Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Puder1trzeba obiektywnie przyznać,że piszesz czasem niezłe ciulstwa.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
"kolego" napisalem jasno - chodzilo na mecze 2 osobnikow L i O a po 92 roku sie skonczylo...!prism pisze: 'Na początku lat 80-tych na każdym meczu na Bukowej gościli Cyganie, łącznie czasami z Pomidorem i jego świtą. Wiem, bo mieszkałem wtedy na Załężu. Tak, że bez pierdolenia i tęczowej propagandy.
chyba ze ty przychodziles z owym pomidorem jako swoim ojcem i stad wiesz ze tam chodzili.
pomidor to tak jak Eryk/CYGAN (ktorym nigdy nie byl) wymysl waszej tepej wyobrazni?
cala "reszta" (chodzili) to wasze bzdurne pierdolenie pod publiczke.
odnies sie do "smierdzieli" bo widze ze h*** macie a nie pojecie o historii kibicowania.
moze powiecie skad wzieli sie skini na cichej i z jakiej "ekipy" wczesniej pochodzili - zbieznosc przypadkowa ; )
puder o ssaniu nic nie pisz bo jak bedzies zmial obsluzyc nowa koalicje to na rozpoczecie roku szkolenego sie nie wyrobisz
-
Lat 80 tych nie znam (czy tez znam z opowiadań), ale zgodze się z Tobą, ze w ekipie latał jeden.KATOWICE'64 pisze:"kolego" napisalem jasno - chodzilo na mecze 2 osobnikow L i O a po 92 roku sie skonczylo...!prism pisze: 'Na początku lat 80-tych na każdym meczu na Bukowej gościli Cyganie, łącznie czasami z Pomidorem i jego świtą. Wiem, bo mieszkałem wtedy na Załężu. Tak, że bez pierdolenia i tęczowej propagandy.
chyba ze ty przychodziles z owym pomidorem jako swoim ojcem i stad wiesz ze tam chodzili.
pomidor to tak jak Eryk/CYGAN (ktorym nigdy nie byl) wymysl waszej tepej wyobrazni?
odnies sie do "smierdzieli" bo widze ze h*** macie a nie pojecie o historii kibicowania.
moze powiecie skad wzieli sie skini na cichej i z jakiej "ekipy" wczesniej pochodzili - zbieznosc przypadkowa ; )
puder o ssaniu nic nie pisz bo jak bedzies zmial obsluzyc nowa koalicje to na rozpoczecie roku szkolenego sie nie wyrobisz
Nawet mi się kojarzy kilka akcji z nim w roli głownej, w tym jedna akcja z knajpy za Rialtem, gdzie często ówczesna ekipa z nim na czele przesiadywała, gdzie sie dośc mocno wtedy nacieli.....
A co do ekipy ze swastyką to przeciez wspólnie się jeździło na Honor czy Konkwiste, albo na narodowe manifestacje z okazji świąt róznej maści, jeszcze nawet w końcówce lat 90 tych. Z Katowic zawsze ładna paka wyruszała i to nie tylko z Ruchu i Gieksy.
-
Nie chciałbym być nieuprzejmy "kolego", ale twierdzenie, że mieliście Cyganów w ekipie, a nie było ich na stadionie, jest logicznie sprzeczne. No chyba, że dobieraliście do ekipy według klucza etnicznego.KATOWICE'64 pisze:"kolego" napisalem jasno - chodzilo na mecze 2 osobnikow L i O a po 92 roku sie skonczylo...!prism pisze: 'Na początku lat 80-tych na każdym meczu na Bukowej gościli Cyganie, łącznie czasami z Pomidorem i jego świtą. Wiem, bo mieszkałem wtedy na Załężu. Tak, że bez pierdolenia i tęczowej propagandy.
Cyganie w latach 80. nie byli żadną większością na Bukowej, ale byli widoczni. Np. ci, co obstawiali Szaberplac w soboty i niedziele.
-
prism pisze: Nie chciałbym być nieuprzejmy "kolego", ale twierdzenie, że mieliście Cyganów w ekipie, a nie było ich na stadionie, jest logicznie sprzeczne. No chyba, że dobieraliście do ekipy według klucza etnicznego.
Cyganie w latach 80. nie byli żadną większością na Bukowej, ale byli widoczni. Np. ci, co obstawiali Szaberplac w soboty i niedziele.
L ostatni szpil zaliczyl w 92r na Górnik-Miedz gdy mieliśmy z Miedzia zgode.
nigdy pozniej po tym finale w Warszawie nie bylo go ani zadnych innych ciaw na naszym meczu u siebie czy wyjezdzie!
ekip przed 1993 nie bylo - wtedy kazdy kto jechal na wyjazd byl "ekipa" nie bylo zadnych podzialow na ultrasow, hools i pikoli.
nie jezdzilo sie z psiarnia jak teraz, wrecz sie przed nia uciekalo na rozne sposoby.
ekipy zaczely tworzyc sie od miej wiecej 93 roku i juz kiedys pisalem - wtedy na PB wladze przejmowali Crazy Gang, na niebieskich PF a my przejmowalismy wladze od naszej starszyzny.
ciekawe ze kilka ekip przejmowalo wladze prakytycznie w tym samym czasie.
u nas nastapilo oddzielenie od pikoli, ekipa h zaczela uczeszczac na D itd...
cyganie raz a dobrze po 92 zniekneli czy sie to komus podoba czy nie!
ps jesli ktokolwiek chce dyskutowac a nie rzucac miesem jak dziecko to zapraszam bo rozjebaliscie juz tyle tematow ze zal patrzec!
-
Bzdura!!Akurat od 93r zacząłem jeździć na Ruch,na Bukowej byłem od c**** razy,w tamtych czasach często wpadaliśmy "na szale" w okolice stadionu czy na Wasze sektory.Cygany w Waszych barwach to nie było nic dziwnego,nie mówię że w ekipie ale na trybunach czy z szalikiem,koszulką nie trudno było spotkać.KATOWICE'64 pisze:prism pisze: Nie chciałbym być nieuprzejmy "kolego", ale twierdzenie, że mieliście Cyganów w ekipie, a nie było ich na stadionie, jest logicznie sprzeczne. No chyba, że dobieraliście do ekipy według klucza etnicznego.
L ostatni szpil zaliczyl w 92r na Górnik-Miedz gdy mieliśmy z Miedzia zgode.
nigdy pozniej po tym finale w Warszawie nie bylo go ani zadnych innych ciaw na naszym meczu u siebie czy wyjezdzie!
ekip przed 1993 nie bylo - wtedy kazdy kto jechal na wyjazd byl "ekipa" nie bylo zadnych podzialow na ultrasow, hools i pikoli.
nie jezdzilo sie z psiarnia jak teraz, wrecz sie przed nia uciekalo na rozne sposoby.
ekipy zaczely tworzyc sie od miej wiecej 93 roku i juz kiedys pisalem - wtedy na PB wladze przejmowali Crazy Gang, na niebieskich PF a my przejmowalismy wladze od naszej starszyzny.
ciekawe ze kilka ekip przejmowalo wladze prakytycznie w tym samym czasie.
u nas nastapilo oddzielenie od pikoli, ekipa h zaczela uczeszczac na D itd...
cyganie raz a dobrze po 92 zniekneli czy sie to komus podoba czy nie!
ps jesli ktokolwiek chce dyskutowac a nie rzucac miesem jak dziecko to zapraszam bo rozjebaliscie juz tyle tematow ze zal patrzec!
Ruch Chorzów
-
Tylko zeby nikt nie pomyślał że to tyczy się tego ahmeda:kierowca_pks pisze:To że ktoś ma czarne włosy i ciemną karnację nie musi być od razu rodowitym Cyganem a tylko pseudo nadany z racji wyglądu (podobnie jak Ahmed,Mustafa,Abdul czy Husajn) a jak pamiętam to w latach 90 tych takie osobniki były w wielu polskich ekipach.

Bo to akurat "brudasek", no ale przecież zyjemy w tolerancyjnej Europie...
Co do Cyganów to troche przeinaczacie fakty, padł rok 92, w tym roku to może i nie mieli już za wiele do powiedzenia na Gieksie ale na stadionie pojawiali się jeszcze przynajmniej kilka lat
-
w okolice stadionu oczywiscie wpadalismy sobie wzajemnie i to nie raz nie dwaR_78 pisze: Bzdura!!Akurat od 93r zacząłem jeździć na Ruch,na Bukowej byłem od c**** razy,w tamtych czasach często wpadaliśmy "na szale" w okolice stadionu czy na Wasze sektory.Cygany w Waszych barwach to nie było nic dziwnego,nie mówię że w ekipie ale na trybunach czy z szalikiem,koszulką nie trudno było spotkać.
wpadaliscie na nasze sektory - chopie odstaw co bierzesz bo chyba GRUBO przeholowales - podaj kilka przykladow tych wejsc w sektory hehehe ; )
o ile szaliki kostki byly wtedy norma to tkane zaczely dopiero wchodzic jednak koszulki byly MEGA rarytasem i mial je malo kto - nie to co dzisiejsze gadzetowe szalenstwo;
takze kolejny pinokio nam rosnie
po 1993 a bardziej po NASZYCH WPOLNYCH UKLADACH z okolic 1991r nowe wladze w obu ekipach poszly na totalna wojne ale nigdy po tym okresie nie bylo juz takiej dominiacji niebieskich na wspolnych rejonach!
-
Nie napisałem że wpadaliśmy i robiliśmy popłoch na trybunach czy kroiliśmy co leciało bo tak nie było.Byliśmy przeważnie w 3-4 osoby żeby się nie rzucać w oczy i na sektorach rzeczywiście ciężko było coś zdziałać ale plany były zacne:)Jeśli chodzi o koszulki to dobrze wiesz że na wspomnianym już wyżej szaberplacu szło kupić cuda:)I nie pamiętam czy to był rok np94 czy np97 dlatego napisałem w "tamtych czasach" więc nie jedź mi tu od pinokia bo piszę tak jak pamiętam a parę lat już minęło.KATOWICE'64 pisze:w okolice stadionu oczywiscie wpadalismy sobie wzajemnie i to nie raz nie dwaR_78 pisze: Bzdura!!Akurat od 93r zacząłem jeździć na Ruch,na Bukowej byłem od c**** razy,w tamtych czasach często wpadaliśmy "na szale" w okolice stadionu czy na Wasze sektory.Cygany w Waszych barwach to nie było nic dziwnego,nie mówię że w ekipie ale na trybunach czy z szalikiem,koszulką nie trudno było spotkać.
wpadaliscie na nasze sektory - chopie odstaw co bierzesz bo chyba GRUBO przeholowales - podaj kilka przykladow tych wejsc w sektory hehehe ; )
o ile szaliki kostki byly wtedy norma to tkane zaczely dopiero wchodzic jednak koszulki byly MEGA rarytasem i mial je malo kto - nie to co dzisiejsze gadzetowe szalenstwo;
takze kolejny pinokio nam rosnie
po 1993 a bardziej po NASZYCH WPOLNYCH UKLADACH z okolic 1991r nowe wladze w obu ekipach poszly na totalna wojne ale nigdy po tym okresie nie bylo juz takiej dominiacji niebieskich na wspolnych rejonach!
Ruch Chorzów
-
R_78 pisze: Nie napisałem że wpadaliśmy i robiliśmy popłoch na trybunach czy kroiliśmy co leciało bo tak nie było.Byliśmy przeważnie w 3-4 osoby żeby się nie rzucać w oczy i na sektorach rzeczywiście ciężko było coś zdziałać ale plany były zacne:)Jeśli chodzi o koszulki to dobrze wiesz że na wspomnianym już wyżej szaberplacu szło kupić cuda:)I nie pamiętam czy to był rok np94 czy np97 dlatego napisałem w "tamtych czasach" więc nie jedź mi tu od pinokia bo piszę tak jak pamiętam a parę lat już minęło.
sorry ale wtedy bylismy UWAŻNI jak nikt inny a w 3-4 osoby byscie wylecieli na kopach jak D i spolka pod slaskim na finale PP w93 - pamietasz (???) bo ich tez poniosla fantazja i skonczylo sie na TOTALNYM WPIERDOLU!!!
plany przy jabolu miec mogliscie nic wiecej.
nikt wtedy koszulek na pale nie robil bo juz wtedy na nasz herb nalozony byl znak zastrzezony - zreszta przez naszego Kibica wiec dalej tworzysz.
kupic szlo barce czy inne reale ale polskie ekipy zaczely strzec swych znakow, herbow i itd.
-
Tak, wywieszają ją ludzie z Hamburga, czyli olsztyńskiego osiedla. To potoczna nazwa os. Generałów, w pierwotnej wersji (Chamburk) pochodziła od zbitki słów „cham” i „burek”, a nadano ją na przełomie lat 80. i 90. ze względu na zawiść i dezaprobatę uboższych mieszkańców innych osiedli.Egon1983 pisze:Flaga Hamburg Stomilu stylizowana na paczkę dość modnych swego czasu fajek jest wywieszana przez ludzi z Hamburga?
-
U mnie w mieście był gliniarz o ksywie Husajn (połowa lat 90) normalnie sobowtór prawdziwego Saddama.kierowca_pks pisze:To że ktoś ma czarne włosy i ciemną karnację nie musi być od razu rodowitym Cyganem a tylko pseudo nadany z racji wyglądu (podobnie jak Ahmed,Mustafa,Abdul czy Husajn) a jak pamiętam to w latach 90 tych takie osobniki były w wielu polskich ekipach.
Lubiał bez powodu pogłaskać pałą (były zomowiec)
-
Troche poleciałeś, w tamtych czasach, a nawet powiedziałbym nawet, że do końca lat 90 tych, nie mieliście do nas startu.KATOWICE'64 pisze: po 1993 a bardziej po NASZYCH WPOLNYCH UKLADACH z okolic 1991r nowe wladze w obu ekipach poszly na totalna wojne ale nigdy po tym okresie nie bylo juz takiej dominiacji niebieskich na wspolnych rejonach!
Po każdym meczy do Katowic na dworzec wpadała banda z Kce, Mikołowa, Łazisk, Mysłowic i Jaworzna.
Tak wiem było pare akcji gdzie się na cieliśmy, jak Wasz wyjazd na Zabrze (roku nie pamietam0, gdzie pare fc w tym Myslowice mocno się nacieły. Czy tez nasz powrót ze Szczecina, gdzie nas mocno na dworcu autobusowym próbowaliście trafić (ale to juz były chyba lata 2000+ )?
Ale w tamtych latach nie mieliśmy z nami żadnych szans, a starcia w Mysłowicach, czy Jaworznie (sam pamietam akcje z pierwszej połowy lat 90 tych jak M z dwoma Ukraincami gonił was na Stałym, a na to wpadło jeszcze kilka osob z Mce).
Tak naprawdę Gieksa z końcem lat 90 tych urosła w Jaworznie i od drugiej połowy lat 90tych starała się coś działac w Hołdunowie wspierana paroma charakternymi osobami z Imielinia, a z Mysłowic powiedziałbym nawet, że później.
-
Lepsza Strona Miasta pisze: Troche poleciałeś, w tamtych czasach, a nawet powiedziałbym nawet, że do końca lat 90 tych, nie mieliście do nas startu.
Po każdym meczy do Katowic na dworzec wpadała banda z Kce, Mikołowa, Łazisk, Mysłowic i Jaworzna.
Tak wiem było pare akcji gdzie się na cieliśmy, jak Wasz wyjazd na Zabrze (roku nie pamietam0, gdzie pare fc w tym Myslowice mocno się nacieły. Czy tez nasz powrót ze Szczecina, gdzie nas mocno na dworcu autobusowym próbowaliście trafić (ale to juz były chyba lata 2000+ )?
Ale w tamtych latach nie mieliśmy z nami żadnych szans, a starcia w Mysłowicach, czy Jaworznie (sam pamietam akcje z pierwszej połowy lat 90 tych jak M z dwoma Ukraincami gonił was na Stałym, a na to wpadło jeszcze kilka osob z Mce).
Tak naprawdę Gieksa z końcem lat 90 tych urosła w Jaworznie i od drugiej połowy lat 90tych starała się coś działac w Hołdunowie wspierana paroma charakternymi osobami z Imielinia, a z Mysłowic powiedziałbym nawet, że później.
nasz start zaczal sie w 93 gdzie zaczelismy wam robic niemale problemy - wg waszej historii ten czas zaczl sie bodaj po 89 kiedy nas ZLEKCEWAZYLISCIE...
kolo 92 byl uklad, wspolne akcje, WYJAZDY...
potem konfikt miedzy MŁODYMI GNIEWNYMI z obu band i jazda na CAŁEGO.
nigdy pozniej po dzis dzien nie mieliscie juz takiej przewagi jak wg nas do 93 a wg was samych do 89/90.
stalismy sie niewygodnym, ZLEKCEWAZONYM rywalem ktory powoli aczkolwiek skutecznie was wypieral i wyparl z Katowic gdzie DOMINOWALISCIE a zostaly wam moze 2 rejony - szopy i nikisz.
na reszcie macie h*** do gadki czy sie to komus podoba czy nie a fejsbukowe, sztuczne twory nic nie pomoga o czym doskonale wiecie
-
Ale ja nigdzie nie napisałem że Was nie ma, czy nie było, naucz sie czytac ze zrozumieniem.KATOWICE'64 pisze:nasz start zaczal sie w 93 gdzie zaczelismy wam robic niemale problemy - wg waszej historii ten czas zaczl sie bodaj po 89 kiedy nas ZLEKCEWAZYLISCIE...
kolo 92 byl uklad, wspolne akcje, WYJAZDY...
potem konfikt miedzy MŁODYMI GNIEWNYMI z obu band i jazda na CAŁEGO.
nigdy pozniej po dzis dzien nie mieliscie juz takiej przewagi jak wg nas do 93 a wg was samych do 89/90.
stalismy sie niewygodnym, ZLEKCEWAZONYM rywalem ktory powoli aczkolwiek skutecznie was wypieral i wyparl z Katowic gdzie DOMINOWALISCIE a zostaly wam moze 2 rejony - szopy i nikisz.
na reszcie macie h*** do gadki czy sie to komus podoba czy nie a fejsbukowe, sztuczne twory nic nie pomoga o czym doskonale wiecie
Nawet dopisze, zlekcewarzenie Was odbiło się nam czkawką równiez w Jaworznie, też i Mysłowicach, (gdzie straciliśmy przy wymianie pokoleń straciliśmy kupe terenów) a nie tylko na dzielnicach Katowic.
Pisze to co pamiętam, i dopiero z końcem lat 90tych tak naprawde urośliście w siłe i zaczelismy miec na fan clubach z Wami kłopoty.
Nie chce napisać, że do tego czasu byliście ekipa c****, bo nie byliście, ale we wcześniejszych latach nie byliście jeszcze tak mocni, jak później.
A sporo jednak osób z Waszych FC z tamtego okresu znam, które udzielały się skinowsko...
-
Lepsza Strona Miasta pisze: Ale ja nigdzie nie napisałem że Was nie ma, czy nie było, naucz sie czytac ze zrozumieniem.
Nawet dopisze, zlekcewarzenie Was odbiło się nam czkawką równiez w Jaworznie, też i Mysłowicach, (gdzie straciliśmy przy wymianie pokoleń straciliśmy kupe terenów) a nie tylko na dzielnicach Katowic.
Pisze to co pamiętam, i dopiero z końcem lat 90tych tak naprawde urośliście w siłe i zaczelismy miec na fan clubach z Wami kłopoty.
Nie chce napisać, że do tego czasu byliście ekipa c****, bo nie byliście, ale we wcześniejszych latach nie byliście jeszcze tak mocni, jak później.
A sporo jednak osób z Waszych FC z tamtego okresu znam, które udzielały się skinowsko...
dopiero z koncem lat 90 uroslismy w sile bo budowa naszej ekipy trwala pare lat od 93 poczawszy!
nie tworzylo sie wtedy czegos z niczego w pare miesiecy jak obecnie a ze mielismy kolorowo wokol siebie to wyjscie z tego bylo nie lada wyczynem i zadne wyzwiska, zmyslone historie tego nie zmiania.
-
Który rok można uznać jako powstanie PNG?
-
bodaj 2004 i baner na meczu PP u siebie z Lechem.PaymanW pisze:Który rok można uznać jako powstanie PNG?
-
Są jakieś polskojęzyczne strony w Anglii gdzie kupię TMK i ksiązki kibicowskie ? Jedyną którą znam to Patrioci.uk. Są jeszcze jakieś ?
-
Mam wyjebane na te dzisiejsze wojenki internetowe i piszę co pamiętam. c*** mnie czasem strzela jak czytam teraz w necie propagandzistów, którzy piszą, że np. Legia miała przejebane za komuny, chociaż to Polonia czy Pasy były jebane przez czerwonych.skoczow pisze:Tata psychopata pisze:Jestem z ŁKS-u i muszę potwierdzić wpis Niebieskiego.
Koniec lat 80-tych gdy nie było jeszcze osobnych kas i wejść na sektory gości, cyganie widziani pod kasami Gieksy.
Poza tym była też dość znana cygańska postać na Bukowej, jeżdżący na wyjazdy, znany całej kibicowskiej Polsce koleś pod ksywą "Cygan" w Katowicach mówiono na niego "Erik" bądź "Eryk".
Koniec jego kariery na Gieksie był po tym jak coś nawywijał i zerwał z Katowic.
Grupy cyganów na GieKSie nigdy nie było skąd wy to bierzecie?? Nawet ludzie co byli w 85r. nie pamietaja jakiejs grupy cyganów.
Jak chcecie to tak piszcie jak wam to dobrze zrobi.To forum jest dla ludzi wylewnych i każdy pisze co chce.
To jak na Widzewie albo Legii był murzyn i to nie raz to tez to jest banda murzynów?dumdum pisze:Skinheadzi byli później i faktycznie dobre czasy cyganerii na Gieksie się skończyły. W ogóle w Polsce po '90 mieli wtedy nie najlepszy czas - akcja w Mławie. Jestem z Ruchu, ale znam temat od środka bo znałem kilku skinheadów z Gieksy, m.in z ekipy, która okazjonalnie wywieszała flagę z hakenkreutzem. Była taka znana afera, jak gość ze Skoty w Mysłowicach dał sie nagrać z tą flagą w tvp katowice i huczało w całej PL, wiec trudno, zeby gipsy kings stali z tyłu. Wracając do tematu, w końcowce 80-tych cyganeria śmigała na Bukową i nie da się tego wymazać._JG_ pisze:
Ja jezdze od 1990r. nie bylo żadnych cyganow wrecz przeciwnie skini tyle o tym.
Jak widzieliscie cyganów ok niech tak bedzie w sumie co mi do tego ja nie widziałem jak i wielu starych i młodych GieKSiarzy.
Tak samo z trybunami. Pewne rzeczy, jak cyganie na Gieksie były i tyle.
-
Podejdź do najbliższego Polskiego sklepu i pogadaj, żeby Ci zamawiali. Wiem, że nie ma z tym większego problemu.whiskey pisze:Są jakieś polskojęzyczne strony w Anglii gdzie kupię TMK i ksiązki kibicowskie ? Jedyną którą znam to Patrioci.uk. Są jeszcze jakieś ?
-
Cyganie byli na GIEKSIE-BYLI,a pruli sie jak skurwysyn,jakby conajmniej tam rzadzili,na hokeju zwlaszcza na co zawsze sie spiewalo gieksa banda cyganow,itd.Ale to koncowa lat 80 i w sumie watpie aby mieli tam cos wiecej do powiedzenia to poprostu k**** sie wrzucajacy w oczy,a giekasa byla jaka byla chyba jeszcze nie gotowa zeby z chujami zrobic porzadek
-
Chodzi mi po głowie od rana, był kawałek nie wiem czy kibicowski czy nie, ale padalo tam hasło w stylu "spróbuj w Turynie starą dame nazwać kurwą" lub coś w ten deseń, kojarzy ktoś?
-
maksMKS - https://www.youtube.com/watch?v=K8hdWnJq4Xc 2:55
chyba o to ci chodziło
chyba o to ci chodziło
-
Rekapitulując, Cyganie na Gieksie byli, w ekipie biegali. Szczyt możliwości mieliście na przełomie wieków, od tamtej pory zjazd. Ostry, zakończony z zgodą z wcześniejszą kosą. Obecnie kibicowska trzecia liga (trzycyfrowa frekwencja, zero samodzielnej aktywności hols)KATOWICE'64 pisze:Lepsza Strona Miasta pisze: Ale ja nigdzie nie napisałem że Was nie ma, czy nie było, naucz sie czytac ze zrozumieniem.
dopiero z koncem lat 90 uroslismy w sile bo budowa naszej ekipy trwala pare lat od 93 poczawszy!
nie tworzylo sie wtedy czegos z niczego w pare miesiecy jak obecnie a ze mielismy kolorowo wokol siebie to wyjscie z tego bylo nie lada wyczynem i zadne wyzwiska, zmyslone historie tego nie zmiania.
-
Szczyt możliwości Gieksy to moim zdaniem lata od mniej więcej 2003/2004 do zgody z KSG. Początek to mniej więcej od kiedy zaczęli jeździć oficjalnie ze zbiórki na Giszowcu. Pierwsza oficjalna zbiórkę mieli chyba na ich meczu z Pasami i psy ich wygarneły ze względu na sprzęt z autobusu pod Elewatorem w Katowicach. Jakiś czas później pogonili najebańców z Gisza i Nikisza, o ile pamiętam przed meczem Ruch-Zagłębie i fala ich poniosła.
-
Poszło wiele ciekawych zapytań a ci dalej o cyganach ! Czy tylko ja przewijam ten temat z nadzieją, że w ostatnim komentarzu już nie ma nic na temat cyganów? Może pora na murzynów i słynne zdjęcie jak stoi koło Uszola... Ja p*******.
-
Ja mam takie małe pytanko odnośnie wyjazdów Wisły. Zawsze podobały mi sie duże ilości mniejszych flag w większości fanclubowych./ Teraz jest jakiś zakaz ich wywieszania czy oni maja wyjebane na wyjazdy po prostu? Prosze o w miare normalną odpowiedź.
-
1.Kiedy ostatnio LKS Lodz wygral w pojedynke ustawke/walke z inna banda z Polski (odliczajac rywala derbowego)?
2.Lech Poznan ma szanse w pojedynke walczyc z innymi bandami czy musi jednak zawiazywac koalicje chuliganskie (jednak wszyscy naleza do bandy kalkulatora)?
2.Lech Poznan ma szanse w pojedynke walczyc z innymi bandami czy musi jednak zawiazywac koalicje chuliganskie (jednak wszyscy naleza do bandy kalkulatora)?
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
-
Ja wiem, że to forum osiągnęło niewyobrażalny poziom, ale może zadaj jedno jak i drugie pytanie w stosunku do swojej ekipy, kimkolwiek nie jest i potem martw się innymi. OK?bort14 pisze:1.Kiedy ostatnio LKS Lodz wygral w pojedynke ustawke/walke z inna banda z Polski (odliczajac rywala derbowego)?
-
3.Wymiencie piec ekip w PL, ktore zdobyly najwiecej flag (liczymy tylko polskie flagi)?
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
-
O co konkretnie chodzi w tym zdaniu, mniej wiecej w srodku oficjalnego opisu zgody Ruchu z Widzewem? "Niebiescy" szczególnie zapamiętali przyjazdy na zgodę całych hord fanek Widzewa-z tym jednoznacznie kojarzą tamte czasy zgody z RTS-em"... Link: [link]
-
Wbij sobie w Google np. "14 marca 2012 kibic Widzewa". Co z moim pytaniem? Ktos z Ruchu odpowie?
-
Kibice Hutnika Warszawa mają chyba obecnie na Legii mocną ekipę skoro wieszana jest flaga w ich barwach?
-
Panowie ktoś kiedyś pisał o braciach , nie pamiętam z jakiego miasta byli, ale chodzi o to ze jezdzili na krzywy ryj na zgody itp , nie umiem za chiny tego znalezc , jak ktoś wie w jakim temacie to bylo to dajcie link z checia jeszcze raz bym sobie przeczytał.
-
Nie byli oni przypadkiem z Opola ?WitaminySaOK pisze:Panowie ktoś kiedyś pisał o braciach , nie pamiętam z jakiego miasta byli, ale chodzi o to ze jezdzili na krzywy ryj na zgody itp , nie umiem za chiny tego znalezc , jak ktoś wie w jakim temacie to bylo to dajcie link z checia jeszcze raz bym sobie przeczytał.
"Przyznał, że na razie Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS udało się - dzięki pomocy Marka Szukalaka z Fundacji Monumentum Iudaicum Lodzense - odnaleźć grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera, który zmarł we wrześniu 1921, mając 38 lat. Jego grób znajduje się na cmentarzu żydowskim w Łodzi."
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html
-
Bracia Tasiory,szkoda na takich lumpow strzępić ryja.W okolicach 2008 r. spotkałem ich w Legnicy gdzie przyjechali gościć się na krzywy ryj wówczas jako kibice Śląska. Jeden z nich chyba miał wydziabane na palcach WKS albo Slask juz nie pamietam. Pózniej okazało się ze mieli podobne epizody bodajże w Płocku i Zabrzu albo Rybniku. Byli z Opola
-
Gość ksywa BeKaer smigał z łaziorami lata 99-2003 jakis czas na krzywy ryj jeżdził na zgody.Miał wydziabany Wks Śląsk na czole a że był z Opola to czesto nie bywał tam.Jest na jednym z filmow fani chuligani z tego co pamietam.Pozniej gdzieś go wcieło odnalazł sie gdzieś na kadrze nie pamietam skim był chodziły sluchy pozniej że smiga na Gks Tychy.WitaminySaOK pisze:Panowie ktoś kiedyś pisał o braciach , nie pamiętam z jakiego miasta byli, ale chodzi o to ze jezdzili na krzywy ryj na zgody itp , nie umiem za chiny tego znalezc , jak ktoś wie w jakim temacie to bylo to dajcie link z checia jeszcze raz bym sobie przeczytał.
-
kurde fajnie się czyta dialog Katowice64 z Lepsza Strona Miasta ale ciebie tak jak niejakiego pudera, zaRuchem, welnoaka czy Combata itp. to nie można na tym forum przetrawić. Wątpie, że normalne osoby czytają z uwagą twoje i tobie podobnym posty, napinka, napinka i jeszcze raz napinka.prism pisze:Rekapitulując, Cyganie na Gieksie byli, w ekipie biegali. Szczyt możliwości mieliście na przełomie wieków, od tamtej pory zjazd. Ostry, zakończony z zgodą z wcześniejszą kosą. Obecnie kibicowska trzecia liga (trzycyfrowa frekwencja, zero samodzielnej aktywności hols)KATOWICE'64 pisze:Lepsza Strona Miasta pisze: Ale ja nigdzie nie napisałem że Was nie ma, czy nie było, naucz sie czytac ze zrozumieniem.
-
Ostry zjazd? Radzę poszperać w archiwum jak wyglądały Wasze mecze w niższej lidze, a był to tylko "moment" w porównaniu do Nas. Trzycyfrowa frekwencja? I myślisz że serio ktoś uwierzy? Fakt, frekwencja ostatnio u Nas kuleje, jednak do tej trzycyfrowej jeszcze daleko, więc radzę jeszcze nie zacierać rączek. Zero samodzielnej aktywności? Po to są zgody by wspierać, a nie tylko mieć do kogo jechać na melanż, jesteśmy blisko, wspieramy się często, proste. Równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę i zapytać o Waszą samodzielną akcję. Skoro jest u Nas tak kiepsko, skąd u Was regres np. NK, w porównaniu do poprzednich lat? Można tak wymieniać w kółko, zresztą o czym gadać z osobą która siłę śląskich klubów ocenia po... ilości "łapek" na Fan Pagach.prism pisze:Ostry, zakończony z zgodą z wcześniejszą kosą. Obecnie kibicowska trzecia liga (trzycyfrowa frekwencja, zero samodzielnej aktywności hols)
KATOWICE