KOMENTARZE 3-5 sierpnia!
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Bez pozdrowień
-
Piotras ŁKS
A co robiliście jak mieliście w nazwie SPN ? Co robicie teraz jak macie KP zamiast RTS ?
Ważniejsze dla was sukcesy (I liga) niż prawdziwa historyczna nazwa (a co za tym idzie długi i początek od IV ligi czy A klasy) ?
Tak jak pisałem wcześniej. Nazwa KLUBU z Bełchatowa to GKS "Bełchatów" SSA, a dodatek sponsora jest tylko w nazwie SEKCJI PIŁKARSKIEJ, a kibicuje się chyba klubowi, a nie sekcji?
Z mojej strony koniec w tym temacie - jak coś to PW
Ważniejsze dla was sukcesy (I liga) niż prawdziwa historyczna nazwa (a co za tym idzie długi i początek od IV ligi czy A klasy) ?
Tak jak pisałem wcześniej. Nazwa KLUBU z Bełchatowa to GKS "Bełchatów" SSA, a dodatek sponsora jest tylko w nazwie SEKCJI PIŁKARSKIEJ, a kibicuje się chyba klubowi, a nie sekcji?
gawar daj mu spokoj on poprostu nie pamieta co bylo 10 lat temu wiec to raczej nie jego wina ze sie urodzil 15 lat temu. Ja nie wiem wogole po co ta spina co kolejke o ilosc ludzi na stadionie chyba ze niektorym frekwencja udowadnia sile ekipy bo chyba o to tutaj chodzi a nie o wynik meczu czy ilosc sprzedanych biletow(to rozumiem tylko w przypadku wyjazdow)
-
does.not.matter
- Kontakt:
Torfiorz, czy ty tak na powaznie? Czy ty naprawde nie widzisz różnicy pomiędzy PGE, BOT, a SA, SPN?
Ostatnio zmieniony 06.08.2007, 12:57 przez does.not.matter, łącznie zmieniany 1 raz.
-
does.not.matter
- Kontakt:
Jak chcesz zablysnąc to najpierw sprawdź 'dokładne nazwy klubów', bo coś ci nie wyszło.Torfiorz pisze:Zdjęcia z meczu KP Widzew Łódź SA vs. GKS "Bełchatów" SSA
a co - jak już się bawić w dokładne nazwy klubów do końca
http://www.foto.gks.com.pl/foto/2007-20 ... idzew_gks/
Powinno być KS Widzew Łódź SA vs. PGE GKS Bełchatów SSA - jak chcesz byc aż tak dokładny.
zeby bylo jasne ja nie reprezentuje zadnej ze stron poniewaz jestem z kielc a stosunek tak samo do Widzewa jak i do Belchatowa mam taki sam, ale ludzie zachowujmy sie jak kibice a nie jak spinacze (nie takie z metalu)
to trzeba powtarzac to co jest w tv ?? dla mnie dziwnym byloby mowienie na Elane KP Stomil OKS czy Stilon jakos tam nie wien chyba GKP .przeciez wiemy ze kibicowska tradycja siega duzo glebiej niz rok wkroczenia sponsora. chocby GKs Belchatow mial w mlynbie 250 sukcesowcow a 50 prawdziwych fanatykow to chocby przez wzglad na nich powinno okazac sie im szacunek w takiej malej kwestii by nie pisac jakies pge czy tam bot. mysle ze to nie kosztuje wiele...
Pierwsza mądra wypowiedź, którą wyczytałem na tym forum w ciągu trwania całego ostatniego miesiąca, a może i dłużej...oddBoy pisze:przeciez wiemy ze kibicowska tradycja siega duzo glebiej niz rok wkroczenia sponsora. chocby GKs Belchatow mial w mlynbie 250 sukcesowcow a 50 prawdziwych fanatykow to chocby przez wzglad na nich powinno okazac sie im szacunek w takiej malej kwestii by nie pisac jakies pge czy tam bot. mysle ze to nie kosztuje wiele...
jedno pytanie: dlaczego nazwa miasta w cudzysłowiuTorfiorz pisze:A co robiliście jak mieliście w nazwie SPN ? Co robicie teraz jak macie KP zamiast RTS ?
-
napakowana musztarda
ja ciez p*******, to przecież jest normalnegawar pisze:napakowana musztarda pisze: ku*** 30 lat temu a teraz to dwa rózne światy
Jeśli wtedy na np.Wisłę K.(to tylko przykład) przychodziło znacznie mniej ludzi niż teraz a na chwilę obecną przychodzi znacznie więcej niż wtedy (po kilku mistrzostwach i walkach w pucharach)
to chyba logiczne, tak działa piłka na całym GLOBIE ZIEMSKIM, są sukcesy jest WIĘCEJ kibiców na stadionie
zresztą kibice Wisły pokazali klasę w poprzednim sezonie gdy ich drużyna grała największą padakę od wejscia TEFE i co? były mecze gdzie było więcej ludzi niż wtedy gdy wygrywali po 6-0
z mojej strony koniec, bo to nie ma sensu
Dokładnie tak jak mówisz co by tu duzo nie mówić przywiązanie do barw klubowych jest scisle związana do sukcesów klubów.Gdyby Wisła nie osiągneła takich sukcesów na przestrzeni ostatnich lat i nie tylko to otakiej frekwencji na Reymonta moglibyście tylko pomarzyć(oczywiscie nie chodzi tylko o Was tylko globalnie).Nie słyszałem żeby nagle na jakiś klób z 4 ligi zaczeło chodzić 5 tys kibiców który nie ma tradycji grania w wyższych klasach rozgrywkowych.napakowana musztarda pisze:ja ciez p*******, to przecież jest normalnegawar pisze:napakowana musztarda pisze: ku*** 30 lat temu a teraz to dwa rózne światy
Jeśli wtedy na np.Wisłę K.(to tylko przykład) przychodziło znacznie mniej ludzi niż teraz a na chwilę obecną przychodzi znacznie więcej niż wtedy (po kilku mistrzostwach i walkach w pucharach)co ma na jakiś stadion przychodzić 15 tyś jak ich zespół gra w 3 lidze a jak zdobywa majstra 5 tyś?
![]()
to chyba logiczne, tak działa piłka na całym GLOBIE ZIEMSKIM, są sukcesy jest WIĘCEJ kibiców na stadionie![]()
zresztą kibice Wisły pokazali klasę w poprzednim sezonie gdy ich drużyna grała największą padakę od wejscia TEFE i co? były mecze gdzie było więcej ludzi niż wtedy gdy wygrywali po 6-0
z mojej strony koniec, bo to nie ma sensu
Nie wiem, po co tak się spinacie.
Co do sukcesów drużyny, to jest to jeden z głównych powodów frekwencji na stadionie. Bełchatów narazie jest w etapie raczkowania, ale kto wie, co z nimi bedzie gdy zespół bedzie grać co roku w europejskich pucharach? Przypomnijcie sobie czasy (tutaj niestety dzieci neo, już się nie wykażą - moje uszanowanie dla nich, hehe) gdy Widzew i Legia grały w LM. Kto miał najwiekszą rzesze kibiców w całej Polsce? Na to pytanie trzeba odpowiedzieć sobie samemu.
Oczywiście są wyjątki jak np. Lech Poznań, który ma naprawdę wielu fanów, jednakże wynika to z faktu, że nie ma godnego rywala w regionie, a co za tym idzie jest wizytówką fanatyków z Wielkopolski.
ps. Fanatyzm jest w każdym z nas niezależnie od pochodzenia.
Co do sukcesów drużyny, to jest to jeden z głównych powodów frekwencji na stadionie. Bełchatów narazie jest w etapie raczkowania, ale kto wie, co z nimi bedzie gdy zespół bedzie grać co roku w europejskich pucharach? Przypomnijcie sobie czasy (tutaj niestety dzieci neo, już się nie wykażą - moje uszanowanie dla nich, hehe) gdy Widzew i Legia grały w LM. Kto miał najwiekszą rzesze kibiców w całej Polsce? Na to pytanie trzeba odpowiedzieć sobie samemu.
Oczywiście są wyjątki jak np. Lech Poznań, który ma naprawdę wielu fanów, jednakże wynika to z faktu, że nie ma godnego rywala w regionie, a co za tym idzie jest wizytówką fanatyków z Wielkopolski.
ps. Fanatyzm jest w każdym z nas niezależnie od pochodzenia.
-
Prosto z mostu
- ostatnie ostrzeżenie
-
Legioholic
ZMARŁ "WEST HAM"
W wieku 48 lat, zmarł mieszkający od lat w Perth w Australii
jeden z prekursorów ruchu kibicowskiego na R22.
LEGENDARNY WALDEMAR GRZEŚKOWIAK - WEST HAM
Cześć jego pamięci.
jeden z prekursorów ruchu kibicowskiego na R22.
LEGENDARNY WALDEMAR GRZEŚKOWIAK - WEST HAM
Cześć jego pamięci.
dlaczego stracone fanty ZL nie zostały spalone na tym meczu? nie mowie zeby robic fotki paru szalikom, bo to nie flaga, ale naturalną rzeczą byłoby spalenie ich podczas mecz.avanturnik pisze:Wisly 500 na stadionie w tym w granicach 100-120 Slaska z 3 flagami.
ok. 40-50 kibicow pod stadionem, ktorzy z roznych powodow niemogli sie dostac na sektor.
Przed meczem miejscowi traca pare szali i koszulke.
nie to zebym wam nie wierzył... ale...
Nic innego nam nie zostało do robotyspeed pisze:ekipa z dwoch busów dobrze bawila sie w okolicach Gliwic "Sośnicowice" na stacji gdzie obok byla jakas impreza, wszyscy zaczeli spiewac "Białego Misia" wiec nie przeszkadzalo im za bardzo ,ze busy sie psuły zabawa pełna para ...AndyKSG pisze:bardzo pisze: rozwiązanie zagadki, z relacji Wiślaków z wyjazdu: były to busy...
TORCIDA!!!!
pozdro[/quote]
na stacji w Gliwicach bylo 4 fanow KSG jescze gadaliscie z Nimi;p
-
Rudeboys72
Łańcuch na klacie napisał:
,jedno jest pewne,jest to flaga Burów(przekształcona flaga Holandii z motywami Wielkiej Brytanii,Wolnego Państwa Oranii i Transwalu) pzdr.
Odpowiem Ci szczerze,przyciąłem tą fanę dopiero na fotkach na naszym forum,jakie miał zamierzenia i czym się kierował gość który ją wieszał nie mam bladego pojęciaPS.O co chodziło Wam z tą flagą RPA bodajże? Chyba że KMWTW
-
avanturnik
Na to przyjdzie odpowiedni czas.fcb pisze:dlaczego stracone fanty ZL nie zostały spalone na tym meczu? nie mowie zeby robic fotki paru szalikom, bo to nie flaga, ale naturalną rzeczą byłoby spalenie ich podczas mecz.avanturnik pisze:Wisly 500 na stadionie w tym w granicach 100-120 Slaska z 3 flagami.
ok. 40-50 kibicow pod stadionem, ktorzy z roznych powodow niemogli sie dostac na sektor.
Polecam przeczytanie artykułu poniżej, sa to wypociny debila zARZECZNEGO, na temat naszego nieoficjalnego pojawienia si e w Zabrzu.
no i proszę było nas 2.000
i z "Życia WArszawy"
Zarzeczny: Fikcja, fikcja, fikcja!
Niedziela, 5 sierpnia (21:48)
Właśnie kończę sobie oglądać mecz Górnika Zabrze z Legią. I ze zdumieniem śledzę nie tyle wynik (wiosną Legia umoczyła 0:1, teraz prowadzi 2:0), co odgłosy i widoki z poboczy stadionu.
Otóż poza 14 tysiącami fanów ze Śląska jest też kupa policji. A dobiegające z ekranu odgłosy ("Legia to jest potęga!"), świadczą o tym, że do Zabrza zawitało tak ze dwa tysiące kibiców Legii. W jaki sposób się to stało, skoro Legia aż na trzy lata zawiesiła wszelkie wyjazdy kibiców? Czy to jakaś fatamorgana? Czy Górnik Zabrze pragnie być tak samo zdemolowany jak Vetra Wilno?
Kara nie wtedy spełnia swoja rolę, kiedy jest surowa, ale wtedy - gdy jest nieuchronna. Swego czasu tłumaczyłem to nawet panu ministrowi Ziobro. Donośny doping Legii w trwającym właśnie meczu dowodzi tego - że w Polsce kar jednak nie ma. Ani surowych, ani nieuchronnych, ani konsekwentnych. Dlatego tylko czekać na następne cegłówki. I zbrodnie.
czytaj dalej
Bo zamiast wytrwale zwalczać dziadostwo - znów ktoś przymyka oko.
Paweł Zarzeczny
Źródło informacji: INTERIA.PL
no i proszę było nas 2.000
i z "Życia WArszawy"
Zakpili z zakazu
Po zamieszkach, do jakich doszło w Wilnie przy okazji meczu Pucharu Intertoto, władze Legii zapowiedziały „zakaz udziału grup zorganizowanych kibiców klubu w meczach wyjazdowych”. Zakaz okazał się nieskuteczny. Nie pierwszy raz udowodnili to fani Legii, wśród których są również prawnicy potrafiący korzystać z przepisów.
Wczoraj około 300 kibiców ze stolicy najpierw dojechało do Sosnowca, a później, już z obstawą policyjną, udało się na stadion w Zabrzu. Przed niedzielny meczem szefowie Legii już nie nakazywali, lecz apelowali o to, by kibice nie jechali do Zabrza. „Nie bierzemy odpowiedzialności za osoby występujące w barwach Legii, które za zgodą organizatora lub wbrew jego decyzjom będą uczestniczyły w meczu” – napisał w piątek zarząd Legii.
Klub sobie, a kibice sobie. Nic dziwnego – bilet na mecz piłkarski może w Polsce kupić każdy, kto poda swoje dane, w tym nr PESEL. Tak było już w poprzednich latach m.in. w Łodzi i Lubinie. Fani Legii dogadali się wówczas z kibicami ŁKS oraz Zagłębia i, mimo zakazu nałożonego przez PZPN, zasiedli na trybunach. W Zabrzu porozumieli się z miejscowymi kibicami. Uzgodniono, że fani Legii zasiądą na trybunie gości. Do Zabrza bez problemów mógł pojechać każdy, bo zakazy wydane przez klub w świetle Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych nie mają mocy prawnej.
W momencie, gdy klub nie prowadzi sprzedaży biletów dla swoich kibiców, na mecz może pojechać każdy.
Tak było też w przypadku Wilna, gdy szefowie Legii nie chcieli się zająć dystrybucją biletów. W konsekwencji pojechali tam też anonimowi bandyci. Wczoraj w Zabrzu również znalazły się osoby, które szefowie Legii uznają za „niepożądane na obiekcie przy ul. Łazienkowskiej”. Na szczęście do rozrób nie doszło.
O wyjeździe kibiców do Zabrza władze klubu wiedziały od dawna. Świadczy o tym także wspomniany już piątkowy apel. „Apelujemy (...) o powstrzymanie się od wyjazdów na mecze naszej drużyny. Biorąc pod uwagę odwołanie złożone do UEFA, nic gorszego nie może się zdarzyć w naszej obecnej sytuacji niż negatywne zdarzenia medialne z udziałem naszych kibiców” – czytaliśmy w nim.
Wiadomo, że mimo oficjalnego zerwania stosunków klubu ze Stowarzyszeniem Kibiców Legii Warszawa (SKLW), cały czas toczą się rozmowy między stronami. Co prawda klub próbuje stworzyć własny klub kibica, ale cały czas ma kontakt też z SKLW. Jednym z powodów są działania wiceprezydenta Warszawy Jerzego Millera, który po wydarzeniach w Wilnie najpierw spotkał się kibicami, a potem władzami klubu.
– Jesteście na siebie skazani i musicie dojść do porozumienia – mówił obu stronom konfliktu. Przypomnijmy, że miasto jest właścicielem stadionu przy ul. Łazienkowskiej i ma sfinansować budowę nowego. Niewykluczone, że działania Millera doprowadzą do kompromisu. Na wczorajszym meczu obecny był prezes KP Legia Leszek Miklas, który wydał zakaz wyjazdowy stołecznym kibicom. Fani Legii, którzy siedzieli na obiekcie przy ulicy Roosevelta, nie omieszkali go przywitać. – Zobacz Miklas, tu jesteśmy – skandowali.- Piłka nożna dla kibiców – wspierali ich sympatycy klubu z Zabrza.
-
White1910Pride
Opracowaliśmy już imienne, pisemne zaproszenia, na dniach będziemy je wam rozsyłać wraz z kwiatami i prośbą byscie tym razem nie robili tego co dziewczynom wychodzi najlepiej tzn nie strzelali fochów i nie bojkotowaliTomazino pisze:
A co robia kibice Widzewa aby Derby Lodzi wygladaly tak jak powinny wygladac. Zostalo jeszcze troche czasu ale on tak szybko plynie...
.
avanturnik pisze:Na to przyjdzie odpowiedni czas.fcb pisze:dlaczego stracone fanty ZL nie zostały spalone na tym meczu? nie mowie zeby robic fotki paru szalikom, bo to nie flaga, ale naturalną rzeczą byłoby spalenie ich podczas mecz.avanturnik pisze:Wisly 500 na stadionie w tym w granicach 100-120 Slaska z 3 flagami.
Odpowiedni czas ?
Masz na myśli mecz Zagłębie- Śląsk ?
Re: .
to pomyslcie teraz mózgi co by sie z tymi fantami i ich nowymi włascicielami stało na kontrolach...Alien_ZL pisze:avanturnik pisze:Na to przyjdzie odpowiedni czas.fcb pisze: dlaczego stracone fanty ZL nie zostały spalone na tym meczu? nie mowie zeby robic fotki paru szalikom, bo to nie flaga, ale naturalną rzeczą byłoby spalenie ich podczas mecz.
Odpowiedni czas ?
Masz na myśli mecz Zagłębie- Śląsk ?
a troche ich w drodze z auta czy busa na sektor było..
ciezko ogarnac?
W tamtej kolejce postawiła się Stalówka...Fighting Dragon Tokyo pisze:A kogo mięli przyjemność zastąpić? Mimo wszystko podziwiam, że postawili się jakiej marce jak Lech PoznańBack To The Oldskool pisze:Chodziło mi bardziej o to że, Apator wystąpił w "zastępstwie", ale za walkę oczywiście jak najbardziej też.
Lech ma dobrą falę....
Re: .
fcb pisze: tak duzo skroiliście fantów ZL ???![]()
został zasygnalizowany fakt-wy pytacie czemu nie było barw na meczu-napisałem dlaczego i tyle z mojej strony
tak kibic Ruchu wie ile osob jezdzi z danego fan-clubu na mecze najwiekszego rywala.Jeszcze napiszesz ze to twoj bardzo dobry przyjaciel19(R)20 pisze:bez napinki ale ta "GieKSa z Bełchatowa" to 1 aktywna osoba więc bez przesady...GKS_FCB pisze:A wlasnie ze jest"GieKSy nie ma w Bełchatowie"Na paru meczach byli w z flaga "Belchatow". A na powaznej, GieKSa jest tylko jedna, ta z Katowic, wbijcie to sobie do glowy.
-
Fighting Dragon Tokyo
Z tego co mi wiadomo, to GKS Katowice ma FC w dalekim Bełchatowie i Wejherowie. U Was w mieście? Ostatnio chyba nie podjeliście rękawic z Widzewem (FC Bełchatów).Skladak pisze:Jedna osoba to nie FC... Faktycznie macie u nas w mieście mocną ekipę...GKS_FCB pisze:A wlasnie ze jestNa paru meczach byli w z flaga "Belchatow". A na powaznej, GieKSa jest tylko jedna, ta z Katowic, wbijcie to sobie do glowy.