ArturP-CHML pisze: ↑30.04.2019, 16:41A TB95 nie miała swojej strony internetowej? (To tak w temacie o ciszy medialnej tej grupy).
Jak dobrze pamiętam to były tam nawet zamieszczone zdjęcia z ustawki Legia - ŁKS na jakimś boisku szkolnym.
Oczywiście znajdziesz też coś o "TB'95" w starych numerach tygodnika "Nasza Legia", ale (z tego co pamiętam) były tego śladowe ilości, a materiały - raczej autoryzowane.DoZo(L)e... pisze: ↑30.04.2019, 15:29Czyli wszystko jasne, ty "się podpierasz archiwalnymi zinami" i moim rzekomym oświadczeniem, stąd ... twoja psychologiczna projekcja o staniku. Natomiast ja próbowałem zweryfikować zeznania widzewskiego 'rozJebusa' i (jeśli sobie poszukasz na tym forum, to zapewne znajdziesz) relacje samych 'eRTeeSiaków' (oraz drugiej strony z 'litzmannstadt') precyzowały "początki dhw" z jEDRASowego "1996 r." na ... powtarzany mecz z Pogonią w roku 1998 [jak sytuacja wygląda w bandzie 'zaganiaR', nie dociekałem, a losy wymienionych przez ciebie ekip powinieneś prawdopodobnie znać już tylko ze swoich zinów].kmwtwpdk pisze: ↑30.04.2019, 14:09Ja nie pytam o porysowane ławki i zeszyty w szkołach ani o napisy kreda na chodniku w przedszkolu z tamtego czasu więc zluzuj stanik. Jakis czas temu na tym forum sugerując się zeznaniami rozjebanego jedrasa , oświadczyłeś że dhw nie powstało w 1995 roku bo tej daty w swoich zeznaniach nie podał rozpruty typ. Czyli powolujesz się na słowa szpagaciarza i twierdzisz że masz rację. A jak ja piszę o kilkunastu kolesiach sprzed ponad 20 lat, którzy pisali do ogólnopolskich zinów na tematy związane z Legią Warszawa i przytaczam ich słowa a w zasadzie brak wspominek o grupie TB w tamtym czasie, to ich słowa nazwiesz farmazonami ? To farmazoniarze pisali od was przez X lat do zinów w całej Polsce? Wspominali o innych grupach ale o TB nic. Z tamtych lat są wspominki w zinach o Nabojce,Ultras Lechia Gdańsk,młode orły 96, comando Arka Gdynia,Brygada Banici,o nieistniejący ekipach Wisły Kraków. O innych waszych grupach ale nie o TB. Ja się podpieram archiwalnymi żonami,ty zeznaniami konfitury taka różnica między nami....DoZo(L)e... pisze: ↑30.04.2019, 13:41
Widzę, że tobie "wychodzi", co sobie założyłeś (może np. u ciebie tak było/jest), ale wygląda na to, że główna ekipa Legii od wielu lat konsekwentnie unika rozgłosu w odróżnieniu do m.in. pisujących kiedyś do zinów "t'97". Ja prywatnie pamiętam w 1995 r. popisane/porysowane w "TEDDY BOYS '95" (widywałem też "SG'89" ;) długopisem ławki w jednym z w-wskich liceów, więc o postarzaniu grupy w tym przypadku nie może być mowy.
No i czy mógłbyś wymienić te "inne grupy (obok gdańskich "m.o." - przyp.wł.) z tamtego okresu", skoro nie zakwestionowałeś mojej hipotezy o późniejszych latach zakładania 'pSYCHOfAJ" i "dAChOwCÓW"?
Dodam, że kojarzę historię pewnego kinowego seansu ("I.D."), który był pokazywany w W-wie w ramach jakiegoś przeglądu filmowego, a który miał wpływ na powołanie przez kinomanów z grup "Legia '88"/"Stoppers Gang '89" 'stricte' hermetycznej ekipy i miało to miejsce właśnie połowie lat 90-tych (późne lato '95?).
A jeżeli nie potrafisz zrozumieć faktu, że w W-wie gamonie pisujący do zinów (obecnie w internecie) mieli/mają "embargo" na "raportowanie" o nieswoich akcjach (chyba jedynie na "hoolinfo" upoważniony przez grupę prostował bajki m.in. z twoich zinów, ale działo się to naście lat temu i nawet tego zaniechano), bo (wg mojej wiedzy) "Teddy Boys" od początku nie działali/działają na pokaz, a wyłącznie dla swojej satysfakcji.
Czyżby mentor "rozpierdo7A", gawkowski kwestionował także [tym razem - jak inni znawcy materii uważający, że dzisiejszy klub z ul. Piłsudskiego (z 1922 r.!) nie ma związków z przedwojennym TMRF] kolejną datę 'eRTeeSu' tzn. moment powstania "czerwonych" i stąd ich nerwowość związana z nadchodzącym jubileuszem obecnych "czerwonoarmistów", przypadającym za 3 lata, obchodzonym przez "fanatyków" z 'red b(A)lls ('85?!)' (czyt. skopane jądra ;) tradycyjnie, jak to mieli/mają w zwyczaju, na K6?rzutkarny pisze: ↑22.04.2019, 09:11No bo wiadomo, że nie na tym, że osoba, której twórczość na tym forum wygląda jak wygląda zaczyna umoralniać w temacie podejścia do lokalnego rywala. Co by nie mówić "trochę" temu tematowi do łódzkiego brakuje. A teraz skoro z ciebie taki ekspert przedwojennej historii piłkarstwa, to weź lepiej zrób coś pożytecznego dla swojego klubu i na wikipedii pouzupełniaj tą lukę historyczną między 1910 a 1948. Aż dziw bierze, że przez blisko 40 lat istnienia można zasłużyć jedynie na wzmiankę, że się powstało. A jeśli chodzi o powstanie, i jako, że tu Gawkowskiego wspominasz to możesz chociażby napisać kiedy według niego Widzew powstał.rozpierdol pisze: ↑21.04.2019, 22:25Myślę,ze cały kabaret to polega na tym,że dostajecie kurwicy na każdą wzmiankę o Polonii.Nawet gdy pisze się o czasach przedwojennych zaczynacie te swoje wywody próbując wszystko co związane z KSP umniejszać.
Poruszyłaś kilka tematów, ale się do nich odniosę raczej dopiero, gdy się przedstawisz, bo chyba nie chciałabyś, aby opinia "mi7iardA' dot. np. autora jednego z użytych przez ciebie "cytatów" opisywała również twoją osobę, prawda?kmwtwpdk pisze: ↑30.04.2019, 18:18Z ekipy do której (...)DoZo(L)e... pisze: ↑30.04.2019, 16:09
Napiszesz przynajmniej (w ramach swoich podziękowań :), jaką ekipę/jaki klub reprezentujesz, skoro poświęciłem tyle czasu, aby rozwiać twoje wątpliwości? ;)
(...)