POLSKA - Chorwacja !

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

d0m4

POLSKA - Chorwacja !

Post autor: d0m4 » 14.06.2008, 17:32

jak w temacie .

co to bedzie ? macie jakies nadzieje ? 8)

iparts.pl
Yaguarundi

Post autor: Yaguarundi » 14.06.2008, 20:24

Nadzieja umiera ostatnia.
Obrazek

Ultrasowski

Post autor: Ultrasowski » 14.06.2008, 20:39

że przekrzyczymy Chorwatów? nie

Sync

Post autor: Sync » 14.06.2008, 20:45

wiać że ze strony Chorwatów kumata ekipa na euro może się tak tylko wydaje ale u nich nawet pikniki drą morde na całego i świetnie się bawią może majato we krwi chorwaci to bardzo muzykalny naród ... dla nich mecz reprezentacji to powód do dumy
jak dla mnie narazie nr 1 na euro w kwesti dopingu myśle że myz naszym Polska biało czerwoni i leoooo wypadniemy blado a szkoda bo mamy zajebiście duży potencjał mrzy mi się jakieś stowarzyzenie które ogarnie coś na kadrze bo myśle że gdyby znaleźli się odpowiedni ludzie którzy by sie zajeli dopingiem i repertuarem na kadrze to byśmy miażdzyli całą europe i to chorwaci by się wstydzili po meczu że słabo wypadli a nie my , coś za coś chyba każdy chce żeby Polska grała na wielkich imprezach z drugiej strony gdy nie było sukcesów atmosfera na kadrze była 100 razy lepsza przedewszystkim nie było fanów siatkówi małysza i kubicy ...

piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... » 14.06.2008, 21:18

niestety z repertuarem 4-5 okrzyków nie mamy szans, może by tak spróbował w trakcie meczu Mazurka Dąbrowskiego, ale tylko 1-2 razy nie więcej, najlepiej, żeby cały sektor podnieść z miejsc z wyciągniętymi szalikami, bo inaczej zanim się taka masa zorientuje co się śpiewa to będzie po hymnie... Do tego Rota, jesteśmy z Wami, kto nie skacze, HSV i jakos to by było... a jak będzie to zobaczymy w poniedziałek
ps. no i lepiej w tym meczu pewnie będziemy wyglądać w czerwonych koszulkach niż w białych...

Matek1927

Post autor: Matek1927 » 14.06.2008, 22:52

Myśle,że można by było na meczu z Chorowacją zrobić jakiś transparent dotyczący sędziego Webba i jego decyzji. Sam nie jade do Austri,ale jeśli ktoś uważa,iż jest to niezły pomysł to zachecam.Co do dopingu to myśląc logicznie: jest gra piłkarzy jest doping i wtedy Chorowaci nie bedą juz tacy głośni.

Ultrasowski

Post autor: Ultrasowski » 14.06.2008, 22:59

niekoniecznie, pamietam z mundialu Brazylia-Chorwacja mimo ze przegrywali przez jakies 20-30 min ciagneli jedna piosenke, race odpalili, ktos tam biegal po boisku... po prostu maja to we krwi

mysle ze jednak ze nawet u ans z masy debili i garstki kumatych kiboli daloby sie cos zrobic... tylko potrzeba by naprawde konkretnego zaangazowania wielu osob (dogadaniesie z pzpn, naglosnienie, wydzielony sektor itd)

aktywowany2

Post autor: aktywowany2 » 15.06.2008, 10:09

za wczasu...

DO WSZELKICH 'SYMPATYKÓW PIŁKI NOŻNEJ'

viewtopic.php?t=8316

tu macie temat do wyżywania się i pisania kocopołów nt. sędziego, formy Krzynówka czy innego Jopa, sytuacji w grupie itp. pierdół

ale od tego tematu WARA!
w przeciwnym razie banować w pizdu...
Obrazek

torca1950

Post autor: torca1950 » 15.06.2008, 11:29

Chorwaci miażdżą ekipą reprezentacyjną, bo tam sponsorzy nie dostają 50% biletów.

Bo na reprezentacyjne mecze jeździ się ekipami klubowymi (popatrzcie ile jest na płocie flag Torcidy chociażby).

Bo nie wstydzą się śpiewać, tańczyć i bawić na całego na stadionie, po prostu mają to w genach.

Jak jest u nas? Sponsorzy dostają połowę biletów, resztę szczęśliwcy, którzy wylosowali bilety w internecie, ale przecież to mogą być równie dobrze 60letni dziadkowie.

Oczywiście podczas takich imprez pikników zabraknąć nie może, ale mimo wszystko powinna panować jakaś równowaga, a nie mieć miejsca taka sytuacja jak teraz.

Mimo wszystko jednak, gdzieś stary klimat pozostał, wystarczyło przejść się pod "Adasia" na krakowskim rynku, po meczach z Niemcami i Austrią, gdzie mimo niekorzystnych wyników trwała konkretna zabawa z udziałem sporej rzeszy ludzi. Szkoda, że oni nie mogą decydować o zabawie na stadionie ...

N_

Post autor: N_ » 15.06.2008, 11:59

To jest temat "kibicowski".
http://www.youtube.com/user/czarni

dostepny
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: dostepny » 15.06.2008, 13:01

torca1950 pisze:Chorwaci miażdżą ekipą reprezentacyjną, bo tam sponsorzy nie dostają 50% biletów.

Bo na reprezentacyjne mecze jeździ się ekipami klubowymi (popatrzcie ile jest na płocie flag Torcidy chociażby).

Bo nie wstydzą się śpiewać, tańczyć i bawić na całego na stadionie, po prostu mają to w genach.

Jak jest u nas? Sponsorzy dostają połowę biletów, resztę szczęśliwcy, którzy wylosowali bilety w internecie, ale przecież to mogą być równie dobrze 60letni dziadkowie.

Oczywiście podczas takich imprez pikników zabraknąć nie może, ale mimo wszystko powinna panować jakaś równowaga, a nie mieć miejsca taka sytuacja jak teraz.

Mimo wszystko jednak, gdzieś stary klimat pozostał, wystarczyło przejść się pod "Adasia" na krakowskim rynku, po meczach z Niemcami i Austrią, gdzie mimo niekorzystnych wyników trwała konkretna zabawa z udziałem sporej rzeszy ludzi. Szkoda, że oni nie mogą decydować o zabawie na stadionie ...
Nie wiem czy wiesz ale jak przyznawali bilety do związków to w Chorwacji było gorzej niż w Polsce o wiele mniej procent poszło do sprzedaży ogólnej niż u nas wszystko prawie do sponsrow

Prezes

Post autor: Prezes » 15.06.2008, 14:47

dostepny pisze:
torca1950 pisze:Chorwaci miażdżą ekipą reprezentacyjną, bo tam sponsorzy nie dostają 50% biletów.

Nie wiem czy wiesz ale jak przyznawali bilety do związków to w Chorwacji było gorzej niż w Polsce o wiele mniej procent poszło do sprzedaży ogólnej niż u nas wszystko prawie do sponsrow
o ile dobrze pamiętam do ogólnej sprzedaży w Chorwacji poszło 15% biletów - czyli dwa razy mniej niz u nas

19itus48

Post autor: 19itus48 » 15.06.2008, 15:22

jeżeli poszło tyle to jestem pod wrażeniem jak 'pikniki' z Chorwacji sie potrafią bawić. Wczoraj zaskoczyli mnie też Grecy długo śpiewali chyba do 70 minuty potem już ich zapał zgasł.
Co do naszego dopingu to na meczach w Polsce na Śląskim potrzeba żywiołowego spikera który nada temu dopingowi rytm bo jużnie raz tak było że jedni śpiewali co innego drudzy też.

Jakub

Post autor: Jakub » 15.06.2008, 16:25

co do jutrzejszego meczu będzie na pewno jednym z ciekawszych na trybunach. Jest tak przez to że większość pikników którzy mieli wylosowane bilety wyprzedaje je a bilety nabywają kibice trochę bardziej kumaci. Druga sprawa Chorwaci zajebista ekipa sam się o tym przekonałem w czwartek we Wiedniu gdzie z pewną grupką umacnialiśmy stosunki alkoholiczne. Szczerze to bardzo nie mogę się doczekać jutrzejszego meczu i chcę zobaczyć jak zaprezentują się kibice obu ekip.
Brodnica FC Legia

aktywowany2

Post autor: aktywowany2 » 15.06.2008, 18:15

19itus48 pisze:jeżeli poszło tyle to jestem pod wrażeniem jak 'pikniki' z Chorwacji sie potrafią bawić.
ujmę to tak - u nich po ślubie, w całym tym korowodzie za parą młodą praktycznie każde auto ma wywieszoną lub wystawioną przez okno flagę narodową...
tak jak ktoś tu wspomniał swego czasu - dla nich każdy mecz jest okazją do pokazania swojej dumy narodowej, więc robią to najlepiej jak tylko potrafią...
(już nie mówiąc o tym, że to co oni interpretują jako 'patriotyzm', u nas GejWu na spółkę z Skrzecznysyn określiłaby to jako conajmniej 'katofaszyzm')

tak ogólnie, to jeśli będzie mniej małyszowców lub przynajmniej będą bardziej 'ogranięci' niż zwykle to ten mecz może być jednym z lepszych pod względem kibicowskim

a tak swoją drogą, aż dziw że teraz nikt jeszcze nie przytoczył niczego w stylu przywoływania Grunwaldu, Września'39 i całej martyrologii narodu polskiego jak przy okazji meczu z Germańcami, ani najsłynniejszego obywatela Austrii w świecie (o dziwo tego nie było, ale...nie dziwię się, wielu tutaj pewnie widziałoby jego miejsce urodzenia w pobliżu swojego miasta :lol: ), piwnic czy innych Galatasarayów ( :lol: ) przy okazji meczu z Germańcami z południa - obecnie, na ten mecz osobiście proponuję coś o faszystowskich ustaszach :roll: :wink: 8) (chociaż...dla większości Chrowatów to bardziej nawet powód do dumy...)
Obrazek

zorro

Post autor: zorro » 15.06.2008, 20:24

aktywowany2 pisze:
19itus48 pisze:jeżeli poszło tyle to jestem pod wrażeniem jak 'pikniki' z Chorwacji sie potrafią bawić.
ujmę to tak - u nich po ślubie, w całym tym korowodzie za parą młodą praktycznie każde auto ma wywieszoną lub wystawioną przez okno flagę narodową...
A moze mają inne prawo tak jak w USA na każdym domu flaga?

U nas tego robic nie wolno nie wnikam czy słusznie.
Sorry za offtop ale ile mozna czytać jacy to inni są dobrzy a my nie.
U nich tak samo jadą pikniki jak i u nas do tego. Myslę że jakbyśmy z Niemcami prowadzili 2-0 to też byśmy pokazali na co nas stać.

piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... » 15.06.2008, 21:42

ja mam z PZPN na niebieski

Sync

Post autor: Sync » 15.06.2008, 22:00

Jordan gdybysmy prowadzili to co byś slyszal tylko polska klask klask i polska bialo czerwoni albo jeszcze jeden no moze jeszcze leooo i roger:) chyba mamy ambicje i potencjal zeby cos lepszego bylo na kadrze bez kitu na lidze mamy doping z czolówki europy a na kadrze d***

GebaRadomiak

Post autor: GebaRadomiak » 15.06.2008, 22:16

oleole oleola i tylko Polska bialo czerwona !!
na wzor Piosenki Legii tez mozna dlugi i dobrze to spiewac tylko trzeba naprade dobrego zorganizowania dopingu

Variat

Post autor: Variat » 15.06.2008, 22:51

Dziś wspólnym rytmem biją Nam, Nasze serca które My,
Za Polskę damy w każdy czas, czy czas dobry czy czas zły!
Nie dla Nas jest porażki smak, nie dla Nas forma zła,
Na cale gardo krzyczmy tak Polska Mistrza Świata ma!
Gdziekolwiek jesteś mistrzu Nasz blisko czy daleko stąd
Tam zawsze jest polska brać aby dopingować Was
Dzieciom uśmiech, światu pokój a pijakom dajcie spokój
Nasza armia jest zwycięska, Jaruzelski kur.wa męska

olek765

Post autor: olek765 » 16.06.2008, 10:51

Wariat :roll:

Miyagi

Post autor: Miyagi » 16.06.2008, 13:28

Variat pisze:Dziś wspólnym rytmem biją Nam, Nasze serca które My,
Nie dla Nas jest porażki smak, nie dla Nas forma zła,
Gdziekolwiek jesteś mistrzu Nasz blisko czy daleko stąd
Tam zawsze jest polska brać aby dopingować Was
Przerobiona, moim zdaniem lepsza wersja: :wink:

Dziś zgodnym rytmem biją Nam, Nasze serca które My,
Nie dla Nas jest porażki smak, nie dla Nas forma zła, forma zła!
Gdziekolwiek Polska bedzie grac, blisko czy daleko stąd, daleko stąd!
Tam bedzie z nia cala polska brać aby dopingować Ją!
lalalalalala lalalalalala! lalalalalala lalalalalalala!

Na wzor np. tego: http://pl.youtube.com/watch?v=yfXoyDO7uCk

Gdyby nie to ze mniej "kumata" czesc kibicow nie bylaby w stanie szybko sie tego nauczyc, mogloby wyjsc calkiem kozacko :wink:

Stopa Mnie Boli

Post autor: Stopa Mnie Boli » 16.06.2008, 16:34

Można by na wzór Jagi tylko ty zaspiewac tylko zamiast Jaga to Polska :wink:
weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit

Zarżnięta Świnia!!! :D

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 16.06.2008, 17:03

Stopa Mnie Boli pisze:Można by na wzór Jagi tylko ty zaspiewac tylko zamiast Jaga to Polska :wink:
Ja bym był za tym, żeby dla dobra reprezentacji wprowadzać piosenki klubowe, a może wymyślić jakiś hit.

Angole przecież spiewają England Till I Die i jeszcze wiele różnych. Zmieniają nazwe klubu na England i mają przyspiewke :lol:

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 16.06.2008, 17:27

kiwa jako tako pisze:
Stopa Mnie Boli pisze:Można by na wzór Jagi tylko ty zaspiewac tylko zamiast Jaga to Polska :wink:
Ja bym był za tym, żeby dla dobra reprezentacji wprowadzać piosenki klubowe, a może wymyślić jakiś hit.

Angole przecież spiewają England Till I Die i jeszcze wiele różnych. Zmieniają nazwe klubu na England i mają przyspiewke :lol:
ot co... pisalem o tym juz dawno. ale na chorwacje nie zdazymy, sie nie uda, za malo czasu. conie zmienia faktu, ze zaczac praktykowac juz mozna
j****

olek765

Post autor: olek765 » 16.06.2008, 18:30

I jak nauczycie pikników tej pisoenki? Zorganizujecie chórki?

SZKLANE DOMY :roll:

Yaguarundi

Post autor: Yaguarundi » 16.06.2008, 18:42

Ja osobiście do Polskich pikników jeżdżących na zagraniczne mecze Naszej Reprezentacji mam wielki szacunek, bo zdaje sobie sprawe że taki wyjazd nie to byle jakie przedsięwzięcie i kosztuje wiele wyżeczeń, a mimo dużych kosztów, wielu spraw formalnych (urlopy w pracy itd.) jeżdżą i dopingują. A pół Polskich hólsów im ciśnie a sami dopingują naszych przez łącza telewizyjne.

Pozdro Pikniki :!:
Obrazek

Marszałkowski

Post autor: Marszałkowski » 16.06.2008, 19:28

Mamy wiele pieknych klubowych przyspiewek,wiec mozna je powoli wprowadzac.Nie musza byc od razu to jakies dlugie przyspiewki,tylko chocby to nieszczesne HSV,tu akurat nawet najglupszy kibic ma mozliwosc opanowania tekstu.Trzeba na taki mecz wybrac piosenki melodyjne,bez koniecznosci uczenia mas co i w jakim rytmie maja spiewac.Wygramy!!!
WIDE(L)CE 08'

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 16.06.2008, 20:05

Yaguarundi pisze:Ja osobiście do Polskich pikników jeżdżących na zagraniczne mecze Naszej Reprezentacji mam wielki szacunek, bo zdaje sobie sprawe że taki wyjazd nie to byle jakie przedsięwzięcie i kosztuje wiele wyżeczeń, a mimo dużych kosztów, wielu spraw formalnych (urlopy w pracy itd.) jeżdżą i dopingują. A pół Polskich hólsów im ciśnie a sami dopingują naszych przez łącza telewizyjne.

Pozdro Pikniki :!:
co to dla takiego zarobasa-taki wyjazd? zreszta c*** wie czy taki to nie z firmy jedzie, bo duzy procent takich lbow jest. a o jezdzacych na kadre martwic sie nie musisz; jeden bywa tu, drugi tam,trzeci gdzie indziej. nie kazdy mogl akurat wyjazdu na euro wybrac,choc by bardzo chcial
j****

bzyk

Post autor: bzyk » 16.06.2008, 20:32

a tam pierdzielisz, że dla takiego zarobasa to c*** nie wyjazd. Idąc Twoim tokiem myślenia to wszyscy prócz fanatyków to zarobasy a to błąd kolego. Uwierz mi, że wielu z nich naprawdę wielu rzeczy się musiało wyrzec aby tam być.
Ja macham szalem za Lechem...

Farstone

Post autor: Farstone » 16.06.2008, 20:59

i mamy jeden z przykładów kibicowania: jedna przyśpiewka Chorwatów, prosta a jak pięknie zagłusza Polaków ehh....

1925

Post autor: 1925 » 16.06.2008, 21:12

Farstone pisze:i mamy jeden z przykładów kibicowania: jedna przyśpiewka Chorwatów, prosta a jak pięknie zagłusza Polaków ehh....
Dobro navijaca !!
:arrow:

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 16.06.2008, 21:31

bzyk pisze:a tam pierdzielisz, że dla takiego zarobasa to c*** nie wyjazd. Idąc Twoim tokiem myślenia to wszyscy prócz fanatyków to zarobasy a to błąd kolego. Uwierz mi, że wielu z nich naprawdę wielu rzeczy się musiało wyrzec aby tam być.
nie pisze,ze wszyscy. sa przeciez milosnicy footballu,pasjonaci.
j****

bykoBytovia

Post autor: bykoBytovia » 16.06.2008, 21:32

Pare osob za nasza bramka probowało cos tam rozgrza skakali ale przez chwiole bo pewnie nikt sie nie podłaczał. My z pierdolnieciem to tylko Jestesmy z wami. Chorwaci za swoja bramka cały czas skacza zagłuszaja naszych . Zapewne jakby padła bramka dla naszych było by lepiej mam nadzieje ze w 2 połowie sie poprawi.
razem z chlopakami chodzimy po miescie kinkanascie centymetrow nad chodnikami

puchaty

Post autor: puchaty » 16.06.2008, 22:21

bykoBytovia pisze:My z pierdolnieciem to tylko Jestesmy z wami.
ze

nie dramatyzuj
było jeszcze "My chcemy gola" i przed chwileczką "gramy do końca"

pełen wypas,
w pełni adekwatny do poziomu sportowego,
cóż . . . jesteśmy tam gdzie jesteśmy, czyli nic nowego
szanuj Zieleń

ODPOWIEDZ