Legendarni kibole
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Legendarni kibole
Ale ta cała polonijna antifa chyba nie bierze udziału w dogadywaniu się ze Strażą Miejską? Przynajmniej trudno mi to sobie wyobrazić...Ponawiam pytanie o Benito.
Czy ktos ma jakies informacje o takich gostkach jak Wilu i Mlody Wilu z Gts-u?,byli dosyc znani w latach 80,
Gdyby tak zamazac nazwy klubow w tym "wywiadzie"? to i tak wiadomo by bylo ze to jakis typ Arki bo te ich opisy jak kto w 10 osob przeganiaja 200 osobowa ekipe wroga albo jak klepie jakas ekipe a to sie potem okazuje kilku gimnazjalistow zawsze wzbudzaly moj smiechBallantine's Finest pisze:Polecam przeczytać wywiad z nowej serii artykułów na stronie http://www.ocb03.pl/ ze Szczurem, fanatykiem Arki Gdynia.
]„Zgoda trwa już ponad 30 lat, i pewnie będzie tak zawsze.”
Możesz podać konkretne przypadki?
option=com_content&view=article&id=341:zgoda-trwa-ju-ponad-30-lat-i-pewnie-bdzie-tak-zawsze&catid=69:wywiady&Itemid=146]]„Zgoda trwa już ponad 30 lat, i pewnie będzie tak zawsze.”[/url][/quote]Gdyby tak zamazac nazwy klubow w tym "wywiadzie"? to i tak wiadomo by bylo ze to jakis typ Arki bo te ich opisy jak kto w 10 osob przeganiaja 200 osobowa ekipe wroga albo jak klepie jakas ekipe a to sie potem okazuje kilku gimnazjalistow zawsze wzbudzaly moj smiech[/quote]
ten "typ" z Arki jak go okreslasz, w 1983 roku jako najmlodsza osoba w Polsce zostal przyjety do KK na Arce ( jako ze pewnie wtedy sie nawet nie urodziles jeszcze popytaj starszych kolegow co to bylo za komuny te KK ).....
ten "typ" z Arki jak go okreslasz, w 1983 roku jako najmlodsza osoba w Polsce zostal przyjety do KK na Arce ( jako ze pewnie wtedy sie nawet nie urodziles jeszcze popytaj starszych kolegow co to bylo za komuny te KK ).....
Jesli chodzi o inne częstochowskie ekipy,to niejaki Jabol(chociaz pisac o nim legenda to by było kłamstwo)z F.C.Widzewa,ktory jest psem,i z tego co całkiem niedawno słyszałem,bywa na meczach Widzewa,zresztą był razem z Włókniarzem juz jako policjant na meczu Polska-Norwegia,w ktorym Polacy zapewnili sobie awans do mundialu w Korei\Japonii.Mavas12 pisze:A z innych ekip z Czestochowy byly takie legendy?
Dla Łódzkiego ruchu NS na pewno Struś i tyle.Kibic ŁKS od zawsze.Na zawsze
"Młody Willu" mieszka w Łodzi, zawsze wpada na sektor jak przybywamy,
"Stary Willu" jest na każdym meczu z żoną.
TSW
"Stary Willu" jest na każdym meczu z żoną.
TSW
-
BigJackGdynia
Arka Gdynia - bezwzględnie postacią numer 1 przez długie lata był Z. Rybak, postać bardzo barwna, która posiada ogromną charyzmę, śmiem zaryzykować stwierdzenie, że gdyby nie ta postać, to wielu sukcesów ekipy z Gdyni by - nie było. Widać to gołym okiem - rozwój zespołu rugby w Gdyni to również przeogromna zasługa Z. Rybaka.
Dziękuję koledze - za kilka słów o Abbadonie, gdyż trudno jest cokolwiek znaleźć na jego temat.
Prośba : Czy ktoś dysonuje jakimiś zdjęciami Abbadona ? ponoć ktoś wspominał, że jest z 10 artykułów o nim np. " Z widłami na mecz", gdzieś też ktoś wspominał o jakimś zdjęciu "łysego" abbadona. - Czy może ktoś kto posiada te materiały źródłowe zamieścić na forum , będe bardzo wdzięczny.
Pytanie do znawców tematu z Krk - jaki był powód śmierci Abbadona ?
Pozdrawiam
Dziękuję koledze - za kilka słów o Abbadonie, gdyż trudno jest cokolwiek znaleźć na jego temat.
Prośba : Czy ktoś dysonuje jakimiś zdjęciami Abbadona ? ponoć ktoś wspominał, że jest z 10 artykułów o nim np. " Z widłami na mecz", gdzieś też ktoś wspominał o jakimś zdjęciu "łysego" abbadona. - Czy może ktoś kto posiada te materiały źródłowe zamieścić na forum , będe bardzo wdzięczny.
Pytanie do znawców tematu z Krk - jaki był powód śmierci Abbadona ?
Pozdrawiam
Znalazlem taka ciekawostkie, ma ktos moze ten material ?Uszol i Ś.P. Prędol (i jego "słynne" juz pokazanie przed kamerą blizny na twarzy po "tulipanie" z butelki jaką go zaprawili kibice Pogoni
-
BigJackGdynia
Dzięki za odpowiedz l.d.z.o dotyczącą Abbadona :)
Ponawiam natomiast pytanie - Czy ktoś ma jakieś materiały zdjęciowe na temat " Abbadona "
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Chyba już takich jak Prendol i Uszol nie bedzie baaardzo dlugo i tyle..a gdzie reszta..hehehe..to taka wysypka jak kadra gorskiego,piekne miasto Poznan,pozdrowka z Bytomia...
Pytałem również o ten materiał w innym temacie, bezskutecznie.ZDR pisze:Znalazlem taka ciekawostkie, ma ktos moze ten material ?Uszol i Ś.P. Prędol (i jego "słynne" juz pokazanie przed kamerą blizny na twarzy po "tulipanie" z butelki jaką go zaprawili kibice Pogoni
Jakiś czas przed nakręceniem tego materiału był mecz Olimpia - Pogoń, Banici próbowali zaatakować przyjezdnych ale się przeliczyli. Tyle tylko że Prendol pomylił Pana Ch. z Panem P. z Gryfina i nie temu co trzeba przypisał swoja bliznę jak i pogróżki.
Ale z tego co pamietam P i Ch wyjasnili sobie wszystko
Obila mi sie o uszy ksywa Kapo z Zaglebia Sosnowiec.To lipa czy ktos znaczacy?
-
mks pruszkow
Potar starszy i mlodszy z Widzewa jak i bracia Labedzie oraz blizniacy
-
obywatel_1984
Bracia History z Lublina (jeden już śp). Dość znani na Motorze w latach 90.
Dobry chłopak,ale legendą bym go nie nazwał. Jest kilku bardziej zasłużonych chłopaków,ale większość jeszcze się w to bawi i nie będę rzucał ksywkami.cobytu pisze:Obila mi sie o uszy ksywa Kapo z Zaglebia Sosnowiec.To lipa czy ktos znaczacy?
Siedze tutaj z Ogórem znanym z Górnika Zabrze kilka ksyw z starej gwardi Polskich Klubów
Arka - Naleśnik, Pudel, Megafon, Gąsior
Zawisza - Siara, Pomidor, Siwy, Mały
Stal Mielec - Sledziu, Kobra,
GKS Tychy - Silon, Styncel, Koloch, Kipka, Ś.P Grzelas
Wisła - Pietia, Błazen,
Cracovia - Rafał, bary (łysy)
GKS Katowice - Sisi
Zagłebie Sosnowiec - Wara, Kaczor
Legia- Skrzypek, Muzyk, Trela
Polonia - Benito, Siwy
Lechia - Bracia Makarony, Duffo, Wolf
Śląsk Wrocław - Sarna, Dany, Pluto,
Pogoń Szczecin - Chomik
Jakies informacje o w/w?
Arka - Naleśnik, Pudel, Megafon, Gąsior
Zawisza - Siara, Pomidor, Siwy, Mały
Stal Mielec - Sledziu, Kobra,
GKS Tychy - Silon, Styncel, Koloch, Kipka, Ś.P Grzelas
Wisła - Pietia, Błazen,
Cracovia - Rafał, bary (łysy)
GKS Katowice - Sisi
Zagłebie Sosnowiec - Wara, Kaczor
Legia- Skrzypek, Muzyk, Trela
Polonia - Benito, Siwy
Lechia - Bracia Makarony, Duffo, Wolf
Śląsk Wrocław - Sarna, Dany, Pluto,
Pogoń Szczecin - Chomik
Jakies informacje o w/w?
Jeden z mojej dzielnicy czasami na wyjazdach pogadamy, cały czas angazuje sie jezdzi na wyjazdy takze ze tak powiem caly czas żyje Lechią.Godulok pisze:Siedze tutaj z Ogórem znanym z Górnika Zabrze kilka ksyw z starej gwardi Polskich Klubów
Lechia - Bracia Makarony,
Jakies informacje o w/w?
-
acowastoobchodzi
Pluto nadal jeździ na mecze w miarę możliwości (oby jak najdłużej), chociaż jest już bardzo schorowany i chodzi o kulach.Godulok pisze: Śląsk Wrocław - Pluto
Niedawny wyjazd Śląska do Lubina był jego 383 wyjazdem.
Nieoficjalnie sie mówi że ta liczba wyjazdów jest rekordem Polski.acowastoobchodzi pisze:Pluto nadal jeździ na mecze w miarę możliwości (oby jak najdłużej), chociaż jest już bardzo schorowany i chodzi o kulach.Godulok pisze: Śląsk Wrocław - Pluto
Ś.P. Kicha z Wisły miał +/- 400.ODEK pisze:Nieoficjalnie sie mówi że ta liczba wyjazdów jest rekordem Polski.acowastoobchodzi pisze:Pluto nadal jeździ na mecze w miarę możliwości (oby jak najdłużej), chociaż jest już bardzo schorowany i chodzi o kulach.Godulok pisze: Śląsk Wrocław - Pluto
PWD pisze: Ś.P. Kicha z Wisły miał +/- 400.
W takim razie przyznam wam racje.oxford00 pisze:http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Kicha
wracajac do watku cracovi jescze sa i byli typy z ksywami kali malolat orzel jak by nie bylo to oni ruszyli zgode z gks tychy bo miala kryzys gdy metal siedzial i nie ktozy chlopaki z ksc w latach 99 do tej pory w tamtych czasach nie bylo duzo kontaktow a teraz mysle ze nie nazeka kazda ze stron pozdro ksc&gks
piszac ogolnie to wzystkie te postacie to juz starsi kolesie w kazdej ekipie pewnie cos znaczyli ale nikt nie napisal o tych ktorzy przyszli po nich mowie tutaj o mlodych nie jedna ekipa spadla z ligi do nizszej klasy rozgrywek i wtedy narodzily sie nowe charaktery mloda sila ktora wziela sprawy w swoje rece oczywiscie z pomoca starszych kolegow choc moge powiedziec na swoim przypadku i chlopakow ze ciezko bylo i niewielu z tych starszysz mialo cos wspolnego z tym co jest teraz gdy twoja ukochana druzyna spada do 5 ligi czy gdziejs tam szacunek za to co robili ale
są jacyś z województwa lubuskiego ?
szczególnie Stal Gorzów, Stilon Gorzów i Falubaz Zielona Góra.
-
Henri de Lagardere
Woldemort pisze:Jeden z mojej dzielnicy czasami na wyjazdach pogadamy, cały czas angazuje sie jezdzi na wyjazdy takze ze tak powiem caly czas żyje Lechią.Godulok pisze:Siedze tutaj z Ogórem znanym z Górnika Zabrze kilka ksyw z starej gwardi Polskich Klubów
Jakies informacje o w/w?
Nie ma żadnych braci Makaronów!Jest jeden ,,Makaron'' znany chyba wszystkim który za Lechią jeżdzi od lat 70.A tak ogólnie to ,,Makaronów'' znam w kilku klubach(pozdro dla Makarona ze Śląska:))
-
19GKS PIAST45
Wiadomośc od tej osoby. "w Piascie jest wiele osób ktore mozna nazwac legendarnymi , ale ja na pewno sie do nich nie zaliczam i prosze wszytkich o nie wpisywanie nic na mój temat w tym temacie bo mam jeszcze sprawy kibicowskie w toku,,a poco psy maja wiedziec o czyms o czym jeszcze nie wiedza :) i jak na razie mam bana na boiska do 2014 ,,a sprawy jeszcze w toku ;)Richat pisze:Waluś z Piasta?
wiec pula moze wzrosnac. Pozdrowienia dla wszystkich których miałem okazje spotkac na kibicowskim szlaku!
Henri de Lagardere pisze:Woldemort pisze:Jeden z mojej dzielnicy czasami na wyjazdach pogadamy, cały czas angazuje sie jezdzi na wyjazdy takze ze tak powiem caly czas żyje Lechią.Godulok pisze:Siedze tutaj z Ogórem znanym z Górnika Zabrze kilka ksyw z starej gwardi Polskich Klubów
Jakies informacje o w/w?
Nie ma żadnych braci Makaronów!Jest jeden ,,Makaron'' znany chyba wszystkim który za Lechią jeżdzi od lat 70.A tak ogólnie to ,,Makaronów'' znam w kilku klubach(pozdro dla Makarona ze Śląska:))
Dokładniej, pierwszy wyjazd Makarona miał miejsce w 1968 roku (ostatnio o to nawet Go pytałem). Mega w porządku chłop, który do dzisiaj jest na znacznej większości wyjazdów. Żywa legenda naszych trybun.Henri de Lagardere pisze:Woldemort pisze:Jeden z mojej dzielnicy czasami na wyjazdach pogadamy, cały czas angazuje sie jezdzi na wyjazdy takze ze tak powiem caly czas żyje Lechią.Godulok pisze:Siedze tutaj z Ogórem znanym z Górnika Zabrze kilka ksyw z starej gwardi Polskich Klubów
Jakies informacje o w/w?
-
tatapsychopata
gwiazdy filmowe bracia Pytoni... :)norbert pisze:są jacyś z województwa lubuskiego ?
-
Krzysiek1947
jeden z nich widoczny na meczach Stali w żółto-niebieskim szaliku...
-
JerseyStilon
Farmazon, owszem widziany na stadionie Stali, ale przy innej okazji niż oglądanie meczu :)Krzysiek1947 pisze:jeden z nich widoczny na meczach Stali w żółto-niebieskim szaliku...
Co do legend Stilonu można by było wymienić Andrzeja "Czersanta" lub inaczej "Chelsea"
Bez szala ale to żużlofan i ma zaliczonych podobną liczbę meczów na Stali co na Stilonie.Ogólnie sporo chlopaków z Mysliborskiej mialo/ma ciągoty żużlowe..no cóż Stal najbardziej zasłużony klub w regionie
podobno niedawno tragicznie odszedl niejaki Lysy z Hutnika, czy ktorys z kibicow nowohuckiego klubu moze cos napisac na temat tego chlopaka. Czy byla to postac na tyle wazna ze mozna ja nazwac legenda hutniczych kibicow?
"Łysy" vel "Goldi" vel "G....." (jak nazwisko) zmarł w tragicznych okolicznościach pod koniec listopada 2010 r. W Jego grobie złożyliśmy flagę "Fanatycy Hutnik 1950 Kraków".alfabet pisze:podobno niedawno tragicznie odszedl niejaki Lysy z Hutnika, czy ktorys z kibicow nowohuckiego klubu moze cos napisac na temat tego chlopaka. Czy byla to postac na tyle wazna ze mozna ja nazwac legenda hutniczych kibicow?
Mimo przekroczonej czterdziestki i barwnego życiorysu do końca brał czynny udział w życiu kibicowskim.
W moich oczach "Goldi" był facetem, który nie bał się niczego.
Z racji, że jestem sporo młodszy - pierwsze wspomnienia z jego udziałem datuję na czas ekstraklasy - lata 91-97 (choć na Hutniku działał o wiele wcześniej). Dobrze pamiętam jego (wydawałoby się samobójczy) atak na grupę kibiców GKS Katowice czekających przed kasami gości, gdy na czele grupy 4-5 młodszych od niego kibiców Hutnika doprowadził do paniki w szeregach przyjezdnych zdobywając jednocześnie kilka szali.
Poza starciami z kibicami gości często wdawał się w utarczki z fanami "innych krakowskich klubów", którzy mocno dawali się we znaki Jemu i Jego bliskim.
W latach 90 tych silnie utożsamiał się z ruchem skinheads.
Jak każdy z nas "Goldi" miał swoje słabości, jednak nie zmienia to faktu, że moim zdaniem jest on Legendą Nowohuckich Kibiców - obok śp. Czachy, Klawisza, Pcheły, Belmonda i innych, którzy przedwcześnie odeszli z Suchych Stawów.