Polonia Bytom zagra na Cichej
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Polonia Bytom zagra na Cichej
Dziwnie to wygląda, ale póki co są takie realia. Górnik odmówił i prawde mowiac nikt sie tym nie zmartwil, bo lepsza gra w nizszej lidze niz tego typu akcje. A jak bedzie wygladal sezon na Cichej? Narazie szacunek dla działaczy Ruchu za umozliwienie ogladania Polonii w OE, od strony kibicowskiej hmm, cheba wyjdzie w praniu...
-
Na każda inną drużyne z regionu mającą grać na Cichej zaregował bym na nie, ale Polonia zyskała u mnie wiele szacunku . Z tak małymi środkami awansowali do OE , pokazali że najważniejsza jest piłka a nie kasa i jeśli nie było innej opcji na licencje to niech grają, ale pamietajcie że jak ten stadion bedzie wyglądał tak jak Bytom po waszym meczu to długo tam nie pogracie
/R\
-
-
-
Jutro okaże się, czy Polonia Bytom dostanie licencję na grę w I lidze. Klub nie ma stadionu, na którym mógłby grać. Bytomianie swoje mecze rozgrywać chcieli na obiekcie Górnika Zabrze albo przy Cichej, w Chorzowie. Ale kibice Ruchu i Górnika powiedzieli "nie". - To straszne. Górny Śląsk nie chce Polonii, choć ostatnio tak mało klubów z regionu było w elicie. Kibice Górnika i Ruchu wbili nam nóż w plecy - mówi dosadnie lider drużyny Jacek Trzeciak.
Prezes Polonii Damian Bartyła jest bardziej stonowany. - Nie będę komentował zachowania kibiców sąsiadujących z nami klubów. Powiem tylko, że jest mi przykro – mówi prezes.
Tak powiedział jeden z piłkarzy Polonii .
WIęc o co wam chodzi ze kibice Ruchu zachowali się wporządku ?
zobaczymy jak POlonii cos odjebie i zdemoluja stadion zobaczymy co wtedy na to dzialacze RUchu !
Zycze powodzenia Polonii
Prezes Polonii Damian Bartyła jest bardziej stonowany. - Nie będę komentował zachowania kibiców sąsiadujących z nami klubów. Powiem tylko, że jest mi przykro – mówi prezes.
Tak powiedział jeden z piłkarzy Polonii .
WIęc o co wam chodzi ze kibice Ruchu zachowali się wporządku ?

zobaczymy jak POlonii cos odjebie i zdemoluja stadion zobaczymy co wtedy na to dzialacze RUchu !
Zycze powodzenia Polonii

żartownisie ..
-
Jam mam naprawde ogromny zal dla kibicow KSG - zachowanie ponizej poziomy - w taki sposob wbijac noz w plecy, oki wrogowi z tym sie zgodze... ja tez was nie lubie mowiac kulturalnie
...ale jak sie chcecie naprawde sprawdzic zapraszam do Bytomia... zreszta bedzie okazja w tym roku na sprawdzenie sie... tyle odemnie

...ale jak sie chcecie naprawde sprawdzic zapraszam do Bytomia... zreszta bedzie okazja w tym roku na sprawdzenie sie... tyle odemnie
POLONIA moja Religia, moja Polityka, moja Walka....moje SACRUM!!!
-
Tym wpisem to mnie rozbawiles na maxa !cichyknf pisze:Jam mam naprawde ogromny zal dla kibicow KSG - zachowanie ponizej poziomy - w taki sposob wbijac noz w plecy, oki wrogowi z tym sie zgodze... ja tez was nie lubie mowiac kulturalnie![]()
ponizej poziomu ? co ty p********* ! mielismy was wpuscic na stadion a wy kulturalnie tam wchodzicie i wychodzicie ? w razie boruty kto bedzie mial lipe ? My - Kibice Górnika ! Stowarzyszenie podjęło bardzo dobrą i JEDYNą decyzje jaka moze istniec w tym temacie !
żartownisie ..
-
"Kolego" jakbyś nie zauważył to mamy kose. Dla wielu kibiców większą niż ta z Ruchem, wiec o co ci chodzi??? My mam swoje problemy i nie zwalamy ich na innych, już nie mówiąc o tym że 90% polonistów życzyło nam jeszcze kilka miesięcy temu spadku i tułaczki po po 3,4 ligach. A teraz wywalacie smutki bo nie chcemy wam oddać naszego stadionu???cichyknf pisze:Jam mam naprawde ogromny zal dla kibicow KSG - zachowanie ponizej poziomy - w taki sposob wbijac noz w plecy, oki wrogowi z tym sie zgodze... ja tez was nie lubie mowiac kulturalnie![]()
Jak kiedyś pojawiały sie teksty o wspólnych stadionach w Krakowie czy Łodzi to też wszyscy z zainteresowanych, byli przeciwni. Nie wspominając już o tym że np Widzew nie chciał udostępnić swoich sektorów Legi, gdy ta miała zakaz(wypowiedzi Kija pamiętam jak dziś i wpełni popieram).
Swoją drogą to ja jako kibic nigdy bym nie chciał aby moja drużyna grała jako gospodaż np, w Bytomiu czy Chorzowie.
-
- ban
kolega mnie uprzedził!
niedawno życzyliście nam spadku, najlepiej upadku finansowego i żeby Górnik nie istniał (choć nie wiem w jakiej lidze to i tak będziemy tam my, kibice)! nikt już nie pamięta jak Górnik miał problemy! jak sie staczał ale walczył dzielnie o ekstraklase, bronił honoru śląskiej piłki! czy ktoś wtedy chciał nam pomóc? czy ktoś pomyślał o Górniku? NIE! wszyscy chcieli by Górnika nie było w pierwszej lidze! ręce mi drżą i ciarki przechodzą jak to pisze! MY WAM JESZCZE WSZYSTKIM POKAŻEMY! mam ochotę na 4:0 w Meczu z Polonią u siebie! jak za starych lat, pamiętacie?
niedawno życzyliście nam spadku, najlepiej upadku finansowego i żeby Górnik nie istniał (choć nie wiem w jakiej lidze to i tak będziemy tam my, kibice)! nikt już nie pamięta jak Górnik miał problemy! jak sie staczał ale walczył dzielnie o ekstraklase, bronił honoru śląskiej piłki! czy ktoś wtedy chciał nam pomóc? czy ktoś pomyślał o Górniku? NIE! wszyscy chcieli by Górnika nie było w pierwszej lidze! ręce mi drżą i ciarki przechodzą jak to pisze! MY WAM JESZCZE WSZYSTKIM POKAŻEMY! mam ochotę na 4:0 w Meczu z Polonią u siebie! jak za starych lat, pamiętacie?

-
masz racje Qubek, pewnie też bym niechciał, żeby moja drużyna grała w innym mieście jako gospodarz ... gdyby od kilkunastu lat była w ekstraklasie, my wracamy po 21 latach, więc zrozum nas też ... jeżeli przejmujesz się tymi wszystkimi komentarzami to najlepiej daruj sobie wchodzenia na tego typu strony bo jeszcze wiele głupot przeczytasz.
-
-
Polonia tonie mimo wsanialego awansu ktory wywalczyla w biedzie,ale na boisku.Takie czasy nastaly,ze nasze stare smieci(stadion)nie nadaja sie do gry w OE i dobrze.Czas zreformowac te stadiony i cala lige!Dzialacze Polonii ,patalachy,prawdopodobnie najwieksi w kraju nie daja rady znalezc zastepczego obiektu na czas remontu stadionu w Bytomiu.
Na Slasku wszystkie miasta gdzie sa jakies kluby majace kibicow,albo sie nie nawidza,albo nie lubia.Do jednych kibicow sie od lat mialo szacunek,a do innych sie nie mialo za grosz.Teraz gdy Polonia tonie nieoczekiwanie ktos podaje jej reke.TO CI PIERWSI.
Na Slasku wszystkie miasta gdzie sa jakies kluby majace kibicow,albo sie nie nawidza,albo nie lubia.Do jednych kibicow sie od lat mialo szacunek,a do innych sie nie mialo za grosz.Teraz gdy Polonia tonie nieoczekiwanie ktos podaje jej reke.TO CI PIERWSI.
-
- ban
... no i o to w tym wszystkim chodzi. Zobaczymy czy kibice Poloni na tyle będą poukładani organizacyjnie aby działacze Ruchu nie musieli tej decyzji żałować. Wiadomo jak jest .... wystarczy pare podchmielonych osób w drodze na stadion - jeden krzyknie drugi riposte walnie i boom.staniol pisze:Teraz tylko kwestia jak beda wygladaly te mecze od strony kibcowskiej
-
-
Na szczęście mecz Polonia-Ruch jest na wiosne bodaj wiec pół biedy. ALe Polonia-Widzew na jesień i co z Widzewem będziemy siedzieć w klatce?? Ja nie mam nic do tego by Polonia grała u nas ale żeby nam stadionu nie rozwaliła i nie kozaczyła na Batorym a sam moze sie wybiore na mecz Polonii na Cichej w roli obserwatora różnych ekip. Mi tam Polonia generalnie zwisa nie mam z nią kontaktu gorzej się ma fc Bytom
-
Podchodze z dystansemRycho pisze:masz racje Qubek, pewnie też bym niechciał, żeby moja drużyna grała w innym mieście jako gospodarz ... gdyby od kilkunastu lat była w ekstraklasie, my wracamy po 21 latach, więc zrozum nas też ... jeżeli przejmujesz się tymi wszystkimi komentarzami to najlepiej daruj sobie wchodzenia na tego typu strony bo jeszcze wiele głupot przeczytasz.
Waszą chec i walke o ekstraklase też rozumie, dlatego napisałem tylko w swoim imieniu. Dla mnie napewno atrakcyjniejszy byłby mecz z Polonią w Bytomiu niż w Chorzowie. Kto wie moze za rok..
-
- ban
czyli wolisz aby byli równi i równiejsi ?? Dlaczego ktoś ma mieć ulgi a inny nie ??Salwador_ pisze:Chorelicencje powinne byc tylko dla wiosek ponizej okreslonej liczby mieszkancow czy cos a nie dla takich klubow
nie wyobrazam sobie cos takiego..
pozatym do ekstraklasy nie wchodzi się z dnia na dzień - PZPN choć upierdliwy na licencje przymyka czasem oko gdy widać jakieś działania w klubie.
A że działacze dali d*** to nawet kibice Poloni potwierdzają.
-
Wcale tak nie twierze , a co wolisz miec Kmite Zabierzow w I lidze czy dajmy na to GKS Tychy ? chyba odpowiedz jest jasna wiec zrozum o co mi chodzianon00 pisze:czyli wolisz aby byli równi i równiejsi ?? Dlaczego ktoś ma mieć ulgi a inny nie ??Salwador_ pisze:Chorelicencje powinne byc tylko dla wiosek ponizej okreslonej liczby mieszkancow czy cos a nie dla takich klubow
nie wyobrazam sobie cos takiego..
pozatym do ekstraklasy nie wchodzi się z dnia na dzień - PZPN choć upierdliwy na licencje przymyka czasem oko gdy widać jakieś działania w klubie.
A że działacze dali d*** to nawet kibice Poloni potwierdzają.

a jakby babcia miala wąsy to byla by dziadkiem...
-
Nie staralem sie zwalac problemow na innych - u nas zawalilo miasto i nasz super zarzad - z tym sie zgadzam - mam swiadomosc ze mamy kose nie musisz mi o tym przypominac - ja osobiscie Was bardziej nienawidze niz Ruch (ze wzgledow osobistych) - tylko pomimo calej mojej nienawisci nigdy nie zyczylem aby jakikolwiek klub slaski byl traktowany jak jakies g... Jak GKS lecial na leb na szyje do 4 ligi tez zyczylem im powodzenia - jak Gornik mial problemy - naprawde bylem wkurw... na to jak was traktowano i jak z was sie napierd... wiec zakoncz swoje moralizatorskie wywody, ja mojego zdania nie zmieniam - a z milosci do Polonii (jestem jej kibicem od 20 lat) ciesze sie ze bedziemy mieli mozliwosc grania w OE (waruek oczywiscie : otrzymanie licencji) i jasne ze wolalbym Olimpijska 2 niz Cicha 6 ale a life is brutal...Qubek pisze:"Kolego" jakbyś nie zauważył to mamy kose. Dla wielu kibiców większą niż ta z Ruchem, wiec o co ci chodzi??? My mam swoje problemy i nie zwalamy ich na innych, już nie mówiąc o tym że 90% polonistów życzyło nam jeszcze kilka miesięcy temu spadku i tułaczki po po 3,4 ligach. A teraz wywalacie smutki bo nie chcemy wam oddać naszego stadionu???cichyknf pisze:Jam mam naprawde ogromny zal dla kibicow KSG - zachowanie ponizej poziomy - w taki sposob wbijac noz w plecy, oki wrogowi z tym sie zgodze... ja tez was nie lubie mowiac kulturalnie![]()
Jak kiedyś pojawiały sie teksty o wspólnych stadionach w Krakowie czy Łodzi to też wszyscy z zainteresowanych, byli przeciwni. Nie wspominając już o tym że np Widzew nie chciał udostępnić swoich sektorów Legi, gdy ta miała zakaz(wypowiedzi Kija pamiętam jak dziś i wpełni popieram).
Swoją drogą to ja jako kibic nigdy bym nie chciał aby moja drużyna grała jako gospodaż np, w Bytomiu czy Chorzowie.
POLONIA moja Religia, moja Polityka, moja Walka....moje SACRUM!!!
-
Nie jestem nie byłem i nigdy nie będe kibicem Polonii z Bytomia, ale szczerze jej współczuję.
Jest w podobnej sytuacji jak Zagłębie.
Stadion Polonii wygląda tak jakby z wyjściem Niemców z Polski nic się na nim niedziało, no może tych kiklka krzesełek jest...
Jest to tragedią kibiców, wina leży po stronie klubu, a;e przede wszystkim miasta, które powinno wyremontować stadion już dawno.
To wstyd, żeby ponad 200 tysięczne miasto nie miało stadionu, który w końcu wita także przyjezdnych kibiców i daję świadectwo i reklamę dla miasta na całą Polskę.
ALe grać na Ruchu....
wasza sprawa sytuacja czasem zmusza do rzeczy kurioazyjnych
Sosnowiec bedzie musiał jeździć do Wodzisławia, tą pierdoloną wycieczkę zafundowały władze miasta, które od trzech obiecują stadion,a w rzeczywistości mają sprawę w d...
Ciekawe czy w Wodzisławiu rosną jeszcze te maki wokół boiska:)
Oby ta chora sytuacja się zmieniła wraz z ruszającą infrastrukturą na EURO2012 , choc na razie się na to nie zanosi...
Jest w podobnej sytuacji jak Zagłębie.
Stadion Polonii wygląda tak jakby z wyjściem Niemców z Polski nic się na nim niedziało, no może tych kiklka krzesełek jest...
Jest to tragedią kibiców, wina leży po stronie klubu, a;e przede wszystkim miasta, które powinno wyremontować stadion już dawno.
To wstyd, żeby ponad 200 tysięczne miasto nie miało stadionu, który w końcu wita także przyjezdnych kibiców i daję świadectwo i reklamę dla miasta na całą Polskę.
ALe grać na Ruchu....
wasza sprawa sytuacja czasem zmusza do rzeczy kurioazyjnych
Sosnowiec bedzie musiał jeździć do Wodzisławia, tą pierdoloną wycieczkę zafundowały władze miasta, które od trzech obiecują stadion,a w rzeczywistości mają sprawę w d...
Ciekawe czy w Wodzisławiu rosną jeszcze te maki wokół boiska:)
Oby ta chora sytuacja się zmieniła wraz z ruszającą infrastrukturą na EURO2012 , choc na razie się na to nie zanosi...
-
- ban
... to był cioś poniżej pasa;)Salwador_ pisze: a co wolisz miec Kmite Zabierzow w I lidze:
Rozumiem że Twój tok rozumowania kreuje lige ze względu na siłę kibicowską danego klubu.
Wiesz że to nie realne

a wracając do licencji sądze że małe klubiki są juz lub za rok dwa będą przegrane skoro wymagania to oświetlenie podrzewana płyta 1000 krzesełek pod zadaszeniem ... a napewno wymagania będą wzrastać.
Era małych klubów w OE mamy już raczej za sobą - polska piłka klubowa finansowo nieco odbija się od dna i widać coraz więcej klubów z ciekawymi planami na przyszłość. Pojawiają się sponsorzy, którzy chcą inwestować w kluby z kibicami - bo to na nich docelowo się zarabia i robi biznes.
No chyba że kibice są nadpobudliwi do przesady

-
Zycie stworzyło taką sytuację że trudno to sobie było wcześniej wyobrazić. Dla wielu kibiców jest to dziwny i nienaturalny stan faktyczny.
Dla nie wtajemniczonych:
Mający coś do powiedzenia Kibice Ruchu powiedzieli - tak dla Polonii w Chorzowie i sami to chyba zaproponowali ..
Kibice Górnika powiedzieli - nie dla Kibiców Polonii w Zabrzu, /mieli do tego prawo, nie oceniam tego zachowania/
Co do meczów Polonii w Chorzowie to odpowiednie osoby z Bytomia zadbają o spokój . Dziwne aby było inaczej. Jedno jest pewne: Ruch badzo pomógł Polonii a nawej bardziej niż może się to wydawać niezorientowanym obserwatorom.... może uratował nasz Klub przed III ligą ??? To będzie długo pamiętane.
Słowa uznania.
Dla nie wtajemniczonych:
Mający coś do powiedzenia Kibice Ruchu powiedzieli - tak dla Polonii w Chorzowie i sami to chyba zaproponowali ..
Kibice Górnika powiedzieli - nie dla Kibiców Polonii w Zabrzu, /mieli do tego prawo, nie oceniam tego zachowania/
Co do meczów Polonii w Chorzowie to odpowiednie osoby z Bytomia zadbają o spokój . Dziwne aby było inaczej. Jedno jest pewne: Ruch badzo pomógł Polonii a nawej bardziej niż może się to wydawać niezorientowanym obserwatorom.... może uratował nasz Klub przed III ligą ??? To będzie długo pamiętane.
Słowa uznania.
-
Panowie z BYtomia marudzicie jak stare baby.
Czy wyobrażacie sobie by Arka wypozyczyla stadionu Lechi, Wisła - Cracovii, czy Widzew ŁKS-owi?
Wasi dzialacze nie powazni nie napisali nawet na czas pisma o wynajem stadionu, wasz prezydent pojechal sobie na urlop i sie w ogole sytuacja nie przejął....
zostalo wam zaproponowane alternatywne rozwiazanie rownież i w Zabrzu, mimo ze wasz wiceprezes dal do zrozumienia ze bedziecie grac w Opolu.... wszystkie te fakty dotarly do nas przed podjeciem decyzji i tylko nas w jej slusznosci uswiadomily.
Od was telefonu tez nie bylo wiec po co ten lament?
Polonii powiedzielismy Nie i tyle w temacie.
Dodam jeszcze ze wasz pilkarzyna chyba nie przemyslal tego co powiedzial....bo jezeli ktos cos wbijal wam to z pewnoscia byl to wasz zarzad komunikujący się z zarządcą stadionu w Zabrzu poprzez prase....
Dla tych ktorzy maja krotka pamiec przypomne w czasach "chipow" bez problemu na stadion Górnika wchodzili wszyscy goscie....
Z strony Górnika koniec polemiki.
do zobaczenia na derbach w.......Chorzowie:)
Czy wyobrażacie sobie by Arka wypozyczyla stadionu Lechi, Wisła - Cracovii, czy Widzew ŁKS-owi?
Wasi dzialacze nie powazni nie napisali nawet na czas pisma o wynajem stadionu, wasz prezydent pojechal sobie na urlop i sie w ogole sytuacja nie przejął....
zostalo wam zaproponowane alternatywne rozwiazanie rownież i w Zabrzu, mimo ze wasz wiceprezes dal do zrozumienia ze bedziecie grac w Opolu.... wszystkie te fakty dotarly do nas przed podjeciem decyzji i tylko nas w jej slusznosci uswiadomily.
Od was telefonu tez nie bylo wiec po co ten lament?
Polonii powiedzielismy Nie i tyle w temacie.
Dodam jeszcze ze wasz pilkarzyna chyba nie przemyslal tego co powiedzial....bo jezeli ktos cos wbijal wam to z pewnoscia byl to wasz zarzad komunikujący się z zarządcą stadionu w Zabrzu poprzez prase....
Dla tych ktorzy maja krotka pamiec przypomne w czasach "chipow" bez problemu na stadion Górnika wchodzili wszyscy goscie....
Z strony Górnika koniec polemiki.
do zobaczenia na derbach w.......Chorzowie:)
-
-
-