mecz a nie autostrade maja obowiazek mnie wpuscic)ale nie w Polsce
2) ktos tam wczesniej pisal ze liczna Zaglebia bardzo dobra (6-7 tys) ,czyli co jak bedzie liczba 4-5tys to bedzie dobra,? a 2-3 tys to norma?
dla mnie to zenada Zaglebie jest mistrzem Polski na 1 szy mecz wsloncu w ladniej pogodzie powinno by conajmniej 12-20 tys
w Niemczech na srednia 3 ligowa druzyne przychodzi wiecej( Fortuna duselldorf)
1) jakim prawem klub 1 ligowy gra na poziomie rogrywek tak wysokich skoro nie moze zapewnic 5% miejsca kibicom gosci..
podobnie kiedys robil Ruch Chorzow (tlumaczyli sie ze robia obok stadionu-autostrade ,,,ale co mnie to obchodzi ja jade na mecz a nie autostrade maja obowiazek mnie wpuscic)ale nie w Polsce
2) ktos tam wczesniej pisal ze liczna Zaglebia bardzo dobra (6-7 tys) ,czyli co jak bedzie liczba 4-5tys to bedzie dobra,? a 2-3 tys to norma?
dla mnie to zenada Zaglebie jest mistrzem Polski na 1 szy mecz wsloncu w ladniej pogodzie powinno by conajmniej 12-20 tys
w Niemczech na srednia 3 ligowa druzyne przychodzi wiecej( Fortuna duselldorf)
-
ciag dalszy
3) byla wielka mega niesamowita podnieta ze Lech sprzedal ok 10 tys karnetow(super) ale w Niemczech takich podniet nie robia(w Dortmundzie przecietnej druzynie sprzedano 55tys na chwile obecna) a dortmund podobnie jak poznan ma ok 500-600 tys
4)sprawa polskich stadionow to w ogole osobny temat...
duzo ludzi stad uwazan ze jak zrobia stadion lecha i wisly to to beda mega super stadiony..=gowno prawda
beda to stadiony niezle ale beda odbiegaly standardem od stadionow zachodnich
juz teraz to widze po planach zdjeciach itd
bylem na wielu stadionach w europie i naprawde ciezko bedzie przebic stadion hamburga ktory byl modernizowany w ok 200r a stadion lecha zostanie ukonczony w ok 2009 wiec to jest 9 lat roznicy w technologii itd itp
a komfortem i standradem pewnie stary stadion z hamburga bedzie lepszy niz stadion super nowy lecha
5) bylem na treningu ostatnio slabej druzyny z 2 bundesligi...czyli nic rewelacyjnego..na treningu bylolo ok 10 tys ludzi(wiecej niz na meczach ligowych mistrza polski)
a kazdy byl ubrany w koszulke orgin.. klubowa(40-60 euro)= wplywy dla klubu itd marketing dobry
piknik bo piknik ale przyjemnie bylo popatrzec..warunki do trenowania w 2-3 lidze sa lepsze niz u nas u mistrzow
5)siedze na tym forum od conajmniej 5-8lat pamietam stare czasy kiedy z kazdego klubu wpisywalo sie po 2-3 osoby i poziom byl duzo wyzszy
obecnie z samego krakowa wpisuje sie po 30-100 osob(ciezko mi oszacowac) i poziom forum drastycznie spada...
ogolnie mkozna byloby pisac i pisac...ale nie ma sensu
zaraz zostane zbluzgany ze jak mi sie nie podoba to wynocha i bedzie koniec;)
a wpisuja sie gowiarze po 13-20lat ktorzy nic nie znaczna w swoich klubach#
ps.sorry za bledy
3) byla wielka mega niesamowita podnieta ze Lech sprzedal ok 10 tys karnetow(super) ale w Niemczech takich podniet nie robia(w Dortmundzie przecietnej druzynie sprzedano 55tys na chwile obecna) a dortmund podobnie jak poznan ma ok 500-600 tys
4)sprawa polskich stadionow to w ogole osobny temat...
duzo ludzi stad uwazan ze jak zrobia stadion lecha i wisly to to beda mega super stadiony..=gowno prawda
beda to stadiony niezle ale beda odbiegaly standardem od stadionow zachodnich
juz teraz to widze po planach zdjeciach itd
bylem na wielu stadionach w europie i naprawde ciezko bedzie przebic stadion hamburga ktory byl modernizowany w ok 200r a stadion lecha zostanie ukonczony w ok 2009 wiec to jest 9 lat roznicy w technologii itd itp
a komfortem i standradem pewnie stary stadion z hamburga bedzie lepszy niz stadion super nowy lecha
5) bylem na treningu ostatnio slabej druzyny z 2 bundesligi...czyli nic rewelacyjnego..na treningu bylolo ok 10 tys ludzi(wiecej niz na meczach ligowych mistrza polski)
a kazdy byl ubrany w koszulke orgin.. klubowa(40-60 euro)= wplywy dla klubu itd marketing dobry
piknik bo piknik ale przyjemnie bylo popatrzec..warunki do trenowania w 2-3 lidze sa lepsze niz u nas u mistrzow
5)siedze na tym forum od conajmniej 5-8lat pamietam stare czasy kiedy z kazdego klubu wpisywalo sie po 2-3 osoby i poziom byl duzo wyzszy
obecnie z samego krakowa wpisuje sie po 30-100 osob(ciezko mi oszacowac) i poziom forum drastycznie spada...
ogolnie mkozna byloby pisac i pisac...ale nie ma sensu
zaraz zostane zbluzgany ze jak mi sie nie podoba to wynocha i bedzie koniec;)
a wpisuja sie gowiarze po 13-20lat ktorzy nic nie znaczna w swoich klubach#
ps.sorry za bledy
-
ciag dalszy2..
ogolnie nie wiedzailem gdzie dac te posty wiec dalem tu aby nowego tematu nie zakladac..
szkoly na poziomie gimazjum czy liceum w niemczech =szkoly panstwowe ,maja lepsze boiska ze sztuczna nawierzcnia niz polskie druzyny z metropolii ..to jest skandal
tak samo jak granie w 1 lidze takich druzyn jak polonia bytom /(chodzi mi o to ze jak sie nie am stadionu to dowidzenia) skoro byla mozliwosc awanasu to juz rok temu dzaialacze miasto powinno sie starac o to aby robvic stadion a nie jak zwykle na ostatnia chwile..w niemczech anglii jakos na wyjazy jezdi po kilka tys ludzi maja super warunki do ogladania pod dachem,w cywilizowany sposob(nie jak bydlo) a u nas ciagle problemy,,a to gosci nie wpuszczaja a to derby z ograniczona publika a to wiocha lubin jezdi na mecze ligi mistrzow w 200 os hehe
itd itp
ps..co do tematu ligowego to super oprawa jagi widac mega praca wlozona w sektorwoke,i dobra liczba widzewa..zreszta co klasa to klasa
ale po fotkach ogladalem wlasnie jak sie prezerntuja polskie stadiony w XXIw. to jest naprawde zenada..kiedy u nas bedzie normalnie=?
ogolnie nie wiedzailem gdzie dac te posty wiec dalem tu aby nowego tematu nie zakladac..
szkoly na poziomie gimazjum czy liceum w niemczech =szkoly panstwowe ,maja lepsze boiska ze sztuczna nawierzcnia niz polskie druzyny z metropolii ..to jest skandal

tak samo jak granie w 1 lidze takich druzyn jak polonia bytom /(chodzi mi o to ze jak sie nie am stadionu to dowidzenia) skoro byla mozliwosc awanasu to juz rok temu dzaialacze miasto powinno sie starac o to aby robvic stadion a nie jak zwykle na ostatnia chwile..w niemczech anglii jakos na wyjazy jezdi po kilka tys ludzi maja super warunki do ogladania pod dachem,w cywilizowany sposob(nie jak bydlo) a u nas ciagle problemy,,a to gosci nie wpuszczaja a to derby z ograniczona publika a to wiocha lubin jezdi na mecze ligi mistrzow w 200 os hehe
itd itp
ps..co do tematu ligowego to super oprawa jagi widac mega praca wlozona w sektorwoke,i dobra liczba widzewa..zreszta co klasa to klasa
ale po fotkach ogladalem wlasnie jak sie prezerntuja polskie stadiony w XXIw. to jest naprawde zenada..kiedy u nas bedzie normalnie=?
-
wiedzialem ze sie tak zacznie...mozart pisze:ja p*******, a w Niemczech zarabiaja wiecej niz w Polsce i nie maja tam do jedzenia bigosu. Po kiego porownania do Niemiec ? Nie podoba sie, to wyjedz, jestes obywatelem UE przeciez.
no po 1)nie jest powiedzanie ze wiecej zarabiaja-a nawet jesli to nie az tak duzo u nas karnety sa po 200-300zl a tam po 200-1000 euro
..popatrz na MS CZY inne wyjazdy na kadre podencjal w Pl jest ale brakuje bazy,stadionow drog itd ludzie nie chodza na mecze bo jest syf i wola isc do kina czy jechac na basen gdzie tzakie obiekty sa podobne jak w krajach zachodnich a na stadiony nie chodza nie to ze nie maja hajsu(bo ty o to pijesz) tylko nie chodza vbo jest korupcja slaby poiziom i przede wszystkim fatalne warunki na ogladanie ..
podalem niemcy ale chodzilo mi o cala europe zachodnia..nie tylko o niemcy
-
- ban
I co chcesz osiągnąć ? Dalej podniecaj się tymi swoimi Niemcami czy czyms innym. Polska to nie Niemcy i tu na mecze chodzą prawdziwi fanatycy, a nie kretyni obwieszeni 100 szalamiBez_sensu pisze:ludzie nie chodza na mecze bo jest syf i wola isc do kina czy jechac na basen gdzie tzakie obiekty sa podobne jak w krajach zachodnich a na stadiony nie chodza nie to ze nie maja hajsu(bo ty o to pijesz) tylko nie chodza vbo jest korupcja slaby poiziom i przede wszystkim fatalne warunki na ogladanie ..
podalem niemcy ale chodzilo mi o cala europe zachodnia..nie tylko o niemcy
-
maszz racje ,sorry moja wina..M.1906 pisze:załóżcie sobie nowy temat bo zaraz będzie syf w komentarzach do kolejki...
ale pisalem posta odnosnie wpuszczania(a wlasciwie nie wpuszczania kibicow gosci-w tym wypadku chodzi o jage)
napisalem swoje zdanie na ten temat...no i przy okazji ,napisalem to co mysle o ztym forum i podniecaniu sie przez wielu jakimis rzeczami ktore nie sa wcale czyms wielkim itd.jak pisalem wczesniej siedze na tym fo5rum od wielu wielu lat skladalem sie do napisania podobnego posta juz od roku ale wkoncu dzis to zrobilem ..sorry ze w komentarzach ale jak pisalem wyzej zaczynalem od nie wpuszczania kibocw przez jage.a dalej poszlo juz co mnie innego smieszy,boli;)
zreszta teraz tyle osob pisze ze chcac nie chcac zrobi sie burdel..a najlepsze jest klocenie sie czy lksu bylo 419 czy 456 w sobote wieczor przy chujowej pogodzie czy to dobry wynik itd
a potem 5 stron jest ze ich bylo 419 albo 423 albo ktos liczyl wpociagu i bylo 520 ale 20 nie wpuszconych itd
smieszy mnie to ..
ps.napisalem to co mysle

-
I co chcesz osiągnąć ? Dalej podniecaj się tymi swoimi Niemcami czy czyms innym. Polska to nie Niemcy i tu na mecze chodzą prawdziwi fanatycy, a nie kretyni obwieszeni 100 szalami[/quote]
z tym masz troche racji..ale popatrz..po1 tam juz naprade niewielu osob chodzi z 10 szalami.
po2 u nas panstwo sie powoli bogaci (ludzie );) i z roku na rok poziom zycia i poziom infrastruktury stadionowej bedzie sie podnosil i poziom publiki bedzie inny (chcac nie chcac za 10lat nie bedzie plotow ale nie bedzie tez rac ,awantur) niestety idziemy ta droga co wszystkie kraje tylko ze te z zachodu to przechodzily jakies 10-20lat temu..czy to w holandii anglii czy gdzie indziej.nie mowie ze to fajnie bo fajne nie jest ale kazde wykroczenie bedzie surowo karane(juz jest) i bedzie jesze gorzej...trzeba sie oswajac z mysla ze ida do nas inne czasy juz awantur niebedzie..legia juz w tatym sezonie miala problemy z racami itd...sa surkowe ka<ry i nikt tego nie zmieni
z tym masz troche racji..ale popatrz..po1 tam juz naprade niewielu osob chodzi z 10 szalami.
po2 u nas panstwo sie powoli bogaci (ludzie );) i z roku na rok poziom zycia i poziom infrastruktury stadionowej bedzie sie podnosil i poziom publiki bedzie inny (chcac nie chcac za 10lat nie bedzie plotow ale nie bedzie tez rac ,awantur) niestety idziemy ta droga co wszystkie kraje tylko ze te z zachodu to przechodzily jakies 10-20lat temu..czy to w holandii anglii czy gdzie indziej.nie mowie ze to fajnie bo fajne nie jest ale kazde wykroczenie bedzie surowo karane(juz jest) i bedzie jesze gorzej...trzeba sie oswajac z mysla ze ida do nas inne czasy juz awantur niebedzie..legia juz w tatym sezonie miala problemy z racami itd...sa surkowe ka<ry i nikt tego nie zmieni
-
-
Zgodnie z planem Jagiellonia miala grac pierwszy mecz u siebie za tydzien i wtedy sektor dla gosci bedzie gotowy. Zamieszanie wynika z tego ze Polonia poprosila o zmiane gospodarza meczu ktory pierwotnie mial byc w Bytomiu wiec logiczne ze Jagiellonia mogla nie byc do niego w pelni przygotowana. Wszystko jasne?1) jakim prawem klub 1 ligowy gra na poziomie rogrywek tak wysokich skoro nie moze zapewnic 5% miejsca kibicom gosci..
-
Zgodnie z planem Jagiellonia miala grac pierwszy mecz u siebie za tydzien i wtedy sektor dla gosci bedzie gotowy. Zamieszanie wynika z tego ze Polonia poprosila o zmiane gospodarza meczu ktory pierwotnie mial byc w Bytomiu wiec logiczne ze Jagiellonia mogla nie byc do niego w pelni przygotowana. Wszystko jasne?[/quote]
tak teraz tak..ale ogolnie chodzilo mi o caloksztalt tego co sie tutaj dzieje..ruch kiedys podobnie robil zamknal klatke i mial wpizdie prawo kibica..zreszta klatka powinna byc gotowa juz na miesiac przed a nie robienie za piec dwunastwa i tu chodi i polowe klubow bo prawie kazdy klub mial problemy aby wpuszczac gosci.
i wlasnie o to mi chodzilo we wczesniejszych moich postach aby pokazac ta roznice miedzy cywilizacja(europa) a zacofaniem (polska) mam prawo wejsc na mecz a nie moge na niego wejsc hehe..tam mozna i to w liczbie kilku tys.
tak teraz tak..ale ogolnie chodzilo mi o caloksztalt tego co sie tutaj dzieje..ruch kiedys podobnie robil zamknal klatke i mial wpizdie prawo kibica..zreszta klatka powinna byc gotowa juz na miesiac przed a nie robienie za piec dwunastwa i tu chodi i polowe klubow bo prawie kazdy klub mial problemy aby wpuszczac gosci.
i wlasnie o to mi chodzilo we wczesniejszych moich postach aby pokazac ta roznice miedzy cywilizacja(europa) a zacofaniem (polska) mam prawo wejsc na mecz a nie moge na niego wejsc hehe..tam mozna i to w liczbie kilku tys.
-
-
-
-
Mokotów_CWKS(L) pisze:Bez_sensu p********* bez sensu,sam jesteś zacofany.A Polska to co poza Europą leży???Jak ci coś sie tutaj nie podoba to nie musisz pisać "Polska" z małej litery , tylko wyjedź sobie do cywilzowanych Niemiec i zaprzyjaźnij się z turasami.
rozumiem twoja frustracje..sorry ze pisalem polska z malej ale wszystko z malej pislaem...tak mi latwiej mam c****** klawiature
a strasznie upraszczasz -nie skumales o co mi chodzilo,rozumiem ze wolisz stadion legii jaki jest i boiska treningowe nie chcesz nowoczesnosci? jak bedzie nowoczesnosc wyjedziesz do mongolii?
ah..nie chce mi sie pisac
(reprezentujemy ten sam klub)

-
-
-
Bez_sensu pisze:Zgodnie z planem Jagiellonia miala grac pierwszy mecz u siebie za tydzien i wtedy sektor dla gosci bedzie gotowy. Zamieszanie wynika z tego ze Polonia poprosila o zmiane gospodarza meczu ktory pierwotnie mial byc w Bytomiu wiec logiczne ze Jagiellonia mogla nie byc do niego w pelni przygotowana. Wszystko jasne?
Tak,tak.Tylko ze zapominasz troche o historii.W polsce niewszystkie kluby przeszly reformacje i niewszystkie kluby stac na nowe stadiony.A ze ich stan jest powiedzmy kiepski to i wystepuja takie utrudnienia jakie sa.tak teraz tak..ale ogolnie chodzilo mi o caloksztalt tego co sie tutaj dzieje..ruch kiedys podobnie robil zamknal klatke i mial wpizdie prawo kibica..zreszta klatka powinna byc gotowa juz na miesiac przed a nie robienie za piec dwunastwa i tu chodi i polowe klubow bo prawie kazdy klub mial problemy aby wpuszczac gosci.
Ei Stadt... Ein Verein... I eusrä Stadt gitts nur ein Verein... Züüri ghört siit über hundert jahr am Fc Züri isch ja klaaar! Züüri alllez züri allez und mir singed bis zum Tod Züri allleeeez... Eine Stadt.....
-
fanatyk_widzewa pisze:Co jest grane , ze tak malo osób na inaugaracje na Polonii Warszawa? To przez remont ? Pytam z ciekawosci.
Tak,przez remont.Cała Trybuna Główna jest wyłączona i pojemność stadionu wynosi teraz 1911 miejsc.Ochrona wydzieliła dziś jeszcze mały sektor dla dziennikarzy,w którym nie mogli zasiąść kibice,tak więc na meczu około 1800 głów,bez kibiców gości,chyba,że był ktoś incognito,sami się określą.
-
-
-
-
-
mistrz ciętej ripostySkladak pisze:Tak Cię to boli? To nie oglądaj meczyTropiciel z lasu pisze:no przeciez doping Belchatowa to zenada jakas, czemu jeszcze np. 'broendby' Widzewa nie spiewacie?
Jak wszystko to wszystko!![]()
Całe życie przed Canal+ Może czas w końcu wyjść z domu na spacerek?
Tak Cię to boli? To nie czytaj postów :ROLLINGEYES:
eh