Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
może nie od dawna , ale od rana:
Gra dzisiaj jakiś Hokej, Siatkówka, Piła ręczna ??
cokolwiek na Śląsku na co można by się przejechać i zażyć troszkę kibicowskiego klimatu ?:)
cokolwiek na Śląsku na co można by się przejechać i zażyć troszkę kibicowskiego klimatu ?:)
Hokej tradycyjnie jutro.19sebus48 pisze:może nie od dawna , ale od rana:
GKS Katowice-Podhale NT
Polonia Bytom-Orlik Opole
GKS Jastrzębie-GKS Tychy
-
uciekający qrczak
GKS Katowice - Banik Ostrava od 1996 roku.
Nie śląsk a zagłębie: MKS Dąbrowa Górnicza - Asseco Gdynia ale czy coś tam się dzieje na trybunach to ciężko powiedzieć :)19sebus48 pisze:może nie od dawna , ale od rana:
Tzw. "Trybuna 202" na Legii.
https://www.facebook.com/trybuna202
Ich działalność poza internetem i jakimiś petycjami jest jakkolwiek zauważalna? Szczerze mówiąc, dowiedziałem się o nich wczoraj. W internecie... ;) O ile ich podejście do nazizmu i obecności swastyki na trybunach Legii jak najbardziej prawidłowe, o tyle ten ich antynacjonalizm i antyrasizm kuje nieco w oczy.
Ich działalność poza internetem i jakimiś petycjami jest jakkolwiek zauważalna? Szczerze mówiąc, dowiedziałem się o nich wczoraj. W internecie... ;) O ile ich podejście do nazizmu i obecności swastyki na trybunach Legii jak najbardziej prawidłowe, o tyle ten ich antynacjonalizm i antyrasizm kuje nieco w oczy.
Przejęli władze na Żylecie.Peoes pisze:Tzw. "Trybuna 202" na Legii.
Poważnie? To grubo!Sensi_ pisze:Przejęli władze na Żylecie.Peoes pisze:Tzw. "Trybuna 202" na Legii.
A teraz W**********.
Ponawiam pytanie o widoczność ich działalności.
-
Andrzej Brejwiński
Ty tak na poważnie?
Tak, poważnie pytam o widoczność ich działalności. Wiadomo, że nie przy Ł3, ale ogólnie.
Tak ciężko to zrozumieć? Jeśli ta widoczność jest zerowa, to bardzo dobrze, takiej informacji potrzebuje, ale może działają coś gdzieś w mieście przy jakichś okazjach i tutaj pojawia się moje zainteresowanie. Nie wiem czego można nie rozumieć w tym krótkim, prostym pytaniu.
Tak ciężko to zrozumieć? Jeśli ta widoczność jest zerowa, to bardzo dobrze, takiej informacji potrzebuje, ale może działają coś gdzieś w mieście przy jakichś okazjach i tutaj pojawia się moje zainteresowanie. Nie wiem czego można nie rozumieć w tym krótkim, prostym pytaniu.
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie pytania, ale jak wygląda temat pirotechniki w Szwajcarii? Po ilości jaką w ostatnich latach odpaliło Fc Basel śmie twierdzić że nie najgorzej, ale może jest na forum ktoś kto bardziej rozeznany w tematach Szwajcarskich i opisze z lekka jakie podejście mają do piro miejscowe władze i rząd.
jak jest w Kolbuszowej w woj. podkarpackim ? można uświadczyć czyjeś barwy ?
-
tuwimianin.
Kiedyś pytałem w innym temacie ale nie doczekałem sie odpowiedzi, to prawda że Banik chciał najpierw sztame z Ruchem, ale Ruch ich olał?Silnoręki pisze:Nasza sztama z FCB trwa od 1996.SzachownicaZdarzen pisze:Ile lat trwają te zgody:
POLONIA BYTOM - ODRA OPOLE
POLONIA BYTOM - ARKA GDYNIA
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - OLIMPIA ELBLĄG
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - BKS BIELSKO BIAŁA
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - LEGIA WARSZAWA
GÓRNIK ZABRZE - WISŁOKA DĘBICA
GKS KATOWICE - BANIK OSTRAVA
RUCH CHORZÓW - ELANA TORUŃ
RUCH CHORZÓW - WIDZEW ŁÓDŹ
pozdro
Prawda. Zanim Banik skumał się z GKSem podbijał do Ruchu, ale zostali olani...daniKSC pisze:Kiedyś pytałem w innym temacie ale nie doczekałem sie odpowiedzi, to prawda że Banik chciał najpierw sztame z Ruchem, ale Ruch ich olał?Silnoręki pisze:Nasza sztama z FCB trwa od 1996.SzachownicaZdarzen pisze:Ile lat trwają te zgody:
pozdro
-
KATOWICE'64
[/quote]KaczyP pisze:
Prawda. Zanim Banik skumał się z GKSem podbijał do Ruchu, ale zostali olani...
czy wiecie, ze:
zanim Widzew zrobil z wami zgode 15 marca 2003r przed naszym meczem w lodzi dochodzi do spotkania (pod plotem od niciarki) gdzie wasza obecna zgoda proponuje nam ZGODE!!!
po krotkim namysle nasze GTW w tym wtedy jeszcze aktywny brat jednego z waszych = podejmujemy decyzje odmowna!
PO TRADYCYJNEJ KAMIONCE dochodzi do grubego dymu najpierw z Widzewem a przy okazji z ochrona i pasami - od nas kilku zawinietych, kilku w szpitalu w tym nasi zgodowicze z Banika!
o tym fakcie malo kto pamieta ale Widzew wtedy mocno szukal wsparciaw Polsce!
Gościu pytał o relację na linii Ruch-Banik-wy a ty obracasz kota ogonem wspominając coś o Widzewie.
Zadał proste pytanie, otrzymał odpowiedź, ale ty musisz dorzucić coś od siebie, oczywiście nie na temat. Co do zgody Ruchu z Widzewa to ma się dobrze także nie masz się co martwić :)
A jeżeli już chcesz żyć przeszłością to przypomnij sobie jakie relacje mieliście w tym 2003 roku z waszym obecnym koalicjantem...
Zadał proste pytanie, otrzymał odpowiedź, ale ty musisz dorzucić coś od siebie, oczywiście nie na temat. Co do zgody Ruchu z Widzewa to ma się dobrze także nie masz się co martwić :)
A jeżeli już chcesz żyć przeszłością to przypomnij sobie jakie relacje mieliście w tym 2003 roku z waszym obecnym koalicjantem...
-
KATOWICE'64
KaczyP pisze:Gościu pytał o relację na linii Ruch-Banik-wy a ty obracasz kota ogonem wspominając coś o Widzewie.
temat nie jest o BAniku i ruchu tylko - trapi mnie od dawna WIEC:
podejrzewam ze 99% z was nie ma nawet pojecia o takim zdarzeniu (RTS-GKS) a milczy sie o nim jakos tradycyjnie a ciagle wspomina o Baniku i ruchu - ZGREDY Z r traca czesto pamiec.
jesli cos chcesz cos pisac o naszej obecnej zgodzie Górniku to bardziej szukaj szpil w antypolskiej ekipie ruchu ukladajacej sie z obpns z jastrzebia czy polaczkami z WIDZEWA.
-
KATOWICE'64
i zebys juz nie sapal - zanim Widzew chcial z Wami zgode podbil do nas na swoim stadionie w 2003r i zostal olany!KaczyP pisze: Prawda. Zanim Banik skumał się z GKSem podbijał do Ruchu, ale zostali olani...
pozd
-
uciekający qrczak
Nie wiem,czy Banik oficjalnie podbijał do Ruchu, ale na bank było kilku kibiców Banika z Cieszyna, którym Ruch chodził po głowie - z tego co wiem szybko ich naprostowali.
A ta sytuacja z Widzewem też miała miejsce dokładnie tak jak ją KATOWICE64 opisał.
A ta sytuacja z Widzewem też miała miejsce dokładnie tak jak ją KATOWICE64 opisał.
z tym pozdro to cię trochę poniosło :)KATOWICE'64 pisze:i zebys juz nie sapal - zanim Widzew chcial z Wami zgode podbil do nas na swoim stadionie w 2003r i zostal olany!KaczyP pisze: Prawda. Zanim Banik skumał się z GKSem podbijał do Ruchu, ale zostali olani...
pozd
A wracając do tematu to Banik oficjalnie podbijał do Ruchu i został oficjalnie olany. Oczywiście żeby tylko jakoś odbić piłeczkę, gieksiarz wspomniał o Widzewie jakąś historię sprzed prawie 15 lat :) o którą się nikt nie pytał...
Ale patrz dalej w przeszłość skoro teraźniejszość wasz przerasta.
Jeszcze zaraz kogoś weźmie na wspominki o ganiankach z Widzewem przed meczami kadry sprzed 20 lat i stracie flagi przez nich na korzyść Ruchu.
Strata flagi GzG na korzysc RTS :D
http://oi60.tinypic.com/11s2u8k.jpg
http://oi60.tinypic.com/11s2u8k.jpg
-
KATOWICE'64
z pozdro oczywiscie szydera z ciebie,KaczyP pisze:z tym pozdro to cię trochę poniosło :)KATOWICE'64 pisze:i zebys juz nie sapal - zanim Widzew chcial z Wami zgode podbil do nas na swoim stadionie w 2003r i zostal olany!KaczyP pisze: Prawda. Zanim Banik skumał się z GKSem podbijał do Ruchu, ale zostali olani...
pozd
A wracając do tematu to Banik oficjalnie podbijał do Ruchu i został oficjalnie olany. Oczywiście żeby tylko jakoś odbić piłeczkę, gieksiarz wspomniał o Widzewie jakąś historię sprzed prawie 15 lat :) o którą się nikt nie pytał...
Ale patrz dalej w przeszłość skoro teraźniejszość wasz przerasta.
Jeszcze zaraz kogoś weźmie na wspominki o ganiankach z Widzewem przed meczami kadry sprzed 20 lat i stracie flagi przez nich na korzyść Ruchu.
Banik slal maile czy listy - akcja z Widzewem sporo mlodsza od wasze glabie - nie znasz historii to milcz!
ps Widzewiaku pokaz i opisz strate bodaj Gorkiego bo nie kumam do dzis jak i kto ja sroil hehehe
-
malopolska zach
Widzew podbił do potężnej ekipy (GKS) ale wiadomo że ta potężna ekipa nie potrzebuje zgody w Polsce, więc został On olany. Za to w ramach pocieszenia podbił do przeciętnego Ruchu, który jako będący słabym propozycję przyjął. Pozdro chuligany!
daniKSC pisze:SzachownicaZdarzen pisze:Ile lat trwają te zgody:
pozdro
Kiedyś pytałem w innym temacie ale nie doczekałem sie odpowiedzi, to prawda że Banik chciał najpierw sztame z Ruchem, ale Ruch ich olał?
Do dzisiaj na Baniku nikt nie wie kto to był. Ksywek nikt nie zna. Cała opowieść to,że ktoś tam z Banika kiedys tam przyjechał do Chorzowa...O tej historii najwięcej piszą ci, co na mecze Ruchu jeżdżą od ich ostatnich występów w europejskich pucharach.
Jeśli ktoś z Ruchu pamięta ksywy tych osób z Ostravy, to prześlijcie PW.
Z Katowicami było gadane wcześniej niż z Ruchem, ale nie o zgodzie tylko o układzie na kadrę. Taki sam układ obowiązywał początkowo z Ruchem, później się to przerodziło w bardziej oficjalne kontakty. Ktoś tu chyba za bardzo podkoloryzował :)
-
KATOWICE'64
podalem Ci dokladna date tej rozmowy i problemow z odroznieniem tematu ani sklerozy owych gadek nie mam.mms pisze:Z Katowicami było gadane wcześniej niż z Ruchem, ale nie o zgodzie tylko o układzie na kadrę. Taki sam układ obowiązywał początkowo z Ruchem, później się to przerodziło w bardziej oficjalne kontakty. Ktoś tu chyba za bardzo podkoloryzował :)
dla wiekszosci tutaj to jakis matrix - czyz nie?!
nie wiem jak było bo do obu ekip mi daleko ale ta historia z proponowaniem zgody brzmi o tyle nieprawdopodobnie że mniej więcej w tym samym okresie łodzianie skroili wam na waszym stadionie kawałek jednej z bardziej znanych flag
może ktoś przypomniec kiedy to było?
-
KATOWICE'64
wibrator pisze:nie wiem jak było bo do obu ekip mi daleko ale ta historia z proponowaniem zgody brzmi o tyle nieprawdopodobnie że mniej więcej w tym samym okresie łodzianie skroili wam na waszym stadionie kawałek jednej z bardziej znanych flag
wystarczy wspomniec ze chwile po odmowie zaczyna sie skakanie do plotu i niezla kamionka - byl gruby dym ale bez bezposredniego kontaktu.
my mielismy potem niezle gazowanie od ochrony i mocna sciezke zdrowia od psow.
Czyli wychodzi na to, że po próbie zgody, za kilkanaście minut była już ostra kosa?KATOWICE'64 pisze:wibrator pisze:nie wiem jak było bo do obu ekip mi daleko ale ta historia z proponowaniem zgody brzmi o tyle nieprawdopodobnie że mniej więcej w tym samym okresie łodzianie skroili wam na waszym stadionie kawałek jednej z bardziej znanych flag
wystarczy wspomniec ze chwile po odmowie zaczyna sie skakanie do plotu i niezla kamionka - byl gruby dym ale bez bezposredniego kontaktu.
A podbicie o zgodę odbyło się w niedługim czasie po skrojeniu kawałka flagi na Bukowej?
Tym bardziej brzmi to nierealnie, ale nie wiem czy tak było rzeczywiście czy nie więc nie będę się spierał na siłę.
-
KATOWICE'64
kosa byla ciagle - pogadac mozna z kazdym - przeciez to nas poproszono do rozmow.KaczyP pisze:KATOWICE'64 pisze:Czyli wychodzi na to, że po próbie zgody, za kilkanaście minut była już ostra kosa?wibrator pisze:
A podbicie o zgodę odbyło się w niedługim czasie po skrojeniu kawałka flagi na Bukowej?
Tym bardziej brzmi to nierealnie, ale nie wiem czy tak było rzeczywiście czy nie więc nie będę się spierał na siłę.
akcja z literka E, ktora zerwal zreszta niebieski byla oczywiscie pozniej na meczu u nas.
Awantura u was miała miejsce w sierpniu 2002 roku.
Albo pomyliłeś daty rzekomych rozmów, albo ktoś z Widzewa zwyczajnie z was zakpił w kwestii zgody.
Albo pomyliłeś daty rzekomych rozmów, albo ktoś z Widzewa zwyczajnie z was zakpił w kwestii zgody.
A jak Ruch kroi flage Widzewowi a potem robia uklad i zgode to tez jest nieprawdopodobne?wibrator pisze:nie wiem jak było bo do obu ekip mi daleko ale ta historia z proponowaniem zgody brzmi o tyle nieprawdopodobnie że mniej więcej w tym samym okresie łodzianie skroili wam na waszym stadionie kawałek jednej z bardziej znanych flag
-
KATOWICE'64
Dante89 pisze:Awantura u was miała miejsce w sierpniu 2002 roku.
masz racje - ktos musial z nas zakpic przeciez to niewiarygodne ze do czegos takiego mogloby dojsc.
z kim jak z kim ale z nami ; )
kwestia wykrojenia Wam przez r flagi bodaj gorkiego tez wydaje sie nieprawdopodobna?!
widac na forum sami specjalisci od rozkminek!
zastanawiam się czemu Widzew do Arki ma taki sentyment i na odwrót kiedyś była fotka z Bałut i graffiti Arka Gdynia
-
uciekający qrczak
KATOWICE'64 pisze:Dante89 pisze:Awantura u was miała miejsce w sierpniu 2002 roku.
masz racje - ktos musial z nas zakpic przeciez to niewiarygodne ze do czegos takiego mogloby dojsc.
z kim jak z kim ale z nami ; )
kwestia wykrojenia Wam przez r flagi bodaj gorkiego tez wydaje sie nieprawdopodobna?!
widac na forum sami specjalisci od rozkminek!
Ani nie pomylił daty,ani żadne kpiny nie miały miejsca.Byłem na tym meczu i było tak jak pisze,nie chcesz nie wierz,ale po c*** dalej ciągnąć ten temat, co to zmieni?
-
pała to pała
Nie po raz pierwszy kibicowska historia niektórych ekip jest tworzona na nowo na kibice.net ;)
Ale nic w tym dziwnego.Wystarczy że ktoś coś usłyszy od starszych kolegów(rozmowy były)Resztę z biegiem lat i braku rzetelnych informacji się dopowie(rozmowy o zgodzie).I tak mamy nową historię starej rozmowy o kadrowym układzie.
-
Blue Old Boy
Ładnie palicie Jana z tym Banikiem, przecież z tego powodu na początku częśc od was była przeciwna kontaktom z nimi, bo w waszych szeregach był to znany fakt, temu też zaprzeczycie?
Po raz kolejny pokazujecie że wasz zapęd do wymyślania farmazonów i prostowania historii nie zna granic
Po raz kolejny pokazujecie że wasz zapęd do wymyślania farmazonów i prostowania historii nie zna granic
Coś się nie zgadza w tym co napisałeś. Piszesz wcześniej,że podałes date tj. 2003 rok, a teraz piszesz że awantura na Bukowej i zerwanie częsci flagi było później a to miało miejsce w 2002 roku,więc jak to było?KATOWICE'64 pisze: kosa byla ciagle - pogadac mozna z kazdym - przeciez to nas poproszono do rozmow.
akcja z literka E, ktora zerwal zreszta niebieski byla oczywiscie pozniej na meczu u nas.
-
KATOWICE'64
nie siedze nad kalendarzem jak to pisze - wy moze tak.WITAM2 pisze:Coś się nie zgadza w tym co napisałeś. Piszesz wcześniej,że podałes date tj. 2003 rok, a teraz piszesz że awantura na Bukowej i zerwanie częsci flagi było później a to miało miejsce w 2002 roku,więc jak to było?KATOWICE'64 pisze: kosa byla ciagle - pogadac mozna z kazdym - przeciez to nas poproszono do rozmow.
oba zdarzenia mialy miejsce i nic tego nie zmieni - nie raz dochodzilo do takich akcji ze gadalo sie z najwieksza kosa,
Bolo jak to bylo z ta flaga Lecha z FC Ostrow WLKP - trapi mnie to od dawna?