KOMENTARZE 3-5 sierpnia!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

gawar

Post autor: gawar » 06.08.2007, 12:43

97400 pisze:
Tak samo My mamy w d**** Ciebie, i twój Widzew.
Sory, ale nie mamy zamiaru się tutaj tłumaczyć z PGE, czy tam BOT.
Co Wy zrobiliście gdy w nazwie mieliście Bakoma ? Podaj przykład ?

Masz Nas w d**** to co się tak do Nas spinasz ? Przecież "nie ma GieKSy w Bełchatowie", więc do kogo i po co tu tak wszechwiedząca osoba jak Ty pisze, i jaki to ma sens ?
Jedz sobie te kotlety, a od GKSu z daleka.
Ile Ty masz lat?? Bo ja jakoś nie pamiętam żeby Widzew miał w nazwie "Bakomę". Ogarnij się człowieczku!! Jak nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz i nie siej farmazonów.Nigdzie-w żadnej tabeli ani relacjach nie ma sformułowań typu Widzew-Harnaś.A jak piszą o Twoim klubie? Wszędzie PGE GKS Bełchatów.Więc o co Ci lotto?

A co do kolesia który napisał że widzewiacy to kibice sukcesu.
Jak w takim razie nazwiesz kibiców np.Wisły K., Legii??Jakoś nie pamiętam aby na Wiśle było po 10 000ludzi kiedy dołowali na przełomie lat80-90 i nie pisz o tradycji zwłaszcza o fanach Legii.
Co do Widzewa to faktycznie jedno wielkie pasmo sukcesów zwłaszcza w ciągu ostatnich 10 lat.

Kibice każdego klubu kiedyś tam pojawili się po raz pierwszy.Tyle tylko że ci prawdziwi fani są z klubem na dobre i na złe a nie tylko na dobre.A wszyscy rozsądni doskonale wiedzą że w każdym klubie jest bardzo duża ilość kibiców sukcesu niż prawdziwych fanów.

iparts.pl
nosnaw

Post autor: nosnaw » 06.08.2007, 12:48

mam pytanie dotyczace najblizszej kolejki zaplecza e-klasy, gdzie Kmita w tym sezonie rozgrywa swoje mecze?stadion Wawelu czy Zabierzów? dzieki za info
fafarafa

Torfiorz

Post autor: Torfiorz » 06.08.2007, 12:50

A co robiliście jak mieliście w nazwie SPN ? Co robicie teraz jak macie KP zamiast RTS ?

Ważniejsze dla was sukcesy (I liga) niż prawdziwa historyczna nazwa (a co za tym idzie długi i początek od IV ligi czy A klasy) ?

Tak jak pisałem wcześniej. Nazwa KLUBU z Bełchatowa to GKS "Bełchatów" SSA, a dodatek sponsora jest tylko w nazwie SEKCJI PIŁKARSKIEJ, a kibicuje się chyba klubowi, a nie sekcji?

Z mojej strony koniec w tym temacie - jak coś to PW
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...

JoJO-Uk
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: JoJO-Uk » 06.08.2007, 12:51

gawar daj mu spokoj on poprostu nie pamieta co bylo 10 lat temu wiec to raczej nie jego wina ze sie urodzil 15 lat temu. Ja nie wiem wogole po co ta spina co kolejke o ilosc ludzi na stadionie chyba ze niektorym frekwencja udowadnia sile ekipy bo chyba o to tutaj chodzi a nie o wynik meczu czy ilosc sprzedanych biletow(to rozumiem tylko w przypadku wyjazdow)
RODOWITA PYRA pisze:Do bandy imbecyli !!!
(...)
No, chyba że siedzisz z kosa przed monitorem, machasz nią jak piszesz i masz kominiare w barwach klubowych nalożoną w tym czsie na pusty leb!!!
Żalosne dzieci neostrady i tyle !!!

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 06.08.2007, 12:53

Torfiorz, czy ty tak na powaznie? Czy ty naprawde nie widzisz różnicy pomiędzy PGE, BOT, a SA, SPN?
Ostatnio zmieniony 06.08.2007, 12:57 przez does.not.matter, łącznie zmieniany 1 raz.

gawii

Post autor: gawii » 06.08.2007, 12:54

Co to za flaga w sektorze Legii obok flagii TB, jest w barwach Holandii chyba??

rafalrks

Post autor: rafalrks » 06.08.2007, 13:03

97400 pisze:Nas 210 osób, sprzedane 205 biletów, i kilku osobom udaje się wejść za free.

Co do PGE czy tam BOT piszcie sobie piszcie, i tak część dobrze wie że mało kto z poważnych ludzi czyta to forum.
Wpisy lojtków których rodzice nie puszczają na wyjazdy równe są temu co wczorajszy chłopak z Widzewa który spinał się przy kiełbaskach że jest z bandy :wink:

Pozdrowienia dla Concordii, i dziękujemy za zaproszenie.
moim zdaniem to 210 osob na Vice-mistrza to żenada!Ile macie km do Łodzi?50km?? i chcialbym jeszcze dodac że w zeszlym sezonie Dyskoboli w Poznaniu bylo 260 osob,a odleglosc jest porownywalna!

POZDRO

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 06.08.2007, 13:07

Torfiorz pisze:Zdjęcia z meczu KP Widzew Łódź SA vs. GKS "Bełchatów" SSA
a co - jak już się bawić w dokładne nazwy klubów do końca

[link]
Jak chcesz zablysnąc to najpierw sprawdź 'dokładne nazwy klubów', bo coś ci nie wyszło.

Powinno być KS Widzew Łódź SA vs. PGE GKS Bełchatów SSA - jak chcesz byc aż tak dokładny.

!.

Post autor: !. » 06.08.2007, 13:11

nosnaw pisze:mam pytanie dotyczace najblizszej kolejki zaplecza e-klasy, gdzie Kmita w tym sezonie rozgrywa swoje mecze?stadion Wawelu czy Zabierzów? dzieki za info
w Zabierzowie 8)

oddBoy

Post autor: oddBoy » 06.08.2007, 13:17

zeby bylo jasne ja nie reprezentuje zadnej ze stron poniewaz jestem z kielc a stosunek tak samo do Widzewa jak i do Belchatowa mam taki sam, ale ludzie zachowujmy sie jak kibice a nie jak spinacze (nie takie z metalu) :wink: to trzeba powtarzac to co jest w tv ?? dla mnie dziwnym byloby mowienie na Elane KP Stomil OKS czy Stilon jakos tam nie wien chyba GKP .przeciez wiemy ze kibicowska tradycja siega duzo glebiej niz rok wkroczenia sponsora. chocby GKs Belchatow mial w mlynbie 250 sukcesowcow a 50 prawdziwych fanatykow to chocby przez wzglad na nich powinno okazac sie im szacunek w takiej malej kwestii by nie pisac jakies pge czy tam bot. mysle ze to nie kosztuje wiele...
[link]

Skladak

Post autor: Skladak » 06.08.2007, 13:20

oddBoy pisze:przeciez wiemy ze kibicowska tradycja siega duzo glebiej niz rok wkroczenia sponsora. chocby GKs Belchatow mial w mlynbie 250 sukcesowcow a 50 prawdziwych fanatykow to chocby przez wzglad na nich powinno okazac sie im szacunek w takiej malej kwestii by nie pisac jakies pge czy tam bot. mysle ze to nie kosztuje wiele...
Pierwsza mądra wypowiedź, którą wyczytałem na tym forum w ciągu trwania całego ostatniego miesiąca, a może i dłużej...
GKS BEŁCHATÓW!

zarowka

Post autor: zarowka » 06.08.2007, 13:31

Torfiorz pisze:A co robiliście jak mieliście w nazwie SPN ? Co robicie teraz jak macie KP zamiast RTS ?

Ważniejsze dla was sukcesy (I liga) niż prawdziwa historyczna nazwa (a co za tym idzie długi i początek od IV ligi czy A klasy) ?

Tak jak pisałem wcześniej. Nazwa KLUBU z Bełchatowa to GKS "Bełchatów" SSA, a dodatek sponsora jest tylko w nazwie SEKCJI PIŁKARSKIEJ, a kibicuje się chyba klubowi, a nie sekcji?

Z mojej strony koniec w tym temacie - jak coś to PW
jedno pytanie: dlaczego nazwa miasta w cudzysłowiu :?: juz ktorys raz zauwazylem ze tak piszesz i mnie to ciekawi :roll:

napakowana musztarda

Post autor: napakowana musztarda » 06.08.2007, 13:45

gawar pisze: A co do kolesia który napisał że widzewiacy to kibice sukcesu.
Jak w takim razie nazwiesz kibiców np.Wisły K., Legii??Jakoś nie pamiętam aby na Wiśle było po 10 000ludzi kiedy dołowali na przełomie lat80-90 i nie pisz o tradycji zwłaszcza o fanach Legii.
Co do Widzewa to faktycznie jedno wielkie pasmo sukcesów zwłaszcza w ciągu ostatnich 10 lat.
:lol:

Nie porównuj lat 80-90tych do dzisiejszych, czyś Ty na łeb upadł? :lol: ku*** 30 lat temu a teraz to dwa rózne światy :D
Ostatnio zmieniony 06.08.2007, 13:46 przez napakowana musztarda, łącznie zmieniany 2 razy.

GKS_FCB

Post autor: GKS_FCB » 06.08.2007, 13:45

"GieKSy nie ma w Bełchatowie"
A wlasnie ze jest :twisted: Na paru meczach byli w z flaga "Belchatow". A na powaznej, GieKSa jest tylko jedna, ta z Katowic, wbijcie to sobie do glowy.

gawar

Post autor: gawar » 06.08.2007, 14:26

napakowana musztarda pisze: ku*** 30 lat temu a teraz to dwa rózne światy :D
Po za tym to raczej 20 lat temu.A niby jakie dwa światy??
Jeśli wtedy na np.Wisłę K.(to tylko przykład) przychodziło znacznie mniej ludzi niż teraz a na chwilę obecną przychodzi znacznie więcej niż wtedy (po kilku mistrzostwach i walkach w pucharach) to dlaczego nie powiemy kibice sukcesu??
A tu klub z Bełchatowa zdobył II miejsce pierwszy raz w historii a kibice już się uważają za elitę .Zobaczymy jak przyjdą gorsze wyniki i jak wtedy będziecie się prezentować.
I jeszcze wrócę do Widzewa.W latach 96-97 kiedy święciliśmy największe sukcesy w dziejach klubu nie było takiego wyjazdu jak w tym roku na Lecha , ba na wielu meczach w Łodzi frekwencja sięgała tyle samo co na w/w wyjeździe. Więc jakie pierdolenie że widzewiacy to kibice sukcesu. To że w latach 70 zaczęto w Łodzi kibicować innej drużynie niż Łks czy Start to jedno ale drugie to to że minęło od tego czasu ponad 30 lat .To praktycznie 2 pokolenia.

napakowana musztarda

Post autor: napakowana musztarda » 06.08.2007, 14:37

gawar pisze:

Jeśli wtedy na np.Wisłę K.(to tylko przykład) przychodziło znacznie mniej ludzi niż teraz a na chwilę obecną przychodzi znacznie więcej niż wtedy (po kilku mistrzostwach i walkach w pucharach)
ja ciez p*******, to przecież jest normalne :lol: co ma na jakiś stadion przychodzić 15 tyś jak ich zespół gra w 3 lidze a jak zdobywa majstra 5 tyś? :lol:

to chyba logiczne, tak działa piłka na całym GLOBIE ZIEMSKIM, są sukcesy jest WIĘCEJ kibiców na stadionie :D

zresztą kibice Wisły pokazali klasę w poprzednim sezonie gdy ich drużyna grała największą padakę od wejscia TEFE i co? były mecze gdzie było więcej ludzi niż wtedy gdy wygrywali po 6-0
z mojej strony koniec, bo to nie ma sensu :lol:

Kiju

Post autor: Kiju » 06.08.2007, 14:56

97400 pisze:
Kiju pisze: Z tego co widze,kibiocom z Belchatowa sytuacja nie przeszkadza,wiec chyba nie powinno byc zdziwienia ze reszta tez ma to w d****.

Masz Nas w d**** to co się tak do Nas spinasz ? Przecież "nie ma GieKSy w Bełchatowie", więc do kogo i po co tu tak wszechwiedząca osoba jak Ty pisze, i jaki to ma sens ?
Nie sap tak i sie nie spinaj,bo sie spocisz...

Nie bedziesz mi mowil o czym mam pisac a o czym nie.
NIe jestem wszechwiedzacy,po prostu pisze jak sprawa wyglada...to ze dla was jest to niewygodne,nie oznacza ze nie mozna o tym wspomniec.

PGE!(klask,klask) :lol:

i nie zmyslaj ze w nazwie mielismy Bakoma.
Obrazek

Altruista

Post autor: Altruista » 06.08.2007, 15:26

Kiju pisze:
97400 pisze:
Kiju pisze: Z tego co widze,kibiocom z Belchatowa sytuacja nie przeszkadza,wiec chyba nie powinno byc zdziwienia ze reszta tez ma to w d****.

Nie sap tak i sie nie spinaj,bo sie spocisz...

Nie bedziesz mi mowil o czym mam pisac a o czym nie.
NIe jestem wszechwiedzacy,po prostu pisze jak sprawa wyglada...to ze dla was jest to niewygodne,nie oznacza ze nie mozna o tym wspomniec.

PGE!(klask,klask) :lol:

i nie zmyslaj ze w nazwie mielismy Bakoma.

to forum wyznacza podwójne standardy, napisanie: legia, Legi, widzew, Jagiellonia= zryw wszystkich zwiazanych z tymi drużynami, rządanie bana itd.
Za to PGE, BOT, Groclin, Łęczna itp. to norma i każdemu koło ch.ja lata
Mali się zawsze spinaja i pocą, a wielcy zawsze merytorycznie tłumaczą, zawsze wygrywaja, zawsze ośmieszają, sa zawsze honorowi, ble ble ble
to jest skandal, że kluby z mniejszych miast ośmielaja sie grać w ekstraklasie, a nawetawansować do europejskich pucharów! normalnie skandal i wstyd dla Polski, powinniśmy za to odbyć pielgrzymkę pokutną do Częstochowy

W imieniu nas, Odry i Dyskobolii bardzo przepraszam, żą gramy w ekstraklasie, to nie nasza wina

Chodząca Depresja

Post autor: Chodząca Depresja » 06.08.2007, 15:35

Altruista pisze:

to forum wyznacza podwójne standardy, napisanie: legia, Legi, widzew, Jagiellonia= zryw wszystkich zwiazanych z tymi drużynami, rządanie bana itd.
Mali się zawsze spinaja i pocą, a wielcy zawsze merytorycznie tłumaczą, zawsze wygrywaja, zawsze ośmieszają, sa zawsze honorowi, ble ble ble
to jest skandal, że kluby z mniejszych miast ośmielaja sie grać w ekstraklasie, a nawetawansować do europejskich pucharów! normalnie skandal i wstyd dla Polski, powinniśmy za to odbyć pielgrzymkę pokutną do Częstochowy

W imieniu nas, Odry i Dyskobolii bardzo przepraszam, żą gramy w ekstraklasie, to nie nasza wina
Nie mędrkuj.
Kibice mniejszych klubów będą zawsze to samo pisać, tylko zrozum, że kibice np Legii, Widzewa, Lecha wolą grać z Motorem, Zawiszą, Pogonią, gdzie jest po prostu ciekawie niż grać z Łęczną, Grodziskiem, WŚ itp gdzie adrenaliny szukać ze świecą.

Jak dla mnie pisanie PGE, Groclin to takie kiepskie ogólnie biorąc, ale można się lekko zirytować, że kibice GKS B., którym należy się max 3 liga, mają czelność coś fikać do Widzewa. Tego nie skumam, trzeba mieć troche w sobie godności i znać swoje miejsce w szeregu.
Obrazek

teofka

Post autor: teofka » 06.08.2007, 15:55

prawda jest taka, ze te male kluby robia przypał polskim kibicom. W malych miasteczkach dlugo nie bylo tradycji kibicowania lokalnej druzynie. Nie bylo przekazywania milosci do klubu z ojca na syna, ludzie zaczynali chodzic na mecze jak druzyna zaczela grac dobrze. Mentalnie jestescie za klubami z tradycjami kilkadziesiat lat wstecz. Kibice z Belchatowa musza znac swoje miejsce w szeregu. To ze GKS zdobyl vice absolutnie nic nie znaczy... To nie was czas i nie ma sie co spinac.
Do Łodzi przyjechaliscie w 200 osob... to nie jest super wyczyn zwazywszy ze to wasza kosa a przed meczem byly szumne zapowiedzi inwazji na Łodź. Spodziewalem sie mimo wszystko, ze bedzie was kolo 1.000.

zawiodłem się, dla mnie i dla wielu kibiców jesteście druzyna z pogranicza 2-3 ligi. Waszym rywalem może być co najwyżej RKS Radomsko...

ps. ale z drugiej strony wyjazdy do Was są fajne ;-) tzn smieszne :D
Ostatnio zmieniony 06.08.2007, 15:56 przez teofka, łącznie zmieniany 1 raz.

Smokofilimidynek

Post autor: Smokofilimidynek » 06.08.2007, 15:55

Altruista pisze:

To ja jeszcze przepraszam w imieniu kibiców Korony za mierną frekwencję i słabą oprawę i ogolnie przepraszam :roll:

Kiju

Post autor: Kiju » 06.08.2007, 15:58

Altruista pisze:

Zupelnie nie chodzi mi o wielkosc miast...po prostu zwrocilem tylko uwage,ze skoro kibice z Belchatowa nie robia doslownie nic,aby ich klub nie mial w nazwie dodatkowy czlon,to chyba nic zlego tez sie nie bedzie dzialo,kiedy ja bede ich kluba nazywal PGE,bo taki jest wlasnie pierwzy czlon nazwy ich klubu.

Proste.[/list]
Obrazek

grassofobik

Post autor: grassofobik » 06.08.2007, 16:06

ksg1957 pisze:turek-Lechia Gdańsk , tur doping przez cały mecz, Lechia sporadycznie, nie wszyscy zostają wpuszczeni(próba wjazdu z bramą nie powiodła się - brak zdecydowania) i kilkudziesięcio- osobowa ekipa cały mecz ogląda zza siatki, po meczu pół turku czeka aby pożegnać Lechię ("faki", "cwelowanie", "Arka Gdynia was jebała" czyzby turek miał nowa zgodę :lol: )jeden ziomek wyszedł z auta i już połowy turfanów nie było :D A co najśmieszniejsze cały mecz tur wchodzili Lechii w d***.... aby po meczu ich powyzywać.....nie kumam :? ,ale przynajmniej zabawnie i folklorystycznie :lol: :lol: :lol: ,narx
Czemu najweicej udzielaja sie ludzie ktorzy nie wiele wiedzą? :roll: kompelks Turku wam jeszcze nie przeszedł widze. Masz swoj klub? To zdaj relacje z meczu swojej druzyny i nie domyslaj sie połowy rzeczy ktorych nie wiesz... ...pozory mylą...
Ostatnio zmieniony 06.08.2007, 16:09 przez grassofobik, łącznie zmieniany 1 raz.

MARRAS

Post autor: MARRAS » 06.08.2007, 16:08

napakowana musztarda pisze:
gawar pisze:

Jeśli wtedy na np.Wisłę K.(to tylko przykład) przychodziło znacznie mniej ludzi niż teraz a na chwilę obecną przychodzi znacznie więcej niż wtedy (po kilku mistrzostwach i walkach w pucharach)
ja ciez p*******, to przecież jest normalne :lol: co ma na jakiś stadion przychodzić 15 tyś jak ich zespół gra w 3 lidze a jak zdobywa majstra 5 tyś? :lol:

to chyba logiczne, tak działa piłka na całym GLOBIE ZIEMSKIM, są sukcesy jest WIĘCEJ kibiców na stadionie :D

zresztą kibice Wisły pokazali klasę w poprzednim sezonie gdy ich drużyna grała największą padakę od wejscia TEFE i co? były mecze gdzie było więcej ludzi niż wtedy gdy wygrywali po 6-0
z mojej strony koniec, bo to nie ma sensu :lol:
Dokładnie tak jak mówisz co by tu duzo nie mówić przywiązanie do barw klubowych jest scisle związana do sukcesów klubów.Gdyby Wisła nie osiągneła takich sukcesów na przestrzeni ostatnich lat i nie tylko to otakiej frekwencji na Reymonta moglibyście tylko pomarzyć(oczywiscie nie chodzi tylko o Was tylko globalnie).Nie słyszałem żeby nagle na jakiś klób z 4 ligi zaczeło chodzić 5 tys kibiców który nie ma tradycji grania w wyższych klasach rozgrywkowych.

MARRAS

Post autor: MARRAS » 06.08.2007, 16:21

BiałyTeofilów pisze:
gawar pisze:
97400 pisze:

Ile Ty masz lat?? Bo ja jakoś nie pamiętam żeby Widzew miał w nazwie "Bakomę". Ogarnij się człowieczku!! Jak nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz i nie siej farmazonów.Nigdzie-w żadnej tabeli ani relacjach nie ma sformułowań typu Widzew-Harnaś.A jak piszą o Twoim klubie? Wszędzie PGE GKS Bełchatów.Więc o co Ci lotto?

A co do kolesia który napisał że widzewiacy to kibice sukcesu.

Kibice każdego klubu kiedyś tam pojawili się po raz pierwszy.Tyle tylko że ci prawdziwi fani są z klubem na dobre i na złe a nie tylko na dobre.A wszyscy rozsądni doskonale wiedzą że w każdym klubie jest bardzo duża ilość kibiców sukcesu niż prawdziwych fanów.

Porownujesz Wisle i Legie do was :lol:
Roznica na tyle spora ze oni kibicow maja od zawsze i ,,kibice sukcesu'' to to co was narodzilo nie wliczajac w to nasza wine ze dalismy sobie wychodowac takiego wrzoda na d****.
Kiju jak zwykle wszystko wie, Wielki widzewioczek a przejumuje sie malym klubem z Belchatowa, mowi ,,nie sap'' a tymczasem dalej to ciagnie i ...udowadnia :lol: walczcie walczcie
Ciekawe stwierdzenie od zawsze weż pod uwage że za 50 lat Widzew też będzie miał kibiców od zawsze.Sukces rodzi kibiców tak było jest i będzie.Ja też przez wiele lat musiałem sie uzerać z kibicami Bałtyku gdzie oni teraz są?Proponuje kibicom Widzewa Wisły Legii Arki spaść do 4 ligi na 20 lat wtedy pogadamy.

97400

Post autor: 97400 » 06.08.2007, 16:23

Niech nikt z Bełchatowa nie zabiera już głosu, bo nie ma sensu.
Jak jakaś normalna osoba coś chce niech pisze PW, albo tam gdzie nie wszyscy mają dostęp.

gawar

Post autor: gawar » 06.08.2007, 16:27

BiałyTeofilów pisze:
Roznica na tyle spora ze oni kibicow maja od zawsze i ,,kibice sukcesu'' to to co was narodzilo nie wliczajac w to nasza wine ze dalismy sobie wychodowac takiego wrzoda na d****.
Wisła może tak ale Legia!? Gdyby nie powojenne zamiłowanie pewnego ministerstwa do tego klubu to nie byłoby tam żadnej wielkiej piłki i kibiców.Zresztą nie dziwi mnie to że jesteś ich adwokatem.
Za kolejne 30 lat też napiszesz że widzewiacy to kibice sukcesu i że nie ma co porównywać nas do Legii czy Wisły?
Sorry ale Legia , Wisła czy Widzew(i jeszcze parę innych) to czołówka krajowa czy Ci się to podoba czy nie i lepiej zajmij się tym żebyście do niej szybko dołączyli.
A co do tej Waszej hodowli wrzodów to nawet Cię pewnie na świecie wtedy nie było ale masz najwięcej do powiedzenia.Wtedy chociaż Widzew(w miarę swoich możliwośći) i Łks razem były wrogo nastawione z wiadomych względów do Legii.A teraz?!I kto zachował te tradycje??

WJB

Post autor: WJB » 06.08.2007, 16:35

Nie wiem, po co tak się spinacie.

Co do sukcesów drużyny, to jest to jeden z głównych powodów frekwencji na stadionie. Bełchatów narazie jest w etapie raczkowania, ale kto wie, co z nimi bedzie gdy zespół bedzie grać co roku w europejskich pucharach? Przypomnijcie sobie czasy (tutaj niestety dzieci neo, już się nie wykażą - moje uszanowanie dla nich, hehe) gdy Widzew i Legia grały w LM. Kto miał najwiekszą rzesze kibiców w całej Polsce? Na to pytanie trzeba odpowiedzieć sobie samemu.

Oczywiście są wyjątki jak np. Lech Poznań, który ma naprawdę wielu fanów, jednakże wynika to z faktu, że nie ma godnego rywala w regionie, a co za tym idzie jest wizytówką fanatyków z Wielkopolski.

ps. Fanatyzm jest w każdym z nas niezależnie od pochodzenia.

Prosto z mostu
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Prosto z mostu » 06.08.2007, 16:50

Co ma napisac kibic LKSu,skoro ostatnie mistrzostwo jego klub wywalczyl jako LKS-PTAk? Laughing
A to że w nazwie od zawsze był łKS a nie jakieś SPN-Y, RTS-Y lub inne KP :D

Tamak

Post autor: Tamak » 06.08.2007, 17:28

gawar pisze:
BiałyTeofilów pisze:
Wisła może tak ale Legia!? Gdyby nie powojenne zamiłowanie pewnego ministerstwa do tego klubu to nie byłoby tam żadnej wielkiej piłki i kibiców.Zresztą nie dziwi mnie to że jesteś ich adwokatem.
Za kolejne 30 lat też napiszesz że widzewiacy to kibice sukcesu i że nie ma co porównywać nas do Legii czy Wisły?
Sorry ale Legia , Wisła czy Widzew(i jeszcze parę innych) to czołówka krajowa czy Ci się to podoba czy nie i lepiej zajmij się tym żebyście do niej szybko dołączyli.
A co do tej Waszej hodowli wrzodów to nawet Cię pewnie na świecie wtedy nie było ale masz najwięcej do powiedzenia.Wtedy chociaż Widzew(w miarę swoich możliwośći) i Łks razem były wrogo nastawione z wiadomych względów do Legii.A teraz?!I kto zachował te tradycje??
Z deczka naciągasz, a wręcz p*********.
Legia była przed wojną jednym z założycieli ligi, parę razy wskoczyła na podium w międzywojennych rogrywkach ligowych. Więc nie można powiedzieć, że dopiero po wojnie się pojawiła. Natomiast można tak powiedzieć o takich klubach jak Widzew, Górnik czy Lech, które dopiero za komuny zaistniały w 1 lidze. To w kwestii formalnej.

cfw201

Post autor: cfw201 » 06.08.2007, 17:39

Tamak pisze:
gawar pisze:
BiałyTeofilów pisze:
Legia była przed wojną jednym z założycieli ligi, parę razy wskoczyła na podium w międzywojennych rogrywkach ligowych. Więc nie można powiedzieć, że dopiero po wojnie się pojawiła. Natomiast można tak powiedzieć o takich klubach jak Widzew, Górnik czy Lech, które dopiero za komuny zaistniały w 1 lidze. To w kwestii formalnej.

Kolego Tamak masz tutaj prawdę o Legii. Tak w kwestii formalnej.
[link]

Tamak

Post autor: Tamak » 06.08.2007, 17:45

cfw201 pisze:
Tamak pisze:
gawar pisze: Wisła może tak ale Legia!? Gdyby nie powojenne zamiłowanie pewnego ministerstwa do tego klubu to nie byłoby tam żadnej wielkiej piłki i kibiców.Zresztą nie dziwi mnie to że jesteś ich adwokatem.

Kolego Tamak masz tutaj prawdę o Legii. Tak w kwestii formalnej.
[link]
:lol:
Ale co to ma do rzeczy? Ty mi wyjeżdżasz teraz z okresem komunistycznym, a ja piszę, że Legia już w międzywojniu coś znaczyła. Bo taka jest prawda.

Rudeboys72

Post autor: Rudeboys72 » 06.08.2007, 19:15

A ja nie będę w odróżnieniu od innych nawijał o kibicach sukcesu,bo i po co?Czy oni są tego warci?...napiszę o naszym wyjeżdzie do Zabrza,na miejscu zbiórki w Sosnowcu podjechały psy i zaczęły się cyrki,był pokaz siły,filmowanie czyli normalka w naszym "wolnym"kraju...sama droga na stadion(3 autokary i parę fur) bardzo wesoła,"sportowcy" ogarneli trochę towarzystwo i mozna było wejść na stadion,na początku meczu doping Górnika był bardzo fajny,wydaję mi się,że ilość KSG na trybunach był o parę tysiaczków wiekszy niż wyżej wspomniane 14 tys.Naszego dopingu nie bede oceniał,bo nie byłbym obiektywny,w trakcie 1 połowy jakiś koleś z Górnika wyskoczył na bieżnię ale w ślad za nim ruszyli jego kumple po szalu i szybko go skarcili odprowadzając na swoją trybunę,doping Torcidy gasł w oczach,na pewno wpływ na to miał wynik meczu ale trzeba przyznać,że potencjał mają niezły,pod koniec meczu,atmosfera na naszym sektorze,stała się bardzo siatkarska :D ,pojawiły się okrzyki "ostatni",wyliczanki i różne tam spotykane na siatce pierdoły,nie przyjeła się tylko piosenka"o małym rycerzu"...ogólnie wyjazd bardzo fajny....na koniec mała dygresja,jeśli Górnik Z.który na pewno nie darzy Legii miłością,było stać na charakterny gest to jednak solidarność kibicowska może przełamac różne stereotypy i animozje,o miklasie i okrzykach na niego nie mam zamiaru pisać,szkoda słów na tego frajera....
WARSZAWIACY z krwi i kości,cała Polska nam zazdrości.

Legioholic

Post autor: Legioholic » 06.08.2007, 19:27

[quote="gawar"]Wisła może tak ale Legia!? Gdyby nie powojenne zamiłowanie pewnego ministerstwa do tego klubu to nie byłoby tam żadnej wielkiej piłki i kibiców.Zresztą nie dziwi mnie to że jesteś ich adwokatem.quote]

masz 100% racji Legia nie miala by kibicow :roll:
Legia Warszawa

rey

ZMARŁ "WEST HAM"

Post autor: rey » 06.08.2007, 20:05

W wieku 48 lat, zmarł mieszkający od lat w Perth w Australii
jeden z prekursorów ruchu kibicowskiego na R22.
LEGENDARNY WALDEMAR GRZEŚKOWIAK - WEST HAM
Cześć jego pamięci.
rey

fcb

Post autor: fcb » 06.08.2007, 20:09

avanturnik pisze:Wisly 500 na stadionie w tym w granicach 100-120 Slaska z 3 flagami.
ok. 40-50 kibicow pod stadionem, ktorzy z roznych powodow niemogli sie dostac na sektor.
Przed meczem miejscowi traca pare szali i koszulke.
dlaczego stracone fanty ZL nie zostały spalone na tym meczu? nie mowie zeby robic fotki paru szalikom, bo to nie flaga, ale naturalną rzeczą byłoby spalenie ich podczas mecz.
nie to zebym wam nie wierzył... ale... :)

ODPOWIEDZ