Przeciez wieczór przedtem grali w Łęcznej, więc zostali na Lubelszczyźnie i na drugi dzien przy okazji zaliczyli mecz Motoru.d**** dragi lasery pisze: Śląsk jedzie z flagą na mecz Motor Lublin - Izolator Boguchwała, a na derbach Krakowa flagi nie ma
Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
-
TSW19061906
Warszawa --- 1,730 mln , aglomeracja 5,330 mln
Kraków --- 760 000, aglomeracja 3,364 mln . Dwa kluby w mieście plus Hutnik w Starej Hucie
Człowieku macie największy potencjał kibicowski w Polsce, jeden z wiekszych w Europie i macie problem z napełnieniem stadionu...bo frekwencja na poziomie 19 000 to jest kabaret.
W Warszawie jest jeden klub! , Polonie można porównać do Hutnika (choć chuligańsko Hutnik ich zmiecie)
Chuligańsko tez nie macie się co wypowiadać....dwa razy w roku jesteście tu przez 4 godzinki, pośpiewacie, oprawe zrobicie i do widzenia.
Kraków --- 760 000, aglomeracja 3,364 mln . Dwa kluby w mieście plus Hutnik w Starej Hucie
Człowieku macie największy potencjał kibicowski w Polsce, jeden z wiekszych w Europie i macie problem z napełnieniem stadionu...bo frekwencja na poziomie 19 000 to jest kabaret.
W Warszawie jest jeden klub! , Polonie można porównać do Hutnika (choć chuligańsko Hutnik ich zmiecie)
Chuligańsko tez nie macie się co wypowiadać....dwa razy w roku jesteście tu przez 4 godzinki, pośpiewacie, oprawe zrobicie i do widzenia.
Koleżka z Warsiawy nieco sie zagalopował ale dobrze mu chlopaki napisali.
W stolycy czy w poznaniu w barwach sobie mozna pomykac bez zadnych konsekwencji.W Krakowie Łodzi czy w wielu miastach na Górnym ślunsku jest ciagla rywalizacja i co za tym idzie pewne sprawy schodza na drugi plan bo liczy się przede wszystkim walka na ulicy.takze kolego jak bedziecie mieli rywala na poziomie choc troche zblizonym do cracovii to potem pogadamy.na razie macie za wroga ekipe ktora cos do powiedzenia ma tylko na jednym malutkim osiedlu,nie licze mniejszych prolegijnych klubow,nie licze podwarszawskich miast i wiosek ktore tez sa opanowane przez legie i nikt o nic sie nie obawia.U nas czy w Łodzi na ślunsku jest inaczej wiec bez sensu sa takie gadki.
Oprawy,grafy,liczby wyjazdowe,doping macie na najwyzszym poziomie i nie zaprzeczalnie jestescie pod tym wzgledem numerem 1 i mozecie rywalizowac tylko z Lechem ale kibicowanie to tez chuliganka a w tym aspekcie taki Łks,Lech czy Ruch was wciagnie nosem i wysra.
Co
W stolycy czy w poznaniu w barwach sobie mozna pomykac bez zadnych konsekwencji.W Krakowie Łodzi czy w wielu miastach na Górnym ślunsku jest ciagla rywalizacja i co za tym idzie pewne sprawy schodza na drugi plan bo liczy się przede wszystkim walka na ulicy.takze kolego jak bedziecie mieli rywala na poziomie choc troche zblizonym do cracovii to potem pogadamy.na razie macie za wroga ekipe ktora cos do powiedzenia ma tylko na jednym malutkim osiedlu,nie licze mniejszych prolegijnych klubow,nie licze podwarszawskich miast i wiosek ktore tez sa opanowane przez legie i nikt o nic sie nie obawia.U nas czy w Łodzi na ślunsku jest inaczej wiec bez sensu sa takie gadki.
Oprawy,grafy,liczby wyjazdowe,doping macie na najwyzszym poziomie i nie zaprzeczalnie jestescie pod tym wzgledem numerem 1 i mozecie rywalizowac tylko z Lechem ale kibicowanie to tez chuliganka a w tym aspekcie taki Łks,Lech czy Ruch was wciagnie nosem i wysra.
Co
Rownie niewygodne jak pytanie jak liczba ich zgod na meczu.W tym temacie wielka cisza ale jak byla gadka o Bieżanowie to zaraz kilku kumaczy zrobilo sie aktywnych i zaczeli wrzucac zdjecia jak go przejmują.
Pztr,cracovskie ulice,daniksc i reszta.Odpowiecie na te niewygodne pytania?
Pztr,cracovskie ulice,daniksc i reszta.Odpowiecie na te niewygodne pytania?
No bo Bieżanów jest już przejęty w 100% więc nie wieszają, zauważ jakie flagi im wiszą na płotach, są to osiedla/tereny w trakcie przejęć rywalizacji z Wisłą, jak je zdobędą to je zdejmą (Azory jeszcze wisiały na górze co tylko potwierdza regułę) Nie wywieszą przecież Salwatora czy Kozłówka bo zerowa napinka.
-
południe22
dajcie spokój z tym typem z Warszawy. Chwali się aktywnymi znajomymi z TS i KSC, a jako przykłady napinki podaje wpisy na forum internetowym i to w sytuacji, gdzie po ostatnim meczu Legia-Wisła na tym ich świetnym forum znaleźć można było niejeden wpis o "GTSie".
Legia jest jedną z najlepszych drużyn piłkarskich i najlepszą ekipą ultras w kraju, więc jasne, że mecze z nimi wzbudzają większe ciśnienie niż mecze z np. Pogonią.
Raczej nie zdarza mi się opuszczać meczu na R22 i oprócz "Płonie ognisko na Łazienkowskiej..." śpiewanego raz na 3 mecze nie ma na stadionie NIC antylegijnego. Niedawno nawet zostały wypuszczone wlepki anty z przekreślonymi herbami klubów i pomimo, że były tam herby Sandecji czy Tyskich to przekreślonej eLki nie zaobserwowano.
Śmieszne to bardzo, bo nikt w Krakowie nie neguje tego, że Legia to top ekipa ultras w kraju, a Warszawa na siłę chce nam wmówić, że żyjemy jakimś kompleksem względem nich...
Ale rozumiem, że jak ktoś się zmobilizuje, krzyknie głośno na swoim stadionie to już jest napinka. Normalny, znający swoje miejsce w szeregu kibic powinien ustawić szpaler na przejeździe kibiców Legii i bić im pokłony podczas przejazdu na stadion :)
Legia jest jedną z najlepszych drużyn piłkarskich i najlepszą ekipą ultras w kraju, więc jasne, że mecze z nimi wzbudzają większe ciśnienie niż mecze z np. Pogonią.
Raczej nie zdarza mi się opuszczać meczu na R22 i oprócz "Płonie ognisko na Łazienkowskiej..." śpiewanego raz na 3 mecze nie ma na stadionie NIC antylegijnego. Niedawno nawet zostały wypuszczone wlepki anty z przekreślonymi herbami klubów i pomimo, że były tam herby Sandecji czy Tyskich to przekreślonej eLki nie zaobserwowano.
Śmieszne to bardzo, bo nikt w Krakowie nie neguje tego, że Legia to top ekipa ultras w kraju, a Warszawa na siłę chce nam wmówić, że żyjemy jakimś kompleksem względem nich...
Ale rozumiem, że jak ktoś się zmobilizuje, krzyknie głośno na swoim stadionie to już jest napinka. Normalny, znający swoje miejsce w szeregu kibic powinien ustawić szpaler na przejeździe kibiców Legii i bić im pokłony podczas przejazdu na stadion :)
-
pomidor_z_bazylią
Jak już o czymś piszesz to rób to dokładnie na fladze Grzegórzek w treści jest ,,wygrać", a nie ,,przetrwać". Co do samego hasła Grzegórzki leżą tuż obok Dąbia dawniej bardzo mocnego pasiastego osiedla dziś na lekkim spadku formy jednak ciągle groźne i liczące się blokowisko. Nie trudno się domyśleć, że rywalizacja między obiema ekipami trwa w najlepsze więc hasło jak najbardziej trafione. Co do flagi Woli to jest to pstryczek w nos dla garbatych bo w sumie pod Ich nosem wyrosła mocna Wiślacka konkurencja i chłopaki nie raz napsuli i upuścili Im krwi...Co do przewagi na osiedlach Grzegórzki bardzo mocne osiedle Wiślackie więc w ogóle nie ma o czym rozmawiać, a co do Woli skoro jest flaga to znaczy, że ma się nią kto opiekować pamiętaj, że nie zawsze ilość = jakość;-) nie wiem gdzie Ty tu widzisz jakieś oddawanie respektu?slowak pisze:na derbach zwróciły moją uwagę dwie osiedlowe flagi Wisły a konkretnie hasła na nich umieszone
"podobno nas tu nie ma, podobno tu rządzicie lecz naszym zaangażowaniem utrudniamy wam życie"
"wierność i zasady są tutaj w cenie walczymy by przetrwać na trudnym terenie"
według mnie to dość dziwne nijako oddawać respekt rywalowi z zza miedzy i to jeszcze na fladze która jest dość istotnym elementem bo to nie wpis na kibice net opisujący sytuacje na osiedlu. jeśli na tych osiedlach przewagę mają pasy to może odpuścić robienie takiej flagi? lub oszczędzić sobie zbędnych tekstów? przykład flagi Prądnik Biały - flaga bez wierszyków a w dodatku rządzi tam Wisła.
-
dziwki dragi lasery
Liczby zgód Wisły:
Unia Tarnów - 200
Liczby zgód Cracovii:
Polonia Warszawa - 43
Tarnovia - 40
Jak z resztą ekip ?
Unia Tarnów - 200
Liczby zgód Cracovii:
Polonia Warszawa - 43
Tarnovia - 40
Jak z resztą ekip ?
-
TSW19061906
Unia świetne wsparcie dla Nas jak zawsze, oczywiście jak zawsze dużo osób przyjechało z Przemyśla,Wrocławia,Gdańska.dzieki.
Cracovia jutro poda dokładną liczbę zgód w relacji z derbów.
Cracovia jutro poda dokładną liczbę zgód w relacji z derbów.
-
Sam Fisher
Jak chcesz porównywać liczby skoro macie 3x mniejszą klatke? Jakbyście dali nam 5000 to by tyle było-=KSC=- pisze:Derby i po derbach, kazdy moze ocenic sobie sam bo zostalo napisane wiele.
Czy ktos lepszy w te klocki moglby w pigulce w postaci zdjec ( liczby, zdjecia wsszystkich opraw u siebie i ewentualnie na wyjezdzie, sektory gosci ) przedstawic derby 2014/2015 na jesieni i na wiosne ?
I co ma ten link z forum psiarni wspolnego z kibicami?Za chwile wymyslisz ze ktoś z nimi trenuje.Chodza na hale bo jest nowocześnie i tyle.W kazdym miescie sa takie miejsca ogolno dostepne.psy raczej nie trenuja sobie u siebie na komędach.
Tadżyk pisze:Pozwolę sobie zabrać głos w tej szerokiej dyskusji na linii TSW-KSC. Jestem chłopakiem z Legii, kiedyś dość mocno zaangażowanym „w sprawy”, dziś z racji wieku (+30) patrzę na wszystko z dystansem, choć nadal aktywnie – u siebie zaliczam wszystko, wyjazdów większość. Ze starych lat zostały mi dość żywe kontakty z chłopakami z Krakowa – zarówno z Pasiakami jak i Wiślakami. Oni, podobnie jak ja, szczyt kibicowskiego zaangażowania przeżywali gdzieś w okolicach 2000-2005 r., łącznie z bieganiem po osiedlach. Mam więc dobry pogląd na to co się dzieje w Krk bo przepływ info z obu stron jest dość szerokie.
Najpierw ogólnie – kwestia schylania się Cracovii nie podlega dyskusji. Frekwencja u siebie, w tym młynie, liczby wyjazdowe, w tym derby, zabawa w ultraskę, choreografię, akcję okołomeczowe – obie krakowskie strony nie mają wątpliwości, że KSC zalicza mocny zjazd. Obie też otwarcie mówią o rosnącej sile TSW –jakieś siłownie, programy, rozwój młodzieży, bardzo przyzwoita frekwencja w młynie, czasami udane wyjazdy itp.
Na tym dziwnym forum słychać sporo Wiślaków wyszydzających Cracovię - za poziom ich forum reprezentującego ekipę, za dramatyczne ostatnie liczby kibiców u siebie, za liczby na wyjazdach itp. Generalnie trzeba być ślepym albo skrajnie nieobiektywym żeby nie dostrzec, że takie są fakty. Nie zebranie nawet 2000 osób, wraz ze zgodami, na takie derby to tylko wisienka na torcie pokazująca jak słabo z Cracovią jest. Kilka meczów z młynem w przedziale 200-500 osób podobnie. I żadne kumate teksty i wyliczanki kto kogo obija pod sklepami osiedlowymi tego nie zmienią. Wisła w górę, Cracovia ostro w dół. Takiego zdania jest nawet mój cracovski druh, który swoje na Kałuży już przeżył i nadal przeżywa. Patrzy, boli go, ale trzeźwo ocenia.
Natomiast. Natomiast krótki przekaz dla kibiców Wisły. Tu chciałbym dojść do sedna, które ogólnie sprowadza się do takiego zdania – to, o ile Wisła wyprzedza dziś Cracovie jest takim samym dystansem jaki Wisła traci do Legii. I teraz miejsca się zamieniają – to Wisła próbuje manipulować i dobierać fakty przy konfrontacji z Legią, na wielu płaszczyznach życia kibicowskiego i wytykania Wiślakom ich słabości wobec Legii. Wyszydzacie honor i postawę Cracovii w wielu ludzkich sprawach, a sami z radośćią czekaliście na minutę ciszy na Legii by na mega korbie, w minucie ciszy poświęconej śmierci człowieka, bluzgać na Legię i Warszawę. Śmiejecie się z forum ekipy kibiców Cracovii? Spójrzcie na swoje i skonfrontujcie je z forum Legii. U was pełna dziecinada: legła, sracovia, zdech poznań itp. Kładziemy was na łopatki, dokładnie jak wy Cracovię. Śmiejecie się z wyjazdów Cracovii? Porównajcie swoje do Legii. Śmiejecie się z liczby 1600 KSC na derbach? W jakich liczbach wy stawiacie się w Warszawie? Nawet 1000 nie zebraliście paręnaście dni temu. Nie pamiętam kiedy u nas cokolwiek pokazaliście na Legii. My do was zawsze w przepełnieniu z mega prezentacjami. A pamiętajcie o tym że po pierwsze- Wisła u nas nie jest numerem jeden wśród wrogów vide ciśnienia (dla części ekipy jest to Widzew, dla innych Lech, dla wielu Ruch, dla niektórych Polonia albo Górnik Z), po drugie mamy sporo w ostatnich latach jeżdżenia po Europie. Mimo to, w konfrontacji „my u was vs wy u nas” od lat was kładziemy na łopatki. Dokładnie tak samo jak wy Cracovię. Oprawy? Tak jak wy dominujecie nad Cracovią tak Legia nad wami – macie słabe/przeciętne pomysły wraz ze słabym/przeciętnym wykonaniem. Oczywiście- o niebo lepiej od Cracovii, ale o to samo niebo gorzej niż Legia. O odpalaniu pirotechniki u siebie czy na wyjazdach nawet nie wspominam – kładziemy was na łopatki, dokładnie jak wy Cracovię. O skali akcji patriotyczno-charytatywnych też nie wspomnę- kładziemy was na łopatki, dokładnie jak wy Cracovię.
I teraz zrozumcie- Cracovia broni się przed waszymi faktami dokładnie jak wy bronicie się przed faktami ze strony Legii. Dystans między KSC a Wisłą jest obecnie taki jak między Wisłą a Legią. I staram się tu być obiektywny, po wielu rzeczowych rozmowach i dyskusjach z dużo wiedzącymi ludźmi z KSC, Wisły i Legii. I oni, zachowując chłodne głowy, to przyznają. Więc jeżeli nadal dziwi was czemu Cracovia na forach internetowych czy w realu (pewnie rzadko nadarza się możliwość) tak zapiekle manipuluje faktami i walczy propagandą, to wiedzćie, że wy dokładnie tak samo zachowujecie się w konfrontacjach z Legią. Zacznijcie więc od siebie, a potem uczcie dyskusji na poziomie „kolegów” z pasiastej strony miasta. I jeszcze raz podkreślam – dokładnie takie samo stanowisko ma cześć trzeźwo myślących ludzi z Wisły i Cracovii.
PS. – w ogóle nie podnoszę w tym poście kwestii „pseudokryminalności” Cracovii i „anty-człowieczych” zagrywek Wisły. Wasz chory, zezwierzęcony klimat. To jest tak niskie, że nie ma żadnego odniesienia do Legii czy jakiegokolwiek innego klubu w tym kraju.
PS 2 – wcześniej pisałem na koncie znajomego, teraz założyłem swój profil by jego w to nie mieszać – stąd post numer 1 i 2. To moja wypowiedź.
PS 3 – daje do dwóch wątków, bo oba podnoszą ten temat - nie denerwujcie się, że w obu to samo.
Jestem z Górnego Śląska i do obu krakowskich drużyn mi nie po drodze, ale obiektywizmu to tobie brakuje. Wisła w aspekcie ultras dla mnie to jedna z topowych ekip w kraju. Co do frekwencji cóż aktualnie Legia jest nr.1 w kraju idzie po trzecie z rzędu mistrzostwo i drugi na przestrzeni trzech lat Puchar Polski, a i tak rzadko frekwencja przekracza u was na meczach ligowych 20 tysięcy mimo że w 2-milionowej stolicy nie macie konkurencji w przeciwieństwie do Wisły która rywalizuje z Cracovią. Obiektywnie, uprzedzając komentarze, że jestem fanem Wisły. Nie, nie jestem, jednak to Wisła w Krakowie jest w mojej opinii na płaszczyźnie opraw, liczb, organizacji dużo lepiej zorganizowaną ekipą niż Cracovia i jedną z lepszych ekip w Polsce.
A z drugiej strony Grzegórzki stare(tak się to chyba zwie), do tego brak wiślackich osiedli 'po sąsiedzku'. Jak by nie patrzeć teren do najłatwiejszych nie należy. Warto wspomnieć że kiedy kanarzyca rezydowała na Dąbiu to mieli wielką chrapkę na przerzucenie tego osiedla co im się nie udało jak widać.pomidor_z_bazylią pisze:Co do samego hasła Grzegórzki leżą tuż obok Dąbia dawniej bardzo mocnego pasiastego osiedla
:) :)Chodza na hale bo jest nowocześnie
Najprościej będzie jak zacytuję:i tyle.
Jeśli to mało, a 1991 był dla ciebie dawnio temu, to proszę:To ucywilnienie funkcji prezesa wiąże się z ucywilnieniem całego klubu. Jest on nadal policyjny, ale działacze w niebieskich mundurach są już nie z nakazu, lecz z własnych zainteresowań i związków emocjonalnych z klubem. [...] W tej chwili w zarządzie na dwunastu członków jest czterech policjantów.
Ludwik Miętta-Mikołajewicz - Tempo 30-XII-1991
a co to za federacja, której prezesem był Mikołajewicz przeczytasz tutaj: http://www.gwardia.org.pl/index.php?d=11Uchwała nr 171/2009 z dnia 1 września 2009 r.
Zarząd Towarzystwa Sportowego ''Wisła'' Kraków, z siedzibą w Krakowie, ul. Reymonta 22, jednogłośnie postanawia podtrzymać członkostwo w Polskiej Federacji Sportu ''Gwardia'' oraz uiścić składkę członkowską na rzecz tejże organizacji za rok 2009 w wysokości 300 zł.
A o was samych świadczy kogo sobie wybieracie na honorowego prezesa stowarzyszenia.
Ja też jestem przeciw komunie, ale "popieram" SLD :) na szczęście mój bratanek jest narodowcem, co czyni ze mnie patriotę :)co ma ten link z forum psiarni wspolnego z kibicami?
I nie ważne, że przy SLD trzymają mnie stare układy i pieniądze, które mam dzięki nim obecnie. A może jak Żurawski znajdę się na listach wyborczych. Kto wie.
Gdyby nie ci komuniści to nie mielibyście tej swojej hali, bo to Cracovia była bardziej utytułowanym Klubem z większą liczbą sekcji, nierzadko pionierskich w polsim sporcie.
I nikt nie smieje się, że na wisłę chodzi mało osób, a jedynie, że wraz z odpływem sukcesów będzie was coraz mniej. Cracovia utrzymuje równą formę, względnie do wyników sportowych, raz lepiej, raz gorzej.
Ja bym podesłał inne linki ale mi się nie chce po prostu szperać.Ta nasza gadka zainspirowała mnie do założenia tematu.Potraktujcie go poważnie,bo może się wywiązać ciekawa rozmowa.
Na derbach z Nowego Sącza ok. 30 osób.
Tadżyk, a jak się wracało z Legnicy Ci koledzy opowiadali?
Prośba mała - ewentualna kontynuacja wątków warszawskich... niespodzianka: w temacie o Warszawie. Swoją drogą brak orientacji w sprawach, w których tu się zabiera głos na temat naszego miasta i okolic naprawdę nie ustępuje temu przypisywanemu Tadżykowi odnośnie Krakowa. "Jesteśmywasząstolicą" pobieżnie zasygnalizował kilka kwestii spośród bardzo wielu nieporuszonych.
Podsumowując - to temat krakowski i Krakowowi go zostawmy. Opinia Tadżyka jest opinią jego, a nie "Legii", która w tematach na kogo ma wyjebane, czy też ewentualnych "pouczanek" pod czyimkolwiek adresem internetowych komunikatów chwilowo nie publikuje ;) Jeżeli ktoś chce kontynuować temat, niech cytuje post/fragment postu stąd, do którego chce się odnieść i kontynuuje w wątku o Warszawie.
http://kibice.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=27031
(nie byłoby źle też sprawdzić np., czy dana kwestia nie została już tam przewinięta przez zainteresowane strony ;)
Dziękuję.
Podsumowując - to temat krakowski i Krakowowi go zostawmy. Opinia Tadżyka jest opinią jego, a nie "Legii", która w tematach na kogo ma wyjebane, czy też ewentualnych "pouczanek" pod czyimkolwiek adresem internetowych komunikatów chwilowo nie publikuje ;) Jeżeli ktoś chce kontynuować temat, niech cytuje post/fragment postu stąd, do którego chce się odnieść i kontynuuje w wątku o Warszawie.
http://kibice.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=27031
(nie byłoby źle też sprawdzić np., czy dana kwestia nie została już tam przewinięta przez zainteresowane strony ;)
Dziękuję.
Nie było czy padły propozycje walki poszczególnych ekip?jestesmywaszastolica pisze:tak jak zwykle wraca się z wahadłem.PCtsw pisze:Tadżyk, a jak się wracało z Legnicy Ci koledzy opowiadali?
Zresztą co Ty możesz wiedzieć jak się nam wracało z Legnicy skoro wedle tego co mówili nam Wasi koledzy znad morza, to Was tam przecież wcale nie było ;)
dobranoc
Chyba już tutaj to przerabialiśmy :-)
a czy dalsza część flagi ma (miała) tekst "jesteśmy bandyci z nad Brynicy.... oi oi Zagłębie Sosnowiec?"A/J pisze:
-
Wyznawca Wisełki
nic nie poradzisz, na fejsbukowych profilach typu "stadionowi herosi z gimnazjum" naoglądali się grafik "stop nożownikom" i są strażnikami zasad na fejsbuczku, nie próbując się nawet zagłebić w temat - co, kto, gdzie, kiedy i dlaczego
Tak to jest że w dzisiejszych czasach najwięcej maja do powiedzenia na każdy temat gwiazdorzy fejsbuka.
Prawda jest taka, że jednak krakowskiej atmosfery nie ma nigdzie indziej.
I to jest świetne, dzięki temu, że działają dwie silne ekipy + sprzęt - spirala nienawiści jest największa, a to bardzo napędza.
I to jest świetne, dzięki temu, że działają dwie silne ekipy + sprzęt - spirala nienawiści jest największa, a to bardzo napędza.
-
króluzłoty
Młoda Armia Wisły grubo zaszalała przejmując Kraków. Flaga jaką widzicie na zdjęciach, kilka lat temu przeszła modyfikację (konkretnie ścięto dolny fragment z napisem i kawalkiem śmierci. Reszta wchodząca m.in w literę A została zamalowana na biało (co dokładnie widać na zdjęciach ). Tak więc jak można skroić flagę (jej fragment) na której widać całą śmierć podczas gdy od kilku lat ta część flagi nie istnieje? Myśleliście że internet wszystko łyknie?hau pisze:a czy dalsza część flagi ma (miała) tekst "jesteśmy bandyci z nad Brynicy.... oi oi Zagłębie Sosnowiec?"A/J pisze:
-
południe22
czyli pomimo tego, że na zdjęciu widzimy 5 typów z kawałkiem waszej flagi to w rzeczywistości ona nie istnieje? Photoshop czy chłopaki znają magika jakiegoś i stworzyli iluzje?
A przypadkiem nie jest tak, że jak robi się nową flagę, przerabia na inny motyw to starą flagę się niszczy żeby nie wpadła w niepowołane ręce? Przerobiliście flagę KILKA LAT TEMU i po takim czasie jej część wpada Wiślakom w łapy? Jak to jest możliwe w ogóle?
A przypadkiem nie jest tak, że jak robi się nową flagę, przerabia na inny motyw to starą flagę się niszczy żeby nie wpadła w niepowołane ręce? Przerobiliście flagę KILKA LAT TEMU i po takim czasie jej część wpada Wiślakom w łapy? Jak to jest możliwe w ogóle?
-
króluzłoty
Upss teraz będzie cisza i zmiana tematu. Kibice Wisły kolejno będą zmieniać temat, a że ktoś wkleił sygnaturę akt sprawy tak na koniec przeczytamy - CAŁY PRĄDNIK ZOSTAŁ POGONIONY I Z WISŁĄ NIE MA JUŻ NIC WSPÓLNEGO! ;-) Po takich zeznaniach hasło PRZERWALIŚCIE ZMOWĘ MILCZENIA będzie każdemu kibicowi Wisły jeszcze długo w gardle stało (a tak swoją drogą to czy aby napewno oprawa nie została pokryta pieniędzmi z tego co sąd nakazał SZTYWNYM Wiślakom wypłacić? ;-)
-
drugi nick
I co wynika z tego co wkleiłes? Kto został sprzedany? Kogo wystawiono?
mistrzowie odwracania kota ogonem nie wychodzą z formy ;) Posprzedawaliście się jak nigdy przy tej sprawie , w tym wasz guru a drugi prawie koronnym został ale oczywiście wszystkiemu winna Wisła. Te wasze wypociny byłyby wiarygodne jakbyście powklejali cytaty z zeznań was samych w tym samym czasie, bo nijak z tego wynika że to akurat ci a nie tamci jako pierwsi potwierdzili.
-
południe22
niesamowite to jest.
60 tomów akt ze sprawy, a oni wybrali takie fragmenty, gdzie oprócz nazwisk ludzi z Wisły nie ma nic. No naprawdę przekonaliście cały kraj.
To już nawet nie jest śmieszne. Goebbels jest dumny.
60 tomów akt ze sprawy, a oni wybrali takie fragmenty, gdzie oprócz nazwisk ludzi z Wisły nie ma nic. No naprawdę przekonaliście cały kraj.
To już nawet nie jest śmieszne. Goebbels jest dumny.
-
grabarz1906
Najmniej śmieszny jest ten akt oskarżenia napisany przez wiślaków...a najbardziej malowanie prześcieradeł na drugi dzień po ukazaniu się artykułu w Krakowskiej.
ktoś tu wcześniej określał Polonie na 40 i Tovie na 43 sztuki to jak to jest w końcu?Dziękujemy delegacjom wszystkich naszych zgód, które w sumie w kilkadziesiąt osób pojawiły się na meczu derbowym.
-
grabarz1906
Ktoś tu uważa,że wskazanie kogoś policji jako kibica Cracovii,a nie z imienia i nazwiska to żadne konfidenctwo,wiec nie łykaj jak pelikan każdej podanej tutaj liczby zgód na derbach.
-
grabarz1906
c*** ,ze zostali pogonieni z Wisły, na kibice.net okazuje się,że zeznawali w porządku.
....
Ostatnio zmieniony 25.03.2015, 09:37 przez ***, łącznie zmieniany 1 raz.
Tarnovia zjawia się u was na treningu noworocznym w 100 osób czy więcej, Lech wam na meczu młyn robi bo wstyd, na meczach zgód zawsze jest was cała masa i trudno jest oszacować a tu nagle derby nadchodzą 1607 KSC w tym kilkadziesiąt w sumie Arki, Lecha, Polonii, Tychów, Sandecjii, Tarnovii i robisz jakieś wycieczki zoologiczne o pelikanachKtoś tu uważa,że wskazanie kogoś policji jako kibica Cracovii,a nie z imienia i nazwiska to żadne konfidenctwo,wiec nie łykaj jak pelikan każdej podanej tutaj liczby zgód na derbach.
więc nie łykaj wszystkiego jak twierdzisz, u was nie zostali.c*** ,ze zostali pogonieni z Wisły, na kibice.net okazuje się,że zeznawali w porządku.
Ostatnio zmieniony 25.03.2015, 09:48 przez ***, łącznie zmieniany 2 razy.
wklejacie zeznania dwa dni po zdarzeniu, pomijając zeznania swoich zaraz po i probujecie wmówić że to Wisła pierwsza potwierdziła zdarzenie. Tutaj nie chodzi o tych konfidentów z metalem na czele, bo ich już u was nie ma, ale chodzi o to ze reszta ciagle w waszych szeregach.
-
grabarz1906
No faktycznie,jedna z ważniejszych spraw odnośnie sytuacji w Krakowie to ile było Tarnovii na derbach i jak się prezentuje młyn na zdjęciach i w telewizji,czyli miejsce na polskich stadionach,które dzięki prowadzonej polityce osób decyzyjnych przyciąga głównie różnej maści pazi,gimnazjalistów i masę dziewczyn.
-
grabarz1906
PCtsw po wywieszeniu tylu prześcieradeł twoja prośba wydaje się co najmniej śmieszna.