Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
KaczyP

Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

Post autor: KaczyP » 08.04.2014, 19:58

maroslaw11 pisze:Mógłbyś opisać historie Lechii? Jak zostaliście fc Ruchu? Zawsze odnosiliście się negatywnie do Śląska? Jakie lata to były najlepsze dla was? Stare zgody? Nienawiść z Bielawą była zawsze? Pozdro
Zacznę od tego, że Lechia nigdy nie była ekipą proŚląsk. Kosa zawsze była z FC Śląska takimi jak:Bielawa, Oława, Nowa Ruda, etc. Pierwsi szalikowcy w Dzierżoniowie pojawili się w latach 90tych przy okzaji występów naszej drużyny na zapleczu ekstraklasy. Było to gdzieś w sezonie 94/95, 95/96 choć mogłem pomylić dokładne daty. Ze starszych zgód na pewno były to: Karkonosze Jelenia Góra, Bałtyk Gdynia, Zawisza Bydgoszcz i chyba Polonia Bytom. Przez jakiś czas też dobre układy mieliśmy z takimi klubami jak: Górnik Wałbrzych, Polonia Świdnica choć nie wiem czy to można nazwać zgodą. Chociaż wzajemne wizyty, melanże i akcje były. Później to wszystko jakoś się popsuło i ze wszystkimi w/w ekipami stosunki są teraz delikatnie mówiąc negatywne. Nie będę się tu wdawał w szczegóły zerwania tych zgód bo tu pewnie każdy ma inny punkt widzenia a i wśród osób od nas zdania są podzielone. Wiadomo takie zgody jak Zawisza czy Polonia B. to typowo pijackie zgody, których wiele powstawało w latach 90tych. Następnie poprawne stosunki mieliśmy z takimi ekipami jak Ostrovia oraz BKS Bolesławiec, ale jakoś nic więcej z tego nie wyszło.
Co do najlepszych czasów u nas to tyle ile osób, tyle zdań na ten temat. Ci, którzy aktywnie działali w latach 90tych na pewno z łezką w oku wspominają tamte czasu, Ci młodsi obecne :) Progres jest zauważalny chociaż znamy swoje miejsce w szeregu :) Moim zdaniem jest dobrze i wszystko zmierza u nas we właściwym kierunku.
Co do nawiązania kontaktów z Ruchem to wszystko zaczęło się przez rodzinne kontakty dwóch bardzo aktywnych chłopaków od nas. Tak się złożyło, że przy okazji wizyty na GŚ trafili na mecz Ruchu wraz z kuzynem. Później coraz częstsze wizyty już nie tylko tych dwóch osób. Pierwsze wyjazdy, akcje, melanże i jakoś tak to trwa do dzisiaj :) Chłopaki z Ruchu również przy okazji ciekawszych meczów odwiedzali Dzierżoniów. Wtedy to jeszcze na Ruchu działały takie ekipy jak: Palermo czy AOK. Obecnie wśród aktywnych kibiców Lechii nie spotkasz nikogo kto by się wychylał z innymi sympatiami niż Ruch. Jedni bywają częściej, inni rzadziej, ale ogólnie cały nasz młyn jest proRuch. Co do Śląska to na pewno są jednostki w Dzierżoniowie, które jeżdżą na mecze WKSu, ale na mieście się z tym nie wychylają. A co Ci ludzie prezentują sobą na Śląsku to już pytanie do WKSu. Wcześniej też kolega pisał o jakiś kibicach WKSu z Pieszyc co dla mnie jest dziwne bo na ostatnim meczu derbowym pomiędzy Lechią a Bielawą w szeregach Lechii było więcej osób z Pieszyc niż całej Bielawy wraz ze zgodami w sektorze gości :)
To chyba na tyle :) Jeżeli się gdzieś pomyliłem i ktoś jest mnie wstanie poprawić to śmiało :)

iparts.pl
DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 09.04.2014, 06:33

Kontakty z Polonią Świdnica zostały zerwane po pewnym meczu w Dzierżoniowie, kiedy to wspierając Lechię ,Polonia na powrocie załapała się na oklep na dworcu od Bielawy...i tu każda ekipa widzi to inaczej, więc nie ma sensu wywlekać wzajemnych pretensji po takim czasie.
Co ciekawe po tym incydencie większe było ciśnienie na Lechię niż Bielawę, co można było wielokrotnie zaobserwować na meczach Górnika, który formalnie nie pogonił Ddz z młyna, natomiast Polonia, która z reguły w większych liczbach pojawiała się w Wałbrzychu, wielokrotnie obijała Lechię i wyganiała ją z młyna, w sumie przy dość biernym stanowisku Górnika w tej sprawie.

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 09.04.2014, 10:56

Jeszcze w DDZ są takie miejscowości jak Niemcza, jak na dziś dzień to wygląda? Kiedyś zawsze myślałem, że są pro-Ruch ze względu na Lechię D. Oraz Piława Górna (czy Pilawa)?
Reprezentuję siebie.

KaczyP

Post autor: KaczyP » 09.04.2014, 18:51

prawoskretny88 pisze:Jeszcze w DDZ są takie miejscowości jak Niemcza, jak na dziś dzień to wygląda? Kiedyś zawsze myślałem, że są pro-Ruch ze względu na Lechię D. Oraz Piława Górna (czy Pilawa)?
Niemcza kiedyś stanowiła główny trzon ekipy Lechii. Dzisiaj też osoby stamtąd pojawiają się na naszych meczach oraz Ruchu lecz nie w takim licznym gronie jak kiedyś. Na pewno są też tam jakieś jednostki jeżdżące na Śląsk, ale to raczej piknikowe towarzystwo. Co do Piławy to raczej więcej osób stamtąd jest za Śląskiem chociaż jednostki jeżdżące na Lechię też są. Kręcą tam jakiś "młynek" czasami na meczach u siebie, ale po naszej ostatniej wizycie tam można stwierdzić, że do kumatego towarzystwa mają jeszcze bardzo daleką drogę.

świeżak87

Post autor: świeżak87 » 10.04.2014, 11:31

pytanie do chłopaków z Dzierżoniowa, w jakich liczbach pojawiacie się na Cichej ? (np. w tym sezonie)
Już mnie nie zobaczysz...

KaczyP

Post autor: KaczyP » 11.04.2014, 20:29

świeżak87 pisze:pytanie do chłopaków z Dzierżoniowa, w jakich liczbach pojawiacie się na Cichej ? (np. w tym sezonie)
Bardzo różne liczy od kilku do kilkunastu osób a i pewnie znajdą się mecze gdzie nie było nikogo od nas. Wiadomo, że najwięcej osób wybierze się na spotkania z takimi przeciwnikami jak: Legia, Lech, Śląsk czy na WDŚ. Często jest też tak, że ze względów logistycznych nie ma możliwości zaliczenia meczu Lechii i Ruchu. Mimo wszystko zdecydowana większość osób woli jechać na wyjazd niż na mecz "u siebie". Mimo, że mecz u siebie to w dwie strony tylko jakieś 400-450 km :)

młody_wschowa

Post autor: młody_wschowa » 13.04.2014, 00:34

Jakieś info na temat straty fany Śląska Wrocław na rzecz Zagłębia Lubin?

Obrazek

Krzysiek1946
ban

Post autor: Krzysiek1946 » 13.04.2014, 03:41

młody_wschowa pisze:Jakieś info na temat straty fany Śląska Wrocław na rzecz Zagłębia Lubin?

Obrazek
Z racji nicku , pewnie takiego infa nigdy nie dostaniesz :)

Przemoc

Post autor: Przemoc » 13.04.2014, 11:20

Flaga Śląska z piłki ręcznej, stracona na początku wieku. Spalona w 2010.

Bączyński

Post autor: Bączyński » 13.04.2014, 11:45

Flaga Śląska z piłki ręcznej
Nie pisz bzdur.
Nie jedna flaga,a trzy i były to flagi normalnie wieszane na Oporowskiej.Skrojone w 2004 r. po meczu piłki ręcznej.

krezus1979

Post autor: krezus1979 » 19.04.2014, 17:02

W jakich okolicznościach Zagłębie straciło tą sektorówkę na rzecz Śląska? Jeżeli można wiedzieć oczywiście.

Obrazek

Tifo1946

Post autor: Tifo1946 » 19.04.2014, 20:54

Sektorówka wykradziona z magazynku klubowego przy stadionowym hotelu pod osłoną nocy...
Jak dobrze pamiętam w odwecie za skrojone flagi malinowych po meczu piłki ręcznej...
Death before dishonour!

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 20.04.2014, 08:35

[link]

Krewki

Post autor: Krewki » 20.04.2014, 13:21

Co stało się z legendarną flagą Skinheads? Stracona, czy zakazana prze ligę?
Obrazek

Rodowity_Łodzianin

Post autor: Rodowity_Łodzianin » 20.04.2014, 13:29

A to jak już jesteśmy przy tej fladze, to mógłbym prosić, żeby ktoś podał napis, który widnieje pod "SKINHEADS"? Jest to z tego co kojarzę rozwinięcie tego "skrótu" (SKINHEADS), jeżeli dobrze kojarzę to prosiłbym też o genezę tego rozwinięcia.

Przemoc

Post autor: Przemoc » 20.04.2014, 13:48

PZPN swego czasu wywieszania flagi Skinheads jako nawiązującej do rasizmu czy czegoś w tym stylu. No to kibice zarejestrowali w sądzie Stowarzyszenie Krzewienia i Nauczania Honoru Etyki Afirmacji Ducha Sportu, które przecież z prawicą nie ma nić wspólnego. A zgodnie z prawem, transparenty nazwami zarejestrowanych stowarzyszeń można wieszać bez problemu...

Jakiś czas temu flaga wisiała na turnieju kibicowskim Śląska.

Rodowity_Łodzianin

Post autor: Rodowity_Łodzianin » 20.04.2014, 15:44

Wielkie dzięki!

krezus1979

Post autor: krezus1979 » 20.04.2014, 20:12

Tifo1946 pisze:Sektorówka wykradziona z magazynku klubowego przy stadionowym hotelu pod osłoną nocy...
Jak dobrze pamiętam w odwecie za skrojone flagi malinowych po meczu piłki ręcznej...
A no teraz coś mi świta że tak było....później to chyba krety podawając się za jednego z naszych próbowały pobrać klucze od portiera z budynku klubowego , ale ten nie dał się wrobić i jeszcze zadzwonił po chłopaków. Gdyby nie pobicie prędkości przez kreciki to mogła być ciekawa konfrontacja przed budynkiem klubowym ( której tak nagminnie unikają).

KumateriaPatrzy

Post autor: KumateriaPatrzy » 20.04.2014, 20:30

Podali się za brata Romka, a Romek nie ma brata.

fanZL

Post autor: fanZL » 20.04.2014, 20:54

Krezus na h** siejesz ferment jak takiej sytuacji nie było. Cała historia wygladala tak- w 2004 roku na jesień Zagłębie w 2 auta pojechało na mecz Śląska w pilce ręcznej, po meczu pojechało za kibicami Śląska ktorzy mieli flagi, pod domem jednego z ich kiedy koleś wychodził niczego sie niespodziewając podbili do niego i 2 plecaki z 3 flagami zmieniły własciciela. 2 dni pózniej 2 typów ze Śląska podbiło w godzinach wieczornych do budynku klubowego w Lubinie ze chce zabrać flagi, sprzataczka ich wpuściła ale nie było tam flag ponieważ były wyniesione, została tylko sektorówka i pasy materiału wiec zabrali co było. Zagłębie sie oburzyło że to frajerski numer, pamietam nawet że był założony o tym temat jeszcze na starym forum kibice.net. Śląsk tłumaczył to że na frajerskie zachowanie odpowiedzieli tak samo choć do dzisiaj nie wiem co widzieli frajerskiego w tym że skroili typa pod chatą aże podbili do niego we 3 czy 4 to co??? Śląsk oczywiście twierdził że w kilkunastu że to nie honorowe itp tłumacząc swój wybryk magazynowy i tak bajka zaczeła życ swoim życiem. Ani wtedy ani teraz nie widze nic frajerskiego w skrojeniu flag jak to wtedy Zagłebie zrobiło bo inaczej można by zawsze puszczać pojedynczą osobe z flagami zaznaczając że nie można jej napaśc pod chatą bo to niby nie honorowe. Tak sie zakonczył cały temat wiec pisanie że Śląsk skroił flagi włamując sie do magazynu pod osłoną nocy to nie prawda a bajek w stylu krezus 1979 że Zagłębie chciało zrobić to samo tylko ich niby przegonili nie chce mi sie nawet komentować bo nic takioego nie miało miejsca. I nie poszcie że było inaczej bo od kogoś to usłyszeliście a on od kogoś.

Bączyński

Post autor: Bączyński » 20.04.2014, 21:28

Skmiń to,że akcja była 10 lat temu,gdzie takie partyzanckie podjazdy były rzadkością,teraz flagi są krojone w ten sposób hurtowo i nikt się już nie dziwi takim akcjom.Inne realia,inne rzeczy były traktowane jako "frajerskie" itd.
Teraz w niemal identyczny sposób WKS wytrzepał z flag Górnika Wałbrzych.

fanZL

Post autor: fanZL » 20.04.2014, 21:39

Ja to kminie ale już nawet wtedy krojenie na trasach było rzadkością a krojenie na stadionach już mega rzadkością oczywiście zdarzały sie wyjątki od reguły ale tylko wyjątki więc ZL nie widziało w tym nic złego a propaganda poszła jakby tego typa pocieli nożami albo jeszcze coś gorszego zrobili, jak dla mnie to Śląsk wtedy był mega wkurwiony (co nie dziwne bo 2 z tych 3 flag były wtedy jednymi z głownych ) ale tych flag pozbyli sie tylko przez własne niedbalstwo a akcja magazyn była aktem desperacji i checi odgryzienia sie za wszelka cene i dlatego dorobiono wsrod ich samych ideologie frajerskiej akcji ZL. Tyle.

Przemoc

Post autor: Przemoc » 20.04.2014, 22:02

I dziś sporo osób sapie się o flagi krojone w ten sposób. Tyle że dla ówczesnych kiboli normą były zasady z lat 80 i 90 - wszyscy zaczynali się i działali w czasach, kiedy zrywanie z płotu było uznawane za jedyną honorową metodę. To, że akcje na meczu odchodziły do lamusa nie zmienia faktu, że realnym i żywym punktem odniesienia były stare zasady. Możemy dziś oceniać różnie, ale wtedy wykrojenie "pod domem" czy włam do magazynu były uznawane za frajerskie. Duch czasów.

krezus1979

Post autor: krezus1979 » 20.04.2014, 22:11

fanZL pisze:Krezus na h** siejesz ferment jak takiej sytuacji nie było. Cała historia wygladala tak- w 2004 roku na jesień Zagłębie w 2 auta pojechało na mecz Śląska w pilce ręcznej, po meczu pojechało za kibicami Śląska ktorzy mieli flagi, pod domem jednego z ich kiedy koleś wychodził niczego sie niespodziewając podbili do niego i 2 plecaki z 3 flagami zmieniły własciciela. 2 dni pózniej 2 typów ze Śląska podbiło w godzinach wieczornych do budynku klubowego w Lubinie ze chce zabrać flagi, sprzataczka ich wpuściła ale nie było tam flag ponieważ były wyniesione, została tylko sektorówka i pasy materiału wiec zabrali co było. Zagłębie sie oburzyło że to frajerski numer, pamietam nawet że był założony o tym temat jeszcze na starym forum kibice.net. Śląsk tłumaczył to że na frajerskie zachowanie odpowiedzieli tak samo choć do dzisiaj nie wiem co widzieli frajerskiego w tym że skroili typa pod chatą aże podbili do niego we 3 czy 4 to co??? Śląsk oczywiście twierdził że w kilkunastu że to nie honorowe itp tłumacząc swój wybryk magazynowy i tak bajka zaczeła życ swoim życiem. Ani wtedy ani teraz nie widze nic frajerskiego w skrojeniu flag jak to wtedy Zagłebie zrobiło bo inaczej można by zawsze puszczać pojedynczą osobe z flagami zaznaczając że nie można jej napaśc pod chatą bo to niby nie honorowe. Tak sie zakonczył cały temat wiec pisanie że Śląsk skroił flagi włamując sie do magazynu pod osłoną nocy to nie prawda a bajek w stylu krezus 1979 że Zagłębie chciało zrobić to samo tylko ich niby przegonili nie chce mi sie nawet komentować bo nic takioego nie miało miejsca. I nie poszcie że było inaczej bo od kogoś to usłyszeliście a on od kogoś.
Myślisz że sieję ferment??? Grubo się mylisz. Popytaj starszych.

KumateriaPatrzy

Post autor: KumateriaPatrzy » 20.04.2014, 22:15

Przemoc pisze:I dziś sporo osób sapie się o flagi krojone w ten sposób. Tyle że dla ówczesnych kiboli normą były zasady z lat 80 i 90 - wszyscy zaczynali się i działali w czasach, kiedy zrywanie z płotu było uznawane za jedyną honorową metodę. To, że akcje na meczu odchodziły do lamusa nie zmienia faktu, że realnym i żywym punktem odniesienia były stare zasady. Możemy dziś oceniać różnie, ale wtedy wykrojenie "pod domem" czy włam do magazynu były uznawane za frajerskie. Duch czasów.
Jak byliście tacy mocni to czemu nie podbiliście do ekipy z fury tylko czekaliście w bramie jak tamci odjadą...

Bączyński

Post autor: Bączyński » 20.04.2014, 22:22

Po pierwsze,on nie jest z ZL,więc nie pytaj go o to dlaczego było tak a nie inaczej.
Po drugie,dekada minęła od tej akcji,4 lata od spalenia przez lubinki tych flag a wy dalej przeżywacie jakby to się działo kolejkę temu.

krezus1979

Post autor: krezus1979 » 20.04.2014, 22:25

Bączyński pisze:Po pierwsze,on nie jest z ZL,więc nie pytaj go o to dlaczego było tak a nie inaczej.
Po drugie,dekada minęła od tej akcji,4 lata od spalenia przez lubinki tych flag a wy dalej przeżywacie jakby to się działo kolejkę temu.
Ja pamiętam...

KumateriaPatrzy

Post autor: KumateriaPatrzy » 20.04.2014, 22:30

Bączyński pisze:Po pierwsze,on nie jest z ZL,więc nie pytaj go o to dlaczego było tak a nie inaczej.
On podjął temat i pierdoli.

Przemoc

Post autor: Przemoc » 20.04.2014, 22:34

KumateriaPatrzy pisze:
Co pierdolę? Jeśli uważasz, że wtedy uznawano wykrojenie ziomka w bramie za honorową akcję - proponuję kupić coś na pamięć.

KumateriaPatrzy

Post autor: KumateriaPatrzy » 20.04.2014, 22:42

Przemoc pisze:
KumateriaPatrzy pisze:
Co pierdolę? Jeśli uważasz, że wtedy uznawano wykrojenie ziomka w bramie za honorową akcję - proponuję kupić coś na pamięć.
ku*** miałem zacytować tego fusa z ZL. Nie do Ciebie było.

Pozdro.

fanZL

Post autor: fanZL » 21.04.2014, 03:06

Akurat gamonie nawet ku*** sobie nie zdajecie sprawy jak bardzo wiem o czym mowie, Jakiś ktoś myśli ze napisal sobie kumateria patrzy to ze jest kumaty bo zaczyna pisac do mnie od jakiś fusów, nastepny mówi że pamięta a pierdoli jak potłuczony, akurat byście sie ku*** zdziwili jaką mam wiedze na ten temat i skąd a nie na zasadzie przeczytałem na Fan Śląsku lub kolega powiedział. Co do kolesia o ksywie Bączyński to nie wiem czy jest z Miedzi czy ze Śląska ale od jakoiegoś czasu widać że jest zorietnowany i wie co pisze i moge to normalnie przyznać bez znaczenia z którego jest klubu i jakoś z nim normalnie potrafiłem wymienić argumetnty i rozmowa była normalna a oprócz tego jakoś sie nie sprzeciwiał mojej wersji , jedynie do do postrzegania akcji w tamtych latach a tu nagle pojawia sie 2 net hoolsów i próboje opowiadac o czymś co działo sie w czasach kiedy jeszcze na mecze nie chodzili,a jeśli chodzili to zakłamują rzeczywistośc. Niech może ktoś ograniety ze Śląska napisze czy cos co napisalem nie jest prawdą.

fanZL

Post autor: fanZL » 21.04.2014, 03:23

Kolego Przemoc dodam jeszcze że przynajmiej dla mnie wykrojenie z magazynu jest dla mnie śmieszną akcją mimo jak to nazwałeś ducha czasów tak było wtedy i tak jest teraz, a co do tamtych lat i poprzednich 90 to nawet w tamtych latach zdarzało sie dosyć czesto a nawet na bardziej krojenie poza stadionami niz na samych stadionach np Śląsk skroił ZL flage w latach 90 na dworcu głownym we Wroclawiu i co frajerska akcja bo nie na stadionie?? Zagłebie robiło partyzancie akcje na Cgrobrego po ich meczach i też nie było lamentu, skrojenie Śląskowi flagi Tylko Śląsk po meczy we Wrocławiu i nie pamietam żeby ktoś miał o to pretensje lub żeby wogóle ktoś miał takie myśli. Z tego co pamiętam to dosyc dużo flag kroilo sie wtedy na mieście lub pod domami tyle że w tej akcji Śląsk zacząl wymyślać jakieś chore ideologie i usprawiedliwienia co do akcji na magazyn. Podobne ideologie były jak Korona skroila flage Kłodzko oraz kolejna ideologia z nową flagą Skokowa pare miesięcy po sevilli i nie pisze tego żeby siać napinke tylko wyrażam swoje zdanie także zanim gimbusy zaczniecie sie napnac pomyślcie czy piszecie o czasach które wogóle pamiętacie albo nawet jeśli pamietacie to czy w nich aktywnie uczestniczyliscie.

Bączyński

Post autor: Bączyński » 21.04.2014, 10:28

Co do flagi Skokowej to się nie zgodzę,nie będę wrzucał argumentów,bo to nie jest miejsce na to.
Bo skoro jakaś flaga została skrojona,to ma już się nie pojawić nigdy? Skoro tak to u was nie powinno być choćby flagi Ścinawy,która była skrojona bodaj przez ŁKS.
Zobacz,że jak inne FC potraciły ostatnio swoje flagi na rzecz Legii,to nie ma kolejnych.Także to nie jest tak,że Śląsk po skrojeniu w każdym przypadku robi kolejną flagę.

Przemoc

Post autor: Przemoc » 21.04.2014, 16:15

Powiem tak - jeśli ktokolwiek wie coś na temat całej akcji, to właśnie ja. Nie ma się czym chwalić, ale to właśnie ja po meczu miałem torbę z flagami, i to mnie samego w bramie wykroiło pięciu hoolsów ZL. Pamiętam akcję bardzo dobrze....

Fajna bajka, nie? Mniej więcej taki sens ma przekrzykiwanie się kto ma lepsze źródła i kontakty. Jeśli siedziałeś wtedy na trybunach w Lubinie to nie będziesz obiektywny, i vice versa. Takie przechwałki budzą tylko politowanie

Bunio

Post autor: Bunio » 21.04.2014, 17:21

Chłopaki, po obu stronach skończcie tą przebitkę o fany z ręcznej. Akcja po flagę "Tylko Śląsk" pokazywała kierunek. Nie ma co odwoływać się do lat 80 i 90. Dolny Śląsk to specyficzna okolica, nie mamy miast derbowych to i obraz był trochę inny. Akcje bramowe/osiedlowe w takich miastach jak Łódź, Kraków, na Górnym Śląsku trwały już dawno. Uśpiona czujność wykorzystana przez wroga. Podobnie ZL działało w Głogowie i Chrobry w Legnicy (lata temu), Wrocławianie w Wałbrzychu (ostatnio). Przykładów z lat 90 można naprawdę pokazać wiele z naszego jak i ogólnopolskiego podwórka (np. kilka flag zdobytych przez Hutnika - część z magazynów, ale kilka na tramwajach na G.Ś.)

Ja mam kilka innych pytań.
1.) Kiedyś Strzegom to był silny ośrodek pro-Wrocławski ktoś z ZL może na przestrzeni lat opisać jak to się zmieniało? (emigracja/zmiana pokoleń?)
2.) Pamiętam z małolata, że we Wrocławiu pojawiali się chłopaki z Głogowa nawet w swoich barwach, ktoś starszy stażem wie na jakiej zasadzie i co spowodowało, że przestali jeździć?
3.) Na przełomie wieków była rosnąca grupa z Dzierżoniowa na Oporowskiej. Szybko zniknęli, czy to dzięki Lechii Dz.?
4.) Czy podczas ostatniej wizyty Arki w Lubinie były obecne osoby w Wałbrzycha, czy wywieszenie przez Arkę barwy Górnika na sektorze gości w Lubinie jest dla was akceptowalne? Z tego co pamiętam jakiś czas temu gdy wisiała ona na trybunach gospodarzy musiała zniknąć razem z jeszcze jedną, jakiego klubu?
Przemoc pisze:c***, może masz rację. Za dużo dziś wypiłem.

Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki » 21.04.2014, 17:30

Rodowity_Łodzianin pisze:A to jak już jesteśmy przy tej fladze, to mógłbym prosić, żeby ktoś podał napis, który widnieje pod "SKINHEADS"? Jest to z tego co kojarzę rozwinięcie tego "skrótu" (SKINHEADS), jeżeli dobrze kojarzę to prosiłbym też o genezę tego rozwinięcia.
Stowarzyszenie Krzewienia i Nauczania Honoru Etyki Afirmacji Ducha Sportu
Obrazek

fanZL

Post autor: fanZL » 21.04.2014, 19:15

Bunio moge sie odnieśc tylko do punktu 4 - tak jest akceptowalne, zdarzył sie jeden przypadek w 2003 roku kiedy było tak jak piszesz ale póżniej a wizyt Arki było kilka wisiały już normalnie flagi Gornika, na ostatnim pucharowym meczu nie wiem czy ktoś z Górnika był obecny.

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 21.04.2014, 20:12

Na tym meczu Lubań - Leśna jakie nastawienie Łużyc i czy Leśna pozdrawiała Śląsk?
Reprezentuję siebie.

Krewki

Post autor: Krewki » 21.04.2014, 21:43

Sparta Wrocław - jak teraz wygląda kibicowsko? Charakter ekipy - są sportowcy czy tylko ultras, jeżdzą na wyjazdy? Jakie stosunki ze Śląskiem Wrocław?

Bączyński

Post autor: Bączyński » 21.04.2014, 22:10

Sparta ekipa "U",ale wieść gminna niesie,że chcieli się spotkać ze Stalą Gorzów żeby porozmawiać o zwrocie flagi.
Ze Śląskiem neutral.

ODPOWIEDZ