ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
TAZZ_STILON
leniwiec pisze:TAZZ_STILON pisze:Co do naszej liczby. Nie wykorzystalismy calej puli biletow, ale krytykujacym Szczecinianom radze zaczac od swojego podworka. Plakaty, mobilizacja na forum, a na stadionie 2 tys. widzów, w mlynie, tyle co nas. W miescie ponad 400 tysiecznym, gdzie caly region jest za Pogonia.
Zaraz beda odpowiedzi, ze lejecie na jakis tam Stilon. Ktos kto kogos zlewa nie robi transow, nie bluzga i nie sieje propagandy na forach. Jesli my jestesmy w Pogoni słabi, to Pogon ze swoim potencjałem jest ŻENUJĄCA.
Jakbyś nie zauważył nasz trans odnosił się do rozkminionej waszej oprawy anty, a to troszkę zmienia postać rzeczy :) a wasza liczba hmmm wystarczy spojrzeć choćby na liczbę Floty u Nas na wiosnę i wszystko w temacie ;)
ogólnie mecz bez ciśnienia z Naszej strony, z gamoniami w sektorze gości, którzy śpiewają "zróbcie zasadzkę..." czy "tak się boicie przez gorzów już nie jeździcie" hahaha :)
idac tym tokiem myslenia, wystarczy spojrzec na nasza liczbe na Flocie, a ich liczbe u nas :)
Wy kazdego zlewacie, nie śpiewacie na poprzednim meczu z nami przez pol spotkania "Na mysliborskiej...", mimo, ze gosci nie bylo. Nie bluzgacie Warty Poznan, Stali Gorzyce. Jestescie super :)
-
jasiukatowice
Zajebista oprawa Legii... ale widac ze chłopaki sie wyszaleli bo to mecz towarzyski i ogolnie na takich spotkaniach "wszystko mozna" bo nie ma delegatów itd. teraz pora zas chodzic jak żołnierzyki ;)
Staliśmy na zewnątrz, kiedy nadbiegła chmara kiboli z okrzykiem "jeb... lewaków" - opowiada uczestnik koncertu.
zmarly pisze:Następnie padło pytanie do dobrych chłopaków, co tam teraz za impreza się odbywa? Odpowiedzieli: Ustawka z brudasami. Rzekliśmy: Dojedźcie ich.
-
Bastian
jasiukatowice pisze:Zajebista oprawa Legii... ale widac ze chłopaki sie wyszaleli bo to mecz towarzyski i ogolnie na takich spotkaniach "wszystko mozna" bo nie ma delegatów itd. teraz pora zas chodzic jak żołnierzyki ;)
a wy jak tam szalejecie? ;]
Atmosfera na meczu nie do opisania.
-
buua
mozna cos wiecej na temat ZS i tyskich w ten weekend? cos ktos wspomnial ze tyscy obici?
-
PSoters
Malec pisze:Kolego PS. Nie wiem czy wypowiadasz się pod tym samym nickiem na Szalikowcach, ale jeśli tak to przeczytaj sobie jeszcze raz, co napisałem właśnie tam i w końcu zmądrzej...
PS, człowieku, proszę nie ośmieszaj siebie i kolegów po szalu, bo zaprzeczacie samym sobie - mówicie "ten mecz to zwykłe spotkanie dla nas, nie mobilizujemy się na niego jakoś specjlanie, gdyż przeciwnik nie jest jakiś z wyższej półki"... no to przepraszam za słowa, ale co ku*** mają znaczyć liczne transparenty na mieście, plakaty, przyklejony mega mobilizatorski temat na forum, zachęcanie wszystkich na mecz, bo to WAŻNE spotkanie piłkarsko i kibicowsko, co ma znaczyć ten chodzący śmieć po Szczecinie rozdający ulotki i namawiający do przyjścia tłumnie na Krygiera? Co to wszystko ma znaczyć? Może nie jesteśmy tak renomowaną ekipą, jak Wy, nie osiągnęliśmy tyle co Wy, ale my w przeciwieństwie do was żyjemy teraźniejszością i staramy się, co nam całkiem fajnie wychodzi ogarniać sytuacje, bo jeszcze jakiś czas temu mogliśmy pomarzyć o wyjazdach w grupach ponad 300 osobowych, a jak widać dajemy radę i to całkiem spoko. Wy natomiast zasłaniacie się ciągle Legią, przyjmijcie wreszcie do wiadomości, że Legia nie jest typową zgodą dla Was... obudźcie się! Prawdziwy kibic Portowców stwierdza, że jesteście w dołku piłkarskiem i kibicowskim, a do tego leżycie głęboko w gównie, bo na takie miasto jak Szczecin to chodzi garstka ludzi. Nawet na meczu zgodowym nie wyglądało to najlepiej, bo Legii było około 400 typa... lepiej Was wspierali tylko w meczu finału PP. Zajmijcie się lepiej sobą i poprawianiem własnej sytuacji, bo każdy normlany wie, że po prostu liżecie Legii d***, bo jeśli nie oni to zgnijecie w tym wielkim Szczecinie. Postronne osoby mówią, że wczoraj Stilon zaprezentował się lepiej od Was i ogarnijcie swoje kompleksy, bo jak Wy przyjechaliście do nas w sile 1300 głów to nikt z nas nie mówił, że mało i, że hujowo tylko wiedzieliśmy i my i wy, że był to prestiżowy mecz i obie ekipy chciały się zaprezentować jak najlepiej. Doceńcie w końcu przeciwnika jeśli nawet jest waszym wrogiem! Gdyby wpadła do Was Zvezda w 1000 typa to Wy dalej byście mówili iż oni mruczeli, a wasze 500 głów na młynie rozjebało ich dopingiem. Proszę Was Portowców i Ciebie PS abyście wkońcu otworzyli oczy na prawdę, bo krew mnie zalewa czytając i słuchając wasze wypowiedzi. Nie potraficie zrozumieć, że w Gorzowie mamy wiele dyscyplin sportu w wysokich klasach rozgrywkowych i na Stilon przyznawane są grosze, gdzie piłkarze nie dostają wypłat od kilku miechów a jednak dają radę; boli was to, że wy z budżetem nie potraficie nic osiągnąć i wracacie do tego co było kiedyś... Zrozumcie to!
Sorry za rzucaniem mięsem, ale musiałem w końcu się wypowiedź na ten temat, bo nienawidzę ludzi zapatrzonych w siebie, nawet jeśli robią wielkie gówno.
Odpowiem merytorycznie na ile potrafię. Jakieś wyrzuty o nasze kontakty z Legią, to że nas ratują itp są idiotyczne. Wydaje mi się że idealnie pasuje tutaj przyśpiewka "tak was to boli...". Jeździmy na wyjazdy i w tej kwetii to co dla Was jest sufitem dla nas jest nawet nie podłogą, ale myślę, że piwnicą. Pisanie, że ogarniacie się na wyjazdy w 300 osób jest przesadą bo nie jest to dla was żadna norma. Tylko Świnoujście i Szczecin. Dla nas mecz w Gorzowie nie jest nawet wyjazdem bo juz 2 godziny po meczu mogę być w domu. Jeśli chodzi o frekwencję na tym meczu to rzeczywiście nie jesteście atrakcyjni kibicowsko. Jaracie się że mobilizowaliśmy się na mecz z wami jakoś specjalnie, ale przed wieloma meczami jest zakladany temat na forum czy chłopaki na dzielnicach wywieszają transparenty. Sami chyba wiecie, że śpiewanie zróbcie zasadzkę było debilne. W pewnych kwestiach (nieważne jak słabi wg was jesteśmy) możecie co najwyżej pisać na internecie. Myślę, że to nie my jesteśmy stroną która powinna zejść na ziemię.
-
ktos_calkiem_obcy
autor: ktos_calkiem_obcy » 11.10.2010, 14:26
Do trzech lat więzienia grozi 12 kibicom piłkarskich trzecioligowych klubów Energetyk ROW Rybnik i LZS Leśnica, którzy pobili się sobotę około godz. 16 w rejonie ulic Kotucza i Gliwickiej. Co ciekawe, w tym dniu rybniczanie rozegrali mecz z położoną niedaleko Kędzierzyna-Koźla Leśnicą na wyjeździe. Goście zwyciężyli 3:2, więc niezadowoleni kibole Leśnicy zażądali rewanżu. Fani obu drużyn umówili się na ustawkę... w Rybniku.
Policja informuje, że sześciu młodych ludzi przyjechało z Opolszczyzny samochodami. Walczono głównie na pięści. Na szczęście nie użyto kijów baseballowych czy też kastetów, które często idą w ruch na piłkarskich stadionach.
Uczestnicy bójki doznali zadrapań oraz innych drobnych obrażeń ciała.
[link]
-
kibicTurysta
czy osoby odpalajace race na Legia - ADO , nie maja problemu po tym meczu z tymi co zawsze?
-
Memo_RZ
ktos_calkiem_obcy pisze:Do trzech lat więzienia grozi 12 kibicom piłkarskich trzecioligowych klubów Energetyk ROW Rybnik i LZS Leśnica, którzy pobili się sobotę około godz. 16 w rejonie ulic Kotucza i Gliwickiej. Co ciekawe, w tym dniu rybniczanie rozegrali mecz z położoną niedaleko Kędzierzyna-Koźla Leśnicą na wyjeździe. Goście zwyciężyli 3:2, więc niezadowoleni kibole Leśnicy zażądali rewanżu. Fani obu drużyn umówili się na ustawkę... w Rybniku.
Policja informuje, że sześciu młodych ludzi przyjechało z Opolszczyzny samochodami. Walczono głównie na pięści. Na szczęście nie użyto kijów baseballowych czy też kastetów, które często idą w ruch na piłkarskich stadionach.
Uczestnicy bójki doznali zadrapań oraz innych drobnych obrażeń ciała.
[link]
Czy to napewno byli fani LZS'u? czy może Chemika?
Jak coś to priv.
-
Seb
kibicTurysta pisze:czy osoby odpalajace race na Legia - ADO , nie maja problemu po tym meczu z tymi co zawsze?
to był mecz towarzyski..
ktoskogoniecenisz pisze:Jaka liczba gości na meczu w Warszawie
ok.350/400
-
wieczna_legenda
autor: wieczna_legenda » 11.10.2010, 15:23
buua pisze:mozna cos wiecej na temat ZS i tyskich w ten weekend? cos ktos wspomnial ze tyscy obici?
Banda na bandę, wygrana ZS&BKS.
-
SnikerS
Seb pisze:kibicTurysta pisze:czy osoby odpalajace race na Legia - ADO , nie maja problemu po tym meczu z tymi co zawsze?
to był mecz towarzyski..
Niestety podobno właśnie 2 osoby zawinięte przez piro...
-
BobSwagger_
Legia konkretnie powraca! Obie oprawy w zajebistym stylu. 'Boże chroń fanatyków' miazga po prostu, sektorówka zajebista, efekt gradientu w kartoniadzie też ekstra. Pogratulować tylko!
-
zagorzały_onanista
autor: zagorzały_onanista » 11.10.2010, 16:30
Obiło mi się o uszy, że Podbeskidzie miało jakieś "przygody" w niedziele.
Może ktoś zaprzeczyć / potwierdzić ?
-
ISBN
co do Legii ładna oprawa duży plus :)
oby więcej takich opraw na naszych stadionach :)
-
CSM1899
S. wraca na stadion tylko ze względu na nie obowiązujące wczoraj karty kibica, czy w końcu się dogadaliście?
-
kibicTurysta
jedyne do czego mozna sie przyczepic do oprawy Legii to to że główne hasło "Boże chroń fanatyków" a na sektorówce ...Jezus z Nazaretu :) chyba ze NS nie umia Boga narysowac, to mogli zmienic chcaslo z Boże na Jezusie <lol>
-
obiektywny1
kibicTurysta pisze:jedyne do czego mozna sie przyczepic do oprawy Legii to to że główne hasło "Boże chroń fanatyków" a na sektorówce ...Jezus z Nazaretu :) chyba ze NS nie umia Boga narysowac, to mogli zmienic chcaslo z Boże na Jezusie <lol>
A jak wygląda Bóg??
-
cwaniak z PKSu
autor: cwaniak z PKSu » 11.10.2010, 18:06
kibicTurysta pisze:jedyne do czego mozna sie przyczepic do oprawy Legii to to że główne hasło "Boże chroń fanatyków" a na sektorówce ...Jezus z Nazaretu :) chyba ze NS nie umia Boga narysowac, to mogli zmienic chcaslo z Boże na Jezusie <lol>
Moim zdaniem to Jezus wznoszący oczy ku Bogu mówi "Boże chroń fanatyków".
-
tylko pytam
Bardzo dobre oprawy Legii oraz Zagłębia Sosnowiec. Duży plus za piro dla obu grup. Fajnie prezentuje się też Stlion (cały sektor na niebiesko).
Natomiast nie rozumiem co przedstawia druga oprawa NS: [link]
Co autorzy mieli na myśli? ;)
-
jms
„Pan mój i Bóg mój!” (Ewangelia wg św. Jana 20:28).
„...wielki Bóg i Zbawiciel nasz, Jezus Chrystus” (List św. Pawła do Tytusa 2:13)
„Tron Twój, Boże na wieki wieków” (List do Hebrajczyków 1:8)
Myśle że te cytaty są wystarczającym dowodem że Chrystus jest Bogiem. Nie chce robić z siebie tu niewiadomo jakiego katolika, ale tak zostałem nauczony od dziecinstwa.
BĘDZIEMY Z TOBĄ AŻ DO ŚMIERCI
-
jms
tylko pytam pisze:Bardzo dobre oprawy Legii oraz Zagłębia Sosnowiec. Duży plus za piro dla obu grup. Fajnie prezentuje się też Stlion (cały sektor na niebiesko).
oprawa ta przedstawia jakieś ptaszysko, bociana czy ch** wie co(przynajmniej tak ja to odbieram), a takowy ptaszek znajduje się na herbie ADO DEN HAAG
[link]
BĘDZIEMY Z TOBĄ AŻ DO ŚMIERCI
-
Silver
tylko pytam pisze:Bardzo dobre oprawy Legii oraz Zagłębia Sosnowiec. Duży plus za piro dla obu grup. Fajnie prezentuje się też Stlion (cały sektor na niebiesko).
To jest ten motyw, która widać na tym bannerze po lewej -
[link] .
Sektorówka przedstawia żyletkę (jest nawet w jej kształcie po bokach), a na niej bocian - znak Den Haag.
A no.
-
maniek2010
Uważam, że Pogoń się słabo zaprezentowała, wiec moglibyście sie tutaj nie unosić, szkoda że nikt nie potrafi sie przynać do porażek czy słabszych dni tutaj. Jak dla mnie Stilon sie lepiej pokazal na wyjezdzie niz wy u Siebie, do tego bierzmy zawsze pod uwage naprawde wielkosc miast i to czy jakies ekipy inne w miescie lub poblizu, to akurat Stilon zle sie nie trzyma, wedlug mnie.
ps. Dla mnie najlepszym przykladem glodu pilki jest chyba Lubin. Frekwencja czy oprawy, doping jak na taka wielkosc miesciny to jest powalajaca, porownujac do Warszawy czy np Wroclawia.
-
Foxx
tylko pytam pisze:Natomiast nie rozumiem co przedstawia druga oprawa NS: [link]
Doprecyzowując przedmówców, to po prostu oficjalne logo tego meczu:

A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Jama18
Podbeskidzie otrzymuje zaledwie 300biletów na mecz z Piastem w Wodzisławiu. Do klatki jednak udaje się wejść w sumie 385 osobom w tym 9 z GKM Grudziądz. Na sektorze gospodarzy zasiada jeszcze około 40 sympatyków Podbeskidzia.
-
tytus1980
co laczy Podbeskidzie z GKM ??
-
Lonsdale22
Podbeskidzie może coś więcej w pomeczowej sytuacji ?
Podobno coś było ugadane z tamtejszą Odrą ?
ktoś może potwierdzić?
Stadiony, godna oprawa , uliczna zabawa .
-
B.
Lonsdale22 pisze:Podbeskidzie może coś więcej w pomeczowej sytuacji ?
Podobno coś było ugadane z tamtejszą Odrą ?
ktoś może potwierdzić?
Na tym forum nigdy nie będzie nic pisane poza suchymi faktami.
Kup TMK, tam na pewno napiszą "prawdę".
-
Tomi PG
tytus1980 pisze:co laczy Podbeskidzie z GKM ??
Zgoda ? , Układ ? mozna cos wiecej
-
Giekaemowiec
Tomi PG pisze:tytus1980 pisze:co laczy Podbeskidzie z GKM ??
Zgoda ? , Układ ? mozna cos wiecej
GKM dokładnie w 8 osób, a nie w 9 na meczu, odwiedziny gościnne :)
-
PSH
PSoters pisze:Malec pisze:Kolego PS. Nie wiem czy wypowiadasz się pod tym samym nickiem na Szalikowcach, ale jeśli tak to przeczytaj sobie jeszcze raz, co napisałem właśnie tam i w końcu zmądrzej...
PS, człowieku, proszę nie ośmieszaj siebie i kolegów po szalu, bo zaprzeczacie samym sobie - mówicie "ten mecz to zwykłe spotkanie dla nas, nie mobilizujemy się na niego jakoś specjlanie, gdyż przeciwnik nie jest jakiś z wyższej półki"... no to przepraszam za słowa, ale co ku*** mają znaczyć liczne transparenty na mieście, plakaty, przyklejony mega mobilizatorski temat na forum, zachęcanie wszystkich na mecz, bo to WAŻNE spotkanie piłkarsko i kibicowsko, co ma znaczyć ten chodzący śmieć po Szczecinie rozdający ulotki i namawiający do przyjścia tłumnie na Krygiera? Co to wszystko ma znaczyć? Może nie jesteśmy tak renomowaną ekipą, jak Wy, nie osiągnęliśmy tyle co Wy, ale my w przeciwieństwie do was żyjemy teraźniejszością i staramy się, co nam całkiem fajnie wychodzi ogarniać sytuacje, bo jeszcze jakiś czas temu mogliśmy pomarzyć o wyjazdach w grupach ponad 300 osobowych, a jak widać dajemy radę i to całkiem spoko. Wy natomiast zasłaniacie się ciągle Legią, przyjmijcie wreszcie do wiadomości, że Legia nie jest typową zgodą dla Was... obudźcie się! Prawdziwy kibic Portowców stwierdza, że jesteście w dołku piłkarskiem i kibicowskim, a do tego leżycie głęboko w gównie, bo na takie miasto jak Szczecin to chodzi garstka ludzi. Nawet na meczu zgodowym nie wyglądało to najlepiej, bo Legii było około 400 typa... lepiej Was wspierali tylko w meczu finału PP. Zajmijcie się lepiej sobą i poprawianiem własnej sytuacji, bo każdy normlany wie, że po prostu liżecie Legii d***, bo jeśli nie oni to zgnijecie w tym wielkim Szczecinie. Postronne osoby mówią, że wczoraj Stilon zaprezentował się lepiej od Was i ogarnijcie swoje kompleksy, bo jak Wy przyjechaliście do nas w sile 1300 głów to nikt z nas nie mówił, że mało i, że hujowo tylko wiedzieliśmy i my i wy, że był to prestiżowy mecz i obie ekipy chciały się zaprezentować jak najlepiej. Doceńcie w końcu przeciwnika jeśli nawet jest waszym wrogiem! Gdyby wpadła do Was Zvezda w 1000 typa to Wy dalej byście mówili iż oni mruczeli, a wasze 500 głów na młynie rozjebało ich dopingiem. Proszę Was Portowców i Ciebie PS abyście wkońcu otworzyli oczy na prawdę, bo krew mnie zalewa czytając i słuchając wasze wypowiedzi. Nie potraficie zrozumieć, że w Gorzowie mamy wiele dyscyplin sportu w wysokich klasach rozgrywkowych i na Stilon przyznawane są grosze, gdzie piłkarze nie dostają wypłat od kilku miechów a jednak dają radę; boli was to, że wy z budżetem nie potraficie nic osiągnąć i wracacie do tego co było kiedyś... Zrozumcie to!
Sorry za rzucaniem mięsem, ale musiałem w końcu się wypowiedź na ten temat, bo nienawidzę ludzi zapatrzonych w siebie, nawet jeśli robią wielkie gówno.
Odpowiem merytorycznie na ile potrafię. Jakieś wyrzuty o nasze kontakty z Legią, to że nas ratują itp są idiotyczne. Wydaje mi się że idealnie pasuje tutaj przyśpiewka "tak was to boli...". Jeździmy na wyjazdy i w tej kwetii to co dla Was jest sufitem dla nas jest nawet nie podłogą, ale myślę, że piwnicą. Pisanie, że ogarniacie się na wyjazdy w 300 osób jest przesadą bo nie jest to dla was żadna norma. Tylko Świnoujście i Szczecin. Dla nas mecz w Gorzowie nie jest nawet wyjazdem bo juz 2 godziny po meczu mogę być w domu. Jeśli chodzi o frekwencję na tym meczu to rzeczywiście nie jesteście atrakcyjni kibicowsko. Jaracie się że mobilizowaliśmy się na mecz z wami jakoś specjalnie, ale przed wieloma meczami jest zakladany temat na forum czy chłopaki na dzielnicach wywieszają transparenty. Sami chyba wiecie, że śpiewanie zróbcie zasadzkę było debilne. W pewnych kwestiach (nieważne jak słabi wg was jesteśmy) możecie co najwyżej pisać na internecie. Myślę, że to nie my jesteśmy stroną która powinna zejść na ziemię.
Wiadomo ze ponapinac moga sie tylko w internecie bo inaczej nie chca a wrecz sie boja....zreszta nikt nie napisal ze zaprezentowalismy sie lepiej od was i rozjebalismy was dopingiem!! Tak na marginesie ,w internecie sie tak chlopaki spinaja a do lasu tej slabej Pogoni nie zapraszaja... i tyle w temacie!!
-
Malec
Wiadomo ze ponapinac moga sie tylko w internecie bo inaczej nie chca a wrecz sie boja....zreszta nikt nie napisal ze zaprezentowalismy sie lepiej od was i rozjebalismy was dopingiem!! Tak na marginesie ,w internecie sie tak chlopaki spinaja a do lasu tej slabej Pogoni nie zapraszaja... i tyle w temacie!!
Koniec tematu. Do niczego ta rozmowa nie prowadzi... kumaci wiedzą, jak jest.
-
tatapsychopata
autor: tatapsychopata » 13.10.2010, 06:37
Malec pisze:
Koniec tematu. Do niczego ta rozmowa nie prowadzi... kumaci wiedzą, jak jest.
po jaki c*** to pisać i robić tajemnicę...
-
smigol1946
Wkurwia mnie takie pisanie: kumaci wiedza, KMWTW itp. Forum jest po to zeby sie czegos dowiedziec a nie wchodze i ciagle te teksty. Nie wszyscy WIEDZA bo nie kazdy jest kumaty.
-
totti
19SWA23 pisze:byly 2 sprinty najpierw jedna grupa ,a potem z owym panem obydwie pogonione .
Zabawne nikt od was nie pogonił go a ta napinka niepotrzebna widziałem tylko jak was prowokuje do walki był kilka metrów od was a na koniec pokazuje wam dupe i spokojnie odchodzi tu jest filmik
http://www.youtube.com/watch?v=f2eA3VMnZyQ