Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
PolnocnaStrona

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: PolnocnaStrona » 23.03.2015, 21:35

i
MiejskiKlimat pisze:
Łódź Śródmieście pisze:chodzi mi konkretnie o Dądrowe,Radogoszcz,Chojny,Górniak
A ja nie wymieniam Piastowa/Kuraka czy Żubardzia albo Rudy, którą też "wyczyściliśmy". Nie ma co się kłócić na liczbę nazw osiedli, bo Retkinia i Teofilów to są jedne z największych osiedli w Polsce - przecież tylko takie Teo (ze wszystkimi literkami), obecnie już w całości nasze, jest jak Dąbrowa, Chojny i Górniak razem wzięte, więc gdzie tu porównanie. Nie obraź się na zapas, ale to dokładnie jak z waszymi mapkami przedstawiającymi miasto, nie dodajecie tylko, że te wielkie czerwone połacie na wschodzie (choć oczywiście w granicach adm. miasta) - to przemysłowe tereny gdzie tylko wiatr wieje, wznieniesia łódzkie, rozległe osiedla domków sikawy itp. Jaki to ma sens?
nie do końca tak jest jak piszesz. Poczytaj sobie chociażby na Wikipedii osiedla administracyjne w Łodzi. Teofilów- Wielkopolska 47tys mieszkańców ale razem z Żabienicem.
Chojny - 33tys, Chojny-Dąbrowa - ok 51 tys największe osiedle administracyjne w Łodzi.
Górniak- ok 20tys.
Co do tych Wzniesień łódzkich itp to masz rację, nie ma co tego uwzględniać. Z resztą wielkość osiedla nie wpływa aż tak bardzo na jego fanatyczność i aktywność.

iparts.pl
Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 23.03.2015, 21:57

MiejskiKlimat pisze:
Łódź Śródmieście pisze: Znów sie nie zgodze
Dlatego mówie Ci i to jest bez żadnej zgryzliwosci wasz niezaprzeczalny sukces że macie taki kawał miasta, bo 3 dekady temu nie mieliście zupelnie nic, w ogóle nie istnieliście. I nie naprawi tego nawet hipotetyczne odbicie wam połowy czy 2/3 tego co macie. i tak bedzie dla was rekord świata i wstyd dla nas, choćbyśmy wam piętnaście potoków, dwadzieścia poddębic i trzydzieści parków 3 maja urządzili.
Twój argument o 3 dekadach temu wogóle do mnie jako 30 paro latka nie trafia.Macie tradycje kibicowskie wieksze to nie podlega najmniejszej dyskusji i na tym sie ślizgacie w sumie nawet to rozumiem tyle że to nie ma dzis najmniejszego znaczenia bo realia dajmy na to 30/40 lat temu były zupełnie inne.Piszesz też o Potokach,Poddębicach Parkach ale odnosze wrażenie że nie pamiętasz lub nie chcesz pamiętać o bezpośrednich konfrontacjach band które przegraliście a było ich przecież sporo.Rozumiem że bazujecie na wygranych 3 w sumie grubych awanturach ale przecież wszyscy dobrze wiemy że chuliganki naszych klubów przez te dajmy na to 20 lat spotkały sie więcej niż te 3 razy o których tak ochoczo wspominacie.
Chciałbym poruszyć tu jeszcze sprawę rzekomego gwałtu na chuliganie Widzewa w Madrycie o którym tak często wspominacie.Rozumiem że wojna trwa na wszelkich frontach ale jak można wymyśleć tak kulawą historie i ślizgać sie na niej rywalizując z derbowym rywalem.Przedstawcie swój punkt widzenia

SH1910

Post autor: SH1910 » 23.03.2015, 22:27

Łódź Śródmieście pisze: zyly futbolem...
Nie no nie przesadzaj z tym obiektywizmem bo tamte czasy to były również i moje poczatki i akurat na Starym Polesiu a napewno w okolicach Barlika zawsze dominowaliście i z Widzewa były tam jednostki co prawda konkretne ale jednak jednostki tak samo na Teofilowie i Retkini.Ja natomiast doskonale pamietam jak mocna kapele mieliscie w owych czasach na Śródmieściu czy Dąbrowie jak jest dziś wiemy wszyscy...Na poczatku lat 90 faktycznie Widzew był lepszy ale nie przesadzaj z tym dobijaniem bo wg.mnie nie było z wami tak źle jak tu piszesz.[/quote]

Jednostki na Teofilowie i Retkini? Może teraz. kiedyś to na Widzew jeżdziło kilka setek ludzi stamtąd.Teofilów był podzielony praktycznie na pół. Teo a-RTS, betka-ŁKS i teo c (największy) poł na poł. z czego z samego kawałka ,c, tzw. rogatek na Widzew w latach 90 tych jezdziło kilkadziesiąt osób. Więc przyznaję rację Cobytu. Widzew bardzo dużo stracił na terenach, które dzisiaj uchodzą za bastiony ŁKSu.

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 23.03.2015, 22:32

No nie, Chłopie - albo gadamy jak jest, albo nie. Ja widze tu, że jak sie juz kompletnie nie ma argumentów, to sie pisze "wyjdz troche na ulice", "odejdz od neta" itp. a ja teraz naprawdę Ci mówię - rozejrzyj sie: chyba widzisz, co się aktualnie dzieje w mieście?! Co do drugiej czesci to mnie troche niepokoi co masz na myśli, że "innym prędzej czy później będzie ciężko" - dziwnie to brzmi, mało mi sie podoba po niedawnych doświadczeniach w sprawach.
Co się takiego dzieje w mieście, jak jest? rozglądam się i to dobrze nie martw się i pomimo tego że próbujesz zasugerować naszą słabość to niestety ale trafiasz trochę na oślep powtarzam pomimo naszych problemów to źle nie jest jeśli jest inaczej udowodnij mi to , a co do drugiej części twojej wypowiedzi, zupełnie mnie nie zrozumiałeś ale nic, miałem na myśli ogólnopolską sytuacje i nagonkę jaka ma miejsce w wielu klubach, czy wiesz ile problemów ma teraz np Lechia po zwyczajnym (kiedyś) ataku na pociąg, niestety duch nowych czasów już nadszedł czy to się komuś podoba czy nie.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:

Dainty B.

Post autor: Dainty B. » 24.03.2015, 00:01

SH1910 pisze:
Łódź Śródmieście pisze: zyly futbolem...
Nie no nie przesadzaj z tym obiektywizmem bo tamte czasy to były również i moje poczatki i akurat na Starym Polesiu a napewno w okolicach Barlika zawsze dominowaliście i z Widzewa były tam jednostki co prawda konkretne ale jednak jednostki tak samo na Teofilowie i Retkini.Ja natomiast doskonale pamietam jak mocna kapele mieliscie w owych czasach na Śródmieściu czy Dąbrowie jak jest dziś wiemy wszyscy...Na poczatku lat 90 faktycznie Widzew był lepszy ale nie przesadzaj z tym dobijaniem bo wg.mnie nie było z wami tak źle jak tu piszesz.

Jednostki na Teofilowie i Retkini? Może teraz. kiedyś to na Widzew jeżdziło kilka setek ludzi stamtąd.Teofilów był podzielony praktycznie na pół. Teo a-RTS, betka-ŁKS i teo c (największy) poł na poł. z czego z samego kawałka ,c, tzw. rogatek na Widzew w latach 90 tych jezdziło kilkadziesiąt osób. Więc przyznaję rację Cobytu. Widzew bardzo dużo stracił na terenach, które dzisiaj uchodzą za bastiony ŁKSu.[/quote]

Wtrace swoje trzy grosze odnosnie Teofilowa A. Do mniej wiecej 98 roku trzymalismy sie tam całkiem niezle. Choc na pewno nie powiem ze mielismy tam jakas zdecydowana przewage. Ganianki, podchody i drobne awanturki byly codziennoscia. Dzialo sie duzo i trzeba bylo miec sporo samozaparcia zeby w tym ciagle siedziec...
Mielismy dwie fany ktore regularnie wisialy na stadionie przy Pilsudskiego i jedna mala wyjazdowa. Byly szale fan-clubowe...byl to naprawde ciekawy okres. Potem do glosu zdecydowanie zaczeli dochodzic oponenci. A nasz FC zaczal sie wykruszac...rodzina, emigracja itd...
Ale tych kilku lat na pewno bym nie oddal.
Poza tym w tamtym okresie, mielismy niezle wsparcie od starej ekipy Zabienca.

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 24.03.2015, 17:51

MiejskiKlimat pisze:
Łódź Śródmieście pisze: Chciałbym poruszyć tu jeszcze sprawę rzekomego gwałtu na chuliganie Widzewa w Madrycie (...) Przedstawcie swój punkt widzenia
Ale co, Ty chcesz żeby ktoś w imieniu ŁKS zajął jakieś stanowisko w tej sprawie oficjalne, czy co? Moim osobistym zdaniem kary za tego typu przestępstwa powinny być jak najsurowsze, takie jak np. w Anglii.
Oczywiście że nie oczekuje jakiegos oficjalnego stanowiska.Wydajesz sie byc poważnym gościem więc pytam Ciebie ew.Cobytu o wasze zdanie na ten temat bo przewijał sie tu często.Krótka piłka.Twierdzicie że doszło do takiej sytuacji?
Co do Teofilowa to faktycznie Widzew tam był i pamiętam flage choćby vatos locos i nawet znałem kilka osób aktywnie działających na Widzewie z tego osiedla ale mimo wszysto bede upierał sie że na Teofilowie zawsze dominowali sąsiedzi.

Dainty B.

Post autor: Dainty B. » 24.03.2015, 18:12

Łódź Śródmieście pisze:
MiejskiKlimat pisze:
Łódź Śródmieście pisze: Chciałbym poruszyć tu jeszcze sprawę rzekomego gwałtu na chuliganie Widzewa w Madrycie (...) Przedstawcie swój punkt widzenia
Ale co, Ty chcesz żeby ktoś w imieniu ŁKS zajął jakieś stanowisko w tej sprawie oficjalne, czy co? Moim osobistym zdaniem kary za tego typu przestępstwa powinny być jak najsurowsze, takie jak np. w Anglii.
Oczywiście że nie oczekuje jakiegos oficjalnego stanowiska.Wydajesz sie byc poważnym gościem więc pytam Ciebie ew.Cobytu o wasze zdanie na ten temat bo przewijał sie tu często.Krótka piłka.Twierdzicie że doszło do takiej sytuacji?
Co do Teofilowa to faktycznie Widzew tam był i pamiętam flage choćby vatos locos i nawet znałem kilka osób aktywnie działających na Widzewie z tego osiedla ale mimo wszysto bede upierał sie że na Teofilowie zawsze dominowali sąsiedzi.
Oczywiscie ze dominowali. Ale tak jak pisalem, mielismy swoje tereny na A, gdzie panowalismy niepodzielnie. Jak pisalem do czasu...
Co do fan: pierwsza byla flaga z napisem TEOFILÓW i herbami po obu stronach. Vatol locos zostala potem nieco zmodyfikowana. A wyjazdowka po prostu z napisem "Teofilow zawsze z Widzewem".

Mam stare zdjecia, ale niestety zostaly w Polsce...

Wyjazdowka i pierwsza flaga z nazwa osiedla nadal sa 8-)
Vatos zostala zniszczona. Ale nigdy sasiadom nie udalo sie nawet do nich zblizyc. Choc proby byly nie raz.

forever1908young

Post autor: forever1908young » 24.03.2015, 19:49

Bo właśnie teraz po upadku sie wyjasni co te fc sa warte,a czuje ze wiekszosc zacznie chodzic na swoje druzyny bo jechac do Łodzi na A klase to raczej bedzie słabo...
ObrazekObrazekObrazek

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 24.03.2015, 20:23

Takie gadanie o fc czy beda jezdzic na A klase czy na swoje ligi mozna porownac to waszego fc Wocławek bo chetniej smigaja do Bydgoszczy zamiast do was lub z wami na wyjazdy po wiochach nie taka prawda? Bez napinania zwykla polemika i pytanie

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 24.03.2015, 20:33

forever1908young pisze:Bo właśnie teraz po upadku sie wyjasni co te fc sa warte,a czuje ze wiekszosc zacznie chodzic na swoje druzyny bo jechac do Łodzi na A klase to raczej bedzie słabo...
oho wraca temat fan-clubów:)co was te fan-cluby tak grzeją.Przez lata drwiliście i szydziliście z fan-clubów a jak pojawia sie jakiś fc waszego klubu to pisczecie z radości a teraz rozkminka beda jeździć,nie bedą.Zapewniam cie że nasze fan-cluby nie jeżdzą na Widzew dla wyników sportowych bo ich nie ma od lat.Swoją drogą obwieszczacie juz koniec Widzewa nie pierwszy raz więc troche powagi i pokory bo puki co to wy gracie w czwartej klasie rozgrywkowej i nie zanosi sie na szybkie zmiany.

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 24.03.2015, 20:36

MiejskiKlimat pisze:
Łódź Śródmieście pisze:Twierdzicie że doszło do takiej sytuacji?
Nie no, czekaj, jeszcze raz... Też uważam Cie za w miarę sensownego i wstrzemięźliwego gościa (jak na pierdzewiaka), ale ty naprawdę serio mnie pytasz co było między Wami a CSKA? Jak do tego nie doszło, to nie ma tematu. Jak doszło, to tym bardziej nie ma - zbyt obrzydliwe.
Nie uważasz że rozpowiadanie tak kaprawych farmazonów to nic innego jak cięźkie frajerstwo.

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 24.03.2015, 21:46

Nie ma sensu dalsza wymiana a granie smiercią dobrego chłopaka i wywlekanie tematu Poddębic pokazuje że jednak nie da sie z wami normalnie dyskutować,przynajmniej przez internet a dla twojej wiadomości łks nie raz zostawił nie jednego chłopaczyne na bolu bitwy i spierdolił w krzaki.Z mojej strony koniec tematu,j**** łks!

bmjmtWŁ

Post autor: bmjmtWŁ » 24.03.2015, 21:46

Wymyśloną historyjką na zajebce po dopałach rodem z taniego kabaretu chcesz gościu zatuszować lipe jaką wystawił wam Leszek na zeszłorocznej wigilii ? Oj na prawdę marna zagrywka a ciągle bijecie gruche na myśl o pedalskich numerach
Wiesz co się liczy ? Szacunek Widzewskiej Dziczy !
Lodzer'mensch pisze:ŁKS został założony jako Polski klub i jest to na dokumentach, zresztą żydzi którzy byli w pierwszym zarządzie, i z racji możliwości pomagali przy rejestracji klubu również byli Polakami a nie kur**wa izraelitami koleszko wszechwiedzący

forever1908young

Post autor: forever1908young » 24.03.2015, 21:58

Oho tematy nie po waszej mysli i sie zaczyna,jak temat lat 90 obiektywny z naszej strony to biliscie sobie konie przed monitorem...Granie śmiercia dobrego chłopaka spowodowana przez was...Człowieku czy to wina ŁKSu że ostatnich kilku latach na swoim koncie macie w c*** krzywych akcji?Lata 90 sie skonczyly tak jak wielki Widzew.Sory taki mamy klimat.
ObrazekObrazekObrazek

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 24.03.2015, 22:15

forever1908young pisze:Oho tematy nie po waszej mysli i sie zaczyna,jak temat lat 90 obiektywny z naszej strony to biliscie sobie konie przed monitorem...Granie śmiercia dobrego chłopaka spowodowana przez was...Człowieku czy to wina ŁKSu że ostatnich kilku latach na swoim koncie macie w c*** krzywych akcji?Lata 90 sie skonczyly tak jak wielki Widzew.Sory taki mamy klimat.
w c*** krzywych akcji?podaj przykłady...chłopaku czy ty zdajesz sobie sprawe co ty p********* tu za kocopoły?

zgr1978

Post autor: zgr1978 » 24.03.2015, 23:25

PanTuNieStał pisze:Ja zawsze z ogromnym sentymentem będę darzył turniej Orła zima 91/92 spóźnieni na zbiórkę pod "Polmosem" ruszamy w 10 małolatów tramwajem ze starszych tylko M, podróż mijała spokojnie aż do skrzyżowania Mickiewicza/Żeromskiego (podźemia) gdzie postanawiamy zrobić wysiadkę i tylko dzięki temu że Łks za bardzo się "zagrzał" i zbyt szybko zaatakował oraz dzięki przytomności motorniczego 10tki udało się uniknąć linczu (jedynie lekko rozbita głowa), po drugiej stronie różne rympoły łańcuchy bejsbole butelki, my tylko paski od spodni :). Grupa która ruszyła spod polmosu miała więcej szczęścia i zaszalała na Barlickim.
Widzę jest sporo osób które pamięta tamte czasy. Wydaje mi się że pomyliłeś daty bo to zdarzenie było chyba trochę później niż 91/92, nas ok 25 osób wbiegaliśmy od strony szpitala WAM, Wy wysiedliście tylko na moment i ewakuacja do tramwaju który szybko odjeżdza, w jaki sposób u Was ta rozbita głowa? Wydaje mi się że poszyły chyba dwie szyby które były wywalone bejsbolem. Daleko chyba nie zajechaliście dlatego że ten tramwaj stał już pusty w obstawie MO przy Mickiewicza/Aleja Włókniarzy .
--1908 --

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 24.03.2015, 23:57

ku*** ile jeszcze bedziecie pierdolic o tych Poddebicach ? Zmarł dobry chłopak a wy dalej swoje jak byscie nigdy nie spierdalali przed nami i nikogo nie zostawialiscie to ok czapki z głów ale nie raz nie dwa robiliscie to samo tyle ze na szczescie nie skonczyło to sie czyjas smiercia ja znam pare takich waszych akcji jak trenowaliscie sprint i nie ogladaliscie sie czy ktos od was został a.... zostawali i to nie raz

jimmyjazz

Post autor: jimmyjazz » 25.03.2015, 01:00

Wracając do lat 80, bo często powraca temat początków kibicowania na Widzewie. Moim zdaniem nie było takiej siły i możliwości, żeby powstrzymać popularność RTS. Kosili mistrzostwa Polski, grali w półfinale Pucharu Europy, mieli połowę reprezentacji, to oczywiste, że każdy małolat się tym jarał. Co mieli robić eŁKSiacy, lać ojców z synami, którzy jechali na mecz ? Pamiętajmy, że 80% kibiców to fani piłki, a nie fanatycy. ŁKS nawet z zajebistą bandą i regularnymi akcjami nie mógł nic zdziałać. Tak samo jak sukcesy spowodowały odrodzenie Wisły, Lecha i wielu inny klubów (frekwencja), tak samo było kiedyś z RTS.
Do tego dochodzi cały region, który w d**** miał ligową średniawkę na Al.Unii, wybrali ładną piłkę na Piłsudskiego. To, że pojawił się równorzędny, a z czasem liczniejszy przeciwnik było kwestią czasu. Teraz i Widzew i ŁKS są w sportowej d****. Jak przełoży się to na kibicowanie ? O tym będziemy mogli pogadać za kilka lat. Dzisiaj stadiony wciąż wypełniają fani wychowani na LM i mistrzostwie z 98. Do tego chodzi jeszcze pokolenie fanatyków z lat 80. Żniwa obecnej sytuacji poznamy za dekadę, chyba że do tego czasu wszystko się rozwali jeżeli chodzi o piłkę w Łodzi.
Obecnie sytuacja jest unormowana, linia demarkacyjna przebiega Kilińskiego, oczywiście po każdej stronie Łodzi są wyjątki i na każdym osiedlu znajdziemy kibiców dwóch drużyn.
Widzew ma ciężki okres pod każdym względem. ŁKS ma za sobą to co najgorsze sportowo, ale moim zdaniem jest 2-3 lata pod tym względem do przodu, mimo że gra 2 ligi niżej. Widzew musi prawdopodobnie zacząć od niższych lig, ewentualnie wegetować w 2 lidze po spadku.
Co do kibicowskiego aspektu - nie ma co grzebać widzewiaków, bo jest ich od zajebania i jak przyjdą jakieś sukcesy, nawet awans do 4,3,2 ligi to się odrodzą. Co do ŁKS to będzie tak samo, jeżeli zaczną marsz w górę lig. Do tego dochodzi stadion przy al.Unii, który jest ogromnym plusem.
Widzewiacy mogą sobie kpić, że jedna trybuna, ale z każdym z kim się normalnie rozmawia, przyznaje, że wygląda to świetnie. Moim zdaniem powstaną kolejne trybuny, może już nie w takim standardzie, ale za 5-7 lat na ŁKS będzie zajebisty obiekt na kilkanaście tysięcy. Wielu kibiców Widzewa ma za to obawy, czy w ogóle powstanie stadion na Piłsudskiego. Patrząc z perspektywy miasta, naprawdę nie ma sensu budować drugiego obiektu. Wiem, że umowy są podpisane, ale nie takie umowy odkręcano. Poza tym kto powiedział, że Mosty nie mogą dokończyć stadionu ŁKS jako rekompensatę za brak inwestycji na Widzewie ?
Ogólnie na dzień dzisiejszy bardziej świetlana przyszłość rysuje się przed ŁKS, ale i tak o poziomie Legii, Wisły, czy Lecha w Łodzi możemy zapomnieć na lata.
Co do podziału kibicowskiej Łodzi, to zmienić mogą go tylko poważne sukcesy ( i to powtarzalne) którejś z drużyn.

stachuzrdg

Post autor: stachuzrdg » 25.03.2015, 08:20

ŻYDZEW JEBANE k**** pisze:HAHAHA JA p*******

!

Czy do k**** nędzy jest ktoś na tym forum kto panuje nad tym co się tu dzieje, tę jebaną pałę o jakże elokwentnym nicku powinno się wyjebać w momencie pierwszego postu na tym forum.
:twisted:

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 25.03.2015, 10:34

Proponuje jakiś gimbolamusów takich jak Pato czy ten powyżej po prostu olewać, ja nawet nie czytam tego co oni naprodukują

W końcu temat normalnieje.

Zastanawiam się w jakim kierunku to wszystko pójdzie bo przez obecny syf tak u jednych jak i drugich i tak w ogóle jestem w szoku, że młodzi łapią zajawkę na kibicowanie, zwłaszcza, że innych atrakcji nie brakuje. Z drugiej strony myślę, że w obu ekipach drzemie ogromny potencjał i potrzebna jest iskra by wróciła moda.

Co do lat 90tych to uważam, że ŁKS ładnie umocnił i wyczyścił swoje rejony, pamiętam jak w latach 90tych na Al. 1 maja był ogrom Widzewiaków, podobnie na Lipowej, taka Lipowa czatowała pod dyskotekami w szkołach na Więckowskiego i niemiłosiernie obijała ówczesnych eŁKaeSiaków, podobnie na Barlickim było nas sporo, na Struga. Żubardź od pokoleń walczyła z Kozinami (Bałuty na Polesie) i było tam bardzo wielu Widzewiaków, zresztą nawet na samych Kozinach Widzewa nie brakowało, były całe podwórka za Widzewem, a napisy na garażach trzymały się bardzo długo. Z Rogatek sam znałem / znam kilkunastu ówczesnych Widzewiaków, kilku bardzo konkretnych, Smulsko co sami przyznawaliście było Czerwone.
Uważam, że obiektywnie ŁKS na tych terenach wykonał dużą pracę i różnymi metodami te tereny zdominował. Bardzo dużo moim zdaniem zrobił Ptak, czy różnej ocenie jego działań ale kilka (?) sezonów z darmowymi wejściami dla dzieciaków, z bardzo tanimi biletami, z bezproblemowym wejściem przez ogrodzenie, czy w końcu mistrzostwo dało niezłego kopa i wychowało całą masę fanatyków ŁKS z osiedli blisko stadionu, ściągnęło dużo narybku (Teo, Retka, Koziny, Stare Polesie...), do tego kilku dobrych liderów i ŁKS odbudował kryzys.
[link]

BalutyRTS

Post autor: BalutyRTS » 25.03.2015, 14:25

CZY PANOWIE Z ŁKSU NIE WIDZICIE CO TO SĄ ZA SZCZOCHY I KOPIECIE SIE ZE KONIEM ANI JEDEN ANI DRUGI NIKOMU NIE PRZYZNA RACJI ! ODPUSCCIE NAPRAWDE , NIECH KTOŚ W KONCU WYPIERDOLI TEN TEMAT !

Rts srodmiescie robisz z siebie nie wiem kogo piszesz na każdy temat o wszystkim, a jesteś zwykła zaszczaną parową. Sam się tlumaczysz zatrzymaniami i wcześniej nie chce mi się juz cytować zes pisał ze ŁKS, po Chorzowie siedział cichutko i wogole. HAHAH ku*** niecałe pol roku po tej awanturze straciliscie najwazniejsza flage surwysynu i regularnie dostawailiscie wtedy na pizde, a ty masz czelność takie rzeczy pisać , nie masz pojęcia wogole co się wtedy działo jak i nie masz pojęcia co się dzieje obecnie.

I NIKT TU NIGDY NIE BĘDZIE PISAL O TYM CO SIE DZIEJE BO KAZDY NORMALNY TO WIE, BEDA SIE SAPAŁY CZERWONE ŚCIERKI KTÓRE WIEDZA TYLE CO IM KOLEGA W UCHO NAGADAŁ .

IJESZCZE JEDNO : TAK MAMY DOWODY NA TO ŻE WYJEBAŁ WAS W DUPE RUSKI POD SEKTOREM, PONOC POMAGAŁ MU NIEMIEC , CHOCIAZ NA POCZATKU BYLI WROGO NASTAWIENI, WSZYSTKICH POLACZYLA MILOSC DO WIELKIEGO WIDZEWKA I PODZIELILI SIE PO POLOWIE. RUSKI JEDNAK PRZYCWANIAKOWAŁ I CHCIAL WASZEGO KOLEGE ZABRAC DO DOMU DLA SIEBIE, WIEC NIEMIEC SIE WKURWIL I SIE ROZJEBAŁ NA PSACH HAHAHA HISTORIA WIDAC LUBI ZATACZAĆ KOŁO A WY NIC SIE NIE UCZYCIE !!
I CO TERAZ ku*** !? ZAJEBIESZ MI INTERNETOWĄ MACZETĄ CZY RZUCISZ KLĄTWE PRZEZ MIKROFON DEBILU j***** JEDEN Z DRUGIM !
Trzeba było jeszcze pogrubić , byłbyś groźniejszy. Od kilku stron temat trzyma poziom , to wejdzie taki cymbał i go r********** zaraz na nowo , proponuje olewać tego typu idiotów i nie nawiązywać do tych jego bajek.

Temat czytałoby się fajnie gdyby był on przejrzysty i czysto informacyjny a jak jeden z drugim baranem chcę się powyzywać to prywatne macie.
niecałe pol roku po tej awanturze straciliscie najwazniejsza flage surwysynu
Chwilę później Wy gubicie "Crazy Cannibals" :) tak dla przypomnienia , bez napinki.

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 25.03.2015, 16:01

CZY PANOWIE Z ŁKSU NIE WIDZICIE CO TO SĄ ZA SZCZOCHY I KOPIECIE SIE ZE KONIEM ANI JEDEN ANI DRUGI NIKOMU NIE PRZYZNA RACJI ! ODPUSCCIE NAPRAWDE , NIECH KTOŚ W KONCU WYPIERDOLI TEN TEMAT !

Rts srodmiescie robisz z siebie nie wiem kogo piszesz na każdy temat o wszystkim, a jesteś zwykła zaszczaną parową. Sam się tlumaczysz zatrzymaniami i wcześniej nie chce mi się juz cytować zes pisał ze ŁKS, po Chorzowie siedział cichutko i wogole. HAHAH ku*** niecałe pol roku po tej awanturze straciliscie najwazniejsza flage surwysynu i regularnie dostawailiscie wtedy na pizde, a ty masz czelność takie rzeczy pisać , nie masz pojęcia wogole co się wtedy działo jak i nie masz pojęcia co się dzieje obecnie.

I NIKT TU NIGDY NIE BĘDZIE PISAL O TYM CO SIE DZIEJE BO KAZDY NORMALNY TO WIE, BEDA SIE SAPAŁY CZERWONE ŚCIERKI KTÓRE WIEDZA TYLE CO IM KOLEGA W UCHO NAGADAŁ .

IJESZCZE JEDNO : TAK MAMY DOWODY NA TO ŻE WYJEBAŁ WAS W DUPE RUSKI POD SEKTOREM, PONOC POMAGAŁ MU NIEMIEC , CHOCIAZ NA POCZATKU BYLI WROGO NASTAWIENI, WSZYSTKICH POLACZYLA MILOSC DO WIELKIEGO WIDZEWKA I PODZIELILI SIE PO POLOWIE. RUSKI JEDNAK PRZYCWANIAKOWAŁ I CHCIAL WASZEGO KOLEGE ZABRAC DO DOMU DLA SIEBIE, WIEC NIEMIEC SIE WKURWIL I SIE ROZJEBAŁ NA PSACH HAHAHA HISTORIA WIDAC LUBI ZATACZAĆ KOŁO A WY NIC SIE NIE UCZYCIE !!
I CO TERAZ ku*** !? ZAJEBIESZ MI INTERNETOWĄ MACZETĄ CZY RZUCISZ KLĄTWE PRZEZ MIKROFON DEBILU j***** JEDEN Z DRUGIM !
ubliżasz przez internet jesteś łbem i chce mi sie tu udowadniac że wypisujesz tu farmazony.Musiał cie Widzew mocno dojechać skoro tak spinasz psioche i z jednym musze przyznać ci racje nie wiem i nikt z Widzewa nie wie co sie dzieje i działo tylko wy wszystko wiecie ogólnie trzęsiecie Łodzią nie ma co...

Jarcar

Post autor: Jarcar » 25.03.2015, 17:35

Muszę się zapytać, bo niezmiernie mnie to ciekawi. Co sobie myślą teraz wszyscy Widzewiacy, którzy nazywali nas ,,dajdajami'' i sami teraz proszą miasto o pomoc?
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.

lukb

Post autor: lukb » 25.03.2015, 18:08

też się dziwie po co stowarzyszenie napisało list do galerianki , nie dość że jest z PO to jest kibicka akademii . w sumie to tysiące listów i próśb nic nie zmieni , w innych miasta na sport wydają znacznie więcej niż Łódz , od lat jest niszczona piłka w tym mieście

bolesław

Post autor: bolesław » 25.03.2015, 18:23

jedynie co pozostało z Łódzkiej piłki to wspomnienia....i to nie tylko boiskowe ale i z trybun.... a chliganka skonczyła sie gdy do kibicowania weszły szemrane interesy i prochy......

bolesław

Post autor: bolesław » 25.03.2015, 18:27

każdy wspomina swoje sukcesy o porażkach woli niepamietać....

Jarcar

Post autor: Jarcar » 25.03.2015, 18:43

@lukb
Pewnie kasę dostaniecie, bo kto wie czy o to Cackowi nie chodzi. Miasto buduje mu stadion i zaraz jeszcze jego długi popłaci.
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.

lukb

Post autor: lukb » 25.03.2015, 19:14

pewnie ? zobacz co mówi Trela wiceprezydent Łodzi , że kasę dostanie Widzew jak pokaże faktury , a cacek nie zamierza już z miastem gadać ...przynajmniej tak mówi . zresztą klub jest na skraju upadku , cacek nie spłacił raty układu i do sądu są kierowane wnioski o upadłość . cacek kasy prawdopodobnie już z miasta nie dostanie też ze względu iż nie chciał grać na SMS-ie za jakiś tam procent udziałów który miał by oddać w zamian . miasto buduje stadion nie dla cacka czy dla Widzewa , tylko stadion będzie miejski (tak tłumaczą budową czy to stadionu Widzewa czy to trybuny na al.Unii )

BalutyRTS

Post autor: BalutyRTS » 25.03.2015, 20:07

MiejskiKlimat pisze:BalutyRTS taka prośba dla porządku. Jak nie masz pojęcia, kiedy co kto zgubił, to się nie wypowiadaj, bo od takich bzdur "chwilę później" zaczyna się napinka. Chciałeś błysnąć wiedzą, że my też straciliśmy flagę?
O moją wiedzę to się nie martw. Kroicie Robotnicze , 2 lata później tracicie również pokaźną flagę Crazy , biorąc pod uwagę jak ciężko jest taki łup zdobyć napisałem w ten sposób więc zachowaj swoje uwagi dla siebie, a jak jeszcze chcesz podebatować to podbij na pw.

iselor

Post autor: iselor » 25.03.2015, 22:40

Siema, jestem tu nowy. Sytuację mam taką że cała rodzina od strony ojca (z wyjątkiem ojca xD) to ŁKS, zaś cała rodzina od strony matki (z wyjątkiem wujka i dwóch kuzynów) to Widzew:) Więc jestem za Widzewem (choć ze mnie bardziej kibic telewizyjny) ale do ŁKSu nigdy nie żywiłem....wrogich uczuć, bardziej neutralne. Ciekawi mnie jednak ciągle jedna rzecz: dlaczego w drugim co do wielkości mieście w Polsce z piłką nożną jest tak jak jest? To wina kibiców, miasta, władz klubów? Wszystkie duże miasta mają przynajmniej jeden klub w czołówce czyli ekstraklasie a tu? Dwa kluby, z historią i oba na dnie? Może Widzew by się podniósł gdyby poszedł drogą ŁKSu i zaczął od czwartej ligi, tyle że z całkowicie nowym zarządem (Cacek ma full pomysłów a z roku na rok jest coraz gorzej)? Bo niedługo to chyba będą derby w trzeciej lidze :-/ Ok, były pomysły żeby oba kluby połączyć w jedno ale to by - wiadome - nie przeszło.

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 25.03.2015, 22:50

Myśle że Łks ma teraz szanse na osiągnięcie przewagi w naszym mieście, teraz są najbardziej sprzyjające warunki ku temu, u was burdel się skończył, u nas się dopiero zaczyna skończy się zapewne żle, myślę że limit szczęścia już niestety wyczerpaliśmy, do tego Łksowi bardzo kibicuje władza. Z innej beczki troche smutne są te pyskówki Łksu na temat naszego stadionu, ja rozumiem że boicie się jego powstania gdyż było nie było jest to jakaś gwarancja na "na lepsze jutro" dla Widzewa, tylko śmieszne jest to w kontekście budowy trybuny dla Łks mimo wszystko trzecioligowego klubowi za ogromną wręcz nieprzyzwoitą kase,przypomne cały stadion dla Widzewa to ok 140 mln, trybuna Łksu to ponad 100 baniek, tutaj raczej polegniecie bo mimo wszystko macie słabe argumenty wobec tych faktów.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 25.03.2015, 22:57

Temat rzeka...mysle że po Twoim stwierdzeniu o ile dobrze Cie zrozumialem że ok.byłoby połączeniu dwóch klubów nikt powaznie nie bedzie z Toba tu pisał...Czynników upadku piłkarskiej Lodzi jest wiele ale wydaje mi sie że podstawowym jest/było brak poważnych inwestorów/sponsorów itp.kluby były w rękach biznesmenów którzy nie ogarneli finansowo zmian jakie zachodziły w Polskiej piłce.W mieście Łodzi niestety nie ma wielkich koncernów,przedsiębiorstw Państwowych typu Lotos,Pge,Orlen itp. i nie ma chetnych na wykładanie dajmy na to 15mln.rocznie na promocje przez sport.Miasto jest biedne i nie stac go na utrzymywanie z publicznych pieniedzy dwóch klubów.Takie jest moje zdanie.
ps.Łódź nie jest juz niestety drogim co do wielkości miastem w Polsce.

iselor

Post autor: iselor » 25.03.2015, 22:58

Jako człowiek w zasadzie neutralny mam pytanie: dlaczego nie zgadzacie się na wspólny stadion jak mają np. Inter i Milan ?

iselor

Post autor: iselor » 25.03.2015, 23:00

Łódź Śródmieście----> nie, nigdzie nie napisałem że jestem za połączeniem klubów, sam jestem przeciw bo oba kluby to legendy i tradycja, ale słyszałem takie gdybania i plotki. Uważam że wspólny stadion to jednak byłby dobry pomysł tyle że nie ma chyba sensownego miejsca...No i dwa sie już budują, choć nie wiem zbyt po co dwa kluby na dnie mają mieć hiper stadiony.

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 25.03.2015, 23:52

IJESZCZE JEDNO : TAK MAMY DOWODY NA TO ŻE WYJEBAŁ WAS W DUPE RUSKI POD SEKTOREM, PONOC POMAGAŁ MU NIEMIEC , CHOCIAZ NA POCZATKU BYLI WROGO NASTAWIENI, WSZYSTKICH POLACZYLA MILOSC DO WIELKIEGO WIDZEWKA I PODZIELILI SIE PO POLOWIE.
RUSKI JEDNAK PRZYCWANIAKOWAŁ I CHCIAL WASZEGO KOLEGE ZABRAC DO DOMU DLA SIEBIE, WIEC NIEMIEC SIE WKURWIL I SIE ROZJEBAŁ NA PSACH HAHAHA HISTORIA WIDAC LUBI ZATACZAĆ KOŁO A WY NIC SIE NIE UCZYCIE !!

Ten to sie ladnie nawpierdalal dopalaczy fantasta jakich mało ps. Dawaj te dowody a jak nie to W********** szczochu dalej ćpać to gówno !!!

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 26.03.2015, 06:32

I oto jak powstają mity, piszcie dalej bo mnie te wasze analne fascynacje też bawią.

bmjmtWŁ

Post autor: bmjmtWŁ » 26.03.2015, 12:54

To może przy okazji zróbcie test na ojcostwo dzieciaka Sebastiana bo ponoć Ewelinkę Lech zerżnął na zeszłorocznej wigilii bo dziewczyny burdelmamy Rudzika zajęte były robotą akurata tamten frajer już bilet na wyspy bukował i jakoś musieliście ratować impreze ;-) k**** jebane bajkopisarze po mefce i innych gównach
Wiesz co się liczy ? Szacunek Widzewskiej Dziczy !
Lodzer'mensch pisze:ŁKS został założony jako Polski klub i jest to na dokumentach, zresztą żydzi którzy byli w pierwszym zarządzie, i z racji możliwości pomagali przy rejestracji klubu również byli Polakami a nie kur**wa izraelitami koleszko wszechwiedzący

ŁKS1908ŁKS

Post autor: ŁKS1908ŁKS » 26.03.2015, 16:40

To może przy okazji zadziabaliście "ciasteczku" Gabi na nadgarstku którą miała połowa eŁKSy... ?!

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 26.03.2015, 19:18

MiejskiKlimat pisze:Jasne, już kolega "ŻJK" wsiada w samolot i zasuwa do laboratorium w Madrycie z prośbą o próbki DNA z pośladków waszego ziomala, żeby dostarczyć je na to forum, bo szanowny pan każe. No sorry za kpinę w takiej bolesnej sprawie, ale to Śródmieście pierwszy zarzucił temat.
Umiesz czytac napisal ku*** ze cytuje " mamy dowody " wiec ku*** smialo dawajcie je jesli macie jesli nie to sklejcie wary i won do bramy proste !

adwt

Post autor: adwt » 27.03.2015, 15:33

Do kolegów z Widzewa - strasznie dajecie się podpuszczać ełkaesiakom, a oni mają niestety ubaw...
Obrazek

ODPOWIEDZ