Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
nrth

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: nrth » 24.03.2015, 10:11

jestesmywaszastolica pisze:
PCtsw pisze:Tadżyk, a jak się wracało z Legnicy Ci koledzy opowiadali?
tak jak zwykle wraca się z wahadłem.
Zresztą co Ty możesz wiedzieć jak się nam wracało z Legnicy skoro wedle tego co mówili nam Wasi koledzy znad morza, to Was tam przecież wcale nie było ;)
dobranoc
Nie było czy padły propozycje walki poszczególnych ekip?
Chyba już tutaj to przerabialiśmy :-)
za kim jestes?

iparts.pl
hau

Post autor: hau » 24.03.2015, 10:19

A/J pisze:Obrazek
a czy dalsza część flagi ma (miała) tekst "jesteśmy bandyci z nad Brynicy.... oi oi Zagłębie Sosnowiec?"

Fighteros

Post autor: Fighteros » 24.03.2015, 14:46

To jest takie samo pierdolenie jak to że cisną nam od nożowników.Ludzie w Polsce są wszędzie tacy sami,tylko do pewnych rzeczy zmuszają okoliczności.Tak samo mogło być w Łodzi,Trójmieście czy innym derbowym mieście czy regionie.Dlatego zbedne jest takie pierdolenie osob ktore tu nie żyją.

króluzłoty

Post autor: króluzłoty » 24.03.2015, 15:08

Ciekawe czy wraz z innymi konfi stali pod oprawą ;-)
[link]

wibrator

Post autor: wibrator » 24.03.2015, 15:22

Fighteros pisze:To jest takie samo pierdolenie jak to że cisną nam od nożowników.Ludzie w Polsce są wszędzie tacy sami,tylko do pewnych rzeczy zmuszają okoliczności.Tak samo mogło być w Łodzi,Trójmieście czy innym derbowym mieście czy regionie.Dlatego zbedne jest takie pierdolenie osob ktore tu nie żyją.

Tutaj się zgodzę, gdyby w w/w miastach jedna strona zaczęła używać sprzętu na szeroką skalę, to po prostu druga też by musiała za niego złapać bo przecież nikt nie da się wyrżnąć. Dlatego ja do Wisły pretensji aż takich o sprzęt nie mam bo wiemy kto go wprowadził, a potem to już idzie lawinowo, wet za wet

Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki » 24.03.2015, 16:10

nic nie poradzisz, na fejsbukowych profilach typu "stadionowi herosi z gimnazjum" naoglądali się grafik "stop nożownikom" i są strażnikami zasad na fejsbuczku, nie próbując się nawet zagłebić w temat - co, kto, gdzie, kiedy i dlaczego
Obrazek

Fighteros

Post autor: Fighteros » 24.03.2015, 18:27

Tak to jest że w dzisiejszych czasach najwięcej maja do powiedzenia na każdy temat gwiazdorzy fejsbuka.

Stefan49

Post autor: Stefan49 » 24.03.2015, 21:31

Prawda jest taka, że jednak krakowskiej atmosfery nie ma nigdzie indziej.
I to jest świetne, dzięki temu, że działają dwie silne ekipy + sprzęt - spirala nienawiści jest największa, a to bardzo napędza.

króluzłoty

Post autor: króluzłoty » 24.03.2015, 21:42

hau pisze:
A/J pisze:Obrazek
a czy dalsza część flagi ma (miała) tekst "jesteśmy bandyci z nad Brynicy.... oi oi Zagłębie Sosnowiec?"
Młoda Armia Wisły grubo zaszalała przejmując Kraków. Flaga jaką widzicie na zdjęciach, kilka lat temu przeszła modyfikację (konkretnie ścięto dolny fragment z napisem i kawalkiem śmierci. Reszta wchodząca m.in w literę A została zamalowana na biało (co dokładnie widać na zdjęciach ). Tak więc jak można skroić flagę (jej fragment) na której widać całą śmierć podczas gdy od kilku lat ta część flagi nie istnieje? Myśleliście że internet wszystko łyknie?

południe22

Post autor: południe22 » 24.03.2015, 22:05

czyli pomimo tego, że na zdjęciu widzimy 5 typów z kawałkiem waszej flagi to w rzeczywistości ona nie istnieje? Photoshop czy chłopaki znają magika jakiegoś i stworzyli iluzje?
A przypadkiem nie jest tak, że jak robi się nową flagę, przerabia na inny motyw to starą flagę się niszczy żeby nie wpadła w niepowołane ręce? Przerobiliście flagę KILKA LAT TEMU i po takim czasie jej część wpada Wiślakom w łapy? Jak to jest możliwe w ogóle?

króluzłoty

Post autor: króluzłoty » 24.03.2015, 22:25

Tyle że Ty pomijasz fakty. Flaga nie została wykonana od nowa. Flaga ze względu na <rozbity łeb > została skrócona o jej dolną część w ...2012 roku. Flaga zostałą ścięta od od dołu oraz jej dwa ostatnie pasy czyli czerwony i biały. <Skrojona> flaga na Waszych zdjęciach ma trzy pasy, podczas gdy trzeci pas najzwyczajniej w świecie został zamalowany na biało (czarne części na których jest część śmierci). Tak więc jeśli chłopaki ze zdjęcia zdobyli X lat temu ostatni kawałek to albo domalowali i doszyli trzeci kawałek albo znali magika (jak piszesz) który okazał się producentem takich gadżetów jak flagi. Szkoda że pomineli tak istotny szczegół jak biały pas na którym widać część śmierci (porównaj zdjęcia na których widać flagę na Cracovii, gdzie szczególnie rzuca się w oczy ostatni pas z plamami po zamalowanym elemencie, do tego które posiadają Wasi MŁODZI GNIEWNI ;-)
Pzdr.

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 24.03.2015, 22:26

Jak to jest możliwe w ogóle?
Spytaj kolegów, bo poza zdjęciem nawet słowem nie wpomnieliście o okolicznościach.
Tak ta flaga prezentowała się 9-21-2013 na Derbach:

Obrazek
Sąsiadki zarzucają nam, powołując się na krakowskie media, przerwanie zmowy milczenia w styczniu 2015 roku. Szczerze gratulujemy źródła informacji. My nie będziemy komentować doniesień medialnych, a skupimy się na faktach, prawdzie i kilku papierach podpisanych przez wielkich sztywniaków z WSH z Prądnika Czerwonego i okolic.

W tym miejscu przedstawimy tylko kilka zdań, które uświadomią całej Polsce kto i kiedy przerwał zmowę milczenia w sprawie wiadomego zdarzenia.

Pierwszy był Grzegorz Dziekan, który już 25.09.2012r.(2 dni po zdarzeniu) zeznał m.in.

”… Według mnie zabójstwa mogli dokonać pseudokibice Cracovii.” (Sygn. Akt VI K /160/14, t II., s.359-361)

A następnie kolejni wielcy sztywniacy:

Łukasz Gronko w swych zeznaniach opowiada m.in. tak: „Dziekan wyciągnął mnie z domu i pisał że będę potrzebny bo w kinie ktoś szarpał się z kimś z przeciwnej drużyny, spotkaliśmy się pod blokiem 108. Dziekan powiedział że Łukasz jest w kinie z dziewczyną i że się boi bo ktoś z Cracovii mu groził. Z nami były inne osoby, z którymi przywitał się Darek Dziekan i on ich znał.”

I dalej

”…Usłyszałem od któregoś z nas okrzyk –żydy-. Biegła duża grupa z okrzykiem „j**** wisłe”, ci którzy nas zaatakowali wyglądali na młode osoby.” (Sygn Akt. VI K /160/14, t.V., s.725-727 25.09.2012)

Hubert Jelonek zeznaje „…Napisał do mnie Krzysiek z kina, że potrzebuje pomocy, napisał żebym wziął ze sobą kogo dam radę lub kogo się da. Darek Dziekan powiedział że jak będzie potrzeba to pójdzie ze mną. Umówiliśmy się o 22.30 w okolicach bloku mojej dziewczyny. Zastanawialiśmy się z Darkiem czy zabierzemy ze sobą jakieś sprzęty ale w końcu stwierdziliśmy że nie ma to sensu. Mówiąc o sprzętach myślałem ewentualnie o jakiejś pałce. Ja myślałem o tej pałce na zasadzie odstraszania osób, które ewentualnie miały by nam zagrażać lub Krzyśkowi. Dariusz Dziekan czekał na mnie z Tigerem pod blokiem 108, w samochodzie był brat Darka – Grzesiek….

Na miejscu zauważyłem grupę ok.30 osób, biegnącą. Osoby te biegły z okrzykiem ”Cracovia”… Ja uciekłem, dobiegł do mnie Tiger, który stwierdził że „to jakieś pojebane chłopy”. Ja nie planowałem się tam z nikim bić, pojechałem bo kolega był w potrzebie, nie mam podejrzeń kim mogli być napastnicy, poza tym że byli za Cracovią”. (Sygn. Akt. VI K /160/14, t.V., s.751-754. 25.09.2012)

Michał Małodobry: „…Ja przyjechałem tam aby obronić kolegów gdyż prosili mnie o pomoc i z wiadomości sms wynikało, że boją się wyjść z kina. Bali się napaści tamtego kibola Cracovii. Grupa 20 osób biegła z okrzykiem „Cracovia” lub „Craxa”. Ja miałem ze sobą rurkę i zacząłem uciekać, wyrzuciłem ją po drodze. Przewróciłem się, kolega mnie podniósł i mówił, że musimy wiać. Mam otarcie na skórze. Ja idąc tam nikomu nie chciałem zrobić krzywdy”. (Sygn. Akt. VI K /160/14, t.V., s. 806-808, 25.09.2012)

Piotr Żątowski: „Bracia Dziekan to kibice oddani Wiśle…. Pod tym kinem ja zacząłem uciekać i z okolic 300-400m ode mnie wybiegło 15 osób… Myślę, że dostałem od jednej osoby… Ja czuje się pokrzywdzonym”. (Sygn. Akt VI K /160/14 t.VII s. 1174-1177)

Przedstawione przez nas cytaty z akt sprawy są tylko małą namiastką tego, co znajduje się w sześćdziesięciu tomach akt. Poza wyżej wymienionymi konfidentami, wszyscy kolejni zatrzymani chuligani Wisły, swoimi zeznaniami potwierdzili zdarzenie i napisali akt oskarżenia, który w późniejszym czasie przedstawiono 22 osobom związanym ze środowiskiem kibiców Cracovii. Osoby te w toku dwu i pół rocznego śledztwa, były zatrzymywane w związku z wrześniowymi wydarzeniami. W tym miejscu musimy nadmienić, że pięć z tych 22 osób, zdecydowało się na współpracę z organami ścigania po spędzeniu mniejszego lub większego okresu czasu w areszcie. My tego się nie wypieramy i nie obracamy kota ogonem. Życie zweryfikowało kto jest kim - ta piątka po swoim wyborze nie ma z nami nic wspólnego, nie mają wstępu na Cracovię i są pogonieni.
:)

Cała relacja dostepna tutaj: [link]

Wracamy do tematu zajścia z 2012 roku, tylko dlatego, że nie możemy pozwolić sobie na szarganie dobrego imienia naszych 17 kolegów, którzy spędzili i spędzać będą w kryminale jeszcze wiele miesięcy i lat. To, w jaki sposób zachowali się, jest zgodne z panującymi zasadami. Osoby te to Ludzie, którzy po drugiej stronie muru cieszą się Szacunkiem i Poważaniem.

„Zmowa milczenia”, która jest tematem oprawy derbowej naszych sąsiadek, została przerwana bezpośrednio po zdarzeniu, przez chuliganów wisły, czego dowodem są wyżej wskazane zeznania oraz fakt, że wiślacy biorący udział w tym zdarzeniu, weszli w prawa poszkodowanych.

starysadeczanin

Post autor: starysadeczanin » 24.03.2015, 22:29

nieznAJomy1906 pisze:Koleżanki z Warszawy fantazja nieźle ponosi. Ja rozumiem że zdajecie sobie z tego sprawę że jesteście nr 1 w Polsce ,i to każdy wie. Ale żeby żyć w tak wyimaginowanym świecie ,że jesteście tak hipermocni nie do podjebania,że inne ekipy np Wisła to lata świetlne za wami - to jest śmiech na sali. Co jak co ale w sprawach Ultras wiele od Was nie odstajemy.
Pozostaje wam się cieszyć z szybkich adidasów,bo mało brakowało abyście zostali skarceni. A Waszą rzekomą potęgę trafnie skwitował Ruch na wyjeździe do Was ;)
Przez to ze Legia nie ma rywala w stolicy to wieje nuda z tamtad a szkoda bo prawdziwe derby by sie przydały takim miastom jak Warszawa czy Poznan a tak potezne miasta a nudy. Dobrze ze mamy takie miasta jak Krakow(Wisła i Cracovia) Łódz(ŁKS i Widzew) czy gorny slask(Ruch i Gornik) dzieki temu cala Polska czeka na te derby i mamy jakies emocje kibicowskie. I tak uwazam ze jak na taki kraj jak Polska malo mamy emocji derbowych

króluzłoty

Post autor: króluzłoty » 24.03.2015, 22:47

Upss teraz będzie cisza i zmiana tematu. Kibice Wisły kolejno będą zmieniać temat, a że ktoś wkleił sygnaturę akt sprawy tak na koniec przeczytamy - CAŁY PRĄDNIK ZOSTAŁ POGONIONY I Z WISŁĄ NIE MA JUŻ NIC WSPÓLNEGO! ;-) Po takich zeznaniach hasło PRZERWALIŚCIE ZMOWĘ MILCZENIA będzie każdemu kibicowi Wisły jeszcze długo w gardle stało (a tak swoją drogą to czy aby napewno oprawa nie została pokryta pieniędzmi z tego co sąd nakazał SZTYWNYM Wiślakom wypłacić? ;-)

drugi nick

Post autor: drugi nick » 24.03.2015, 23:41

I co wynika z tego co wkleiłes? Kto został sprzedany? Kogo wystawiono?

Killimgo

Post autor: Killimgo » 25.03.2015, 00:17

Jeżeli dla Ciebie z tych zeznań nic nie wynika to znaczy że jesteś zwykły frajer.

króluzłoty

Post autor: króluzłoty » 25.03.2015, 00:22

No jak to, przecież kolega z drgim nickiem przeczytał zapewne że każdy z nich odmawia zeznań, stanowczo zaprzecza by został pobity, a już napewno nie przez kibiców Cracovii. A tak na poważnie jesteś taki głupi czy tylko się zgrywasz?

kaelowiec

Post autor: kaelowiec » 25.03.2015, 01:47

[link]

PCtsw

Post autor: PCtsw » 25.03.2015, 01:48

mistrzowie odwracania kota ogonem nie wychodzą z formy ;) Posprzedawaliście się jak nigdy przy tej sprawie , w tym wasz guru a drugi prawie koronnym został ale oczywiście wszystkiemu winna Wisła. Te wasze wypociny byłyby wiarygodne jakbyście powklejali cytaty z zeznań was samych w tym samym czasie, bo nijak z tego wynika że to akurat ci a nie tamci jako pierwsi potwierdzili.

TakiTyp

Post autor: TakiTyp » 25.03.2015, 02:12

Z tego co czytam to tam nikt nie potwierdzal nic. Mowia, ze przed kims uciekali, prawdopodobnie kibicami Cracovii. Nie padaja zadne nazwiska, ksywy, miejsca dokladne (poza nimi samymi), nic z czego moznaby wytypowac konkretne osoby, a tym bardziej dokladny przebieg calego zdazenia z Dziekanem. Kazdy tylko mowi "ja nie chcialem sie z nikim tam bic" co jest logiczne w takiej sytuacji i jest zwykla linia obrony bez wpierdalania nikogo. Jak dla Was to jest jakies rozjebanie sie, albo wsypanie kogos to powinniscie sobie wszyscy strzelic w leb po tym co sami odjebaliscie. Przeczytajcie to 100 razy i pokazcie mi gdzie w tych zeznaniach jest konfidenctwo? Bo chyba nie to ze "to byli prawdopodobnie kibice Cracovii", ktorych w miescie jest tysiace.
Moj post to moja subiektywna opinia.

południe22

Post autor: południe22 » 25.03.2015, 07:49

niesamowite to jest.
60 tomów akt ze sprawy, a oni wybrali takie fragmenty, gdzie oprócz nazwisk ludzi z Wisły nie ma nic. No naprawdę przekonaliście cały kraj.
To już nawet nie jest śmieszne. Goebbels jest dumny.

grabarz1906

Post autor: grabarz1906 » 25.03.2015, 08:14

Najmniej śmieszny jest ten akt oskarżenia napisany przez wiślaków...a najbardziej malowanie prześcieradeł na drugi dzień po ukazaniu się artykułu w Krakowskiej.

Post autor: *** » 25.03.2015, 08:16

Dziękujemy delegacjom wszystkich naszych zgód, które w sumie w kilkadziesiąt osób pojawiły się na meczu derbowym.
ktoś tu wcześniej określał Polonie na 40 i Tovie na 43 sztuki to jak to jest w końcu?

grabarz1906

Post autor: grabarz1906 » 25.03.2015, 08:23

Ktoś tu uważa,że wskazanie kogoś policji jako kibica Cracovii,a nie z imienia i nazwiska to żadne konfidenctwo,wiec nie łykaj jak pelikan każdej podanej tutaj liczby zgód na derbach.

kemot79

Post autor: kemot79 » 25.03.2015, 08:37

Nie wiem czy tutaj się jakieś niedorozwoje wypowiadają. Co wy myślićie, że sprawców ustalono po lekturze kibice net. Sprzedaliście chlopaków a potem robicie cwelowską oprawę. Kto ku*** siedzi psy czy nasze chłopaki? ale już wziąść odszkodowanie i domagać się tego odszkodowania to chyba ewenement na cały kraj. Ja o takiej akcji jeszcze nie słyszałem a mam swoje 36 lat. Ktoś słusznie sięzapytał oprawa zrobiona za kasę z odszkodowania? :)))))))) Odszkodowanie jest wypłacana na wniosek pokrzywdzonego sprzedawczyki

TakiTyp

Post autor: TakiTyp » 25.03.2015, 08:51

Wasze chłopaki siedzą bo się posprzedawali nawzajem, co jest nawet napisane wyżej w tym co tam wkleiliscie. A reszta sie przyznała zostawiając paru którzy się ukrywają w d**** dla własnej wygody.
Moj post to moja subiektywna opinia.

drugi nick

Post autor: drugi nick » 25.03.2015, 09:07

Ciężko za parchami nadążyć.
2 miesiące studiowania akt i gówno, bo sądzę że wybraliście "najbardziej obciążające" zeznania.
Teraz proszę o wyblodowanie czy jak wolicie wytłuszczenie tych fragmentów które spowodowały że metal i reszta bandy c**** musiała powiedzieć "tak przyznaję się i proszę o DPK". Bo raczej nie to, ze nie wiedzą kim byli napastnicy.

Idąc waszym tokiem "rozumowania" Malinowski (bo widzę ze nazwiska zaczęły latac) w sprawie pielęgnarskiej z neo mówiąc o kibicach Wisły nie złamał zasad, teraz używając zwrotu kibice Cracovii jest wielka afera i próbujecie odwracać kota ogonem.

Fighteros

Post autor: Fighteros » 25.03.2015, 09:11

kemot79 pisze:Nie wiem czy tutaj się jakieś niedorozwoje wypowiadają. Co wy myślićie, że sprawców ustalono po lekturze kibice net. Sprzedaliście chlopaków a potem robicie cwelowską oprawę. Kto ku*** siedzi psy czy nasze chłopaki? ale już wziąść odszkodowanie i domagać się tego odszkodowania to chyba ewenement na cały kraj. Ja o takiej akcji jeszcze nie słyszałem a mam swoje 36 lat. Ktoś słusznie sięzapytał oprawa zrobiona za kasę z odszkodowania? :)))))))) Odszkodowanie jest wypłacana na wniosek pokrzywdzonego sprzedawczyki
Jaka kasa z odszkodowania na oprawy co ty p*********.Daliscie kilka linijek z których nic nie wynika,dosłownie nic,ani jednego nazwiska,ani ksywy,ani nawet portretu z ktorych psiarnia by mogla coś wykminić.O sobie powiedzieli że nie chcieli się bić co jest zrozumiałe a że byli to kibice cracovii to psiarnia doskonale wiedziala nawet gdyby tego nie powiedzieli.Bo niby kto to miał być?Menele spod nocnego?Psiarnia od razu to podpina pod porachunki kibicowskie,nikt nie musi nic mowic.

grabarz1906

Post autor: grabarz1906 » 25.03.2015, 09:15

U nas wielka afera, u was, patrząc na pozycję konfidenta szreka i gwałciciela cinka, takie sprawy przechodzą bez echa.

grabarz1906

Post autor: grabarz1906 » 25.03.2015, 09:19

c*** ,ze zostali pogonieni z Wisły, na kibice.net okazuje się,że zeznawali w porządku.

Post autor: *** » 25.03.2015, 09:32

....
Ostatnio zmieniony 25.03.2015, 09:37 przez ***, łącznie zmieniany 1 raz.

Post autor: *** » 25.03.2015, 09:34

Ktoś tu uważa,że wskazanie kogoś policji jako kibica Cracovii,a nie z imienia i nazwiska to żadne konfidenctwo,wiec nie łykaj jak pelikan każdej podanej tutaj liczby zgód na derbach.
Tarnovia zjawia się u was na treningu noworocznym w 100 osób czy więcej, Lech wam na meczu młyn robi bo wstyd, na meczach zgód zawsze jest was cała masa i trudno jest oszacować a tu nagle derby nadchodzą 1607 KSC w tym kilkadziesiąt w sumie Arki, Lecha, Polonii, Tychów, Sandecjii, Tarnovii i robisz jakieś wycieczki zoologiczne o pelikanach

c*** ,ze zostali pogonieni z Wisły, na kibice.net okazuje się,że zeznawali w porządku.
więc nie łykaj wszystkiego jak twierdzisz, u was nie zostali.
Ostatnio zmieniony 25.03.2015, 09:48 przez ***, łącznie zmieniany 2 razy.

zwykły chłopak

Post autor: zwykły chłopak » 25.03.2015, 09:34

Pominę propagandowe teksty typu "kibice Wisły napisali akt oskarżenia" bo to nie jest istota sprawy.
To jest ku*** niebywałe co wpisujący się tu wiślacy odpierdalają. Ale są kompletnymi idiotami, albo za grosz nie mają wstydu.

PCtsw

Post autor: PCtsw » 25.03.2015, 10:21

wklejacie zeznania dwa dni po zdarzeniu, pomijając zeznania swoich zaraz po i probujecie wmówić że to Wisła pierwsza potwierdziła zdarzenie. Tutaj nie chodzi o tych konfidentów z metalem na czele, bo ich już u was nie ma, ale chodzi o to ze reszta ciagle w waszych szeregach.

grabarz1906

Post autor: grabarz1906 » 25.03.2015, 10:27

No faktycznie,jedna z ważniejszych spraw odnośnie sytuacji w Krakowie to ile było Tarnovii na derbach i jak się prezentuje młyn na zdjęciach i w telewizji,czyli miejsce na polskich stadionach,które dzięki prowadzonej polityce osób decyzyjnych przyciąga głównie różnej maści pazi,gimnazjalistów i masę dziewczyn.

grabarz1906

Post autor: grabarz1906 » 25.03.2015, 10:34

PCtsw po wywieszeniu tylu prześcieradeł twoja prośba wydaje się co najmniej śmieszna.

Post autor: *** » 25.03.2015, 10:49

grabarz1906 pisze:No faktycznie,jedna z ważniejszych spraw odnośnie sytuacji w Krakowie to ile było Tarnovii na derbach i jak się prezentuje młyn na zdjęciach i w telewizji,czyli miejsce na polskich stadionach,które dzięki prowadzonej polityce osób decyzyjnych przyciąga głównie różnej maści pazi,gimnazjalistów i masę dziewczyn.
interesuję mnie liczba waszych zgód a nie jakieś farmazony, ty jak chcesz to sobie dyskutuj na interesujące ciebie tematy np.kto kogo sprzedaje, w jaki sposób psy układają scenariusz zdarzeń, możesz nawet poruszyć kwestie gołębi pocztowych jako bezpieczniejszy środek komunikacji niż tel komórkowy, pytanie tylko czy zgonienie sprawy pod gołębia nie idzie pod rozjebanie?

grabarz1906

Post autor: grabarz1906 » 25.03.2015, 10:59

*** po ukazaniu sie artykułu w Krakowskiej miałes najwiecej do napisania w tym temacie,a teraz okazuje sie ,że najbardziej interesuje cie to ile było Tarnovii na derbach.

W-G

Post autor: W-G » 25.03.2015, 11:27

jakdzieci pisze:Osoby te to Ludzie, którzy po drugiej stronie muru cieszą się Szacunkiem i Poważaniem.
Jesteś pewien w stu procentach? Nie stawiaj frajerów z więzienia na równi z Ludżmi.
jakdzieci pisze: Spytaj kolegów, bo poza zdjęciem nawet słowem nie wpomnieliście o okolicznościach.
Tak ta flaga prezentowała się 9-21-2013 na Derbach:
Co nas obchodzi czemu wasza flaga jest w częsciach, jakie były okoliczności przemiany waszej flagi itp. Liczy się to że jedna z części na waszej fladze, ktora kiedys wisiała na waszym stadionie bedac w waszym posiadaniu jest teraz NASZA. Stwierdzenie ze mamy coś czego nie ma pozostawiam bez komentarza. W sumie to mamy coś czego nie macie teraz wy.
jakdzieci pisze:(...)A następnie kolejni wielcy sztywniacy:
Łukasz Gronko
Hubert Jelonek
Michał Małodobry
Piotr Żątowski
No i pięknie. Tylko u nas te osoby nie istnieją, nie dorabiamy ideologii by ich
przykryc, a tymbardziej nie robimy z niektórych z nich Ludzi.

Poza tematem czemu zamalowujecie w napsiach metal konfident ksywe metal? Można być trochę w ciąży?

mnk

Post autor: mnk » 25.03.2015, 13:03

Zawsze byłem tylko czytelnikiem tego forum, ale w tej sprawie aż prosi sie zeby dorzucic swoje trzy grosze. Z gory przypominam ze nie jest to stanowisko Wisly, tylko moja prywatna opinia - osoby ktora po prostu byla na derbach i w 100% popiera meczowa oprawe. Według mnie ktos wczoraj tą relacja strzelil sobie niezlego samobója, ale zbytnio mnie to nie dziwi, bo nie wiem czy bedac na waszym miejscu wymyslilbym cos lepszego aby ratowac twarz i chociaz tą glupia czesc swoich zwolennikow przekonac do swoich racji, bo jestem pewien ze Ci kumatsi z was oraz zgody czuja ostry smród i dobrze wiedza co sie wydarzylo. Wrzucacie zeznania chłopów z prądnika sugerując jednoznacznie, ze takie pucowanie się, zeznawanie a co za tym idzie potwierdzenie odbycia się zdarzenia jest niedopuszczalnym frajerstwem i brak podawania ksywek oczywiście nie ma zadnego znaczenia – pełna zgoda. Żadna szanujaca się ekipa nie zostawilaby w swoich szeregach takich panów i z tego co mi wiadomo to chyba wszyscy z nich zakonczyli kariere na R22. Dodajmy, ze żaden nie był jakas znaczaco postacia na wisle, nie mowiac o tym ze nie był z WSH (chyba nie sadzicie ze skoro dziekan posiadal smyczke to byl jakims wielkim chuliganem, wielu starych wyjazdowiczow rowniez ja posiada), jak to sugerujecie w swojej relacji. Pokazujecie frajerstwo ze strony tych osób a PRZECIEZ SAMI ZROBILISCIE TO SAMO. I roznica jest taka ze tamtych już na wisle nie ma, a wasi panowie sa i pisza te relacje. Dobrze wiadomo kto od was był w oskarzonej grupie – pare osob z czolowki, w tym wasza legenda. I takie osoby powinno się porownywac do pierwszego garnituru Wisły, który tanczy i spiewa w sadzie podczas oglaszania wyroku i do niczego się nie przyznaje mimo tego ze ktos się na nich rozjebal. A nie do chlopow z prądnika których ewidentnie przerosła taka sprawa. Gdybyscie zachowali się tak samo jak WSH do czlowieka – nie poszli na dpk, nie przyznali się, odsiedzieli swoje, to wychodzicie i macie swiete prawo wyzywac Wisle od konfidentow, a stało się jak się stalo i prawda jest taka ze można postawic znak rownosci pomiedzy wami a osobami z prądnika które zostaly przegonione. Co to za roznica kto pierwszy zaczal się pucowac? Wedle tej zasady ktos się na mnie rozdupca to zwalnia mnie to z zachowania zasad i mogę się przyznac i isc na dpk? Jakos WSH przy czlowieku nie wyszla z tego zalozenia. Tresc transparentu „Przyznaję się padło w procesie 22 razy” tez jest bardzo wymowna. Bo jaka jest z „ulicznego punktu widzenia” roznica pomiedzy „przyznaję się” wypowiedzianym przez 5 rozjebusów, a „przyznaję się” wypowiedzianym przez 17 „ludzi”, biorac szczególnie pod uwage ze pozostala cześć osób się ukrywa, wiec stajecie się dla nich takimi samymi rozjebusami jak dla was te 5 osób. „Przyznaję się” padło 22 razy, w tym z ust waszej legendy, a czesc osob się jeszcze ukrywa ,takie sa fakty. Każdy wie dobrze jak wyglada dpk, osoba która na to idzie musi wszystko ze szczegolami opowiedziec, wiec skoro wrzucacie już zeznania to ja z checia poczytalbym kanara czy syna komendantai jak to wygladalo z ich perspektywy, dopiero bysmy się posmiali z tych skruszonych na papierze panow. Prawda jest taka ze abysmy mieli prawo zrobic taka oprawe o was, to chlopaki z WSH musza pierdziec po 8 lat, a przeciez moznaby zrobic tak jak wy, odwrocic kota ogonem, napisac oswiadczenie i ile dobrego by było dzieki ich obecnosci na miescie – ale nie, oni maja jakies zasady, akcja poszla nie tak, wiec trzeba swoje odpokutowac. A co do forumowicza który nie pamieta żeby ktos bral od kogos odszkodowanie i był oskarzycielem w sprawie, to z tego co kojarze baba czlowieka o takie odszkodowanie zabiegała, to jest jeszcze ok. czy już nie? Pytam na powaznie bez napinki, jakie jest wasze zdanie? Pozdrawiam trzezwo myslacych, nawet tych z drugiej strony błoń, to byl prawdopodobnie pierwszy i ostatni moj post na tym forum.

ODPOWIEDZ