15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
uciekający qrczak
Re: 15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska
Nie no jasne ,że konstruktywna polemika jest o wiele lepsza niż wzajemne wrzuty,ale bardziej chodzi mi o to ze po kilku godzinach każdy temat to jedna wielka dygresja kręcąca się wokół 2-3 wątków,a o istocie tematu nikt już nie pamięta.Któryś kolego tam powyżej napisał...wrzucajcie liczby ekip,konkrety,sytuacje.Od historii i polityki są osobne tematy.
Lotnisko jest w Pyrzowicach. Przyszowice są koło Gliwic, kierunek Mikołów/Tychy.1.3.1.2 pisze:Przez jebane linie lotnicze ryanair z Przyszowic nie odlatuje sporo ludzi w tym widoczne ekipy: Gks Jastrzębie, Góral Żywiec, Polonia Bytom, Chemik Kędzierzyn oraz masa przedstawicieli przeróżnych klubów z okolic. Wkurwienie było takie, że na lotnisko trzeba było sprowadzać kolejne szwadrony psów!
Można się uśmiać z co niektórych i z tego co widzieli.Widzew z Ruchem - normalne, choć ci drudzy nie zawsze kibicują Polsce.ŁKS z Zawiszą i Tychami-normalne, ale Ślask, Motor, Pogoń i ktoś tam jeszcze razem? i do tego widziałem Lechię gdzieś z boku? Do tego Triada i jej zgody sporą bandą razem? Do tego widziałem jak ŁKS i Arka wychodziły i stały w pobliżu siebie i nic.Musi się przewracać wasz forumowy świat co? :D.Jeśli ktoś szukał awantur to chyba tylko ci co zostali w latach 90-tych.
Niemcy chcieli wybudować największy wiadukt na świecie :D Przez całe pomorze :D Przepraszam ale musiałem.Łomżyca pisze:
Gdzie Ty się uczyłeś historii? Autostrada miała być budowana w postaci wiaduktu, który przecinałby nasze terytorium. Niemcy nie dążyli do wojny z nam
Hetman Włoszczowa na meczu w Londynie obecny w 6 osób.
GKS Tychy na kadrze 80 osób wraz z emigracją, idziemy razem z ŁKS i ZAWISZĄ (razem 180).
Czy ktoś z tego mocno opóźnionego lotu z Pyrzowic dotarł na stadiom?
Tak jak pisałem conajmniej 5 osób doleciało na ostatnie 15 min spotkania.Emsouze pisze:Czy ktoś z tego mocno opóźnionego lotu z Pyrzowic dotarł na stadiom?
W sumie w samolocie leciało tylko 50 osób, natomiast ile z tego leciało na spotkanie nie mam bladego pojęcia.
Byłeś w tej 5, która dotarła na stadion? Czym dojechaliście?
a jeszcze dokładniej:N_ pisze:Dokładnie do tego Cracovia, KSZO ... całą Triada ok.200 osób udała się wspólnie.a Ty? pisze:Sandecja Arka Czarni ? http://oi40.tinypic.com/2yu0iyt.jpg
Arka, Czarni Jasło, Cracovia, Gwardia Koszalin, KSZO, Lech, Polonia Bytom, Sandecja
na meczu nie byłem, ale takie projekty bluz przeszły przez moje rece przed drukiem
była też robiona bluza z napisem Polska
A mnie ciekawi inna rzecz.Po zakończonym spotkaniu piłkarze podziękowali kibicom za doping ze środka boiska.Bali sie podejsc bliżej czy wstydzili? Druga sprawa.Błaszczykowski rzucił swoją koszulkę w trybuny,ładny gest.Zrobił to jako jedyny.Poza nim dwóch innych pilkarzy też zdjęło koszulki i zapewne chcieli zrobić to samo.Nawet już maszerowali z tym zamiarem w kierunku trybun ale nagle zawrócili w kierunku szatni.Zabrakło im odwagi ,ktoś im szepnął na ucho czy nagle zapragnęli wymienić się koszulkami z angolami w szatni.Którzy to byli,bo z wysokości trybun nie rozpoznałem,a może ma ktoś nagranie z tego faktu?
jedni rozprawiają w tym temacie o Hitlerze, innych interesują koszulki piłkarzy.
Może czas na onet,co?
Może czas na onet,co?
temat bardziej okołomeczowy niż kibicowski, ale warto zapamiętać :
i z dziś:Dla wspomnianych już dziesięciolatków, zwycięzców turnieju organizowanego przez Polski Związek Piłki Nożnej (!) zwieńczeniem wyjazdu do Londynu miało być spotkanie z kadrowiczami i przekazanie im biało – czerwonej flagi.
Skończyło się na spotkaniu z kapitanem Błaszczykowskim, który – trzeba oddać – zachował się naprawdę bardzo przyzwoicie. Porozmawiał, pozował do zdjęć, rozdawał autografy. Zajęło mu to 5 minut, nic nie kosztowało, a dzieciaki były zachwycone. Godnie zachowali się Boruc, Szczęsny albo Peszko, ale już na przykład szanowny pan Lewandowski Robert olał je zupełnie. Gdzieś bardzo mu się spieszyło.
- Jak można tak było to rozegrać? Flagę zwinął jakiś ochroniarz, jeszcze pan Rząsa ciągnie zawodników za dresy, żeby jak najszybciej wrócili do szatni i pyta, co ma z tą flagą teraz zrobić? Niech sobie ją wsadzi. Nie mieli serca, żeby dzieciakom podpisać parę głupich autografów, bo im się spieszyło. W żadnym klubie nie potraktowaliby kibiców tak, jak dziś zostały potraktowane te dzieci – pieklił się jeden z obecnych w Londynie sponsorów zwycięskiej drużyny SMS-u Łódź.
Mają rozmach! Państwo Lewandowscy wzięli w czerwcu najgłośniejszy ślub w historii polskiej piłki i mogło się wydawać, że po zawarciu związku będą chcieli się ustatkować. Nic bardziej mylnego. Imprezują tak samo jak przedtem, a może nawet jeszcze bardziej zamaszyście. Tym razem postanowili zabalować w Londynie, ale moment na bal wybrali sobie raczej średni, bo tuż po przegranym meczu na Wembley.
[quote="GtWładzię"]jedni rozprawiają w tym temacie o Hitlerze, innych interesują koszulki piłkarzy.
Może czas na onet,co?
Widac nie zrozumialeś ,co miałem na mysli,Otóż wyjasniam.Chodzi mi tylko o gest ,mały malenki,w kierunku naszych kibiców.Przemierzają tysiące kilometrów by zobaczyc nedzne widowisko,a gwiazdy szybko myk do szatni.Myślisz ze tym ludziom na trybunach nic się od naszych kopaczy nie nalezy?.Widac pilkarze mają na to wyjebane.Nie zbieram koszulek,nie robie zdjęc,nie posiadam facebooka,jeżdze od bardzo dawna bo to jest moja pasja.Tyle.
Może czas na onet,co?
Widac nie zrozumialeś ,co miałem na mysli,Otóż wyjasniam.Chodzi mi tylko o gest ,mały malenki,w kierunku naszych kibiców.Przemierzają tysiące kilometrów by zobaczyc nedzne widowisko,a gwiazdy szybko myk do szatni.Myślisz ze tym ludziom na trybunach nic się od naszych kopaczy nie nalezy?.Widac pilkarze mają na to wyjebane.Nie zbieram koszulek,nie robie zdjęc,nie posiadam facebooka,jeżdze od bardzo dawna bo to jest moja pasja.Tyle.
-
BiałostockaJaga
Jeszcze mogą im ordery dać :D
Nie byłem, chłopaki z tego co wiem dojechali taryfą na spotkanie.Emsouze pisze:Byłeś w tej 5, która dotarła na stadion? Czym dojechaliście?
Emigracyjnej Braterstwo nie śpi, tylko czuwa;)

Przedstawiciele Triady i ich zgód,w takich właśnie bluzach.Ten z napisem Polska także widziany:).Zbiórka w knajpie,a potem wspólny przemarsz na Wembley,po drodze spotkana grupa Zagłebia S. i chyba BKS B-B,do niczego nie dochodzi,i po krótkiej rozmowie udajemy się dalej na stadion.curve pisze:a jeszcze dokładniej:N_ pisze:Dokładnie do tego Cracovia, KSZO ... całą Triada ok.200 osób udała się wspólnie.a Ty? pisze:Sandecja Arka Czarni ? http://oi40.tinypic.com/2yu0iyt.jpg
Arka, Czarni Jasło, Cracovia, Gwardia Koszalin, KSZO, Lech, Polonia Bytom, Sandecja
na meczu nie byłem, ale takie projekty bluz przeszły przez moje rece przed drukiem
była też robiona bluza z napisem Polska
Jeszcze trochę a przy tych innych flagach jakie zaczynają się pojawiać na naszym sektorze ktoś zrobi flagę "Polish Fans From Polish"
-
Martini Player
Takiej raczej nikt nie zrobi.maddog pisze:Jeszcze trochę a przy tych innych flagach jakie zaczynają się pojawiać na naszym sektorze ktoś zrobi flagę "Polish Fans From Polish"
Nikogo tu nie interesuje kolejna wymiana zdań na temat obcojęzycznych flag. Gadajcie sobie o tym gdzie indziej. Już temat z meczu Ukraina-Polska został rozmyty przez przeciwników i zwolenników tego typu flag.
Sa gdzies dostepne jakies wieksze fotoreportaze z naszych trybun?
-
Emigrant'92'KS
Ja jestem przeciwny robieniu flag typu lub Polish fans from Ireland, już po Polsku nie dało rady zrobić?? To samo wkurwia jak Polskie ekipy robią oprawy oraz flagi w języku angielskim, to już ku*** w swoim ojczystym języku nie wypada? Każdy się jara tym angielskim, na każdym kroku a teraz to już nawet na meczach. Chyba się ludzie czują ''cool'' używając angielskiego, wtedy gdy go tak naprawdę nie potrzebują.
skumałem typa, ale równie dobrze można napisać żeby nie wypisywać nieszczęsnych angielskich zdań, na flagach Polskich ekip
Taka moda pewnie :) Polski rządzi.Emigrant'92'KS pisze:Ja jestem przeciwny robieniu flag typu lub Polish fans from Ireland, już po Polsku nie dało rady zrobić?? To samo wkurwia jak Polskie ekipy robią oprawy oraz flagi w języku angielskim, to już ku*** w swoim ojczystym języku nie wypada? Każdy się jara tym angielskim, na każdym kroku a teraz to już nawet na meczach. Chyba się ludzie czują ''cool'' używając angielskiego, wtedy gdy go tak naprawdę nie potrzebują.
-
fightclub1929
-
Gieksa J-no
Może ktoś napisać co się wydarzyło między Arką a Bałtykiem?
15.11.2013 Londyn Anglia-POLSKA
Na Wembley 3 z Kategorii C z flagą na dolnych sektorach plus 1 dziewczyna. Na początku meczu podbija do nas kilkukrotnie większa ekipa Arki wraz ze swoimi kolegami z Cracovii i Lecha. Głównie Arka zaczyna się napinać. Chcą nas ośmieszyć kładąc swoją flagę na naszej. Nasza natychmiastowa reakcja i ich flaga momentalnie zostaje zerwana z naszej. Wtedy dochodzi do szarpaniny o naszą flage na szczeście udaje sie nam ją obronić. Na koniec dochodzi do słownych utarczek w które miesza się gość z Lecha i cała atmosfera sie uspakaja. Arkowcy kładą flage my również kładziemy swoją obok i tym sposobem nasze flagi przez cały mecz leżą obok siebie, jak i my pozostajemy na swoich miejscach. Przed jak i po meczu praktycznie nic godnego uwagi.
Na Wembley 3 z Kategorii C z flagą na dolnych sektorach plus 1 dziewczyna. Na początku meczu podbija do nas kilkukrotnie większa ekipa Arki wraz ze swoimi kolegami z Cracovii i Lecha. Głównie Arka zaczyna się napinać. Chcą nas ośmieszyć kładąc swoją flagę na naszej. Nasza natychmiastowa reakcja i ich flaga momentalnie zostaje zerwana z naszej. Wtedy dochodzi do szarpaniny o naszą flage na szczeście udaje sie nam ją obronić. Na koniec dochodzi do słownych utarczek w które miesza się gość z Lecha i cała atmosfera sie uspakaja. Arkowcy kładą flage my również kładziemy swoją obok i tym sposobem nasze flagi przez cały mecz leżą obok siebie, jak i my pozostajemy na swoich miejscach. Przed jak i po meczu praktycznie nic godnego uwagi.
-
lospantalones
z tego co sie orientuje jesteś ze Stalówki???hoolmen pisze:Stalowka jakosciowo bardzo dobra ekipa-po meczu skutych i aresztowanych 3 typow ze Stalowej Woli za race i swiece
-
STOMILOWIEC
Anglia - POLSKA
Na meczu ok. 50 Stomilowców z jedną flagą "Stomil Olsztyn".

Na meczu ok. 50 Stomilowców z jedną flagą "Stomil Olsztyn".

jezeli ktos zrobi taka flage jak napisales to chyba nie ukonczyl za wiele klas w szkole!maddog pisze:Jeszcze trochę a przy tych innych flagach jakie zaczynają się pojawiać na naszym sektorze ktoś zrobi flagę "Polish Fans From Polish"
-
SpokojniePanowie
Bez urazy,ale jakby byli bardzo dobrą ekipą, to nie daliby zawinąć swoich kolegów tak, jak zrobili to kibice koalicji Górnik-GKS, gdy po meczu psy chciały zawinąć typa z racą. Od razu jazda z psami i po sprawie. Psy się cofnęły,a koleś wmieszał w tłum.lospantalones pisze:z tego co sie orientuje jesteś ze Stalówki???hoolmen pisze:Stalowka jakosciowo bardzo dobra ekipa-po meczu skutych i aresztowanych 3 typow ze Stalowej Woli za race i swiece
-
mortarthor
no to zanotuj że przy tym incydencie było 8 od Nas i paru chłopaków z Zagłębia Lubin. Główna ekipa siedziała na innym sektorze gdzie nie dało wbić więc byliśmy rozdzieleni i po meczu każdy udał sie w "swoje rewiry". apropo 3 zatrzymanych to powozili ich po Londynie kabaryną i po niecałej godzinie wypuściliSpokojniePanowie pisze:Bez urazy,ale jakby byli bardzo dobrą ekipą, to nie daliby zawinąć swoich kolegów tak, jak zrobili to kibice koalicji Górnik-GKS, gdy po meczu psy chciały zawinąć typa z racą. Od razu jazda z psami i po sprawie. Psy się cofnęły,a koleś wmieszał w tłum.lospantalones pisze:z tego co sie orientuje jesteś ze Stalówki???hoolmen pisze:Stalowka jakosciowo bardzo dobra ekipa-po meczu skutych i aresztowanych 3 typow ze Stalowej Woli za race i swiece
-
SpokojniePanowie
Nie wiedziałem, przepraszam.mortarthor pisze:
no to zanotuj że przy tym incydencie było 8 od Nas i paru chłopaków z Zagłębia Lubin. Główna ekipa siedziała na innym sektorze gdzie nie dało wbić więc byliśmy rozdzieleni i po meczu każdy udał sie w "swoje rewiry". apropo 3 zatrzymanych to powozili ich po Londynie kabaryną i po niecałej godzinie wypuścili
-
Krzysiek1947
Chemika 8 osób pod stadionem, lecimy opóźnionym samlotem z katowic, pod wembley docieramy taryfa na ostatnie 2 min meczu.
Moim skromnym zdaniem robienie flag czy to na Repre czy w polskich klubach to zwyczajne zachlysnienice sie zachodem,bo innaczej tego nazwac nie idzie,w mojej ocenie poslugiwanie sie jezykiem angielskim...Polsce i polskim kibicom jest niepotrzebne.Zdecydowanie lepiej by bylo jakby Polacy nie poslugiwali sie obcym jezykiem tworzac flagi,oprawy i w ten sposob dali wyraz hermetycznosci polskiej sceny kibicowskiej
Popatrzmy na nasze ulice.Czy nie dosc tam juz jest obcojezycznych nazw?typu chocby SALE itd?Pytam sie siebie po co to?Czy my nie zyjemy w Polsce?czy nie mamy swojego jezyka?
Popatrzmy na nasze ulice.Czy nie dosc tam juz jest obcojezycznych nazw?typu chocby SALE itd?Pytam sie siebie po co to?Czy my nie zyjemy w Polsce?czy nie mamy swojego jezyka?
-
JerseyStilon
Na meczu obecnych było ok. 20 Stilonowców z flagą "Stilon Gorzów" + 8 osób z Chrobrego Głogów.
Szersza relacja: http://stilonowcy.pl/index.php/55-relac ... lia-polska
Szersza relacja: http://stilonowcy.pl/index.php/55-relac ... lia-polska
Sprostowanie co do mojego postu wyzej:chodzilo mi oczywiscie o robienie Polskich czy tez klubowych flag i podpisujac je niepolskimi slowami
Fajne relacje, prosimy o wiecej :)
-
Hutnik_Pany
Wlasnie wrocilem z meczu, tak i do do domu jak i do siebie :-).
Nas Hutnikow na stadionie 40 osob, z czego 30 bardzo dobrej ekipy razem i 10 osob na innych sektorach. Rozwiesilismy 4 flagi. Z naszej strony bez wiekszych pozasportowych emocji. Siedzimy nad flagami Baltyku i Radomiaka, bo nasza sa rozwieszone kilkanascie metrow od nas.
Nie zgodze sie z opinia (wyrazona kilka stron wczesniej), ze na trybunie dolnej siedzialy dobre ekipy z Polski, a na gornej tylko emigranci. Na te druga mozna bylo nabyc bilety tylko przez FA (zreszta taniej i sprawniej) ale przeciez kazda ekipa ma kogos na emigracji, kto mogl je odebrac na wlasny adres. Mysmy tak wlasnie zrobili.
Atmosfera i doping na meczu byl tylko i az dobry. W sytuacji, gdy co raz wiecej piknikow-emigrantow jezdzi na mecze, juz nigdy nie stworzy sie atmosfery typowo kibolskiej. Wiec to co bylo teraz na Wembley to jest maks co mozemy wykrzesac. Atmosfera za ktora kazdy kibol teskni mozna w tych czasach zrobic tylko na takich meczach jak np. w Moldawii, Belfascie czy w Crewe na U'18, gdzie bylo goraco zarowno na trybunach jak i poza nimi.
Wogole to jest temat na prace doktorska dlaczego slowo "Wembley" jest tak magiczne dla kazdego polskiego kibica. Przeciez aden inny stadion na swiecie nie budzi wsrod nas Polakow takich emocji. Napewno wplyw na to mieli slynni angielscy chuligani z lat 70- i 80-tych oraz opowiesci Jana Tomaszewskiego, ktore z roku na rok wydaja sie co raz bardziej niesamowite. Dlatego kazdy polski kibic, niewazne z jakiej specjalnosci kibicowskiej, stawia sobie za punkt honoru byc na Wembley.
Ale moim zdaniem czar Wembley juz prysnal. Atmosfera tam, z racji co raz bardziej ciotowatych Anglikow, jak i naszych tysiecy piknikow, juz niczym sie nie rozni od innych stadionow.
Nawet Janusz Wojcik swoja autobiografie zaczyna i konczy na meczu na Wembley w 1999 r. W podsumowaniu napisal tak: "Takiego dopingu za granica nie mielismy nigdy! Moi poprzednicy nie mogli o czyms takim nawet marzyc. Las bialo-czerwonych szalikow i choralne spiewanie naszego hymnu." Ciekawe czy Waldek "King" Fornalik kiedys w swojej autobiografii napisze podobnie :-)
Nas Hutnikow na stadionie 40 osob, z czego 30 bardzo dobrej ekipy razem i 10 osob na innych sektorach. Rozwiesilismy 4 flagi. Z naszej strony bez wiekszych pozasportowych emocji. Siedzimy nad flagami Baltyku i Radomiaka, bo nasza sa rozwieszone kilkanascie metrow od nas.
Nie zgodze sie z opinia (wyrazona kilka stron wczesniej), ze na trybunie dolnej siedzialy dobre ekipy z Polski, a na gornej tylko emigranci. Na te druga mozna bylo nabyc bilety tylko przez FA (zreszta taniej i sprawniej) ale przeciez kazda ekipa ma kogos na emigracji, kto mogl je odebrac na wlasny adres. Mysmy tak wlasnie zrobili.
Atmosfera i doping na meczu byl tylko i az dobry. W sytuacji, gdy co raz wiecej piknikow-emigrantow jezdzi na mecze, juz nigdy nie stworzy sie atmosfery typowo kibolskiej. Wiec to co bylo teraz na Wembley to jest maks co mozemy wykrzesac. Atmosfera za ktora kazdy kibol teskni mozna w tych czasach zrobic tylko na takich meczach jak np. w Moldawii, Belfascie czy w Crewe na U'18, gdzie bylo goraco zarowno na trybunach jak i poza nimi.
Wogole to jest temat na prace doktorska dlaczego slowo "Wembley" jest tak magiczne dla kazdego polskiego kibica. Przeciez aden inny stadion na swiecie nie budzi wsrod nas Polakow takich emocji. Napewno wplyw na to mieli slynni angielscy chuligani z lat 70- i 80-tych oraz opowiesci Jana Tomaszewskiego, ktore z roku na rok wydaja sie co raz bardziej niesamowite. Dlatego kazdy polski kibic, niewazne z jakiej specjalnosci kibicowskiej, stawia sobie za punkt honoru byc na Wembley.
Ale moim zdaniem czar Wembley juz prysnal. Atmosfera tam, z racji co raz bardziej ciotowatych Anglikow, jak i naszych tysiecy piknikow, juz niczym sie nie rozni od innych stadionow.
Nawet Janusz Wojcik swoja autobiografie zaczyna i konczy na meczu na Wembley w 1999 r. W podsumowaniu napisal tak: "Takiego dopingu za granica nie mielismy nigdy! Moi poprzednicy nie mogli o czyms takim nawet marzyc. Las bialo-czerwonych szalikow i choralne spiewanie naszego hymnu." Ciekawe czy Waldek "King" Fornalik kiedys w swojej autobiografii napisze podobnie :-)
Niedługo na kadrze to każda ekipa będzie wieszała po kilka flag kadrowych poszczególnych osiedli/sekcjiHutnik_Pany pisze:Wlasnie wrocilem z meczu, tak i do do domu jak i do siebie :-).