Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

fanKSP92

Re: Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

Post autor: fanKSP92 » 16.02.2010, 08:20

[link]

Polecam ! Wizualizacja video projektu amerykańskiego na 30 000 tysięcy osób.

iparts.pl
fanKSP92

Post autor: fanKSP92 » 16.02.2010, 18:04

Vlepka będzie do kupienia na meczu z Lechem Poznań ...

Obrazek

Wykonanie : [link]

gitpunk

Post autor: gitpunk » 17.02.2010, 03:34

Ja dalej nie potrafię zrozumieć , dlaczego ta 7egia tak nienawidzi Polonii , jak czytam te wypociny pana foxa to wprost nie mogę uwierzyć w to co czytam ...ty gościu Ja rozumiem że ty kochasz 7 , ale ty chyba żyć nie możesz bez dojebania Polonii , o co ci chodzi w kryminale cię Poloniści przecwelili, że ich tak nienawidzisz ?...ja nie wiem ale z postów legionistów wynika , że co oni robią jest git , reszta chuje... a ja tak na przekór wam p******* całe wasze biadolenie o tym iti , bo petki jak chodziły tak chodzą na ł3 .pozatym powiedzmy to głośno w waszej sztandarowej ekipie tb95 są konfidenci za których dobre chłopaki siedzieli wyroki...długie wyroki...przykład pierwszy z brzega [wycięta ksywa - Foxx] konfident za pobicie i rozbój na nim 4 typów poszło siedzieć na pare lat , a ten ciul dalej z wami biega...śmiech na sali i wszyscy o tym wiedzą ...na informacje o tym mówicie , że to niemożliwe...[wycięta ksywa - Foxx] ?- niemożliwe a ja widziałem papiery na własne oczy i wiem co mówie bo znam typów co siedzieli za tą pałę ponad 3 lata każdy...a to tylko jeden przykład u was masa konfidentów,a do nas sie prujecie jak oiciec jakiegoś 15 latka zgłosił na policję że do jego syna strzelali z wiatówki...a kto strzelał...kolega [wycięta ksywa - Foxx] z tb , wstyd i żenada gnębicie dzieci , dziewczyny , staruszków i się tym jeszcze szczycicie,bo wygrywacie ustawki z wsiurami na których wystawiacie trenerów mma więc jesteście zajebiści...dla mnie żenada , w krakowie by was zajebali w momencie ...ku*** az się zagotowałem ...nie moge po prostu czytać postów legii ...i jeszcze ten fox udaje że niewie o co chodzi z transparentami nie dla stadionu polonii ...kłamie jak prawdziwy komuch...ahh

Alexander

Post autor: Alexander » 17.02.2010, 04:21

Zgadzam się z przedmówcą! Czytam to [link] od wielu lat. Zawsze było antypolonijne, głównie za sprawą adminów legijnych, jak i ogólnej przewagi kibiców CWKS na tym forum, w porównaniu do kibiców Polonii (którzy nota bene już mają od długiego czasu wyjebanego na to forum pełne hipokryzji). Ale to co teraz się dzieję, to już jest szczyt kurewstwa. Propaganda kibiców (L) jako to Polonia jest zła, dzwoni tylko na policję co chwila, lata z nożami i tym podobne bajki trwa tu od dawna. Też już trochę żyję na tym świecie i wiem, że nawet jakby połowa z tego co tu się piszę o KSP było prawdą (a jest może z 1%) to i tak byłaby kropla w morzu tego co w Wawie wyczynia Legia. Napierdalanie dziadków, babć, dzieci, kobiet, latanie ze sprzętem to norma dla kibiców (L). I nie, to nie jest wymysł mojej bujnej fantazji, widziałem takie akcje nie raz na własne oczy. Część kibiców wojskowych to zwykli bandyci, których nic i nikt nie jest w stanie usprawiedliwić.
Ale oczywiście na tym forum Legia jest przecudowną, honorową ekipą, więc jak walczy z ITI, to cała Polska musi pokazać jak to się solidaryzuję z uciśnionymi kibicami CWKS. Gdyby była to Polonia (czy każdy inny mniejszy klub) to dam se rękę uciąć, że wszyscy by mieli to w d****, bo w końcu Polonia, tak jak to wmawiają kibice (L) konfidenci, donosiciele, frajerzy itd. A, że to nie ma nic z prawdą wspólnego... kogo to obchodzi. Kibice Legii tak się oburzają jak to ITI i Wyborcza kłamliwie przedstawiają ich w mediach, a sami zachowują się dokładnie tak samo. Także sorry, ale nie dziwcie się kibicom KSP, że mają w d**** protest Legii.

SzB

Post autor: SzB » 17.02.2010, 07:03

Alexander pisze:Kibice Legii tak się oburzają jak to ITI i Wyborcza kłamliwie przedstawiają ich w mediach, a sami zachowują się dokładnie tak samo. Także sorry, ale nie dziwcie się kibicom KSP, że mają w d**** protest Legii.
Ale o czy Ty piszesz? Wy przeciez nie olaliście protestu kibiców Legii a ogólnopolski. Nie wiesz którego protestu? Tego co dwóch typów na Kamiennej w ryj dostało i sie podniecaliście "j**** kibicowską Polskę, tylko Polonia!". A teraz skomlecie o wsparcie.

Ostatnie nabijanie urządziliście sobie z powiniętych chłopaków z Lecha a nie z Legii więc nie sprowadzaj tematu do KSP vs CWKS. Krytyka Polonii dotyczy waszych zachowań na podwórku ogólnopolskim nie lokalnym.

LORDI

Post autor: LORDI » 17.02.2010, 07:23

SzB pisze:
Alexander pisze:Kibice Legii tak się oburzają jak to ITI i Wyborcza kłamliwie przedstawiają ich w mediach, a sami zachowują się dokładnie tak samo. Także sorry, ale nie dziwcie się kibicom KSP, że mają w d**** protest Legii.
Ale o czy Ty piszesz? Wy przeciez nie olaliście protestu kibiców Legii a ogólnopolski. Nie wiesz którego protestu? Tego co dwóch typów na Kamiennej w ryj dostało i sie podniecaliście "j**** kibicowską Polskę, tylko Polonia!". A teraz skomlecie o wsparcie.

Ostatnie nabijanie urządziliście sobie z powiniętych chłopaków z Lecha a nie z Legii więc nie sprowadzaj tematu do KSP vs CWKS. Krytyka Polonii dotyczy waszych zachowań na podwórku ogólnopolskim nie lokalnym.
Zapomniałeś napisać ,że chodzi DOBRYCH chłopaków z Lecha.....
Obrazek

SzB

Post autor: SzB » 17.02.2010, 07:37

LORDI pisze:
SzB pisze:

Zapomniałeś napisać ,że chodzi DOBRYCH chłopaków z Lecha.....
nie Tobie i nie mnie oceniać. Ja wiem jedno - na razie powtarzany wszędzie zarzut to zorganizowana grupa przestępcza mająca na celu kibicowskie ustawki a w przebitkach zdjęcia i bilety z meczów. Potępiasz to?

Mitycznych narkotyków nigdzie nie pokazali a zazwyczaj jak złapią dilera z dwiema tabletami to je ze wszystkich perspektyw kamerują.

LORDI

Post autor: LORDI » 17.02.2010, 07:46

SzB pisze:
LORDI pisze:
SzB pisze:Lewacko punkowa Polonia nie powinna pisać jak widać pod wpływem najpopularniejszej wśród nich używki tj. butaprenu.

A do tego widzę ,że mamy zwycięzcę w kategorii post roku 2010,choć to dopiero luty.........

Tak szczerze Lordi to liczę,że ten post akurat podobnie jak i Waszego gitpunka zostanie wywalony ze względu na wyjątkowy ładunek głupoty zawarty w obydwu. Dostosowałem sie po prostu do narzuconej konwencji i zważ, że na Twoje posty w ten sposób nie odpisuję.
A co to są równi i równiejsi???Co to za różnica czy ktoś jest normalny ,a komuś się zagotowała głowa i pisze jakieś bzdury( nie byłbym taki pewien przynależności gitpunka do KSP)???
Przecież cała Polska ma na nas wyjebane,ba przecież wedle pewnej honorowej ekipy z którą wszyscy się solidaryzują to Polonii nie ma w Warszawie,więc po co mi tu wyjeżdżasz z tekstem ,że na moje posty "TAK" nie odpisujesz????
Przecież ja według Ciebie też jestem lewackim brudem z budaprenem w kieszeni......
Obrazek

Foxx

Post autor: Foxx » 17.02.2010, 08:50

Jako wyraz dobrej woli po dożynkach w tym temacie dokonanych przez Bartexa, który na moje pytanie o powód stwierdził, że Legia rozmywa topic - nie odpowiedziałem kelertowi. Wyżej możemy zaobserwować jak rzecz wygląda naprawdę i, co ciekawe - kolejne komentarze pojawiają się pod nowymi nickami, które najwyraźniej zostały zarejestrowane w tym celu. No to lecimy.
gitpunk pisze:Ja dalej nie potrafię zrozumieć , dlaczego ta 7egia tak nienawidzi Polonii , jak czytam te wypociny pana foxa to wprost nie mogę uwierzyć w to co czytam ...
Rzeczywiście, piszę o rzeczach nieznanych nikomu, wczoraj znalezionych w Archiwum X
gitpunk pisze: ty gościu Ja rozumiem że ty kochasz 7
Nie jeżdżę tramwajami.
gitpunk pisze: , ale ty chyba żyć nie możesz bez dojebania Polonii , o co ci chodzi w kryminale cię Poloniści przecwelili, że ich tak nienawidzisz ?
Nie widzę specjalnej nienawiści w tym, co piszę, a doświadczenia które przywołujesz - być może jakoś ci bliskie - są mi obce, bo w kryminale nie byłem.
gitpunk pisze:pozatym powiedzmy to głośno w waszej sztandarowej ekipie tb95 są konfidenci za których dobre chłopaki siedzieli wyroki...długie wyroki...przykład pierwszy z brzega [wycięta ksywa - Foxx] konfident za pobicie i rozbój na nim 4 typów poszło siedzieć na pare lat , a ten ciul dalej z wami biega... (...) do nas sie prujecie jak oiciec jakiegoś 15 latka zgłosił na policję że do jego syna strzelali z wiatówki...a kto strzelał...kolega [wycięta ksywa - Foxx] z tb
Po pierwsze - w Warszawie nie mówi się "ciul" w znaczeniu w którym piszesz, co daje pewien pogląd na region, z którego pochodzisz oraz rzuca nowe światło na cała pisaninę (pewnie na ten szczegół uwagę zwrócił równiez Lordi). Po drugie wrzucając ksywki (zedytowałem to) - w pierwszym wypadku pełną, w drugim w taki sposób, że każdy zorientowany wie o kogo chodziło - sprzedajesz centralnie.
gitpunk pisze:gnębicie dzieci , dziewczyny , staruszków i się tym jeszcze szczycicie
A co z kobietami w ciąży, słodkimi szczeniaczkami, czy białymi myszkami?
gitpunk pisze: ,bo wygrywacie ustawki z wsiurami na których wystawiacie trenerów mma więc jesteście zajebiści...dla mnie żenada
Pozdrowienia dla wszystkich ekip, które przegrały z (L)

I to chyba tyle. Za moich czasów na tym forum za puszczenie ksywek w sieć był ban, ale w tej specyficznej sytuacji, ja go nie wykonam.
A co tam w komentarzach na Onecie?

nisc

Post autor: nisc » 17.02.2010, 09:41

ja moze nieco ogolniej , drazni mnie wlasnie ta dwulicowosc tzw. "polskiej sceny kibicowskiej", kazdy najezdza na KSP z roznych powodów, od jeansów do walki o stadion. Od razu chcialem powiedziec ze obecna ekipa KSP stracila u mnie bardzo wiele aceptujac ta frajerska fuzje i po prostu przechodzac na porzadku dziennym do zamienienia sie Dyskobolii Grodzisk Wlkp ( ktorej kibice nawiasem mowiac calkiem ciekawie sie rozwineli nie idac tropem wielu wielkopolskich przyd....Lecha ) w Polonie Warszawa. Moje zdanie jest takie ze bylo zaczac jak Piast, Zaglebie S-c czy Lechia od niskich lig jako inicjatywa kierowana przez kibiców. Takze w powyzszej sytuacji walka o stadion jest nie na miejscu bo to stadion na ktorym gra przebrana Dyskobolia....Wracajac do dwulicowosci polskich kibicow, we Wronkach ( a wczesniej w Poznaniu ) gra przebrana Amica, klub ktory obecnie nosi nazwe Lecha Poznan, jakos poza Slaskiem Wroclaw ktory wyraznie i jako jedyny slusznie nie widzi roznicy w obydwu przypadkach, pozostali kibice w Polsce raczej milczą na ten temat.....A to to samo co kiedys bylo w przypadku Olimpii Poznan grajacej w Gdansku przebranej w koszulki Lechii i Sokola Pniewy w Tychach w identycznych okolicznosciach. To znaczy ze co, jak sie ma megakozacka ekipe kibicowska to szacunek Polski dalej jest mimo tego ze kibice tej druzyny akceptuja oczywista fuzje bez ktorej ( i bez kasy ktora ta fuzja wnosi) wlasny klub juz dawno wyladowalby w B klasie, jednak jak sie kibicowska potega nie jest to juz inna bajka....pzdr
TYBET JEST SERBSKI

smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami » 17.02.2010, 11:39

Drogi Gitpunku
zazwyczaj to takiej indywidua jak ty omijam szerokim łukiem, ale dziś pochylę się może nie nad twoja osoba, ale nad tym co reprezentujesz swoimi postami
bredzisz coś na ogólnodostępnym forum, rzucasz ksywkami, oczerniasz i obrażasz chłopaków z naszej bandę...oczywiście przychodzi ci to niesamowicie łatwo, gdyż całe twoje bohaterstwo polega na anonimowej napince, zza komputera w jakiejś norze.....i teraz przechodzę do meritum, niestety "ekipa" Ksp nader często składa się z takich zakompleksionych jednostek, siejących nienawiścią do wszystkiego co ma wspólnego z Legią (co w jakimś tam stopniu jest zrozumiałe) oraz z Polską (bo właśnie, do tego sprowadza się ten wasz cały antyfaszyzm), wszystko to byłoby i tak w porządku, gdyby te jednostki (mam zacząć rzucać waszymi ksywami??) były w stanie brać na siebie odpowiedzialność za to co robią. wasza odwaga, sprowadza się do pisania donosów do ksp/wypłakiwania się w wyborczej/spierdalania z okrzykiem ratunku policja (podać ci przykłady??). nie macie szacunku kibicowskiej Polski nie dlatego, że jakieś jebane grocliny/czy obsrywanie kibicowskich protestów, ale dlatego, że nikt kto bawi się w jeżdżenie za swoją drużyną, nie rozumie, jak można mieć pretensje i żale za to, że samemu będąc aktywnym kibicowsko, jest się ofiarą kontrakcji. Że stosunek sił w mieście jest jaki jest, to naturalne, że zwierzyną częściej są kibice Ksp. wtedy właśnie podnosi się lament (czekali na mnie pod domem, było ich 4, miałem zwichniętą kostkę, jechałem do cioci) przecież z tego mają szyderę nawet wasi starsi kibice (w tym roku znów się przebieracie przed derbami??). skoro nie stać was na podjęcie rękawicy i otwartą walkę, tylko bawicie się w jakąś partyzantkę (co tym bardziej dziwne, bo przecież Warszawa to wasze miasto....no może nie twoje...ciulu??niezły z ciebie rodowity) to musicie liczyć się z tym, że druga strona nie koniecznie będzie akceptować to wasze jestem chuliganem od 2.30, do 4.15, a potem przyjeżdża po mnie tata. jak potraktować typa ze stanlejem-jak masz dziarę Legii, to już zaraz jej nie będziesz miał, następnego dnia, zaprosić go na herbatę??(a po wszystkim jest lament, ajwaj biją, na dodatek zamiast wysłać ekipę przedszkolaków przyjechali sportowcy= niehonorowa 7egia). Nawet Lordi, któy ma po układane we łbie, jak mało kto od was. wyskakuje z tekstami o narkotykach/bandytach, zapominając kim był główny macher waszej bandy i co za ludzie kręcili cały ten biznes.
Sam piszesz o dręczeniu (mamy was bić kwiatkami??czy może rękawiczką??) kibiców ksp, tylko po to, żeby w innym wątku napisać cobyście nie zrobili B R na koncercie w Gdyni (sam się pucując jaka z ciebie łamaga-tylko nie mieliśmy mocnej ekipy....buahaha). Bądźcie przynajmniej konsekwentni na necie, bo jak jest w realu to każdy kto bywa w WWA dobrze wie (niektórym się wydaje, że wiedzą to lepiej dajmy na to z wysp, albo hanysowa)

husqvarna

Post autor: husqvarna » 17.02.2010, 12:19

Niech mi ktos wyjasnij po co Legia sie pruje w tym temacie? Nie macie swoich tematow typu konieciti czy cos takiego? To jest temat Konwiktorska 6 (o stadionie) panowie.

Co do strony K6, swietnie zrobiona, tak trzymac chlopaki! Po obejrzeniu wizualizacji w sumie sie nie dziwie czemu Legii gul rosnie! *PRZEKONKRET* to malo powiedziane. Jesli ktos jeszcze nie ogladal wizualizacji - goraco polecam - czegos takiego w Polsce jeszcze nie bylo, szczena opada.

betercore

Post autor: betercore » 17.02.2010, 12:25

smaleczjagodami żyje w jakiejś alternatywnej rzeczywistości, bo nie odróżnia ekipy anty nazi od Polonii.

konkretnie

Post autor: konkretnie » 17.02.2010, 12:28

W sumie nie wiem, po co autor tematu w ogóle go zakładał, wiadomo było jaki będzie finał... Ale skoro już ten temat jest i wywołał jakiś tam odzew, to panowie z Legii i cała reszta- choć raz sobie odpuśćcie i zajmijcie się czymś bardziej pożytecznym od prucia się do czegoś, co was W OGÓLE nie dotyczy.

Foxx

Post autor: Foxx » 17.02.2010, 16:04

Panowie z (L) proszę o nie wpisywanie się już w tym temacie - druga strona zaprezentowała się w stopniu wystarczającym. A wszystko wskazuje na to, że to dopiero początek :)

PS Od teraz legijne posty sam będę ciął - w razie pytań, priv.

kelert

Post autor: kelert » 17.02.2010, 16:54

Foxx pisze:Jako wyraz dobrej woli po dożynkach w tym temacie dokonanych przez Bartexa, który na moje pytanie o powód stwierdził, że Legia rozmywa topic - nie odpowiedziałem kelertowi.
wiec czemu zabraklo Ci jej w stosunku do gitpunka,bo bylo przy czym zablysnac "bezstronny" moderatorze?
temat dobry bo zyje nim forum w sezonie ogorkowym,nie padaja zgody ,nikt nikogo nie kroii,o stadion walczy szanowana i lubiana przez cala kumata Polske ekipa z dobra banda H .
Wiec macie moje poparcie mimo ze to juz byla zgoda

SzB

Post autor: SzB » 17.02.2010, 19:23

Proste pytanie związane z Waszym stadionem i ewentualnym wsparciem kibiców z całej Polski dla Was: chwalicie się,że cała Kamienna na mecz reprezentacji jest Wasza i będziecie rozdysponowywac na nia bilety - ile z tych biletów macie zamiar przekazac do sprzedaży innym ekipom kibicowskim?

smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami » 17.02.2010, 19:37

oprócz sprzeczności samej informacji

Takie plany na przyszłość stadionu przy Konwiktorskiej zostały przedstawione amerykańskim potentatom na rynku rozrywkowym AEG i SMG

a

Jak widzimy do gry włączyła się kolejna wielka firma i ogromna korporacja : SMG.

to sam news, jest dla Was bardzo optymistyczny, tylko ja się pytam skoro macie tak świetlane perspektywy, to skąd cała ta akcja?? jak do tej pory nie było żadnego spotkania Inwestora z właścicielem gruntu - Miastem, wiec przedostanie zdanie brzmi nad wyraz optymistycznie - "Przypomnijmy iż jeżeli projekt zostałby zaakceptowany przez miasto st. Warszawa, pieniądze pochodziłyby z prywatnej kieszeni. " (ciężko, żeby miasto akceptowało ofertę która jeszcze nie wpłynęła).

Ze swojej strony kończę temat (no chyba, że zamiast tajemniczego amerykańskiego inwestora, za Wasz nowy stadion przyjdzie zapłacić miastu-a mam pewne przeświadczenie, iż tak właśnie zakończy się ten temat-ciekawe co wtedy będziecie tutaj pisać)... cóż pożyjemy zobaczymy.

Alexander

Post autor: Alexander » 17.02.2010, 20:47

SzB pisze:Proste pytanie związane z Waszym stadionem i ewentualnym wsparciem kibiców z całej Polski dla Was: chwalicie się,że cała Kamienna na mecz reprezentacji jest Wasza i będziecie rozdysponowywac na nia bilety - ile z tych biletów macie zamiar przekazac do sprzedaży innym ekipom kibicowskim?
Nie wiem kto się chwali, na razie ta wypowiedź padła tylko z ust Igora Gołaszewskiego. Nie będę ukrywał, że bardzo wątpię, żeby Kamienna została w pełni zapełniona przez kibiców Polonii, bo niby w jaki sposób ktoś miałby odróżnić czy gość stojący w szaliku reprezentacyjnym obok Ciebie to kibic KSP czy np. Czarni Jasło. To jest mecz drużyny narodowej, więc nie przeszkadza mi, że stoję na Kamiennej z kibicami innych zespołów. Zresztą to chyba oczywiste. Mam tylko nadzieję, że kibice Legii uszanują (o kibiców Polonii się nie boję), że jest to mecz Polski, a nie rozgrywki ligowe i znowu nie zrobią bydła, tak jak to było ostatnio na meczu młodzieżówki reprezentacji. Co oczywiście spotkałoby się na tym forum z wielkim uznaniem, bo w końcu Legia jest niesamowicie "honorowa", a Polonia to be i można zrobić im wszystko... ale to temat o stadionie, więc skończmy ten offtop.

SzB

Post autor: SzB » 17.02.2010, 20:54

Alexander pisze:
SzB pisze:Proste pytanie związane z Waszym stadionem i ewentualnym wsparciem kibiców z całej Polski dla Was: chwalicie się,że cała Kamienna na mecz reprezentacji jest Wasza i będziecie rozdysponowywac na nia bilety - ile z tych biletów macie zamiar przekazac do sprzedaży innym ekipom kibicowskim?
Nie wiem kto się chwali, na razie ta wypowiedź padła tylko z ust Igora Gołaszewskiego. Nie będę ukrywał, że bardzo wątpię, żeby Kamienna została w pełni zapełniona przez kibiców Polonii, bo niby w jaki sposób ktoś miałby odróżnić czy gość stojący w szaliku reprezentacyjnym obok Ciebie to kibic KSP czy np. Czarni Jasło. To jest mecz drużyny narodowej, więc nie przeszkadza mi, że stoję na Kamiennej z kibicami innych zespołów. Zresztą to chyba oczywiste. Mam tylko nadzieję, że kibice Legii uszanują (o kibiców Polonii się nie boję), że jest to mecz Polski, a nie rozgrywki ligowe i znowu nie zrobią bydła, tak jak to było ostatnio na meczu młodzieżówki reprezentacji. Co oczywiście spotkałoby się na tym forum z wielkim uznaniem, bo w końcu Legia jest niesamowicie "honorowa", a Polonia to be i można zrobić im wszystko... ale to temat o stadionie, więc skończmy ten offtop.
Oświeci go ktoś? Może ktoś z jego kolegów z KSP bo mi pewnie nie uwierzy.

Alexander

Post autor: Alexander » 17.02.2010, 21:07

SzB pisze:
Alexander pisze:
Oświeci go ktoś? Może ktoś z jego kolegów z KSP bo mi pewnie nie uwierzy.
Najpierw się mnie pytasz, ale widzę, że już znasz odpowiedź i chcesz się trochę ponapinać tylko. Ja na stronię Polonii znalazłem taką informację, nie widzę, żeby były tu jakieś specjalne względy dla kibiców KSP:

[link]

SzB

Post autor: SzB » 17.02.2010, 21:16

Alexander pisze: Najpierw się mnie pytasz, ale widzę, że już znasz odpowiedź i chcesz się trochę ponapinać tylko. Ja na stronię Polonii znalazłem taką informację, nie widzę, żeby były tu jakieś specjalne względy dla kibiców KSP:

[link]

każdy z nas tutaj w jakiś tam sposób (lepszy lub gorszy) reprezentuje swój klub.

Ty chluby Polonii nie przynosisz - od dwóch bodajże dni wiadomo,że wy macie wszystkie bilety na Kamienną i je rozdysponowujecie. Jeżeli masz choćby jednego kolegę na K6 to zadzwoń. Jeżeli nie masz to poczekaj aż się zaloguje Lordi i Ci potwierdzi. Skąd Ty sie urwałeś jak nie wiesz takich podstawowych rzeczy, które się u was dzieją? masz 12 lat i chcesz poszerzyć napinkę w necie?

fanKSP92

Post autor: fanKSP92 » 17.02.2010, 22:48

Nowe zdjęcia Areny Dla Warszawy (więcej zdjęć na stronie) - [link] :

Obrazek

Obrazek

twój zły sen

Post autor: twój zły sen » 17.02.2010, 22:53

super sprawa ta wizualizacja , piękne...oby jak najwięcej takich stadionów w ekstraklasie...oby się udało zbudować ten stadion...oby zieloni pękli z zazdrości

LORDI

Post autor: LORDI » 18.02.2010, 01:25

Pozwolę sobie podsumować ten temat .....
z wyjątkiem informacji o stronie,stadionie,problemach z Wosirem i HGW,reszta to jak dla mnie i podkreślam jest to moje zdanie ,a nie KSP ,to jedna wielka PROWOKACJA,począwszy od spraw warszawsko-kibicowskich .poprzez reakcje na modów na idiotów ,skończywszy na temacie reprezentacji.
pozwolę sobie powtórzyć PROWOKACJA........
Obrazek

Alexander

Post autor: Alexander » 18.02.2010, 02:37

SzB pisze:
Alexander pisze: Najpierw się mnie pytasz, ale widzę, że już znasz odpowiedź i chcesz się trochę ponapinać tylko. Ja na stronię Polonii znalazłem taką informację, nie widzę, żeby były tu jakieś specjalne względy dla kibiców KSP:

[link]

każdy z nas tutaj w jakiś tam sposób (lepszy lub gorszy) reprezentuje swój klub.

Ty chluby Polonii nie przynosisz - od dwóch bodajże dni wiadomo,że wy macie wszystkie bilety na Kamienną i je rozdysponowujecie. Jeżeli masz choćby jednego kolegę na K6 to zadzwoń. Jeżeli nie masz to poczekaj aż się zaloguje Lordi i Ci potwierdzi. Skąd Ty sie urwałeś jak nie wiesz takich podstawowych rzeczy, które się u was dzieją? masz 12 lat i chcesz poszerzyć napinkę w necie?
To ja to podsumuję tak, panie kumaty:

Skoro "Polonii nie ma w Warszawie" to czemu się boisz, że kibice KSP zapełnią cała Kamienną swoimi kibicami? Przecież nas przychodzi góra 300 osób na każdy mecz. Napinaj się dalej ćwierćinteligencie.

P.S. Kasowanie moich postów (bez bluzgów, kulturalnych i rzeczowych) przez admina robi się już żenujące. To forum bardziej przypomina [link] niż bezstronny portal kibiców piłki nożnej.

Foxx

Post autor: Foxx » 18.02.2010, 08:57

W kwestii formalnej - ja niczego nie tnę, a o wszelkich działaniach informuję, tak jak to miało miejsce na starych k.net. Tyle.

fanKSP92

Post autor: fanKSP92 » 18.02.2010, 13:13

warsawfans1916 pisze:Zamknijcie ten temat
Dlaczego tak uważasz fanie Legii ? Jak chcą nasz zniszczyć poprzez brak budowy nowego stadionu i niszczenie obecnego obiektu to dobrze ? A jak was ITI niszczy to źle tak ?

Proszę bardzo aby się kibice Legii w tym temacie nie udzielali. Piszcie na swoich forach, zakładkach, newsach ... To strona informacyjna i skończcie z prowokacjami.

husqvarna

Post autor: husqvarna » 18.02.2010, 14:20

Proponuje nie rozmywac tematu i nie odpowiadac trollom bo o to im chodzi zeby go obrzydzic.

Sprawdzcie sami czego tak bardzo obawiaja sie trolle!: **PRZEKONKRETNA** wizualizacja stadionu: [link]

fabisiak

Post autor: fabisiak » 18.02.2010, 14:25

Nie uwierze, zanim nie wjedzie piersza koparka na K6. Projekt zajebisty tylko ile ja juz takich projektow widzialem ... Wizualizacja fajna tylko zeby sie nie okazalo jak w gazetkach reklamowych "produkt moze sie roznic od tego na zdjęciu"

prażanin

Post autor: prażanin » 19.02.2010, 15:19

Szanowni użytkownicy temat dotyczy walki kibiców Polonii o stadion.
1) Zrozumcie wreszcie, że nie jest to ogólnopolski protest i nikt nikogo nie zmusza do wspierania go w imię solidarności kibicowskiej! Nie popierasz? Nie musisz, ale nie przeszkadzaj.
2) Temat pełni rolę informacyjną, a nie werbunkową.
3) Tytuł wskazuje wątek rozmowy, wszelkie inne poboczne wątki są niemile widziane.
4) Wszelkie pytania dotyczące stadionu, sytuacji Polonii czy dyskusja na temat aktualności oczywiście jak najbardziej wskazana. Przypuszczam, że autor tematu do niczego nie chce Was przekonywać, a jedynie zainteresować problemem.

Toteż zwracam się z uprzejmą prośbą o nierobienie offtopu.
Mile widziane działania modów. Foxx bądź tak miły i nie umywaj rąk tylko przeczyść ten temat.

PS. W prawdzie nie ja wątek założyłem, nie ja go prowadzę, ale jak go czytam to ręce opadają.

Foxx

Post autor: Foxx » 19.02.2010, 15:45

Ale ja aktualnie nie jestem tu modem :P

Temat na jakiś czas zamykam - podwieszony oczywiście zostaje.

fanKSP92

Post autor: fanKSP92 » 19.02.2010, 16:21

Projekt Fundacji Polonia 2011

[link]

Zapraszam wszystkich do przeczytania gazetki Wokół K6 która przybliża sprawy stadionowe z ostatnich kilku miesięcy. A co w numerze ? O tym w dalszej części newsa.
W I numerze Wokół K6:
* o stronie [link]
* pomysły na stadion Polonii
* wywiad z Jackiem Kamińskim
* o sponsorze strony
* zaniedbania WOSIRu

Ściągnij gazetkę w formacie PDF, [link]

Foxx

Post autor: Foxx » 26.02.2010, 16:52

Na prośbę założyciela tematu, uzupełniłem jego powyższy post o aktualne info - i, na razie, topic zamykam znowu.

fanKSP92

Post autor: fanKSP92 » 02.04.2010, 11:10

Każdy kibic piłki nożnej może poprzeć petycję fanów Polonii Warszawa w sprawie nowego stadionu.

Wystarczy wysłać mailowo imię, nazwisko i PESEL pod adres [email protected]

Pełna treść petycji :

[link]

kasztaann

Post autor: kasztaann » 07.04.2010, 19:03

Cenzura...Ale powtórze. Po co 3-ci stadion w Wawie, na 30k, skoro na Polonia chodzi średnio 2-3k ludzi?

fanKSP92

Post autor: fanKSP92 » 08.04.2010, 11:15

A kto mówi o stadionie na 30k ?

Viclav

Post autor: Viclav » 08.04.2010, 12:08

No przecież jeden z tych projektów jest na 30k, inny na 27. Info z tej Waszej strony. Chłopak się grzecznie spytał, a Ty palisz jana zamiast mu normalnie odpowiedzieć.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

kasztaann

Post autor: kasztaann » 08.04.2010, 15:43

Nie lepiej się dogadać z Legią? Inne kluby (również nie darzące się symnpatią) grają na jednym stadionie więc czemu nie może tak być w Wawie. 2 stadiony to chyba wystarczy. A pytałem o 30tys stadion bo o takim czytałem. Nawet gdyby Polonia grała super dobrze, to ile tam ludzi może przyjść? 4 tyś? Bo nie przyjdzie więcej, nie ma się co oszukiwać. Warszawa jest zdominowana przez Legie i nie ma się co obrażać, pytam z czysto...finansowego punktu widzenia. Wiadomo, każdy chce mieć swój ale kto będzie utrzymywał ten pusty stadion? Nie lepiej poprostu ogarnąć to co się ma ( bo to Polonii w zupełności wystarcza).

prażanin

Post autor: prażanin » 08.04.2010, 16:23

Pozwolę sobie odpowiedzieć.
Myśląc w ten sposób można by zadać pytanie - po co budowano dwa duże stadiony? Wystarczyłby jeden duży narodowy i np. trzy mniejsze takie po 15k jako boiska/ośrodki treningowe. Bo zarówno ani rozmiar stadionu Legii, ani kwota na niego wydana nie jest sensowna prawda? Legia przecież nie zawsze zapełniała 14k miejsc. Ale to nie jest wątek o porównywaniu, bo nie o to w tym wszystkim chodzi.

Co więcej - odpowiadając pytaniem na pytanie. Dlaczego urzędnicy miejscy nie chcą umożliwić wybudowania tego stadionu w myśl ustawy o PPP? Możesz się ze mną zgodzić lub nie, ale problem jest zasadniczo dwa:
- miasto utopiło gigantyczne pieniądze w stadion przy Łazienkowskiej.
- gdyby prywatny inwestor postawił stadion to wiadomo - musiałby na nim zarabiać. Gigant z branży rozrywkowej zadbałby żeby obiekt nie pozostawał pusty, a co za tym idzie miasto boi się że nie utrzyma stadionu przy Łazienkowskiej.

Prostym sposobem na udokumentowanie nieudolności gospodarowania finansami miasta jest sektor gości na stadionie Polonii. WOSiR uparł się, że zrobi go sam. Wydał prawie milion złotych na 300 krzesełek.

I odpowiadając już bezpośrednio na Twoje pytanie, dlaczego kolejny stadion. Komu kibicujesz? Chciałbyś żeby Twoja drużyna była "bezdomna"? Polonia od lat związana jest z Nowym Miastem i ulicą Konwiktorską. Nikt nie chce cudów, tylko normalności.

PS. A tak na marginesie kasztaann'ie uważam Cię za prowokatora. Czemu? Mówisz o oszukiwaniu i frekwencji maksymalnej 4k. Gwoli ścisłości, jak Polonia grała dobrze (2000 rok) to i 7 tysięcy ludzi przychodziło. Toteż skoro nie ma co się oszukiwać, to nie oszukuj.

ODPOWIEDZ