Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Davey777

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: Davey777 » 17.10.2015, 17:47

Możliwe, że jest tak jak piszesz, że to propaganda. Natomiast na forum skwk są wklejone zdjęcia z wizyty na żydowskim pa

iparts.pl
Bażant

Post autor: Bażant » 17.10.2015, 22:23

Ja widzę że ładnie Legia pomiata Cracovią . I to któryś sezon z rzędu tak sie dzieje . Cracovii podczas wyjazdu na Legię nie mogą wspierać kibice Polonii / nie oszukujmy się , wiadomo że kibice maczali w tym palce / a Legia podczas swojego wyjazdu na Cracovie może sobie sprosić kogo jej się podoba . Za takie coś to ja na miesjcu kibiców Cracovii wymógł bym na swoim klubie żeby na meczu u nich na sektor Legii mogli wejść tylko kibice zameldowani w Warszawie . Wtedy to Staruch musiał by prowadzić doping spod stadionu bo nie jest z Warszawy .

No ale jak tu czytam , kibice Cracovii maja teraz inne zadanie na głowie ---> rozliczanie sąsiadów z komunizmu :-) .

KKS1

Post autor: KKS1 » 17.10.2015, 22:32

Fajna oprawa Cracovii.
Czemu Wisły tak mało dostali tyle biletów czy w tylu sie ich zebrało?

MacMac

Post autor: MacMac » 17.10.2015, 23:31

KKS1 pisze:Fajna oprawa Cracovii.
Tylko 500 biletów.

maksMKS

Post autor: maksMKS » 18.10.2015, 10:33

Bażant pisze:Ja widzę że ładnie Legia pomiata Cracovią . I to któryś sezon z rzędu tak sie dzieje . Cracovii podczas wyjazdu na Legię nie mogą wspierać kibice Polonii / nie oszukujmy się , wiadomo że kibice maczali w tym palce / a Legia podczas swojego wyjazdu na Cracovie może sobie sprosić kogo jej się podoba . Za takie coś to ja na miesjcu kibiców Cracovii wymógł bym na swoim klubie żeby na meczu u nich na sektor Legii mogli wejść tylko kibice zameldowani w Warszawie .
a gdzie hasło "piłka nożna dla kibiców"?

asdasd

Post autor: asdasd » 18.10.2015, 10:57

Na transparentach.
Zamknijcie rejestrację !

maksMKS

Post autor: maksMKS » 18.10.2015, 11:18

otóż to, to tylko pokazuje hipokryzję naszego środowiska, na flagach jedno -a w życiu drugie

Post autor: *** » 18.10.2015, 12:13

a co to jakiś ewenement że zgoda nie ma wjazdu na mecz?w kielcach np. od lat nie wpuszczają Wisły na jej własne mecze bo sobie tak jakiś grzyb ujebał, a co lepsze kibice Korony temu przyklaskują nie jeżdżąc na Wisłę i jakoś nikogo to specjalnie nie ruszało no ale wiadomo hasło piłka nożna dla kibiców ma zawsze inny wymiar.

jemkotlety

Post autor: jemkotlety » 18.10.2015, 20:56

MacMac pisze:
Tylko 500 biletów.
No ale niestety nie udało sie ich wszystkich wykorzystać.

Znowu nic Wisła nie prezentuje na derbach. Dopingu brak. Bo monologi pewnego pana i kilka wyzwisk cieżko zaliczyć do dopingu.
Nas trochę mało. Ponoc 2400 ale nie wiem jak to policzyli bo sektor d ma 1990 miejsc no i do tego skyboxy.

PS to stwierdzenie nie napina.

bnm

Post autor: bnm » 18.10.2015, 22:42

To sobie dopingujcie jak lubicie. Wy jesteście od śpiewania, a Wisła od działania.

A/J

Post autor: A/J » 19.10.2015, 07:26

jemkotlety pisze:
MacMac pisze:
Tylko 500 biletów.
No ale niestety nie udało sie ich wszystkich wykorzystać.

Znowu nic Wisła nie prezentuje na derbach. Dopingu brak. Bo monologi pewnego pana i kilka wyzwisk cieżko zaliczyć do dopingu.
Nas trochę mało. Ponoc 2400 ale nie wiem jak to policzyli bo sektor d ma 1990 miejsc no i do tego skyboxy.

PS to stwierdzenie nie napina.
WY śpiewacie,MY bijemy!

Psiak

Post autor: Psiak » 19.10.2015, 08:41

krakus pisze:psiak
Piłsudski sam przyszedł na nasz mecz..
Co do PZPN ja ci podaję fakty, ty mi piszesz że Wisła sie otarła...
W takim razie dodajmy, ze był to mecz pomiędzy Cracovią i drużyną 1 pułku Legionów Polskich, którą zwano również Piłsudczykami.
Drobny szczegół, ale jak istotny.
Oczywiście ni
Natomiast była częścią systemu komunistycznego w sporcie stad niczym nie odbiegała od pozostałych klubów.
Odbiegała, tas samo jak odbiegała osoba pracująca np. na kopalni a w sb.. Myślę że każdy widzi różnicę...
W takim kontekście to i owszem, natomiast nie w kontekscie o którym ja piszę.
A kim był i jakie łączyły go związki z Cracovią niech świadczy fakt, ze prawdopodobnie interweniował u samego Stalina
To właśnie sprawia że odechciewa mi się tu pisać. ?Mnie nie interesuje prawdopodobnie, ani kto sie otarł o występ w meczu, bycie prezesem czy też nagrodę.
W takim razie:
Zawody w piłkę nożna na T.S.L. urządzić zamierza Towarzystwo sportowe „Wisła” dnia 3 maja (w święto narodowe Konstytucji 3 Maja) przeznaczając czysty zysk na Dar narodowy TSL.
Wisła zwróciła się właśnie do Klubu sportowego „Cracovia” z propozycją, by pierwsze drużyny obu tych najlepszych klubów match środowy rozegrały. Podnosząc na tem miejscu z całem uznaniem patryotyczny zamiar T.S. „Wisły” wątpić chyba nie wolno, że „Cracovia” najchętniej zgodzi się na propozycyę „Wisły”, i że Towarzystwo Szkoły Ludowej na swoje prace narodowe uzyska dzięki temu fundusze znaczne.[...] Cracovia” odmawia walki na cele narodowe
Co do Cyrankiewicza:
Jego żona
Zofia, która także spędziła wojnę w ZSRR, w latach czterdziestych w ramach repatriacji wraca do Krakowa. Podejmuje starania o uwolnienie męża. Dociera do premiera Cyrankiewicza, ską-dinąd kibica Cracovii, a także byłego więźnia obozu Auschwitz. Podobno Cyrankiewicz interweniował
u samego Stalina. Bezskutecznie
"Naród wybrany.Cracovia Pany"
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

jemkotlety

Post autor: jemkotlety » 19.10.2015, 10:19

A/J pisze:
WY śpiewacie,MY bijemy!
To kogo biliście na meczu w sobotę ?

PS.
Już nie jesteście najlepszą ultraską na świecie ?
Najlepszy doping już nie wasz ?

PS 2 - to już napinka
1. Coś was mało w młynie. Połowa sektora zamknięta. Kryzys ?
2. Śląska ile na młynie było ? 300 osób ? Kryzys ?

Post autor: *** » 19.10.2015, 13:08

kryzys haha.ekipa kryzy to wy jesteście.na normalnych meczach wasz młyn wygląda jak poczekalnia w pośredniaku, więc to że macie mokro dwa razy do roku to trochę za mało żeby wam coś udowadniać.

bnm

Post autor: bnm » 19.10.2015, 13:13

jemkotlety ty tak na poważnie?

Pierwsza lepsza fota z wczorajszego meczu z Termalicą

Obrazek

Pomimo najsłabszego rywala jaki może być i tak 3, 4 razy więcej niż was chodzi do młyna w tym sezonie.

jemkotlety

Post autor: jemkotlety » 19.10.2015, 13:27

Tak wiem jest was wiecej.

Mam inne ujecie.
To jest dla mnie pol trybuny, ktora kiedys byla cala.
Obrazek

bnm

Post autor: bnm » 19.10.2015, 13:32

Spójrz na młyn Lecha na ostatnim meczu chociażby, chwile zaczeli gorzej grać i coś mocno się skurczył, ciekawe czemu - kryyyzyyys? oprócz Legii która jest numerem jeden pod względem liczbności dalej jest Lech i Wisła i dłuugo długo nic, więc słabo Ci coś ta napinka wyszła ale nie spodziewałem się choć odrobiny obiektywizmu od kolesia z kałuży, także wybaczam a teraz możesz wrócić do swoich modłych do waszego boga Jahwe i modlić się żeby w końcu na cracovie chodziło do młyna więcej niż chociażby na Termalice.

BANita31

Post autor: BANita31 » 19.10.2015, 13:40

Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.

razdfaczy

Post autor: razdfaczy » 19.10.2015, 14:02

jemkotlety pisze:Tak wiem jest was wiecej.
Dzięki mordeczko za słowa otuchy.

Post autor: *** » 19.10.2015, 15:50

to pół naszej trybuny na termalice to wciąż nieosiągalny szczyt możliwości na kałuży przy dobrym meczu:) ciekawe co taki malkontent czuje stojąc na meczu swojej cracovii.

bnm

Post autor: bnm » 19.10.2015, 16:01

BANita31 pisze:Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.
Mogło i być Wisły 0 na tym meczu i nic by się nie stało. Jestem ciekawy w jakich liczbach inne ekipy chodzą na mecze swoich drugich zespołów, bo w większości przypadków je bojkotują nawet te lepsze ekipy. Wisła często stawia młyn czy to u siebie na przykład na meczach II zespołu. Trochę obiektywizmu ludzie, rozumiem że to forum i o obiektywizm ciężko ale porównując do innych to i tak Wisła wypada bardzo dobrze w kwestii II zespołu.

PCtsw

Post autor: PCtsw » 19.10.2015, 18:47

ebany kotletem znów doszukuje się teorii spiskowych.
Nikt się na ten mecz nie w ogóle nie nastawiał, bo i po co. kto chciał iśc to szedł, kto nie, to nie szedł, nie było żadnej mobilizacji. Powinna iśc ekipa w 150 żeby nie było i tyle.I tak się zdziwiłem że tyle poszło do tego waszego kauflandu gdzie chujem wieje od niepamiętnych czasów.
a jak wy się na ten mecz mobilizowaliscie to fajnie, dla waszego trenera ten mecz był rewanzem za 0:10, wielu zawodników z 2 składem miało niewiele wspólnego, Tychy przyjechały - święto na kałuży, a dla nas nudy.
A jak chcesz weryfikacji , to dajcie nam na normalne derby 3 tysiace albo 5 tysiecy i gwarantuje Ci że braknie, wtedy będziesz miał swój doping, oprawy itp. i będzie można porównywać.
W naszym przypadku przy 1 tysiącu biletów, "śpiewających" idzie może 100 osób (SKWK,nieliczni wyjazdowicze) reszta to ekipa,młodzi i zgody i mocniejsze FC.
My wam damy biletów ile chcecie, ale póki co to z 2 tys macie problem. Może czas by w drugą stronę to też zadziałało.

https://www.facebook.com/12zawodnik/vid ... 770139318/

szwadron97

Post autor: szwadron97 » 19.10.2015, 19:46

bnm pisze:
BANita31 pisze:Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.
Mogło i być Wisły 0 na tym meczu i nic by się nie stało. Jestem ciekawy w jakich liczbach inne ekipy chodzą na mecze swoich drugich zespołów, bo w większości przypadków je bojkotują nawet te lepsze ekipy. Wisła często stawia młyn czy to u siebie na przykład na meczach II zespołu. Trochę obiektywizmu ludzie, rozumiem że to forum i o obiektywizm ciężko ale porównując do innych to i tak Wisła wypada bardzo dobrze w kwestii II zespołu.

przeciez Wisla II chyba juz 2 sezon gra mecze u siebie bez udzialu publicznosci wiec ostatnio nie mogli miec mlyna na rezerwach

Franek1938

Post autor: Franek1938 » 19.10.2015, 21:03

siema.

jak jest z wjazdem Cracovii na najblizsze derby ? (29.11)
wchodza normalnie czy jakis zakaz?

P141171215B

Post autor: P141171215B » 20.10.2015, 00:26

jemkotlety pisze:Tak wiem jest was wiecej.

Mam inne ujecie.
To jest dla mnie pol trybuny, ktora kiedys byla cala.
Obrazek

Umie liczyć do 5? A umie odjąć 2 od 5? Jak nie umie, to do szkoły. A jak umie, to porówna nasze 3/5 dobite do pełna, czyli ponad 3k, do swojego młynka zapełnionego rzadko do połowy.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.

BANita31

Post autor: BANita31 » 20.10.2015, 12:07

bnm pisze:
Aha :)
Wróg, którego podobno przerastacie o klasę we wszystkich aspektach życia kibicowskiego ( tak przynajmniej można wywnioskować z waszych postów w tym temacie ) robi mobilizacje a ty piszesz ze jakby było was 0 to by się nic nie stało bo często Wisła wystawia młyn na rezerwach więc w związku z tym pojedynek derbowy( nieważne że w trzeciej lidze ) można olać:) Pasy się zmobilizowały a Wy jako pierwsza siła w mieście nie potraficie wykorzystać przyznanej puli. Jestem bardzo ciekaw co byście napisali gdyby sytuacja miała miejsce w odwrotna stronę.
P.s od ciebie obiektywizmem razi na kilometr :)

bnm

Post autor: bnm » 20.10.2015, 13:41

sytuacja już miała nie raz miejsce w odwrotną stronę, tylko że żydki wiele razy biletów nie potrafiły wykorzystać na swój pierwszy zespół, to o czym my mówimy. Zresztą poczytaj post PCtsw.

Swoją drogą, jesteś kibicem Arki, więc nie potrzebnie w ogóle z tobą piszę i oczekuje obiektywizmu.

Post autor: *** » 20.10.2015, 16:18

info o tym meczu skwk zamieściło późnym wieczorem dzień przed zapisami które trwały kilka godzin, kolejnym razem zróbcie podobnie zamiast mobilizować się miesiąc zobaczymy ilu was przyjdzie.

Psiak

Post autor: Psiak » 21.10.2015, 12:00

Sagat14 pisze:Nie no ale to juz zaprawia o kpine, zeby to resortowe scierwo ktore cale swoje istnieje na kibicowskiej i sportowej mapie Polski zawdziecia milicji robilo takie wywody kto co ma niby na sumieniu :) ok np Legii wszystko wojsko, ktoz z nas starych nie byl w wojsku za czasow PRLu,? Gornikom Ruchom wegiel zalatwil sprawe ktoz z nas nie pracowal w przemysle? ale w Polsce jak dluga i szeroka tylko GTS Rzeka przybila wspolprace z ubecja na kazdej plazczyznie czy haslo "wrog milicja numer jeden" nie obowiazywalo na Reymonta? po Czerwinskich Kapkach Mieetach Nawalkach i innych chujach z resortu nawet i dzisiaj nie obowiazuje.
Mógłbym się w zasadzie zniżyć do twojego poziomu i pojechać wam od ścierwa germańskiego ale co to wniesie do dyskusji?
W tym temacie nieraz już padło, że na Wiśle hasło obowiązywało i milicja była jebana, ale ty/wy dalej swoje.
Gdybym nawet udowodnił ci/wam sto razy, że gwardyjskość Wisły nie miała żadnego znaczenia dla kibiców, ty napiszesz dwieście, ze tak nie było.
Jesteś po prostu klasycznym przykładem przeciętnego kibica Cracovii, którego cechuje zakłamanie i hipokrytyzm (tak to się pisze?).
Zawsze mnie śmieszyło to, że macie czelność wytykać gwardyjskość Wisły, po tym jak pół wieku wcześniej poszliscie na otwartą współpracę z zaborcą.
Wy to możecie sobie oceniać pobratymców z lwowskiej Pogoni, którzy z wami prawie 50 lat wcześniej, dzielnie stali przy zaborcy, a nie Wisłę!

Pisałeś już bzdury o tym, ze kibice drużyn przeciwnych nie mieli pojecia o gwardyjskosci Wisły, o tym, ze Wisła to nie polski klub itd. teraz piszesz, że istnienie, też kibicowskie zawdzieczamy milicji.
Kolejne twoje kłamstwo . O tym, że w kwestii dot. klubu każdy chyba ma świadomość, że jest to oczywiste kłamstwo, to w srawie kibiców jakiś dzieciak na tą bzdurę moze się złąpać.
Masz w takim razie to:
W gronie kibiców po lewej stronie trybuny zgromadzili się kibice Wisły pod dużych rozmiarów sztandarem Wisły. Biała gwiazda na czerwonym tle, powiewała dumnie nad starymi i młodymi zwolennikami czerwonych. Odzywały się trąbki, samochodowe grzechotki i t. d
[link]
Podkreślam, derby z 1948r.
Wy tak macie? Czy ruch kibicowski zawdzięczacie "partyjnym prezesom"?

Co do LWP to najlepiej będzie jak pogadzasz z Maleńczukiem, chyba, że on nie jest od was.

Aha, kłamałeś jeszcze pisząc, że zgody nie było...
Zarasz mi Psiak zrobi wywody powrzuca linki z tej zabawnej stronki o historii sportowej gwardii w Polsce hehhe, wszyscy czekamy :)
Może być Tempo z 1983 roku?
- Przez parę lat była z Cracovią zgoda. Dlaczego znów walczycie?
KW: Topór wojenny był zakopany gdy „pasy” występowały w II Lidze. Wszystko zaczęło się od meczu Cracovii z Hutnikiem dwa lata temu. To była kropka nad „i”.
Wszyscy w barwach Wisły przyszliśmy dopingować Hutnika. Tego „pasy” nam nie darowały[…]
- Czy tylko Cracovia jest winna, że znów nie ma zgody?
KW: Nie, nasza wina też w tym jest.
- Nic was już z kibicami Cracovii nie łączy?
WB: Oni też nienawidzą Legii
KW: To ich jedyny plus.[…]

Z kibicami rozmawiał
Leszek Rafalski
Jak to szło?
"Byli zdrajcami i ubekami...."?

Jeśli zdołasz się z tym zmierzyć (albo któryś z pasiastych antyubeków i antykomunistów) to obiecuję, że wkleję całość, a macie fajne, klimatyczne zdjęcie...
"Wszyscy czekamy"!
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 » 21.10.2015, 21:56

Jakie Wisła zaprezentowała oprawy w 2015 roku (od stycznia) u siebie i na wyjazdach?
Derbowa, "Królowa Polski", były jakieś ejszcze?

Doktor

Post autor: Doktor » 21.10.2015, 23:23

Nie wiem czy nie ktorzy z Was widza jak nazywa sie temat....na przestrzeni 30 lat.5 fascynatow okresu zaborow i wczesnego gomolki napierdala wypracowania ku*** 95% osob ma na to wyjebane.mowie to neutralnej perspektywy kogo wy chcecie przekonac do swoich racji.tego sie czytac nie da zalozcie se jakis kacik historyczny i tam sie spierajcie.macie wojne w miescie ostry derbowy klimat i raczej wiekszosc osob tutaj czytajacych to interesuje(oczywiscie pisanie to o czym mozna bez przypalu) opisy dawnych awantur neczow itd. a nie jakies pierdoly ze 80 lat temu jakis geberal byl za Wisla a marszalek za Cracovia.normalnym ludziom kolo h*** to lata.mozna takie rzeczy wykorzystywac w jakis oprawach czy akcjach ale nie pierdolic jakas propagande na forum.a tak czlowiek wchodzi na strone bo jakies nowe wpisy a tam dalej te pseudonaukowe wywody.
mahomet to pedofil. AVE BMH

Cracovia KSC

Post autor: Cracovia KSC » 22.10.2015, 03:51

Ty doktor zajmij sie swoja pizza bo po jaki chu,..sie wbijasz nie w swoje tematy Chlopaczyno.

Doktor

Post autor: Doktor » 22.10.2015, 08:52

Znowu masz nawrot choroby ty lbie od szynobusa.hehehe.uparta jebana jestes trzeba przyznac.chyba cie ten klon popka molestuje analnie ze taki agresywny jestes.hehe
mahomet to pedofil. AVE BMH

Cracovia KSC

Post autor: Cracovia KSC » 22.10.2015, 17:34

uparsta jestes ty ,zeby ci znowu szorty nie zafalowaly..piiza gangsterze na skuterze

Psychoanalityk

Post autor: Psychoanalityk » 22.10.2015, 17:41

Doktor wszędzie widzi młotkowego :D

A co do tematu to faktycznie miłośnicy historii załóżcie sobie nowy ''Sytuacja w Krakowie od 1906 roku'' bo ku*** połowa tematu to rozkminy co było 100 lat temu.
On na imię miał Abdul Ehr Ahr-Ersz,
Ulszir Ohr-Ihr na nazwisko

nrth

Post autor: nrth » 22.10.2015, 19:24

Ty sobie znajdź nowego lekarza bo to co odpierdala nfz w tym lubaczowie to straszna kpina
za kim jestes?

Psychoanalityk

Post autor: Psychoanalityk » 22.10.2015, 20:33

Mówisz do mnie?
On na imię miał Abdul Ehr Ahr-Ersz,
Ulszir Ohr-Ihr na nazwisko

shanti

Post autor: shanti » 22.10.2015, 23:20

nrth pisze:Ty sobie znajdź nowego lekarza bo to co odpierdala nfz w tym lubaczowie to straszna kpina
Hehehe wy to przynajmniej macie etatowego wróżbite davida to wam pomoze na te wasze halucynacje
"CHŁOPI"REYMONTA

nrth

Post autor: nrth » 23.10.2015, 07:49

Psychoanalityk pisze:Mówisz do mnie?
Nie, do tego drugiego
za kim jestes?

Bażant

Post autor: Bażant » 23.10.2015, 23:38

W Gazecie Krakowskiej można przeczytać ( szczególnie ostatnio) ciekawsze rzeczy dotyczące tego co sie dzieje w krakowskim światku kibicowskim , niż w tym temacie , w którym dyskusje prowadzą niemal same infantylne gimbusy .

ODPOWIEDZ