Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Kefirjagodowy

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Kefirjagodowy »

Czemu kibice Pogoni podzielili się na wyjazdach? Zorganizowaną grupą mogą jechać tylko kibice z młyna, a reszta stadionu dojazd "na własną rękę"
iparts.pl
Kombatant75

Post autor: Kombatant75 »

Panowie, z jakiej opcji kibicowskiej są osoby wydające i redagujące TMK?

Pozdrawiam
maksMKS

Post autor: maksMKS »

z ŁKSu też ktoś chyba tam jest
puder1

Post autor: puder1 »

Kombatant75 pisze:Panowie,na przełomie lat 80-90 w całej Polsce śpiewano " banda cyganów GKS banda cyganów" czy wynika to z faktu że wtedy rządzili u nich na młynie cyganie? może cygan?

Pozdrawiam

Tak, jedną z kluczowych postaci w tamtych czasach na Gieksie był cygan.
WODA GAZOWANA

Post autor: WODA GAZOWANA »

Znalezione na fb" Miłość bez ustawki " ,post z 1 kwietnia .Kiedy można się spodziewać "dwójki " ? :)

Obrazek
Sławol79

Post autor: Sławol79 »

WODA GAZOWANA pisze:Znalezione na fb" Miłość bez ustawki " ,post z 1 kwietnia .Kiedy można się spodziewać "dwójki " ? :)

Obrazek
Jak 1 kwietnia to napewno Prima Aprilis.
dino88

Post autor: dino88 »

Jakie są stosunki na linii Miedź-Zagłębie Sosnowiec?
wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze »

Czy ktoś odpowie jak jest na linii Ruch Chorzów - Polonia Bytom?
Bez żadnej spiny pisze
Egon1983

Post autor: Egon1983 »

Flaga Hamburg Stomilu stylizowana na paczkę dość modnych swego czasu fajek jest wywieszana przez ludzi z Hamburga?
Kombatant75

Post autor: Kombatant75 »

Jaka nacja kibicowska ogarnia portal Stadionowi Oprawcy.

Pozdrawiam
60sekund

Post autor: 60sekund »

Kombatant75 pisze:Jaka nacja kibicowska ogarnia portal Stadionowi Oprawcy.

Pozdrawiam

gimbaza
eMigrant86

Post autor: eMigrant86 »

Czy Pogoń Lębork kieruje się w stronę przeistoczenia się w fc Zawiszy.
Swego czasu bliżej było im do rodziny Pogoni S.

Troszkę mnie w kraju nie ma, i tu taka niespodzianka :)?
megafony

Post autor: megafony »

Dlaczego Legia z białej, przeradza się w szarą ekipę? Skąd ta moda, szczególnie wśród składu wyjazdowego?
Z przymrużeniem oka, bo nie wszystkie tedki muszą być zawsze na szaro :)
Foxx?
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

Szary się mniej brudzi. Masz chłopie życiowe rozkminy, że c***.
megafony

Post autor: megafony »

Napisałem, że z przymrużeniem oka, a Ty się spinasz, jakbym wklejał czyjeś adresy.
Perła Chmielowa 2

Post autor: Perła Chmielowa 2 »

To ci odpisał z przymrużeniem oka, co cie obchodzi jak się kto ubiera.
Beha

Post autor: Beha »

Troszkę złośliwe pytanie do Chorzowskich:

od lat nie jeździcie do Zabrza, gdyż "do morderców nie jeździcie".

Jak to się ma teraz do siadania u Wisły w młynie, która ma na koncie tyle samo, jak nie więcej trupów na swym koncie (Arkowiec, Koroniarz, Cracovia'ków nie wliczam)?

Mnie osobiście dziwi taka retoryka w/w faktów...
markusGieKSa

Post autor: markusGieKSa »

Sissi nie byl cyganem.
Co do Erika to po LKSie mial jeszcze epizod w Stomilu Olsztyn. Jak dlugo..nie wiem.
Sebastian75

Post autor: Sebastian75 »

puder1 po co sie wpierniczałes jak była dobra wymiana zdan miedzy innymi użytkownikami.
KATOWICE'64

Post autor: KATOWICE'64 »

R_78 pisze: Bzdura!!Akurat od 93r zacząłem jeździć na Ruch,na Bukowej byłem od c**** razy,w tamtych czasach często wpadaliśmy "na szale" w okolice stadionu czy na Wasze sektory.Cygany w Waszych barwach to nie było nic dziwnego,nie mówię że w ekipie ale na trybunach czy z szalikiem,koszulką nie trudno było spotkać.
w okolice stadionu oczywiscie wpadalismy sobie wzajemnie i to nie raz nie dwa

wpadaliscie na nasze sektory - chopie odstaw co bierzesz bo chyba GRUBO przeholowales - podaj kilka przykladow tych wejsc w sektory hehehe ; )

o ile szaliki kostki byly wtedy norma to tkane zaczely dopiero wchodzic jednak koszulki byly MEGA rarytasem i mial je malo kto - nie to co dzisiejsze gadzetowe szalenstwo;
takze kolejny pinokio nam rosnie

po 1993 a bardziej po NASZYCH WPOLNYCH UKLADACH z okolic 1991r nowe wladze w obu ekipach poszly na totalna wojne ale nigdy po tym okresie nie bylo juz takiej dominiacji niebieskich na wspolnych rejonach!
R_78

Post autor: R_78 »

KATOWICE'64 pisze:
R_78 pisze: Bzdura!!Akurat od 93r zacząłem jeździć na Ruch,na Bukowej byłem od c**** razy,w tamtych czasach często wpadaliśmy "na szale" w okolice stadionu czy na Wasze sektory.Cygany w Waszych barwach to nie było nic dziwnego,nie mówię że w ekipie ale na trybunach czy z szalikiem,koszulką nie trudno było spotkać.
w okolice stadionu oczywiscie wpadalismy sobie wzajemnie i to nie raz nie dwa

wpadaliscie na nasze sektory - chopie odstaw co bierzesz bo chyba GRUBO przeholowales - podaj kilka przykladow tych wejsc w sektory hehehe ; )

o ile szaliki kostki byly wtedy norma to tkane zaczely dopiero wchodzic jednak koszulki byly MEGA rarytasem i mial je malo kto - nie to co dzisiejsze gadzetowe szalenstwo;
takze kolejny pinokio nam rosnie

po 1993 a bardziej po NASZYCH WPOLNYCH UKLADACH z okolic 1991r nowe wladze w obu ekipach poszly na totalna wojne ale nigdy po tym okresie nie bylo juz takiej dominiacji niebieskich na wspolnych rejonach!
Nie napisałem że wpadaliśmy i robiliśmy popłoch na trybunach czy kroiliśmy co leciało bo tak nie było.Byliśmy przeważnie w 3-4 osoby żeby się nie rzucać w oczy i na sektorach rzeczywiście ciężko było coś zdziałać ale plany były zacne:)Jeśli chodzi o koszulki to dobrze wiesz że na wspomnianym już wyżej szaberplacu szło kupić cuda:)I nie pamiętam czy to był rok np94 czy np97 dlatego napisałem w "tamtych czasach" więc nie jedź mi tu od pinokia bo piszę tak jak pamiętam a parę lat już minęło.
KATOWICE'64

R_78 pisze: Nie napisałem że wpadaliśmy i robiliśmy popłoch na trybunach czy kroiliśmy co leciało bo tak nie było.Byliśmy przeważnie w 3-4 osoby żeby się nie rzucać w oczy i na sektorach rzeczywiście ciężko było coś zdziałać ale plany były zacne:)Jeśli chodzi o koszulki to dobrze wiesz że na wspomnianym już wyżej szaberplacu szło kupić cuda:)I nie pamiętam czy to był rok np94 czy np97 dlatego napisałem w "tamtych czasach" więc nie jedź mi tu od pinokia bo piszę tak jak pamiętam a parę lat już minęło.

sorry ale wtedy bylismy UWAŻNI jak nikt inny a w 3-4 osoby byscie wylecieli na kopach jak D i spolka pod slaskim na finale PP w93 - pamietasz (???) bo ich tez poniosla fantazja i skonczylo sie na TOTALNYM WPIERDOLU!!!

plany przy jabolu miec mogliscie nic wiecej.

nikt wtedy koszulek na pale nie robil bo juz wtedy na nasz herb nalozony byl znak zastrzezony - zreszta przez naszego Kibica wiec dalej tworzysz.

kupic szlo barce czy inne reale ale polskie ekipy zaczely strzec swych znakow, herbow i itd.
coronaextra

Post autor: coronaextra »

Egon1983 pisze:Flaga Hamburg Stomilu stylizowana na paczkę dość modnych swego czasu fajek jest wywieszana przez ludzi z Hamburga?
Tak, wywieszają ją ludzie z Hamburga, czyli olsztyńskiego osiedla. To potoczna nazwa os. Generałów, w pierwotnej wersji (Chamburk) pochodziła od zbitki słów „cham” i „burek”, a nadano ją na przełomie lat 80. i 90. ze względu na zawiść i dezaprobatę uboższych mieszkańców innych osiedli.
Lepsza Strona Miasta

Post autor: Lepsza Strona Miasta »

KATOWICE'64 pisze: po 1993 a bardziej po NASZYCH WPOLNYCH UKLADACH z okolic 1991r nowe wladze w obu ekipach poszly na totalna wojne ale nigdy po tym okresie nie bylo juz takiej dominiacji niebieskich na wspolnych rejonach!
Troche poleciałeś, w tamtych czasach, a nawet powiedziałbym nawet, że do końca lat 90 tych, nie mieliście do nas startu.
Po każdym meczy do Katowic na dworzec wpadała banda z Kce, Mikołowa, Łazisk, Mysłowic i Jaworzna.
Tak wiem było pare akcji gdzie się na cieliśmy, jak Wasz wyjazd na Zabrze (roku nie pamietam0, gdzie pare fc w tym Myslowice mocno się nacieły. Czy tez nasz powrót ze Szczecina, gdzie nas mocno na dworcu autobusowym próbowaliście trafić (ale to juz były chyba lata 2000+ )?

Ale w tamtych latach nie mieliśmy z nami żadnych szans, a starcia w Mysłowicach, czy Jaworznie (sam pamietam akcje z pierwszej połowy lat 90 tych jak M z dwoma Ukraincami gonił was na Stałym, a na to wpadło jeszcze kilka osob z Mce).

Tak naprawdę Gieksa z końcem lat 90 tych urosła w Jaworznie i od drugiej połowy lat 90tych starała się coś działac w Hołdunowie wspierana paroma charakternymi osobami z Imielinia, a z Mysłowic powiedziałbym nawet, że później.
KATOWICE'64

Lepsza Strona Miasta pisze: Troche poleciałeś, w tamtych czasach, a nawet powiedziałbym nawet, że do końca lat 90 tych, nie mieliście do nas startu.
Po każdym meczy do Katowic na dworzec wpadała banda z Kce, Mikołowa, Łazisk, Mysłowic i Jaworzna.
Tak wiem było pare akcji gdzie się na cieliśmy, jak Wasz wyjazd na Zabrze (roku nie pamietam0, gdzie pare fc w tym Myslowice mocno się nacieły. Czy tez nasz powrót ze Szczecina, gdzie nas mocno na dworcu autobusowym próbowaliście trafić (ale to juz były chyba lata 2000+ )?

Ale w tamtych latach nie mieliśmy z nami żadnych szans, a starcia w Mysłowicach, czy Jaworznie (sam pamietam akcje z pierwszej połowy lat 90 tych jak M z dwoma Ukraincami gonił was na Stałym, a na to wpadło jeszcze kilka osob z Mce).

Tak naprawdę Gieksa z końcem lat 90 tych urosła w Jaworznie i od drugiej połowy lat 90tych starała się coś działac w Hołdunowie wspierana paroma charakternymi osobami z Imielinia, a z Mysłowic powiedziałbym nawet, że później.

nasz start zaczal sie w 93 gdzie zaczelismy wam robic niemale problemy - wg waszej historii ten czas zaczl sie bodaj po 89 kiedy nas ZLEKCEWAZYLISCIE...
kolo 92 byl uklad, wspolne akcje, WYJAZDY...

potem konfikt miedzy MŁODYMI GNIEWNYMI z obu band i jazda na CAŁEGO.

nigdy pozniej po dzis dzien nie mieliscie juz takiej przewagi jak wg nas do 93 a wg was samych do 89/90.

stalismy sie niewygodnym, ZLEKCEWAZONYM rywalem ktory powoli aczkolwiek skutecznie was wypieral i wyparl z Katowic gdzie DOMINOWALISCIE a zostaly wam moze 2 rejony - szopy i nikisz.

na reszcie macie h*** do gadki czy sie to komus podoba czy nie a fejsbukowe, sztuczne twory nic nie pomoga o czym doskonale wiecie
KATOWICE'64

Lepsza Strona Miasta pisze: Ale ja nigdzie nie napisałem że Was nie ma, czy nie było, naucz sie czytac ze zrozumieniem.
Nawet dopisze, zlekcewarzenie Was odbiło się nam czkawką równiez w Jaworznie, też i Mysłowicach, (gdzie straciliśmy przy wymianie pokoleń straciliśmy kupe terenów) a nie tylko na dzielnicach Katowic.
Pisze to co pamiętam, i dopiero z końcem lat 90tych tak naprawde urośliście w siłe i zaczelismy miec na fan clubach z Wami kłopoty.
Nie chce napisać, że do tego czasu byliście ekipa c****, bo nie byliście, ale we wcześniejszych latach nie byliście jeszcze tak mocni, jak później.
A sporo jednak osób z Waszych FC z tamtego okresu znam, które udzielały się skinowsko...

dopiero z koncem lat 90 uroslismy w sile bo budowa naszej ekipy trwala pare lat od 93 poczawszy!

nie tworzylo sie wtedy czegos z niczego w pare miesiecy jak obecnie a ze mielismy kolorowo wokol siebie to wyjscie z tego bylo nie lada wyczynem i zadne wyzwiska, zmyslone historie tego nie zmiania.
PaymanW

Post autor: PaymanW »

Który rok można uznać jako powstanie PNG?
KATOWICE'64

PaymanW pisze:Który rok można uznać jako powstanie PNG?
bodaj 2004 i baner na meczu PP u siebie z Lechem.
whiskey

Post autor: whiskey »

Są jakieś polskojęzyczne strony w Anglii gdzie kupię TMK i ksiązki kibicowskie ? Jedyną którą znam to Patrioci.uk. Są jeszcze jakieś ?
eMigrant86

Post autor: eMigrant86 »

whiskey pisze:Są jakieś polskojęzyczne strony w Anglii gdzie kupię TMK i ksiązki kibicowskie ? Jedyną którą znam to Patrioci.uk. Są jeszcze jakieś ?
Podejdź do najbliższego Polskiego sklepu i pogadaj, żeby Ci zamawiali. Wiem, że nie ma z tym większego problemu.
maksMKS

Post autor: maksMKS »

Chodzi mi po głowie od rana, był kawałek nie wiem czy kibicowski czy nie, ale padalo tam hasło w stylu "spróbuj w Turynie starą dame nazwać kurwą" lub coś w ten deseń, kojarzy ktoś?
pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem »

maksMKS - https://www.youtube.com/watch?v=K8hdWnJq4Xc 2:55
chyba o to ci chodziło
prism

Post autor: prism »

KATOWICE'64 pisze:
Lepsza Strona Miasta pisze: Ale ja nigdzie nie napisałem że Was nie ma, czy nie było, naucz sie czytac ze zrozumieniem.
Nawet dopisze, zlekcewarzenie Was odbiło się nam czkawką równiez w Jaworznie, też i Mysłowicach, (gdzie straciliśmy przy wymianie pokoleń straciliśmy kupe terenów) a nie tylko na dzielnicach Katowic.
Pisze to co pamiętam, i dopiero z końcem lat 90tych tak naprawde urośliście w siłe i zaczelismy miec na fan clubach z Wami kłopoty.
Nie chce napisać, że do tego czasu byliście ekipa c****, bo nie byliście, ale we wcześniejszych latach nie byliście jeszcze tak mocni, jak później.
A sporo jednak osób z Waszych FC z tamtego okresu znam, które udzielały się skinowsko...

dopiero z koncem lat 90 uroslismy w sile bo budowa naszej ekipy trwala pare lat od 93 poczawszy!

nie tworzylo sie wtedy czegos z niczego w pare miesiecy jak obecnie a ze mielismy kolorowo wokol siebie to wyjscie z tego bylo nie lada wyczynem i zadne wyzwiska, zmyslone historie tego nie zmiania.
Rekapitulując, Cyganie na Gieksie byli, w ekipie biegali. Szczyt możliwości mieliście na przełomie wieków, od tamtej pory zjazd. Ostry, zakończony z zgodą z wcześniejszą kosą. Obecnie kibicowska trzecia liga (trzycyfrowa frekwencja, zero samodzielnej aktywności hols)
ban82

Post autor: ban82 »

Ja mam takie małe pytanko odnośnie wyjazdów Wisły. Zawsze podobały mi sie duże ilości mniejszych flag w większości fanclubowych./ Teraz jest jakiś zakaz ich wywieszania czy oni maja wyjebane na wyjazdy po prostu? Prosze o w miare normalną odpowiedź.
bort14

Post autor: bort14 »

1.Kiedy ostatnio LKS Lodz wygral w pojedynke ustawke/walke z inna banda z Polski (odliczajac rywala derbowego)?

2.Lech Poznan ma szanse w pojedynke walczyc z innymi bandami czy musi jednak zawiazywac koalicje chuliganskie (jednak wszyscy naleza do bandy kalkulatora)?
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

bort14 pisze:1.Kiedy ostatnio LKS Lodz wygral w pojedynke ustawke/walke z inna banda z Polski (odliczajac rywala derbowego)?

2.Lech Poznan ma szanse w pojedynke walczyc z innymi bandami czy musi jednak zawiazywac koalicje chuliganskie (jednak wszyscy naleza do bandy kalkulatora)?
Ja wiem, że to forum osiągnęło niewyobrażalny poziom, ale może zadaj jedno jak i drugie pytanie w stosunku do swojej ekipy, kimkolwiek nie jest i potem martw się innymi. OK?
bort14

Post autor: bort14 »

3.Wymiencie piec ekip w PL, ktore zdobyly najwiecej flag (liczymy tylko polskie flagi)?
AdamEes

Post autor: AdamEes »

O co konkretnie chodzi w tym zdaniu, mniej wiecej w srodku oficjalnego opisu zgody Ruchu z Widzewem? "Niebiescy" szczególnie zapamiętali przyjazdy na zgodę całych hord fanek Widzewa-z tym jednoznacznie kojarzą tamte czasy zgody z RTS-em"... Link: http://www.niebiescy.pl/historia_kibicow.php
AdamEes

Post autor: AdamEes »

Wbij sobie w Google np. "14 marca 2012 kibic Widzewa". Co z moim pytaniem? Ktos z Ruchu odpowie?
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Kibice Hutnika Warszawa mają chyba obecnie na Legii mocną ekipę skoro wieszana jest flaga w ich barwach?
ODPOWIEDZ