Legendarni kibole
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Re: Legendarni kibole
kiedyś w niniejszym temacie zadałem pytanie odnośnie tej postaci.ŁKSLimanka pisze:Nie znam zbyt dobrze Francuza,ale wiem ,że był (jest? dawno go nie widziałem) porządnym wariatem,potrafił zamalowywać grafy Widzewa w biały dzień,uciekać od nich przez pół miasta,pozatym był dość mocno zaangażowany w ruch ultras.Moge przytoczyć jedną historię gdy rywal zza miedzy kroił jakiś małolatów (dosłownie 14-16 lat),Francuz potrafił ruszyć do napastników,mimo ich dwukrotnej przewagi.
Do tego grona dodałbym jeszcze Obera
kilka akapitów s swoich książkach poświęcił mu R. Zieliński jednak chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat tej osoby, że się tak wyrażę ze źródła.
Oczywiście pesel i miejsce zamieszkania możecie zostawić dla siebie. To gwoli ewentualnych docinek "inteligentnych" napinaczy.
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
Ten "dziadek" od nas przyjechał sam pociągiem bo na zbiórkę nie dotarł. Z tego co pamiętam to wszyscy już byliśmy na sektorze, gdy nagle ukazała się postać bohatera tej opowieści. Niezłe było zdziwienie, nie dość że pojechał samemu, późniejszym pociągiem to jeszcze dał radę dotrzeć na czas i odstawić potem takie "show". Oj pana M.K. nigdy się nie zapomni :)19mati71 pisze:Tak ten pan ma za sobą dużo wyjazdów ja osobiście widziałem go na kilku np Szczecin , Żagańsdm pisze:Ja mam pytanie do kibiców GKS-u Tychy. Dwa sezony temu na wyjeździe w Szczecinie był pewien kibic w podeszłym wieku który po meczu na sektorze zaczął tańczyć w rytm muzyki z głośników. Czy ów "dziadek" jeździ regularnie na wyjazdy czy to był tylko przypadek? Pytam bo z Tychów do Szczecina jest kawałek drogi i raczej nikt z przypadku by się nie wybierał... A jeśli jeździ regularnie to szacun dla niego;] niezły korbiarz hehe
Za bardzo na jego temat się nie będę wypowiadał zrobi ktoś to bardziej "kumaty"
Powiem tylko że z tym Kibicem to trochę zabawna sytuacja była ;D
a mianowicie przed wyjazdem na Pogoń Szczecin mieliśmy wyjazd autokarowy do żagania jeśli dobrze pamiętam i krótko mówiąc troszkę przesadził z alko xd po tym incydencie miał zakaz już na inne wyjazdy...
Przychodzi czas zbiórki i "zakazowicza" nie było.Gdy się tez krążyło po pociągu czy tez jechało się autokarami z stacji szczecin dąb czy jakoś tak to na pewno z nami go nie było i jestem w 100 % pewny że nie jechał z nami w pociągu ...
gdy jesteśmy pod stadionem jakby z pod ziemi pojawił się właśnie ten wyżej wymieniony Pan ;D
Ps. tańczył świetnie hahaha :))
-
Czy mógłby ktoś opisać Benito z Polonii Warszawa? W jakich mniej-więcej latach działał, i czy w tych latach Polonia coś znaczyła, czy też raczej partyzantka?
-
Nie mój cyrk i nie moje małpy ,ale żeby chociaż obecna ekipa KSP miała choć trochę charakteru co ekipa Benita z poprzednich lat , to by nie było tyle krzywych jazd co obecnie mają miejsce.
-
Ale ta cała polonijna antifa chyba nie bierze udziału w dogadywaniu się ze Strażą Miejską? Przynajmniej trudno mi to sobie wyobrazić...Ponawiam pytanie o Benito.
-
Czy ktos ma jakies informacje o takich gostkach jak Wilu i Mlody Wilu z Gts-u?,byli dosyc znani w latach 80,
-
Gdyby tak zamazac nazwy klubow w tym "wywiadzie"? to i tak wiadomo by bylo ze to jakis typ Arki bo te ich opisy jak kto w 10 osob przeganiaja 200 osobowa ekipe wroga albo jak klepie jakas ekipe a to sie potem okazuje kilku gimnazjalistow zawsze wzbudzaly moj smiechBallantine's Finest pisze:Polecam przeczytać wywiad z nowej serii artykułów na stronie [link] ze Szczurem, fanatykiem Arki Gdynia.
[link]
-
Możesz podać konkretne przypadki?
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
option=com_content&view=article&id=341:zgoda-trwa-ju-ponad-30-lat-i-pewnie-bdzie-tak-zawsze&catid=69:wywiady&Itemid=146]]„Zgoda trwa już ponad 30 lat, i pewnie będzie tak zawsze.”[/url][/quote]Gdyby tak zamazac nazwy klubow w tym "wywiadzie"? to i tak wiadomo by bylo ze to jakis typ Arki bo te ich opisy jak kto w 10 osob przeganiaja 200 osobowa ekipe wroga albo jak klepie jakas ekipe a to sie potem okazuje kilku gimnazjalistow zawsze wzbudzaly moj smiech[/quote]
ten "typ" z Arki jak go okreslasz, w 1983 roku jako najmlodsza osoba w Polsce zostal przyjety do KK na Arce ( jako ze pewnie wtedy sie nawet nie urodziles jeszcze popytaj starszych kolegow co to bylo za komuny te KK ).....
ten "typ" z Arki jak go okreslasz, w 1983 roku jako najmlodsza osoba w Polsce zostal przyjety do KK na Arce ( jako ze pewnie wtedy sie nawet nie urodziles jeszcze popytaj starszych kolegow co to bylo za komuny te KK ).....
TYBET JEST SERBSKI
-
Daj spokój, nie ma co dyskutować, na takich ChÓliGańów zdecydowanie najlepszą metodą wychowawczą jest solidny LIŚĆ
Kiedy przeszłość nie oświetla przyszłości, rozum porusza się w ciemności.
-
Jesli chodzi o inne częstochowskie ekipy,to niejaki Jabol(chociaz pisac o nim legenda to by było kłamstwo)z F.C.Widzewa,ktory jest psem,i z tego co całkiem niedawno słyszałem,bywa na meczach Widzewa,zresztą był razem z Włókniarzem juz jako policjant na meczu Polska-Norwegia,w ktorym Polacy zapewnili sobie awans do mundialu w Korei\Japonii.Mavas12 pisze:A z innych ekip z Czestochowy byly takie legendy?
-
Dla Łódzkiego ruchu NS na pewno Struś i tyle.Kibic ŁKS od zawsze.Na zawsze
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
"Młody Willu" mieszka w Łodzi, zawsze wpada na sektor jak przybywamy,
"Stary Willu" jest na każdym meczu z żoną.
TSW
"Stary Willu" jest na każdym meczu z żoną.
TSW
rey
-
Arka Gdynia - bezwzględnie postacią numer 1 przez długie lata był Z. Rybak, postać bardzo barwna, która posiada ogromną charyzmę, śmiem zaryzykować stwierdzenie, że gdyby nie ta postać, to wielu sukcesów ekipy z Gdyni by - nie było. Widać to gołym okiem - rozwój zespołu rugby w Gdyni to również przeogromna zasługa Z. Rybaka.
Dziękuję koledze - za kilka słów o Abbadonie, gdyż trudno jest cokolwiek znaleźć na jego temat.
Prośba : Czy ktoś dysonuje jakimiś zdjęciami Abbadona ? ponoć ktoś wspominał, że jest z 10 artykułów o nim np. " Z widłami na mecz", gdzieś też ktoś wspominał o jakimś zdjęciu "łysego" abbadona. - Czy może ktoś kto posiada te materiały źródłowe zamieścić na forum , będe bardzo wdzięczny.
Pytanie do znawców tematu z Krk - jaki był powód śmierci Abbadona ?
Pozdrawiam
Dziękuję koledze - za kilka słów o Abbadonie, gdyż trudno jest cokolwiek znaleźć na jego temat.
Prośba : Czy ktoś dysonuje jakimiś zdjęciami Abbadona ? ponoć ktoś wspominał, że jest z 10 artykułów o nim np. " Z widłami na mecz", gdzieś też ktoś wspominał o jakimś zdjęciu "łysego" abbadona. - Czy może ktoś kto posiada te materiały źródłowe zamieścić na forum , będe bardzo wdzięczny.
Pytanie do znawców tematu z Krk - jaki był powód śmierci Abbadona ?
Pozdrawiam
-
Znalazlem taka ciekawostkie, ma ktos moze ten material ?Uszol i Ś.P. Prędol (i jego "słynne" juz pokazanie przed kamerą blizny na twarzy po "tulipanie" z butelki jaką go zaprawili kibice Pogoni

-
Dzięki za odpowiedz l.d.z.o dotyczącą Abbadona :)
Ponawiam natomiast pytanie - Czy ktoś ma jakieś materiały zdjęciowe na temat " Abbadona "
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Chyba już takich jak Prendol i Uszol nie bedzie baaardzo dlugo i tyle..a gdzie reszta..hehehe..to taka wysypka jak kadra gorskiego,piekne miasto Poznan,pozdrowka z Bytomia...
-
Pytałem również o ten materiał w innym temacie, bezskutecznie.ZDR pisze:Znalazlem taka ciekawostkie, ma ktos moze ten material ?Uszol i Ś.P. Prędol (i jego "słynne" juz pokazanie przed kamerą blizny na twarzy po "tulipanie" z butelki jaką go zaprawili kibice Pogoni
Jakiś czas przed nakręceniem tego materiału był mecz Olimpia - Pogoń, Banici próbowali zaatakować przyjezdnych ale się przeliczyli. Tyle tylko że Prendol pomylił Pana Ch. z Panem P. z Gryfina i nie temu co trzeba przypisał swoja bliznę jak i pogróżki.
-
Ale z tego co pamietam P i Ch wyjasnili sobie wszystko
-
Obila mi sie o uszy ksywa Kapo z Zaglebia Sosnowiec.To lipa czy ktos znaczacy?
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
Potar starszy i mlodszy z Widzewa jak i bracia Labedzie oraz blizniacy
Przywiązanie Fanatyzm Honor
Od zawsze na zawsze FCJ Legia Warszawa
Od zawsze na zawsze FCJ Legia Warszawa
-
Bracia History z Lublina (jeden już śp). Dość znani na Motorze w latach 90.
Support your local football team
-
Dobry chłopak,ale legendą bym go nie nazwał. Jest kilku bardziej zasłużonych chłopaków,ale większość jeszcze się w to bawi i nie będę rzucał ksywkami.cobytu pisze:Obila mi sie o uszy ksywa Kapo z Zaglebia Sosnowiec.To lipa czy ktos znaczacy?
>>> WORKING CLASS <<<
-
Siedze tutaj z Ogórem znanym z Górnika Zabrze kilka ksyw z starej gwardi Polskich Klubów
Arka - Naleśnik, Pudel, Megafon, Gąsior
Zawisza - Siara, Pomidor, Siwy, Mały
Stal Mielec - Sledziu, Kobra,
GKS Tychy - Silon, Styncel, Koloch, Kipka, Ś.P Grzelas
Wisła - Pietia, Błazen,
Cracovia - Rafał, bary (łysy)
GKS Katowice - Sisi
Zagłebie Sosnowiec - Wara, Kaczor
Legia- Skrzypek, Muzyk, Trela
Polonia - Benito, Siwy
Lechia - Bracia Makarony, Duffo, Wolf
Śląsk Wrocław - Sarna, Dany, Pluto,
Pogoń Szczecin - Chomik
Jakies informacje o w/w?
Arka - Naleśnik, Pudel, Megafon, Gąsior
Zawisza - Siara, Pomidor, Siwy, Mały
Stal Mielec - Sledziu, Kobra,
GKS Tychy - Silon, Styncel, Koloch, Kipka, Ś.P Grzelas
Wisła - Pietia, Błazen,
Cracovia - Rafał, bary (łysy)
GKS Katowice - Sisi
Zagłebie Sosnowiec - Wara, Kaczor
Legia- Skrzypek, Muzyk, Trela
Polonia - Benito, Siwy
Lechia - Bracia Makarony, Duffo, Wolf
Śląsk Wrocław - Sarna, Dany, Pluto,
Pogoń Szczecin - Chomik
Jakies informacje o w/w?
JEMU ODDAŁEM CAŁE SWOJE ŻYCIE - KS GÓRNIK ZABRZE
Torcida Ruda Śląska.
Torcida Ruda Śląska.
-
Godulok pisze: GKS Katowice - Sisi
[link]
Sissi uległ poważnemu wypadkowi w Anglii i obecnie przechodzi rehabilitację, więcej info w linku
-
Jeden z mojej dzielnicy czasami na wyjazdach pogadamy, cały czas angazuje sie jezdzi na wyjazdy takze ze tak powiem caly czas żyje Lechią.Godulok pisze:Siedze tutaj z Ogórem znanym z Górnika Zabrze kilka ksyw z starej gwardi Polskich Klubów
Lechia - Bracia Makarony,
Jakies informacje o w/w?
GDYBY INTERESOWAŁA NAS PIŁKA , BYLIBYŚMY PIŁKARZAMI.
-
Pluto nadal jeździ na mecze w miarę możliwości (oby jak najdłużej), chociaż jest już bardzo schorowany i chodzi o kulach.Godulok pisze: Śląsk Wrocław - Pluto
Niedawny wyjazd Śląska do Lubina był jego 383 wyjazdem.
?
-
Nieoficjalnie sie mówi że ta liczba wyjazdów jest rekordem Polski.acowastoobchodzi pisze:Pluto nadal jeździ na mecze w miarę możliwości (oby jak najdłużej), chociaż jest już bardzo schorowany i chodzi o kulach.Godulok pisze: Śląsk Wrocław - Pluto
...
-
Ś.P. Kicha z Wisły miał +/- 400.ODEK pisze:Nieoficjalnie sie mówi że ta liczba wyjazdów jest rekordem Polski.acowastoobchodzi pisze:Pluto nadal jeździ na mecze w miarę możliwości (oby jak najdłużej), chociaż jest już bardzo schorowany i chodzi o kulach.Godulok pisze: Śląsk Wrocław - Pluto
-
Przesadzacie, moim zdaniem nie do ustalenia jest wyjazdowy rekord Polski. W większości największych i najdłużej działających ekip w kraju są ludzie którzy jeżdżą od lat 70-tych nie idzie doprecyzować pewnie kto ma największą liczbę wyjazdów. Zapewne kilkudziesięciu takich wariatów jeszcze jeździ po kraju.
Ogólnie dla wszystkich nich szacuneczek.
Ogólnie dla wszystkich nich szacuneczek.
-
PWD pisze: Ś.P. Kicha z Wisły miał +/- 400.
W takim razie przyznam wam racje.oxford00 pisze:[link]
...
-
wracajac do watku cracovi jescze sa i byli typy z ksywami kali malolat orzel jak by nie bylo to oni ruszyli zgode z gks tychy bo miala kryzys gdy metal siedzial i nie ktozy chlopaki z ksc w latach 99 do tej pory w tamtych czasach nie bylo duzo kontaktow a teraz mysle ze nie nazeka kazda ze stron pozdro ksc&gks
-
piszac ogolnie to wzystkie te postacie to juz starsi kolesie w kazdej ekipie pewnie cos znaczyli ale nikt nie napisal o tych ktorzy przyszli po nich mowie tutaj o mlodych nie jedna ekipa spadla z ligi do nizszej klasy rozgrywek i wtedy narodzily sie nowe charaktery mloda sila ktora wziela sprawy w swoje rece oczywiscie z pomoca starszych kolegow choc moge powiedziec na swoim przypadku i chlopakow ze ciezko bylo i niewielu z tych starszysz mialo cos wspolnego z tym co jest teraz gdy twoja ukochana druzyna spada do 5 ligi czy gdziejs tam szacunek za to co robili ale
-
są jacyś z województwa lubuskiego ?
szczególnie Stal Gorzów, Stilon Gorzów i Falubaz Zielona Góra.
szczególnie Stal Gorzów, Stilon Gorzów i Falubaz Zielona Góra.
-
Woldemort pisze:Jeden z mojej dzielnicy czasami na wyjazdach pogadamy, cały czas angazuje sie jezdzi na wyjazdy takze ze tak powiem caly czas żyje Lechią.Godulok pisze:Siedze tutaj z Ogórem znanym z Górnika Zabrze kilka ksyw z starej gwardi Polskich Klubów
Lechia - Bracia Makarony,
Jakies informacje o w/w?
Nie ma żadnych braci Makaronów!Jest jeden ,,Makaron'' znany chyba wszystkim który za Lechią jeżdzi od lat 70.A tak ogólnie to ,,Makaronów'' znam w kilku klubach(pozdro dla Makarona ze Śląska:))
-
Wiadomośc od tej osoby. "w Piascie jest wiele osób ktore mozna nazwac legendarnymi , ale ja na pewno sie do nich nie zaliczam i prosze wszytkich o nie wpisywanie nic na mój temat w tym temacie bo mam jeszcze sprawy kibicowskie w toku,,a poco psy maja wiedziec o czyms o czym jeszcze nie wiedza :) i jak na razie mam bana na boiska do 2014 ,,a sprawy jeszcze w toku ;)Richat pisze:Waluś z Piasta?
wiec pula moze wzrosnac. Pozdrowienia dla wszystkich których miałem okazje spotkac na kibicowskim szlaku!