Bzdura!!Akurat od 93r zacząłem jeździć na Ruch,na Bukowej byłem od c**** razy,w tamtych czasach często wpadaliśmy "na szale" w okolice stadionu czy na Wasze sektory.Cygany w Waszych barwach to nie było nic dziwnego,nie mówię że w ekipie ale na trybunach czy z szalikiem,koszulką nie trudno było spotkać.KATOWICE'64 pisze:prism pisze: Nie chciałbym być nieuprzejmy "kolego", ale twierdzenie, że mieliście Cyganów w ekipie, a nie było ich na stadionie, jest logicznie sprzeczne. No chyba, że dobieraliście do ekipy według klucza etnicznego.
Cyganie w latach 80. nie byli żadną większością na Bukowej, ale byli widoczni. Np. ci, co obstawiali Szaberplac w soboty i niedziele.
L ostatni szpil zaliczyl w 92r na Górnik-Miedz gdy mieliśmy z Miedzia zgode.
nigdy pozniej po tym finale w Warszawie nie bylo go ani zadnych innych ciaw na naszym meczu u siebie czy wyjezdzie!
ekip przed 1993 nie bylo - wtedy kazdy kto jechal na wyjazd byl "ekipa" nie bylo zadnych podzialow na ultrasow, hools i pikoli.
nie jezdzilo sie z psiarnia jak teraz, wrecz sie przed nia uciekalo na rozne sposoby.
ekipy zaczely tworzyc sie od miej wiecej 93 roku i juz kiedys pisalem - wtedy na PB wladze przejmowali Crazy Gang, na niebieskich PF a my przejmowalismy wladze od naszej starszyzny.
ciekawe ze kilka ekip przejmowalo wladze prakytycznie w tym samym czasie.
u nas nastapilo oddzielenie od pikoli, ekipa h zaczela uczeszczac na D itd...
cyganie raz a dobrze po 92 zniekneli czy sie to komus podoba czy nie!
ps jesli ktokolwiek chce dyskutowac a nie rzucac miesem jak dziecko to zapraszam bo rozjebaliscie juz tyle tematow ze zal patrzec!
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Ruch Chorzów
-
Blue Old Boy
Tylko zeby nikt nie pomyślał że to tyczy się tego ahmeda:kierowca_pks pisze:To że ktoś ma czarne włosy i ciemną karnację nie musi być od razu rodowitym Cyganem a tylko pseudo nadany z racji wyglądu (podobnie jak Ahmed,Mustafa,Abdul czy Husajn) a jak pamiętam to w latach 90 tych takie osobniki były w wielu polskich ekipach.

Bo to akurat "brudasek", no ale przecież zyjemy w tolerancyjnej Europie...
Co do Cyganów to troche przeinaczacie fakty, padł rok 92, w tym roku to może i nie mieli już za wiele do powiedzenia na Gieksie ale na stadionie pojawiali się jeszcze przynajmniej kilka lat
-
KATOWICE'64
w okolice stadionu oczywiscie wpadalismy sobie wzajemnie i to nie raz nie dwaR_78 pisze: Bzdura!!Akurat od 93r zacząłem jeździć na Ruch,na Bukowej byłem od c**** razy,w tamtych czasach często wpadaliśmy "na szale" w okolice stadionu czy na Wasze sektory.Cygany w Waszych barwach to nie było nic dziwnego,nie mówię że w ekipie ale na trybunach czy z szalikiem,koszulką nie trudno było spotkać.
wpadaliscie na nasze sektory - chopie odstaw co bierzesz bo chyba GRUBO przeholowales - podaj kilka przykladow tych wejsc w sektory hehehe ; )
o ile szaliki kostki byly wtedy norma to tkane zaczely dopiero wchodzic jednak koszulki byly MEGA rarytasem i mial je malo kto - nie to co dzisiejsze gadzetowe szalenstwo;
takze kolejny pinokio nam rosnie
po 1993 a bardziej po NASZYCH WPOLNYCH UKLADACH z okolic 1991r nowe wladze w obu ekipach poszly na totalna wojne ale nigdy po tym okresie nie bylo juz takiej dominiacji niebieskich na wspolnych rejonach!
Nie napisałem że wpadaliśmy i robiliśmy popłoch na trybunach czy kroiliśmy co leciało bo tak nie było.Byliśmy przeważnie w 3-4 osoby żeby się nie rzucać w oczy i na sektorach rzeczywiście ciężko było coś zdziałać ale plany były zacne:)Jeśli chodzi o koszulki to dobrze wiesz że na wspomnianym już wyżej szaberplacu szło kupić cuda:)I nie pamiętam czy to był rok np94 czy np97 dlatego napisałem w "tamtych czasach" więc nie jedź mi tu od pinokia bo piszę tak jak pamiętam a parę lat już minęło.KATOWICE'64 pisze:w okolice stadionu oczywiscie wpadalismy sobie wzajemnie i to nie raz nie dwaR_78 pisze: Bzdura!!Akurat od 93r zacząłem jeździć na Ruch,na Bukowej byłem od c**** razy,w tamtych czasach często wpadaliśmy "na szale" w okolice stadionu czy na Wasze sektory.Cygany w Waszych barwach to nie było nic dziwnego,nie mówię że w ekipie ale na trybunach czy z szalikiem,koszulką nie trudno było spotkać.
wpadaliscie na nasze sektory - chopie odstaw co bierzesz bo chyba GRUBO przeholowales - podaj kilka przykladow tych wejsc w sektory hehehe ; )
o ile szaliki kostki byly wtedy norma to tkane zaczely dopiero wchodzic jednak koszulki byly MEGA rarytasem i mial je malo kto - nie to co dzisiejsze gadzetowe szalenstwo;
takze kolejny pinokio nam rosnie
po 1993 a bardziej po NASZYCH WPOLNYCH UKLADACH z okolic 1991r nowe wladze w obu ekipach poszly na totalna wojne ale nigdy po tym okresie nie bylo juz takiej dominiacji niebieskich na wspolnych rejonach!
Ruch Chorzów
-
KATOWICE'64
R_78 pisze: Nie napisałem że wpadaliśmy i robiliśmy popłoch na trybunach czy kroiliśmy co leciało bo tak nie było.Byliśmy przeważnie w 3-4 osoby żeby się nie rzucać w oczy i na sektorach rzeczywiście ciężko było coś zdziałać ale plany były zacne:)Jeśli chodzi o koszulki to dobrze wiesz że na wspomnianym już wyżej szaberplacu szło kupić cuda:)I nie pamiętam czy to był rok np94 czy np97 dlatego napisałem w "tamtych czasach" więc nie jedź mi tu od pinokia bo piszę tak jak pamiętam a parę lat już minęło.
sorry ale wtedy bylismy UWAŻNI jak nikt inny a w 3-4 osoby byscie wylecieli na kopach jak D i spolka pod slaskim na finale PP w93 - pamietasz (???) bo ich tez poniosla fantazja i skonczylo sie na TOTALNYM WPIERDOLU!!!
plany przy jabolu miec mogliscie nic wiecej.
nikt wtedy koszulek na pale nie robil bo juz wtedy na nasz herb nalozony byl znak zastrzezony - zreszta przez naszego Kibica wiec dalej tworzysz.
kupic szlo barce czy inne reale ale polskie ekipy zaczely strzec swych znakow, herbow i itd.
-
coronaextra
Tak, wywieszają ją ludzie z Hamburga, czyli olsztyńskiego osiedla. To potoczna nazwa os. Generałów, w pierwotnej wersji (Chamburk) pochodziła od zbitki słów „cham” i „burek”, a nadano ją na przełomie lat 80. i 90. ze względu na zawiść i dezaprobatę uboższych mieszkańców innych osiedli.Egon1983 pisze:Flaga Hamburg Stomilu stylizowana na paczkę dość modnych swego czasu fajek jest wywieszana przez ludzi z Hamburga?
U mnie w mieście był gliniarz o ksywie Husajn (połowa lat 90) normalnie sobowtór prawdziwego Saddama.kierowca_pks pisze:To że ktoś ma czarne włosy i ciemną karnację nie musi być od razu rodowitym Cyganem a tylko pseudo nadany z racji wyglądu (podobnie jak Ahmed,Mustafa,Abdul czy Husajn) a jak pamiętam to w latach 90 tych takie osobniki były w wielu polskich ekipach.
Lubiał bez powodu pogłaskać pałą (były zomowiec)
-
Lepsza Strona Miasta
Troche poleciałeś, w tamtych czasach, a nawet powiedziałbym nawet, że do końca lat 90 tych, nie mieliście do nas startu.KATOWICE'64 pisze: po 1993 a bardziej po NASZYCH WPOLNYCH UKLADACH z okolic 1991r nowe wladze w obu ekipach poszly na totalna wojne ale nigdy po tym okresie nie bylo juz takiej dominiacji niebieskich na wspolnych rejonach!
Po każdym meczy do Katowic na dworzec wpadała banda z Kce, Mikołowa, Łazisk, Mysłowic i Jaworzna.
Tak wiem było pare akcji gdzie się na cieliśmy, jak Wasz wyjazd na Zabrze (roku nie pamietam0, gdzie pare fc w tym Myslowice mocno się nacieły. Czy tez nasz powrót ze Szczecina, gdzie nas mocno na dworcu autobusowym próbowaliście trafić (ale to juz były chyba lata 2000+ )?
Ale w tamtych latach nie mieliśmy z nami żadnych szans, a starcia w Mysłowicach, czy Jaworznie (sam pamietam akcje z pierwszej połowy lat 90 tych jak M z dwoma Ukraincami gonił was na Stałym, a na to wpadło jeszcze kilka osob z Mce).
Tak naprawdę Gieksa z końcem lat 90 tych urosła w Jaworznie i od drugiej połowy lat 90tych starała się coś działac w Hołdunowie wspierana paroma charakternymi osobami z Imielinia, a z Mysłowic powiedziałbym nawet, że później.
-
KATOWICE'64
Lepsza Strona Miasta pisze: Troche poleciałeś, w tamtych czasach, a nawet powiedziałbym nawet, że do końca lat 90 tych, nie mieliście do nas startu.
Po każdym meczy do Katowic na dworzec wpadała banda z Kce, Mikołowa, Łazisk, Mysłowic i Jaworzna.
Tak wiem było pare akcji gdzie się na cieliśmy, jak Wasz wyjazd na Zabrze (roku nie pamietam0, gdzie pare fc w tym Myslowice mocno się nacieły. Czy tez nasz powrót ze Szczecina, gdzie nas mocno na dworcu autobusowym próbowaliście trafić (ale to juz były chyba lata 2000+ )?
Ale w tamtych latach nie mieliśmy z nami żadnych szans, a starcia w Mysłowicach, czy Jaworznie (sam pamietam akcje z pierwszej połowy lat 90 tych jak M z dwoma Ukraincami gonił was na Stałym, a na to wpadło jeszcze kilka osob z Mce).
Tak naprawdę Gieksa z końcem lat 90 tych urosła w Jaworznie i od drugiej połowy lat 90tych starała się coś działac w Hołdunowie wspierana paroma charakternymi osobami z Imielinia, a z Mysłowic powiedziałbym nawet, że później.
nasz start zaczal sie w 93 gdzie zaczelismy wam robic niemale problemy - wg waszej historii ten czas zaczl sie bodaj po 89 kiedy nas ZLEKCEWAZYLISCIE...
kolo 92 byl uklad, wspolne akcje, WYJAZDY...
potem konfikt miedzy MŁODYMI GNIEWNYMI z obu band i jazda na CAŁEGO.
nigdy pozniej po dzis dzien nie mieliscie juz takiej przewagi jak wg nas do 93 a wg was samych do 89/90.
stalismy sie niewygodnym, ZLEKCEWAZONYM rywalem ktory powoli aczkolwiek skutecznie was wypieral i wyparl z Katowic gdzie DOMINOWALISCIE a zostaly wam moze 2 rejony - szopy i nikisz.
na reszcie macie h*** do gadki czy sie to komus podoba czy nie a fejsbukowe, sztuczne twory nic nie pomoga o czym doskonale wiecie
-
Lepsza Strona Miasta
Ale ja nigdzie nie napisałem że Was nie ma, czy nie było, naucz sie czytac ze zrozumieniem.KATOWICE'64 pisze:nasz start zaczal sie w 93 gdzie zaczelismy wam robic niemale problemy - wg waszej historii ten czas zaczl sie bodaj po 89 kiedy nas ZLEKCEWAZYLISCIE...
kolo 92 byl uklad, wspolne akcje, WYJAZDY...
potem konfikt miedzy MŁODYMI GNIEWNYMI z obu band i jazda na CAŁEGO.
nigdy pozniej po dzis dzien nie mieliscie juz takiej przewagi jak wg nas do 93 a wg was samych do 89/90.
stalismy sie niewygodnym, ZLEKCEWAZONYM rywalem ktory powoli aczkolwiek skutecznie was wypieral i wyparl z Katowic gdzie DOMINOWALISCIE a zostaly wam moze 2 rejony - szopy i nikisz.
na reszcie macie h*** do gadki czy sie to komus podoba czy nie a fejsbukowe, sztuczne twory nic nie pomoga o czym doskonale wiecie
Nawet dopisze, zlekcewarzenie Was odbiło się nam czkawką równiez w Jaworznie, też i Mysłowicach, (gdzie straciliśmy przy wymianie pokoleń straciliśmy kupe terenów) a nie tylko na dzielnicach Katowic.
Pisze to co pamiętam, i dopiero z końcem lat 90tych tak naprawde urośliście w siłe i zaczelismy miec na fan clubach z Wami kłopoty.
Nie chce napisać, że do tego czasu byliście ekipa c****, bo nie byliście, ale we wcześniejszych latach nie byliście jeszcze tak mocni, jak później.
A sporo jednak osób z Waszych FC z tamtego okresu znam, które udzielały się skinowsko...
-
KATOWICE'64
Lepsza Strona Miasta pisze: Ale ja nigdzie nie napisałem że Was nie ma, czy nie było, naucz sie czytac ze zrozumieniem.
Nawet dopisze, zlekcewarzenie Was odbiło się nam czkawką równiez w Jaworznie, też i Mysłowicach, (gdzie straciliśmy przy wymianie pokoleń straciliśmy kupe terenów) a nie tylko na dzielnicach Katowic.
Pisze to co pamiętam, i dopiero z końcem lat 90tych tak naprawde urośliście w siłe i zaczelismy miec na fan clubach z Wami kłopoty.
Nie chce napisać, że do tego czasu byliście ekipa c****, bo nie byliście, ale we wcześniejszych latach nie byliście jeszcze tak mocni, jak później.
A sporo jednak osób z Waszych FC z tamtego okresu znam, które udzielały się skinowsko...
dopiero z koncem lat 90 uroslismy w sile bo budowa naszej ekipy trwala pare lat od 93 poczawszy!
nie tworzylo sie wtedy czegos z niczego w pare miesiecy jak obecnie a ze mielismy kolorowo wokol siebie to wyjscie z tego bylo nie lada wyczynem i zadne wyzwiska, zmyslone historie tego nie zmiania.
Który rok można uznać jako powstanie PNG?
-
KATOWICE'64
bodaj 2004 i baner na meczu PP u siebie z Lechem.PaymanW pisze:Który rok można uznać jako powstanie PNG?
Są jakieś polskojęzyczne strony w Anglii gdzie kupię TMK i ksiązki kibicowskie ? Jedyną którą znam to Patrioci.uk. Są jeszcze jakieś ?
Mam wyjebane na te dzisiejsze wojenki internetowe i piszę co pamiętam. c*** mnie czasem strzela jak czytam teraz w necie propagandzistów, którzy piszą, że np. Legia miała przejebane za komuny, chociaż to Polonia czy Pasy były jebane przez czerwonych.skoczow pisze:Tata psychopata pisze:Jestem z ŁKS-u i muszę potwierdzić wpis Niebieskiego.
Koniec lat 80-tych gdy nie było jeszcze osobnych kas i wejść na sektory gości, cyganie widziani pod kasami Gieksy.
Poza tym była też dość znana cygańska postać na Bukowej, jeżdżący na wyjazdy, znany całej kibicowskiej Polsce koleś pod ksywą "Cygan" w Katowicach mówiono na niego "Erik" bądź "Eryk".
Koniec jego kariery na Gieksie był po tym jak coś nawywijał i zerwał z Katowic.
Grupy cyganów na GieKSie nigdy nie było skąd wy to bierzecie?? Nawet ludzie co byli w 85r. nie pamietaja jakiejs grupy cyganów.
Jak chcecie to tak piszcie jak wam to dobrze zrobi.To forum jest dla ludzi wylewnych i każdy pisze co chce.
To jak na Widzewie albo Legii był murzyn i to nie raz to tez to jest banda murzynów?dumdum pisze:Skinheadzi byli później i faktycznie dobre czasy cyganerii na Gieksie się skończyły. W ogóle w Polsce po '90 mieli wtedy nie najlepszy czas - akcja w Mławie. Jestem z Ruchu, ale znam temat od środka bo znałem kilku skinheadów z Gieksy, m.in z ekipy, która okazjonalnie wywieszała flagę z hakenkreutzem. Była taka znana afera, jak gość ze Skoty w Mysłowicach dał sie nagrać z tą flagą w tvp katowice i huczało w całej PL, wiec trudno, zeby gipsy kings stali z tyłu. Wracając do tematu, w końcowce 80-tych cyganeria śmigała na Bukową i nie da się tego wymazać._JG_ pisze:
Ja jezdze od 1990r. nie bylo żadnych cyganow wrecz przeciwnie skini tyle o tym.
Jak widzieliscie cyganów ok niech tak bedzie w sumie co mi do tego ja nie widziałem jak i wielu starych i młodych GieKSiarzy.
Tak samo z trybunami. Pewne rzeczy, jak cyganie na Gieksie były i tyle.
-
eMigrant86
Podejdź do najbliższego Polskiego sklepu i pogadaj, żeby Ci zamawiali. Wiem, że nie ma z tym większego problemu.whiskey pisze:Są jakieś polskojęzyczne strony w Anglii gdzie kupię TMK i ksiązki kibicowskie ? Jedyną którą znam to Patrioci.uk. Są jeszcze jakieś ?
Cyganie byli na GIEKSIE-BYLI,a pruli sie jak skurwysyn,jakby conajmniej tam rzadzili,na hokeju zwlaszcza na co zawsze sie spiewalo gieksa banda cyganow,itd.Ale to koncowa lat 80 i w sumie watpie aby mieli tam cos wiecej do powiedzenia to poprostu k**** sie wrzucajacy w oczy,a giekasa byla jaka byla chyba jeszcze nie gotowa zeby z chujami zrobic porzadek
Chodzi mi po głowie od rana, był kawałek nie wiem czy kibicowski czy nie, ale padalo tam hasło w stylu "spróbuj w Turynie starą dame nazwać kurwą" lub coś w ten deseń, kojarzy ktoś?
-
pijany powietrzem
maksMKS - https://www.youtube.com/watch?v=K8hdWnJq4Xc 2:55
chyba o to ci chodziło
chyba o to ci chodziło
Rekapitulując, Cyganie na Gieksie byli, w ekipie biegali. Szczyt możliwości mieliście na przełomie wieków, od tamtej pory zjazd. Ostry, zakończony z zgodą z wcześniejszą kosą. Obecnie kibicowska trzecia liga (trzycyfrowa frekwencja, zero samodzielnej aktywności hols)KATOWICE'64 pisze:Lepsza Strona Miasta pisze: Ale ja nigdzie nie napisałem że Was nie ma, czy nie było, naucz sie czytac ze zrozumieniem.
dopiero z koncem lat 90 uroslismy w sile bo budowa naszej ekipy trwala pare lat od 93 poczawszy!
nie tworzylo sie wtedy czegos z niczego w pare miesiecy jak obecnie a ze mielismy kolorowo wokol siebie to wyjscie z tego bylo nie lada wyczynem i zadne wyzwiska, zmyslone historie tego nie zmiania.
Szczyt możliwości Gieksy to moim zdaniem lata od mniej więcej 2003/2004 do zgody z KSG. Początek to mniej więcej od kiedy zaczęli jeździć oficjalnie ze zbiórki na Giszowcu. Pierwsza oficjalna zbiórkę mieli chyba na ich meczu z Pasami i psy ich wygarneły ze względu na sprzęt z autobusu pod Elewatorem w Katowicach. Jakiś czas później pogonili najebańców z Gisza i Nikisza, o ile pamiętam przed meczem Ruch-Zagłębie i fala ich poniosła.
Poszło wiele ciekawych zapytań a ci dalej o cyganach ! Czy tylko ja przewijam ten temat z nadzieją, że w ostatnim komentarzu już nie ma nic na temat cyganów? Może pora na murzynów i słynne zdjęcie jak stoi koło Uszola... Ja p*******.
Ja mam takie małe pytanko odnośnie wyjazdów Wisły. Zawsze podobały mi sie duże ilości mniejszych flag w większości fanclubowych./ Teraz jest jakiś zakaz ich wywieszania czy oni maja wyjebane na wyjazdy po prostu? Prosze o w miare normalną odpowiedź.
1.Kiedy ostatnio LKS Lodz wygral w pojedynke ustawke/walke z inna banda z Polski (odliczajac rywala derbowego)?
2.Lech Poznan ma szanse w pojedynke walczyc z innymi bandami czy musi jednak zawiazywac koalicje chuliganskie (jednak wszyscy naleza do bandy kalkulatora)?
2.Lech Poznan ma szanse w pojedynke walczyc z innymi bandami czy musi jednak zawiazywac koalicje chuliganskie (jednak wszyscy naleza do bandy kalkulatora)?
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
Ja wiem, że to forum osiągnęło niewyobrażalny poziom, ale może zadaj jedno jak i drugie pytanie w stosunku do swojej ekipy, kimkolwiek nie jest i potem martw się innymi. OK?bort14 pisze:1.Kiedy ostatnio LKS Lodz wygral w pojedynke ustawke/walke z inna banda z Polski (odliczajac rywala derbowego)?
3.Wymiencie piec ekip w PL, ktore zdobyly najwiecej flag (liczymy tylko polskie flagi)?
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
O co konkretnie chodzi w tym zdaniu, mniej wiecej w srodku oficjalnego opisu zgody Ruchu z Widzewem? "Niebiescy" szczególnie zapamiętali przyjazdy na zgodę całych hord fanek Widzewa-z tym jednoznacznie kojarzą tamte czasy zgody z RTS-em"... Link: http://www.niebiescy.pl/historia_kibicow.php
Wbij sobie w Google np. "14 marca 2012 kibic Widzewa". Co z moim pytaniem? Ktos z Ruchu odpowie?
Kibice Hutnika Warszawa mają chyba obecnie na Legii mocną ekipę skoro wieszana jest flaga w ich barwach?
-
WitaminySaOK
Panowie ktoś kiedyś pisał o braciach , nie pamiętam z jakiego miasta byli, ale chodzi o to ze jezdzili na krzywy ryj na zgody itp , nie umiem za chiny tego znalezc , jak ktoś wie w jakim temacie to bylo to dajcie link z checia jeszcze raz bym sobie przeczytał.
-
ELC
- Kontakt:
Nie byli oni przypadkiem z Opola ?WitaminySaOK pisze:Panowie ktoś kiedyś pisał o braciach , nie pamiętam z jakiego miasta byli, ale chodzi o to ze jezdzili na krzywy ryj na zgody itp , nie umiem za chiny tego znalezc , jak ktoś wie w jakim temacie to bylo to dajcie link z checia jeszcze raz bym sobie przeczytał.
"Przyznał, że na razie Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS udało się - dzięki pomocy Marka Szukalaka z Fundacji Monumentum Iudaicum Lodzense - odnaleźć grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera, który zmarł we wrześniu 1921, mając 38 lat. Jego grób znajduje się na cmentarzu żydowskim w Łodzi."
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html
Bracia Tasiory,szkoda na takich lumpow strzępić ryja.W okolicach 2008 r. spotkałem ich w Legnicy gdzie przyjechali gościć się na krzywy ryj wówczas jako kibice Śląska. Jeden z nich chyba miał wydziabane na palcach WKS albo Slask juz nie pamietam. Pózniej okazało się ze mieli podobne epizody bodajże w Płocku i Zabrzu albo Rybniku. Byli z Opola
Gość ksywa BeKaer smigał z łaziorami lata 99-2003 jakis czas na krzywy ryj jeżdził na zgody.Miał wydziabany Wks Śląsk na czole a że był z Opola to czesto nie bywał tam.Jest na jednym z filmow fani chuligani z tego co pamietam.Pozniej gdzieś go wcieło odnalazł sie gdzieś na kadrze nie pamietam skim był chodziły sluchy pozniej że smiga na Gks Tychy.WitaminySaOK pisze:Panowie ktoś kiedyś pisał o braciach , nie pamiętam z jakiego miasta byli, ale chodzi o to ze jezdzili na krzywy ryj na zgody itp , nie umiem za chiny tego znalezc , jak ktoś wie w jakim temacie to bylo to dajcie link z checia jeszcze raz bym sobie przeczytał.
kurde fajnie się czyta dialog Katowice64 z Lepsza Strona Miasta ale ciebie tak jak niejakiego pudera, zaRuchem, welnoaka czy Combata itp. to nie można na tym forum przetrawić. Wątpie, że normalne osoby czytają z uwagą twoje i tobie podobnym posty, napinka, napinka i jeszcze raz napinka.prism pisze:Rekapitulując, Cyganie na Gieksie byli, w ekipie biegali. Szczyt możliwości mieliście na przełomie wieków, od tamtej pory zjazd. Ostry, zakończony z zgodą z wcześniejszą kosą. Obecnie kibicowska trzecia liga (trzycyfrowa frekwencja, zero samodzielnej aktywności hols)KATOWICE'64 pisze:Lepsza Strona Miasta pisze: Ale ja nigdzie nie napisałem że Was nie ma, czy nie było, naucz sie czytac ze zrozumieniem.
Ostry zjazd? Radzę poszperać w archiwum jak wyglądały Wasze mecze w niższej lidze, a był to tylko "moment" w porównaniu do Nas. Trzycyfrowa frekwencja? I myślisz że serio ktoś uwierzy? Fakt, frekwencja ostatnio u Nas kuleje, jednak do tej trzycyfrowej jeszcze daleko, więc radzę jeszcze nie zacierać rączek. Zero samodzielnej aktywności? Po to są zgody by wspierać, a nie tylko mieć do kogo jechać na melanż, jesteśmy blisko, wspieramy się często, proste. Równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę i zapytać o Waszą samodzielną akcję. Skoro jest u Nas tak kiepsko, skąd u Was regres np. NK, w porównaniu do poprzednich lat? Można tak wymieniać w kółko, zresztą o czym gadać z osobą która siłę śląskich klubów ocenia po... ilości "łapek" na Fan Pagach.prism pisze:Ostry, zakończony z zgodą z wcześniejszą kosą. Obecnie kibicowska trzecia liga (trzycyfrowa frekwencja, zero samodzielnej aktywności hols)
KATOWICE
Poszperaj w zeszłym sezonie na temat trzycyfrowej frekwencji. W tym sezonie też się doczekasz. A dziś też żenada, ile was było na meczu z jedną z największych kos? Nawet nie pół Blaszoka? W zeszłym roku na Sosnowcu jak pamiętam prawie cały stadion, a teraz połowa? Jak to nie jest zjazd to co? No chyba, że więcej niż 3 się dziś przypucowało na komendzie i stąd taka marność?Silnoręki pisze:Ostry zjazd? Radzę poszperać w archiwum jak wyglądały Wasze mecze w niższej lidze, a był to tylko "moment" w porównaniu do Nas. Trzycyfrowa frekwencja? I myślisz że serio ktoś uwierzy? Fakt, frekwencja ostatnio u Nas kuleje, jednak do tej trzycyfrowej jeszcze daleko, więc radzę jeszcze nie zacierać rączek. Zero samodzielnej aktywności? Po to są zgody by wspierać, a nie tylko mieć do kogo jechać na melanż, jesteśmy blisko, wspieramy się często, proste. Równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę i zapytać o Waszą samodzielną akcję. Skoro jest u Nas tak kiepsko, skąd u Was regres np. NK, w porównaniu do poprzednich lat? Można tak wymieniać w kółko, zresztą o czym gadać z osobą która siłę śląskich klubów ocenia po... ilości "łapek" na Fan Pagach.prism pisze:Ostry, zakończony z zgodą z wcześniejszą kosą. Obecnie kibicowska trzecia liga (trzycyfrowa frekwencja, zero samodzielnej aktywności hols)
Ostatniego zdania, wybacz, nie skomentuję.
prism pisze:Poszperaj w zeszłym sezonie na temat trzycyfrowej frekwencji. W tym sezonie też się doczekasz. A dziś też żenada, ile was było na meczu z jedną z największych kos? Nawet nie pół Blaszoka? W zeszłym roku na Sosnowcu jak pamiętam prawie cały stadion, a teraz połowa? Jak to nie jest zjazd to co? No chyba, że więcej niż 3 się dziś przypucowało na komendzie i stąd taka marność?Silnoręki pisze:Ostry zjazd? Radzę poszperać w archiwum jak wyglądały Wasze mecze w niższej lidze, a był to tylko "moment" w porównaniu do Nas. Trzycyfrowa frekwencja? I myślisz że serio ktoś uwierzy? Fakt, frekwencja ostatnio u Nas kuleje, jednak do tej trzycyfrowej jeszcze daleko, więc radzę jeszcze nie zacierać rączek. Zero samodzielnej aktywności? Po to są zgody by wspierać, a nie tylko mieć do kogo jechać na melanż, jesteśmy blisko, wspieramy się często, proste. Równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę i zapytać o Waszą samodzielną akcję. Skoro jest u Nas tak kiepsko, skąd u Was regres np. NK, w porównaniu do poprzednich lat? Można tak wymieniać w kółko, zresztą o czym gadać z osobą która siłę śląskich klubów ocenia po... ilości "łapek" na Fan Pagach.prism pisze:Ostry, zakończony z zgodą z wcześniejszą kosą. Obecnie kibicowska trzecia liga (trzycyfrowa frekwencja, zero samodzielnej aktywności hols)
No wałśnie nie komentuj pajacu.
Nasza wielka GieKSa nie musi słuchać takich przypałowców jak ty pedRuch.
GKS Katowice 1911 Tak historia sie zaczeła STARY ŚLĄSKI KLUB .
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5
Nie umiem znaleźć, bądź tak miły i mi pomóż. A dzisiejszy mecz z ZS gwarantuje że przekroczył próg połowy stadionu, choć pewnie zaraz wyjedziesz że wynik dalej trzycyfrowy. Między tymi dwoma meczami także jest standardowa różnica - mecz w weekend, pierwszy w sezonie gdzie znów były ogromne nadzieje na przebudzenie drużyny oraz z kibicami gości w porównaniu do wczorajszego meczu w środę o godz. 17:30, po drobnym zawodzie piłkarskim z początku sezonu i z wiadomością o braku kibiców ZS. Doskonale wiem że te czynniki nie wpłynęły na to, że gdyby mecz odbył się na podobnych regułach jak poprzedni to nagle brakłoby biletów w kasach, jednak ta frekwencja byłaby dużo lepsza. Osoby którym naprawdę zależało, na meczu pewnie byli, ale wiadomo że to pikniki nabijają liczby na meczach, tak jest wszędzie. Ruch także nie ma co mecz wypchanego po brzegi młynu i to nawet Wasi kibice przyznają. Dlaczego nie odniesiesz się do ostatniego zdania? Niegdyś wypominałem Ci tę głupotę przy każdej możliwej okazji i nawet nie umiałeś odpowiedzieć na post, dziś myślisz że ludzie o tym zapomnieli a forum nie ma opcji przejrzenia Twoich postów?prism pisze:Poszperaj w zeszłym sezonie na temat trzycyfrowej frekwencji. W tym sezonie też się doczekasz. A dziś też żenada, ile was było na meczu z jedną z największych kos? Nawet nie pół Blaszoka? W zeszłym roku na Sosnowcu jak pamiętam prawie cały stadion, a teraz połowa? Jak to nie jest zjazd to co? No chyba, że więcej niż 3 się dziś przypucowało na komendzie i stąd taka marność?Silnoręki pisze:Ostry zjazd? Radzę poszperać w archiwum jak wyglądały Wasze mecze w niższej lidze, a był to tylko "moment" w porównaniu do Nas. Trzycyfrowa frekwencja? I myślisz że serio ktoś uwierzy? Fakt, frekwencja ostatnio u Nas kuleje, jednak do tej trzycyfrowej jeszcze daleko, więc radzę jeszcze nie zacierać rączek. Zero samodzielnej aktywności? Po to są zgody by wspierać, a nie tylko mieć do kogo jechać na melanż, jesteśmy blisko, wspieramy się często, proste. Równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę i zapytać o Waszą samodzielną akcję. Skoro jest u Nas tak kiepsko, skąd u Was regres np. NK, w porównaniu do poprzednich lat? Można tak wymieniać w kółko, zresztą o czym gadać z osobą która siłę śląskich klubów ocenia po... ilości "łapek" na Fan Pagach.prism pisze:Ostry, zakończony z zgodą z wcześniejszą kosą. Obecnie kibicowska trzecia liga (trzycyfrowa frekwencja, zero samodzielnej aktywności hols)
KATOWICE
Nie wiem, po co te gadki o frekwencji - GieKS-y nie cierpię, ale po tylu latach grania w jednej lidze w marazmie i tak trzymają poziom.
Lepiej w jednym sezonie spaść, w drugim awansować, niż przez 10 lat siedzieć w jednej lidze o nic nie grając...
Tam gdzie nie ma ekstraklasy młyny się kurczą, widać to po całej scenie. Ba, tam gdzie nie gra się o nic poza sportowym przetrwaniem w najwyższej lidze to widać.
Lepiej w jednym sezonie spaść, w drugim awansować, niż przez 10 lat siedzieć w jednej lidze o nic nie grając...
Tam gdzie nie ma ekstraklasy młyny się kurczą, widać to po całej scenie. Ba, tam gdzie nie gra się o nic poza sportowym przetrwaniem w najwyższej lidze to widać.
Skąd na Ruchu tak prostacka moda na okrzyki w stylu 'wasze matki to są kur..' ?
Kiedy pierwszy raz okrzyk był intonowany w sposób zorganizowany? Czy ktoś jeszcze takie coś też śpiewa?
Kiedy pierwszy raz okrzyk był intonowany w sposób zorganizowany? Czy ktoś jeszcze takie coś też śpiewa?