Kibice Made in Germany

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
noname32

Re: Kibice Made in Germany

Post autor: noname32 » 01.02.2014, 21:08

elo, mógłbyś coś napisać o Mainz?

iparts.pl
amf0508

Post autor: amf0508 » 03.02.2014, 16:36

Jakie poglądy mają kibice VFB Stuttgart?

futbolowypatriota

Post autor: futbolowypatriota » 04.02.2014, 11:28

hsv hamburg to tez lewaki ? tak jak ich sąsiedzi z st pauli?
pytam, bo ostatnio na meczu byłem hoffenheim-hsv bylem i widziałem ich flage sexmachine i jakies takie niedorajdy kolo tej flagi staly
mainz to lewaki, pewne info od kolegi co praacowal w moguncji

zurich

Post autor: zurich » 04.02.2014, 18:11

noname32 pisze:elo, mógłbyś coś napisać o Mainz?
Mainz http://www.youtube.com/watch?v=69kAXVOXIqU

Banti

Post autor: Banti » 05.02.2014, 23:48

Niemców z zachodu od pewnego czasu zdrowo popierdoliło. Werder:
Obrazek
Obrazek

Tylko czekać jak oprawę za pedofilią zrobią. Elo jak Ty możesz żyć w kraju z tak zjebanymi mieszkańcami? Kasa to nie wszystko.
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 09.02.2014, 09:50

Pytanie głównie do elo, ale myślę, że ktoś inny też może mi pomóc, podzieliłby ktoś kibiców drużyn 1 i 2 ligowych ze względu na poglądy polityczne, niektóre wiem ale nie wszystkie, a jest mi to potrzebne do pewnej rzeczy. :)

RoyalHaze

Post autor: RoyalHaze » 14.02.2014, 01:13

1925 pisze:Elo ..... te pedaly nadal mają to swoje grafitti na stadionie czy juz je zamalowali ??
[link]
Co do st pauli... widzialem ich ostatnio na meczu w Bielefeld i mimo ze Pedalska to calkiem zgrabna ekipa... w przeciwienstwie do ich lokalnych rywali (zgoda Armini) same buraki z kolczykami i c*** wie czym jeszczce...

1925

Post autor: 1925 » 16.02.2014, 00:38

Elo .... szukam i nie moge znalezc ..... jakies atrakcje dzis przed/po derbach Hamburga czy raczej spokoj we wzgl na wyjazd HSV i mecz pierwszego stp u siebie ?
:arrow:

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 20.02.2014, 19:39

[link]

Eintracht w Porto przed dzisiejszym meczem LE, szykuje się kolejny najazd..

amf0508

Post autor: amf0508 » 22.02.2014, 15:38

http://www.youtube.com/watch?v=zYtc_XE1b3Y Doping Eintrachtu w Porto. Trzeba przyznać znowu się zajebiście pokazali w Europie. Podobno 7 tys kibiców Eintrachtu na tym meczu.

KontrolaBiletów

Post autor: KontrolaBiletów » 22.02.2014, 20:55

Alemannia Achen - RW Essen

Obrazek

Cała galeria tutaj

GermanLad

Post autor: GermanLad » 23.02.2014, 13:53

Jurand ze Spychowa pisze:Pytanie głównie do elo, ale myślę, że ktoś inny też może mi pomóc, podzieliłby ktoś kibiców drużyn 1 i 2 ligowych ze względu na poglądy polityczne, niektóre wiem ale nie wszystkie, a jest mi to potrzebne do pewnej rzeczy. :)
Lewicowe: Bayern Munchen, St Pauli, Werder Bremen, Eintracht Braunschweig, Eintracht Frankfurt, FSV Mainz, Hannover 96, SC Freiburg, Fortuna Düsseldorf

Prawicowe: Dynamo Dresden, Energie Cottbus, 1860 München, Borussia Dortmund, Fc Nürnberg, Hertha Berlin, Hamburg SV

La-coste

Post autor: La-coste » 23.02.2014, 15:12

GermanLad pisze:
Jurand ze Spychowa pisze:Pytanie głównie do elo, ale myślę, że ktoś inny też może mi pomóc, podzieliłby ktoś kibiców drużyn 1 i 2 ligowych ze względu na poglądy polityczne, niektóre wiem ale nie wszystkie, a jest mi to potrzebne do pewnej rzeczy. :)
Lewicowe: Bayern Munchen, St Pauli, Werder Bremen, Eintracht Braunschweig, Eintracht Frankfurt, FSV Mainz, Hannover 96, SC Freiburg, Fortuna Düsseldorf

Prawicowe: Dynamo Dresden, Energie Cottbus, 1860 München, Borussia Dortmund, Fc Nürnberg, Hertha Berlin, Hamburg SV

o ja j****....co za typ.

Rejtan

Post autor: Rejtan » 24.02.2014, 16:57

Z jednej strony mają pedalskiego grafa i tęczowe flagi a z drugiej natrafiłem na taką fotkę, mógłby ktoś kumaty to wytłumaczyć?

Obrazek

Jarro

Post autor: Jarro » 24.02.2014, 22:30

A słyszałeś o takim czymś jak SHARP? Albo RASH?

ax88

Post autor: ax88 » 25.02.2014, 08:56

Chyba tutaj nie trzeba byc kumatym, żeby takie rzeczy wiedzieć ...

BFC09

Post autor: BFC09 » 25.02.2014, 14:52

W kazdych zachodnich ekipach przewazaja lewacy, taka moda, tak kluby naciskaja, na które naciska polityka.
We wschodnich czy to Dynamo D. czy B., Hansa, Halle, Chemnitz (!), Cottbus, Jena, Lipsk w kazdym sa ekipy który maja poglady prawicowe. W ostatnim roku chyba, (zarzad, klub) FC Union Berlin zabronil wywieszac flage CRIMARK

Obrazek

[link]

Kris66

Post autor: Kris66 » 01.03.2014, 15:44

Byłem tydzień temu na 3 meczach w Niemczech. Poniżej moje filmiki z dopingu 5 ekip. Brak tylko Energie, bo słabo wypadli. Do tego przy wyniku 0:3 zdjęli wszystkie flagi. Z kolei fani Dynama Drezno po przegranym meczu 1:2 nie pozwolili swoim piłkarzom podejść do swojego sektora. Dziwne klimaty.

1. Erzgebirge (Wismut) Aue, to moje odkrycie. Super doping w Cottbus https://www.youtube.com/watch?v=yo_LfwWXdK4

2. Dynamo Drezno u siebie z Sankt Pauli. Super, choć to tylko II liga (i chyba spadną) https://www.youtube.com/watch?v=UHHPDN0UmTw

3. FC Sankt Pauli w Dreźnie super się zaprezentowali. Na filmie słabo ich widać i słychać, bo siedziałem daleko od nich i trudno się przebić przez 28 tys. miejscowych.
https://www.youtube.com/watch?v=Fl5lcCAB0B8

4. SV Darmstadt 98, to tylko III liga, ale nieźle wypadli w Chemnitz
https://www.youtube.com/watch?v=1ttFUVUEQ-M

5. Fani Chemnitzer FC u siebie przyzwoicie, jak na III ligę
https://www.youtube.com/watch?v=qvAGusoxuZI
[link]

.:FC*SP:.

Post autor: .:FC*SP:. » 04.03.2014, 20:43

Jedna z najlepszych opraw ostatnich lat: SV Werder Bremen - h$v

-> http://www.youtube.com/watch?v=BTUgKNXjjaM

zmontowana przez "Hansestadt Bremen Crew" (HBC) i "Wanderers Bremen" (WB'07)
(wróble cwierkaja, ze kosztowala okolo € 45.000,-)

Tlumaczenie textów:

"Sto lat jak w bajce – tylko SVW – HBC - WB07 - DaZke
Przybyliśmy, zauważyliśmy…(po prawej strone „Muzykanci z Bremy*“)
i…(muzykanci kontaktują się z „cfhh“)
wygraliśmy! (kontakt kończy się wyrzuceniem, jak wiadomo z końca bajki)
a morał z tej historii
Brema jest zajebista, Hamburg nie! Dazke!**

Tlumaczenie pointy:

* [link]

**DaZke (zamiast danke) pochodzi z nieudanej oprawy Hamburczyków: kopę lat temu kogoś tam chcieli pożegnać i przygotowali pięć flag na pięć sektorów i flagę z literą N źle (ro)zwineli, no i wyszło z tego daZke.
„Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny lub po polowaniu“ – Otto von Bismarck
„Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny i po meczu piłki nożnej“ - ja

Post autor: .:FC*SP:. » 04.03.2014, 20:57

.:FC*SP:. pisze:Jedna z najlepszych opraw ostatnich lat: SV Werder Bremen - h$v

-> http://www.youtube.com/watch?v=BTUgKNXjjaM

zmontowana przez "Hansestadt Bremen Crew" (HBC) i "Wanderers Bremen" (WB'07)
(wróble cwierkaja, ze kosztowala okolo € 45.000,-)

Tlumaczenie textów:

"Sto lat jak w bajce – tylko SVW – HBC - WB07 - DaZke
Przybyliśmy, zauważyliśmy…(po prawej strone „Muzykanci z Bremy*“)
i…(muzykanci kontaktują się z „cfhh“)
wygraliśmy! (kontakt kończy się wyrzuceniem, jak wiadomo z końca bajki)
a morał z tej historii
Brema jest zajebista, Hamburg nie! Dazke!**

Tlumaczenie pointy:

* [link]

**DaZke (zamiast danke) pochodzi z nieudanej oprawy Hamburczyków: kopę lat temu kogoś tam chcieli pożegnać i przygotowali pięć flag na pięć sektorów i flagę z literą N źle (ro)zwineli, no i wyszło z tego daZke.
Edyta poprawia blad w tlumaczeniu textów:

nie "Sto lat" tylko "Sto meczy" (nie moge uzyc slowa 'derby', wiec mecz ligowy nr 100...
„Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny lub po polowaniu“ – Otto von Bismarck
„Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny i po meczu piłki nożnej“ - ja

Banti

Post autor: Banti » 05.03.2014, 22:56

Poważnie wróble ćwierkały o 45 kafli ojro za oprawę? Wow! Podnieciłeś się chłopak. Całujące się pedały też były, jak to mają w tradycji te werdery?
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!

Post autor: .:FC*SP:. » 06.03.2014, 17:04

Nie, nie podniecilem sie, chlopczyku.
Laut Abendblatt soll das ganze circa 45.000 € gekostet haben
zrodlo: [link] ,bo to wlasnie te wróble...

REC

Post autor: REC » 08.03.2014, 08:57

Banti pisze: Całujące się pedały też były, jak to mają w tradycji te werdery?
Były , ale tym razem nie na oprawie ;-)

Ronnie The Rocket

Post autor: Ronnie The Rocket » 08.03.2014, 22:20

@elo
Tak mi sie przypomnialo. Ogladalem urywkami Schalke - Real i bardzo dobrze byly widoczne flagi Hamburga i Dusseldorfu w barwach S04. TO jakies porzadne fc czy to na zasadzie 5 januszy jezdzi to se zrobimy flage i wywiesimy, bo nam nikt nie zabroni?

Pierre89

Post autor: Pierre89 » 09.03.2014, 00:39

A właśnie Schalke to jakie ma poglądy bo tak samo jak wyżej spoglądałem na mecz i ujrzałem również tęczową flagę. Oni tam mają własne sektory czy co?.

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 09.03.2014, 12:29

Pierre89 pisze:A właśnie Schalke to jakie ma poglądy bo tak samo jak wyżej spoglądałem na mecz i ujrzałem również tęczową flagę. Oni tam mają własne sektory czy co?.
Z tego co wiem, to dwóch członków ich 'ekipy' są pedałami ;-) więc wiadomo.

elo1312

Post autor: elo1312 » 11.03.2014, 13:02

Ronnie The Rocket pisze:@elo
Tak mi sie przypomnialo. Ogladalem urywkami Schalke - Real i bardzo dobrze byly widoczne flagi Hamburga i Dusseldorfu w barwach S04. TO jakies porzadne fc czy to na zasadzie 5 januszy jezdzi to se zrobimy flage i wywiesimy, bo nam nikt nie zabroni?
To flagi piknikow. Na arenie S04 duzo takich piknikowych flag S04 zobaczysz (Düsseldorf, Berlin, Hamburg, München, Köln a nawet Dortmund).
Pierre89 pisze:A właśnie Schalke to jakie ma poglądy bo tak samo jak wyżej spoglądałem na mecz i ujrzałem również tęczową flagę. Oni tam mają własne sektory czy co?.
Tez ta flage widzialem, ale wisiala ona na glowna/prosta trybune a nie w mlynie. A wiadomo ze na zachodzie to w d**** maja, jakie flagi sie ktos poza mlynem wywiesza. Widac tam bylo tez flagi Bosnii, USA itp.
Jurand ze Spychowa pisze:

Z tego co wiem, to dwóch członków ich 'ekipy' są pedałami ;-) więc wiadomo.
Mylis Schalke z Bielefeldem (i to w ekipie raczej w prawa strone zorientowana a jednak ... tak jak juz to BlickfangUltra nazwal swiat nie jest bialo-czarny ...). Jurand to chyba ty tu prosiles zebym poglady z wszystkich ekip z 1-2.ligi napisac mogl. Ogolnie temat pogladow nie jest taki prosty, ale dosyc dlugi i troche skomplikowany i przez to raczej sensu nie ma sie bardziej gleboko rozpisywac, gdy na ten temat sie napisac moglo cala ksiazke. Nieraz rozne ekipy jednego klubu rozne poglady miec moga. Juz nie mowiac o takich kwiatek jak A.Bielefeld (ekipa raczej po prawej stronie a w Ultrasce 2 pedaly i 1 mulat), albo Carl-Zeiss Jena, ekipa U po lewej stronie a ich nieliczna grupa h po prawej stronie a takich kiwatek sie znajdzie duzo. Ostatnio sie teraz moda narobila na okreslenie ´´jestesmy apolityczni lecz przeciwko nazioli ale byc przeciwko rasyzm, nazism uwazamy za normalne ludzkie myslenie´´ i wielu ekip (szczegolnie U) sie wlasnie tak okresla ...

Aha, jeszcze co do pytania od 1925 to nic ciekawego sie nie wydarzylo i ogolnie malo kto na miniderbach Hamburgu z strony HSV obecny byl. Za to do kilka mniejszych incydentow doszlo w HSV - Bayern, i z osobami U Bayernu (Schickeria to zgoda od Sankt Pauli) i z starszyzna h Bayernu. Pierwsze starcia juz w przednoc meczu gdy starszyzna h München nocowala w Hamburgu i smigala sobie po Kiez.

Pozdro

ps.Wybaczce chlopaki ale jakby co to napiszcie PW, bo ogolnie mi sie juz w tym temacie pisac nie chce czytajac takie wpisy jak ostatnio od GermanLad czy tez Rejtan to juz sie nawet w temacie zagladac nie chce.
Obrazek BO Z KOLOROWYCH TYLKO TELEWIZORY!!

Hujtras

Post autor: Hujtras » 28.03.2014, 02:14

Opisze ktoś ekipę SSV Reutlingen?

Merlin

Post autor: Merlin » 29.03.2014, 19:58

Korzystając z okazji, że aktualnie przebywam na wyjeździe służbowym w okolicach Stuttgartu, postanowiłem przejść się na mecz Vfb - BVB. Mecz sam w sobie bardzo fajny, ale że wynik mi zwisał koło c**** i nie dla emocji sportowych tam poszedłem, to skupiłem się głównie na aspektach kibicowskich. Uprzedzając fakty napiszę tylko tyle, że wiedziałem, że zachodnia Europa pod względem kibicowskim to piknik, ale takiej patologii, to się jednak nie spodziewałem. Zaczęło się już w kolejce podmiejskiej, gdzie z mojej stacji ruszyło sporo kibiców Vfb. Ku mojemu zdziwieniu, po drodze dosiadali się również kibice BVB. Oczywiście totalne zero spiny u jednych, jak i drugich. Po dojściu w okolice stadionu, kolejne zdziwko, bo wszyscy zapierdalają w browarami w rękach, przy wszechobecnej Policji (to akurat chętnie bym widział u nas). Pod samym stadionem generalnie jeden wielki Piknik Country Mrągowo połączony z jakimś ku*** Loveparade. Wymieszani kibice obu drużyn walą (często wspólnie) browary i wpierdalają giętą. Zero śpiewów czy innych, oprócz barw, oznak tego, że za chwilę mecz. Od c**** mieszanych par, czyli chłopak w koszulce BVB idący za rękę z dziewczyną w koszulce Vfb (albo odwrotnie). Myślałem, że przynajmniej podczas meczu coś konkretnego pokażą, bo w końcu fajny, zadaszony stadion na 60 tys. ludzi, więc jakiegoś niezłego pierdolnięcia powinienem się spodziewać. Niestety. Poziom dopingu raczej słaby u obu ekip. BVB przez 80 minut katowała na zmianę dwie kilkunastosekundowe przyśpiewki, z częstotliwością co 10 minut. Dopiero pod koniec dorzucili coś innego ze swojego repertuaru. Vfb wg mnie, trochę lepiej, ale jak na taką liczbę w młynie, to też blado. Obie ekipy ratowały ich liczby, ale na pewno nie jakość dopingu. Jestem pewny, że gdyby jakaś topowa polska drużyna zagrała z takimi niemiaszkami mecz, gdzie na stadionie byłoby po równo kibiców, to z Helmutów nie było by co zbierać po 15 minutach dopingowania. Nie mówię, że na stadionie było cicho, ale po takiej liczbie ludzi spodziewałem się dużo więcej.
Generalnie jestem zniesmaczony tym co zobaczyłem. Od zajebania wyżelowanych wynalazków w rurkach, itp. Żadnych aspektów "h" nie zauważyłem. Nie wiem, czy ekipy mocnych wrażeń Vfb i BVB omijają stadiony, ale jeśli nie, to stwierdzam, że pierwsza lepsza polska ekipa z I czy II ligi rozpętała by tam piekło, gdyby doszło do jakiegoś avanti.
Jeśli tak ma być za parę lat u nas, to czeka nas kibolski armagedon.

Pierre89

Post autor: Pierre89 » 30.03.2014, 00:12

Mój brat był właśnie w Niemczech chyba z 3 tygodnie temu, na Schalke04- Hoffenheim i co stwierdził że tam jest zajebiście ze święto i tak dalej a że u nas patalogia co się po i przed meczem dzieje.

ax88

Post autor: ax88 » 30.03.2014, 13:21

Tam po prostu jest tylu kibiców, że cięzko to ogarnac i ekipy idą swoim torem, a pikniki swoim ... przeciez jak Schalke gra z BVB to pikniki siedzą obok siebie, a pozniej w gazetach piszą ze były starcia pomiedzy ekipami. Dla nich wyjazd to bardziej impreza, piknik, a mecz jest jedną z jego czesci, u nas mecz to głowny punkt programu ... zresztą ciezko, żeby taki nie był skoro jedzie sie spod stadionu na stadion, kordon prowadzony jest przez jakies pola, wiec gdzie czas i miejsce browarzyc na miescie

ojtamojtam

Post autor: ojtamojtam » 30.03.2014, 15:51

a na ręczną i siatkówkę też z bratem jeździcie? tam zajebisty klimat jest podobny co na szalke, wiec z bratem tam uderzajcie.

tomatek

Post autor: tomatek » 31.03.2014, 20:07

Merlin pisze:Korzystając z okazji, że aktualnie przebywam na wyjeździe służbowym w okolicach Stuttgartu, postanowiłem przejść się na mecz Vfb - BVB. Mecz sam w sobie bardzo fajny, ale że wynik mi zwisał koło c**** i nie dla emocji sportowych tam poszedłem, to skupiłem się głównie na aspektach kibicowskich. Uprzedzając fakty napiszę tylko tyle, że wiedziałem, że zachodnia Europa pod względem kibicowskim to piknik, ale takiej patologii, to się jednak nie spodziewałem. Zaczęło się już w kolejce podmiejskiej, gdzie z mojej stacji ruszyło sporo kibiców Vfb. Ku mojemu zdziwieniu, po drodze dosiadali się również kibice BVB. Oczywiście totalne zero spiny u jednych, jak i drugich. Po dojściu w okolice stadionu, kolejne zdziwko, bo wszyscy zapierdalają w browarami w rękach, przy wszechobecnej Policji (to akurat chętnie bym widział u nas). Pod samym stadionem generalnie jeden wielki Piknik Country Mrągowo połączony z jakimś ku*** Loveparade. Wymieszani kibice obu drużyn walą (często wspólnie) browary i wpierdalają giętą. Zero śpiewów czy innych, oprócz barw, oznak tego, że za chwilę mecz. Od c**** mieszanych par, czyli chłopak w koszulce BVB idący za rękę z dziewczyną w koszulce Vfb (albo odwrotnie). Myślałem, że przynajmniej podczas meczu coś konkretnego pokażą, bo w końcu fajny, zadaszony stadion na 60 tys. ludzi, więc jakiegoś niezłego pierdolnięcia powinienem się spodziewać. Niestety. Poziom dopingu raczej słaby u obu ekip. BVB przez 80 minut katowała na zmianę dwie kilkunastosekundowe przyśpiewki, z częstotliwością co 10 minut. Dopiero pod koniec dorzucili coś innego ze swojego repertuaru. Vfb wg mnie, trochę lepiej, ale jak na taką liczbę w młynie, to też blado. Obie ekipy ratowały ich liczby, ale na pewno nie jakość dopingu. Jestem pewny, że gdyby jakaś topowa polska drużyna zagrała z takimi niemiaszkami mecz, gdzie na stadionie byłoby po równo kibiców, to z Helmutów nie było by co zbierać po 15 minutach dopingowania. Nie mówię, że na stadionie było cicho, ale po takiej liczbie ludzi spodziewałem się dużo więcej.
Generalnie jestem zniesmaczony tym co zobaczyłem. Od zajebania wyżelowanych wynalazków w rurkach, itp. Żadnych aspektów "h" nie zauważyłem. Nie wiem, czy ekipy mocnych wrażeń Vfb i BVB omijają stadiony, ale jeśli nie, to stwierdzam, że pierwsza lepsza polska ekipa z I czy II ligi rozpętała by tam piekło, gdyby doszło do jakiegoś avanti.
Jeśli tak ma być za parę lat u nas, to czeka nas kibolski armagedon.
BVB zbojkotowało mecz ze względu na duże ceny biletów i dlatego mogleś być tak zdziwiony nieogarniętym dopingiem ze strony Dortmundu, ponieważ 100 % było piknkików . Borussia wsparała w tym czasie swoje rezerwy.

Merlin

Post autor: Merlin » 31.03.2014, 20:22

No może to by sporo wyjaśniało, bo było ich w klatce i sąsiadujących sektorach spokojnie ze 3 tys.+ sporo rozsianych po stadionie, a doping jak u nas na dobrym meczu w II lidze.

krzysiek

Post autor: krzysiek » 01.04.2014, 15:45

Ja jestem w Monachium od wczoraj na delegacji i wlasnie zaczalem szukac meczyku na weekend. Moze ktos ma jakies propozycje?
Cokolwiek interesujacego kibicowko w promieniu 150 km?
DWA KLUBY-DWA MIASTA-JEDNA PRZYJAŹŃ
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC & BKS BIELSKO

Ultra2012

Post autor: Ultra2012 » 03.04.2014, 13:37

Jak wygląda możliwość kupna biletu w dniu meczu na Herthe Berlin? komplet mają co mecz? Planowałem wybrać się na Hertha - Brunszwik i w sprzedaży internetowej pozostało bardzo mało miejsc. Zastanawiam się czy to tylko do neta rzucili tak małą pule biletów czy wszystkie są naprawdę wykupione. Jeszcze jedna rzecz, trzeba mieć jakieś karty kibica czy coś w tym stylu?

La-coste

Post autor: La-coste » 04.04.2014, 21:53

krzysiek pisze:Ja jestem w Monachium od wczoraj na delegacji i wlasnie zaczalem szukac meczyku na weekend. Moze ktos ma jakies propozycje?
Cokolwiek interesujacego kibicowko w promieniu 150 km?
Nie chcę Cię zasmucać, ale trafiłeś na najhujowszy kibicowsko region w Niemczech(Bawaria).
Jak dla mnie to poza Nurnbergiem, nic ciekawego nie ma.

Owszem, jest tam troche tych ekip m.in Bayern, 1860 M, Ingolstadt, Augsburg, wspomniany wczesniej Nurnberg, Regensburg, ale to nic nadzwyczajnego.Większą sympatia i szacunkiem darzę grający gdzieś w Oberlidze SSV Ulm niż te I,II-ligowe chłamy.

Szkoda, że Austra Salzburg gra w wieśniackiej lidze, bo z Monachium jest tam jakies 150km, i gdyby grali w Bundeslidze, napewno moglbys trafic na lepszy mecz niz w Bawarii.

Pozdro.

krzysiek

Post autor: krzysiek » 05.04.2014, 15:31

a to opierdole jakis wurszt i schleje sie Erdingerem....jesli chodzi o piwko to jednek chyba najlepszy kawalek niemiec. Dzieki za info
DWA KLUBY-DWA MIASTA-JEDNA PRZYJAŹŃ
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC & BKS BIELSKO

Wells

Post autor: Wells » 09.04.2014, 13:26

Rot-Weiss Essen - MSV Duisburg 08.04.2014

[link]

Ultra1312Style

Post autor: Ultra1312Style » 09.04.2014, 15:07

Obszerna fotorelacja z wczorajszego meczu w Essen.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 737&type=1
Obrazek
www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką

ODPOWIEDZ