Najmniej wykorzystany potencjał
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Najmniej wykorzystany potencjał
Cześć.
W tym temacie chciałbym się Was dopytać o miasta/ekipy z najmniej wykorzystanym potencjałem w sprawach kibicowskich.
Pierwsze co mi się narzuca to 75 tysięczna Jelenia Góra, później 60 tysięczny Głogów i 124 tysięczne Opole ale również kilka innych mniejszych lub większych miejscowości w których niejednokrotnie stadion znajduje się pośrodku dużego osiedla a frekwencja w młynie przypomina tą z 10 tysięcznych Gorzyc. W wielu miastach takich jak Wałbrzych mecz piłkarski wydaje się być jedyną atrakcją i pomimo kilkunastoletniej banicji w niskich ligach powinien być wypełniony znudzoną młodzieżą ... a nie jest.
Proszę o luźne refleksje i podawanie swoich przykładów. Pozdrawiam.
W tym temacie chciałbym się Was dopytać o miasta/ekipy z najmniej wykorzystanym potencjałem w sprawach kibicowskich.
Pierwsze co mi się narzuca to 75 tysięczna Jelenia Góra, później 60 tysięczny Głogów i 124 tysięczne Opole ale również kilka innych mniejszych lub większych miejscowości w których niejednokrotnie stadion znajduje się pośrodku dużego osiedla a frekwencja w młynie przypomina tą z 10 tysięcznych Gorzyc. W wielu miastach takich jak Wałbrzych mecz piłkarski wydaje się być jedyną atrakcją i pomimo kilkunastoletniej banicji w niskich ligach powinien być wypełniony znudzoną młodzieżą ... a nie jest.
Proszę o luźne refleksje i podawanie swoich przykładów. Pozdrawiam.
-
Re: Najmniej wykorzystany potencjał
Olsztyn i Tarnów mi najszybciej do glowy przychodzi.
-
Warszawa, Toruń, Elbląg, Tarnów
-
Tarnów, Toruń, Jarosław
-
Mało się o tym mówi,ale Gdynia
Na Arce podział trybun wygląda 70/30 na korzyść fanclubów,a Gdynia to 250k miasto..Gdańsk też nie wygląda dobrze
Na Arce podział trybun wygląda 70/30 na korzyść fanclubów,a Gdynia to 250k miasto..Gdańsk też nie wygląda dobrze
-
Wiem że Zawisza piłkarsko jest na dnie ale Bydgoszcz jak na miasto 325 tys ludzi dorównuje drużynie
-
Tarnów w latach 2000 był bardzo fajnym miastem derbowym, dużo się działo. Od kilku już dobrych lat pustynia.
-
Zdecydowanie Tarnów i Chełm
-
Zielona Góra, ale tu mam na myśli Lechię a nie Falubaz. Tam króluje żużel, ale jednak żadne inne miasto nie jest tak zdominowane przez żużlową ekipę jak ZG.
Ruch lewostronny jest dla lewaków