Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Znalezione na fb" Miłość bez ustawki " ,post z 1 kwietnia .Kiedy można się spodziewać "dwójki " ? :)

-
Jak 1 kwietnia to napewno Prima Aprilis.WODA GAZOWANA pisze:Znalezione na fb" Miłość bez ustawki " ,post z 1 kwietnia .Kiedy można się spodziewać "dwójki " ? :)
-
Jakie są stosunki na linii Miedź-Zagłębie Sosnowiec?
-
To pisał pedRuch albo c*** jak ich tam Wisła zwie.puder1 pisze:Kombatant75 pisze:Panowie,na przełomie lat 80-90 w całej Polsce śpiewano " banda cyganów GKS banda cyganów" czy wynika to z faktu że wtedy rządzili u nich na młynie cyganie? może cygan?
Pozdrawiam
Tak, jedną z kluczowych postaci w tamtych czasach na Gieksie był cygan.
Daj zdjecie i napisz jaką kluczową postacią był ten niby cygan.
GKS Katowice 1911 Tak historia sie zaczeła STARY ŚLĄSKI KLUB .
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5
-
W takim razie odpowiedź jeżeli możesz dlaczego tak śpiewano na Gieksę._JG_ pisze:To pisał pedRuch albo c*** jak ich tam Wisła zwie.puder1 pisze:Kombatant75 pisze:Panowie,na przełomie lat 80-90 w całej Polsce śpiewano " banda cyganów GKS banda cyganów" czy wynika to z faktu że wtedy rządzili u nich na młynie cyganie? może cygan?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Semper Fidelis
-
Czy ktoś odpowie jak jest na linii Ruch Chorzów - Polonia Bytom?
Bez żadnej spiny pisze
Bez żadnej spiny pisze
-
Ale jaja, Gieksa dalej zakłamuje historię... ostatnio dementowali że w latach 90 uważano ich ekipe za najwiekszych konfidentów w Polsce (c*** ze wszyscy im spiewali "w całej Polsce są wyklęci katowiccy konfidenci"), tym razem dowiadujemy się że nie było cyganów wsród ludzi którzy rozkręcali kibicowanie na GKSie. Niedługo się dowiemy że na derbach 98 i w spodku nam wjebali. Co najśmieszniejsze oni sami swoich kibiców robią w c****, a potem taki khan czy inny JG tutaj pisze to co usłyszał, i najlepsze że on w to naprawde wierzy
-
Flaga Hamburg Stomilu stylizowana na paczkę dość modnych swego czasu fajek jest wywieszana przez ludzi z Hamburga?
-
Jaka nacja kibicowska ogarnia portal Stadionowi Oprawcy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Semper Fidelis
-
Powiedzieć, że "rządzili na młynie" to przesada. Na pewno był jeden, znany wtedy w Katowicach cygan, który, używając dzisiejszych pojęć, latał w ekipie. Inna rzecz, ze cyganeria na legalu na Bukową jeździła. Normalny obrazek w tym czasie obrazek w Kato, to cyganeria w szalach Gieksy urzędująca na skwerze miedzy kościołem mariackim a Warszawską. Mam 4 dychy na karku, więc nie pisze na podstawie zinów._JG_ pisze:To pisał pedRuch albo c*** jak ich tam Wisła zwie.puder1 pisze:Kombatant75 pisze:Panowie,na przełomie lat 80-90 w całej Polsce śpiewano " banda cyganów GKS banda cyganów" czy wynika to z faktu że wtedy rządzili u nich na młynie cyganie? może cygan?
Pozdrawiam
-
Kombatant75 pisze:Jaka nacja kibicowska ogarnia portal Stadionowi Oprawcy.
Pozdrawiam
gimbaza
-
Ja jezdze od 1990r. nie bylo żadnych cyganow wrecz przeciwnie skini tyle o tym.dumdum pisze:Powiedzieć, że "rządzili na młynie" to przesada. Na pewno był jeden, znany wtedy w Katowicach cygan, który, używając dzisiejszych pojęć, latał w ekipie. Inna rzecz, ze cyganeria na legalu na Bukową jeździła. Normalny obrazek w tym czasie obrazek w Kato, to cyganeria w szalach Gieksy urzędująca na skwerze miedzy kościołem mariackim a Warszawską. Mam 4 dychy na karku, więc nie pisze na podstawie zinów._JG_ pisze:To pisał pedRuch albo c*** jak ich tam Wisła zwie.puder1 pisze:
-
Kombatant75 pisze:W takim razie odpowiedź jeżeli możesz dlaczego tak śpiewano na Gieksę._JG_ pisze:To pisał pedRuch albo c*** jak ich tam Wisła zwie.puder1 pisze:
Pozdrawiam
A dla czego spiewaja Ruch to c***?Czy Wisła konfidenci? Kazdy szuka jakiejś zaczepki i wyzwisk stąd sie to bierze.
-
Skinheadzi byli później i faktycznie dobre czasy cyganerii na Gieksie się skończyły. W ogóle w Polsce po '90 mieli wtedy nie najlepszy czas - akcja w Mławie. Jestem z Ruchu, ale znam temat od środka bo znałem kilku skinheadów z Gieksy, m.in z ekipy, która okazjonalnie wywieszała flagę z hakenkreutzem. Była taka znana afera, jak gość ze Skoty w Mysłowicach dał sie nagrać z tą flagą w tvp katowice i huczało w całej PL, wiec trudno, zeby gipsy kings stali z tyłu. Wracając do tematu, w końcowce 80-tych cyganeria śmigała na Bukową i nie da się tego wymazać._JG_ pisze:
Ja jezdze od 1990r. nie bylo żadnych cyganow wrecz przeciwnie skini tyle o tym.
-
Jestem z ŁKS-u i muszę potwierdzić wpis Niebieskiego.
Koniec lat 80-tych gdy nie było jeszcze osobnych kas i wejść na sektory gości, cyganie widziani pod kasami Gieksy.
Poza tym była też dość znana cygańska postać na Bukowej, jeżdżący na wyjazdy, znany całej kibicowskiej Polsce koleś pod ksywą "Cygan" w Katowicach mówiono na niego "Erik" bądź "Eryk".
Koniec jego kariery na Gieksie był po tym jak coś nawywijał i zerwał z Katowic.
Koniec lat 80-tych gdy nie było jeszcze osobnych kas i wejść na sektory gości, cyganie widziani pod kasami Gieksy.
Poza tym była też dość znana cygańska postać na Bukowej, jeżdżący na wyjazdy, znany całej kibicowskiej Polsce koleś pod ksywą "Cygan" w Katowicach mówiono na niego "Erik" bądź "Eryk".
-
Tata psychopata pisze:Jestem z ŁKS-u i muszę potwierdzić wpis Niebieskiego.
Grupy cyganów na GieKSie nigdy nie było skąd wy to bierzecie?? Nawet ludzie co byli w 85r. nie pamietaja jakiejs grupy cyganów.
Jak chcecie to tak piszcie jak wam to dobrze zrobi.To forum jest dla ludzi wylewnych i każdy pisze co chce.
To jak na Widzewie albo Legii był murzyn i to nie raz to tez to jest banda murzynów?dumdum pisze:Skinheadzi byli później i faktycznie dobre czasy cyganerii na Gieksie się skończyły. W ogóle w Polsce po '90 mieli wtedy nie najlepszy czas - akcja w Mławie. Jestem z Ruchu, ale znam temat od środka bo znałem kilku skinheadów z Gieksy, m.in z ekipy, która okazjonalnie wywieszała flagę z hakenkreutzem. Była taka znana afera, jak gość ze Skoty w Mysłowicach dał sie nagrać z tą flagą w tvp katowice i huczało w całej PL, wiec trudno, zeby gipsy kings stali z tyłu. Wracając do tematu, w końcowce 80-tych cyganeria śmigała na Bukową i nie da się tego wymazać._JG_ pisze:
Jak widzieliscie cyganów ok niech tak bedzie w sumie co mi do tego ja nie widziałem jak i wielu starych i młodych GieKSiarzy.
-
Czy Pogoń Lębork kieruje się w stronę przeistoczenia się w fc Zawiszy.
Swego czasu bliżej było im do rodziny Pogoni S.
Troszkę mnie w kraju nie ma, i tu taka niespodzianka :)?
Swego czasu bliżej było im do rodziny Pogoni S.
Troszkę mnie w kraju nie ma, i tu taka niespodzianka :)?
-
Próbujesz podważyć moją wiarygodność? Nie jestem szczylem który się spina na necie, pisze to co widziałem w latach 80-tych, a nie bezpodstawnie oczerniać Giekse.skoczow pisze:Tata psychopata pisze:Jestem z ŁKS-u i muszę potwierdzić wpis Niebieskiego.
Grupy cyganów na GieKSie nigdy nie było skąd wy to bierzecie?? Nawet ludzie co byli w 85r. nie pamietaja jakiejs grupy cyganów.
Jak chcecie to tak piszcie jak wam to dobrze zrobi.To forum jest dla ludzi wylewnych i każdy pisze co chce.
To jak na Widzewie albo Legii był murzyn i to nie raz to tez to jest banda murzynów?dumdum pisze:Skinheadzi byli później i faktycznie dobre czasy cyganerii na Gieksie się skończyły. W ogóle w Polsce po '90 mieli wtedy nie najlepszy czas - akcja w Mławie. Jestem z Ruchu, ale znam temat od środka bo znałem kilku skinheadów z Gieksy, m.in z ekipy, która okazjonalnie wywieszała flagę z hakenkreutzem. Była taka znana afera, jak gość ze Skoty w Mysłowicach dał sie nagrać z tą flagą w tvp katowice i huczało w całej PL, wiec trudno, zeby gipsy kings stali z tyłu. Wracając do tematu, w końcowce 80-tych cyganeria śmigała na Bukową i nie da się tego wymazać._JG_ pisze:
Jak widzieliscie cyganów ok niech tak bedzie w sumie co mi do tego ja nie widziałem jak i wielu starych i młodych GieKSiarzy.
Stare czasy i nic tego nie zmieni, a hasło nie wzięło się samo z siebie.
Nigdzie nie napisałem że była jakaś zorganizowana grupa czy banda cyganów w teraźniejszym tego słowa znaczeniu.
Kiedyś nie było jakichś podziałów kibicowskich i na mecze chodzili różni ludzie, w Katowicach widziałem cyganów w barwach, o jednym najaktywniejszym wspomniałem wcześniej.
A jeśli Ty nie widziałeś ich na Bukowej to świadczy o tym ze jesteś sporo młodszy, a Twoi starzy Gieksiarze nie są na tyle starzy.
Czy ktoś z Twoich kolegów przekazujących Ci historie ruchu kibicowskiego na Gieksie wspomniał Ci że w latach 80-tych była zgoda GKS K.-ŁKS, zerwana u was na PP 5:1, a później w Łodzi chciał ja odnowić H..s lecz dostał odmowę, czy są za młodzi?
-
Tak sobie myślę, dokąd się posuniecie w tej gieksiarskiej propagandzie. Może że Dziurowicz był uczciwy? Albo, że Puchar z KSG wygraliście na boisku? Kolega z ŁKS Ci tłumaczy grzecznie, ale ty wiesz lepiej, choć masz 9 na początku PESEL.skoczow pisze: Grupy cyganów na GieKSie nigdy nie było skąd wy to bierzecie?? Nawet ludzie co byli w 85r. nie pamietaja jakiejs grupy cyganów.
Dodam Ci od siebie, że na przełomie 70/80 pół Załęża i część Dębu była zasiedlona przez Cyganów. W stanie wojennym to z ich grupy było w c*** komunistycznych konfidentów (m.in. ich przywódca Pomidor), co sprawiło, że od 1985 r. zaczęli się z ewakuować, bo miejscowi (przede wszystkim kibice Ruchu) robili im z d*** jesień średniowiecza. Poza Erykiem, do najważniejszych Cyganów na Bukowej należeli ówcześnie bracia P (młodszy ze szramą od kosy na policzku).
-
Dlaczego Legia z białej, przeradza się w szarą ekipę? Skąd ta moda, szczególnie wśród składu wyjazdowego?
Z przymrużeniem oka, bo nie wszystkie tedki muszą być zawsze na szaro :)
Foxx?
Z przymrużeniem oka, bo nie wszystkie tedki muszą być zawsze na szaro :)
Foxx?
-
Szary się mniej brudzi. Masz chłopie życiowe rozkminy, że c***.
-
Napisałem, że z przymrużeniem oka, a Ty się spinasz, jakbym wklejał czyjeś adresy.
-
To ci odpisał z przymrużeniem oka, co cie obchodzi jak się kto ubiera.
-
Tata psychopata -
Tobie odpisze normalnie bo ten u góry prism to gwiazda internetu widział pol Katowic cyganów :]
Tak jak piszesz musialo byc to okolo 80-85 moze i pozniej jakies pojedyncze sztuki były ale ja osobisice nie widziałem od 86-88r. wtedy mialem z jakies 10 lat pierwszy kierunek hokej takie czasy patologiczne byly ze juz sie na mecze jezdzilo z centrum Kace.
Tez sie nie dziwie GieKSiarzą że zaprzeczaja że jezdziły jakies cygany bo nie było ich widać a ekipy starej tej fanatycznej co mają z 45 i wiecej lat policzysz na jednej ręce i malo sie idzie dowiedziec co sie dzialo okolo lat 80-85.
Jedno jest dziwne niby byli cyganie na GieKSie w tych latach co piszesz a wtedy GieKSa miala sporo zgód to chyba nie bylo ich tyle ze nikt ze zgody ich nie widział i nie byl anty nastawiony do tego.
Tobie odpisze normalnie bo ten u góry prism to gwiazda internetu widział pol Katowic cyganów :]
Tak jak piszesz musialo byc to okolo 80-85 moze i pozniej jakies pojedyncze sztuki były ale ja osobisice nie widziałem od 86-88r. wtedy mialem z jakies 10 lat pierwszy kierunek hokej takie czasy patologiczne byly ze juz sie na mecze jezdzilo z centrum Kace.
Tez sie nie dziwie GieKSiarzą że zaprzeczaja że jezdziły jakies cygany bo nie było ich widać a ekipy starej tej fanatycznej co mają z 45 i wiecej lat policzysz na jednej ręce i malo sie idzie dowiedziec co sie dzialo okolo lat 80-85.
Jedno jest dziwne niby byli cyganie na GieKSie w tych latach co piszesz a wtedy GieKSa miala sporo zgód to chyba nie bylo ich tyle ze nikt ze zgody ich nie widział i nie byl anty nastawiony do tego.
-
Eryk znana w Polsce postacia? Pochlebiasz mu...o ile zyje. U Was byl za to dobrze znany ,bo zapomniales pewnie dodac ,ze ow jegomosc po pogonieniu z GieKSy smigal na LKS ,jezdzil z Wami na wyjazdy .Gdy gralismy na LKSie to napinal sie do nas zza plotu.Tata psychopata pisze:Jestem z ŁKS-u i muszę potwierdzić wpis Niebieskiego.
Non sum alcohola perfecta
-
Podsumowujac temat cyganow na Bukowej i obalajac pare mitow to :
JEDYNA warta uwagi postacia byl L. Wedlug dzisiejszego nazewnictwa mozna okreslic go jako "z ekipy" .W latach 80 tych i pocz.90 tych chodzil regularnie na mecze ,jezdzil na wyjazdy ,napierdalal sie . Nie nalezal do decyzyjnych ,ale w ekipie byl.
Reszta cyganow ,ktora bywala na Bukowej (na wyjazdy nie jezdzili) to pionki i jednosezonowcy ,ktorych nigdy nie bywalo na meczach wiecej niz 5 sztuk. Do nich zaliczal sie tez mlodszy brat wspomnialego L.
Faktem jest ze w tamtych czasach na miescie mozna bylo spotkac cyganow ,ktorzy sie bujali w naszych barwach .Jak ktos juz wspomnial okolice Mariackiej ,Wodna ...tam mieli swoje rewiry. W centrum tez byli widoczni.
Takie sa fakty ,ktore znam bo chodzilem i jedzilem wtedy. . Mozecie twierdzic inaczej ,gdy znacie temat z podkolorowanych opowiesci starszych kibicow roznych klubow ,ktore przez lata obrosly w plotki i sensacyjki.
JEDYNA warta uwagi postacia byl L. Wedlug dzisiejszego nazewnictwa mozna okreslic go jako "z ekipy" .W latach 80 tych i pocz.90 tych chodzil regularnie na mecze ,jezdzil na wyjazdy ,napierdalal sie . Nie nalezal do decyzyjnych ,ale w ekipie byl.
Reszta cyganow ,ktora bywala na Bukowej (na wyjazdy nie jezdzili) to pionki i jednosezonowcy ,ktorych nigdy nie bywalo na meczach wiecej niz 5 sztuk. Do nich zaliczal sie tez mlodszy brat wspomnialego L.
Faktem jest ze w tamtych czasach na miescie mozna bylo spotkac cyganow ,ktorzy sie bujali w naszych barwach .Jak ktos juz wspomnial okolice Mariackiej ,Wodna ...tam mieli swoje rewiry. W centrum tez byli widoczni.
Takie sa fakty ,ktore znam bo chodzilem i jedzilem wtedy. . Mozecie twierdzic inaczej ,gdy znacie temat z podkolorowanych opowiesci starszych kibicow roznych klubow ,ktore przez lata obrosly w plotki i sensacyjki.
-
Miałem dość dobre kontakty z Gieksiarzami jakoś do 85 roku (jestem z ŁKSu). Nie widziałem tam Cyganów, przynajmniej nie rzucali się jakoś w oczy. Co było później, nie wiem.
-
Troszkę złośliwe pytanie do Chorzowskich:
od lat nie jeździcie do Zabrza, gdyż "do morderców nie jeździcie".
Jak to się ma teraz do siadania u Wisły w młynie, która ma na koncie tyle samo, jak nie więcej trupów na swym koncie (Arkowiec, Koroniarz, Cracovia'ków nie wliczam)?
Mnie osobiście dziwi taka retoryka w/w faktów...
Jak to się ma teraz do siadania u Wisły w młynie, która ma na koncie tyle samo, jak nie więcej trupów na swym koncie (Arkowiec, Koroniarz, Cracovia'ków nie wliczam)?
-
Tata psychopata pisze:Jestem z ŁKS-u i muszę potwierdzić wpis Niebieskiego.
cygan bylo 2 L i jego brat o.
L pod koniec lat 80 bywal czesto od 92 niewidziany.
wpomniany Eryk nigdy zadnym cyganem nie byl a Ty jako ŁKSiak powinienes wiedziec bo to ten sam typ ktory wyemigrowal potem do Łodzi i funkcjonowal u Was jako Hanys ; )
tez cos odjebal i tym samym zakonczyl kibicowska kariere.
prism i pozostali niebiescy nie robcie z siebie wiekszych gamoni niz jestescie bo na sile chcecie kogos tu utwierdzic ze bylo tak a nie inaczej.
osoba ktora w owych czasach cos tam dziala u nas byl M, ktory z cyganami ma tyle wspolnego co niebiescy z Legia!!!
tfu, zebym nie wykrakal z ta Legia ; )
Te pare zdan powinno zakonczyc tworzenie bajeczek na sile
-
Swoim wpisem dokładnie potwierdziłeś wszystko to co napisałem do tej pory.markusGieKSa pisze:Podsumowujac temat cyganow na Bukowej i obalajac pare mitow to :
Świadomie tylko pominąłem kwestię Eryka-Hanysa, a to tylko dla tego że jak szybko zaczęła się jego kariera na ŁKS-ie, tak równie szybko się zakończyła.
Mecz o którym wspominasz kwestię kozaczenia przy sektorze, to ja osobiście pamiętam takie zajście na Bukowej, gdy zobaczyliście go stojącego wśród nas, zdjął kaptur i poleciały obustronne uprzejmości.
Natomiast tym wpisem jestem na prawdę zszokowany!KATOWICE'64 pisze:cygan bylo 2 L i jego brat o.Tata psychopata pisze:Jestem z ŁKS-u i muszę potwierdzić wpis Niebieskiego.
L pod koniec lat 80 bywal czesto od 92 niewidziany.
wpomniany Eryk nigdy zadnym cyganem nie byl a Ty jako ŁKSiak powinienes wiedziec bo to ten sam typ ktory wyemigrowal potem do Łodzi i funkcjonowal u Was jako Hanys ; )
tez cos odjebal i tym samym zakonczyl kibicowska kariere.
prism i pozostali niebiescy nie robcie z siebie wiekszych gamoni niz jestescie bo na sile chcecie kogos tu utwierdzic ze bylo tak a nie inaczej.
osoba ktora w owych czasach cos tam dziala u nas byl M, ktory z cyganami ma tyle wspolnego co niebiescy z Legia!!!
tfu, zebym nie wykrakal z ta Legia ; )
Te pare zdan powinno zakonczyc tworzenie bajeczek na sile
Jak wspomniałem wcześniej o Eryku-Hanysie, jego epizod z ŁKS-em był krótki i szybko się zakończył.
Prawdą jest że o****** sztukę i został pogoniony.
W tamtych czasach nie było komórek i dochodziły do nas głosy że podobną akcję zaczepienia się próbował u innych ekip?
Podsumowując, nikt nikomu w dowód nie zaglądał bo nie byliśmy z milicji, ale rękę bym dał sobie uciąć że jest cyganem bądź ma coś z ich genów.
Zresztą pod taką ksywą znany był dużo wcześniej niż zawitał w Łodzi.
-
Sissi nie byl cyganem.
Co do Erika to po LKSie mial jeszcze epizod w Stomilu Olsztyn. Jak dlugo..nie wiem.
Co do Erika to po LKSie mial jeszcze epizod w Stomilu Olsztyn. Jak dlugo..nie wiem.
-
Żabole zabili dwóch kibiców Ruchu i dlatego nie jeżdżą do Zabrza.Łapiesz różnicę?Beha pisze:Troszkę złośliwe pytanie do Chorzowskich:
W Łodzi to się już nie zmieni - Biel jest niczym przy Czerwieni!
-
czym jestes zszokowany?KATOWICE'64 pisze: Natomiast tym wpisem jestem na prawdę zszokowany!
Jak wspomniałem wcześniej o Eryku-Hanysie, jego epizod z ŁKS-em był krótki i szybko się zakończył.
W tamtych czasach nie było komórek i dochodziły do nas głosy że podobną akcję zaczepienia się próbował u innych ekip?
Podsumowując, nikt nikomu w dowód nie zaglądał bo nie byliśmy z milicji, ale rękę bym dał sobie uciąć że jest cyganem bądź ma coś z ich genów.
Eryk probowal cos zamieszac bodaj przed Wami na Resovii - bankowo od nas "polecial" do WAS i mu" sie udało" (ŁKS).
zaden z niego cygan!
jak napisalem - byly u nas slownie 2 sztuki - L i O a cale pozostale gadki to pierdolenie jakis pokemonow pod publiczke!
bardzo mocno niebiescy chcieli/chca przerobic naszego M na ciawe ale jego wakacjna opalenizna co rok kosztuje pare kola ; )
-
Srasz się jak p**** a nawet nie potrafisz cofnąć się o pare postów żeby dowiedzieć się czego dotyczy dyskusja. Spytano czy to prawda że na GIekse woła się cygany bo na ich stadionie występował i działał jakiś cygan. Powiedziałem, że dokładnie tak było co tutaj potwierdzasz. A potem wasi klakierzy zaczęli temu zaprzeczać i rozpieprzać dyskusję.KATOWICE'64 pisze:czym jestes zszokowany?KATOWICE'64 pisze: Natomiast tym wpisem jestem na prawdę zszokowany!
Eryk probowal cos zamieszac bodaj przed Wami na Resovii - bankowo od nas "polecial" do WAS i mu" sie udało" (ŁKS).
zaden z niego cygan!
jak napisalem - byly u nas slownie 2 sztuki - L i O a cale pozostale gadki to pierdolenie jakis pokemonow pod publiczke!
bardzo mocno niebiescy chcieli/chca przerobic naszego M na ciawe ale jego wakacjna opalenizna co rok kosztuje pare kola ; )
-
puder1 pisze: Srasz się jak p**** a nawet nie potrafisz cofnąć się o pare postów żeby dowiedzieć się czego dotyczy dyskusja. Spytano czy to prawda że na GIekse woła się cygany bo na ich stadionie występował i działał jakiś cygan. Powiedziałem, że dokładnie tak było co tutaj potwierdzasz. A potem wasi klakierzy zaczęli temu zaprzeczać i rozpieprzać dyskusję.
pizdy poszukaj sobie wsrod swoich bo pojebaly ci sie lejce dzieciaku.
tym samym tokiem rozumowania powinnismy na was wolac pedofile (ulu) czy policjanci (dzielnicowy z rybola) by nie wspominac o grudniowej czy innych "odsunietych" od dzialan.
a moze pinokio bylby trafniejsze do was
-
To że ktoś ma czarne włosy i ciemną karnację nie musi być od razu rodowitym Cyganem a tylko pseudo nadany z racji wyglądu (podobnie jak Ahmed,Mustafa,Abdul czy Husajn) a jak pamiętam to w latach 90 tych takie osobniki były w wielu polskich ekipach.
-
jesteś debilem, skończ szkołę, naucz czytać się ze zrozumieniem a potem zabieraj się za dyskusję z dorosłymi. Po 1 nikt tutaj nie pyta o zasadność tego przezwiska tylko pyta czy tak jest, więc odpowiadam tak to jest powód. Po 2 Wy nazywacie nas śmierdziele bo kiedyś obok stadionu płynęła rawa, która również płynie przez katowice więc nie p****** mi gamoniu o hipokryzji. A teraz spierdalaj ssać napleta swoim zabrzańskim kolegom.KATOWICE'64 pisze:puder1 pisze: Srasz się jak p**** a nawet nie potrafisz cofnąć się o pare postów żeby dowiedzieć się czego dotyczy dyskusja. Spytano czy to prawda że na GIekse woła się cygany bo na ich stadionie występował i działał jakiś cygan. Powiedziałem, że dokładnie tak było co tutaj potwierdzasz. A potem wasi klakierzy zaczęli temu zaprzeczać i rozpieprzać dyskusję.
pizdy poszukaj sobie wsrod swoich bo pojebaly ci sie lejce dzieciaku.
tym samym tokiem rozumowania powinnismy na was wolac pedofile (ulu) czy policjanci (dzielnicowy z rybola) by nie wspominac o grudniowej czy innych "odsunietych" od dzialan.
a moze pinokio bylby trafniejsze do was
-
kim ty mozesz byc skoro piszesz takie farmazony?!puder1 pisze: jesteś debilem, skończ szkołę, naucz czytać się ze zrozumieniem a potem zabieraj się za dyskusję z dorosłymi. Po 1 nikt tutaj nie pyta o zasadność tego przezwiska tylko pyta czy tak jest, więc odpowiadam tak to jest powód. Po 2 Wy nazywacie nas śmierdziele bo kiedyś obok stadionu płynęła rawa, która również płynie przez katowice więc nie p****** mi gamoniu o hipokryzji. A teraz spierdalaj ssać napleta swoim zabrzańskim kolegom.
powod bo u nas na przelomie la 80 i 90 latalo 2 cyganow?
to co napisac o tym do czego ja nawiazalem - jak was nazwac?!
smierdziele nie pochodzily nigdy od rawy ktora plynie przez min. Kato i chorzow ale od schludnosci ubioru i wygladu twoich ziomkow - TLENIONE grzywki, brudne panokcie i ubrania - tak wiem , nie pamietasz i nie chcesz.
zapytaj starszych kolegow moze przy wodce ci powiedza
-
puder1 po co sie wpierniczałes jak była dobra wymiana zdan miedzy innymi użytkownikami.
-
Na początku lat 80-tych na każdym meczu na Bukowej gościli Cyganie, łącznie czasami z Pomidorem i jego świtą. Wiem, bo mieszkałem wtedy na Załężu. Tak, że bez pierdolenia i tęczowej propagandy.KATOWICE'64 pisze: kim ty mozesz byc skoro piszesz takie farmazony?!
powod bo u nas na przelomie la 80 i 90 latalo 2 cyganow?
to co napisac o tym do czego ja nawiazalem - jak was nazwac?!