Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

grabarz1906

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: grabarz1906 »

*** po ukazaniu sie artykułu w Krakowskiej miałes najwiecej do napisania w tym temacie,a teraz okazuje sie ,że najbardziej interesuje cie to ile było Tarnovii na derbach.
iparts.pl
PCtsw

Post autor: PCtsw »

AMEN
grabarz1906

Dziekan nie był WSH?to jaka literka kryje się za kwiatkiem http://bi.gazeta.pl/im/69/dc/df/z146709 ... kibica.jpg ?ktoś se dla jaj to napisał?A o zgody to się martwcie swoje,bo jak wiadomo Śląsk wolał pojechać z Motorem do Boguchwały niż przyjechac na derby Krakowa.
dziwki dragi lasery

Post autor: dziwki dragi lasery »

Zgody Cracovii na derbach:
Sandecja - 30
Polonia Warszawa - 43
Tarnovia - 40
Lech - ?
Arka - ?
Tychy - ?

"Kilkadziesiąt" :)

Post autor: *** »

grabarz1906 upomniał mnie wcześniej żebym nie łykał tych liczb jak pelikan, ale nie chce powiedzieć jakie były naprawdę.nie wie kto kogo sprzedaje, czy Dziekan był Sharksem.
Cracovskie ulice

Post autor: Cracovskie ulice »

Co może być bardziej wiarygodnego niżeli np papier na shreka upubliczniony .Czy jak w tym przypadku sygnatury akt sprawy.
No może być np według wisły mogą to być transparenty czy flagi a w tym przypadku oprawa:)
Zero faktów zero papierów.Czy wy zdajecie sobie sprawę ubeki że np jak w kryminale twierdzisz że ten i ten jest konfidentem a nie masz na to papieru dostajesz ch.uja do d.upy z urzędu:)
Wam to naszczać na ryj to powiecie że deszcz pada.
Przecież jak już sugerujecie się mediami to wyraźnie było w mediach że kibice wisły do tej sprawy są poszkodowani i zasądzono odszkodowania.To co wy wyprawiacie w tym internecie to wirtualna huliganka na najwyższym poziomie.
Oldhopper

Post autor: Oldhopper »

grabarz1906 pisze: A o zgody to się martwcie swoje,bo jak wiadomo Śląsk wolał pojechać z Motorem do Boguchwały niż przyjechac na derby Krakowa.
Przeciez wieczór przedtem grali w Łęcznej, więc zostali na Lubelszczyźnie i na drugi dzien przy okazji zaliczyli mecz Motoru u siebie.
Fighteros

Post autor: Fighteros »

Dlatego bo są sztywni i prawilni.
zwykły chłopak

Post autor: zwykły chłopak »

całe szczęście, że ty masz pozytywne zdanie o wiślakach, którzy poopowiadali psom o przebiegu awantury. I mądrzejsi od ciebie podziękowali im w odpowiedni sposób.
Fighteros

Post autor: Fighteros »

Co do gorszej strony błoń to jeszcze napisze kilka zdań na ich temat bez jakiejkolwiek napinki:
Sztywna ekipa moze i kiedys tak było ale teraz z cracovii zostala tylko historia.Jesli chodzi o honor,zasady i lojalnosc to sa gorsi od Wisły.Moim zdaniem stalo sie tak na ich wlasne zyczenie bo skoro przyjmuja do siebie ludzi ktorzy dopiero co na nich polowali to w jaki sposob chca byc honorowi.Z takim przerzutem jest jak z kobieta ktora zdradzi faceta zdradzi przyzna sie i przez jakis czas wszystko bedzie ok ale na 90% po jakims czasie zrobi to ponownie tak samo z ekipa kiedys za Wisła teraz za pasami nigdy nie ma gwarancji ze znow w jakichs okolicznosciach nie zmieni zdania.A to co ostatnio sie dzieje to juz w ogole parodia smieszy mnie.wyzywanie Wisły od konfidentow psiarni gtsów i innych podczas gdy u siebie w ekipie ma sie wiecej przerzutow niz normalnych kibicow gniazdowym był syn komendanta policji a jg jeszcze do nie dawna miała wtykę w policji ktora informowal ich o wszystkich ruchach i akcjach zapalnowanych przeciwko jg,ze nie wspomne o milicjancie z prewencji ktory jako kibic cracovii brał czynny udział w akcji w DębnikachCzyzby prawda az tak bolala ze trzeba zwalic ze to kto inny jest konfidentem i sprzedawczykiem??? Ale to juz jest inna historia.wszystko to prawda ale jeszcze pół kozłówka sie na siebie rozpruło haha i gdzie ta cracovia z azorów uciekła do poznania??
jason

Post autor: jason »

d**** dragi lasery pisze:Zgody Cracovii na derbach:
Sandecja - 30
Polonia Warszawa - 43
Tarnovia - 40
Lech - ?
Arka - ?
Tychy - ?

pojęcie kilkadziesiąt odnosi się do liczby mniejszej od 200 niedouczony gamoniu
Lecha było mniej niż zwykle ze względu na mecz z Legią , który odbywał się nazajutrz . Arki z 3- 4 dyszki Tychów podobnie i wychodzi Ci liczba w okolicach 200 . więc nie wiem co za sensacja jest tutaj kreowana jakoby zgód było parę stówek .
coglin

Post autor: coglin »

jason pisze:
d**** dragi lasery pisze:Zgody Cracovii na derbach:
Sandecja - 30
Polonia Warszawa - 43
Tarnovia - 40
Lech - ?
Arka - ?
Tychy - ?

pojęcie kilkadziesiąt odnosi się do liczby mniejszej od 200 niedouczony gamoniu
Lecha było mniej niż zwykle ze względu na mecz z Legią , który odbywał się nazajutrz . Arki z 3- 4 dyszki Tychów podobnie i wychodzi Ci liczba w okolicach 200 . więc nie wiem co za sensacja jest tutaj kreowana jakoby zgód było parę stówek .
kto tu jest niedouczonym gamoniem - http://sjp.pwn.pl/slowniki/kilkadziesi%C4%85t.html
shanti

Post autor: shanti »

Idąc waszym tokiem "rozumowania" Malinowski (bo widzę ze nazwiska zaczęły latac) w sprawie pielęgnarskiej z neo mówiąc o kibicach Wisły nie złamał zasad, teraz używając zwrotu kibice Cracovii jest wielka afera i próbujecie odwracać kota ogonem.
podales przyklad kolego naprawde.... jak juz to opowiedz calej Polsce jak to brat sp Fudzina rozjebal sie na kibicow Cracovii i M zlapano juz dzien po zajsciu.A pan O senior pol roku pozniej stal z WSH na sektorze gosci na stadionie Pasow.Jakos wam jego obecnosc nie przeszkadzala
bnm

Post autor: bnm »

Naucz się czytać ze zrozumieniem.
NNZNP_qn

Post autor: NNZNP_qn »

Daje do myślenia ostania akcja w której brał udział i się przyznał z kolegami do zajebania maczet na żarty ,chłop może i odsiedzial swoje ale w głowie ma pustkę,wiem wiem siłownia i te sprawy,wsh rządzi.
PCtsw

Post autor: PCtsw »

jakdzieci pisze:
Pod multikinem też się popruliście jako pierwsi.

zatrzymali was jako pierwszych, a pozniej mieli całą resztę i nic o tym w waszej relacji nie ma.
Nikogo z nich z nami już nie ma, u was jest odwrotnie.
4 was sprzedało reszta potwierdziła!
Borek

Post autor: Borek »

Następne derby na Reymonta nie będą już takie ciekawe :
Komunikat Komisji Ligi Esktrakalsy SA:

"W związku z zachowaniem kibiców gospodarzy podczas meczu Wisła Kraków – Cracovia na Wisłę nałożono karę zakazu wstępu dla kibiców z trybuny ultras na kolejny mecz z Cracovią oraz 50 000 złotych kary w zawieszeniu na 18 miesięcy. W związku z zachowaniem kibiców gości podczas tego samego meczu na Cracovię nałożono karę zakazu wyjazdowego na kolejny mecz z Wisłą."
grabarz1906

Przez wiele lat dyrygował wami z gniazda milicjant na służbie,ale oczywiście nic wam o jego zawodzie nie było wiadomo.
Sagat14

Post autor: Sagat14 »

Czyli co to jednak pucha weryfikuje, nie ulice? Domagacie się gonienia za DPK (kiedy zgadza się każdy), podczas gdy u was miała miejsce identyczna sytuacja
Kielce a Multikino to nie byly jednak identyczne dpk, gdyż praktycznie każdy z Wisly za Kielce poddając sie karze ładnie wszystko opowiedział przed sądem i jeszcze w bonusie zwalając wine na poszukiwanego(z nudów byłem na dwóch sprawach byly otwarte dla ludzi) ot taka tam dciekawostka na słynne WSH z najlepszej siłowni i szkoly sztuk walki w całej galaktyce.
TT1909

Post autor: TT1909 »

Jak jest teraz na Kurdwanowie ? Dawniej chyba Cracovia miała przewage, a teraz ?
handlarzVG

Post autor: handlarzVG »

TT1909 pisze:Jak jest teraz na Kurdwanowie ? Dawniej chyba Cracovia miała przewage, a teraz ?
Więcej terenów ma KSC i jest ich więcej, natomiast jakościowo TSW.
Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 »

Natrafiłem na 2 mapki Kurdwanowa, jedna z początku tematu
1. http://i41.tinypic.com/2nqs089.jpg
2. http://c.wrzuta.pl/wi13937/2ce12f6400008b95526a736f
Która realniejsza?
Stefan49

Post autor: Stefan49 »

Obiektywny1906 pisze:Natrafiłem na 2 mapki Kurdwanowa, jedna z początku tematu
1. http://i41.tinypic.com/2nqs089.jpg
2. http://c.wrzuta.pl/wi13937/2ce12f6400008b95526a736f
Która realniejsza?
Ewentualnie pierwsza, ale na Kurdwanowie, gdzieś 60-40 Cracovia terenowo i liczbowo, wisła jakościowa dobra.
Tyle, że na osiedlu jest najlepsza wiślacka ekipa na południu, więc jest równo. Kiedyś zdecydowanie wiślackie osiedle.
Zbedny_balast

Post autor: Zbedny_balast »

dokładnie, kogo obchodzą jakieś liczby Wisła na qrdwanowie rządzi i dzieli i taka powinna być odpowiedź
wisla nh

Post autor: wisla nh »

A ja mam pytanie czy w Nowej i Starej Hucie hutnik obciąga cRACOVII czy odwrotnie cRACOVIA hUTNIKOWI bo to że uprawiacie wspólnie sex widać na na murach zwłaszcza na os.Zielonym
wisla nh

Post autor: wisla nh »

Grzegórzką Nowym należy się szacunek za walkę ,a odnośnie Dąbia masz racje ,ma jeszcze kto wyjść,ale jak długo czas pokaże
Stefan49

wisla nh pisze:Grzegórzką Nowym należy się szacunek za walkę ,a odnośnie Dąbia masz racje ,ma jeszcze kto wyjść,ale jak długo czas pokaże
Prawda jest taka, że zAWsze coś szczekacie, a Dąbie to wciaga nosem Nowe Grzegórzki. SG też was gonią. Nie przedstawiacie w rejonie siły, nie macie do nich startu i tyle.
Skoro tak na Kurdwanowie dzielą i rządzą rekiny, to czemu więcej terenów w Pasy i nikt w barwach sie nie buja ?
Stefan49

No przecież napisałem, że wiślacki 'Qrdwanów' jest jakościowo lepszy niż Cracovia z Kurdwanowa, ale nikt osiedlem nie trzesie i nie rzadzi.
Ilość/tereny - Cracovia
Jakość - Wisła
To chyba każdy obiektywnie przyzna ?

Post autor: *** »

to zbierz bandę meneli i poproś o otwarcie sekcji krav maga
PogodaBahama

Post autor: PogodaBahama »

Zawsze to samo p*******nie:
"Nie jestem z żadnej krakowskiej ekipy ale:
a)mieszkałem w tym mieście parę ładnych lat (vide kolega Bartus)
b)studiowałem tu dość długo
c)mam bardzo wielu znajomych właśnie z tego miasta
d)często tam bywam w sprawach służbowych
lub w ogóle już najlepsze:
e)jestem w temacie bo słyszałem dużo od nieprzypadkowych osób
i
d)piłem już nieraz z jednymi jak i drugimi jak odwiedzałem Kraków kilka razy (ten hit niedawno tutaj był rzucony)

Dajcie sobie spokój bo męczycie albo postarajcie się bardziej z tym stwarzaniem pozorów.
cobytu

Post autor: cobytu »

Wisła gra regułami jakie panują w Krakowie w Krakowie... Fakty są jednak takie że odwazyli sie zadeklarować walke z innymi ekipami w kraju na zaasadach ogólnie uznawanych za honorowe i normalne.To w oczach nie jednego kibola z poza grodu kraka każe spojrzec na ekipe Wisly przychylniejszym okiem niz na Cracovie ktorej takiej odwagi zabrakło . Wisla juz wczesniej dazyla do takich potyczek.Łódź niestety tez nie jest wolna w ostatnim czasie od sprzetu ale poza miastem wszyscy trzymaja sie reguł. Kiedyś też myślałem w podobny sposób. Bojkot, frajestrwo itd. Teraz sprawy Krakowa zostawmy moze mieszkańcom tego miasta.
ZielonoBialy

Post autor: ZielonoBialy »

cobytu pisze: Teraz sprawy Krakowa zostawmy moze mieszkańcom tego miasta.
Tak chyba bedzie najlepiej dla wszystkich, chociaz to temat ktory zawsze bedzie podnosil mi cisnienie i nie chce podpinac uzywania sprzetu tylko pod Krakow. Wypowiadam sie ogolnie. Mam prawie 40 lat swoje przezylem, sporo widzialem, i zawsze szedlem i bede szedl sztywniutko i sa pewne zasady ktorych sie nie lamie.
obiektywny pn

Post autor: obiektywny pn »

Niestety dla Pana nie skorzystam z propozycji Panie Komendancie
dratwa06

Post autor: dratwa06 »

Wymień czekamy na twoja bajkę.[/quote]
Śląsk,Lechia,Stal Rzeszów
Larkson1908

Post autor: Larkson1908 »

dratwa06 pisze:Wymień czekamy na twoja bajkę.
Śląsk,Lechia,Stal Rzeszów[/quote]

ambitnie, nie powiem:)
ostrykrk

Post autor: ostrykrk »

Obiektywnie "ostry"sprzęt w Krakowie wprowadziliśmy my,a Wisła po paru latach dostosowała się do sytuacji.Każdy trochę ogarnięty wie to bardzo dobrze i nie ma co mydlić oczu,byliśmy dzięki temu postrachem dla wielu ekip w Polsce.
Moim zdaniem było to zupełnie nie potrzebne patrząc na starą ekipę AW(+młodzi Supras,No Remorse,Shadows) nie jedna ekipa po konfrontacji bez sprzętu długo by dochodziła do siebie.To samo tyczy się sąsiadki Dragons (+młodzi Sharks, Devils)
Dodaj jeszcze jedno nie wiem ile niektórzy tu mają lat,ale Wisła nigdy nie była słaba nawet jak Cracovia dominowała w mieście to było dużo akcji z jednej jak i z drugiej strony tylko nie były one tak brutalne i nagłaśniane przez media. Cracovia była na pewno lepiej zorganizowana i potrafiła się zebrać w kilka chwil w bardzo dobrej bandzie,a po za tym była dużo aktywniejsza od przeciwnika.
Jak jest teraz to niech młodzież się wypowie ja opisałem swoje czasy i uważam że zrobiłem to obiektywnie
Piastów TSW

Post autor: Piastów TSW »

Ostrykrk wreszcie ktoś z kims mozna się zgodzic i normalnie pogadac o dawnych czasach tyle że ten temat juz dawno zszedł na inny wymiar ,młodzież próbuje być mądra, bez zasad,powiem tak czytam ten temat często i jako wierny fan mojej Wisełki żal mi za pewnych osobników którzy albo nie mają pojecia co to kibolka albo zapomnieli co to szacunek nawet dla największego wroga, wiem że inne czasy obyczaje ale ludzie co wy wyczyniacie , do czego to wszystko doprowadzi.... pozdro dla NORMALNYCH
Sam Fisher

Post autor: Sam Fisher »

No niestety u nas w Krakowie też 50% "chuliganów" właśnie od Was z NH to 14-15 letnie dzieci albo młodsze(nie siedze w NH, ale widać to w autobusach np 139 po meczu), ale myśle że to jest ta część co dużo huczy a mniej działa, to samo waleczne maniurki
halodrol

Post autor: halodrol »

Proponuję obu stronom zlewać dyskusje z internetowymi "antysprzętowcami" dopóki nie napiszą skąd są.
Super_Mario

Post autor: Super_Mario »

Jaskół pisze:Skonczcie już pierdolenie o tym sprzęcie. Prawda jest taka, że sprzęt byłby w każdym derbowym mieście gdyby jedna z ekip go zaczęła używać. W Krakowie zaczęła Cracovia, więc Wisłę sytuacja zmusiła i trwa to do dzisiejszego dnia.
Akurat róznie z tym bywa bo na przykład na Górnym Śląsku Górnik swego czasu notorycznie używał sprzętu (smierć 3 kibiców) ale Ruch jednak nie dał się wciągnąć w tą "zabawe", gdyby wtedy wprowadzili sprzęt na szerszą skale to mielibyśmy dziś tam drugi Kraków i zapewne kilkunastu kibiców po "tamtej stronie", tak się dzięki Bogu nie stało i oby nie stało się tak w żadnym derbowym mieście
ODPOWIEDZ