KOMENTARZE 27-29 Lipiec

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

deltaKSD
Kontakt:

Post autor: deltaKSD »

BadzinaD-G pisze:
Widzów: 1.500 (w tym około 100 kibiców Ruchu
:lol: Ja widziełem max 10 :lol: . Poza tym widzów ok. 2,5 tys.
Myśle ze ta fotka wszystko wyjaśni
http://i18.tinypic.com/4l8yse1.jpg

Możecie nawet kropkować :lol:
iparts.pl
NARKO

Post autor: NARKO »

odnośnie meczu Zagłębie-Widzew. znalazlem to na stronce Zagłębia

http://foto.10642.zaglebie.org/

to sie nazwywaja kibice ! ktorzy wezma niepełnosprawnego na mecz i to na wózku ! BRAVO WIDZEW !!!! jestem pod wrazeniem.

oby więcej takich wyjazdów !

ps. sory ale zabardzoi niewiem jak sie wkleja link z foto hehe...
rycho_FCZ

Post autor: rycho_FCZ »

Bez_sensu pisze:Zgodnie z planem Jagiellonia miala grac pierwszy mecz u siebie za tydzien i wtedy sektor dla gosci bedzie gotowy. Zamieszanie wynika z tego ze Polonia poprosila o zmiane gospodarza meczu ktory pierwotnie mial byc w Bytomiu wiec logiczne ze Jagiellonia mogla nie byc do niego w pelni przygotowana. Wszystko jasne?
tak teraz tak..ale ogolnie chodzilo mi o caloksztalt tego co sie tutaj dzieje..ruch kiedys podobnie robil zamknal klatke i mial wpizdie prawo kibica..zreszta klatka powinna byc gotowa juz na miesiac przed a nie robienie za piec dwunastwa i tu chodi i polowe klubow bo prawie kazdy klub mial problemy aby wpuszczac gosci.
i wlasnie o to mi chodzilo we wczesniejszych moich postach aby pokazac ta roznice miedzy cywilizacja(europa) a zacofaniem (polska) mam prawo wejsc na mecz a nie moge na niego wejsc hehe..tam mozna i to w liczbie kilku tys.
Tak,tak.Tylko ze zapominasz troche o historii.W polsce niewszystkie kluby przeszly reformacje i niewszystkie kluby stac na nowe stadiony.A ze ich stan jest powiedzmy kiepski to i wystepuja takie utrudnienia jakie sa.
X

Post autor: X »

qba1991ksd pisze:
BadzinaD-G pisze:

Zartujesz prawda?? :shock:
Ferdydurke

Post autor: Ferdydurke »

fanatyk_widzewa pisze:Co jest grane , ze tak malo osób na inaugaracje na Polonii Warszawa? To przez remont ? Pytam z ciekawosci.

Tak,przez remont.Cała Trybuna Główna jest wyłączona i pojemność stadionu wynosi teraz 1911 miejsc.Ochrona wydzieliła dziś jeszcze mały sektor dla dziennikarzy,w którym nie mogli zasiąść kibice,tak więc na meczu około 1800 głów,bez kibiców gości,chyba,że był ktoś incognito,sami się określą.
deltaKSD
Kontakt:

X pisze:
qba1991ksd pisze:
BadzinaD-G pisze: :lol: Ja widziełem max 10 :lol: . Poza tym widzów ok. 2,5 tys.

Zartujesz prawda?? :shock:
Nie zartuje!!!pisze obiektywnie jak było.Jak cos na priv żeby nie robić syfu.
Neo

Post autor: Neo »

BadzinaD-G pisze:
Mało widziałeś :) Byliśmy porozrzucani po całym stadionie. Poza tym nie mam zamiaru sie spinać o liczbe. Jeśli cie to uszczęśliwi to nas w grodzisku nie było wcale, a was ponad 5000 :)
NARKO

wujek pisze:ŁKS-u ok.100, Wodzisław pisze się z dużej
cienizna. a ktoś z Tych wspomagał Rodowitych??

ile Korony na Bełchatowie?

miejwiecej??
Skladak

Post autor: Skladak »

Korony na oko między 250 a 300, ale jak wrócą to sami się ocenią.
BadzinaD-G
Kontakt:

Post autor: BadzinaD-G »

Neo - Nie chodzi o kłótnie, napinke... tylko o fakty. My widzieliśmy z 10 osób (tych na fotce) i nic więcej, a tu nagle 100 osób... Pozdrawiam...
bosman

Post autor: bosman »

aha jak tam było 100 osób to chyba na serio byliście jak igły w stogu siana.Bo w barwach to było z 10 osób.Ale 90 osób incognito na wiosce to widocznie powód do dumy.
Neo

Post autor: Neo »

BadzinaD-G pisze:Neo - Nie chodzi o kłótnie, napinke... tylko o fakty. My widzieliśmy z 10 osób (tych na fotce) i nic więcej, a tu nagle 100 osób... Pozdrawiam...
No to niewiele widzieliście. Ta fotka nie przedstawia całego stadionu tylko jego małą część. Jak już wyżej napisałem, byliśmy porozrzucani po całym stadionie. Moim zdaniem było nas około 100 i zdania nie zmienie.
NARKO

Mustang pisze:I co Wy, Dyskobolia, zrobicie z tymi szalami?
Powiesicie na ścianie w domu?
:lol:

spalą w Chorzowie na wiosne :lol:
Ostatnio zmieniony 29.07.2007, 00:18 przez NARKO, łącznie zmieniany 1 raz.
deltaKSD
Kontakt:

Mustang pisze:I co Wy, Dyskobolia, zrobicie z tymi szalami?
Powiesicie na ścianie w domu?
Sprzedamy na allegro
misza

Post autor: misza »

torfiorz osobiscie napisalem to co mysle po obejrzeniu 20 minut waszego meczu z jakiegos pucharu chyba. jakie konkretnie przyspiewki spiwaliscie nie pamietam ale chyba bylo cos legii, lecha, lksu, katowic. nie krytykowalbym was gdybyscie mieli przyspiewke taka jak lech czy legia. zdarza sie ze rozne ekipy wprowadzaja podobne piesnie w tym samym czasie ale powaznie wasz doping to mieszanka polowy stadionow ekstraklasy. nie wydaje mi sie zebyscie wjechali z wiekszoscia tych piesni jako pierwsi. z mojej strony koniec zasmiecania i gadki na ten temat, wasz doping - wasza sprawa. i tak kazdy bedzie mial swoje zdanie w temacie bezwzgledu na to co tu napiszemy.
faktem jest ze wiekszosc przyspiewek na polskich stadionach jest zapozyczona z zagranicy ale szukanie fajnej melodii zagranica to cos innego niz ciagniecie czego sie da od polskich ekip.
i przyspiewaka do ktorej dales link - naprawde zajebista.
rcicho

Post autor: rcicho »

Zagłębia na moje oko ok 550 w Poznaniu. Dopingowali bardzo przecietnie, że nie powiem drugoligowo.
fcb

Post autor: fcb »

Bez_sensu pisze:zaczne od cytatu od tego posta..ale ogolnie bedzie to post ogolnikowy
1) jakim prawem klub 1 ligowy gra na poziomie rogrywek tak wysokich skoro nie moze zapewnic 5% miejsca kibicom gosci..
(w krajach cywilizowanych jest to nie do pomyslenia...)
podobnie kiedys robil Ruch Chorzow (tlumaczyli sie ze robia obok stadionu-autostrade ,,,ale co mnie to obchodzi ja jade na mecz a nie autostrade maja obowiazek mnie wpuscic)ale nie w Polsce
2) ktos tam wczesniej pisal ze liczna Zaglebia bardzo dobra (6-7 tys) ,czyli co jak bedzie liczba 4-5tys to bedzie dobra,? a 2-3 tys to norma?
dla mnie to zenada Zaglebie jest mistrzem Polski na 1 szy mecz wsloncu w ladniej pogodzie powinno by conajmniej 12-20 tys
w Niemczech na srednia 3 ligowa druzyne przychodzi wiecej( Fortuna duselldorf)
20 tys to 1/4 populacji Lubina
to tak jakby na Legie przychodziło 400 tys (liczac ze W-wa 1mln 600tys) a
na Widzew jak i na ŁKS po 112,5 tys (licząc ze Łodz ma 900tys)
ogarnij się
i prosze cie nie porownuj Polski do Niemiec bo troche nam brakuje do nich jezeli chodzi o standart zycia
Tropiciel z lasu

Post autor: Tropiciel z lasu »

Torfiorz pisze:
misza pisze:
Tropiciel z lasu pisze: mistrz ciętej riposty
Tak Cię to boli? To nie czytaj postów :ROLLINGEYES:

eh

:roll:
nie chce sie wpierdalac w wasze gadki ale jakis czas temu ogladalem jakis mecz belchatowa w tv i to juz jest autentycznie przesada. wydaje sie jak by mecz belchatowa to byl turniej kibicow w ktorym gra kilkanascie ekip i naprzemian sobie spiewaja. szczerze mam wyjebane na to co robicie ale wezcie sie w garsc bo to zenada po calosci. jak chcecie byc stawiani kibicowsko wyzej niz teraz jestescie to musicie zaczac isc inna droga bo takim zachowaniem to sie chyba cofacie w oczach wiekszosci.
2 Sprawy:
1) Jakie niby przyśpiewki kserujemy od innych ekip? Wierzymy że zwycięstwa nadszedł czas (czy jak kto woli Za Lechem przemierzamy ...) ? Czy może Jesteśmy zawsze tam ?

Obie te przyśpiewki w obu klubach zostały wprowadzone praktycznie równocześnie, a ich pomysł (słowa do melodii z zagranicy) z naszej strony pojawiły się sporo wcześniej niż została ona wprowadzona na meczu. A tak w ogóle może mi ktoś przypomni która ekipa ułożyła jako PIERWSZA melodie do nich. Na pewno nie był to Lech, Jaga czy GKS więc dla każdej z tych ekip jest to ksero.
2) Na dzisiejszym meczu wprowadzone zostały 2 nowe przyśpiewki (jedna z nich - Dzisiaj święto jest) została nagrana i tutaj umieszczona http://www.gks.com.pl/content/view/482/ . Ciekawe która ekipa znowu wyskoczy że od niej coś skserowaliśmy ?

1)Chociazby ole ole ole ola i tylko GieKSa Belchatowska czy jak wy to tam spiewacie, do tej pory bylo to spiewane tylko na Legii

2) I bardzo dobrze

Po prostu pewne piosenki pasują juz do jednego klubu, a jak zaczyna je spiewac 2,3,4 nasćie ekip stają sie nudne i oklepane. Tak jak sie stalo m in. z "W tramwaju jest tlok...".
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

Tofi bronisz swoich a wiesz, że nie masz racji. Kserujecie "hitowe" przyśpiewki, które nie dawno zostały wprowadzone na polską scenę kibicowską. Jakbyście kserowali jeszcze ilość młynu... :wink:
majcher

Post autor: majcher »

Fighting Dragon Tokyo pisze:
marcin21 pisze:przeciez ruch nigdy nie traci barw ..oni sa najlepsi ich nie bylo 100 tylko ponad 300 osob, tylko nie chcieli sie afiszowac...
Jeszcze wyjdzie, że Ruch wjechał Wam pod kasy i przejął młyn :lol: Mam proste pytanie. Jak Ruch strzelił bramkę (było ich aż 4) to "oficjalnie" sie cieszyli tylko chorzowscy ze zdjęcia?
Zapewne nie tylko, bo w skrócie z C+ było słychać dobrze okrzyki i radość po bramkach (więc wnioskuję, że musiało się cieszyć więcej osób niż na fotach). Ale niech potwierdzą Niebiescy.
deltaKSD
Kontakt:

majcher pisze:
Fighting Dragon Tokyo pisze:
marcin21 pisze:przeciez ruch nigdy nie traci barw ..oni sa najlepsi ich nie bylo 100 tylko ponad 300 osob, tylko nie chcieli sie afiszowac...
Jeszcze wyjdzie, że Ruch wjechał Wam pod kasy i przejął młyn :lol: Mam proste pytanie. Jak Ruch strzelił bramkę (było ich aż 4) to "oficjalnie" sie cieszyli tylko chorzowscy ze zdjęcia?
Zapewne nie tylko, bo w skrócie z C+ było słychać dobrze okrzyki i radość po bramkach (więc wnioskuję, że musiało się cieszyć więcej osób niż na fotach). Ale niech potwierdzą Niebiescy.
Po bramkach można było usłyszeć kibiców Ruchu którzy zasiadali na nowej trybunie.Pare razy w ciągu meczu zrywali sie z dopingiem po bramkach nawet głośnym.
Ostatnio zmieniony 29.07.2007, 14:18 przez deltaKSD, łącznie zmieniany 1 raz.
KazoR_1987

Post autor: KazoR_1987 »

Ruchu sie pisze :wink:
Salut

Post autor: Salut »

W Kotle się śpiewa pisze:Odnoścne meczu Lech-Zagłębie S...... Zagłębie cwelu nie będzie już PRL-u :lol: :lol: :lol:
Już Ci ulżyło?? :roll: :roll: :roll:
Cała Polska J...

Post autor: Cała Polska J... »

Ile płaczkow z wroclawia w Bielsku Białej?? Ponoc zawsze ich sporo jezdzi?? :roll:
Bez_sensu

Post autor: Bez_sensu »

[/quote]
ogarnij się
i prosze cie nie porownuj Polski do Niemiec bo troche nam brakuje do nich jezeli chodzi o standart zycia[/quote]

pewnie zgodze sie z Toba ale popatrz na to...KAISERSLATUERN MA OK 90 TYS MIESZKANCOW a na mecze potrafi dosc regularnie przychodzic po 40-47tys czyli polowa miasta..dla chcacego nic trudnego.
Amikowiec

Post autor: Amikowiec »

Bez_sensu pisze:
ogarnij się
i prosze cie nie porownuj Polski do Niemiec bo troche nam brakuje do nich jezeli chodzi o standart zycia[/quote]

pewnie zgodze sie z Toba ale popatrz na to...KAISERSLATUERN MA OK 90 TYS MIESZKANCOW a na mecze potrafi dosc regularnie przychodzic po 40-47tys czyli polowa miasta..dla chcacego nic trudnego.[/quote]

Taaa.... również we Wronkach bywało kiedyś że na mecze chodziła ponad połowa 12-tysięcznego miasta... Najlepsze lata klubu, 97, 98, 99... Ale trudno jest zachęcić połowę miasta żeby przyszła na mecz.
Moim zdaniem Zagłębie jak na swoje możliwości nie spisało się źle. Jednak te możliwości są małe. Mistrz Polski w tak małym mieście nie może mieć więcej fanów.
Fajnie zaprezentowały się beniaminki- Jaga, HKS i Zagłębie. Szkoda że Polonia nie dostała szansy aby się wykazać. Ogólnie wymiana Wisły Płock, Arki Gdyni i Górnika Łęczna na Jagiellonia, Ruch, Zagłębie wyjdzie I lidze na dobre!
1954

Post autor: 1954 »

http://www.wgliwicach.pl/readarticle.php?article_id=145

:twisted: :twisted:

przed wczorajszym meczem Odra Opole - Piast gliwice
dno

Post autor: dno »

W Wodzislawiu 140 LKSu w tym 15 Tyszan
GrzesTSW

Post autor: GrzesTSW »

Cała Polska J... pisze:Ile płaczkow z wroclawia w Bielsku Białej?? Ponoc zawsze ich sporo jezdzi?? :roll:
płaczkow to zero...
zzz LG

Post autor: zzz LG »

W Kotle się śpiewa pisze: Odnoścne meczu Lech-Zagłębie S...... Zagłębie cwelu nie będzie już PRL-u :lol: :lol: :lol:
Text zajebisty ale może coś orginalnego zapodasz?
Patriota

Post autor: Patriota »

Proszę, powiedzcie, że to tylko takie żarty :lol: Jak można napisać, że na Kaiserslautern chodzi pół miasta... Nie zastanawialiście się może, że jeżeli w małym mieście powstaje klub nieproporcjonalny do wielkości miasta to zasięg jego "wpływów" musi sięgać daleko poza dane miasto i zawierać okoliczne miasteczka podobnych rozmiarów? :shock: Co do Zagłębia Lubin to oczywiście, że pozostaje niesmak, bo każdy z nas chciałby mistrza Polski takiego, który godnie prezentowałby w Europie siłe kibicowską naszego kraju, ale liczby, które padają na Zagłebiu wcale nie są takie najgorsze biorąc pod uwage ich warunki. Poza tym nie do końca jestem przekonany czy jakby przyszło te 2000 pikników więcej to byłby to jakiś wielki krok naprzód. Powinni maksymalnie zmobilizować tych którzy przychodzą, jak im się spodoba to przyjdą znowu i może kogoś ze sobą wezmą :?
Błond

Post autor: Błond »

Poniwka

Post autor: Poniwka »

To zeby taka Legia dorownala s.p HEKO to by musieli przychodzic po 3mln na mecz :lol:
Hezbollah

Post autor: Hezbollah »

Patriota

Post autor: Patriota »

Nie rozumiem, po co ta dyskusja. Fakt skrojenia jest faktem. Przecież mogli to "Niebiescy" wziąźć pod uwage kiedy wyjeżdżali w barwach (pod warunkiem, że ci których skrojono nie byli kobietami lub dziećmi, ale mogli się bronić :roll: ). Pewnie nie sądzili, że mogą stracić barwy w Grodzisku Wlkp. Chyba, że ci taka sytuacja nie pasuje i wolałbyś sympatyczną, siatkarską atmosfere :lol: "Żebyśmy doczekali czasów, kiedy policjant mógłby przyjść na mecz..." :wink:
Altruista

Post autor: Altruista »

jakby ktoś był tak miły, to chętnie przeczytałbym relację z GP Czech na żużlu: ilu Polaków, ilu ogolnie ludzi, jak Czesi byli nastawieni itd.
Seb

Post autor: Seb »

Na Cracovii bez oprawy

Redakcja

Drodzy Kibice! W związku z ostatnimi decyzjami KP Legia Warszawa, wyrzuceniu wszystkich flag z budynku klubowego oraz materiałów służących do robienia opraw z pomieszczeń, w których Nieznani Sprawcy je przygotowywali, z przykrością informujemy, że na inaugurację ligi z przyczyn obiektywnych, na naszym stadionie zabraknie niestety oprawy ultras oraz zorganizowanego dopingu.

Stadion nie będzie także w ogóle oflagowany.

Nie zgadzamy się z siedmioma zakazami stadionowymi, nałożonymi na ultrasów, którzy zostali tak naprawdę ukarani za odpalenie rac podczas spotkania z Wisłą Kraków, kończącego mistrzowski sezon 2005/2006 - które to odpalenie było de facto uzgodnione z klubem. Klub w ten sposób potraktował na równi bandytów z Wilna i ludzi, którzy współtworzyli oprawy i doping na naszym stadionie.

Mimo to, wszystkich kibiców serdecznie zapraszamy do przybycia na Łazienkowską i wspierania naszej drużyny w walce o tytuł mistrzowski.

Kibice Legii Warszawa

żródło: www.legialive.pl
Zablokowany