Piłkarze z jajmi
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
maciekb1985
Re: Piłkarze z jajmi
Przejrzałem ten temat i zdecydowanie brakuje mi tu Rumuna Gheorgeu Hagi, z ksywką Gica. Nie przypominam sobie nikogo kto by miał większą charyzmę niż on, rządził kolegami na boisku, trenerami, działaczmi ... jego słowo było święte. Był genialnym piłkarzem, jednym z najwybitniejszych w historii i wypadało o nim napisać kilka słów.
Z wielkiej piłki ja bym Teveza dodał. Przykład jakich obecnie mało. Sam pochodząc z patologicznej rodziny, nigdy nie wyparł się swojego pochodzenia (slumsy Buenos Aires), cały czas mocno wspierając miejscowe charytatywne organizacje. Co strzelony gol pokazuje na koszulce napis z nazwą biednej dzielnicy, by zwrócić światu uwagę na panującą biedę. Pomimo kilkukrotnego uprowadzenia! członków jego rodziny dla okupu (na pewno schorowany ojciec i szwagier czy tam wujo) twierdzi, że na starość wróci do Boca, bo to jego klub i tylko tam chce skończyć karierę. Dodać by wypadało, że kochany jest w całej Argentynie i gdy w tym roku nie został powołany na Mistrzostwa to w Argentynie dochodziło do ulicznych protestów. Paradoksalnie to on - może trochę za pochodzenie i charakter, a może i nawet za blizny z dzieciństwa - jest kochany i to z nim się kibice utożsamiają, a nie z Messim, którego nikt w Argentynie nie ma "za swojego", bo wyjeżdżając w wieku lat 13stu czy tam 14stu lat nikomu nie zdążył się właściwie zaprezentować.
Patryk Małecki swego czasu siedział w młynie Wisły
;)
Łukasz Madej-wojownik jakich mało,często zatrzymywana za pozaboiskowe bójki,w 90% zakończone jego zwycięstwem nad żoną.Z bratem żony już tak dobrze nie było,zawsze ko.Za czasów gry w Bełchatowie wsławił się wskazaniem na policji sprawców poprzebijanych kół w jego aucie.
Łukasz Madej-wojownik jakich mało,często zatrzymywana za pozaboiskowe bójki,w 90% zakończone jego zwycięstwem nad żoną.Z bratem żony już tak dobrze nie było,zawsze ko.Za czasów gry w Bełchatowie wsławił się wskazaniem na policji sprawców poprzebijanych kół w jego aucie.
-
w_harringtonce
Z drugiej strony, zawsze świetnie zmotywowany na mecz z Widzewem.
Di Canio ! SS Lazio Rzym 卐
Baszczyński, grając w Wiśle podczas meczu z Odrą w Wodzisławiu wstawił się za kibicami jak policja pacyfikowała sektor gości. "Baszczu z nami - kibicami". Czasy już jednak trochę odległe.
dzilnica z której pochodzi Tevez to Fuerta Apache i racja jest on tam "Bogiem" bardzo mocno związany z kibicami Boca, jesli chodzi o popularność to Messi w Argentynie jest tam praktycznie nikim w porównanio do Carlosa
http://linkursore.altervista.org/wp-con ... 013024.jpg
dla znających angielski co nieco o tej dzielnicy
http://en.wikipedia.org/wiki/Fuerte_Apache
http://linkursore.altervista.org/wp-con ... 013024.jpg
dla znających angielski co nieco o tej dzielnicy
http://en.wikipedia.org/wiki/Fuerte_Apache
maciekb 1985 nie pisałbym, gdybym nie był pewien. PSZYPAŁ dzielnica się zgadza, to dlatego Tevez ma w Europie ksywe "Apacz"
Londynskie City tez przypomina piekna swiatowa dzielnice finansowa, a wystarczy odbic pare krokow w bok i jestes w counsilowskim gownie z trzeciego swiata, wiec argument ze BA jest ladnym europejskim miastem jest smieszny, tymbardziej ze dziecinstwo Teveza to nie czasy dzisiejsze a koncowka lat 80-tych
Vukovic z (L)ką w sercu. Między innymi grając w Koronie potwierdzał to przy K6. Kiedyś Jarzębowski na finale PP w Bełchatowie był obecny przez moment na gnieździe legionistów. Radovic cieszy się dużym szacunkiem kibiców, tym bardziej, że niedawno przedłużył z Legią umowę do końca kariery.
-
w_harringtonce
Szybko nazywacie piłkarzy jako swoich.
-
89piotrekski
Chyba najwięcej takich graczy ,którzy utożsamiali się z klubem było w Lechu i ŁKS ,ale to tylko moja opinia .
Dorzuc Ruch, ktory wychowal i uksztaltowal sportowo wielu pilkarzy oraz trenerow.89piotrekski pisze:Chyba najwięcej takich graczy ,którzy utożsamiali się z klubem było w Lechu i ŁKS ,ale to tylko moja opinia .
-
pato1908gang
no i cała rzesza piłkarzy ( nie chce wymieniać żeby nie pominąć) którzy grali u nas w momencie finansowej rozsypki, ale pieniądze nie były dla nich najważniejsze i dla nich tez wielki szacun, że nie robili klubowi z tego powodu problemów, nie chodzili do gazet. Były tez oczywiście asy pokroju Adamskiego którzy poszli do sądu ale na napewno byli w mniejszości.
Świerczewski , Hajto i Kłos też zachowywali się godnie - Świr to chyba wogole grał za darmo , Hajto i Kłos gdzie indziej mogli zarobić dużo więcej i napewno części wypłat wogole nie dostali a i tak dawali z siebie na boisku wszystko i nie płakali o kase.
Dodatkowo mimo że taki Świerczewski czy Hajto po godzinach zachowywali się baaardzo nie sportowo, ciągle w klubach, Hajto jak ktoś go widział na Piotrkowskiej to zawsze ugotowany i z petem w gębie , to na boisku nigdy nie odpierdalali lipy i byli wręcz przykładem dla reszty, i takie coś to ja rozumiem ;)
Świerczewski , Hajto i Kłos też zachowywali się godnie - Świr to chyba wogole grał za darmo , Hajto i Kłos gdzie indziej mogli zarobić dużo więcej i napewno części wypłat wogole nie dostali a i tak dawali z siebie na boisku wszystko i nie płakali o kase.
Dodatkowo mimo że taki Świerczewski czy Hajto po godzinach zachowywali się baaardzo nie sportowo, ciągle w klubach, Hajto jak ktoś go widział na Piotrkowskiej to zawsze ugotowany i z petem w gębie , to na boisku nigdy nie odpierdalali lipy i byli wręcz przykładem dla reszty, i takie coś to ja rozumiem ;)
Z tym graniem za darmo to śliska sprawa. Ciężko wymagać od zawodników żeby grali za darmo skoro to jest ich zawód. I to przeważnie dzieje się nie na pomoc klubowi tylko przez nieudolność zarządów. Tacy goście którzy są już ustawieni finansowo i są na końcu przygody z piłką mogą sobie być może na to pozwolić, ale co ma powiedzieć taki dwudziestoparolatek który nie wiadomo ile jeszcze pogra (kontuzja czy brak formy) i nikt mu z klubu czy z kibiców pieniędzy za darmo nie da, bo i dlaczego. Większe pretensje w tym temacie moim zdaniem do prezesów, bo oni kasę przeważnie mają tylko nie chcą dokładać do klubu.
-
pato1908gang
no widzisz, u nas generalnie nie było kasy i w srodowisku wiekszośc o tym wiedziała, ciężko kogoś winić za to że nie byliśmy atrakcyjnym klubem do ładowania kapitału. Wszyscy właściciele umoczeni w finansowanie na pewno dokładali do klubu niż coś z niego mieli. Najlepiej obrazuje to przykład Grzegorza Klejmana, znanego później jako Grzegorz K. - który miał wspomóc krótkoterminowo klub swoimi pieniędzmi, jak wprowadził kapitał to okazało się że kase ma z wałków, wyłudzał mase różnych sprzętów, trafił do puchy - i z tego co mi wiadomo na tym sprawa tych jego pieniędzy się zakończyła, a poszły one na spłate zadłużenia . I mówimy o kwocie kilku mln złotych.
Dlatego myśle że piłkarze którzy przychodzili do nas , mimo że wiedzieli że jest lipa z sianem, i nie pruli się o $$$, nie robili problemów, też zasługują na szacunek. I nie zawsze jest tak jak mówisz, że młodzi niezarobieni piłkarze nie mają za co życ, oczywiście takie przypadki także były ale jak ktoś miał jaja to wszystko można było dogadać, u nas np. zrzucali się na nich starsi gracze którzy coś tam mieli odłożone, bo młodzi nie mieli za co opłacić mieszkań, i myśle ze nikt z nich jak przychodził do ŁKS, nie liczył że będzie dostawał na czass wszystko co tam ma w umowie.
Na drugim biegunie jest wspomniany w poprzednim poście Adamski, gość grubo po 30, jeździł jakąś najnowszą BMW czy Volvo, mieszkanie w apartamentowcu, większość kariery za granicą, a pierwszy poleciał do gazet i do sądu, mało tego, jak zostało mu to wypomniane w twarz, to szukał awantury i zgrywał kozaka, jego szczęście i nasze, że w aucie czekała żona i dzieciak bo sprawa znowu skończyła by się w gazetach i sądzie.
Wszystkim zainteresowanym polecam ksiązke o karierze Igora Sypniewskiego, ''ZASYPANY'' w którym opisanych jest bardzo dużo ciekawostek i różnych takich ''smaczków'' dotyczących funkcjonowania naszego klubu.
Dlatego myśle że piłkarze którzy przychodzili do nas , mimo że wiedzieli że jest lipa z sianem, i nie pruli się o $$$, nie robili problemów, też zasługują na szacunek. I nie zawsze jest tak jak mówisz, że młodzi niezarobieni piłkarze nie mają za co życ, oczywiście takie przypadki także były ale jak ktoś miał jaja to wszystko można było dogadać, u nas np. zrzucali się na nich starsi gracze którzy coś tam mieli odłożone, bo młodzi nie mieli za co opłacić mieszkań, i myśle ze nikt z nich jak przychodził do ŁKS, nie liczył że będzie dostawał na czass wszystko co tam ma w umowie.
Na drugim biegunie jest wspomniany w poprzednim poście Adamski, gość grubo po 30, jeździł jakąś najnowszą BMW czy Volvo, mieszkanie w apartamentowcu, większość kariery za granicą, a pierwszy poleciał do gazet i do sądu, mało tego, jak zostało mu to wypomniane w twarz, to szukał awantury i zgrywał kozaka, jego szczęście i nasze, że w aucie czekała żona i dzieciak bo sprawa znowu skończyła by się w gazetach i sądzie.
Wszystkim zainteresowanym polecam ksiązke o karierze Igora Sypniewskiego, ''ZASYPANY'' w którym opisanych jest bardzo dużo ciekawostek i różnych takich ''smaczków'' dotyczących funkcjonowania naszego klubu.
Ty jeszcze masz czas na bloga, 20 kont do ogarnięcia na kibice net i jeszcze blog.
Ujek to się czasem nie rozpruł podczas afery korupcyjnej?
nieewazne pisze:Co do tematu, Mariusz Ujek
Jego udzial w aferze korupcyjnej byl dwuznaczny, ale czynny.Mariusz Ujek pisze:Przed konkretnymi meczami odbywały się narady tych zawodników z udziałem trenera Krzysztofa T. i innych członków sztabu szkoleniowego - Michała N. i kierownika drużyny Waldemara W. Podczas tych spotkań ustalono, że podjęta zostanie próba podejścia do sędziego, próby zaproponowania mu korzyści majątkowych aby nam pomógł w osiągnięciu zwycięstwa bądź nas nie krzywdził. Ja się czułem z tym źle ale schylałem głowę i brałem w tym udział.
Padaja coraz ciekawsze nazwiska pilkarzy, ktorzy maja zwiazek z korupcja.Mariusz Ujek pisze:Powiem o jeszcze jedynym meczu Górnik Polkowice - Kotwica Kołobrzeg rozgrywanym w III lidze w Chocianowie. Górnik Polkowice remontował wtedy płytę i graliśmy w tej miejscowości. W przerwie meczu gdy prowadziliśmy, dowiedzieliśmy się od kogoś ze sztabu trenerskiego, mógł to być Mariusz Jurak, że lepiej by było, że są takie dyrektywy z góry, że ten mecz powinniśmy przegrać. Zapadła w szatni konsternacja, ja byłem wściekły. Ja manifestacyjnie zszedłem z boiska w 47 min., nawet nie zgłaszając zmiany. Było mi żal, że koledzy muszą brać udział w takim kabarecie. Przegraliśmy to spotkanie 2:1. Nie widziałem drugiej połowy, nie zostałem na ławce rezerwowych. Nie wiem czy koledzy odpuścili ten mecz czy Kotwicy pomógł sędzia. W uczciwej walce wygralibyśmy ten mecz bez problemu. Ja byłem zbity jak pies, nie wiem czy faktycznie ktoś z naszej drużyny odpuścił ten mecz i dlatego musieliśmy go przegrać. My byliśmy wtedy zdecydowanymi liderami grupy, Kotwica walczyła o utrzymanie. Ja nie znam Ryszarda F., nie miałem z nim nigdy żadnego kontaktu.
-
wojtek_ksg
Adam Danch gdyby nie kariera piłkarza to byłby jednym z Torcidy
Michał Gielarek odbijający flagę 'fotoreporterowi'
https://www.youtube.com/watch?v=1SagwbgC86o
https://www.youtube.com/watch?v=1SagwbgC86o
Napewno tez Jacek Wisniewski
-
19__kattowitz__20
Mariusz Srutwa obecny z nami na Bolton-Atletico
-
tuwimianin.
Artur Jędrzejczyk prywatnie kibic IGLOOPOL-u, brał między innymi udział w letnim turnieju kibiców 2 lub 3 lata temu. Alek Kłak też pełen SZACUN.
-
nieobliczalnyTSW1906
Z Resovią.
-
89piotrekski
Tak dostanie zakaz wejścia do źródełka .....