Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
jedynie co pozostało z Łódzkiej piłki to wspomnienia....i to nie tylko boiskowe ale i z trybun.... a chliganka skonczyła sie gdy do kibicowania weszły szemrane interesy i prochy......
każdy wspomina swoje sukcesy o porażkach woli niepamietać....
@lukb
Pewnie kasę dostaniecie, bo kto wie czy o to Cackowi nie chodzi. Miasto buduje mu stadion i zaraz jeszcze jego długi popłaci.
Pewnie kasę dostaniecie, bo kto wie czy o to Cackowi nie chodzi. Miasto buduje mu stadion i zaraz jeszcze jego długi popłaci.
pewnie ? zobacz co mówi Trela wiceprezydent Łodzi , że kasę dostanie Widzew jak pokaże faktury , a cacek nie zamierza już z miastem gadać ...przynajmniej tak mówi . zresztą klub jest na skraju upadku , cacek nie spłacił raty układu i do sądu są kierowane wnioski o upadłość . cacek kasy prawdopodobnie już z miasta nie dostanie też ze względu iż nie chciał grać na SMS-ie za jakiś tam procent udziałów który miał by oddać w zamian . miasto buduje stadion nie dla cacka czy dla Widzewa , tylko stadion będzie miejski (tak tłumaczą budową czy to stadionu Widzewa czy to trybuny na al.Unii )
O moją wiedzę to się nie martw. Kroicie Robotnicze , 2 lata później tracicie również pokaźną flagę Crazy , biorąc pod uwagę jak ciężko jest taki łup zdobyć napisałem w ten sposób więc zachowaj swoje uwagi dla siebie, a jak jeszcze chcesz podebatować to podbij na pw.MiejskiKlimat pisze:BalutyRTS taka prośba dla porządku. Jak nie masz pojęcia, kiedy co kto zgubił, to się nie wypowiadaj, bo od takich bzdur "chwilę później" zaczyna się napinka. Chciałeś błysnąć wiedzą, że my też straciliśmy flagę?
Siema, jestem tu nowy. Sytuację mam taką że cała rodzina od strony ojca (z wyjątkiem ojca xD) to ŁKS, zaś cała rodzina od strony matki (z wyjątkiem wujka i dwóch kuzynów) to Widzew:) Więc jestem za Widzewem (choć ze mnie bardziej kibic telewizyjny) ale do ŁKSu nigdy nie żywiłem....wrogich uczuć, bardziej neutralne. Ciekawi mnie jednak ciągle jedna rzecz: dlaczego w drugim co do wielkości mieście w Polsce z piłką nożną jest tak jak jest? To wina kibiców, miasta, władz klubów? Wszystkie duże miasta mają przynajmniej jeden klub w czołówce czyli ekstraklasie a tu? Dwa kluby, z historią i oba na dnie? Może Widzew by się podniósł gdyby poszedł drogą ŁKSu i zaczął od czwartej ligi, tyle że z całkowicie nowym zarządem (Cacek ma full pomysłów a z roku na rok jest coraz gorzej)? Bo niedługo to chyba będą derby w trzeciej lidze :-/ Ok, były pomysły żeby oba kluby połączyć w jedno ale to by - wiadome - nie przeszło.
-
PanTuNieStał
Myśle że Łks ma teraz szanse na osiągnięcie przewagi w naszym mieście, teraz są najbardziej sprzyjające warunki ku temu, u was burdel się skończył, u nas się dopiero zaczyna skończy się zapewne żle, myślę że limit szczęścia już niestety wyczerpaliśmy, do tego Łksowi bardzo kibicuje władza. Z innej beczki troche smutne są te pyskówki Łksu na temat naszego stadionu, ja rozumiem że boicie się jego powstania gdyż było nie było jest to jakaś gwarancja na "na lepsze jutro" dla Widzewa, tylko śmieszne jest to w kontekście budowy trybuny dla Łks mimo wszystko trzecioligowego klubowi za ogromną wręcz nieprzyzwoitą kase,przypomne cały stadion dla Widzewa to ok 140 mln, trybuna Łksu to ponad 100 baniek, tutaj raczej polegniecie bo mimo wszystko macie słabe argumenty wobec tych faktów.
-
Łódź Śródmieście
Temat rzeka...mysle że po Twoim stwierdzeniu o ile dobrze Cie zrozumialem że ok.byłoby połączeniu dwóch klubów nikt powaznie nie bedzie z Toba tu pisał...Czynników upadku piłkarskiej Lodzi jest wiele ale wydaje mi sie że podstawowym jest/było brak poważnych inwestorów/sponsorów itp.kluby były w rękach biznesmenów którzy nie ogarneli finansowo zmian jakie zachodziły w Polskiej piłce.W mieście Łodzi niestety nie ma wielkich koncernów,przedsiębiorstw Państwowych typu Lotos,Pge,Orlen itp. i nie ma chetnych na wykładanie dajmy na to 15mln.rocznie na promocje przez sport.Miasto jest biedne i nie stac go na utrzymywanie z publicznych pieniedzy dwóch klubów.Takie jest moje zdanie.
ps.Łódź nie jest juz niestety drogim co do wielkości miastem w Polsce.
ps.Łódź nie jest juz niestety drogim co do wielkości miastem w Polsce.
Jako człowiek w zasadzie neutralny mam pytanie: dlaczego nie zgadzacie się na wspólny stadion jak mają np. Inter i Milan ?
Łódź Śródmieście----> nie, nigdzie nie napisałem że jestem za połączeniem klubów, sam jestem przeciw bo oba kluby to legendy i tradycja, ale słyszałem takie gdybania i plotki. Uważam że wspólny stadion to jednak byłby dobry pomysł tyle że nie ma chyba sensownego miejsca...No i dwa sie już budują, choć nie wiem zbyt po co dwa kluby na dnie mają mieć hiper stadiony.
-
PanTuNieStał
I oto jak powstają mity, piszcie dalej bo mnie te wasze analne fascynacje też bawią.
-
ŁKS1908ŁKS
To może przy okazji zadziabaliście "ciasteczku" Gabi na nadgarstku którą miała połowa eŁKSy... ?!
Do kolegów z Widzewa - strasznie dajecie się podpuszczać ełkaesiakom, a oni mają niestety ubaw...
Heh... i tak chwile bylo normalnie.Sukces jest.Za wszeka cene jedni drugim bede wytykac bledy ale nie bierzmy wszystkiego tak bardzo serio.Milego weekendu.
siema, mógłby ktoś obiektywnie opisać sytuacje na Bałutach kto gdzie ?
-
PierdemWdziub
Teofilów, Żubardź z Limanką to ŁKS, Radogoszcz, Julianów, Doły, JAgiełka, tereny na zachód od zgierskiej i jednoczesnie na polnoc od Pojezierskiej (Nowe Bałuty po kibicowsku) + Stare Miasto i tzw. Stare Bałuty to Widzew.
Jakie proporcje są na Dąbrowie ?
Ktoś wie, jaki teren obejmują te "Widzewskie 66" ?
Pozdrawiam :P
Ktoś wie, jaki teren obejmują te "Widzewskie 66" ?
Pozdrawiam :P
-
Łódź Śródmieście
Dąbrowa duże łódzkie blokowisko zdecydowanie zdominowane przez kibiców Widzewa.80/20 dla Widzewa
Jak wy to obliczacie?
Mms podałem to tylko tak przykładowo, chodziło o to, że na każdym osiedlu, które jest zdominowane przez Widzew lub ŁKS, większość ludzi ma tak naprawde wyjebane na kibicowanie, a Ty już sie spinasz
Sporo w tym prawdy ze Dabrowa zdecydowanie osiedle Widzewa tylko z aktywnoscia na slabszym poziomie.Tyle ze to jest o wiele szerszy problem i nie dotyczy tylko tego rejonu miasta i tylko Widzewa.My np. mamy problem z Retkinia ktora jest wielkim osiedlem z wielkim potencjalem a np przy okazji roznych rankingow liczbowych itp. przegrywala ze Starym Polesiem,Srodmiesciem czy jak to bywalo na koszu nawet z Aleksandrowem... Na Dabrowie wszyscy spokojnie smigaja w barwach Widzewa i jest to osiedle Widzewa.My w tej chwili jestesmy tam najslabsi w calej histori.Powod podstawowy to ubytek ludzi przez przeprowadzki emigracje i inne.Na pewno nie jest to spowodowane przez jakis mega terror ze strony wroga bo to nie tego typu osiedle.Tak jak pisalem zostali najwierniejsi i na szczescie prawie zawsze obecni na meczach domowych czy wyjazdach.
No to jest chyba problem większości osiedli w Łodzi, ale to tylko można zawdzieczać kolejnym władzom Łodzi bo swoimi rzadami doprowadzaja miasto do ruiny i juz malo kto widzi tutaj swoja przyszlosc
To miasto do ruiny dopiero będzie doprowadzone,gdy wyjdą na jaw przekręty choć by w sprawie słynnego "rowu zdanowskiej".Zaczął kropiwnicki skończy zdanowska.Na razie jest to stopniowe,regularne zadłużanie miasta.
-
PolnocnaStrona
Widzewskie 66 to część Żubardzia w okolicach szkoły nr 166 jest to bardzo mały teren więc nie można mówić tu o jakimś wielkim potencjale Widzewa aczkolwiek cieszy fakt że Widzewiacy stąd doszli do głosu bo wiadomo że Żubardź to osiedle pro ŁKS. Szóstki działają i jeżdżą głównie z sąsiadującym Żabieńcem.
A co Waszej Retkini to rzeczywiście te wielkie osiedla zdominowane przez jeden klub są ciężkie do ogarnięcia, duży teren, dużo ludzi ciężko się zorganizować u nas podobnie było na Widzewie Wschodzie parę lat wstecz aczkolwiek chłopaki opanowali sytuację i teraz działają bardzo dobrze.
Cieszy to co piszesz aczkolwiek nie jest to trochę mydlenie oczu z Twojej strony jako doświadczonego kibola :) czy po prostu dawno nie spotykana na tym forum szczerość.cobytu pisze: Na Dabrowie wszyscy spokojnie smigaja w barwach Widzewa i jest to osiedle Widzewa.My w tej chwili jestesmy tam najslabsi w calej histori.
A co Waszej Retkini to rzeczywiście te wielkie osiedla zdominowane przez jeden klub są ciężkie do ogarnięcia, duży teren, dużo ludzi ciężko się zorganizować u nas podobnie było na Widzewie Wschodzie parę lat wstecz aczkolwiek chłopaki opanowali sytuację i teraz działają bardzo dobrze.
Za stary jestem na opowiadanie bajek i podstepne dzialania na forum.Dabrowa wyglada jak wyglada i taki jest fakt.Mieszkam tu wiec wiem jak jest.Nie napisalem nic odkrywczego tak na dobra sprawe bo i my i wy przeciez to wiemy.Z reszta nigdzie nie pojawiaja sie glosy o naszej sile na Dabrowie i nie wiadomo jakich dzialaniach.Co do Retkini to fakt ciezko ogarnac taki teren chociaz w tej chwili i tak jest o niebo lepiej niz kilka lat wstecz.Najwiekszym problemem moim zdaniem takich osiedli jak wspomniane powyzejej jest brak wroga w bezposrednim sasiedztwie... Co oczywiscie nie oznacza ze nie ma aktywnych sportowo fanow.
Z ciekawosci spytam o Widzew Wschód .... nadal rozgrywacie tam rugby bez piłki pomiedzy np Zielonym a Czerwonym ? Kolorowym a Niebieskim jak to mialo miejsce kilka lat wstecz ? :) ....... pytam tylko z czystej ciekawosci ...............
-
Łódź Śródmieście
kilka?raczej kilkanascie.W miescie Łodzi tzw.wojny osiedlowe(bez tematów kibicowskich) to bardzo odległa przeszłość i osiedla jeśli już ze soba wojują to jest to na zasadzie rywalizacji klubowej.Widzew Wschód wszystkie kolory żyja ze soba w komitywie bez animozji w poszanowaniu i godnosci wspólnie kibicując Widzewowi.
-
PanTuNieStał
Zgodzę się z przedmówcą tak samo jak i wojenki Olechów Janów należą już do odległej przeszłości, podobnie "Dzikie" i "Kanada" na Retkini
Podsumowania rundy jesiennej Górnika Łęczyca, ŁKS-u, a także wywiad z Galernikiem w nr 2 zina "Football Fanatics". Więcej informacji - http://kibice.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=29705
-
Fanatycy Widzewa
- Kontakt:
-
TheySawTheLight
Jak wygląda pozycja Orła w Łodzi? Są powiązani z ŁKS-em ,lub Widzewem?
Stadion leży na terenach ŁKS, ale w związku że to bardziej piknikowy klub, można na meczach spotkać jednych jak i drugich, przy czym tylko ŁKS/Orzeł pokazuje się w barwach klubowych. Identyczna sytuacja co do Budowlanych, z tym że tam w drugą stronę.TheySawTheLight pisze:Jak wygląda pozycja Orła w Łodzi? Są powiązani z ŁKS-em ,lub Widzewem?
-
ŁódźMoimMiastem

Ełksa na ostatnim wyjeździe.
-
Fanatycy Widzewa
- Kontakt:
gdzie to było ?
-
RKS AGRESIVE
białobrzegi
W jakich miastach Widzew stracił dużo na sile FC?
Mi do głowy przychodzą:
-Piotrków
-Siedlce (już go chyba nie ma)
-Aleksandrów
-Bełchatów
-Częstochowa (też już go brak)
-Turek
-Chełm
-Wałcz
Jeżeli się myle to poprawcie, tylko bez spiny panowie
Mi do głowy przychodzą:
-Piotrków
-Aleksandrów
-Bełchatów
-Turek
-Chełm
-Wałcz
Kiedyś byli jeszcze na pewno w Radomsku
-
emigrant112
W Radomsku nadal są ale jest ich garstka.
-
czajnik_widzew
z tych 8 miast 5 jest spoza województwa łódzkiego, do niektórych z Łodzi jest kilkaset kilometrów, wiele klubów chciałoby tak tracić :)Marek21 pisze:W jakich miastach Widzew stracił dużo na sile FC?
Mi do głowy przychodzą:
-Piotrków
-Aleksandrów
-Bełchatów
-Turek
-Chełm
-Wałcz
-
pato1908gang
z pewnoscią, cała Polska chciałaby być w waszej przezajebistej obecnej sytuacji.