Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Możliwe, że jest tak jak piszesz, że to propaganda. Natomiast na forum skwk są wklejone zdjęcia z wizyty na żydowskim pa
-
Ja widzę że ładnie Legia pomiata Cracovią . I to któryś sezon z rzędu tak sie dzieje . Cracovii podczas wyjazdu na Legię nie mogą wspierać kibice Polonii / nie oszukujmy się , wiadomo że kibice maczali w tym palce / a Legia podczas swojego wyjazdu na Cracovie może sobie sprosić kogo jej się podoba . Za takie coś to ja na miesjcu kibiców Cracovii wymógł bym na swoim klubie żeby na meczu u nich na sektor Legii mogli wejść tylko kibice zameldowani w Warszawie . Wtedy to Staruch musiał by prowadzić doping spod stadionu bo nie jest z Warszawy .
No ale jak tu czytam , kibice Cracovii maja teraz inne zadanie na głowie ---> rozliczanie sąsiadów z komunizmu :-) .
No ale jak tu czytam , kibice Cracovii maja teraz inne zadanie na głowie ---> rozliczanie sąsiadów z komunizmu :-) .
-
Fajna oprawa Cracovii.
Czemu Wisły tak mało dostali tyle biletów czy w tylu sie ich zebrało?
-
Tylko 500 biletów.KKS1 pisze:Fajna oprawa Cracovii.
-
a gdzie hasło "piłka nożna dla kibiców"?Bażant pisze:Ja widzę że ładnie Legia pomiata Cracovią . I to któryś sezon z rzędu tak sie dzieje . Cracovii podczas wyjazdu na Legię nie mogą wspierać kibice Polonii / nie oszukujmy się , wiadomo że kibice maczali w tym palce / a Legia podczas swojego wyjazdu na Cracovie może sobie sprosić kogo jej się podoba . Za takie coś to ja na miesjcu kibiców Cracovii wymógł bym na swoim klubie żeby na meczu u nich na sektor Legii mogli wejść tylko kibice zameldowani w Warszawie .
-
-
otóż to, to tylko pokazuje hipokryzję naszego środowiska, na flagach jedno -a w życiu drugie
-
a co to jakiś ewenement że zgoda nie ma wjazdu na mecz?w kielcach np. od lat nie wpuszczają Wisły na jej własne mecze bo sobie tak jakiś grzyb ujebał, a co lepsze kibice Korony temu przyklaskują nie jeżdżąc na Wisłę i jakoś nikogo to specjalnie nie ruszało no ale wiadomo hasło piłka nożna dla kibiców ma zawsze inny wymiar.
-
No ale niestety nie udało sie ich wszystkich wykorzystać.MacMac pisze:Tylko 500 biletów.KKS1 pisze:Fajna oprawa Cracovii.
Znowu nic Wisła nie prezentuje na derbach. Dopingu brak. Bo monologi pewnego pana i kilka wyzwisk cieżko zaliczyć do dopingu.
Nas trochę mało. Ponoc 2400 ale nie wiem jak to policzyli bo sektor d ma 1990 miejsc no i do tego skyboxy.
PS to stwierdzenie nie napina.
-
To sobie dopingujcie jak lubicie. Wy jesteście od śpiewania, a Wisła od działania.
-
WY śpiewacie,MY bijemy!jemkotlety pisze:No ale niestety nie udało sie ich wszystkich wykorzystać.MacMac pisze:Tylko 500 biletów.KKS1 pisze:Fajna oprawa Cracovii.
Znowu nic Wisła nie prezentuje na derbach. Dopingu brak. Bo monologi pewnego pana i kilka wyzwisk cieżko zaliczyć do dopingu.
Nas trochę mało. Ponoc 2400 ale nie wiem jak to policzyli bo sektor d ma 1990 miejsc no i do tego skyboxy.
PS to stwierdzenie nie napina.
-
W takim razie dodajmy, ze był to mecz pomiędzy Cracovią i drużyną 1 pułku Legionów Polskich, którą zwano również Piłsudczykami.krakus pisze:psiak
Piłsudski sam przyszedł na nasz mecz..
Co do PZPN ja ci podaję fakty, ty mi piszesz że Wisła sie otarła...
Drobny szczegół, ale jak istotny.
Oczywiście ni
W takim kontekście to i owszem, natomiast nie w kontekscie o którym ja piszę.Natomiast była częścią systemu komunistycznego w sporcie stad niczym nie odbiegała od pozostałych klubów.
Odbiegała, tas samo jak odbiegała osoba pracująca np. na kopalni a w sb.. Myślę że każdy widzi różnicę...
W takim razie:A kim był i jakie łączyły go związki z Cracovią niech świadczy fakt, ze prawdopodobnie interweniował u samego Stalina
To właśnie sprawia że odechciewa mi się tu pisać. ?Mnie nie interesuje prawdopodobnie, ani kto sie otarł o występ w meczu, bycie prezesem czy też nagrodę.
Co do Cyrankiewicza:Zawody w piłkę nożna na T.S.L. urządzić zamierza Towarzystwo sportowe „Wisła” dnia 3 maja (w święto narodowe Konstytucji 3 Maja) przeznaczając czysty zysk na Dar narodowy TSL.
Wisła zwróciła się właśnie do Klubu sportowego „Cracovia” z propozycją, by pierwsze drużyny obu tych najlepszych klubów match środowy rozegrały. Podnosząc na tem miejscu z całem uznaniem patryotyczny zamiar T.S. „Wisły” wątpić chyba nie wolno, że „Cracovia” najchętniej zgodzi się na propozycyę „Wisły”, i że Towarzystwo Szkoły Ludowej na swoje prace narodowe uzyska dzięki temu fundusze znaczne.[...] Cracovia” odmawia walki na cele narodowe
Jego żona
Zofia, która także spędziła wojnę w ZSRR, w latach czterdziestych w ramach repatriacji wraca do Krakowa. Podejmuje starania o uwolnienie męża. Dociera do premiera Cyrankiewicza, ską-dinąd kibica Cracovii, a także byłego więźnia obozu Auschwitz. Podobno Cyrankiewicz interweniował
u samego Stalina. Bezskutecznie
"Naród wybrany.Cracovia Pany"
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
To kogo biliście na meczu w sobotę ?A/J pisze:
WY śpiewacie,MY bijemy!
PS.
Już nie jesteście najlepszą ultraską na świecie ?
Najlepszy doping już nie wasz ?
PS 2 - to już napinka
1. Coś was mało w młynie. Połowa sektora zamknięta. Kryzys ?
2. Śląska ile na młynie było ? 300 osób ? Kryzys ?
-
kryzys haha.ekipa kryzy to wy jesteście.na normalnych meczach wasz młyn wygląda jak poczekalnia w pośredniaku, więc to że macie mokro dwa razy do roku to trochę za mało żeby wam coś udowadniać.
-
jemkotlety ty tak na poważnie?
Pierwsza lepsza fota z wczorajszego meczu z Termalicą

Pomimo najsłabszego rywala jaki może być i tak 3, 4 razy więcej niż was chodzi do młyna w tym sezonie.
Pierwsza lepsza fota z wczorajszego meczu z Termalicą

Pomimo najsłabszego rywala jaki może być i tak 3, 4 razy więcej niż was chodzi do młyna w tym sezonie.
-
Tak wiem jest was wiecej.
Mam inne ujecie.
To jest dla mnie pol trybuny, ktora kiedys byla cala.

Mam inne ujecie.

-
Spójrz na młyn Lecha na ostatnim meczu chociażby, chwile zaczeli gorzej grać i coś mocno się skurczył, ciekawe czemu - kryyyzyyys? oprócz Legii która jest numerem jeden pod względem liczbności dalej jest Lech i Wisła i dłuugo długo nic, więc słabo Ci coś ta napinka wyszła ale nie spodziewałem się choć odrobiny obiektywizmu od kolesia z kałuży, także wybaczam a teraz możesz wrócić do swoich modłych do waszego boga Jahwe i modlić się żeby w końcu na cracovie chodziło do młyna więcej niż chociażby na Termalice.
-
Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.
-
Dzięki mordeczko za słowa otuchy.jemkotlety pisze:Tak wiem jest was wiecej.
-
to pół naszej trybuny na termalice to wciąż nieosiągalny szczyt możliwości na kałuży przy dobrym meczu:) ciekawe co taki malkontent czuje stojąc na meczu swojej cracovii.
-
Mogło i być Wisły 0 na tym meczu i nic by się nie stało. Jestem ciekawy w jakich liczbach inne ekipy chodzą na mecze swoich drugich zespołów, bo w większości przypadków je bojkotują nawet te lepsze ekipy. Wisła często stawia młyn czy to u siebie na przykład na meczach II zespołu. Trochę obiektywizmu ludzie, rozumiem że to forum i o obiektywizm ciężko ale porównując do innych to i tak Wisła wypada bardzo dobrze w kwestii II zespołu.BANita31 pisze:Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.
-
ebany kotletem znów doszukuje się teorii spiskowych.
Nikt się na ten mecz nie w ogóle nie nastawiał, bo i po co. kto chciał iśc to szedł, kto nie, to nie szedł, nie było żadnej mobilizacji. Powinna iśc ekipa w 150 żeby nie było i tyle.I tak się zdziwiłem że tyle poszło do tego waszego kauflandu gdzie chujem wieje od niepamiętnych czasów.
a jak wy się na ten mecz mobilizowaliscie to fajnie, dla waszego trenera ten mecz był rewanzem za 0:10, wielu zawodników z 2 składem miało niewiele wspólnego, Tychy przyjechały - święto na kałuży, a dla nas nudy.
A jak chcesz weryfikacji , to dajcie nam na normalne derby 3 tysiace albo 5 tysiecy i gwarantuje Ci że braknie, wtedy będziesz miał swój doping, oprawy itp. i będzie można porównywać.
W naszym przypadku przy 1 tysiącu biletów, "śpiewających" idzie może 100 osób (SKWK,nieliczni wyjazdowicze) reszta to ekipa,młodzi i zgody i mocniejsze FC.
My wam damy biletów ile chcecie, ale póki co to z 2 tys macie problem. Może czas by w drugą stronę to też zadziałało.
https://www.facebook.com/12zawodnik/vid ... 770139318/
Nikt się na ten mecz nie w ogóle nie nastawiał, bo i po co. kto chciał iśc to szedł, kto nie, to nie szedł, nie było żadnej mobilizacji. Powinna iśc ekipa w 150 żeby nie było i tyle.I tak się zdziwiłem że tyle poszło do tego waszego kauflandu gdzie chujem wieje od niepamiętnych czasów.
a jak wy się na ten mecz mobilizowaliscie to fajnie, dla waszego trenera ten mecz był rewanzem za 0:10, wielu zawodników z 2 składem miało niewiele wspólnego, Tychy przyjechały - święto na kałuży, a dla nas nudy.
A jak chcesz weryfikacji , to dajcie nam na normalne derby 3 tysiace albo 5 tysiecy i gwarantuje Ci że braknie, wtedy będziesz miał swój doping, oprawy itp. i będzie można porównywać.
W naszym przypadku przy 1 tysiącu biletów, "śpiewających" idzie może 100 osób (SKWK,nieliczni wyjazdowicze) reszta to ekipa,młodzi i zgody i mocniejsze FC.
My wam damy biletów ile chcecie, ale póki co to z 2 tys macie problem. Może czas by w drugą stronę to też zadziałało.
https://www.facebook.com/12zawodnik/vid ... 770139318/
-
bnm pisze:Mogło i być Wisły 0 na tym meczu i nic by się nie stało. Jestem ciekawy w jakich liczbach inne ekipy chodzą na mecze swoich drugich zespołów, bo w większości przypadków je bojkotują nawet te lepsze ekipy. Wisła często stawia młyn czy to u siebie na przykład na meczach II zespołu. Trochę obiektywizmu ludzie, rozumiem że to forum i o obiektywizm ciężko ale porównując do innych to i tak Wisła wypada bardzo dobrze w kwestii II zespołu.BANita31 pisze:Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.
przeciez Wisla II chyba juz 2 sezon gra mecze u siebie bez udzialu publicznosci wiec ostatnio nie mogli miec mlyna na rezerwach
-
siema.
jak jest z wjazdem Cracovii na najblizsze derby ? (29.11)
wchodza normalnie czy jakis zakaz?
jak jest z wjazdem Cracovii na najblizsze derby ? (29.11)
wchodza normalnie czy jakis zakaz?
-
jemkotlety pisze:Tak wiem jest was wiecej.
Mam inne ujecie.
Umie liczyć do 5? A umie odjąć 2 od 5? Jak nie umie, to do szkoły. A jak umie, to porówna nasze 3/5 dobite do pełna, czyli ponad 3k, do swojego młynka zapełnionego rzadko do połowy.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.
-
Aha :)bnm pisze:Mogło i być Wisły 0 na tym meczu i nic by się nie stało. Jestem ciekawy w jakich liczbach inne ekipy chodzą na mecze swoich drugich zespołów, bo w większości przypadków je bojkotują nawet te lepsze ekipy. Wisła często stawia młyn czy to u siebie na przykład na meczach II zespołu. Trochę obiektywizmu ludzie, rozumiem że to forum i o obiektywizm ciężko ale porównując do innych to i tak Wisła wypada bardzo dobrze w kwestii II zespołu.BANita31 pisze:Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.
Wróg, którego podobno przerastacie o klasę we wszystkich aspektach życia kibicowskiego ( tak przynajmniej można wywnioskować z waszych postów w tym temacie ) robi mobilizacje a ty piszesz ze jakby było was 0 to by się nic nie stało bo często Wisła wystawia młyn na rezerwach więc w związku z tym pojedynek derbowy( nieważne że w trzeciej lidze ) można olać:) Pasy się zmobilizowały a Wy jako pierwsza siła w mieście nie potraficie wykorzystać przyznanej puli. Jestem bardzo ciekaw co byście napisali gdyby sytuacja miała miejsce w odwrotna stronę.
P.s od ciebie obiektywizmem razi na kilometr :)
-
sytuacja już miała nie raz miejsce w odwrotną stronę, tylko że żydki wiele razy biletów nie potrafiły wykorzystać na swój pierwszy zespół, to o czym my mówimy. Zresztą poczytaj post PCtsw.
Swoją drogą, jesteś kibicem Arki, więc nie potrzebnie w ogóle z tobą piszę i oczekuje obiektywizmu.
Swoją drogą, jesteś kibicem Arki, więc nie potrzebnie w ogóle z tobą piszę i oczekuje obiektywizmu.
-
info o tym meczu skwk zamieściło późnym wieczorem dzień przed zapisami które trwały kilka godzin, kolejnym razem zróbcie podobnie zamiast mobilizować się miesiąc zobaczymy ilu was przyjdzie.
-
Mógłbym się w zasadzie zniżyć do twojego poziomu i pojechać wam od ścierwa germańskiego ale co to wniesie do dyskusji?Sagat14 pisze:Nie no ale to juz zaprawia o kpine, zeby to resortowe scierwo ktore cale swoje istnieje na kibicowskiej i sportowej mapie Polski zawdziecia milicji robilo takie wywody kto co ma niby na sumieniu :) ok np Legii wszystko wojsko, ktoz z nas starych nie byl w wojsku za czasow PRLu,? Gornikom Ruchom wegiel zalatwil sprawe ktoz z nas nie pracowal w przemysle? ale w Polsce jak dluga i szeroka tylko GTS Rzeka przybila wspolprace z ubecja na kazdej plazczyznie czy haslo "wrog milicja numer jeden" nie obowiazywalo na Reymonta? po Czerwinskich Kapkach Mieetach Nawalkach i innych chujach z resortu nawet i dzisiaj nie obowiazuje.
W tym temacie nieraz już padło, że na Wiśle hasło obowiązywało i milicja była jebana, ale ty/wy dalej swoje.
Gdybym nawet udowodnił ci/wam sto razy, że gwardyjskość Wisły nie miała żadnego znaczenia dla kibiców, ty napiszesz dwieście, ze tak nie było.
Jesteś po prostu klasycznym przykładem przeciętnego kibica Cracovii, którego cechuje zakłamanie i hipokrytyzm (tak to się pisze?).
Zawsze mnie śmieszyło to, że macie czelność wytykać gwardyjskość Wisły, po tym jak pół wieku wcześniej poszliscie na otwartą współpracę z zaborcą.
Wy to możecie sobie oceniać pobratymców z lwowskiej Pogoni, którzy z wami prawie 50 lat wcześniej, dzielnie stali przy zaborcy, a nie Wisłę!
Pisałeś już bzdury o tym, ze kibice drużyn przeciwnych nie mieli pojecia o gwardyjskosci Wisły, o tym, ze Wisła to nie polski klub itd. teraz piszesz, że istnienie, też kibicowskie zawdzieczamy milicji.
Kolejne twoje kłamstwo . O tym, że w kwestii dot. klubu każdy chyba ma świadomość, że jest to oczywiste kłamstwo, to w srawie kibiców jakiś dzieciak na tą bzdurę moze się złąpać.
Masz w takim razie to:
[link]W gronie kibiców po lewej stronie trybuny zgromadzili się kibice Wisły pod dużych rozmiarów sztandarem Wisły. Biała gwiazda na czerwonym tle, powiewała dumnie nad starymi i młodymi zwolennikami czerwonych. Odzywały się trąbki, samochodowe grzechotki i t. d
Podkreślam, derby z 1948r.
Wy tak macie? Czy ruch kibicowski zawdzięczacie "partyjnym prezesom"?
Co do LWP to najlepiej będzie jak pogadzasz z Maleńczukiem, chyba, że on nie jest od was.
Aha, kłamałeś jeszcze pisząc, że zgody nie było...
Może być Tempo z 1983 roku?Zarasz mi Psiak zrobi wywody powrzuca linki z tej zabawnej stronki o historii sportowej gwardii w Polsce hehhe, wszyscy czekamy :)
Jak to szło?- Przez parę lat była z Cracovią zgoda. Dlaczego znów walczycie?
KW: Topór wojenny był zakopany gdy „pasy” występowały w II Lidze. Wszystko zaczęło się od meczu Cracovii z Hutnikiem dwa lata temu. To była kropka nad „i”.
Wszyscy w barwach Wisły przyszliśmy dopingować Hutnika. Tego „pasy” nam nie darowały[…]
- Czy tylko Cracovia jest winna, że znów nie ma zgody?
KW: Nie, nasza wina też w tym jest.
- Nic was już z kibicami Cracovii nie łączy?
WB: Oni też nienawidzą Legii
KW: To ich jedyny plus.[…]
Z kibicami rozmawiał
Leszek Rafalski
"Byli zdrajcami i ubekami...."?
Jeśli zdołasz się z tym zmierzyć (albo któryś z pasiastych antyubeków i antykomunistów) to obiecuję, że wkleję całość, a macie fajne, klimatyczne zdjęcie...
"Wszyscy czekamy"!
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Jakie Wisła zaprezentowała oprawy w 2015 roku (od stycznia) u siebie i na wyjazdach?
Derbowa, "Królowa Polski", były jakieś ejszcze?
Derbowa, "Królowa Polski", były jakieś ejszcze?
-
Nie wiem czy nie ktorzy z Was widza jak nazywa sie temat....na przestrzeni 30 lat.5 fascynatow okresu zaborow i wczesnego gomolki napierdala wypracowania ku*** 95% osob ma na to wyjebane.mowie to neutralnej perspektywy kogo wy chcecie przekonac do swoich racji.tego sie czytac nie da zalozcie se jakis kacik historyczny i tam sie spierajcie.macie wojne w miescie ostry derbowy klimat i raczej wiekszosc osob tutaj czytajacych to interesuje(oczywiscie pisanie to o czym mozna bez przypalu) opisy dawnych awantur neczow itd. a nie jakies pierdoly ze 80 lat temu jakis geberal byl za Wisla a marszalek za Cracovia.normalnym ludziom kolo h*** to lata.mozna takie rzeczy wykorzystywac w jakis oprawach czy akcjach ale nie pierdolic jakas propagande na forum.a tak czlowiek wchodzi na strone bo jakies nowe wpisy a tam dalej te pseudonaukowe wywody.
mahomet to pedofil. AVE BMH
-
Ty doktor zajmij sie swoja pizza bo po jaki chu,..sie wbijasz nie w swoje tematy Chlopaczyno.
-
Znowu masz nawrot choroby ty lbie od szynobusa.hehehe.uparta jebana jestes trzeba przyznac.chyba cie ten klon popka molestuje analnie ze taki agresywny jestes.hehe
mahomet to pedofil. AVE BMH
-
uparsta jestes ty ,zeby ci znowu szorty nie zafalowaly..piiza gangsterze na skuterze
-
Doktor wszędzie widzi młotkowego :D
A co do tematu to faktycznie miłośnicy historii załóżcie sobie nowy ''Sytuacja w Krakowie od 1906 roku'' bo ku*** połowa tematu to rozkminy co było 100 lat temu.
A co do tematu to faktycznie miłośnicy historii załóżcie sobie nowy ''Sytuacja w Krakowie od 1906 roku'' bo ku*** połowa tematu to rozkminy co było 100 lat temu.
On na imię miał Abdul Ehr Ahr-Ersz,
Ulszir Ohr-Ihr na nazwisko
-
Ty sobie znajdź nowego lekarza bo to co odpierdala nfz w tym lubaczowie to straszna kpina
za kim jestes?
-
Mówisz do mnie?
On na imię miał Abdul Ehr Ahr-Ersz,
-
Hehehe wy to przynajmniej macie etatowego wróżbite davida to wam pomoze na te wasze halucynacjenrth pisze:Ty sobie znajdź nowego lekarza bo to co odpierdala nfz w tym lubaczowie to straszna kpina
"CHŁOPI"REYMONTA
-
Nie, do tego drugiegoPsychoanalityk pisze:Mówisz do mnie?
za kim jestes?
-
W Gazecie Krakowskiej można przeczytać ( szczególnie ostatnio) ciekawsze rzeczy dotyczące tego co sie dzieje w krakowskim światku kibicowskim , niż w tym temacie , w którym dyskusje prowadzą niemal same infantylne gimbusy .