Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

19sebus48

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: 19sebus48 »

może nie od dawna , ale od rana:
Gra dzisiaj jakiś Hokej, Siatkówka, Piła ręczna ??
cokolwiek na Śląsku na co można by się przejechać i zażyć troszkę kibicowskiego klimatu ?:)
iparts.pl
Bez nicka

Post autor: Bez nicka »

19sebus48 pisze:może nie od dawna , ale od rana:
cokolwiek na Śląsku na co można by się przejechać i zażyć troszkę kibicowskiego klimatu ?:)
Hokej tradycyjnie jutro.

GKS Katowice-Podhale NT
Polonia Bytom-Orlik Opole
GKS Jastrzębie-GKS Tychy
uciekający qrczak

Post autor: uciekający qrczak »

GKS Katowice - Banik Ostrava od 1996 roku.
Kappa

Post autor: Kappa »

19sebus48 pisze:może nie od dawna , ale od rana:
Nie śląsk a zagłębie: MKS Dąbrowa Górnicza - Asseco Gdynia ale czy coś tam się dzieje na trybunach to ciężko powiedzieć :)
Peoes
Kontakt:

Post autor: Peoes »

Tzw. "Trybuna 202" na Legii.

https://www.facebook.com/trybuna202

Ich działalność poza internetem i jakimiś petycjami jest jakkolwiek zauważalna? Szczerze mówiąc, dowiedziałem się o nich wczoraj. W internecie... ;) O ile ich podejście do nazizmu i obecności swastyki na trybunach Legii jak najbardziej prawidłowe, o tyle ten ich antynacjonalizm i antyrasizm kuje nieco w oczy.
Sensi_

Post autor: Sensi_ »

Peoes pisze:Tzw. "Trybuna 202" na Legii.

Ich działalność poza internetem i jakimiś petycjami jest jakkolwiek zauważalna? Szczerze mówiąc, dowiedziałem się o nich wczoraj. W internecie... ;) O ile ich podejście do nazizmu i obecności swastyki na trybunach Legii jak najbardziej prawidłowe, o tyle ten ich antynacjonalizm i antyrasizm kuje nieco w oczy.
Przejęli władze na Żylecie.
Peoes
Kontakt:

Sensi_ pisze:
Peoes pisze:Tzw. "Trybuna 202" na Legii.

Przejęli władze na Żylecie.
Poważnie? To grubo!

A teraz W**********.

Ponawiam pytanie o widoczność ich działalności.
Andrzej Brejwiński

Post autor: Andrzej Brejwiński »

Ty tak na poważnie?
Peoes
Kontakt:

Tak, poważnie pytam o widoczność ich działalności. Wiadomo, że nie przy Ł3, ale ogólnie.
Tak ciężko to zrozumieć? Jeśli ta widoczność jest zerowa, to bardzo dobrze, takiej informacji potrzebuje, ale może działają coś gdzieś w mieście przy jakichś okazjach i tutaj pojawia się moje zainteresowanie. Nie wiem czego można nie rozumieć w tym krótkim, prostym pytaniu.
Konny

Post autor: Konny »

Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie pytania, ale jak wygląda temat pirotechniki w Szwajcarii? Po ilości jaką w ostatnich latach odpaliło Fc Basel śmie twierdzić że nie najgorzej, ale może jest na forum ktoś kto bardziej rozeznany w tematach Szwajcarskich i opisze z lekka jakie podejście mają do piro miejscowe władze i rząd.
korkop

Post autor: korkop »

jak jest w Kolbuszowej w woj. podkarpackim ? można uświadczyć czyjeś barwy ?
tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. »

Siarka
daniKSC

Post autor: daniKSC »

Silnoręki pisze:
SzachownicaZdarzen pisze:Ile lat trwają te zgody:
POLONIA BYTOM - ODRA OPOLE
POLONIA BYTOM - ARKA GDYNIA
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - OLIMPIA ELBLĄG
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - BKS BIELSKO BIAŁA
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - LEGIA WARSZAWA
GÓRNIK ZABRZE - WISŁOKA DĘBICA
GKS KATOWICE - BANIK OSTRAVA
RUCH CHORZÓW - ELANA TORUŃ
RUCH CHORZÓW - WIDZEW ŁÓDŹ
pozdro
Nasza sztama z FCB trwa od 1996.
Kiedyś pytałem w innym temacie ale nie doczekałem sie odpowiedzi, to prawda że Banik chciał najpierw sztame z Ruchem, ale Ruch ich olał?
KaczyP

Post autor: KaczyP »

daniKSC pisze:
Silnoręki pisze:
pozdro
Nasza sztama z FCB trwa od 1996.
Kiedyś pytałem w innym temacie ale nie doczekałem sie odpowiedzi, to prawda że Banik chciał najpierw sztame z Ruchem, ale Ruch ich olał?
Prawda. Zanim Banik skumał się z GKSem podbijał do Ruchu, ale zostali olani...
KATOWICE'64

Post autor: KATOWICE'64 »

KaczyP pisze:

Prawda. Zanim Banik skumał się z GKSem podbijał do Ruchu, ale zostali olani...
[/quote]

czy wiecie, ze:

zanim Widzew zrobil z wami zgode 15 marca 2003r przed naszym meczem w lodzi dochodzi do spotkania (pod plotem od niciarki) gdzie wasza obecna zgoda proponuje nam ZGODE!!!

po krotkim namysle nasze GTW w tym wtedy jeszcze aktywny brat jednego z waszych = podejmujemy decyzje odmowna!

PO TRADYCYJNEJ KAMIONCE dochodzi do grubego dymu najpierw z Widzewem a przy okazji z ochrona i pasami - od nas kilku zawinietych, kilku w szpitalu w tym nasi zgodowicze z Banika!

o tym fakcie malo kto pamieta ale Widzew wtedy mocno szukal wsparciaw Polsce!
KaczyP

Gościu pytał o relację na linii Ruch-Banik-wy a ty obracasz kota ogonem wspominając coś o Widzewie.
Zadał proste pytanie, otrzymał odpowiedź, ale ty musisz dorzucić coś od siebie, oczywiście nie na temat. Co do zgody Ruchu z Widzewa to ma się dobrze także nie masz się co martwić :)
A jeżeli już chcesz żyć przeszłością to przypomnij sobie jakie relacje mieliście w tym 2003 roku z waszym obecnym koalicjantem...
KATOWICE'64

KaczyP pisze:Gościu pytał o relację na linii Ruch-Banik-wy a ty obracasz kota ogonem wspominając coś o Widzewie.
Zadał proste pytanie, otrzymał odpowiedź, ale ty musisz dorzucić coś od siebie, oczywiście nie na temat. Co do zgody Ruchu z Widzewa to ma się dobrze także nie masz się co martwić :)
A jeżeli już chcesz żyć przeszłością to przypomnij sobie jakie relacje mieliście w tym 2003 roku z waszym obecnym koalicjantem...

temat nie jest o BAniku i ruchu tylko - trapi mnie od dawna WIEC:

podejrzewam ze 99% z was nie ma nawet pojecia o takim zdarzeniu (RTS-GKS) a milczy sie o nim jakos tradycyjnie a ciagle wspomina o Baniku i ruchu - ZGREDY Z r traca czesto pamiec.

jesli cos chcesz cos pisac o naszej obecnej zgodzie Górniku to bardziej szukaj szpil w antypolskiej ekipie ruchu ukladajacej sie z obpns z jastrzebia czy polaczkami z WIDZEWA.
KATOWICE'64

KaczyP pisze: Prawda. Zanim Banik skumał się z GKSem podbijał do Ruchu, ale zostali olani...
i zebys juz nie sapal - zanim Widzew chcial z Wami zgode podbil do nas na swoim stadionie w 2003r i zostal olany!

pozd
uciekający qrczak

Nie wiem,czy Banik oficjalnie podbijał do Ruchu, ale na bank było kilku kibiców Banika z Cieszyna, którym Ruch chodził po głowie - z tego co wiem szybko ich naprostowali.
A ta sytuacja z Widzewem też miała miejsce dokładnie tak jak ją KATOWICE64 opisał.
KaczyP

KATOWICE'64 pisze:
KaczyP pisze: Prawda. Zanim Banik skumał się z GKSem podbijał do Ruchu, ale zostali olani...
i zebys juz nie sapal - zanim Widzew chcial z Wami zgode podbil do nas na swoim stadionie w 2003r i zostal olany!

pozd
z tym pozdro to cię trochę poniosło :)
A wracając do tematu to Banik oficjalnie podbijał do Ruchu i został oficjalnie olany. Oczywiście żeby tylko jakoś odbić piłeczkę, gieksiarz wspomniał o Widzewie jakąś historię sprzed prawie 15 lat :) o którą się nikt nie pytał...
Ale patrz dalej w przeszłość skoro teraźniejszość wasz przerasta.
Jeszcze zaraz kogoś weźmie na wspominki o ganiankach z Widzewem przed meczami kadry sprzed 20 lat i stracie flagi przez nich na korzyść Ruchu.
LW.DZ

Post autor: LW.DZ »

Strata flagi GzG na korzysc RTS :D
http://oi60.tinypic.com/11s2u8k.jpg
KATOWICE'64

KaczyP pisze:
KATOWICE'64 pisze:

pozd
z tym pozdro to cię trochę poniosło :)
A wracając do tematu to Banik oficjalnie podbijał do Ruchu i został oficjalnie olany. Oczywiście żeby tylko jakoś odbić piłeczkę, gieksiarz wspomniał o Widzewie jakąś historię sprzed prawie 15 lat :) o którą się nikt nie pytał...
Ale patrz dalej w przeszłość skoro teraźniejszość wasz przerasta.
Jeszcze zaraz kogoś weźmie na wspominki o ganiankach z Widzewem przed meczami kadry sprzed 20 lat i stracie flagi przez nich na korzyść Ruchu.
z pozdro oczywiscie szydera z ciebie,
Banik slal maile czy listy - akcja z Widzewem sporo mlodsza od wasze glabie - nie znasz historii to milcz!

ps Widzewiaku pokaz i opisz strate bodaj Gorkiego bo nie kumam do dzis jak i kto ja sroil hehehe
malopolska zach

Post autor: malopolska zach »

Widzew podbił do potężnej ekipy (GKS) ale wiadomo że ta potężna ekipa nie potrzebuje zgody w Polsce, więc został On olany. Za to w ramach pocieszenia podbił do przeciętnego Ruchu, który jako będący słabym propozycję przyjął. Pozdro chuligany!
Bez nicka

Post autor: Bez nicka »

daniKSC pisze:
pozdro

Do dzisiaj na Baniku nikt nie wie kto to był. Ksywek nikt nie zna. Cała opowieść to,że ktoś tam z Banika kiedys tam przyjechał do Chorzowa...O tej historii najwięcej piszą ci, co na mecze Ruchu jeżdżą od ich ostatnich występów w europejskich pucharach.
Jeśli ktoś z Ruchu pamięta ksywy tych osób z Ostravy, to prześlijcie PW.
mms

Post autor: mms »

Z Katowicami było gadane wcześniej niż z Ruchem, ale nie o zgodzie tylko o układzie na kadrę. Taki sam układ obowiązywał początkowo z Ruchem, później się to przerodziło w bardziej oficjalne kontakty. Ktoś tu chyba za bardzo podkoloryzował :)
KATOWICE'64

mms pisze:Z Katowicami było gadane wcześniej niż z Ruchem, ale nie o zgodzie tylko o układzie na kadrę. Taki sam układ obowiązywał początkowo z Ruchem, później się to przerodziło w bardziej oficjalne kontakty. Ktoś tu chyba za bardzo podkoloryzował :)
podalem Ci dokladna date tej rozmowy i problemow z odroznieniem tematu ani sklerozy owych gadek nie mam.

dla wiekszosci tutaj to jakis matrix - czyz nie?!
wibrator

Post autor: wibrator »

nie wiem jak było bo do obu ekip mi daleko ale ta historia z proponowaniem zgody brzmi o tyle nieprawdopodobnie że mniej więcej w tym samym okresie łodzianie skroili wam na waszym stadionie kawałek jednej z bardziej znanych flag
może ktoś przypomniec kiedy to było?
KATOWICE'64

wibrator pisze:nie wiem jak było bo do obu ekip mi daleko ale ta historia z proponowaniem zgody brzmi o tyle nieprawdopodobnie że mniej więcej w tym samym okresie łodzianie skroili wam na waszym stadionie kawałek jednej z bardziej znanych flag

wystarczy wspomniec ze chwile po odmowie zaczyna sie skakanie do plotu i niezla kamionka - byl gruby dym ale bez bezposredniego kontaktu.

my mielismy potem niezle gazowanie od ochrony i mocna sciezke zdrowia od psow.
KaczyP

KATOWICE'64 pisze:
wibrator pisze:nie wiem jak było bo do obu ekip mi daleko ale ta historia z proponowaniem zgody brzmi o tyle nieprawdopodobnie że mniej więcej w tym samym okresie łodzianie skroili wam na waszym stadionie kawałek jednej z bardziej znanych flag

wystarczy wspomniec ze chwile po odmowie zaczyna sie skakanie do plotu i niezla kamionka - byl gruby dym ale bez bezposredniego kontaktu.

Czyli wychodzi na to, że po próbie zgody, za kilkanaście minut była już ostra kosa?
A podbicie o zgodę odbyło się w niedługim czasie po skrojeniu kawałka flagi na Bukowej?
Tym bardziej brzmi to nierealnie, ale nie wiem czy tak było rzeczywiście czy nie więc nie będę się spierał na siłę.
KATOWICE'64

KaczyP pisze:
KATOWICE'64 pisze:
wibrator pisze:

Czyli wychodzi na to, że po próbie zgody, za kilkanaście minut była już ostra kosa?
A podbicie o zgodę odbyło się w niedługim czasie po skrojeniu kawałka flagi na Bukowej?
Tym bardziej brzmi to nierealnie, ale nie wiem czy tak było rzeczywiście czy nie więc nie będę się spierał na siłę.
kosa byla ciagle - pogadac mozna z kazdym - przeciez to nas poproszono do rozmow.

akcja z literka E, ktora zerwal zreszta niebieski byla oczywiscie pozniej na meczu u nas.
Dante89

Post autor: Dante89 »

Awantura u was miała miejsce w sierpniu 2002 roku.

Albo pomyliłeś daty rzekomych rozmów, albo ktoś z Widzewa zwyczajnie z was zakpił w kwestii zgody.
glwtrcd

Post autor: glwtrcd »

A jak Ruch kroi flage Widzewowi a potem robia uklad i zgode to tez jest nieprawdopodobne?
KATOWICE'64

Dante89 pisze:Awantura u was miała miejsce w sierpniu 2002 roku.

Albo pomyliłeś daty rzekomych rozmów, albo ktoś z Widzewa zwyczajnie z was zakpił w kwestii zgody.

masz racje - ktos musial z nas zakpic przeciez to niewiarygodne ze do czegos takiego mogloby dojsc.
z kim jak z kim ale z nami ; )

kwestia wykrojenia Wam przez r flagi bodaj gorkiego tez wydaje sie nieprawdopodobna?!

widac na forum sami specjalisci od rozkminek!
Gary widz

Post autor: Gary widz »

zastanawiam się czemu Widzew do Arki ma taki sentyment i na odwrót kiedyś była fotka z Bałut i graffiti Arka Gdynia
uciekający qrczak

KATOWICE'64 pisze:
Dante89 pisze:Awantura u was miała miejsce w sierpniu 2002 roku.

masz racje - ktos musial z nas zakpic przeciez to niewiarygodne ze do czegos takiego mogloby dojsc.
z kim jak z kim ale z nami ; )

kwestia wykrojenia Wam przez r flagi bodaj gorkiego tez wydaje sie nieprawdopodobna?!

widac na forum sami specjalisci od rozkminek!

Ani nie pomylił daty,ani żadne kpiny nie miały miejsca.Byłem na tym meczu i było tak jak pisze,nie chcesz nie wierz,ale po c*** dalej ciągnąć ten temat, co to zmieni?
pała to pała

Post autor: pała to pała »

Nie po raz pierwszy kibicowska historia niektórych ekip jest tworzona na nowo na kibice.net ;)
Wasteland

Post autor: Wasteland »

Ale nic w tym dziwnego.Wystarczy że ktoś coś usłyszy od starszych kolegów(rozmowy były)Resztę z biegiem lat i braku rzetelnych informacji się dopowie(rozmowy o zgodzie).I tak mamy nową historię starej rozmowy o kadrowym układzie.
Blue Old Boy

Post autor: Blue Old Boy »

Ładnie palicie Jana z tym Banikiem, przecież z tego powodu na początku częśc od was była przeciwna kontaktom z nimi, bo w waszych szeregach był to znany fakt, temu też zaprzeczycie?
Po raz kolejny pokazujecie że wasz zapęd do wymyślania farmazonów i prostowania historii nie zna granic
WITAM2

Post autor: WITAM2 »

KATOWICE'64 pisze: kosa byla ciagle - pogadac mozna z kazdym - przeciez to nas poproszono do rozmow.

akcja z literka E, ktora zerwal zreszta niebieski byla oczywiscie pozniej na meczu u nas.
Coś się nie zgadza w tym co napisałeś. Piszesz wcześniej,że podałes date tj. 2003 rok, a teraz piszesz że awantura na Bukowej i zerwanie częsci flagi było później a to miało miejsce w 2002 roku,więc jak to było?
KATOWICE'64

WITAM2 pisze:
KATOWICE'64 pisze: kosa byla ciagle - pogadac mozna z kazdym - przeciez to nas poproszono do rozmow.

Coś się nie zgadza w tym co napisałeś. Piszesz wcześniej,że podałes date tj. 2003 rok, a teraz piszesz że awantura na Bukowej i zerwanie częsci flagi było później a to miało miejsce w 2002 roku,więc jak to było?
nie siedze nad kalendarzem jak to pisze - wy moze tak.

oba zdarzenia mialy miejsce i nic tego nie zmieni - nie raz dochodzilo do takich akcji ze gadalo sie z najwieksza kosa,

Bolo jak to bylo z ta flaga Lecha z FC Ostrow WLKP - trapi mnie to od dawna?
ODPOWIEDZ