EuroInfo

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
havamal

Post autor: havamal » 03.01.2008, 12:14

RHP pisze: a generalnie BN to raczej więcej szumu niż realnej siły...
no właśnie. może ktoś napisać o jakiś akcjach BN, w sławili się czymś konkretnym? Bo również mam wrażenie, że szum wszem i wobec ;)
biały honor, biała duma, biały miś, biały nos

gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką

iparts.pl
CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy » 03.01.2008, 19:15

pick-nick pisze:Czy w Rotterdamie Sparta albo Excelsior maja jakies zorganizowane grupy kibicow ktore stawiaja sie Feyenoordowi?
Sparta ma na pewno. Niezbyt liczna ekipa, ale jest. Kibice Sparty mieli (a może ciągle mają? nie wiem na 100%) układ z NAC Breda.
I tak jak w NAC na Sparcie panuje klimat raczej anti-nazi.

Ale żeby była jasność- to Feye' rozdaje karty w Rotterdamie!
(i w Glasgow też, nie RedHand? :wink: :lol: )
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"

Dionizos

Post autor: Dionizos » 03.01.2008, 20:37

[img]a%20generalnie%20BN%20to%20raczej%20więcej%20szumu%20niż%20realnej%20siły...[/img]

Jak cala kibicowska hiszpania. Najlepsi i tak sa Baskowie: Marksistowscy Katolicy.
Forza Juve!

Madball

Post autor: Madball » 03.01.2008, 22:38

To może ktos napisze coś o Atletico Madryt albo konkretniej o Frente A.

Może ktoś z Ruchu Chorzów sie wypowie :wink:

W Madrycie tylko Atletico :!:
Obrazek

;>

Post autor: ;> » 03.01.2008, 22:51

Madball pisze:W Madrycie tylko Atletico :!:
Oj uwierz mi nie tylko... ostatnio sporo do powiedzenia ma ktoś inny 8)

RHP

Post autor: RHP » 03.01.2008, 23:05

Atletico to kolejny dziwny przypadek. Klub założony przez Basków, jako madrycki odpowiednik Athletic Bilbao, a dziś jego kibice sławią błękitną dywizję... Tylko Real 8)

EL OBSERVADOR

Post autor: EL OBSERVADOR » 04.01.2008, 09:13

[link]
You'll never walk alone

EL OBSERVADOR

Boixos Nois

Post autor: EL OBSERVADOR » 04.01.2008, 09:24

Boixos Nois (Wściekli chłopcy) założona w 1981 roku najbardziej radykalna grupa fanów FC Barcelony, której członkowie zasiadają na trybunie Gol Sud. W jej szeregach znajdowali się młodzi katalońscy nacjonaliści. Stanowili serce stadionu, swoją obecnośc zaznaczali na każdym meczu drużyny i przy każdej okazji manifestowali swoją niechęć do Hiszpanii. Jednak wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Do czasu. W 1986 w swoim gronie utworzyli formację chuligańską Boixos Oi! zrzeszającą nazistów, ludzi wyjętych spod prawa i skrajnych fanatyków, których głównym celem była konfrontacja z kibicami innych drużyn, a za jedyną słuszną i skuteczną drogę perswazji uważali siłę fizyczną. Wraz z upływem czasu, procent chuliganów w grupie stopniowo rósł, by w roku 1991 zrzeszać jedynie ludzi o poglądach skrajnie prawicowych. Paradoksalnie, im bardziej radykalna stawała się grupa tym większa była liczba jej zwolenników. Szczyt świetności Boixos Nois przypadł na okres prezydentury Joana Gasparta, który otwarcie popierał ich idee, a nawet zapewniał darmowe wejście na stadion. Piękne oprawy i doping cenił wyżej niż bezpieczeństwo, aż w końcu sytuacja zaczęła go przerastać (choćby w roku 2000, gdy turysta z Meksyku został zasztyletowany na Camp Nou przez dwóch członków grupy, ponieważ miał na sobie koszulkę Raula. Bądź w lutym 2003, w meczu z Bilbao, kiedy 'Wściekli chłopcy' w ramach niezadowolenia z powodu siatek oddzielających ich sektor od boiska przez pierwszą połowę nie pojawili się na trybunach. W przerwie otrzymali od prezydenta przeprosiny i zostali poproszeni o powrót na sektor).W lipcu 2003 roku fotel prezydencki przejął Joan Laporta, który wypowiedział chuliganom wojnę. Obecnie Boixos Nois na znak protestu przeciw władzom klubu bojkotują mecze na Camp Nou, ograniczając swoje wsparcie do meczów wyjazdowych. Dziś ich liczbę szacuje się na 900 osób
You'll never walk alone

EL OBSERVADOR

Post autor: EL OBSERVADOR » 04.01.2008, 09:44

Tak wiec podsumowując ISTNIEJA,JEŻDŻĄ ,ŁATWO NIE MAJĄ z obecnym prezydentem klubu
http://pl.youtube.com/profile_videos?us ... lepozo&p=r

Tyle w temacie pzdr
You'll never walk alone

dno

Post autor: dno » 04.01.2008, 10:26

Madball pisze:To może ktos napisze coś o Atletico Madryt albo konkretniej o Frente A.

Trochę śmiesznie wygląda Twój post , najpierw pytanie o FAT a potem że tylko oni w Madrycie.To wiesz czy nie wiesz?

Ktoś może napisac coś o sytuacji w Madrycie?Wiem że na Realu jest prawicowe Ultra Sur , byli też Vikingo , chyba typowo na ultraske nastawieni , bez ideologii.

kibic(L)

Post autor: kibic(L) » 04.01.2008, 10:57

EL OBSERVADOR pisze:[link]
Aż trudno uwierzyć że jeszcze nie tak dawno temu był taki klimat na Camp Nou :?

ruch1920
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: ruch1920 » 04.01.2008, 14:49

[link] Frente

Madball

Post autor: Madball » 04.01.2008, 15:24

dno pisze:
Madball pisze:To może ktos napisze coś o Atletico Madryt albo konkretniej o Frente A.

Trochę śmiesznie wygląda Twój post , najpierw pytanie o FAT a potem że tylko oni w Madrycie.To wiesz czy nie wiesz?

Ktoś może napisac coś o sytuacji w Madrycie?Wiem że na Realu jest prawicowe Ultra Sur , byli też Vikingo , chyba typowo na ultraske nastawieni , bez ideologii.
No wiesz jak bym wiedział to bym nie pytał a napisałem tak bo lubie ten klub od dziecka i dla mnie taka sytuacja mogła by pozostac :wink: a wiem ze kiedys Atletico miało kolosalną przewage nad Realem (oczywiscie w Madrycie) a jak jest teraz to nie mam pojęcia.

ruch1920-byłem na tej stronie ale hiszpańskiego niestety nie znam a angielskiej wersji to tam nie widze.
Obrazek

Tabasco

Post autor: Tabasco » 04.01.2008, 15:34

ktoś pytał o ekipy Realu. Owszem, jest ciągle żywe Ultras Sur, działające od 1980 roku. Ostatnio gdzieś wyczytałem, że jest ich około 800. Mają skrajnie prawicowe poglądy. Zgody przede wszystkim z Brigadas Blanquiazules (Espanyol) oraz Irriducibili (Lazio), poza tym jeszcze z Bad Gones (Lyon). Mieli duże problemy ze znalezieniem sobie miejsca na Santiago Bernabeu po licznych modernizacjach stadionu, trwających kilka lat. Likwidowano między innymi miejsca stojące (wymogi UEFA, naciski sponsorów) i tak mocno podupadli. Od kilku lat znowu silniejsi, z nie jednokrotnie miażdżącymi oprawami, jeżdżący prawie zawsze i wszędzie. Choć w tym sezonie znowu chyba toczą jakieś boje z zarządem, bo oprawy dużo słabsze (właściwie to do tej pory bodajże jedna konkretniejsza - w meczu z Lazio, poświęcona zabitemu kibicowi Lazio) niż np. w ubiegłym sezonie. Odkąd stanęli na nogi, zasiadają ponownie za bramką trybuny Fondo Sur, gdzie "szanowny" zarząd przebudował nieco barierki, tak by wieszane flagi były bardziej widoczne.

Orgullo Vikngo (Dumni Wikingowie), są apolityczni. Działają od 1992 roku. Liczebność jest szacowana na ok. 100 stałych członków plus następnych 200 wspomagających. OV po modernizacji stadionu wywiało z kolei na trybunę Lateral (zabytkowa, jedyna niższa o kondygnację od pozostałych). Tam też siedzą i skromnie, bo skromnie, ale zawsze, na każdym meczu kombinują jakieś flagowiska, sektorówki itd. Trzymają z Viking Guerrieri z Salerno, z Ultra Viola Bulldogs z Ujpestu Budapeszt z Węgier oraz przede wszystkim z Gate 13 czyli Panathinaikos Ateny.

havamal

Post autor: havamal » 04.01.2008, 17:38

Skoro już jesteśmy przy klimatach hiszpańskich, to poproszę o rzeczowe info nt. Brigadas Blanquaizules Espanyolu :)

RHP

Post autor: RHP » 04.01.2008, 23:48

havamal pisze:Skoro już jesteśmy przy klimatach hiszpańskich, to poproszę o rzeczowe info nt. Brigadas Blanquaizules Espanyolu :)
TMK+ marzec 2007,konkretnie i rzeczowo. w najnowszym też nieco jest. pozdro dla antibarca_PL :wink:

A skoro już pytasz o Brigadas Blanquiazules to pisz też Espanol, a nie Espanyol hehe

havamal

Post autor: havamal » 05.01.2008, 00:05

RHP pisze:
havamal pisze:Skoro już jesteśmy przy klimatach hiszpańskich, to poproszę o rzeczowe info nt. Brigadas Blanquaizules Espanyolu :)
TMK+ marzec 2007,konkretnie i rzeczowo. w najnowszym też nieco jest. pozdro dla antibarca_PL :wink:

A skoro już pytasz o Brigadas Blanquiazules to pisz też Espanol, a nie Espanyol hehe
racja, mój błąd.

68689160

Post autor: 68689160 » 05.01.2008, 02:33

Może kto coś napisać o kibicach i klimatach w Kraju Basków?
Przedewszystkim chodzi mi o Athletic Bilbao. Wiadomo, że to jest bardzo specyficzny klub i wartoby się dowiedziec czegoś więcej o nim i o jego kibicach.

Pozdro.

Inter

Post autor: Inter » 05.01.2008, 10:04

Bylem kiedys na Everton - Bilbao, to Baskowie rozspiewani, pili jakies ichniejsze wino w takich smiesznych butelkach. Jezyk baskijski bardzo dziwny. Generalnie sympatyczni. Wiecej nie wiem ;)
http://slowfoot.pl/

osfp

Post autor: osfp » 05.01.2008, 10:12

Jeszcze zapomnialem o polskim akcencie w Barcy :) Katalonczycy nazywani sa ... Polaczkami :) bo maja swoj jezyk ktory dla hiszpanow jest podobny do Polskiego ( ni c**** tak nie jest) i jakos tak wyszlo ze Polacy sa tam lubiani :)

68689160

Post autor: 68689160 » 05.01.2008, 14:57

Athletic Bilbao nigdy w swojej historii nie spadł z 1 Ligi Hiszpańskiej
Specyficzne dla tego klubu jest także to , że drużyne Athletic Bilbao tworzą tylko piłkarze pochodzący z kraju Basków
Chodziło mi o bardziej konkretne informacje. :wink:

Ale ok, niektórzy mogli tego nie wiedzieć, a warto.

Wypada wspomnieć, że do pewnego czasu mogli grać tam sami wychowankowie, ostatnio zdecydowali się otworzyć na cały Kraj Basków.
Można jeszcze dodać, że Athletic to już chyba ostatni klub w Europie, który na koszulkach nie ma żadnego logo sponsora (nie licząc oczywiście klubów, które sponsora poprostu nie posiadają, lub grają w takiej klasie rozgrywkowej, gdzie wystarczy zwykła koszulka z bazaru).
Zawsze był przesłonięty przez "słynną" Barce, ale moje zdanie jest takie, że kibice i działacze tę sprawe z logiem doprowadzili do takiego stanu, gdzie ów brak reklamy na koszulce, był w rzeczywistości najbardziej dochodową reklamą jaką działacze Barcy mogli sobie wymarzyć.

Jeżeli ktoś wie, niech napisze coś o kibicowaniu w Kraju Basków, ze szczególnym uwzględnieniem Bilbao.
Jeszcze zapomnialem o polskim akcencie w Barcy Katalonczycy nazywani sa ... Polaczkami bo maja swoj jezyk ktory dla hiszpanow jest podobny do Polskiego ( ni c**** tak nie jest) i jakos tak wyszlo ze Polacy sa tam lubiani
No chyba nie do końca tak jest. Polaczkami nazywa ich głównie Kastylia i nie bardzo chodzi w tym o jakies podobieństwa językowe (bo skąd niby mieszkaniec Madrytu ma wiedzieć coś o polskim języku).
Jest to poprostu wyraz pogardy z ich strony do katalończyków.

osfp

Post autor: osfp » 05.01.2008, 15:07

Rodowici katalończycy tak mówią :) Właśnie oni nie maja pojecia o jezyku polskim ale tak jakos fonetycznie im sie wydaje podobny. A to z pogarda to grubo przesadziłeś

lajon

Post autor: lajon » 05.01.2008, 17:16

Obaj po części macie rację.
Słowo "polacos" bowiem, w Hiszpanii ma bardzo wiele znaczeń.

Zdarza się, że w pozytywnym świetle mówi się np. "trabajar como polaco", czyli 'pracować jak Polak' (ciężko i sumiennie :) ).

Niektórzy twierdzą, iż "polacos" oznacza 'skąpi, oszczędni' itp.

Inni używają tego terminu ze względu na trudny do nauczenia język (tak samo jak kataloński).

Znam także osobę, która jest niemal pewna, że katalańczyków przyrównuje się do Polaków ze względu na trudną historię (reżim Franco :arrow: reżim komunistyczny / Polska jako jedna z republik ZSRR :arrow: Katalonia także bez niepodległego państwa itd.)

W nieco bardziej radykalnych środowiskach, "polacos" znaczy "putas", czyli po prostu 'ku***'. To pozostawię bez komentarza.

Tak można "bawić się" w nieskończoność...

Jeśli chodzi o Athletic, to ich główna ekipa nazywa się Herri Norte Taldea. Są również nieco mniejsze grupy: Abertzale Sur oraz Tripuslelak Taldea. W czasach świetności (lata '90) ekipa Henri liczyła ok. 2000 osób. Grupa zaliczała bardzo dobre wyjazdy, będąc aktywną na każdym polu.
Są to w głównej mierze antyfaszyści, lewaki, którzy mocno angażują się w sprawy polityczne.

Obrazek

Posiadają FC m.in. w Madrycie, Burgos, Puertollano, Asturii oraz Galicji. O ile pamiętam, dobre kontakty łączą ich z Cadiz. Największą kosą jest oczywiście Real Madryt.

Kilka fotek (w głównej mierze stare czasy):
Obrazek

tutaj skrojona fana grupie Realu Madryt
Obrazek

Obrazek

W chwili obecnej nie są już chyba tak aktywni, choć zdarzają im się ładne wyjazdy (w sumie niedawno gdzieś pojechali niezłą liczbą, ale nie pamiętam. jak znajdę to wrzucę).

Pozdrawiam.

Tabasco

Post autor: Tabasco » 05.01.2008, 18:02

skoro pokrótce opisałem dwie największe grupy Realu to jeszcze fotki z ich opraw (chronologicznie z kilku ostatnich sezonów w przypadku Atleti, Barcy, Valencii oraz Depor):

mecze z Atletico Madryt - dwie pierwsze fotki to Vicente Calderon
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Z FC Barceloną
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

z Valencią
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

z Depor
Obrazek Obrazek

z Sevillą, Mallorcą, Bayernem oraz Villareal
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

dno

Post autor: dno » 06.01.2008, 00:13

Gdzieś kiedyś czytałem że Real właśnie obrażal w ten sposób Barcę , krzycząc "Polacy" , na co Barcelona miała przyśpiewkę "Lepiej byc biednym Polakiem , niż hiszpańskim psem".

Podobno też podczas MŚ Espana'82 podczas meczów Polski na Camp Nou wisiało mnóstwo flag Polski i Solidarności , które były wycinane w transmisji przez władze PRL.

Z tego sam pamiętam to bardzo pozytywne reakcje i oklaski dla naszej drużyny podczas finału IO Barcelona '92 Hiszpania-Polska3:2

Kibic PB

Post autor: Kibic PB » 06.01.2008, 00:24

osfp pisze:Jeszcze zapomnialem o polskim akcencie w Barcy :) Katalonczycy nazywani sa ... Polaczkami :) bo maja swoj jezyk ktory dla hiszpanow jest podobny do Polskiego ( ni c**** tak nie jest) i jakos tak wyszlo ze Polacy sa tam lubiani :)
Ja znam inną wersję tego określenia "Polacos".
Kiedyś parę lat temu czytałem wywiad z jakimś Kibicem Realu Madryt z Gdyni. Chłopak był chyba na meczu Realu w LM w Moskwie i rozmawiał z dziennikarzmi z Hiszpani. Ci zapytali go czy był kiedyś na meczu w Madryie. On mówił że nie (to były czasy kiedy taki wyjazd to była droga sprawa). Wywiadu słuchał prezes Realu i go zaprosił do Madrytu. Chłopak poznał kibiców Realu i oni powiedziali mu że na Barcelonę mówią "Polacos". Znaczenie tej nazwy jest takie że ludzie z Barcelony są dla nich (ludzi z Madrytu) tożsamościowo odlegli, dalecy. Można porównać to do potocznego stwierdzenia, które się u nas czasami stosuje w stosunku do ludzi ze wschodu że są z Białorusi albo Ukrainy czyli z zadupia. :wink:

neRka

Post autor: neRka » 06.01.2008, 01:51

Mógłby ktoś coś napisać o RCD Mallorca?
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

sapter

Post autor: sapter » 06.01.2008, 10:27

[link]

dostepny
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: dostepny » 06.01.2008, 13:06

Niektóre oprawy są bardzo fajne ale jak by w Polsce były takie warunki(czyt. stadiony) to założę sie ze niektóre polskie ekipy lepszymi oprawami by sie pochwalily

Tabasco

Post autor: Tabasco » 06.01.2008, 15:41

ja bym się nie zakładał, że na pewno lepszymi. Ale na pewno by były inne, większe możliwości, więc kilka ekip dałoby radę na bank. A co do tych Realu, to faktem niezaprzeczalnym jest, że niektóre oprawy są na najwyższym poziomie. Szkoda, że w tym sezonie US znowu mają jakieś problemy...I tak np. z Atletico na inaugurację zrobiono jakieś liche, skromne falgowisko...

Support28

Post autor: Support28 » 06.01.2008, 22:38

lajon pisze:Obaj po części macie rację.
Słowo "polacos" bowiem, w Hiszpanii ma bardzo wiele znaczeń.

Zdarza się, że w pozytywnym świetle mówi się np. "trabajar como polaco", czyli 'pracować jak Polak' (ciężko i sumiennie :) ).

Niektórzy twierdzą, iż "polacos" oznacza 'skąpi, oszczędni' itp.

Inni używają tego terminu ze względu na trudny do nauczenia język (tak samo jak kataloński).

Znam także osobę, która jest niemal pewna, że katalańczyków przyrównuje się do Polaków ze względu na trudną historię (reżim Franco :arrow: reżim komunistyczny / Polska jako jedna z republik ZSRR :arrow: Katalonia także bez niepodległego państwa itd.)

W nieco bardziej radykalnych środowiskach, "polacos" znaczy "putas", czyli po prostu 'ku***'. To pozostawię bez komentarza.

Tak można "bawić się" w nieskończoność...

Jeśli chodzi o Athletic, to ich główna ekipa nazywa się Herri Norte Taldea. Są również nieco mniejsze grupy: Abertzale Sur oraz Tripuslelak Taldea. W czasach świetności (lata '90) ekipa Henri liczyła ok. 2000 osób. Grupa zaliczała bardzo dobre wyjazdy, będąc aktywną na każdym polu.
Są to w głównej mierze antyfaszyści, lewaki, którzy mocno angażują się w sprawy polityczne.

Obrazek

Posiadają FC m.in. w Madrycie, Burgos, Puertollano, Asturii oraz Galicji. O ile pamiętam, dobre kontakty łączą ich z Cadiz. Największą kosą jest oczywiście Real Madryt.

Kilka fotek (w głównej mierze stare czasy):
Obrazek

tutaj skrojona fana grupie Realu Madryt
Obrazek

Obrazek

W chwili obecnej nie są już chyba tak aktywni, choć zdarzają im się ładne wyjazdy (w sumie niedawno gdzieś pojechali niezłą liczbą, ale nie pamiętam. jak znajdę to wrzucę).

Pozdrawiam.
Polska nigdy nie była jedną z republik radzieckich!
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż

lajon

Post autor: lajon » 06.01.2008, 23:02

Support28 pisze:
Polska nigdy nie była jedną z republik radzieckich!
A Marchlewszczyzna? :wink: .
Nie no, oczywiście masz rację. Źle użyty skrót myślowy, rzecz jasna chodziło mi o zależność Polski od ZSRR.

W wolnym czasie napiszę coś o Majorce.

RHP

Post autor: RHP » 06.01.2008, 23:24

Jak już zachacza to o wątek radziecki, to raczej nie jest to szukanie podobieństwa między uciskiem Franco a PRL. Tzw. dąbrowszczacy mieli wypisane na sztandarach "CCCP de Polonia", a jak wiadomo ich ziomalami z frontu byli w dużej mierze Katalończycy. Może to pojęcie "polacos" bierze się z czaśów hiszpańskiej wojny domowej,a jak wiadomo udział Polaków w niej nie jest powodem do dumy,a raczej jedą z większych kompromitacji jakiej Polacy dopuscili się na arenie międzynarodowej.

lajon

Post autor: lajon » 07.01.2008, 00:11

Być może masz rację.
Osobiście pytałem jednej osoby, która mieszkała w Barcelonie i mówiła, że niektórzy 'tubylcy' porównują swoją historię właśnie do historii Polski, całkiem możliwe, że czynią to błędnie.
Podejrzewam, iż w tej chwili trudno będzie dojść do źródła tego określenia.

Kilka informacji z ostatniej kolejki:

- dobra oprawa kibiców Deportivo (Riazor Blues) :

Obrazek
W wolnym tłumaczeniu: "Uderzyć by(?) zwyciężyć"

Około 30 przedstawicieli Frente Atletico na meczu.

- Ekipa Levante w Walencji:

Obrazek

- W Santander pojawiają się kibice Athletic Bilbao. Liczby nie znam, zdjęć również na razie brak.

- Bardzo dobra oprawa Sevilli FC na derbach. Zdjęcia będą najprawdopodobniej jutro.

- "Wydarzeniem" kolejki (2. liga) były starcia kibiców Malagi z policją na wyjazdowym meczu z Kadyksem. Było ich ok. 250. Fotek również brak.

dno

Post autor: dno » 07.01.2008, 14:02

Krótki reportaż n-sportu z derbów Sevilli , widac oprawę przez chwile:

[link]

Ekipa Levante raczej "na" a nie "w" Valencii , bo to przeciez derby

EL OBSERVADOR

Post autor: EL OBSERVADOR » 07.01.2008, 14:52

Jesli chodzi o wczorajsze derby Sevilli dobrze widoczna flaga za bramka w centralnym punkcie młynu MAD RID-czy któras z madryckich ekip ma zgodę z FC Sevilla?????
You'll never walk alone

neRka

Post autor: neRka » 07.01.2008, 15:27

neRka pisze:Mógłby ktoś coś napisać o RCD Mallorca?
podbijam
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

Inter

Post autor: Inter » 07.01.2008, 16:26

Kilka fotek kibiców RCD Mallorca:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 07.01.2008, 16:47 przez Inter, łącznie zmieniany 1 raz.
http://slowfoot.pl/

Dyczak

Post autor: Dyczak » 07.01.2008, 16:37

...
Ostatnio zmieniony 07.01.2008, 16:57 przez Dyczak, łącznie zmieniany 1 raz.
...i tylko Legia, Legia Warszawa

Tabasco

Post autor: Tabasco » 07.01.2008, 16:53

Sevilla - Betis

Obrazek

ODPOWIEDZ