Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
WidzewskaCharyzma

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: WidzewskaCharyzma » 23.01.2018, 22:01

. ajwaj gwałtu rety starozakonny אויפֿגעקאָכט identyfikuje "Dozola". brawo, jędras byłby z ciebie dumny. ale przy okazji muszę cię zmartwić pudło, także czerwony wojowniku strzelaj dalej niczym Josef Trumpeldor
Od wpierdalania tego kebaba zaczynasz już operować jakimiś krzaczkami. 95rok to dla dozola trauma to wtedy wyłapał w******* pod Saspolem od młodych DHW. Wówczas postanowił zacząć służbę. A tak btw jaką ksywę miał ten ciapuś który tajniakom w radiolce opowiadał że na tym meczu będzie spokój, lata jeszcze, czy postanowił pozostać na usługach mioduskiego, i katować dalej swoich przy okazji będąc informatorem, no powiedz przecież wiesz.
https://t.me/pump_upp

iparts.pl
Beha

Post autor: Beha » 23.01.2018, 22:06

A ilu "czerwonoarmistów" z netowni jest wyznania Mojżeszowego?

Zadziwiająca pogarda dla Warszawy , podwarszawskich miast i miasteczek, patrząc na zapchane pociągi jadące z Fabrycznej codziennie rano do roboty w Warszawie i okolicach.

Nie wpominając już o "czerwonej armii" z Żyrardowa, Grodziska, Milanówka czy nawet Pruszkowa.

Albo inaczej- przyjdzie zarabiać na siebie i rodzinę, to skończy się rumakowanie po internetach.
Honor w kieszeń, w auto/pociąg i do Warszawy/pod Warszawę.

maxforte

Post autor: maxforte » 23.01.2018, 22:25

DoZo(L) pisze:
23.01.2018, 19:47
serce miasta pisze:
23.01.2018, 19:21
(...) Destroyersi zostali założeni oficjalnie w 95r (...)
Skoro "miastowy" ma kolejny zawał, może ktoś z was zna prawdę, bo chyba zawsze nie będziecie się posiłkowali tą wersją oficjalną?
co to znaczy 'znac prawde' na temat daty zalozenia DHW? jakis ŁKSiak pisał tu jakis czas temu ze kojarzy ze w '96 juz cos sie tam mowilo o ekipie 'Destroyers', inny ci napisze ze nie pamieta, a jeszcze najwieksza czesc nic nie odpowie bo ich na swiecie nie bylo. twoj idol konfident powie ze 98 a kazdy Widzewiak ci powie ze 95. i teraz nasuwa sie pytanie, o c*** ci chodzi debilu?

swoja droga warszawiacy chetnie sie chwala kim jest ich idol z kibice net doziol, ktory oczywisci zadnym 'dozo' nie jest.

RaryTaS

Post autor: RaryTaS » 23.01.2018, 22:55

Beha pisze:
23.01.2018, 22:06
Zadziwiająca pogarda dla Warszawy
Pogarda to jest dla pajaców,którzy w Warszawie mieszkają kilka/kilkanaście lat a gdziekolwiek nie pojadą to zadzierają nosa,że są ze Stolycy i wszystko im się z tego tytułu powinno należeć.Każdy rodowity Warszawiak przyzna mi rację(choć jest to niewielki procent ludności miasta),że miasto teraz zamieszkuje masa buców i mentalnych wsioków.

Beha

Post autor: Beha » 23.01.2018, 23:13

RaryTaS pisze:
23.01.2018, 22:55
Beha pisze:
Pogarda to jest dla pajaców,którzy w Warszawie mieszkają kilka/kilkanaście lat a gdziekolwiek nie pojadą to zadzierają nosa,że są ze Stolycy i wszystko im się z tego tytułu powinno należeć.Każdy rodowity Warszawiak przyzna mi rację(choć jest to niewielki procent ludności miasta),że miasto teraz zamieszkuje masa buców i mentalnych wsioków.
Pijesz do krajan ze swoich okolic ( Kutno, Tomaszów, Opoczno czy Piotrków)? Bo co trzecia u mnie na ulicy rejestracja z łódzkiego.

Oświecę cię- najwięcej rdzennych wzrszawiaków ostało się po prawej stronie Wisły ( mniej przeorana wojną część miasta) - a jakoś waszych ziomków z K6 cz "towarzyszy RB" jakoś tu nie bardzo znano/widywano.
Za to bardzo legijne klimaty...

Znamienne jest wypominanie korzeni komukolwiek przez kibiców klubu, którzy przy dobrych wiatrach dopiero wyrównują proporcje w mieście, opierając się na małych miastach i miasteczkach z całego województwa.

Troszkę konsekwencji.

serce miasta

Post autor: serce miasta » 23.01.2018, 23:33

Beha pisze:
23.01.2018, 23:13
RaryTaS pisze:
Beha pisze:
Pijesz do krajan ze swoich okolic ( Kutno, Tomaszów, Opoczno czy Piotrków)? Bo co trzecia u mnie na ulicy rejestracja z łódzkiego.

Oświecę cię- najwięcej rdzennych wzrszawiaków ostało się po prawej stronie Wisły ( mniej przeorana wojną część miasta) - a jakoś waszych ziomków z K6 cz "towarzyszy RB" jakoś tu nie bardzo znano/widywano.

Znamienne jest wypominanie korzeni komukolwiek przez kibiców klubu, którzy przy dobrych wiatrach dopiero wyrównują proporcje w mieście, opierając się na małych miastach i miasteczkach z całego województwa.

Troszkę konsekwencji.
W d**** byłes gówno wiesz...
Róznie to w Łodzi bywało ale np.pod koniec lat 80 i na poczatku 90 Widzew w Lodzi dominował mocno zarówno liczebnie jak i siłowo ze tak sie wyraże.
Odnosze wrażenie że Ty i podobni Tobie Legioniści żyjecie w jakims odrealnionym swiecie,ludzie przemieszczaja sie po kraju,widza wyciagaja wnioski itp.Opinia jaka panuje o Was w miescie Łodzi nie jest odosobniona,ludzie z innych klubów/miast w przeróznych tematach na tym forum jada z wami i drwią wprost z bananowej Warszawki,wy uznajecie to za kompleksy...jakie kompleksy wzgledem Warszawy moga mieć mieszkańcy Gdańska,Wrocka,Poznania czy Łodzi?Badź poważny

WL_Ursynow

Post autor: WL_Ursynow » 24.01.2018, 00:10

Beha pisze:
23.01.2018, 23:13

Co ty p********* BeHa - teraz prawa strona Wisły to skupisko hipsterów wszelkiej maści, bardzo modne hipsterskie miejscówki, vegańskie bary, knajpki. Może wciąż jest tam dużo rdzennych ale nie faworyzował bym tak tych miejsc a tym bardziej "oświecał" innych.
Śródmieście/Wola/Ochota/Mokotów/Ursynów/ - wcale nie brakuje tu rdzennych warszawiaków. Oczywiście tu też powstają "nowe bloki" jak grzyby po deszczu, a w nich jak wiadomo - trójmiasto :) WGR (Warka / Grójec / Radom) :D

Skoro to wątek Łódzki - a rozmowa zeszła na kolor rudy - to bardzo proszę kolegów z Widzewa aby przypomnieli mi jaki kolor włosów miał wasz "największy" zakapior, któremu urządzono konkurs stepowania na głowie? (stacja PKP Ursus - starcie które przegraliście z kretesem, był nawet filmik na YT gdzie jakiś gamoń komentował to miej więcej w ten sposób: "zobacz na komende skaczą mu po głowie" :D).

* niektórzy ten filmik wciąż mają na dyskach

VAL0

Post autor: VAL0 » 24.01.2018, 00:33

W Łodzi Łks bedzie przejmował rejony które ich nigdy nie były.Bedzie rozdawał karty i wiecej młodych bedzie latac do białych.Niedługo wystrzeli cos o czerwonych co bedzie tak jak modelek i całego wwre bez/e kompromitracja.
Hej hej.

Somchai

Post autor: Somchai » 24.01.2018, 00:45

VAL0 pisze:
24.01.2018, 00:33
W Łodzi Łks bedzie przejmował rejony które ich nigdy nie były.Bedzie rozdawał karty i wiecej młodych bedzie latac do białych.Niedługo wystrzeli cos o czerwonych co bedzie tak jak modelek i całego wwre bez/e kompromitracja.
Ocho, nawet Wróżbita Maciej wpadł tutaj na chwilkę. Serdecznie witamy.

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 24.01.2018, 00:49

serce miasta pisze:
23.01.2018, 23:33
jakie kompleksy wzgledem Warszawy moga mieć mieszkańcy Gdańska,Wrocka,Poznania czy Łodzi?Badź poważny
Jak już wymieniasz obok tych faktycznie ładnych i bogatych miast Łódź to równie dobrze możesz tam dodać Sywałki, Pińczów, Biłałogard i Pcim Dolny (z całym szacunkiem dla tych mieścin). Bądź poważny :)

VAL0

Post autor: VAL0 » 24.01.2018, 01:24

Somchai pisze:
24.01.2018, 00:45
VAL0 pisze:
24.01.2018, 00:33
Ocho, nawet Wróżbita Maciej wpadł tutaj na chwilkę. Serdecznie witamy.
Bałaś sie spod swojego?
Hej hej.

LegionKing

Post autor: LegionKing » 24.01.2018, 01:29

RaryTaS pisze:
Beha pisze:
A najwięcej z Koluszek, Skierniewic, Łowicza, Rawy nawet z Pabianic słoików spotkałem aaaa i zapomniałbym o waszej pięknej Łodzi także każcie w********** ze "Stolycy" waszym słoikom to i mniej chamstwa będzie, tak w ogóle Dozo odbij od tematu Łódzkiego i daj spokój.

stary zgred

Post autor: stary zgred » 24.01.2018, 03:03

Legion a znasz TY rdzennego Warszawiaka tak ,od 3 pokoleń mieszkającego w tym mieście , jeżeli tak to przepraszam.

60sekund

Post autor: 60sekund » 24.01.2018, 04:57

Najwięcej szczekaczy warszawskich to ci którzy codziennie przez ponad godzinę podmiejskim pociągiem dojeżdżają do centrum.Dziadek po wojnie przywoził do warszafki cegły z ziem odzyskanych i postanowił już pozostać-to się nie liczy.Zapomniałbym o składaniu zniczy i kwiatów na grobie żydowskiego warszawiaka-powstańca baczyńskiego. No i te wieczne wypominanie jędrasa Tak jakby mu Widzew wieszał transparenty na płotach, vide Legia haniorowi . Wszystko typowe dla warszawskich ceLebrytek i hipokrytek.

Obrazek

Andrzej6117

Post autor: Andrzej6117 » 24.01.2018, 06:36

RaryTaS pisze:
Beha pisze:
Nie sądziłem, że kiedyś to nastąpi, ale przyznaję Ci racje... Taka anegdotka, byłem u znajomej, przyjechała do Warszawy z odległości 100 km, już po studiach, i sobie zażartowałem jak tam Wasza - tu padła nazwa klubu z tej miejscowości - otrzymałem odpowiedź: już nie moja, ja jestem stąd... przyznam - zamurowało mnie. Innej koleżance powiedziałem, że skoro tu się urodziła, ale rodzice nie są z Warszawy to jest tylko "półsłoikiem" :) Ale się nie obraziła...

LksNaZawsze

Post autor: LksNaZawsze » 24.01.2018, 07:59

Odpowie mi tu któryś z warszawiaków czemu tak usilnie walczycie z data powstania DHW?

RaryTaS

Post autor: RaryTaS » 24.01.2018, 08:00

Dozo a czy to czasem nie ty z poprzedniego konta pisałeś,że hanna to nie jest żaden Legionista z krwi i kosci?

Bad1

Post autor: Bad1 » 24.01.2018, 08:21

jeżeli Łodz (dzięki Bogu)wam sue nie podiba,to co powiecie swoim braciom z Radomia czy jakże pięknego Sosnowca?

Daan

Post autor: Daan » 24.01.2018, 08:31

Tak z ciekawości zapytam, jakie znaczenie ma to czy DHW powstało w 1995, 1996 czy 1997? Ma to jakieś drugie dno dla Was z Legii?
Przecież takie grupy nie powstają przez wpis do KRS i w ogole mowienie, ze taka grupa "powstala" jest trochę smieszne i powiedzialbym na poziomie gimnazjum.
Co do mnie, to ja pierwszy raz zonavzylem ich na wyjezdzie do Wroclawia w 1996 r. Gdy na zaczepki Slaska, jakas grupa od nas z "klatki" doskoczyla do siatki wlasnie z okrzykiem Destroyers.
Ale generalnie j**** mnie to czy zaczeli w 1995, 96, 97 czy nawet w 2012 r.

Beha

Post autor: Beha » 24.01.2018, 08:43

Bad1 pisze:
24.01.2018, 08:21
jeżeli Łodz (dzięki Bogu)wam sue nie podiba,to co powiecie swoim braciom z Radomia czy jakże pięknego Sosnowca?
Co im powiemy? To samo - Łódź jest paskudna.
Tobie może się podobać, mi nie musi.
Są ładniejsze i przyjemniejsze miasta i miasteczka do życia.
W moim rankingu miast do życia zajęłaby by pewnie jedno z ostatnich miejsc...

Co nie znaczy, że z automatu gardzę mieszkańcami jakiegokolwiek miasta - małego czy dużego, tak samo jak i Łodzi.

I uwaga - mam znajomego Widzewiaka, nawet z Łodzi, jak i ŁKSiaka - jeden i drugi aktywny kibic.

CzłowiekHonoru

Post autor: CzłowiekHonoru » 24.01.2018, 10:01

Daan pisze:
24.01.2018, 08:31
Tak z ciekawości zapytam, jakie znaczenie ma to czy DHW powstało w 1995, 1996 czy 1997? Ma to jakieś drugie dno dla Was z Legii?
Myślę, że kluczem do rozwikłania tej zagadki jest data powstania TB. Dozo za wszelką cenę będzie próbował udowodnić, że DHW powstali w latach późniejszych, bo przecież '95 musi być kojarzone wyłącznie z Legią.

plemplem81

Post autor: plemplem81 » 24.01.2018, 10:17

Na Widzewie znana zawsze była stacja kolejowa Łódź Niciarniana - tam też zatrzymywały się wszystkie pociągi, gdy dojeżdżała jakaś ekipa na sektor gości. Jakiś czas temu był budowany główny dworzec kolejowy w Łodzi i z map google wywnioskować można było, że ta linia kolejowa biegnąca w kierunku Łódź Widzew została...zdemontowana. Były tylko puste ślady po torach. Jak sprawy mają się teraz - tory zostały na nowo położone? I jeśli tak, to czy stacja Łódź Niciarniana nadal została zachowana? Jak wygląda stadion od strony dawnej Niciarki - za bramką siadają kibice Widzewa - sektor gości jest w rogu - czy do sektora gości jest doprowadzone jakieś osobne wejście właśnie biegnące w stronę stacji kolejowej?
Obrazek

Michał1990Polska

Post autor: Michał1990Polska » 24.01.2018, 11:42

dozo-zachowujesz się jak szczurek 15 letni.Piszesz i zadajesz pytania na takim poziomie.
I ty myslisz że ktoś normalny ci tu ze starszych odpowie i wytlumaczy ?!

EeeRTeeeS

Post autor: EeeRTeeeS » 24.01.2018, 12:09

DoZo(L) kompleks Łodzi szczurku z 7, i słowo do żydków z łks: Widzew Widzew RTS

serce miasta

Post autor: serce miasta » 24.01.2018, 12:10

DoZo(L) pisze:
24.01.2018, 10:41
CzłowiekHonoru pisze:
24.01.2018, 10:01
Daan pisze:
24.01.2018, 08:31
Myślę, że kluczem do rozwikłania tej zagadki jest data powstania TB. Dozo za wszelką cenę będzie próbował udowodnić, że DHW powstali w latach późniejszych, bo przecież '95 musi być kojarzone wyłącznie z Legią.
"Uderz w stół ...", właśnie "c.h" i reszta widzewiaków udowodnili, jaki przyświecał cel "dAChOwCOM". Ciach!
śmieszny jesteś koperkowcu,jeszcze raz Ci powtarzam,swoje wywody opierasz na zeznaniach konfidenta rozjebusa....za podpieranie sie tą ku*** kwalifikujesz sie automatycznie w teczke:)
Jeszcze przed 95 r. na Widzewie co piatek były zebrania kibiców i polowania na miescie na Łks i tak wlasnie powstawała ekipa Destroyers.To powinno Ci wystarczyć jeśli masz inną wiedze to jest ona błedna,uświadom to sobie.
Jeszcze jedno zdanie do reszty Warszawiaków,żeby mieszkać w mieście Łodzi trzeba mieć charakter,tu wojna trwa 24h na każdej płaszczyźnie i tak jak pisałem wcześniej wciągamy waszą Warszawe nosem i co najważniejsze w mieście Łodzi mieszkaja przede wszystkim Łodzianie a nie spęd ludzi z całej Polski.Reasumując chujem podparta ta nasza Stolica:)

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 24.01.2018, 12:14

Bad1 pisze:
24.01.2018, 08:21
A wam się podoba? przewińcie ten temat, odnajdźcie swoje dysputy z kibicami ŁKSu, wpisy o brudzie, smrodzie, syfie, oszczanych bramach i pomazanych kamienicach. Oczywiście to tylko na terenach przeciwnika :)
"kompleks Łodzi" :))

baluciarz7

Post autor: baluciarz7 » 24.01.2018, 12:19

plemplem81 pisze:
24.01.2018, 10:17
Na Widzewie znana zawsze była stacja kolejowa Łódź Niciarniana - tam też zatrzymywały się wszystkie pociągi, gdy dojeżdżała jakaś ekipa na sektor gości. Jakiś czas temu był budowany główny dworzec kolejowy w Łodzi i z map google wywnioskować można było, że ta linia kolejowa biegnąca w kierunku Łódź Widzew została...zdemontowana. Były tylko puste ślady po torach. Jak sprawy mają się teraz - tory zostały na nowo położone? I jeśli tak, to czy stacja Łódź Niciarniana nadal została zachowana? Jak wygląda stadion od strony dawnej Niciarki - za bramką siadają kibice Widzewa - sektor gości jest w rogu - czy do sektora gości jest doprowadzone jakieś osobne wejście właśnie biegnące w stronę stacji kolejowej?
jest stacja Łódź-Niciarniana, ale zatrzymują się na niej wyłącznie pociągi ŁKA (Łódzkiej Kolei Aglomeracyjnej). od sektora gości dworzec dzieli ulica, no i przejście podziemne pod nią.

yurez

Post autor: yurez » 24.01.2018, 12:54

serce miasta pisze:
24.01.2018, 12:10
DoZo(L) pisze:
24.01.2018, 10:41
CzłowiekHonoru pisze:
24.01.2018, 10:01

"Uderz w stół ...", właśnie "c.h" i reszta widzewiaków udowodnili, jaki przyświecał cel "dAChOwCOM". Ciach!
śmieszny jesteś koperkowcu,jeszcze raz Ci powtarzam,swoje wywody opierasz na zeznaniach konfidenta rozjebusa....za podpieranie sie tą ku*** kwalifikujesz sie automatycznie w teczke:)
Jeszcze przed 95 r. na Widzewie co piatek były zebrania kibiców i polowania na miescie na Łks i tak wlasnie powstawała ekipa Destroyers.To powinno Ci wystarczyć jeśli masz inną wiedze to jest ona błedna,uświadom to sobie.
Jeszcze jedno zdanie do reszty Warszawiaków,żeby mieszkać w mieście Łodzi trzeba mieć charakter,tu wojna trwa 24h na każdej płaszczyźnie i tak jak pisałem wcześniej wciągamy waszą Warszawe nosem i co najważniejsze w mieście Łodzi mieszkaja przede wszystkim Łodzianie a nie spęd ludzi z całej Polski.Reasumując chujem podparta ta nasza Stolica:)
Przedewszystkim Łódź nie jest od tego zeby sie komus podobala , Łódź ma swoj charakter i klimat i albo komus to odpowiada albo niech wypierdala . Jak chce ktos na wiezowce popatrzec to w pociag i do Bananlandii , tam bezdomni jezdza Maybachami i Mercedesami.
ChujoZo opiera sie na zeznaniach konfitury a jest jeszcze wiekszym aferowiczem, normalnie powinien zostac pognany przynajmniej z tego forum przez swoich z trybuny , ale to taki swiadek koronny na forum.
Ktos napisal ze siedzi tu i podpuszcza umyslnie,a gowno prawda , STARY c*** nie ma zajecia i wylewa gorzkie zale ( ChujoZo pochwal sie ile masz lat , w internecie nie jestes anonimowy , i jak zaczniesz rzucac ksywkami ktos zarzuci tu i Twoimi personaliami zakład ? ).
Entliczek swojego czasu robil wydawalo sie przypal Łksowi , ale zeby miecd taki monopol na odpierdalanie takich szopek , i wystawianie swojego klubu na takie posmiewisko , i to jeszcze osoba nie anonimowa woła o litosc.

TERROR_EUDEZET

Post autor: TERROR_EUDEZET » 24.01.2018, 13:46

Jak teraz będzie sprawa wyglądała z kibicowaniem na siatkarkach Budowlanych? Bo ostatnio jeden z "prowadzących" doping tejże drużyny miał na sobie koszulkę Widzewa, którą rzecz jasna stracił, a sam ŁKS chyba przestał biernie do tego tematu podchodzić.
SZLACHTA Z MIASTA ŁODZI

internet

Post autor: internet » 24.01.2018, 21:11

pierwsza "ekipa" Destroyers zaczynała być aktywna jakos w 96 - 97 roku. Zaczynalem wtedy studia i generalnie wzbudali usmiech, nazywani byli "dzieciojers" bo to były dzieciaki co miały 15 - 17 lat. Nastawieni na ataki w przewadze (przynajmniej na poczatku). Była to swego rodzaju odpowiedz na bardzo aktywny wtedy ŁKS. Widzew zbierał sie i cos dzial dopiero w dniu swojego meczu albo jak mieli jakies zbiorki gdy zjezdzaly sie chlopaki z Bełchatowa, Kutna i innych mocnych FC. FC Łódź był wtedy taki sobie. Jakos w okolicach 2000 roku zaczeli sie nazywac DHW, trzon na pewno stanowiło wielu chłopakow, ktorzy jako nastolatkowie byli Destroyersami i sie nie wykruszyli.
Tak to ja pamietam, ale moge sie mylic wszak to juz ponad 20 lat.
Czy to wazne jak sie datuja? Dla mnie to bez roznicy.

UraBuraSzefPodwura

Post autor: UraBuraSzefPodwura » 24.01.2018, 21:21

internet pisze:
24.01.2018, 21:11
nazywani byli "dzieciojers"
Dzieciojers,hahahahahaha.Rozjebales internet tym tekstem.
Spalonymi mostami lacze sie z miastami...

1925

Post autor: 1925 » 24.01.2018, 21:29

Hmmm .... ! Na początku 1997 roku graliśmy ( a raczej mieliśmy grac bo mecz został przeniesiony do Płocka ) przy Al. Unii sparing z Petrochemia. Pojawiła się na tym meczu ówczesna banda Czerwonych i patrząc z perspektywy tamtych czasów ich ekipa to nie były 15-17 letnie szczurki tylko zawodniki w wieku (20+)

jak się skończyły walki na Retce - wszyscy tu ogarnięci wiedzą ..... Nawet gdzieś były wspominki tej awantury w tym temacie
:arrow:

Bad1

Post autor: Bad1 » 24.01.2018, 21:55

Dzieciojers to panuje w tym temacie(mam na myśli poziom dyskusji)

Abr1908

Post autor: Abr1908 » 24.01.2018, 22:47

1925 pisze:
24.01.2018, 21:29
Hmmm .... ! Na początku 1997 roku graliśmy ( a raczej mieliśmy grac bo mecz został przeniesiony do Płocka ) przy Al. Unii sparing z Petrochemia. Pojawiła się na tym meczu ówczesna banda Czerwonych i patrząc z perspektywy tamtych czasów ich ekipa to nie były 15-17 letnie szczurki tylko zawodniki w wieku (20+)

jak się skończyły walki na Retce - wszyscy tu ogarnięci wiedzą ..... Nawet gdzieś były wspominki tej awantury w tym temacie
Ale biegli z okrzykiem "Widzew fans hooligans" a nie Destroyers ;) Faktycznie na szczurków nie wyglądali.Miałem okazje chwile sie przyjrzeć,zanim spierdolilem do hali pod trybune.Z tego co pamiętam to nasz ekipa pojechała wcześniej na poszukiwania owej grupy bo jakiś tam cynk był,czy ktoś ich widział.A tu taka "niespodzianka"
ŁKS Łódź Polska

serce miasta

Post autor: serce miasta » 25.01.2018, 00:23

internet pisze:
pierwsza "ekipa" Destroyers zaczynała być aktywna jakos w 96 - 97 roku. Zaczynalem wtedy studia i generalnie wzbudali usmiech, nazywani byli "dzieciojers" bo to były dzieciaki co miały 15 - 17 lat. Nastawieni na ataki w przewadze (przynajmniej na poczatku). Była to swego rodzaju odpowiedz na bardzo aktywny wtedy ŁKS. Widzew zbierał sie i cos dzial dopiero w dniu swojego meczu albo jak mieli jakies zbiorki gdy zjezdzaly sie chlopaki z Bełchatowa, Kutna i innych mocnych FC. FC Łódź był wtedy taki sobie. Jakos w okolicach 2000 roku zaczeli sie nazywac DHW, trzon na pewno stanowiło wielu chłopakow, ktorzy jako nastolatkowie byli Destroyersami i sie nie wykruszyli.
Widzew nie zbierał sie tylko w dniach meczy,nie klam.Regularnie odbywały sie co piatek zbriórki i polowania na terenach Łks i w zdecydowanej wiekszosci byli to Łodzianie z Bałut,Śródmieścia,Dąbrowy,Chojen,Rudy,Górniaka.
Przypomnijcie w jakich latach odbywały sie zimowe turnieje na Orle i sprawa sie wyjaśni bo juz wtedy Destroyersi prężnie działali.

whitepride08

Post autor: whitepride08 » 25.01.2018, 07:15

serce miasta pisze:
25.01.2018, 00:23
internet pisze:
Widzew nie zbierał sie tylko w dniach meczy,nie klam.Regularnie odbywały sie co piatek zbriórki i polowania na terenach Łks i w zdecydowanej wiekszosci byli to Łodzianie z Bałut,Śródmieścia,Dąbrowy,Chojen,Rudy,Górniaka.
Przypomnijcie w jakich latach odbywały sie zimowe turnieje na Orle i sprawa sie wyjaśni bo juz wtedy Destroyersi prężnie działali.
A ten znowu jakieś głupoty wypisuje.Ostatni turniej Orła odbył się chyba w 1993 roku, i co w tedy już Destroyersi prężnie działali??
W naszym mieście Łodzi gdzie łódeczka w herbie jest...

LksNaZawsze

Post autor: LksNaZawsze » 25.01.2018, 07:54

whitepride08 pisze:
25.01.2018, 07:15
serce miasta pisze:
internet pisze:
A ten znowu jakieś głupoty wypisuje.Ostatni turniej Orła odbył się chyba w 1993 roku, i co w tedy już Destroyersi prężnie działali??
Na ostatnim turnieju orla jakim byłem lub pamiętam ale napewno był to późniejszy rok niz 93 mecze były rozgrywane w Zgierzu i Łodzi. I taka ciekawostka, Graliśmy mecz na boisku gdzie teraz jeżdżą żużlowcy a po naszym meczu miał grać widzew gdy mecz się zakończył, główna grupa widzewa została wprowadzona przez psiarnie. Skończyło się na wzajemnych epitetach i wtedy widzew wszedł z okrzykiem destroyers tak prxynajmniej kojarze na co my odpowiedzielismy żadni krwi ŁKS. Nie wiem który był to rok ale dużo by powiedział, w tym czasie była również awantura na barlickim, zostaliśmy pogonieni i na pojezierskiej gdzie widzew się ustawił i został pogoniony.

whitepride08

Post autor: whitepride08 » 25.01.2018, 08:27

LksNaZawsze pisze:
25.01.2018, 07:54
whitepride08 pisze:
25.01.2018, 07:15
serce miasta pisze:

Na ostatnim turnieju orla jakim byłem lub pamiętam ale napewno był to późniejszy rok niz 93 mecze były rozgrywane w Zgierzu i Łodzi. I taka ciekawostka, Graliśmy mecz na boisku gdzie teraz jeżdżą żużlowcy a po naszym meczu miał grać widzew gdy mecz się zakończył, główna grupa widzewa została wprowadzona przez psiarnie. Skończyło się na wzajemnych epitetach i wtedy widzew wszedł z okrzykiem destroyers tak prxynajmniej kojarze na co my odpowiedzielismy żadni krwi ŁKS. Nie wiem który był to rok ale dużo by powiedział, w tym czasie była również awantura na barlickim, zostaliśmy pogonieni i na pojezierskiej gdzie widzew się ustawił i został pogoniony.
Faktycznie,teraz coś mi świta.Grupy były jeszcze rozgrywane w Pabianicach,wydawało mi się że był to 93,ale jak się pomyliłem to zwracam honor,tyle czasu minęło...
W naszym mieście Łodzi gdzie łódeczka w herbie jest...

serce miasta

Post autor: serce miasta » 25.01.2018, 08:28

Pamiętam to dokladnie tak samo jak Ty:)(LksNa...)Wydaje mi sie ze turnieje na Orle odbywały sie w latach 95,96 w zime oczywiscie.

WidzewskaCharyzma

Post autor: WidzewskaCharyzma » 25.01.2018, 08:54

. Na ostatnim turnieju orla jakim byłem lub pamiętam ale napewno był to późniejszy rok niz 93 mecze były rozgrywane w Zgierzu i Łodzi. I taka ciekawostka, Graliśmy mecz na boisku gdzie teraz jeżdżą żużlowcy a po naszym meczu miał grać widzew gdy mecz się zakończył, główna grupa widzewa została wprowadzona przez psiarnie. Skończyło się na wzajemnych epitetach i wtedy widzew wszedł z okrzykiem destroyers tak prxynajmniej kojarze na co my odpowiedzielismy żadni krwi ŁKS. Nie wiem który był to rok ale dużo by powiedział, w tym czasie była również awantura na barlickim, zostaliśmy pogonieni i na pojezierskiej gdzie widzew się ustawił i został pogoniony
Turniej wcześniej bądź nawet na tym co piszesz finał z wami , albo z Zawiszą, ponieśliście pierwsza sromotną klęskę po meczu, awantura na Włókniarzy i wasza ucieczka wyglądało to nieźle bo było was bardzo dużo nas zresztą też. W drodze na ten turniej spóźniliśmy się na zbiórkę z 10 osób byliśmy wtedy małolatami jechał z nami jedynie M. Postanowiliśmy pojechać tramwajem, na przystanku przy ul Żeromskiego gdy mieliśmy już wychodzić z tramwaju wyskoczył na nas ŁKS uzbrojony po zęby łańcuchy pręty i inne rympoły, tylko dzięki przytomności maszynisty i waszym zbyt szybkim ruszeniem w naszą stronę uniknęliśmy ciężkiego wpierdolu, ucierpiał tylko tramwaj wszystkie szyby z prawej strony zdemolowane , my broniliśmy tylko drzwi wejściowych. To tak apropos używania sprzętu. My na turniej dotarliśmy dalej z buta maszynista zatrzymał się w połowie drogi między Żeromskiego a Włókniarzy. Z relacji wiem że drugi komitet powitalny był. Na przystanku przy Kaliskim, czekaliście na pojedyńcze osoby, ale nasza główna grupa robiła w tym czasie już rozpierduche na Barlickim.Totalnie was tym zaskoczyliśmy jak później wynikneło z opowieści znajomych z Łks. Ale na pewno jeszcze nie było to DHW.
https://t.me/pump_upp

ODPOWIEDZ