WY śpiewacie,MY bijemy!jemkotlety pisze:No ale niestety nie udało sie ich wszystkich wykorzystać.MacMac pisze:Tylko 500 biletów.KKS1 pisze:Fajna oprawa Cracovii.
Czemu Wisły tak mało dostali tyle biletów czy w tylu sie ich zebrało?
Znowu nic Wisła nie prezentuje na derbach. Dopingu brak. Bo monologi pewnego pana i kilka wyzwisk cieżko zaliczyć do dopingu.
Nas trochę mało. Ponoc 2400 ale nie wiem jak to policzyli bo sektor d ma 1990 miejsc no i do tego skyboxy.
PS to stwierdzenie nie napina.
Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
W takim razie dodajmy, ze był to mecz pomiędzy Cracovią i drużyną 1 pułku Legionów Polskich, którą zwano również Piłsudczykami.krakus pisze:psiak
Piłsudski sam przyszedł na nasz mecz..
Co do PZPN ja ci podaję fakty, ty mi piszesz że Wisła sie otarła...
Drobny szczegół, ale jak istotny.
Oczywiście ni
W takim kontekście to i owszem, natomiast nie w kontekscie o którym ja piszę.Natomiast była częścią systemu komunistycznego w sporcie stad niczym nie odbiegała od pozostałych klubów.
Odbiegała, tas samo jak odbiegała osoba pracująca np. na kopalni a w sb.. Myślę że każdy widzi różnicę...
W takim razie:A kim był i jakie łączyły go związki z Cracovią niech świadczy fakt, ze prawdopodobnie interweniował u samego Stalina
To właśnie sprawia że odechciewa mi się tu pisać. ?Mnie nie interesuje prawdopodobnie, ani kto sie otarł o występ w meczu, bycie prezesem czy też nagrodę.
Co do Cyrankiewicza:Zawody w piłkę nożna na T.S.L. urządzić zamierza Towarzystwo sportowe „Wisła” dnia 3 maja (w święto narodowe Konstytucji 3 Maja) przeznaczając czysty zysk na Dar narodowy TSL.
Wisła zwróciła się właśnie do Klubu sportowego „Cracovia” z propozycją, by pierwsze drużyny obu tych najlepszych klubów match środowy rozegrały. Podnosząc na tem miejscu z całem uznaniem patryotyczny zamiar T.S. „Wisły” wątpić chyba nie wolno, że „Cracovia” najchętniej zgodzi się na propozycyę „Wisły”, i że Towarzystwo Szkoły Ludowej na swoje prace narodowe uzyska dzięki temu fundusze znaczne.[...] Cracovia” odmawia walki na cele narodowe
Jego żona
Zofia, która także spędziła wojnę w ZSRR, w latach czterdziestych w ramach repatriacji wraca do Krakowa. Podejmuje starania o uwolnienie męża. Dociera do premiera Cyrankiewicza, ską-dinąd kibica Cracovii, a także byłego więźnia obozu Auschwitz. Podobno Cyrankiewicz interweniował
u samego Stalina. Bezskutecznie
"Naród wybrany.Cracovia Pany"
jemkotlety ty tak na poważnie?
Pierwsza lepsza fota z wczorajszego meczu z Termalicą

Pomimo najsłabszego rywala jaki może być i tak 3, 4 razy więcej niż was chodzi do młyna w tym sezonie.
Pierwsza lepsza fota z wczorajszego meczu z Termalicą

Pomimo najsłabszego rywala jaki może być i tak 3, 4 razy więcej niż was chodzi do młyna w tym sezonie.
-
jemkotlety
Tak wiem jest was wiecej.
Mam inne ujecie.
To jest dla mnie pol trybuny, ktora kiedys byla cala.

Mam inne ujecie.

Spójrz na młyn Lecha na ostatnim meczu chociażby, chwile zaczeli gorzej grać i coś mocno się skurczył, ciekawe czemu - kryyyzyyys? oprócz Legii która jest numerem jeden pod względem liczbności dalej jest Lech i Wisła i dłuugo długo nic, więc słabo Ci coś ta napinka wyszła ale nie spodziewałem się choć odrobiny obiektywizmu od kolesia z kałuży, także wybaczam a teraz możesz wrócić do swoich modłych do waszego boga Jahwe i modlić się żeby w końcu na cracovie chodziło do młyna więcej niż chociażby na Termalice.
Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.
to pół naszej trybuny na termalice to wciąż nieosiągalny szczyt możliwości na kałuży przy dobrym meczu:) ciekawe co taki malkontent czuje stojąc na meczu swojej cracovii.
Mogło i być Wisły 0 na tym meczu i nic by się nie stało. Jestem ciekawy w jakich liczbach inne ekipy chodzą na mecze swoich drugich zespołów, bo w większości przypadków je bojkotują nawet te lepsze ekipy. Wisła często stawia młyn czy to u siebie na przykład na meczach II zespołu. Trochę obiektywizmu ludzie, rozumiem że to forum i o obiektywizm ciężko ale porównując do innych to i tak Wisła wypada bardzo dobrze w kwestii II zespołu.BANita31 pisze:Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.
ebany kotletem znów doszukuje się teorii spiskowych.
Nikt się na ten mecz nie w ogóle nie nastawiał, bo i po co. kto chciał iśc to szedł, kto nie, to nie szedł, nie było żadnej mobilizacji. Powinna iśc ekipa w 150 żeby nie było i tyle.I tak się zdziwiłem że tyle poszło do tego waszego kauflandu gdzie chujem wieje od niepamiętnych czasów.
a jak wy się na ten mecz mobilizowaliscie to fajnie, dla waszego trenera ten mecz był rewanzem za 0:10, wielu zawodników z 2 składem miało niewiele wspólnego, Tychy przyjechały - święto na kałuży, a dla nas nudy.
A jak chcesz weryfikacji , to dajcie nam na normalne derby 3 tysiace albo 5 tysiecy i gwarantuje Ci że braknie, wtedy będziesz miał swój doping, oprawy itp. i będzie można porównywać.
W naszym przypadku przy 1 tysiącu biletów, "śpiewających" idzie może 100 osób (SKWK,nieliczni wyjazdowicze) reszta to ekipa,młodzi i zgody i mocniejsze FC.
My wam damy biletów ile chcecie, ale póki co to z 2 tys macie problem. Może czas by w drugą stronę to też zadziałało.
https://www.facebook.com/12zawodnik/vid ... 770139318/
Nikt się na ten mecz nie w ogóle nie nastawiał, bo i po co. kto chciał iśc to szedł, kto nie, to nie szedł, nie było żadnej mobilizacji. Powinna iśc ekipa w 150 żeby nie było i tyle.I tak się zdziwiłem że tyle poszło do tego waszego kauflandu gdzie chujem wieje od niepamiętnych czasów.
a jak wy się na ten mecz mobilizowaliscie to fajnie, dla waszego trenera ten mecz był rewanzem za 0:10, wielu zawodników z 2 składem miało niewiele wspólnego, Tychy przyjechały - święto na kałuży, a dla nas nudy.
A jak chcesz weryfikacji , to dajcie nam na normalne derby 3 tysiace albo 5 tysiecy i gwarantuje Ci że braknie, wtedy będziesz miał swój doping, oprawy itp. i będzie można porównywać.
W naszym przypadku przy 1 tysiącu biletów, "śpiewających" idzie może 100 osób (SKWK,nieliczni wyjazdowicze) reszta to ekipa,młodzi i zgody i mocniejsze FC.
My wam damy biletów ile chcecie, ale póki co to z 2 tys macie problem. Może czas by w drugą stronę to też zadziałało.
https://www.facebook.com/12zawodnik/vid ... 770139318/
-
szwadron97
bnm pisze:Mogło i być Wisły 0 na tym meczu i nic by się nie stało. Jestem ciekawy w jakich liczbach inne ekipy chodzą na mecze swoich drugich zespołów, bo w większości przypadków je bojkotują nawet te lepsze ekipy. Wisła często stawia młyn czy to u siebie na przykład na meczach II zespołu. Trochę obiektywizmu ludzie, rozumiem że to forum i o obiektywizm ciężko ale porównując do innych to i tak Wisła wypada bardzo dobrze w kwestii II zespołu.BANita31 pisze:Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.
przeciez Wisla II chyba juz 2 sezon gra mecze u siebie bez udzialu publicznosci wiec ostatnio nie mogli miec mlyna na rezerwach
-
Franek1938
siema.
jak jest z wjazdem Cracovii na najblizsze derby ? (29.11)
wchodza normalnie czy jakis zakaz?
jak jest z wjazdem Cracovii na najblizsze derby ? (29.11)
wchodza normalnie czy jakis zakaz?
-
P141171215B
jemkotlety pisze:Tak wiem jest was wiecej.
Mam inne ujecie.
Umie liczyć do 5? A umie odjąć 2 od 5? Jak nie umie, to do szkoły. A jak umie, to porówna nasze 3/5 dobite do pełna, czyli ponad 3k, do swojego młynka zapełnionego rzadko do połowy.
Aha :)bnm pisze:Mogło i być Wisły 0 na tym meczu i nic by się nie stało. Jestem ciekawy w jakich liczbach inne ekipy chodzą na mecze swoich drugich zespołów, bo w większości przypadków je bojkotują nawet te lepsze ekipy. Wisła często stawia młyn czy to u siebie na przykład na meczach II zespołu. Trochę obiektywizmu ludzie, rozumiem że to forum i o obiektywizm ciężko ale porównując do innych to i tak Wisła wypada bardzo dobrze w kwestii II zespołu.BANita31 pisze:Wisła swoje, Cracovia swoje jeden drugiego nie przegada... Co nie zmienia faktu że niewykorzystanie przez wiślaków puli 500 biletów to na pewno niespodzianka in minus.
Wróg, którego podobno przerastacie o klasę we wszystkich aspektach życia kibicowskiego ( tak przynajmniej można wywnioskować z waszych postów w tym temacie ) robi mobilizacje a ty piszesz ze jakby było was 0 to by się nic nie stało bo często Wisła wystawia młyn na rezerwach więc w związku z tym pojedynek derbowy( nieważne że w trzeciej lidze ) można olać:) Pasy się zmobilizowały a Wy jako pierwsza siła w mieście nie potraficie wykorzystać przyznanej puli. Jestem bardzo ciekaw co byście napisali gdyby sytuacja miała miejsce w odwrotna stronę.
P.s od ciebie obiektywizmem razi na kilometr :)
info o tym meczu skwk zamieściło późnym wieczorem dzień przed zapisami które trwały kilka godzin, kolejnym razem zróbcie podobnie zamiast mobilizować się miesiąc zobaczymy ilu was przyjdzie.
Mógłbym się w zasadzie zniżyć do twojego poziomu i pojechać wam od ścierwa germańskiego ale co to wniesie do dyskusji?Sagat14 pisze:Nie no ale to juz zaprawia o kpine, zeby to resortowe scierwo ktore cale swoje istnieje na kibicowskiej i sportowej mapie Polski zawdziecia milicji robilo takie wywody kto co ma niby na sumieniu :) ok np Legii wszystko wojsko, ktoz z nas starych nie byl w wojsku za czasow PRLu,? Gornikom Ruchom wegiel zalatwil sprawe ktoz z nas nie pracowal w przemysle? ale w Polsce jak dluga i szeroka tylko GTS Rzeka przybila wspolprace z ubecja na kazdej plazczyznie czy haslo "wrog milicja numer jeden" nie obowiazywalo na Reymonta? po Czerwinskich Kapkach Mieetach Nawalkach i innych chujach z resortu nawet i dzisiaj nie obowiazuje.
W tym temacie nieraz już padło, że na Wiśle hasło obowiązywało i milicja była jebana, ale ty/wy dalej swoje.
Gdybym nawet udowodnił ci/wam sto razy, że gwardyjskość Wisły nie miała żadnego znaczenia dla kibiców, ty napiszesz dwieście, ze tak nie było.
Jesteś po prostu klasycznym przykładem przeciętnego kibica Cracovii, którego cechuje zakłamanie i hipokrytyzm (tak to się pisze?).
Zawsze mnie śmieszyło to, że macie czelność wytykać gwardyjskość Wisły, po tym jak pół wieku wcześniej poszliscie na otwartą współpracę z zaborcą.
Wy to możecie sobie oceniać pobratymców z lwowskiej Pogoni, którzy z wami prawie 50 lat wcześniej, dzielnie stali przy zaborcy, a nie Wisłę!
Pisałeś już bzdury o tym, ze kibice drużyn przeciwnych nie mieli pojecia o gwardyjskosci Wisły, o tym, ze Wisła to nie polski klub itd. teraz piszesz, że istnienie, też kibicowskie zawdzieczamy milicji.
Kolejne twoje kłamstwo . O tym, że w kwestii dot. klubu każdy chyba ma świadomość, że jest to oczywiste kłamstwo, to w srawie kibiców jakiś dzieciak na tą bzdurę moze się złąpać.
Masz w takim razie to:
http://www.wikipasy.pl/1948-12-05_Craco ... Kraków_3:1W gronie kibiców po lewej stronie trybuny zgromadzili się kibice Wisły pod dużych rozmiarów sztandarem Wisły. Biała gwiazda na czerwonym tle, powiewała dumnie nad starymi i młodymi zwolennikami czerwonych. Odzywały się trąbki, samochodowe grzechotki i t. d
Podkreślam, derby z 1948r.
Wy tak macie? Czy ruch kibicowski zawdzięczacie "partyjnym prezesom"?
Co do LWP to najlepiej będzie jak pogadzasz z Maleńczukiem, chyba, że on nie jest od was.
Aha, kłamałeś jeszcze pisząc, że zgody nie było...
Może być Tempo z 1983 roku?Zarasz mi Psiak zrobi wywody powrzuca linki z tej zabawnej stronki o historii sportowej gwardii w Polsce hehhe, wszyscy czekamy :)
Jak to szło?- Przez parę lat była z Cracovią zgoda. Dlaczego znów walczycie?
KW: Topór wojenny był zakopany gdy „pasy” występowały w II Lidze. Wszystko zaczęło się od meczu Cracovii z Hutnikiem dwa lata temu. To była kropka nad „i”.
Wszyscy w barwach Wisły przyszliśmy dopingować Hutnika. Tego „pasy” nam nie darowały[…]
- Czy tylko Cracovia jest winna, że znów nie ma zgody?
KW: Nie, nasza wina też w tym jest.
- Nic was już z kibicami Cracovii nie łączy?
WB: Oni też nienawidzą Legii
KW: To ich jedyny plus.[…]
Z kibicami rozmawiał
Leszek Rafalski
"Byli zdrajcami i ubekami...."?
Jeśli zdołasz się z tym zmierzyć (albo któryś z pasiastych antyubeków i antykomunistów) to obiecuję, że wkleję całość, a macie fajne, klimatyczne zdjęcie...
"Wszyscy czekamy"!
-
Obiektywny1906
Jakie Wisła zaprezentowała oprawy w 2015 roku (od stycznia) u siebie i na wyjazdach?
Derbowa, "Królowa Polski", były jakieś ejszcze?
Derbowa, "Królowa Polski", były jakieś ejszcze?
-
Psychoanalityk
Doktor wszędzie widzi młotkowego :D
A co do tematu to faktycznie miłośnicy historii załóżcie sobie nowy ''Sytuacja w Krakowie od 1906 roku'' bo ku*** połowa tematu to rozkminy co było 100 lat temu.
A co do tematu to faktycznie miłośnicy historii załóżcie sobie nowy ''Sytuacja w Krakowie od 1906 roku'' bo ku*** połowa tematu to rozkminy co było 100 lat temu.
-
Psychoanalityk
Mówisz do mnie?
Nie, do tego drugiegoPsychoanalityk pisze:Mówisz do mnie?
W Gazecie Krakowskiej można przeczytać ( szczególnie ostatnio) ciekawsze rzeczy dotyczące tego co sie dzieje w krakowskim światku kibicowskim , niż w tym temacie , w którym dyskusje prowadzą niemal same infantylne gimbusy .
240-250 osób w piątek na 3 wyjeździe do Białegostoku w tym roku to liczba żenujaca?
Ciekaw jestem jak Ty jeździsz
Ciekaw jestem jak Ty jeździsz
W pelerynakach dla dzieci.niech bedzie.widzisz jakbys jezdzil na mecze a nie ustawial wszystkich przez internet to wiedzialbys ze dzieki takiej pelerynce dla dzieci mozesz uniknac przypalu za bluzgi czy za awanture bo psom teudno kogos rozpoznac.ale pewnie dla ciebie lipa bo nie mogl bys sie poprezyc w czrnym groznym ortalionie.
-
natenczaswojski3
Przepraszam za offtopic, ale sądzę że sprawa jest warta uwagi, jeden z kolegów pisał o tym w hyde parku w temacie "klikamy-pomagamy" ale wrzucam to tutaj, żeby to lepiej rozpowszechnić.
Znalazem coś takiego:
Co ciekawe, śledzę tą ankietę od wczoraj i dzisiaj rano była przewaga patriotycznej nazwy... po kilkudziesięciu minutach, głosy na żyda oddało prawie z 200 osób (sic!) . c*** wie jakie środowiska się w to mieszają, ale mam nadzieję że pomożecie pokrzyżować tym k***** plany.
Wysyłajcie info, namawiajcie znajomych i sami też głosujcie. Nie mam nic wspólnego z miastem Nysa, ani z tą stroną internetową.
Głosujemy pod linkiem: http://www.nysa.eu/ (ankieta znajduje się po lewej stronie tego portalu).
Z Patriotycznym Pozdrowieniem!
Znalazem coś takiego:
http://www.sadistic.pl/glosowanie-w-slu ... 384210.htmWitam.
Na wstępie, zaznaczam iż nie mieszkam w Nysie, ani w okolicach.
Urząd miasta Nysa, przeprowadza ankietę na nazwę nowo wybudowanego ronda.
Wśród różnych pospolitych opcji, jest opcja na:
Rondo imienia Żołnierzy Wyklętych
oraz opcja:
Konrada Blocha.
Niemieckiego żyda, którego łączy z Polską jedynie to, że urodził się
w niemieckiej Nysie.
Co ciekawe, śledzę tą ankietę od wczoraj i dzisiaj rano była przewaga patriotycznej nazwy... po kilkudziesięciu minutach, głosy na żyda oddało prawie z 200 osób (sic!) . c*** wie jakie środowiska się w to mieszają, ale mam nadzieję że pomożecie pokrzyżować tym k***** plany.
Wysyłajcie info, namawiajcie znajomych i sami też głosujcie. Nie mam nic wspólnego z miastem Nysa, ani z tą stroną internetową.
Głosujemy pod linkiem: http://www.nysa.eu/ (ankieta znajduje się po lewej stronie tego portalu).
Z Patriotycznym Pozdrowieniem!
Proszę o opis woli zachód. Wisły tam coraz więcej czy to tylko chłopaki koloryzuja? Kurdwanow coraz wieksza przewaga. Wisły, Biezanow też się powoli budzi. Za to podgórze powoli pasy. Arka miała być łatwo przejęta i kolejne sasiadzkie osiedla a tu jest kłopot mały teraz.
-
obiektywnyFAN
Jakie liczby zgód Wisły na piątkowym wyjeździe?
jak na derbach 3 ligi Hutnik - Cracovia II jakies bluzgi? palone szale? czy mecz przyjazni
-
Obiektywny1906
Oprawa zgodowa, następnie Hutnik nas przyjmuje u siebie na osiedlach i umacnianie zgody do rana.
Na starym podgorzu faktycznie sporo napisow pro pasyj. Nikt nie zamazuje.
po c*** ciągniesz temat?
-
Wyznawca Wisełki
Przy was to jesteśmy nawet czołówką światową
zamiast nabijać posty dla postów napisz gdzie napisał nieprawdę
zamiast nabijać posty dla postów napisz gdzie napisał nieprawdę
-
ExpertSerwis
Pod koniec listopada będą derby na Wiśle, a ja mam pytanie. Czy mecz odbędzie się z kibicami gości czy jakiś jest już zakaz?
Bez gości i z zamkniętym młynem
Tylko patrzac obiektywnie to Cracovia nabila punktow wyjazdem do Warszawy.Druga sprawa ze Wisla to tez bez rewelacji. Ale faktem jest ze co by nie bylo sa wyzej.
Mi to zwisa kto i kiedy ma te mecze, raz tak a raz tak, wkleilem tylko kto jest wyzej obecnie, troche ochlody na ten syf w temacie.
Dokladniej to mieliscie JEDEN poniedzialek i JEDEN piatek, wiec troche panie przesadziles.
Dokladniej to mieliscie JEDEN poniedzialek i JEDEN piatek, wiec troche panie przesadziles.
Jesli mnie pamięć nie myli to w piątki mieliśmy Szczecin i Białystok (najdalsze, najdłuższe wyjazdy)-=KSC=- pisze:Mi to zwisa kto i kiedy ma te mecze, raz tak a raz tak, wkleilem tylko kto jest wyzej obecnie, troche ochlody na ten syf w temacie.
W poniedziałek była Łęczna (też nienależąca do bliskich i szybkich).
Sam sobie odpowiedz jak to działa na liczby.
-
zainteresowany94
A tak zmieniając temat, chciałbym zapytać na temat osiedla Strusia, czy to osiedle było zawsze Wiślackie czy może podobnie jak osiedle Jagiellońskie było kiedyś Hutnicze ??? o to samo chciałbym się spytać na temat osiedli Lotnisko/Wysokie.
Jeden_Z_Wielu pisze:Wszedłem na profile Narodowej Cracovii i Wiślackich Partiotów i żadnej mobilizacji nie ma a 11 listopada coraz bliżej ... o Hutniku nie wspominając ...
Ciekawe kogo będzie więcej :-)
https://www.facebook.com/events/1489544144695539/
Minuta szukania na forum skwkZ powodu praktycznie rozpadu srodowiska organizujacego MN, coraz to dziwniejszych pomyslow jego liderow, startow z praktycznie kazdego ugrupowania, tworzenie i jeszcze szybsze zrywanie coraz to bardziej zaskakujacych koalicji, Wislaccy Patrioci w tym roku wspieraja Marsz 11.11 w Krakowie, na nim sie pojawia i zachecamy wszystkich Wislakow do przybycia na wlasnie ta inicjatywe.
-
Wyznawca Wisełki
Przestan życ tym fejsbukiem człowiekuJeden_Z_Wielu pisze:Wszedłem na profile Narodowej Cracovii i Wiślackich Partiotów i żadnej mobilizacji nie ma a 11 listopada coraz bliżej ... o Hutniku nie wspominając ...
Ciekawe kogo będzie więcej :-)
https://www.facebook.com/events/1489544144695539/
ile bandy z prokocimia na wyjeździe w Łęcznej ?
-
obiektywny pn
Nie było nikogo bo w tym czasie ruchalismy was w dupe pod Alti na powstańcówPCtsw pisze:ile bandy z prokocimia na wyjeździe w Łęcznej ?