Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Weź już wypier....mysluiz ku.wa że jesteś zabawny czy ch.j wie o co tobie chodzi.
-
WidzewskaCharyzma
Skoro walenie ksywkami imionami czy tam adresami nawet wyimaginowanymi jest zabawne toś zwykły cymbał i już nie chodzi o twoją przynależność klubową.No to trafiłeś chłopie z tym adresem w same setno, ha ha. Charyzma zakladaj ta jarmulke bo wszystko się wydalo
Każdy ogarnięty wie że o pewnych sprawach się nawet nie wspomina na forach publicznych. Miłej zabawy życzę dozo baczenia. Do budy.......
https://t.me/pump_upp
-
LksNaZawsze
Cymbal to jesteś Ty bo siedzisz tu na tym forum dniami i nocami internetowy wojowniku. Koleś z legii ma z was ubaw bo was podpuszcza a wy łykacie wszystko co on nawinie. Jesteście widzewioczki na tym forum ekipa z której śmieje całą Polska a teraz gamoniu możesz co najwyżej opluc monitor bo normalnie nic innego Ci nie zostało.WidzewskaCharyzma pisze: 23.01.2018, 14:15Skoro walenie ksywkami imionami czy tam adresami nawet wyimaginowanymi jest zabawne toś zwykły cymbał i już nie chodzi o twoją przynależność klubową.No to trafiłeś chłopie z tym adresem w same setno, ha ha. Charyzma zakladaj ta jarmulke bo wszystko się wydalo
Każdy ogarnięty wie że o pewnych sprawach się nawet nie wspomina na forach publicznych. Miłej zabawy życzę dozo baczenia. Do budy.......
nie do konca.LksNaZawsze pisze: 23.01.2018, 14:48Koleś z legii ma z was ubaw bo was podpuszcza a wy łykacie wszystko co on nawinie.WidzewskaCharyzma pisze: 23.01.2018, 14:15Skoro walenie ksywkami imionami czy tam adresami nawet wyimaginowanymi jest zabawne toś zwykły cymbał i już nie chodzi o twoją przynależność klubową.No to trafiłeś chłopie z tym adresem w same setno, ha ha. Charyzma zakladaj ta jarmulke bo wszystko się wydalo
doziol to taki troche entlichek + jego 50 innych nickow. nie sklei pizdy tak dlugo az ktos podwaza niezniszczalnosc jego ekipy.
Macie swoj temat warszawscy posrańcy to nie rozpierdalajcie łódzkiego. Podaj lepiej adres meczetu w którym odprawiają modły brudasy z teledysku na którym przewijał się typ z dziarką TB.jestesmywaszastolica pisze: 23.01.2018, 14:43 Wśród czerwononosych panika, Dozo podał adres synagogi.
Obstawiam jakbyś pisał w jidisz to by dopiero się uaktywnili :)
-
Hustin Doffman
Jednak miałem racje że tu jest pigalak. Największa ku*** tego forum została przestrzelona w mazowieckim temacie i ciąga sie tutaj a wy napierdalacie wymiane zdań z tym zerem. ku*** jak wy nisko upadliście że dysktujecie z tym cwe(L)em. Bluzgajcie sie po staremu WIDZEW vs ŁKS a to ścierwo ignorować totalnie. Gwarantuje że sama stąd rura zawinie.
RTS WIDZEW - WŁADCY MIASTA WŁÓKNIARZY
-
TERROR_EUDEZET
Ile razy było mówione, żeby olać tego c****? Dużo. Tylko zawsze ktoś zaczyna z nim wchodzić w dyskusję przez co ta ku*** dalej te swoje szyfry odprawia.
SZLACHTA Z MIASTA ŁODZI
zdajesz sobie sprawe z tego że sa osoby na tym forum ktore doskonale znają personalia kluczowych osob z Legii? Jak bedzie wtedy panika jak ktos zacznie je tutaj frywolnie wypisywac?jestesmywaszastolica pisze: 23.01.2018, 14:43 Wśród czerwononosych panika, Dozo podał adres synagogi.
Obstawiam jakbyś pisał w jidisz to by dopiero się uaktywnili :)
Ale stój, wtedy zadziała wasz ziomek ktory uprawnienia admina ma ale korzysta z nich wtedy kiedy źle sie pisze o Legii. Ale gdy szmaciarze ze wspolnej trybuny uprawiają gównoburze w innych tematach i na temat innych ekip to jest to caly czas ok.
-
floydfloyd
Po raz kolejny, NIKT z osób oskarżonych w sprawie j. nie potwierdził w żaden sposób jego zeznań.
MCMX
DoZo, zamiast na forum to zawsze możesz te pytania zadać odpowiednim osobom ''w realu''. Ubliżanie komuś od ''c****'' pozostawię bez komentarza.
-
serce miasta
Przyznaj sie lepiej ilu warszawskich"git ludzi"potwierdziło zeznania haniora oraz ilu poddalo sie doprowolnie karze. Destroyersi zostali założeni oficjalnie w 95r z czego robisz sensacje koperkowy aferzysto.Przyznaj teraz szczerze kolegujesz sie z jędrasem co to teraz w stolicy urzeduje?
-
UraBuraSzefPodwura
Dozo ile masz lat jesli moge spytac?
Spalonymi mostami lacze sie z miastami...
Dozol był tym kopanym na murawie przez swoich,nie dziwię się już ze ma uraz głowy.
-
WidzewskaCharyzma
Od wpierdalania tego kebaba zaczynasz już operować jakimiś krzaczkami. 95rok to dla dozola trauma to wtedy wyłapał w******* pod Saspolem od młodych DHW. Wówczas postanowił zacząć służbę. A tak btw jaką ksywę miał ten ciapuś który tajniakom w radiolce opowiadał że na tym meczu będzie spokój, lata jeszcze, czy postanowił pozostać na usługach mioduskiego, i katować dalej swoich przy okazji będąc informatorem, no powiedz przecież wiesz.. ajwaj gwałtu rety starozakonny אויפֿגעקאָכט identyfikuje "Dozola". brawo, jędras byłby z ciebie dumny. ale przy okazji muszę cię zmartwić pudło, także czerwony wojowniku strzelaj dalej niczym Josef Trumpeldor
https://t.me/pump_upp
A ilu "czerwonoarmistów" z netowni jest wyznania Mojżeszowego?
Zadziwiająca pogarda dla Warszawy , podwarszawskich miast i miasteczek, patrząc na zapchane pociągi jadące z Fabrycznej codziennie rano do roboty w Warszawie i okolicach.
Nie wpominając już o "czerwonej armii" z Żyrardowa, Grodziska, Milanówka czy nawet Pruszkowa.
Albo inaczej- przyjdzie zarabiać na siebie i rodzinę, to skończy się rumakowanie po internetach.
Honor w kieszeń, w auto/pociąg i do Warszawy/pod Warszawę.
Zadziwiająca pogarda dla Warszawy , podwarszawskich miast i miasteczek, patrząc na zapchane pociągi jadące z Fabrycznej codziennie rano do roboty w Warszawie i okolicach.
Nie wpominając już o "czerwonej armii" z Żyrardowa, Grodziska, Milanówka czy nawet Pruszkowa.
Albo inaczej- przyjdzie zarabiać na siebie i rodzinę, to skończy się rumakowanie po internetach.
Honor w kieszeń, w auto/pociąg i do Warszawy/pod Warszawę.
co to znaczy 'znac prawde' na temat daty zalozenia DHW? jakis ŁKSiak pisał tu jakis czas temu ze kojarzy ze w '96 juz cos sie tam mowilo o ekipie 'Destroyers', inny ci napisze ze nie pamieta, a jeszcze najwieksza czesc nic nie odpowie bo ich na swiecie nie bylo. twoj idol konfident powie ze 98 a kazdy Widzewiak ci powie ze 95. i teraz nasuwa sie pytanie, o c*** ci chodzi debilu?DoZo(L) pisze: 23.01.2018, 19:47Skoro "miastowy" ma kolejny zawał, może ktoś z was zna prawdę, bo chyba zawsze nie będziecie się posiłkowali tą wersją oficjalną?
swoja droga warszawiacy chetnie sie chwala kim jest ich idol z kibice net doziol, ktory oczywisci zadnym 'dozo' nie jest.
Pogarda to jest dla pajaców,którzy w Warszawie mieszkają kilka/kilkanaście lat a gdziekolwiek nie pojadą to zadzierają nosa,że są ze Stolycy i wszystko im się z tego tytułu powinno należeć.Każdy rodowity Warszawiak przyzna mi rację(choć jest to niewielki procent ludności miasta),że miasto teraz zamieszkuje masa buców i mentalnych wsioków.
Pijesz do krajan ze swoich okolic ( Kutno, Tomaszów, Opoczno czy Piotrków)? Bo co trzecia u mnie na ulicy rejestracja z łódzkiego.RaryTaS pisze: 23.01.2018, 22:55Pogarda to jest dla pajaców,którzy w Warszawie mieszkają kilka/kilkanaście lat a gdziekolwiek nie pojadą to zadzierają nosa,że są ze Stolycy i wszystko im się z tego tytułu powinno należeć.Każdy rodowity Warszawiak przyzna mi rację(choć jest to niewielki procent ludności miasta),że miasto teraz zamieszkuje masa buców i mentalnych wsioków.
Oświecę cię- najwięcej rdzennych wzrszawiaków ostało się po prawej stronie Wisły ( mniej przeorana wojną część miasta) - a jakoś waszych ziomków z K6 cz "towarzyszy RB" jakoś tu nie bardzo znano/widywano.
Za to bardzo legijne klimaty...
Znamienne jest wypominanie korzeni komukolwiek przez kibiców klubu, którzy przy dobrych wiatrach dopiero wyrównują proporcje w mieście, opierając się na małych miastach i miasteczkach z całego województwa.
Troszkę konsekwencji.
-
serce miasta
W d**** byłes gówno wiesz...Beha pisze: 23.01.2018, 23:13Pijesz do krajan ze swoich okolic ( Kutno, Tomaszów, Opoczno czy Piotrków)? Bo co trzecia u mnie na ulicy rejestracja z łódzkiego.RaryTaS pisze: 23.01.2018, 22:55Pogarda to jest dla pajaców,którzy w Warszawie mieszkają kilka/kilkanaście lat a gdziekolwiek nie pojadą to zadzierają nosa,że są ze Stolycy i wszystko im się z tego tytułu powinno należeć.Każdy rodowity Warszawiak przyzna mi rację(choć jest to niewielki procent ludności miasta),że miasto teraz zamieszkuje masa buców i mentalnych wsioków.
Oświecę cię- najwięcej rdzennych wzrszawiaków ostało się po prawej stronie Wisły ( mniej przeorana wojną część miasta) - a jakoś waszych ziomków z K6 cz "towarzyszy RB" jakoś tu nie bardzo znano/widywano.
Znamienne jest wypominanie korzeni komukolwiek przez kibiców klubu, którzy przy dobrych wiatrach dopiero wyrównują proporcje w mieście, opierając się na małych miastach i miasteczkach z całego województwa.
Troszkę konsekwencji.
Róznie to w Łodzi bywało ale np.pod koniec lat 80 i na poczatku 90 Widzew w Lodzi dominował mocno zarówno liczebnie jak i siłowo ze tak sie wyraże.
Odnosze wrażenie że Ty i podobni Tobie Legioniści żyjecie w jakims odrealnionym swiecie,ludzie przemieszczaja sie po kraju,widza wyciagaja wnioski itp.Opinia jaka panuje o Was w miescie Łodzi nie jest odosobniona,ludzie z innych klubów/miast w przeróznych tematach na tym forum jada z wami i drwią wprost z bananowej Warszawki,wy uznajecie to za kompleksy...jakie kompleksy wzgledem Warszawy moga mieć mieszkańcy Gdańska,Wrocka,Poznania czy Łodzi?Badź poważny
-
WL_Ursynow
Beha pisze: 23.01.2018, 23:13
Co ty p********* BeHa - teraz prawa strona Wisły to skupisko hipsterów wszelkiej maści, bardzo modne hipsterskie miejscówki, vegańskie bary, knajpki. Może wciąż jest tam dużo rdzennych ale nie faworyzował bym tak tych miejsc a tym bardziej "oświecał" innych.
Śródmieście/Wola/Ochota/Mokotów/Ursynów/ - wcale nie brakuje tu rdzennych warszawiaków. Oczywiście tu też powstają "nowe bloki" jak grzyby po deszczu, a w nich jak wiadomo - trójmiasto :) WGR (Warka / Grójec / Radom) :D
Skoro to wątek Łódzki - a rozmowa zeszła na kolor rudy - to bardzo proszę kolegów z Widzewa aby przypomnieli mi jaki kolor włosów miał wasz "największy" zakapior, któremu urządzono konkurs stepowania na głowie? (stacja PKP Ursus - starcie które przegraliście z kretesem, był nawet filmik na YT gdzie jakiś gamoń komentował to miej więcej w ten sposób: "zobacz na komende skaczą mu po głowie" :D).
* niektórzy ten filmik wciąż mają na dyskach
W Łodzi Łks bedzie przejmował rejony które ich nigdy nie były.Bedzie rozdawał karty i wiecej młodych bedzie latac do białych.Niedługo wystrzeli cos o czerwonych co bedzie tak jak modelek i całego wwre bez/e kompromitracja.
Hej hej.
Ocho, nawet Wróżbita Maciej wpadł tutaj na chwilkę. Serdecznie witamy.VAL0 pisze: 24.01.2018, 00:33 W Łodzi Łks bedzie przejmował rejony które ich nigdy nie były.Bedzie rozdawał karty i wiecej młodych bedzie latac do białych.Niedługo wystrzeli cos o czerwonych co bedzie tak jak modelek i całego wwre bez/e kompromitracja.
Jak już wymieniasz obok tych faktycznie ładnych i bogatych miast Łódź to równie dobrze możesz tam dodać Sywałki, Pińczów, Biłałogard i Pcim Dolny (z całym szacunkiem dla tych mieścin). Bądź poważny :)serce miasta pisze: 23.01.2018, 23:33 jakie kompleksy wzgledem Warszawy moga mieć mieszkańcy Gdańska,Wrocka,Poznania czy Łodzi?Badź poważny
Bałaś sie spod swojego?Somchai pisze: 24.01.2018, 00:45Ocho, nawet Wróżbita Maciej wpadł tutaj na chwilkę. Serdecznie witamy.VAL0 pisze: 24.01.2018, 00:33 W Łodzi Łks bedzie przejmował rejony które ich nigdy nie były.Bedzie rozdawał karty i wiecej młodych bedzie latac do białych.Niedługo wystrzeli cos o czerwonych co bedzie tak jak modelek i całego wwre bez/e kompromitracja.
Hej hej.
-
LegionKing
A najwięcej z Koluszek, Skierniewic, Łowicza, Rawy nawet z Pabianic słoików spotkałem aaaa i zapomniałbym o waszej pięknej Łodzi także każcie w********** ze "Stolycy" waszym słoikom to i mniej chamstwa będzie, tak w ogóle Dozo odbij od tematu Łódzkiego i daj spokój.RaryTaS pisze: 23.01.2018, 22:55Pogarda to jest dla pajaców,którzy w Warszawie mieszkają kilka/kilkanaście lat a gdziekolwiek nie pojadą to zadzierają nosa,że są ze Stolycy i wszystko im się z tego tytułu powinno należeć.Każdy rodowity Warszawiak przyzna mi rację(choć jest to niewielki procent ludności miasta),że miasto teraz zamieszkuje masa buców i mentalnych wsioków.
-
stary zgred
Legion a znasz TY rdzennego Warszawiaka tak ,od 3 pokoleń mieszkającego w tym mieście , jeżeli tak to przepraszam.
Najwięcej szczekaczy warszawskich to ci którzy codziennie przez ponad godzinę podmiejskim pociągiem dojeżdżają do centrum.Dziadek po wojnie przywoził do warszafki cegły z ziem odzyskanych i postanowił już pozostać-to się nie liczy.Zapomniałbym o składaniu zniczy i kwiatów na grobie żydowskiego warszawiaka-powstańca baczyńskiego. No i te wieczne wypominanie jędrasa Tak jakby mu Widzew wieszał transparenty na płotach, vide Legia haniorowi . Wszystko typowe dla warszawskich ceLebrytek i hipokrytek.

-
Andrzej6117
Nie sądziłem, że kiedyś to nastąpi, ale przyznaję Ci racje... Taka anegdotka, byłem u znajomej, przyjechała do Warszawy z odległości 100 km, już po studiach, i sobie zażartowałem jak tam Wasza - tu padła nazwa klubu z tej miejscowości - otrzymałem odpowiedź: już nie moja, ja jestem stąd... przyznam - zamurowało mnie. Innej koleżance powiedziałem, że skoro tu się urodziła, ale rodzice nie są z Warszawy to jest tylko "półsłoikiem" :) Ale się nie obraziła...RaryTaS pisze: 23.01.2018, 22:55Pogarda to jest dla pajaców,którzy w Warszawie mieszkają kilka/kilkanaście lat a gdziekolwiek nie pojadą to zadzierają nosa,że są ze Stolycy i wszystko im się z tego tytułu powinno należeć.Każdy rodowity Warszawiak przyzna mi rację(choć jest to niewielki procent ludności miasta),że miasto teraz zamieszkuje masa buców i mentalnych wsioków.
-
LksNaZawsze
Odpowie mi tu któryś z warszawiaków czemu tak usilnie walczycie z data powstania DHW?
Dozo a czy to czasem nie ty z poprzedniego konta pisałeś,że hanna to nie jest żaden Legionista z krwi i kosci?
jeżeli Łodz (dzięki Bogu)wam sue nie podiba,to co powiecie swoim braciom z Radomia czy jakże pięknego Sosnowca?
Tak z ciekawości zapytam, jakie znaczenie ma to czy DHW powstało w 1995, 1996 czy 1997? Ma to jakieś drugie dno dla Was z Legii?
Przecież takie grupy nie powstają przez wpis do KRS i w ogole mowienie, ze taka grupa "powstala" jest trochę smieszne i powiedzialbym na poziomie gimnazjum.
Co do mnie, to ja pierwszy raz zonavzylem ich na wyjezdzie do Wroclawia w 1996 r. Gdy na zaczepki Slaska, jakas grupa od nas z "klatki" doskoczyla do siatki wlasnie z okrzykiem Destroyers.
Ale generalnie j**** mnie to czy zaczeli w 1995, 96, 97 czy nawet w 2012 r.
Przecież takie grupy nie powstają przez wpis do KRS i w ogole mowienie, ze taka grupa "powstala" jest trochę smieszne i powiedzialbym na poziomie gimnazjum.
Co do mnie, to ja pierwszy raz zonavzylem ich na wyjezdzie do Wroclawia w 1996 r. Gdy na zaczepki Slaska, jakas grupa od nas z "klatki" doskoczyla do siatki wlasnie z okrzykiem Destroyers.
Ale generalnie j**** mnie to czy zaczeli w 1995, 96, 97 czy nawet w 2012 r.
Co im powiemy? To samo - Łódź jest paskudna.Bad1 pisze: 24.01.2018, 08:21 jeżeli Łodz (dzięki Bogu)wam sue nie podiba,to co powiecie swoim braciom z Radomia czy jakże pięknego Sosnowca?
Tobie może się podobać, mi nie musi.
Są ładniejsze i przyjemniejsze miasta i miasteczka do życia.
W moim rankingu miast do życia zajęłaby by pewnie jedno z ostatnich miejsc...
Co nie znaczy, że z automatu gardzę mieszkańcami jakiegokolwiek miasta - małego czy dużego, tak samo jak i Łodzi.
I uwaga - mam znajomego Widzewiaka, nawet z Łodzi, jak i ŁKSiaka - jeden i drugi aktywny kibic.
-
CzłowiekHonoru
Myślę, że kluczem do rozwikłania tej zagadki jest data powstania TB. Dozo za wszelką cenę będzie próbował udowodnić, że DHW powstali w latach późniejszych, bo przecież '95 musi być kojarzone wyłącznie z Legią.Daan pisze: 24.01.2018, 08:31 Tak z ciekawości zapytam, jakie znaczenie ma to czy DHW powstało w 1995, 1996 czy 1997? Ma to jakieś drugie dno dla Was z Legii?
-
plemplem81
Na Widzewie znana zawsze była stacja kolejowa Łódź Niciarniana - tam też zatrzymywały się wszystkie pociągi, gdy dojeżdżała jakaś ekipa na sektor gości. Jakiś czas temu był budowany główny dworzec kolejowy w Łodzi i z map google wywnioskować można było, że ta linia kolejowa biegnąca w kierunku Łódź Widzew została...zdemontowana. Były tylko puste ślady po torach. Jak sprawy mają się teraz - tory zostały na nowo położone? I jeśli tak, to czy stacja Łódź Niciarniana nadal została zachowana? Jak wygląda stadion od strony dawnej Niciarki - za bramką siadają kibice Widzewa - sektor gości jest w rogu - czy do sektora gości jest doprowadzone jakieś osobne wejście właśnie biegnące w stronę stacji kolejowej?

-
Michał1990Polska
dozo-zachowujesz się jak szczurek 15 letni.Piszesz i zadajesz pytania na takim poziomie.
I ty myslisz że ktoś normalny ci tu ze starszych odpowie i wytlumaczy ?!
I ty myslisz że ktoś normalny ci tu ze starszych odpowie i wytlumaczy ?!
DoZo(L) kompleks Łodzi szczurku z 7, i słowo do żydków z łks: Widzew Widzew RTS
-
serce miasta
śmieszny jesteś koperkowcu,jeszcze raz Ci powtarzam,swoje wywody opierasz na zeznaniach konfidenta rozjebusa....za podpieranie sie tą ku*** kwalifikujesz sie automatycznie w teczke:)DoZo(L) pisze: 24.01.2018, 10:41"Uderz w stół ...", właśnie "c.h" i reszta widzewiaków udowodnili, jaki przyświecał cel "dAChOwCOM". Ciach!CzłowiekHonoru pisze: 24.01.2018, 10:01Myślę, że kluczem do rozwikłania tej zagadki jest data powstania TB. Dozo za wszelką cenę będzie próbował udowodnić, że DHW powstali w latach późniejszych, bo przecież '95 musi być kojarzone wyłącznie z Legią.Daan pisze: 24.01.2018, 08:31 Tak z ciekawości zapytam, jakie znaczenie ma to czy DHW powstało w 1995, 1996 czy 1997? Ma to jakieś drugie dno dla Was z Legii?
Jeszcze przed 95 r. na Widzewie co piatek były zebrania kibiców i polowania na miescie na Łks i tak wlasnie powstawała ekipa Destroyers.To powinno Ci wystarczyć jeśli masz inną wiedze to jest ona błedna,uświadom to sobie.
Jeszcze jedno zdanie do reszty Warszawiaków,żeby mieszkać w mieście Łodzi trzeba mieć charakter,tu wojna trwa 24h na każdej płaszczyźnie i tak jak pisałem wcześniej wciągamy waszą Warszawe nosem i co najważniejsze w mieście Łodzi mieszkaja przede wszystkim Łodzianie a nie spęd ludzi z całej Polski.Reasumując chujem podparta ta nasza Stolica:)
A wam się podoba? przewińcie ten temat, odnajdźcie swoje dysputy z kibicami ŁKSu, wpisy o brudzie, smrodzie, syfie, oszczanych bramach i pomazanych kamienicach. Oczywiście to tylko na terenach przeciwnika :)Bad1 pisze: 24.01.2018, 08:21 jeżeli Łodz (dzięki Bogu)wam sue nie podiba,to co powiecie swoim braciom z Radomia czy jakże pięknego Sosnowca?
"kompleks Łodzi" :))
-
baluciarz7
jest stacja Łódź-Niciarniana, ale zatrzymują się na niej wyłącznie pociągi ŁKA (Łódzkiej Kolei Aglomeracyjnej). od sektora gości dworzec dzieli ulica, no i przejście podziemne pod nią.plemplem81 pisze: 24.01.2018, 10:17 Na Widzewie znana zawsze była stacja kolejowa Łódź Niciarniana - tam też zatrzymywały się wszystkie pociągi, gdy dojeżdżała jakaś ekipa na sektor gości. Jakiś czas temu był budowany główny dworzec kolejowy w Łodzi i z map google wywnioskować można było, że ta linia kolejowa biegnąca w kierunku Łódź Widzew została...zdemontowana. Były tylko puste ślady po torach. Jak sprawy mają się teraz - tory zostały na nowo położone? I jeśli tak, to czy stacja Łódź Niciarniana nadal została zachowana? Jak wygląda stadion od strony dawnej Niciarki - za bramką siadają kibice Widzewa - sektor gości jest w rogu - czy do sektora gości jest doprowadzone jakieś osobne wejście właśnie biegnące w stronę stacji kolejowej?