Polonia Bytom zagra na Cichej
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Polonia Bytom zagra na Cichej
Dziwnie to wygląda, ale póki co są takie realia. Górnik odmówił i prawde mowiac nikt sie tym nie zmartwil, bo lepsza gra w nizszej lidze niz tego typu akcje. A jak bedzie wygladal sezon na Cichej? Narazie szacunek dla działaczy Ruchu za umozliwienie ogladania Polonii w OE, od strony kibicowskiej hmm, cheba wyjdzie w praniu...
Na każda inną drużyne z regionu mającą grać na Cichej zaregował bym na nie, ale Polonia zyskała u mnie wiele szacunku . Z tak małymi środkami awansowali do OE , pokazali że najważniejsza jest piłka a nie kasa i jeśli nie było innej opcji na licencje to niech grają, ale pamietajcie że jak ten stadion bedzie wyglądał tak jak Bytom po waszym meczu to długo tam nie pogracie
Jutro okaże się, czy Polonia Bytom dostanie licencję na grę w I lidze. Klub nie ma stadionu, na którym mógłby grać. Bytomianie swoje mecze rozgrywać chcieli na obiekcie Górnika Zabrze albo przy Cichej, w Chorzowie. Ale kibice Ruchu i Górnika powiedzieli "nie". - To straszne. Górny Śląsk nie chce Polonii, choć ostatnio tak mało klubów z regionu było w elicie. Kibice Górnika i Ruchu wbili nam nóż w plecy - mówi dosadnie lider drużyny Jacek Trzeciak.
Prezes Polonii Damian Bartyła jest bardziej stonowany. - Nie będę komentował zachowania kibiców sąsiadujących z nami klubów. Powiem tylko, że jest mi przykro – mówi prezes.
Tak powiedział jeden z piłkarzy Polonii .
WIęc o co wam chodzi ze kibice Ruchu zachowali się wporządku ?
zobaczymy jak POlonii cos odjebie i zdemoluja stadion zobaczymy co wtedy na to dzialacze RUchu !
Zycze powodzenia Polonii
Prezes Polonii Damian Bartyła jest bardziej stonowany. - Nie będę komentował zachowania kibiców sąsiadujących z nami klubów. Powiem tylko, że jest mi przykro – mówi prezes.
Tak powiedział jeden z piłkarzy Polonii .
WIęc o co wam chodzi ze kibice Ruchu zachowali się wporządku ?
zobaczymy jak POlonii cos odjebie i zdemoluja stadion zobaczymy co wtedy na to dzialacze RUchu !
Zycze powodzenia Polonii
kolega mnie uprzedził!
niedawno życzyliście nam spadku, najlepiej upadku finansowego i żeby Górnik nie istniał (choć nie wiem w jakiej lidze to i tak będziemy tam my, kibice)! nikt już nie pamięta jak Górnik miał problemy! jak sie staczał ale walczył dzielnie o ekstraklase, bronił honoru śląskiej piłki! czy ktoś wtedy chciał nam pomóc? czy ktoś pomyślał o Górniku? NIE! wszyscy chcieli by Górnika nie było w pierwszej lidze! ręce mi drżą i ciarki przechodzą jak to pisze! MY WAM JESZCZE WSZYSTKIM POKAŻEMY! mam ochotę na 4:0 w Meczu z Polonią u siebie! jak za starych lat, pamiętacie?
niedawno życzyliście nam spadku, najlepiej upadku finansowego i żeby Górnik nie istniał (choć nie wiem w jakiej lidze to i tak będziemy tam my, kibice)! nikt już nie pamięta jak Górnik miał problemy! jak sie staczał ale walczył dzielnie o ekstraklase, bronił honoru śląskiej piłki! czy ktoś wtedy chciał nam pomóc? czy ktoś pomyślał o Górniku? NIE! wszyscy chcieli by Górnika nie było w pierwszej lidze! ręce mi drżą i ciarki przechodzą jak to pisze! MY WAM JESZCZE WSZYSTKIM POKAŻEMY! mam ochotę na 4:0 w Meczu z Polonią u siebie! jak za starych lat, pamiętacie?
-
Fighting Dragon Tokyo
Na szczęście mecz Polonia-Ruch jest na wiosne bodaj wiec pół biedy. ALe Polonia-Widzew na jesień i co z Widzewem będziemy siedzieć w klatce?? Ja nie mam nic do tego by Polonia grała u nas ale żeby nam stadionu nie rozwaliła i nie kozaczyła na Batorym a sam moze sie wybiore na mecz Polonii na Cichej w roli obserwatora różnych ekip. Mi tam Polonia generalnie zwisa nie mam z nią kontaktu gorzej się ma fc Bytom
Zycie stworzyło taką sytuację że trudno to sobie było wcześniej wyobrazić. Dla wielu kibiców jest to dziwny i nienaturalny stan faktyczny.
Dla nie wtajemniczonych:
Mający coś do powiedzenia Kibice Ruchu powiedzieli - tak dla Polonii w Chorzowie i sami to chyba zaproponowali ..
Kibice Górnika powiedzieli - nie dla Kibiców Polonii w Zabrzu, /mieli do tego prawo, nie oceniam tego zachowania/
Co do meczów Polonii w Chorzowie to odpowiednie osoby z Bytomia zadbają o spokój . Dziwne aby było inaczej. Jedno jest pewne: Ruch badzo pomógł Polonii a nawej bardziej niż może się to wydawać niezorientowanym obserwatorom.... może uratował nasz Klub przed III ligą ??? To będzie długo pamiętane.
Słowa uznania.
Dla nie wtajemniczonych:
Mający coś do powiedzenia Kibice Ruchu powiedzieli - tak dla Polonii w Chorzowie i sami to chyba zaproponowali ..
Kibice Górnika powiedzieli - nie dla Kibiców Polonii w Zabrzu, /mieli do tego prawo, nie oceniam tego zachowania/
Co do meczów Polonii w Chorzowie to odpowiednie osoby z Bytomia zadbają o spokój . Dziwne aby było inaczej. Jedno jest pewne: Ruch badzo pomógł Polonii a nawej bardziej niż może się to wydawać niezorientowanym obserwatorom.... może uratował nasz Klub przed III ligą ??? To będzie długo pamiętane.
Słowa uznania.
-
Polonista1920
-
RzJnZzRuchem
-
kiwa jako tako
-
sportowiec
Licencja dla Polonii Bytom wstrzymana do poniedziałku
Dopiero w poniedziałek wyjaśni się, czy Polonia Bytom otrzyma licencję na występy w ekstraklasie.
Komisja Odwoławcza ds. Licencji PZPN zakwestionowała zgłoszony przez Polonię Bytom stadion Ruchu Chorzów. W związku z tym, że stadion Ruchu nie spełnia wszystkich wymogów licencyjnych, a ponadto niektóre terminy meczów ligowych na własnych boiskach Polonii i Ruchu kolidują ze sobą, Polonia została zobligowana do zapewnienia rezerwowego stadionu. Według nieoficjalnych informacji tym obiektem będzie najprawdopodobniej stadion GKS-u Katowice.
Za chwilę zacznie się kolejna część posiedzenia komisji, na której będzie rozpatrywane odwołanie Ruchu Chorzów.
Dopiero w poniedziałek wyjaśni się, czy Polonia Bytom otrzyma licencję na występy w ekstraklasie.
Komisja Odwoławcza ds. Licencji PZPN zakwestionowała zgłoszony przez Polonię Bytom stadion Ruchu Chorzów. W związku z tym, że stadion Ruchu nie spełnia wszystkich wymogów licencyjnych, a ponadto niektóre terminy meczów ligowych na własnych boiskach Polonii i Ruchu kolidują ze sobą, Polonia została zobligowana do zapewnienia rezerwowego stadionu. Według nieoficjalnych informacji tym obiektem będzie najprawdopodobniej stadion GKS-u Katowice.
Za chwilę zacznie się kolejna część posiedzenia komisji, na której będzie rozpatrywane odwołanie Ruchu Chorzów.
Niezły numer. Przecież stadion Gieksy nie ma licencji na II ligę, to jak tam OE ma grać... Kolejny przepał będzie. W PZPN wyraźnie im się nie podoba, że tyle drużyn z Górnego Śląska ma grać w OE (wreszcie, Śląsk zawsze był liczny w I lidze!). Taki upał, a na Miodowej jeszcze cięższe powietrze będzie...dawid1920 pisze:Licencja dla Polonii Bytom wstrzymana do poniedziałku
-
Fighting Dragon Tokyo
Jak nie masz dobrych informacji, to ku*** nie wypowiadaj się w ogóle. GKS Katowice jedynie musi odwołać się z trybuną dla gości i to wszystko.Pikolo_BM pisze:Niezły numer. Przecież stadion Gieksy nie ma licencji na II ligę, to jak tam OE ma grać... Kolejny przepał będzie. W PZPN wyraźnie im się nie podoba, że tyle drużyn z Górnego Śląska ma grać w OE (wreszcie, Śląsk zawsze był liczny w I lidze!). Taki upał, a na Miodowej jeszcze cięższe powietrze będzie...dawid1920 pisze:Licencja dla Polonii Bytom wstrzymana do poniedziałku
Coś taki przewrażliwiony, że od razu k****** rzucasz? Mnie nie interesuje co brakuje jakiemukolwiek klubowi do licencji, piszę tylko, że nie ma na dziś licencji na II ligę i tyle. Jak ją będzie miał, to wtedy takich stwierdzeń nie użyję. A, że przykład mamy dobry przy Ruchu, gdzie chyba jako jedyni na pewniaka szli na komisje licencyjne, więc podaję stan na dziś. Braki niech klub uzupełnia, a nie kibice.Fighting Dragon Tokyo pisze:Jak nie masz dobrych informacji, to ku*** nie wypowiadaj się w ogóle. GKS Katowice jedynie musi odwołać się z trybuną dla gości i to wszystko.Pikolo_BM pisze:Niezły numer. Przecież stadion Gieksy nie ma licencji na II ligę, to jak tam OE ma grać... Kolejny przepał będzie. W PZPN wyraźnie im się nie podoba, że tyle drużyn z Górnego Śląska ma grać w OE (wreszcie, Śląsk zawsze był liczny w I lidze!). Taki upał, a na Miodowej jeszcze cięższe powietrze będzie...dawid1920 pisze:Licencja dla Polonii Bytom wstrzymana do poniedziałku