Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

kelert

Re: Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

Post autor: kelert »

Foxx pisze:Jako wyraz dobrej woli po dożynkach w tym temacie dokonanych przez Bartexa, który na moje pytanie o powód stwierdził, że Legia rozmywa topic - nie odpowiedziałem kelertowi.
wiec czemu zabraklo Ci jej w stosunku do gitpunka,bo bylo przy czym zablysnac "bezstronny" moderatorze?
temat dobry bo zyje nim forum w sezonie ogorkowym,nie padaja zgody ,nikt nikogo nie kroii,o stadion walczy szanowana i lubiana przez cala kumata Polske ekipa z dobra banda H .
Wiec macie moje poparcie mimo ze to juz byla zgoda
iparts.pl
SzB

Post autor: SzB »

Proste pytanie związane z Waszym stadionem i ewentualnym wsparciem kibiców z całej Polski dla Was: chwalicie się,że cała Kamienna na mecz reprezentacji jest Wasza i będziecie rozdysponowywac na nia bilety - ile z tych biletów macie zamiar przekazac do sprzedaży innym ekipom kibicowskim?
smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami »

oprócz sprzeczności samej informacji

Takie plany na przyszłość stadionu przy Konwiktorskiej zostały przedstawione amerykańskim potentatom na rynku rozrywkowym AEG i SMG

a

Jak widzimy do gry włączyła się kolejna wielka firma i ogromna korporacja : SMG.

to sam news, jest dla Was bardzo optymistyczny, tylko ja się pytam skoro macie tak świetlane perspektywy, to skąd cała ta akcja?? jak do tej pory nie było żadnego spotkania Inwestora z właścicielem gruntu - Miastem, wiec przedostanie zdanie brzmi nad wyraz optymistycznie - "Przypomnijmy iż jeżeli projekt zostałby zaakceptowany przez miasto st. Warszawa, pieniądze pochodziłyby z prywatnej kieszeni. " (ciężko, żeby miasto akceptowało ofertę która jeszcze nie wpłynęła).

Ze swojej strony kończę temat (no chyba, że zamiast tajemniczego amerykańskiego inwestora, za Wasz nowy stadion przyjdzie zapłacić miastu-a mam pewne przeświadczenie, iż tak właśnie zakończy się ten temat-ciekawe co wtedy będziecie tutaj pisać)... cóż pożyjemy zobaczymy.
Alexander

Post autor: Alexander »

SzB pisze:Proste pytanie związane z Waszym stadionem i ewentualnym wsparciem kibiców z całej Polski dla Was: chwalicie się,że cała Kamienna na mecz reprezentacji jest Wasza i będziecie rozdysponowywac na nia bilety - ile z tych biletów macie zamiar przekazac do sprzedaży innym ekipom kibicowskim?
Nie wiem kto się chwali, na razie ta wypowiedź padła tylko z ust Igora Gołaszewskiego. Nie będę ukrywał, że bardzo wątpię, żeby Kamienna została w pełni zapełniona przez kibiców Polonii, bo niby w jaki sposób ktoś miałby odróżnić czy gość stojący w szaliku reprezentacyjnym obok Ciebie to kibic KSP czy np. Czarni Jasło. To jest mecz drużyny narodowej, więc nie przeszkadza mi, że stoję na Kamiennej z kibicami innych zespołów. Zresztą to chyba oczywiste. Mam tylko nadzieję, że kibice Legii uszanują (o kibiców Polonii się nie boję), że jest to mecz Polski, a nie rozgrywki ligowe i znowu nie zrobią bydła, tak jak to było ostatnio na meczu młodzieżówki reprezentacji. Co oczywiście spotkałoby się na tym forum z wielkim uznaniem, bo w końcu Legia jest niesamowicie "honorowa", a Polonia to be i można zrobić im wszystko... ale to temat o stadionie, więc skończmy ten offtop.
SzB

Alexander pisze:
SzB pisze:Proste pytanie związane z Waszym stadionem i ewentualnym wsparciem kibiców z całej Polski dla Was: chwalicie się,że cała Kamienna na mecz reprezentacji jest Wasza i będziecie rozdysponowywac na nia bilety - ile z tych biletów macie zamiar przekazac do sprzedaży innym ekipom kibicowskim?
Nie wiem kto się chwali, na razie ta wypowiedź padła tylko z ust Igora Gołaszewskiego. Nie będę ukrywał, że bardzo wątpię, żeby Kamienna została w pełni zapełniona przez kibiców Polonii, bo niby w jaki sposób ktoś miałby odróżnić czy gość stojący w szaliku reprezentacyjnym obok Ciebie to kibic KSP czy np. Czarni Jasło. To jest mecz drużyny narodowej, więc nie przeszkadza mi, że stoję na Kamiennej z kibicami innych zespołów. Zresztą to chyba oczywiste. Mam tylko nadzieję, że kibice Legii uszanują (o kibiców Polonii się nie boję), że jest to mecz Polski, a nie rozgrywki ligowe i znowu nie zrobią bydła, tak jak to było ostatnio na meczu młodzieżówki reprezentacji. Co oczywiście spotkałoby się na tym forum z wielkim uznaniem, bo w końcu Legia jest niesamowicie "honorowa", a Polonia to be i można zrobić im wszystko... ale to temat o stadionie, więc skończmy ten offtop.
Oświeci go ktoś? Może ktoś z jego kolegów z KSP bo mi pewnie nie uwierzy.
Alexander

Post autor: Alexander »

SzB pisze:
Alexander pisze:
Oświeci go ktoś? Może ktoś z jego kolegów z KSP bo mi pewnie nie uwierzy.
Najpierw się mnie pytasz, ale widzę, że już znasz odpowiedź i chcesz się trochę ponapinać tylko. Ja na stronię Polonii znalazłem taką informację, nie widzę, żeby były tu jakieś specjalne względy dla kibiców KSP:

http://ksppolonia.pl/web/aktualnosc,179 ... html#tresc
SzB

Alexander pisze: Najpierw się mnie pytasz, ale widzę, że już znasz odpowiedź i chcesz się trochę ponapinać tylko. Ja na stronię Polonii znalazłem taką informację, nie widzę, żeby były tu jakieś specjalne względy dla kibiców KSP:

http://ksppolonia.pl/web/aktualnosc,179 ... html#tresc

każdy z nas tutaj w jakiś tam sposób (lepszy lub gorszy) reprezentuje swój klub.

Ty chluby Polonii nie przynosisz - od dwóch bodajże dni wiadomo,że wy macie wszystkie bilety na Kamienną i je rozdysponowujecie. Jeżeli masz choćby jednego kolegę na K6 to zadzwoń. Jeżeli nie masz to poczekaj aż się zaloguje Lordi i Ci potwierdzi. Skąd Ty sie urwałeś jak nie wiesz takich podstawowych rzeczy, które się u was dzieją? masz 12 lat i chcesz poszerzyć napinkę w necie?
fanKSP92

Post autor: fanKSP92 »

Nowe zdjęcia Areny Dla Warszawy (więcej zdjęć na stronie) - www.konwiktorska6.pl :

Obrazek

Obrazek
twój zły sen

Post autor: twój zły sen »

super sprawa ta wizualizacja , piękne...oby jak najwięcej takich stadionów w ekstraklasie...oby się udało zbudować ten stadion...oby zieloni pękli z zazdrości
Foxx

Post autor: Foxx »

W kwestii formalnej - ja niczego nie tnę, a o wszelkich działaniach informuję, tak jak to miało miejsce na starych k.net. Tyle.
fanKSP92

warsawfans1916 pisze:Zamknijcie ten temat
Dlaczego tak uważasz fanie Legii ? Jak chcą nasz zniszczyć poprzez brak budowy nowego stadionu i niszczenie obecnego obiektu to dobrze ? A jak was ITI niszczy to źle tak ?

Proszę bardzo aby się kibice Legii w tym temacie nie udzielali. Piszcie na swoich forach, zakładkach, newsach ... To strona informacyjna i skończcie z prowokacjami.
husqvarna

Post autor: husqvarna »

Proponuje nie rozmywac tematu i nie odpowiadac trollom bo o to im chodzi zeby go obrzydzic.

Sprawdzcie sami czego tak bardzo obawiaja sie trolle!: **PRZEKONKRETNA** wizualizacja stadionu: http://konwiktorska6.pl/index.php?kat=wiecej&news=24
fabisiak

Post autor: fabisiak »

Nie uwierze, zanim nie wjedzie piersza koparka na K6. Projekt zajebisty tylko ile ja juz takich projektow widzialem ... Wizualizacja fajna tylko zeby sie nie okazalo jak w gazetkach reklamowych "produkt moze sie roznic od tego na zdjęciu"
prażanin

Post autor: prażanin »

Szanowni użytkownicy temat dotyczy walki kibiców Polonii o stadion.
1) Zrozumcie wreszcie, że nie jest to ogólnopolski protest i nikt nikogo nie zmusza do wspierania go w imię solidarności kibicowskiej! Nie popierasz? Nie musisz, ale nie przeszkadzaj.
2) Temat pełni rolę informacyjną, a nie werbunkową.
3) Tytuł wskazuje wątek rozmowy, wszelkie inne poboczne wątki są niemile widziane.
4) Wszelkie pytania dotyczące stadionu, sytuacji Polonii czy dyskusja na temat aktualności oczywiście jak najbardziej wskazana. Przypuszczam, że autor tematu do niczego nie chce Was przekonywać, a jedynie zainteresować problemem.

Toteż zwracam się z uprzejmą prośbą o nierobienie offtopu.
Mile widziane działania modów. Foxx bądź tak miły i nie umywaj rąk tylko przeczyść ten temat.

PS. W prawdzie nie ja wątek założyłem, nie ja go prowadzę, ale jak go czytam to ręce opadają.
Foxx

Ale ja aktualnie nie jestem tu modem :P

Temat na jakiś czas zamykam - podwieszony oczywiście zostaje.
fanKSP92

Projekt Fundacji Polonia 2011

http://www.konwiktorska6.pl/index.php?k ... ej&news=37

Zapraszam wszystkich do przeczytania gazetki Wokół K6 która przybliża sprawy stadionowe z ostatnich kilku miesięcy. A co w numerze ? O tym w dalszej części newsa.
W I numerze Wokół K6:
* o stronie www.konwiktorska6.pl
* pomysły na stadion Polonii
* wywiad z Jackiem Kamińskim
* o sponsorze strony
* zaniedbania WOSIRu

Ściągnij gazetkę w formacie PDF, http://w422.wrzuta.pl/plik/1PHubrR7yNE/wokol_k6
Foxx

Na prośbę założyciela tematu, uzupełniłem jego powyższy post o aktualne info - i, na razie, topic zamykam znowu.
fanKSP92

Każdy kibic piłki nożnej może poprzeć petycję fanów Polonii Warszawa w sprawie nowego stadionu.

Wystarczy wysłać mailowo imię, nazwisko i PESEL pod adres [email protected]

Pełna treść petycji :

http://www.konwiktorska6.pl/index.php?k ... ej&news=65
kasztaann

Post autor: kasztaann »

Cenzura...Ale powtórze. Po co 3-ci stadion w Wawie, na 30k, skoro na Polonia chodzi średnio 2-3k ludzi?
fanKSP92

A kto mówi o stadionie na 30k ?
Viclav

Post autor: Viclav »

No przecież jeden z tych projektów jest na 30k, inny na 27. Info z tej Waszej strony. Chłopak się grzecznie spytał, a Ty palisz jana zamiast mu normalnie odpowiedzieć.
kasztaann

Post autor: kasztaann »

Nie lepiej się dogadać z Legią? Inne kluby (również nie darzące się symnpatią) grają na jednym stadionie więc czemu nie może tak być w Wawie. 2 stadiony to chyba wystarczy. A pytałem o 30tys stadion bo o takim czytałem. Nawet gdyby Polonia grała super dobrze, to ile tam ludzi może przyjść? 4 tyś? Bo nie przyjdzie więcej, nie ma się co oszukiwać. Warszawa jest zdominowana przez Legie i nie ma się co obrażać, pytam z czysto...finansowego punktu widzenia. Wiadomo, każdy chce mieć swój ale kto będzie utrzymywał ten pusty stadion? Nie lepiej poprostu ogarnąć to co się ma ( bo to Polonii w zupełności wystarcza).
prażanin

Post autor: prażanin »

Pozwolę sobie odpowiedzieć.
Myśląc w ten sposób można by zadać pytanie - po co budowano dwa duże stadiony? Wystarczyłby jeden duży narodowy i np. trzy mniejsze takie po 15k jako boiska/ośrodki treningowe. Bo zarówno ani rozmiar stadionu Legii, ani kwota na niego wydana nie jest sensowna prawda? Legia przecież nie zawsze zapełniała 14k miejsc. Ale to nie jest wątek o porównywaniu, bo nie o to w tym wszystkim chodzi.

Co więcej - odpowiadając pytaniem na pytanie. Dlaczego urzędnicy miejscy nie chcą umożliwić wybudowania tego stadionu w myśl ustawy o PPP? Możesz się ze mną zgodzić lub nie, ale problem jest zasadniczo dwa:
- miasto utopiło gigantyczne pieniądze w stadion przy Łazienkowskiej.
- gdyby prywatny inwestor postawił stadion to wiadomo - musiałby na nim zarabiać. Gigant z branży rozrywkowej zadbałby żeby obiekt nie pozostawał pusty, a co za tym idzie miasto boi się że nie utrzyma stadionu przy Łazienkowskiej.

Prostym sposobem na udokumentowanie nieudolności gospodarowania finansami miasta jest sektor gości na stadionie Polonii. WOSiR uparł się, że zrobi go sam. Wydał prawie milion złotych na 300 krzesełek.

I odpowiadając już bezpośrednio na Twoje pytanie, dlaczego kolejny stadion. Komu kibicujesz? Chciałbyś żeby Twoja drużyna była "bezdomna"? Polonia od lat związana jest z Nowym Miastem i ulicą Konwiktorską. Nikt nie chce cudów, tylko normalności.

PS. A tak na marginesie kasztaann'ie uważam Cię za prowokatora. Czemu? Mówisz o oszukiwaniu i frekwencji maksymalnej 4k. Gwoli ścisłości, jak Polonia grała dobrze (2000 rok) to i 7 tysięcy ludzi przychodziło. Toteż skoro nie ma co się oszukiwać, to nie oszukuj.
Viclav

Stasieńko pisze: bo spora część z młodzieży to przyjezdni, którzy stosunek do legionistów mają podobny jak my, zatem są idealnym potencjałem żeby taki stadion wypełnić.
No ale wtedy już nie będziecie rodowici i elitarni ;)
antalek

Post autor: antalek »

Jak dla mnie to Warszawa i tak mało żyje piłką. Jak na miasto prawie 2 milionowe - 18-22 tyś, na Legii i 4-5 tyś, widzów na Polonii to kropla w morzu.
Masoh_KSP

Post autor: Masoh_KSP »

W sobotę po meczu z Cracovią odbędzie się marsz kibiców Polonii na ratusz pod hasłem Sprawiedliwość dla Polonii!. Celem manifestacji jest protest przeciwko niespełnieniu przez Prezydent Warszawy Hannę Gronkiewicz-Waltz obietnicy modernizacji obiektów Polonii. Sympatycy Czarnych Koszul domagali się będą realizacji tego zobowiązania.

http://konwiktorska6.pl/index.php?kat=wiecej&news=32
Andrew88

Post autor: Andrew88 »

Ja tego nie rozumiem , Legia ma stadion to juz KSP nie może mieć?. Troche to bez sensu... Czyby Legioniści bali się że gdy powstanie nowy stadion na K6 może to zachęcić wielu nowych kibiców? Na czym straci Legia.
Rokitnica HKS

Post autor: Rokitnica HKS »

Całkowicie niezrozumiałe zachowanie Legii a wręcz głupie.
osfp_

Post autor: osfp_ »

I tak Legia znajdzie jakieś "kumate" wyjaśnienie a racja stoi po stronie Polonii. Rozumiem gdyby obie strony walczyły o jedną pulę pieniędzy. Dlaczego nie dbaliście o przedszkola drogi itd kiedy pół miliarda szło na Łazienkowską? Paranoja
K_89

Post autor: K_89 »

osfp_ pisze:Dlaczego nie dbaliście o przedszkola drogi itd kiedy pół miliarda szło na Łazienkowską? Paranoja
http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_gra ... 025496.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=wiNg96LcEWk
transy 02:10-07:42

Czy stanowisko SKLW na sesji Rady Warszawy, kiedy podjęto decyzje o budowie stadionu. To tylko kilka przykładów, było tego więcej, jak Ci zależy to mogę poszukać.

Swoją drogą wiele osób zapomina, mimo że niektórzy mają w podpisie:)
Konstytucja RP Art. 54. 1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów
I tyle w temacie. Po prostu nie chcemy kolejnej zbędnej inwestycji, która nie jest pierwszą potrzebą Warszawiaków.
O..

Post autor: O.. »

Tak bo to na czym najbardziej zależy wszystkim kibicom Legii to dobro Polonii. Gdyby Legia upadła Polonia by się cieszyła, i vice versa. Co się działo wśród polonistów po widelcu, czy innych akcjach mających na celu zniszczenie ruchu kibicowskiego na Legii? Legia strzeliła sobie w stopę? Co przez to rozumiesz? Na czym tracą legioniści po podjęciu takiej decyzji? Tylko nie pisz, że tracą w twoich oczach, bo opinia jednego czy drugiego Bolka jest warta tyle co nic. Poza tym w czym tu jest problem? Polonia idzie bezpośrednio po swoim meczu, w dodatku zgodowym, skoro potrzebują nowego stadionu, to co jak co ale 6 tysięcznik powinni mieć na tym meczu pełny. Wybierze się 2/3 wszystkich obecnych, czyli 4 tysiące. Legia nie gra w tym dniu, a w dodatku zainteresowanie, i zaangażowanie wśród wielu legionistów w akcje powinno być mniejsze niż chęć budowy nowej areny u rywali. Co innego, gdy Polonia pokaże się w małej liczbie, wtedy wszyscy będą widzieć, że o nowym stadionie mogą najwyżej pomarzyć. Co do płaczy o ilości biletów dla Legii: Poza opcją przyznania przez Polonię większej ilości biletów, gdy ta gra na nowym stadionie, istnieje też druga. Stadion nie jest budowany, Polonia zajmuje 6 miejsce na koniec ekstraklasy, Wojciechowski wkurzony, że każdy z 68 trenerów których zatrudniał przez sezon nie dało rady zbiera swe zabawki, miejsce Polonii zajmuje np. ŁKS i w ten oto magiczny sposób Legia nie dostaje 300 tylko 1000 biletów na mecz z rywalem. Polonia znika z piłkarskiej mapy Polski, w Warszawie są nowe przedszkola i drogi, a byli kibice Polonii zamiast sprzedawać legionistów, sprzedają co najwyżej majtki na bazarze. Jak ktoś nie mieszka w derbowym mieście, to za przeproszeniem niech sobie wsadzić swoje filozofowanie do ...szuflady.

Co do nowego stadionu przy Konwiktorskiej to popatrzcie sobie na wizualizacje. Chcą robić jakieś kosmiczne dziwadła, w dodatku dla 30 tysięcy ludzi, za monstrualne pieniądze. Mi nie przeszkadza, żeby np. za 50 mln złotych postawili im dwie trybuny za bramkami, każda po powiedzmy 3 tysiące miejsc. Wówczas mają stadion na 12 tysięcy osób, czyli optymistycznie patrząc może kiedyś go zapełnią. Po co niby miasto wykładało pieniądze na renowację trybuny głównej i kamiennej? Robili to w ostatnich latach tylko po to, żeby teraz wszystko zburzyć i robić od nowa, bo Józio Wojciechowski idzie na Ligę Mistrzów, i chce mieć nowe? Gdyby zrobiono wariant, który tu przedstwiłem, czyli te dwie trybuny za 50-60 mln złotych, to całość remontów stadionu Polonii(które zaczęły się jeszcze przed budową stadionu Legii) wyniosłyby ok 100 mln złotych. Czyli 4 razy taniej niż nowy stadion Legii. Przyjmując optymistycznie dla Polonii, że jest ich 4 razy mniej w mieście(<żart>), wychodzi sprawiedliwie.
Sjc

Post autor: Sjc »

Ale u nas nikt nie domaga się stadionu na 30 000 czy 40 000 ! Dobrze wiesz że od 2012 wchodzą nowe przepisy UEFA co do stadionów w miastach powyżej 1 000 000 mieszkańców. Takie stadiony będą musiały mieć pojemność przynajmniej 15 000 miejsc ! I my taki stadion chcemy. Nowe trybuny za bramkami nic nie dadzą, bo obecny stadion nie spełnia wielu innych norm (m.in wielkość szatni czy miejsca dla prasy).
ksp6
Kontakt:

Post autor: ksp6 »

Co za hipokryzja :)
Pewnie teraz Ci co protestowali przeciwko dotacji dla ITI nie chodzą na mecze odbywające się na truskawkowym stadionie...
O..

Post autor: O.. »

Sjc pisze:Ale u nas nikt nie domaga się stadionu na 30 000 czy 40 000 ! Dobrze wiesz że od 2012 wchodzą nowe przepisy UEFA co do stadionów w miastach powyżej 1 000 000 mieszkańców. Takie stadiony będą musiały mieć pojemność przynajmniej 15 000 miejsc ! I my taki stadion chcemy. Nowe trybuny za bramkami nic nie dadzą, bo obecny stadion nie spełnia wielu innych norm (m.in wielkość szatni czy miejsca dla prasy).
Szatnie mogą powstać pod jedną z nowych trybun. Dostosowanie Głównej dla prasy nie byłoby jakimś wielkim problemem. Tego co teraz napiszę nie uznajcie za napinkę tylko stwierdzenie faktu, który może doprowadzić do zniknięcia problemu milionowego miasta: skoro bez najmniejszych słów protestu przejęliście Groclin, ich miejsce w lidze itp. itd. dlaczego klub za swoje miejsce funkcjonowania(czy jak to tam w papierach w PZPN wygląda) nie przyjmie Ząbek czy gdzie tam Wojciechowski ma swoją "baze", dalej formalnie będziecie Polonią Warszawa, ale z siedzibą w Ząbkach. Skoro sytuacja z kupieniem miejsca w lidze, i przemalowania klubu nie była dla was problemem, dlaczego to miałoby być.

W kwestii hipokryzji: protesty kibiców doprowadziły do powiększenia czynsu płaconego przez klub, przez co Warszawa jest w mniejszym stopniu stratna. Poza tym protest nie dotyczył budowy stadiony, tylko tego, że ma być budowany dla warszawiaków, a nie dla Waltera. Chodziło o pewne zapisy w umowie najmu, m. in. ceny biletów. Hipokryzją także niewątpliwie można nazwać casus: "po co wy gracie jak wy kibiców nie macie" pojawiające się na ostanich derbach, w kontekście waszej "wizyty" w Gdyni. Chyba, że swoim piłkarkom też tak śpiewacie, to zwracam honor. Jak widać nikt nie jest doskonały, "nawet" Polonia.

stiv: Polonia przecież może grać na ładnym stadionie. Nie wiem jak tobie ale mi narodowy podoba się bardziej niż stadion Legii, jest też większy, więc w czym problem?[tutaj pewnie pojawi się kontrargument, że Polonia to Konwiktorska itp., moja odpowiedź bedzie mniej więcej taka, jaka zawarta jest w pierwszej części tego posta, czyli fuzje z Groclinami itp. Więc od razu darujmy sobie te kłótnie, bo akurat ten temat nie dotyczy podejście kibiców Polonii do czegoś co zowie się historią, czy tradycją.]
Viclav

Tak, płaci mi wujek mariusz do spółki z dziadkiem z wermachtu na polecenie cioci hgw.
Nie wiem, gdzie Ty widzisz ten "komityw", nie widzę za bardzo związku między iti a KSP. Jestem sceptykiem co do obecnej formy dzierżawy stadionu Legii, do budowy Narodowego i całego Euro 2012, więc jestem też sceptykiem co do budowy od podstaw nowego stadionu na Muranowie. Mieszkam w Warszawie i widzę też inne problemy dnia codziennego.
Polonia dostanie stadion na 15k, frekwencja średnia niech będzie na poziomie tych 4-5k, a co z resztą? Wiesz, że stadion trzeba utrzymać? To samo się tyczy Narodowego czy Legii. Jestem Warszawiakiem, więc nie podoba mi się to. Tyle ode mnie.
Rebus.

Post autor: Rebus. »

Nikt już nie pamięta widze jak jakoś na początku poprzedniej dekady zmodernizowano za gruba kasę kurnik na Konwiktorskiej, wtedy stadion Legii, zwłaszcza Kryta była w opłakanym stanie...
Budowa nowego stadionu dla Legii była planowana i odwlekana w czasie przynajmniej od czasów Daewoo (1997r) jeśli nawet nie wcześniej...
Wystarczy porównać zainteresowanie meczami i popularność obu klubów żeby zrozumieć który powinien mieć stadion w pierwszej kolejności...
Trzy stadiony w jednym mieście budowane jednocześnie z państwowych pieniędzy? Chyba trochę ważniejsze i pilniejsze wydatki są w Stolicy?!
Poza tym to jest wojna!
Sjc

Viclav pisze: Polonia dostanie stadion na 15k, frekwencja średnia niech będzie na poziomie tych 4-5k, a co z resztą? Wiesz, że stadion trzeba utrzymać? To samo się tyczy Narodowego czy Legii. Jestem Warszawiakiem, więc nie podoba mi się to. Tyle ode mnie.

A co ma frekwencja do kosztów utrzymania stadionu ? Przecież pieniądze z biletów i tak idą dla klubu ? A koszt wynajmu stadionu przez klub od miasta jest stały co miesięczny, bez znaczenia ile osób przychodzi na mecz.

Ta kontrmanifestacja Legii jest zainicjowana przez ITI, któremu jest bardzo nie rękę powstanie nowego stadionu w Warszawie, gdzie mogłyby się odbywać również imprezy kulturalne.
Foxx

ksp6 pisze:Weź człowieku załóż sobie swój temat. Gdzie jest jakiś mod? Foxx może Ty wytniesz tego posta?
To dopiero hipokryzja :) Powtarzam po raz kolejny - poza wyraźnymi życzeniami ludzi z ekip, tnę tylko posty z (L).

Jeżeli zaś chodzi o meritum - to śmiech na sali. Przed kadencją Kaczyńskiego (jako prezydenta Warszawy), Polonia była poukładana z ówczesnymi władzami, czyli tzw. "układem warszawskim" - vide Kozak. W trybie ekspresowym otrzymała kasę na rozbudowę (zadaszenie) trybun i ustawienie jupiterów, gdy u nas wszystko się waliło i w oparciu o formalne kruczki miasto torpedowało najprostsze remonty przy Ł3 (np. cieknącego jak sito dachu na Krytej). Wtedy było wszystko git. "Szemrane" środowisko polityczne rzucające kasą zupełnie nie przeszkadzało :)))

Przeciwko formie przekazania kasy na stadion Legii protestowaliśmy na radzie miasta wielokrotnie - rzecz pierwsza z brzegu: ulotka rozpowszechniana na posiedzeniu komisji ds. sportu, gdy nasza demonstracja spowodowała poważne opóźnienie w przyznaniu kasy:

http://3.bp.blogspot.com/_7zEn2l00e9s/S ... ulotka.jpg

Fotka z "Życia Warszawy":

http://2.bp.blogspot.com/_7zEn2l00e9s/S ... tadion.jpg

I tyle. Swoimi protestami doprowadziliśmy do likwidacji nieprecyzyjnego zapisu o braku ograniczeń dla powierzchni komercyjnych na terenach przy Łazienkowskiej oraz ujawnienia treści umowy o dzierżawie (konkretnie fragmentów dotyczących kosztów dzierżawy oraz praw miasta do organizacji własnych imprez niezależnych od ITI).

Nie wiem, dlaczego kibice KSP występują do władz Warszawy, a nie Grodziska Wlp. o dofinansowanie, ale mniejsza z tym. Uważam, że kasa się bardziej przyda na przedszkola, czy mosty - nasza sprawa. Tak, jak ich sprawą było nie protestowanie, gdy szła kasa dla ITI. Tyle.
Ta kontrmanifestacja Legii jest zainicjowana przez ITI (...)
Buhahaha :))))
Sjc

Strasznie wzruszony jestem waszym zaniepokojeniem finansami publicznymi Warszawy, szkoda że tak o tym nie myśleliście gdy rozpieprzaliście Starówkę. Poza tym jak my mamy iść protestować w Grodzisku, to wy róbcie sobie pikiety przed ratuszami, ale w Siedlcach, Otwockach czy Górach Kalwariach.
ksp6
Kontakt:

Post autor: ksp6 »

Foxx pisze:
ksp6 pisze:Weź człowieku załóż sobie swój temat. Gdzie jest jakiś mod? Foxx może Ty wytniesz tego posta?
To dopiero hipokryzja :) Powtarzam po raz kolejny - poza wyraźnymi życzeniami ludzi z ekip, tnę tylko posty z (L).

Jeżeli zaś chodzi o meritum - to śmiech na sali. Przed kadencją Kaczyńskiego (jako prezydenta Warszawy), Polonia była poukładana z ówczesnymi władzami, czyli tzw. "układem warszawskim" - vide Kozak. W trybie ekspresowym otrzymała kasę na rozbudowę (zadaszenie) trybun i ustawienie jupiterów, gdy u nas wszystko się waliło i w oparciu o formalne kruczki miasto torpedowało najprostsze remonty przy Ł3 (np. cieknącego jak sito dachu na Krytej). Wtedy było wszystko git. "Szemrane" środowisko polityczne rzucające kasą zupełnie nie przeszkadzało :)))

Przeciwko formie przekazania kasy na stadion Legii protestowaliśmy na radzie miasta wielokrotnie - rzecz pierwsza z brzegu: ulotka rozpowszechniana na posiedzeniu komisji ds. sportu, gdy nasza demonstracja spowodowała poważne opóźnienie w przyznaniu kasy:

http://3.bp.blogspot.com/_7zEn2l00e9s/S ... ulotka.jpg

Fotka z "Życia Warszawy":

http://2.bp.blogspot.com/_7zEn2l00e9s/S ... tadion.jpg

I tyle. Swoimi protestami doprowadziliśmy do likwidacji nieprecyzyjnego zapisu o braku ograniczeń dla powierzchni komercyjnych na terenach przy Łazienkowskiej oraz ujawnienia treści umowy o dzierżawie (konkretnie fragmentów dotyczących kosztów dzierżawy oraz praw miasta do organizacji własnych imprez niezależnych od ITI).

Nie wiem, dlaczego kibice KSP występują do władz Warszawy, a nie Grodziska Wlp. o dofinansowanie, ale mniejsza z tym. Uważam, że kasa się bardziej przyda na przedszkola, czy mosty - nasza sprawa. Tak, jak ich sprawą było nie protestowanie, gdy szła kasa dla ITI. Tyle.
Ta kontrmanifestacja Legii jest zainicjowana przez ITI (...)
Buhahaha :))))
Idąc tym tokiem rozumowania przed czasami śp. Kaczyńskiego i Piskorskiego Legia była świetnie poukładana z władzami miasta od mniej więcej 1955-go roku, przecież władza Wam sprzyjała jak nie wiem co... i tak aż do, a przepraszam, nic się nie zmieniło. Propagandy historycznej Foxx to Ty tu nie siej. Wszystko co piszesz to kpina. Polecam odnowę biologiczną w ośrodku w Grodzisku bo w Tworkach nie mają jeszcze od takich jak ty specjalistów. Piszcie sobie co chcecie, to forum i tak ma się do rzeczywistości jak to, że Wyborcza i TVN nie kibicują PO..
ODPOWIEDZ