Kibice Made in Germany
Moderator: Automoderation
-
Ronnie The Rocket
Re: Kibice Made in Germany
@elo
Tak mi sie przypomnialo. Ogladalem urywkami Schalke - Real i bardzo dobrze byly widoczne flagi Hamburga i Dusseldorfu w barwach S04. TO jakies porzadne fc czy to na zasadzie 5 januszy jezdzi to se zrobimy flage i wywiesimy, bo nam nikt nie zabroni?
Tak mi sie przypomnialo. Ogladalem urywkami Schalke - Real i bardzo dobrze byly widoczne flagi Hamburga i Dusseldorfu w barwach S04. TO jakies porzadne fc czy to na zasadzie 5 januszy jezdzi to se zrobimy flage i wywiesimy, bo nam nikt nie zabroni?
A właśnie Schalke to jakie ma poglądy bo tak samo jak wyżej spoglądałem na mecz i ujrzałem również tęczową flagę. Oni tam mają własne sektory czy co?.
To flagi piknikow. Na arenie S04 duzo takich piknikowych flag S04 zobaczysz (Düsseldorf, Berlin, Hamburg, München, Köln a nawet Dortmund).Ronnie The Rocket pisze:@elo
Tez ta flage widzialem, ale wisiala ona na glowna/prosta trybune a nie w mlynie. A wiadomo ze na zachodzie to w d**** maja, jakie flagi sie ktos poza mlynem wywiesza. Widac tam bylo tez flagi Bosnii, USA itp.Pierre89 pisze:A właśnie Schalke to jakie ma poglądy bo tak samo jak wyżej spoglądałem na mecz i ujrzałem również tęczową flagę. Oni tam mają własne sektory czy co?.
Mylis Schalke z Bielefeldem (i to w ekipie raczej w prawa strone zorientowana a jednak ... tak jak juz to BlickfangUltra nazwal swiat nie jest bialo-czarny ...). Jurand to chyba ty tu prosiles zebym poglady z wszystkich ekip z 1-2.ligi napisac mogl. Ogolnie temat pogladow nie jest taki prosty, ale dosyc dlugi i troche skomplikowany i przez to raczej sensu nie ma sie bardziej gleboko rozpisywac, gdy na ten temat sie napisac moglo cala ksiazke. Nieraz rozne ekipy jednego klubu rozne poglady miec moga. Juz nie mowiac o takich kwiatek jak A.Bielefeld (ekipa raczej po prawej stronie a w Ultrasce 2 pedaly i 1 mulat), albo Carl-Zeiss Jena, ekipa U po lewej stronie a ich nieliczna grupa h po prawej stronie a takich kiwatek sie znajdzie duzo. Ostatnio sie teraz moda narobila na okreslenie ´´jestesmy apolityczni lecz przeciwko nazioli ale byc przeciwko rasyzm, nazism uwazamy za normalne ludzkie myslenie´´ i wielu ekip (szczegolnie U) sie wlasnie tak okresla ...Jurand ze Spychowa pisze:
Z tego co wiem, to dwóch członków ich 'ekipy' są pedałami ;-) więc wiadomo.
Aha, jeszcze co do pytania od 1925 to nic ciekawego sie nie wydarzylo i ogolnie malo kto na miniderbach Hamburgu z strony HSV obecny byl. Za to do kilka mniejszych incydentow doszlo w HSV - Bayern, i z osobami U Bayernu (Schickeria to zgoda od Sankt Pauli) i z starszyzna h Bayernu. Pierwsze starcia juz w przednoc meczu gdy starszyzna h München nocowala w Hamburgu i smigala sobie po Kiez.
Pozdro
ps.Wybaczce chlopaki ale jakby co to napiszcie PW, bo ogolnie mi sie juz w tym temacie pisac nie chce czytajac takie wpisy jak ostatnio od GermanLad czy tez Rejtan to juz sie nawet w temacie zagladac nie chce.
Opisze ktoś ekipę SSV Reutlingen?
Korzystając z okazji, że aktualnie przebywam na wyjeździe służbowym w okolicach Stuttgartu, postanowiłem przejść się na mecz Vfb - BVB. Mecz sam w sobie bardzo fajny, ale że wynik mi zwisał koło c**** i nie dla emocji sportowych tam poszedłem, to skupiłem się głównie na aspektach kibicowskich. Uprzedzając fakty napiszę tylko tyle, że wiedziałem, że zachodnia Europa pod względem kibicowskim to piknik, ale takiej patologii, to się jednak nie spodziewałem. Zaczęło się już w kolejce podmiejskiej, gdzie z mojej stacji ruszyło sporo kibiców Vfb. Ku mojemu zdziwieniu, po drodze dosiadali się również kibice BVB. Oczywiście totalne zero spiny u jednych, jak i drugich. Po dojściu w okolice stadionu, kolejne zdziwko, bo wszyscy zapierdalają w browarami w rękach, przy wszechobecnej Policji (to akurat chętnie bym widział u nas). Pod samym stadionem generalnie jeden wielki Piknik Country Mrągowo połączony z jakimś ku*** Loveparade. Wymieszani kibice obu drużyn walą (często wspólnie) browary i wpierdalają giętą. Zero śpiewów czy innych, oprócz barw, oznak tego, że za chwilę mecz. Od c**** mieszanych par, czyli chłopak w koszulce BVB idący za rękę z dziewczyną w koszulce Vfb (albo odwrotnie). Myślałem, że przynajmniej podczas meczu coś konkretnego pokażą, bo w końcu fajny, zadaszony stadion na 60 tys. ludzi, więc jakiegoś niezłego pierdolnięcia powinienem się spodziewać. Niestety. Poziom dopingu raczej słaby u obu ekip. BVB przez 80 minut katowała na zmianę dwie kilkunastosekundowe przyśpiewki, z częstotliwością co 10 minut. Dopiero pod koniec dorzucili coś innego ze swojego repertuaru. Vfb wg mnie, trochę lepiej, ale jak na taką liczbę w młynie, to też blado. Obie ekipy ratowały ich liczby, ale na pewno nie jakość dopingu. Jestem pewny, że gdyby jakaś topowa polska drużyna zagrała z takimi niemiaszkami mecz, gdzie na stadionie byłoby po równo kibiców, to z Helmutów nie było by co zbierać po 15 minutach dopingowania. Nie mówię, że na stadionie było cicho, ale po takiej liczbie ludzi spodziewałem się dużo więcej.
Generalnie jestem zniesmaczony tym co zobaczyłem. Od zajebania wyżelowanych wynalazków w rurkach, itp. Żadnych aspektów "h" nie zauważyłem. Nie wiem, czy ekipy mocnych wrażeń Vfb i BVB omijają stadiony, ale jeśli nie, to stwierdzam, że pierwsza lepsza polska ekipa z I czy II ligi rozpętała by tam piekło, gdyby doszło do jakiegoś avanti.
Jeśli tak ma być za parę lat u nas, to czeka nas kibolski armagedon.
Generalnie jestem zniesmaczony tym co zobaczyłem. Od zajebania wyżelowanych wynalazków w rurkach, itp. Żadnych aspektów "h" nie zauważyłem. Nie wiem, czy ekipy mocnych wrażeń Vfb i BVB omijają stadiony, ale jeśli nie, to stwierdzam, że pierwsza lepsza polska ekipa z I czy II ligi rozpętała by tam piekło, gdyby doszło do jakiegoś avanti.
Mój brat był właśnie w Niemczech chyba z 3 tygodnie temu, na Schalke04- Hoffenheim i co stwierdził że tam jest zajebiście ze święto i tak dalej a że u nas patalogia co się po i przed meczem dzieje.
Tam po prostu jest tylu kibiców, że cięzko to ogarnac i ekipy idą swoim torem, a pikniki swoim ... przeciez jak Schalke gra z BVB to pikniki siedzą obok siebie, a pozniej w gazetach piszą ze były starcia pomiedzy ekipami. Dla nich wyjazd to bardziej impreza, piknik, a mecz jest jedną z jego czesci, u nas mecz to głowny punkt programu ... zresztą ciezko, żeby taki nie był skoro jedzie sie spod stadionu na stadion, kordon prowadzony jest przez jakies pola, wiec gdzie czas i miejsce browarzyc na miescie
-
ojtamojtam
a na ręczną i siatkówkę też z bratem jeździcie? tam zajebisty klimat jest podobny co na szalke, wiec z bratem tam uderzajcie.
BVB zbojkotowało mecz ze względu na duże ceny biletów i dlatego mogleś być tak zdziwiony nieogarniętym dopingiem ze strony Dortmundu, ponieważ 100 % było piknkików . Borussia wsparała w tym czasie swoje rezerwy.Merlin pisze:Korzystając z okazji, że aktualnie przebywam na wyjeździe służbowym w okolicach Stuttgartu, postanowiłem przejść się na mecz Vfb - BVB. Mecz sam w sobie bardzo fajny, ale że wynik mi zwisał koło c**** i nie dla emocji sportowych tam poszedłem, to skupiłem się głównie na aspektach kibicowskich. Uprzedzając fakty napiszę tylko tyle, że wiedziałem, że zachodnia Europa pod względem kibicowskim to piknik, ale takiej patologii, to się jednak nie spodziewałem. Zaczęło się już w kolejce podmiejskiej, gdzie z mojej stacji ruszyło sporo kibiców Vfb. Ku mojemu zdziwieniu, po drodze dosiadali się również kibice BVB. Oczywiście totalne zero spiny u jednych, jak i drugich. Po dojściu w okolice stadionu, kolejne zdziwko, bo wszyscy zapierdalają w browarami w rękach, przy wszechobecnej Policji (to akurat chętnie bym widział u nas). Pod samym stadionem generalnie jeden wielki Piknik Country Mrągowo połączony z jakimś ku*** Loveparade. Wymieszani kibice obu drużyn walą (często wspólnie) browary i wpierdalają giętą. Zero śpiewów czy innych, oprócz barw, oznak tego, że za chwilę mecz. Od c**** mieszanych par, czyli chłopak w koszulce BVB idący za rękę z dziewczyną w koszulce Vfb (albo odwrotnie). Myślałem, że przynajmniej podczas meczu coś konkretnego pokażą, bo w końcu fajny, zadaszony stadion na 60 tys. ludzi, więc jakiegoś niezłego pierdolnięcia powinienem się spodziewać. Niestety. Poziom dopingu raczej słaby u obu ekip. BVB przez 80 minut katowała na zmianę dwie kilkunastosekundowe przyśpiewki, z częstotliwością co 10 minut. Dopiero pod koniec dorzucili coś innego ze swojego repertuaru. Vfb wg mnie, trochę lepiej, ale jak na taką liczbę w młynie, to też blado. Obie ekipy ratowały ich liczby, ale na pewno nie jakość dopingu. Jestem pewny, że gdyby jakaś topowa polska drużyna zagrała z takimi niemiaszkami mecz, gdzie na stadionie byłoby po równo kibiców, to z Helmutów nie było by co zbierać po 15 minutach dopingowania. Nie mówię, że na stadionie było cicho, ale po takiej liczbie ludzi spodziewałem się dużo więcej.
No może to by sporo wyjaśniało, bo było ich w klatce i sąsiadujących sektorach spokojnie ze 3 tys.+ sporo rozsianych po stadionie, a doping jak u nas na dobrym meczu w II lidze.
Ja jestem w Monachium od wczoraj na delegacji i wlasnie zaczalem szukac meczyku na weekend. Moze ktos ma jakies propozycje?
Cokolwiek interesujacego kibicowko w promieniu 150 km?
Jak wygląda możliwość kupna biletu w dniu meczu na Herthe Berlin? komplet mają co mecz? Planowałem wybrać się na Hertha - Brunszwik i w sprzedaży internetowej pozostało bardzo mało miejsc. Zastanawiam się czy to tylko do neta rzucili tak małą pule biletów czy wszystkie są naprawdę wykupione. Jeszcze jedna rzecz, trzeba mieć jakieś karty kibica czy coś w tym stylu?
Nie chcę Cię zasmucać, ale trafiłeś na najhujowszy kibicowsko region w Niemczech(Bawaria).krzysiek pisze:Ja jestem w Monachium od wczoraj na delegacji i wlasnie zaczalem szukac meczyku na weekend. Moze ktos ma jakies propozycje?
Jak dla mnie to poza Nurnbergiem, nic ciekawego nie ma.
Owszem, jest tam troche tych ekip m.in Bayern, 1860 M, Ingolstadt, Augsburg, wspomniany wczesniej Nurnberg, Regensburg, ale to nic nadzwyczajnego.Większą sympatia i szacunkiem darzę grający gdzieś w Oberlidze SSV Ulm niż te I,II-ligowe chłamy.
Szkoda, że Austra Salzburg gra w wieśniackiej lidze, bo z Monachium jest tam jakies 150km, i gdyby grali w Bundeslidze, napewno moglbys trafic na lepszy mecz niz w Bawarii.
Pozdro.
a to opierdole jakis wurszt i schleje sie Erdingerem....jesli chodzi o piwko to jednek chyba najlepszy kawalek niemiec. Dzieki za info
-
Ultra1312Style
- Kontakt:
Obszerna fotorelacja z wczorajszego meczu w Essen.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 737&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 737&type=1
MAM DO SPRZEDANIA NOWY T-SHIRT "ANTY" KAISERSLAUTERN.
Idealny dla kibiców niemieckiej sceny kibicowskiej a w szczególności dla fanów VFB Sttutgart i Eintracht Frankfurt bo oni chyba mają największe kosy z K'lautern :) Rozmiar to męskie S - ewentualnie dla kobitki jako unisex też się nada :)

Idealny dla kibiców niemieckiej sceny kibicowskiej a w szczególności dla fanów VFB Sttutgart i Eintracht Frankfurt bo oni chyba mają największe kosy z K'lautern :) Rozmiar to męskie S - ewentualnie dla kobitki jako unisex też się nada :)

YNWA w wykonaniu kibiców Borussi. W ten sposób uczcili 96 ofiar wypadku na Hillsborough
http://kibole24.pl/film/228/ynwa_w_wyko ... russi.html
http://kibole24.pl/film/228/ynwa_w_wyko ... russi.html
La-coste a co powiedz na temat meczy Tsv 1860-VfL Bochum lub Ingolstadt - Energie Cottbus , można się spodziewać jakiś wyjątkowych mobilizacji ze strony kibiców gości w/w spotkaniach?
Szczerze w to wątpie, chociaż życie nauczyło mnie, że niczego nie można byc pewnym :D60sekund pisze:La-coste a co powiedz na temat meczy Tsv 1860-VfL Bochum lub Ingolstadt - Energie Cottbus , można się spodziewać jakiś wyjątkowych mobilizacji ze strony kibiców gości w/w spotkaniach?
Ale obiektywnie patrzac, nie spodziewalbym sie tam czegokolwiek.
Cottbus na 99.9% leci do 3 ligi, Ingolstadt nic specjalnego nie prezentuje.
TSV - Bochum, dla mnie to bedzie mecz bez historii.
Bochum ma zgodę z Bayernem, więc chyba może być ciekawie.
Ad.5 Gruzińska scena ?? Buahahaha, nie rozśmieszaj mnie :-)
-
pangrzegorz1975
chuligany toczcie na privie sobie swoje wojenki....
Czy ideologia Gender na niemieckich stadionach jest z gory narzucona? W jaki sposob reaguja kibice klubow o prawicowych pogladach?
Wznosza okrzyki lub probuja robic oprawy antyGenderowe?
Na ktorych stadionach Bundesligi teczowe flagi homosiow z Gender sie nie pojawily?
Strona przyklejona z innego postu.
http://fussballfansgegenhomophobie.blogsport.de/
Wznosza okrzyki lub probuja robic oprawy antyGenderowe?
Na ktorych stadionach Bundesligi teczowe flagi homosiow z Gender sie nie pojawily?
Strona przyklejona z innego postu.
http://fussballfansgegenhomophobie.blogsport.de/
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 8849_n.jpg dynamo drezno eintrahct frankfurt....ciekawa flaga ...w sumie nie rozumiem przekazu heh
W sobote ciekawy wg mnie mecz Carl Zeiss Jena- Dynamo Berlin jak między nimi wyglądaja relacje Kosa?
Bardzo ciekawy.BFC wróciło do 4 ligi po kilkunastu latach grania na jakiś wsiach, wiec bedą jeździć dobrze cały sezon pewnie, tym bardziej że przeciwników maja ciekawych :-)
Do Jeny maja jakies 300km a zainteresowań na bilety było ok.3 tysi.
Niestety Jena wysłała do Berlina tylko tysiąc, więc zapewne tylu ich będzie czyli komplet.
Do Jeny maja jakies 300km a zainteresowań na bilety było ok.3 tysi.
Niestety Jena wysłała do Berlina tylko tysiąc, więc zapewne tylu ich będzie czyli komplet.
1300 biletów dokladnie
tutaj kilka zdjec z meczu
http://www.turus.net/sport/fussball/790 ... adies.html
Klub przed sezonem poinformowal, ze Regionalliga (4 liga) jest tylko przystankiem do 3. Bundesligi
kilka meczów zapowiada sie kibicowsko napewno ciekawo, jest kilka druzyn z DDR-Oberliga (ichniejsza ekstraklasa)
tutaj kilka zdjec z meczu
http://www.turus.net/sport/fussball/790 ... adies.html
Klub przed sezonem poinformowal, ze Regionalliga (4 liga) jest tylko przystankiem do 3. Bundesligi
kilka meczów zapowiada sie kibicowsko napewno ciekawo, jest kilka druzyn z DDR-Oberliga (ichniejsza ekstraklasa)
Czy na terenie Niemiec można dostać mandat za posiadanie pirotechniki przy sobie ? jak tak to ile ?
jutro w Berlinie male derby, Dynamo-Union II
Niestety terminy pierwszej druzyny Union (druga liga) sa zawsze ustawione w ten sam dzien co spotkania (z Dynamem, tak od lat jezeli graja w jednej lidze) drugiej druzyny z odwiecznym rywalem za czasów DDRowa.
Niestety terminy pierwszej druzyny Union (druga liga) sa zawsze ustawione w ten sam dzien co spotkania (z Dynamem, tak od lat jezeli graja w jednej lidze) drugiej druzyny z odwiecznym rywalem za czasów DDRowa.
-
piknik_janusz
Siemanko panowie. We wrześniu będę w Niemczech służbowo. Uderzam na Berlin, dostałem już od swojej kobiety bilet (a właściwie to invoice bo bilet odbiera się 2h przed meczem na stadionie) na mecz Hertha - Mainz i mam takie pytanie. Na pierwszy rzut oka to jest sektor (34.2) nad młynem Herthy (Ostkurve) ale wbiłem na ich stronkę i czytam:
2. Czy to co jest nad Ostkurve też napierdala doping i nie ma tam pikników?
3. Visiting supporters to się odnosi do kiboli z Mainz tak?
Sorry za te pytania, ale świeżak jestem kompletny, piknik i stadionowy chlejus, nigdy się nie bratałem z żadną z ekip, bo z rodziny nikt nie wkręcił, a jak zacząłem interesować się meczami to ciągłe przeprowadzki...
Jeszcze mam taką kwestię do bardziej doświadczonych. Jak wygląda wejście na stadion Unionu Berlin? Zwiedziłbym sobie i zrobił pamiątkowe zdjęcie, coś się płaci czy wystarczy zagadać z ochroną?
Z góry dzięki, pozdro
a takżeAttention should be paid to a possible situation of temporary or even permanent “standing” in blocks 34-41 during the game.
1. Mam klepnięty na fakturze numer rzędu i numer miejsca a i tak mogę stać?No access for visiting supporters in sections Q-T and 34-41.
2. Czy to co jest nad Ostkurve też napierdala doping i nie ma tam pikników?
3. Visiting supporters to się odnosi do kiboli z Mainz tak?
Sorry za te pytania, ale świeżak jestem kompletny, piknik i stadionowy chlejus, nigdy się nie bratałem z żadną z ekip, bo z rodziny nikt nie wkręcił, a jak zacząłem interesować się meczami to ciągłe przeprowadzki...
Jeszcze mam taką kwestię do bardziej doświadczonych. Jak wygląda wejście na stadion Unionu Berlin? Zwiedziłbym sobie i zrobił pamiątkowe zdjęcie, coś się płaci czy wystarczy zagadać z ochroną?
Z góry dzięki, pozdro
Hansa Rostock jeździ na wszystkie wyjazdy czy tylko na wybrane? Jak obecnie w 3 lidze wygląda u nich sytuacja?
Podbijam, mógłby ktoś opisać BerlinPyskatySK pisze:elo1312, jak to wygląda w Berlinie - jest Dynamo, Union, Hertha, mógłbyś opisać te ekipy? Jakieś zgody/układy, poglądy etc.
wczoraj w niedziele w Kolonii (Köln) odbyla sie demonstracja "Hooligans gegen Salafisten"
http://www.ksta.de/innenstadt/--sote-ho ... 50222.html
http://www.youtube.com/watch?v=z2DQT_29tRk
http://www.youtube.com/watch?v=KFncfPzhM-Q
http://www.youtube.com/watch?v=azjeB0SrQfc
http://www.ksta.de/innenstadt/--sote-ho ... 50222.html
http://www.youtube.com/watch?v=z2DQT_29tRk
http://www.youtube.com/watch?v=KFncfPzhM-Q
http://www.youtube.com/watch?v=azjeB0SrQfc
a 9 listopada (rocznica obalenia muru 09.11.89) taka demonstracja ma odbyc sie w Berlinie
-
CZARNISLUPSK1945
Nareszcie Niemcy ruszyli się w tej kwestii na ulicę...
Oby tak dalej!
Oby tak dalej!
Energie Cottbus ma w swoim składzie Serbołużyczan, nawet mają flagę w języku Serbów Łużyckich i nazwa ich grupy nawiązuje właśnie do tego języka (z tego co kojarzę). Stąd pytanie do znających temat czy Serbołużyczanie są tam jakąś grupą wiodącą na trybunach?
I jak tam w Berlinie działo się coś? Jest jakieś foto?BFC09 pisze:a 9 listopada (rocznica obalenia muru 09.11.89) taka demonstracja ma odbyc sie w Berlinie
I jak tam w Berlinie działo się coś? Jest jakieś foto?BFC09 pisze:a 9 listopada (rocznica obalenia muru 09.11.89) taka demonstracja ma odbyc sie w Berlinie