Race z firebisu nie są bezpieczne !!!!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Wizard.

Race z firebisu nie są bezpieczne !!!!

Post autor: Wizard. »

http://www.facebook.com/photo.php?v=378441488895244

Więcej informacji w temacie gdzie kupować piro.
Każdy kto zakupił u nich race najlepiej niech je wyrzuci lub zdetonuje w ustronnym miejscu lub zwracać towar do firmy !!
Wpis sprzed jakiegoś czasu jednego z kibiców Stilonu nikogo nie nauczył więc musiało dojść do tragedii !!
http://www.facebook.com/photo.php?v=378441488895244

Dla osób które nie maja facbooka - nie posiadam innego nagrania jeśli ktoś będzie mieć niech wrzuci.
iparts.pl
OldSchoolFans

Re: Race z firebisu nie są bezpieczne !!!!

Post autor: OldSchoolFans »

Te race mogą być też dostępne u innych. Nie wiadomo kiedy firebis zamówił wadliwą partię, dlatego zastanowić się czy brać dalej u FireBis
Jackdaniels

Post autor: Jackdaniels »

Dajcie zdjecie tych rac. Czy sklad takiej racy to nie jest czasami tzw. saletra amonowa z cukrem i z barwnikiem? Jak tak to chyba istniej mozliwosc wybuchu w przypadku nieodpowiedniej technologii.
wezyr

Post autor: wezyr »

firebis to sklep, wiec jakis producent tego gowna mogl to wcisnac takze do innych detalicznych i hurtowych dystrybutorow piro, wiec trzeba uwazac. A chlopaki nie sie trzymaja.
jemkotlety

Post autor: jemkotlety »

Race z firebis kiedyś były chyba z włoch. Później mieli z Łodzi.
Kiedyś odpalaliśmy strobo to co 10 tylko odpalił, reszt niewypały.
J U B Y

Post autor: J U B Y »

Obrazek
19082012

Post autor: 19082012 »

jemkotlety pisze:Race z firebis kiedyś były chyba z włoch. Później mieli z Łodzi.
Kiedyś odpalaliśmy strobo to co 10 tylko odpalił, reszt niewypały.
to akurat może dobrze
zlyKIBOL

Post autor: zlyKIBOL »

aż strach jakąkolwiek race w łapie będzie teraz trzymać ;(
est966

Post autor: est966 »

W zeszłym tygodniu kupiłem od nich 16 rac,dzisiaj je wypróbuję.
curve

Post autor: curve »

est966 pisze:W zeszłym tygodniu kupiłem od nich 16 rac,dzisiaj je wypróbuję.
kandydujesz do nagrody darwina ?

ja miałem kiedyś od nich 4 race, 2 nie wypaliły
z dwoja złego ciesze sie że 2 nie wypaliły niż te 2 które wypaliły miałyby nam pourywać paluchy

szkoda chłopaków
Wizard.

mcfc pisze:c****** sprawa. Ale nie można zrzucać winy akurat na tą firmę. Większość dostawców oferująca racę poniżej 20 zł sprowadza towar z Chin. Wszędzie są one te same. Mimo że stała się tragedia to można wyciągnąć wnioski na przyszłość i akurat na tym nie oszczędzać. A jak nie stać to nie odpalać.
Widziałem te race w akcji.
Na jednym z turniejow eskplodowały kula ognia.
2 firmy mające te race w ofercie uwierzyły moim słowom i wycofały je.
Kupujcie tylko pewne race morskie.
mcfc - wielu ludzi juz pisalo, ze race iskrza, palą ciucy ja pisałem kilkukrotnie ze wyskakują z nich kule ognia - ludzie woleli zaoszczedzic 3zl/szt...
DFLG

Post autor: DFLG »

Panowie bierzcie race morskie, nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów i nie słyszałem, by ktoś takie miał. Kilka złotych więcej Was nie zbawi, a zdrowie chyba ważniejsze.
gostek1

Post autor: gostek1 »

dokładnie, tylko race morskie
5 czy 10 zł więcej ale przynajmniej ma człowiek pewność że nic mu się nie stanie (ja nigdy nie słyszałem żeby raca morska komuś krzywdę zrobiła)
pozdr.
Mieczyk

Post autor: Mieczyk »

To ładnie....Przykra sprawa, do tej pory akurat tylko te race odpalałem, raz trafił mi się nie wypał. Po obejrzeniu tego filmu chyba nikt już tej racy nie będzie miał zamiaru trzymać w ręku.
BFC09

Post autor: BFC09 »

Wizard. pisze: Widziałem te race w akcji.
Na jednym z turniejow eskplodowały kula ognia.
2 firmy mające te race w ofercie uwierzyły moim słowom i wycofały je.
pisalem o tych kulach ognistych wystrzeliwanych z rac firebisu kilka miesiecy temu
Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy »

http://www.firebis.pl/?p=productsMore&i ... ry-srednie

To te race tak? Panowie są rzeczy na których się nie oszczędza, jeśli raca kosztuje 5 zł to powinna wam się zapalić lampka, że coś jest nie halo. Oczywiście każdy mądry po szkodzie, ale mam nadzieję, że wszyscy wyciągną odpowiednie wnioski z tej sytuacji.
Darłoviak

Post autor: Darłoviak »

sory ze post pod postem ale teraz sprawdzilem ceny... no bez jaj roznica miedzy firebisem a ultrasshopem na racy jest 50 gr... przeciez to nawet zaoszczedzenie nie jest.. Wiec kupujcie MORSKIE a nie tekturowe albo plastikowe cos co rozpierdala lapy albo kulami strzela
przemek82

Post autor: przemek82 »

teraz kazdy jest madry,my korzystalismy wiele razy z tych rac i nic sie nie dzialo....az do tej feralnej niedzieli
FanatyczneP.

Post autor: FanatyczneP. »

Tylko tak jak już ktoś wcześniej napisał, firebis miał te "race" od jakiegoś producenta.Nastaje teraz pytanie jakiego?, ponieważ inne race mogą mieć inny wygląd zewnętrzny, a takie same składniki i producenta.
PS.Lub sami w piwnicy produkują...
Niuniek

Post autor: Niuniek »

ku*** teraz piszecie ze tez mieliscie to piro i ze dziurki na kurtce... to ku*** trzeba bylo tragedii aby ktos pierwszy powiedzial ze ten firebs to spierdolina...?
danielMKS

Post autor: danielMKS »

kolego w temacie o piro było mnóstwo opinii negatywnych o firebisie ,tam od zawsze były z nimi jakieś problemy ,jak nie odpalały wcale to wybuchały ,nie wiem skąd ta firma bierze ten towar,ale inne sklepy w Polsce mają większość to samo i żadnego problemu nie ma,nie wiem czy to wina przechowywania czy jakiś innych kombinacji
Tylko Górnik

Post autor: Tylko Górnik »

Jeśli możecie, to niech ktoś wrzuci foto jeszcze nieodpalonej, ku przestrodze by nie brać tego do nawet do łapy.
13 Dzielnica

Post autor: 13 Dzielnica »

miałem przypadek ze 2 sztuki z 8 po odpaleniu zaczęły się palić od spodu.
Rozmawiałem z gościem który to sprowadzał i się chyba wystraszył bo już nie ma tego w sprzedaży tylko morskie.
pb_bezimienny

Post autor: pb_bezimienny »

Panowie dwa tygodnie temu kumpel ma wesele na którym robimy mu oprawę z foli do tego 8 stroboskopów oraz 4 race , które również wybuchają ! poniżej wklejam filmik !

http://www.youtube.com/watch?v=dxm4lShj ... e=youtu.be

http://callistoshop.pl/ ! NIE POLECAM !
Wizard.

pb_bezimienny pisze:Panowie dwa tygodnie temu kumpel ma wesele na którym robimy mu oprawę z foli do tego 8 stroboskopów oraz 4 race , które również wybuchają ! poniżej wklejam filmik !

http://www.youtube.com/watch?v=dxm4lShj ... e=youtu.be

http://callistoshop.pl/ ! NIE POLECAM !
A ludzie myśla ze to celowe...
Marek wycofał se z tych rac teraz ma morskie metalowe.
Radziok24

Post autor: Radziok24 »

gemlin pisze:Obrazek
To zdjęcie to fake. Normlanie zrobiona pauza na yt :

Obrazek
gemlin

Post autor: gemlin »

W takim razie mój błąd. Znajomy podesłał z jakiegoś forum - wyglądało realistycznie.
OldSchoolFans

Post autor: OldSchoolFans »

Cały czas mowa o tych racach zamawianych w sierpniu
Obrazek

Tutaj filmik jak Łukaszek pali tą racę
http://youtu.be/gifUzORI88s

a tu wybuchające gówno określane na Firebis jako HIT !
http://www.facebook.com/WladcyTrybunPL/ ... 8353975205
paaczek

Post autor: paaczek »

Ja brałem z Firebis race po 17 zł przed sylwestrem były bez etykiet miały tylko jeden czerwony kapsel pod którym był sznurek i nie wybuchały (w 8 na 10 upierdolił się sznurek) natomiast te "wybuchające" race brałem przed Euro od chłopaka z Warszawy i w 3 na 10 wystrzeliwał środek coś jak w katiuszach mniej więcej w połowie palenia, czyli coś w tym jest, teraz widzę że miałem sporo szczęścia.
paaczek

Post autor: paaczek »

Sorry za post pod postem ale nie mogę edytować.
Te race przed sylwestrem były wielkości takich jak na samym początku działalności miał chłopak z ultrasshop, a te od chłopaka z Warszawy były wielkości takiej jak na ultrasshop po minimalizacji. Możliwe że spierdolili coś przy minimalizacji, nie wiem znawcą nie jestem zresztą nie ma co rozkminiać. Lepiej zapłacić więcej i kupić morskie.
Bambi

Post autor: Bambi »

paaczek pisze:Ja brałem z Firebis race po 17 zł przed sylwestrem były bez etykiet miały tylko jeden czerwony kapsel pod którym był sznurek i nie wybuchały (w 8 na 10 upierdolił się sznurek) natomiast te "wybuchające" race brałem przed Euro od chłopaka z Warszawy i w 3 na 10 wystrzeliwał środek coś jak w katiuszach mniej więcej w połowie palenia, czyli coś w tym jest, teraz widzę że miałem sporo szczęścia.
Mialem te same race na sylwestra. Odpalalismy razem z dziewczyna i jak se teraz pomysle jak moglo sie to skonczyc to az mnie skreca. Jeszcze by przeze mnie lape stracila.

Pozdro dla chlopakow i szybkiego powrotu do zdrowia
P_FSW

Post autor: P_FSW »

zobaczycie, że sprawa tych rac będzie miała niesamowite reperkusje w debacie o tym czy powinno się odpalać race na stadionach czy nie. przeciwnicy wykorzystają dowód koronny jakim jest ta sprawa i argument mają trzeba przyznać konkretny, namacalny. ja rozumiem całkowicie troskę o kolejne osoby mające odpalić te race, obawę o ich zdrowie, ale czy sprawy nie można było załatwić po cichu, w decyzyjnym gronie zaufanych osób, które "pocztą pantoflową" przekazałyby informację innym, mniej zaangażowanym? a z dystrybutorem/producentem po prostu odbyć "rozmowę wychowawczą" piszę to bo już jest po wszystkim.
wampirek

Post autor: wampirek »

dfgdfgdfgdfg pisze:
P_FSW pisze:zobaczycie, że sprawa tych rac będzie miała niesamowite reperkusje w debacie o tym czy powinno się odpalać race na stadionach czy nie. przeciwnicy wykorzystają dowód koronny jakim jest ta sprawa i argument mają trzeba przyznać konkretny, namacalny. ja rozumiem całkowicie troskę o kolejne osoby mające odpalić te race, obawę o ich zdrowie, ale czy sprawy nie można było załatwić po cichu, w decyzyjnym gronie zaufanych osób, które "pocztą pantoflową" przekazałyby informację innym, mniej zaangażowanym? a z dystrybutorem/producentem po prostu odbyć "rozmowę wychowawczą" piszę to bo już jest po wszystkim.
Taaa a nieswiadomi ludzie dalej by kupowali te felerne race i pourywaloby im lapska.
A ja zgodzę się z użytkownikiem P_FSW. Można było o wszystkim poinformować zachowując większą dyskrecję zarówno przez osoby odpowiedzialne w poszczególnych ekipach za zamawianie piro jak i przez samych dystrybutorów piro z innych sklepów typową pocztą pantoflową. Tak swoją drogą to dziwi mnie że jeszcze nikt nie napisał że widzi w tym całym zamieszaniu udział osób trzecich. Dla psów i rządu takie afery są korzystne i jak kolega wyżej napisał mają teraz w ręku twardy argument przeciwko delegalizacji pirotechniki.
[W]19[K]46[S]

Post autor: [W]19[K]46[S] »

Ale z drugiej strony ile masz przypadków kiedy race nie wybuchały nikomu w rękach?
Ełnuch

Post autor: Ełnuch »

Teraz mam dylemat czy strzelac bo zostałami mi jedna z tych za 5 złotych przykra sprawa, jesli zostanie naglosniona , trzymajcie sie !
fluor

Post autor: fluor »

Właśnie powinny być legalne i z atestami, żeby nie było wypadków, chyba logiczne?
Po każdym Sylwestrze jest pełno rannych i jakoś fajerwerki są fajne, na ceremoniach otwarcia imprez sportowych używane bardzo chętnie.
mietek

Post autor: mietek »

Jeszcze przed sylwestrem na urodziny kolegi zamówiliśmy to wszystko co na zdjęciu w firebisie.
Wszystko odpaliło jak trzeba, race oczywiście sypały i pare ciuchów poszło sie j****.

http://i49.tinypic.com/wgx56g.jpg

Moje pytanie, czyli to nie są te same race co urywają palce?
Stary14

Post autor: Stary14 »

jakie są opinie o racach z bum.bytom.pl?
C-45

Post autor: C-45 »

BezNicku pisze:W racach od Michała często wypala się lont a raca się w ogóle nie odpala. I ja zawsze dostawałem racę bez żadnych etykiet, sam karton od zewnątrz.
Taka raca mi kiedyś wystrzeliła i tylko instynktowne zachowanie uratowało dwóch chłopaków od tego, żeby cały ten jarający się wkład nie wylądował im na plecach. Ale nie pamiętam od kogo były brane.
ODPOWIEDZ