Race z firebisu nie są bezpieczne !!!!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

OldSchoolFans

Re: Race z firebisu nie są bezpieczne !!!!

Post autor: OldSchoolFans » 28.08.2012, 23:45

Cały czas mowa o tych racach zamawianych w sierpniu
Obrazek

Tutaj filmik jak Łukaszek pali tą racę
[link]

a tu wybuchające gówno określane na Firebis jako HIT !
http://www.facebook.com/WladcyTrybunPL/ ... 8353975205
[link]

iparts.pl
paaczek

Post autor: paaczek » 29.08.2012, 00:43

Ja brałem z Firebis race po 17 zł przed sylwestrem były bez etykiet miały tylko jeden czerwony kapsel pod którym był sznurek i nie wybuchały (w 8 na 10 upierdolił się sznurek) natomiast te "wybuchające" race brałem przed Euro od chłopaka z Warszawy i w 3 na 10 wystrzeliwał środek coś jak w katiuszach mniej więcej w połowie palenia, czyli coś w tym jest, teraz widzę że miałem sporo szczęścia.

paaczek

Post autor: paaczek » 29.08.2012, 00:51

Sorry za post pod postem ale nie mogę edytować.
Te race przed sylwestrem były wielkości takich jak na samym początku działalności miał chłopak z ultrasshop, a te od chłopaka z Warszawy były wielkości takiej jak na ultrasshop po minimalizacji. Możliwe że spierdolili coś przy minimalizacji, nie wiem znawcą nie jestem zresztą nie ma co rozkminiać. Lepiej zapłacić więcej i kupić morskie.

Bambi

Post autor: Bambi » 29.08.2012, 01:31

paaczek pisze:Ja brałem z Firebis race po 17 zł przed sylwestrem były bez etykiet miały tylko jeden czerwony kapsel pod którym był sznurek i nie wybuchały (w 8 na 10 upierdolił się sznurek) natomiast te "wybuchające" race brałem przed Euro od chłopaka z Warszawy i w 3 na 10 wystrzeliwał środek coś jak w katiuszach mniej więcej w połowie palenia, czyli coś w tym jest, teraz widzę że miałem sporo szczęścia.
Mialem te same race na sylwestra. Odpalalismy razem z dziewczyna i jak se teraz pomysle jak moglo sie to skonczyc to az mnie skreca. Jeszcze by przeze mnie lape stracila.

Pozdro dla chlopakow i szybkiego powrotu do zdrowia
:)

P_FSW

Post autor: P_FSW » 29.08.2012, 08:00

zobaczycie, że sprawa tych rac będzie miała niesamowite reperkusje w debacie o tym czy powinno się odpalać race na stadionach czy nie. przeciwnicy wykorzystają dowód koronny jakim jest ta sprawa i argument mają trzeba przyznać konkretny, namacalny. ja rozumiem całkowicie troskę o kolejne osoby mające odpalić te race, obawę o ich zdrowie, ale czy sprawy nie można było załatwić po cichu, w decyzyjnym gronie zaufanych osób, które "pocztą pantoflową" przekazałyby informację innym, mniej zaangażowanym? a z dystrybutorem/producentem po prostu odbyć "rozmowę wychowawczą" piszę to bo już jest po wszystkim.
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!

pieciul

Post autor: pieciul » 29.08.2012, 09:14

dfgdfgdfgdfg pisze: Taaa a nieswiadomi ludzie dalej by kupowali te felerne race i pourywaloby im lapska.
Nieświadomy człowiek i tak je kupi. Minie trochę czasu, sprawa ucichnie, zmienią wygląd racy i nieświadomy człowiek nadal pozostanie nieświadomym człowiekiem.

wampirek

Post autor: wampirek » 29.08.2012, 09:18

dfgdfgdfgdfg pisze:
P_FSW pisze:zobaczycie, że sprawa tych rac będzie miała niesamowite reperkusje w debacie o tym czy powinno się odpalać race na stadionach czy nie. przeciwnicy wykorzystają dowód koronny jakim jest ta sprawa i argument mają trzeba przyznać konkretny, namacalny. ja rozumiem całkowicie troskę o kolejne osoby mające odpalić te race, obawę o ich zdrowie, ale czy sprawy nie można było załatwić po cichu, w decyzyjnym gronie zaufanych osób, które "pocztą pantoflową" przekazałyby informację innym, mniej zaangażowanym? a z dystrybutorem/producentem po prostu odbyć "rozmowę wychowawczą" piszę to bo już jest po wszystkim.
Taaa a nieswiadomi ludzie dalej by kupowali te felerne race i pourywaloby im lapska.
A ja zgodzę się z użytkownikiem P_FSW. Można było o wszystkim poinformować zachowując większą dyskrecję zarówno przez osoby odpowiedzialne w poszczególnych ekipach za zamawianie piro jak i przez samych dystrybutorów piro z innych sklepów typową pocztą pantoflową. Tak swoją drogą to dziwi mnie że jeszcze nikt nie napisał że widzi w tym całym zamieszaniu udział osób trzecich. Dla psów i rządu takie afery są korzystne i jak kolega wyżej napisał mają teraz w ręku twardy argument przeciwko delegalizacji pirotechniki.
My tu gadu-gadu a w biedronce nadgodziny

[W]19[K]46[S]

Post autor: [W]19[K]46[S] » 29.08.2012, 09:24

Ale z drugiej strony ile masz przypadków kiedy race nie wybuchały nikomu w rękach?

wampirek

Post autor: wampirek » 29.08.2012, 09:48

[W]19[K]46[S] pisze:Ale z drugiej strony ile masz przypadków kiedy race nie wybuchały nikomu w rękach?
Powiem na swoim przykładzie, odpalałem kilka typów rac i nigdy żadna nie pluła plastikiem, nie wybuchała ani nie wyrzucała kul ognia albo jakichś gigantycznych iskier. Race z reguły zamawiam u chłopaka z Mielca, jeśli nie mam czasu zrealizować zamówienia biore atestowane race z hurtowni "Etna" którą mam pod nosem w TG i w życiu nie zrobiłem sobie ani nikomu koło mnie krzywdy tymi racami, z tym że nigdy nie brałem jakiegoś taniego tekturowego gówna niewiadomego pochodzenia bez atestu. Z tego co wyczytałem na temat tych odpalonych na Elanie to na zamówioną partie 20 rac wybuchła połowa. To nie jest przypadek. Albo błąd nastąpił na etapie produkcji, albo przez niewłaściwe przechowywanie. Sprawę można było wyjaśnić o wiele ciszej a kto miał się dowiedzieć ten i tak by się dowiedział, przecież race nie są czymś palonym z częstotliwością papierosów, pewno następne odpalono by dopiero podczas następnej kolejki ligowej lub podczas jakiegoś turnieju a do tego czasu można było ostrzec tych którzy mieli to zrobić, że mogą mieć na składzie bubel i żeby uważali, o wiele dyskretniej. Zresztą w dobie internetu i komórek informacja dotarłaby do zainteresowanych pewnie w kilka godzin.
dfgdfgdfgdfg pisze:A to ze to bedzie kolejny argument... tak, bedzie.Ale i tak wydaje mi sie ze to nic nie zmieni, bo przez tyle lat rzad byl przeciwko racom, i bedzie nadal.Niewazne czy doszloby do tego incydentu czy nie, rzad dalej bylby przeciwko racom.Nie ma co sie ludzic ze beda w Polsce legalne.Nie po to zaostrzali prawo przed ojro zeby go teraz lagodzic.
Dobrze rząd był przeciwko racom, my byliśmy za, rząd jest dalej przeciwko racom, a my którzy jesteśmy za mamy 6-ciu hospitalizowanych, filmik w sieci i info na kilku portalach. Ta sytuacja nie zmienia nic z perspektywy rządu tylko nas stawia w trudniejszej sytuacji.
dfgdfgdfgdfg pisze:A co do pismakow to maja goracy material, ciekawe czy go wykorzystaja dla swojej propagandy.
:
Odnoszę wrażenie że dla niektórych pismaków nie ma nic ciekawszego niż dojebanie się do kibiców więc o wykorzystanie tego materiału prędzej czy później z ich strony możemy być raczej spokojni.

W całej sprawie najbardziej szkoda tych którzy zostali poszkodowani. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
My tu gadu-gadu a w biedronce nadgodziny

Ełnuch

Post autor: Ełnuch » 29.08.2012, 10:47

Teraz mam dylemat czy strzelac bo zostałami mi jedna z tych za 5 złotych przykra sprawa, jesli zostanie naglosniona , trzymajcie sie !

fluor

Post autor: fluor » 29.08.2012, 10:50

Właśnie powinny być legalne i z atestami, żeby nie było wypadków, chyba logiczne?
Po każdym Sylwestrze jest pełno rannych i jakoś fajerwerki są fajne, na ceremoniach otwarcia imprez sportowych używane bardzo chętnie.

mietek

Post autor: mietek » 29.08.2012, 11:23

Jeszcze przed sylwestrem na urodziny kolegi zamówiliśmy to wszystko co na zdjęciu w firebisie.
Wszystko odpaliło jak trzeba, race oczywiście sypały i pare ciuchów poszło sie j****.

[link]

Moje pytanie, czyli to nie są te same race co urywają palce?
Co ty kurva Mietek?

BFC09

Post autor: BFC09 » 29.08.2012, 11:47

mietek pisze: [link]

Moje pytanie, czyli to nie są te same race co urywają palce?
Z tych wystrzeliły mi kule ognia

Stary14

Post autor: Stary14 » 29.08.2012, 12:49

jakie są opinie o racach z bum.bytom.pl?
GOOD NIGHT left SIDE!

MW LKS

Post autor: MW LKS » 29.08.2012, 19:51

Ciarki człowieka przechodzą gdy się pomyśli, że kiedyś nie raz odpalało się gówno kupione za grosze. Na jebanym firebisie raz zamawiałem, to zamiast rac dostałem świeczki, teraz sobie myślę, że może dobrze, że tylko świeczki. Michał z Łodzi za jednym razem wysłał mi race, bez żadnej etykietki...połowa nie odpaliła. Jedynie bezpieczne wydają się morskie w ultrasshopie z metalową obudową. Natomiast to gówno mi kiedyś też wyjebało i dość konkretnie [link] a dostępne jest u większości producentów.
[link]

BezNicku

Post autor: BezNicku » 29.08.2012, 23:26

MW LKS pisze:Ciarki człowieka przechodzą gdy się pomyśli, że kiedyś nie raz odpalało się gówno kupione za grosze. Na jebanym firebisie raz zamawiałem, to zamiast rac dostałem świeczki, teraz sobie myślę, że może dobrze, że tylko świeczki. Michał z Łodzi za jednym razem wysłał mi race, bez żadnej etykietki...połowa nie odpaliła. Jedynie bezpieczne wydają się morskie w ultrasshopie z metalową obudową. Natomiast to gówno mi kiedyś też wyjebało i dość konkretnie [link] a dostępne jest u większości producentów.
W racach od Michała często wypala się lont a raca się w ogóle nie odpala. I ja zawsze dostawałem racę bez żadnych etykiet, sam karton od zewnątrz.

C-45

Post autor: C-45 » 29.08.2012, 23:41

BezNicku pisze:W racach od Michała często wypala się lont a raca się w ogóle nie odpala. I ja zawsze dostawałem racę bez żadnych etykiet, sam karton od zewnątrz.
Taka raca mi kiedyś wystrzeliła i tylko instynktowne zachowanie uratowało dwóch chłopaków od tego, żeby cały ten jarający się wkład nie wylądował im na plecach. Ale nie pamiętam od kogo były brane.
zamiast gadać o zasadach lepiej ich przestrzegać

krzysiunb

Post autor: krzysiunb » 30.08.2012, 11:24

a polecacie strobo i ognie wrocławskie ?

keeper

Post autor: keeper » 30.08.2012, 11:45

krzysiunb pisze:a polecacie strobo i ognie wrocławskie ?
Spytaj naczelnego
Dąb Rozwadowski pisze:Chłopaki, jeździta na wyjazdy? O liczebności ekipy wyjazdowej to się dowiadywałem na zbiórce. Info o innych ekipach to miałem, jak sobie skserowałem zina od kumpla albo kolega mi w liście napisał :-). Internet zajebany.

Macjek

Post autor: Macjek » 30.08.2012, 19:09

Zamawiałem kilka razy race i inne piro(strobo , ow) i wszystko normalanie się paliło, może troszkę racę sypały ale nic złego się nie stało... Tego samego dnia co zobaczyłem co się stało zamówiłem i wpłaciłem wcześniej za race i inne piro... Napisałem do typa i wysłał mi towar bez rac , koszt za race ma mi zwrócić...

Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew » 30.08.2012, 19:41

Dobra nauczka dla wszystkich. Nie ma co oszczędzać na świeczkach-samoróbkach. PS2 kiedyś zamówione na szybko z firebis'u co prawda nie wybuchły, ale sypały się w c*** i nowa kurtka poszła się j****. Natomiast morskie (włoskie) nigdy nie zawiodły, solidny sprzęt, który łatwo na zdjęciu odróżnić od syfu!!! [link]

rudzka GIEKSA

Post autor: rudzka GIEKSA » 31.08.2012, 16:06

J U B Y pisze:RACE Z FIREBIS.PL wczoraj u nas wybuchaly 6os w szpitalu z bardzo ciezkimi urazami dloni. Jedna osoba otwarta cala dlon, kolejny chlopak 2 palce do rekonstrukcji 1 do amputacji. Wybuchlo prawie polowa rac z zamowienia. Huk rac ktore wybuchaly przypominal achtungi...
Naprawde kazdy kto zakupil od nich race w ostatnim czasie, uwazam ze powinien isc gdzies w odludnione miejsce i je wyjebac albo odpalic i odrazu wyrzucic. Race wybuchaly jedna za druga, kazda w innym momencie.
Z czasem udostepnie filmik z efektem wybuchajacych rac jako dowod dla was ze rac z tej strony nie powinno sie nikomu dawac do reki a napewno nie swojemu dzieciakowi!
---a ja mlodemy dawalem opalac---ale nic sie nie s
talo

Macjek

Post autor: Macjek » 31.08.2012, 17:11

mcfc

Post autor: mcfc » 31.08.2012, 17:38

Macjek pisze:Czy te są solidne panowie:
http://ultrasshop.com/?menu=sklep&mkat= ... at=morskie
Tak. Zwłaszcza te za 7,7€.

Willy

Post autor: Willy » 31.08.2012, 18:18

Macjek pisze:
Czy te są solidne panowie:
http://ultrasshop.com/?menu=sklep&mkat= ... at=morskie

Tak. Zwłaszcza te za 7,7€.

Te za 5,25 też są spoko

incognito85

Post autor: incognito85 » 08.08.2013, 02:35

Odkopuje temat po roku
działaliscie jakos w tej sprawie i z jakimi efektami?

Wizard.

Post autor: Wizard. » 08.08.2013, 02:51

100 zatrzymanych w tym 44 rozstrzelanych
Xp

incognito85

Post autor: incognito85 » 08.08.2013, 04:17

Info telefoniczne czy moze jestes jednym z tych rozstrzelanych?

Wizard.

Post autor: Wizard. » 08.08.2013, 13:51

NIe, ale ostatni co wypytywał dostał kulke w posladek :-)
(nie ode mnie - info telefoniczne)
Xp

ODPOWIEDZ