15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: 15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska
Byłeś w tej 5, która dotarła na stadion? Czym dojechaliście?
-
Można się popłakać ze śmiechu jak się czyta to forum.Nie dość że tolerowane są tu psy,to bzdury wypisywane przekraczają granice wyobraźni.
Thore wpisz jeszcze jakąś fajną bajeczkę,bo Cura nie chce mi zasnąć.Jak jej wieczorem przeczytam uśnie jak po calineczce.
Thore wpisz jeszcze jakąś fajną bajeczkę,bo Cura nie chce mi zasnąć.Jak jej wieczorem przeczytam uśnie jak po calineczce.
Wystarczy nazwać się Hess a wszyscy zapomną że jesteś żydem
-
a jeszcze dokładniej:N_ pisze:Dokładnie do tego Cracovia, KSZO ... całą Triada ok.200 osób udała się wspólnie.a Ty? pisze:Sandecja Arka Czarni ? [link]
Arka, Czarni Jasło, Cracovia, Gwardia Koszalin, KSZO, Lech, Polonia Bytom, Sandecja
na meczu nie byłem, ale takie projekty bluz przeszły przez moje rece przed drukiem
była też robiona bluza z napisem Polska

Przykłady prac - www.curve.dbv.pl
-
A mnie ciekawi inna rzecz.Po zakończonym spotkaniu piłkarze podziękowali kibicom za doping ze środka boiska.Bali sie podejsc bliżej czy wstydzili? Druga sprawa.Błaszczykowski rzucił swoją koszulkę w trybuny,ładny gest.Zrobił to jako jedyny.Poza nim dwóch innych pilkarzy też zdjęło koszulki i zapewne chcieli zrobić to samo.Nawet już maszerowali z tym zamiarem w kierunku trybun ale nagle zawrócili w kierunku szatni.Zabrakło im odwagi ,ktoś im szepnął na ucho czy nagle zapragnęli wymienić się koszulkami z angolami w szatni.Którzy to byli,bo z wysokości trybun nie rozpoznałem,a może ma ktoś nagranie z tego faktu?
-
jedni rozprawiają w tym temacie o Hitlerze, innych interesują koszulki piłkarzy.
Może czas na onet,co?
Może czas na onet,co?
-
temat bardziej okołomeczowy niż kibicowski, ale warto zapamiętać :
i z dziś:Dla wspomnianych już dziesięciolatków, zwycięzców turnieju organizowanego przez Polski Związek Piłki Nożnej (!) zwieńczeniem wyjazdu do Londynu miało być spotkanie z kadrowiczami i przekazanie im biało – czerwonej flagi.
Skończyło się na spotkaniu z kapitanem Błaszczykowskim, który – trzeba oddać – zachował się naprawdę bardzo przyzwoicie. Porozmawiał, pozował do zdjęć, rozdawał autografy. Zajęło mu to 5 minut, nic nie kosztowało, a dzieciaki były zachwycone. Godnie zachowali się Boruc, Szczęsny albo Peszko, ale już na przykład szanowny pan Lewandowski Robert olał je zupełnie. Gdzieś bardzo mu się spieszyło.
- Jak można tak było to rozegrać? Flagę zwinął jakiś ochroniarz, jeszcze pan Rząsa ciągnie zawodników za dresy, żeby jak najszybciej wrócili do szatni i pyta, co ma z tą flagą teraz zrobić? Niech sobie ją wsadzi. Nie mieli serca, żeby dzieciakom podpisać parę głupich autografów, bo im się spieszyło. W żadnym klubie nie potraktowaliby kibiców tak, jak dziś zostały potraktowane te dzieci – pieklił się jeden z obecnych w Londynie sponsorów zwycięskiej drużyny SMS-u Łódź.
Mają rozmach! Państwo Lewandowscy wzięli w czerwcu najgłośniejszy ślub w historii polskiej piłki i mogło się wydawać, że po zawarciu związku będą chcieli się ustatkować. Nic bardziej mylnego. Imprezują tak samo jak przedtem, a może nawet jeszcze bardziej zamaszyście. Tym razem postanowili zabalować w Londynie, ale moment na bal wybrali sobie raczej średni, bo tuż po przegranym meczu na Wembley.
-
[quote="GtWładzię"]jedni rozprawiają w tym temacie o Hitlerze, innych interesują koszulki piłkarzy.
Może czas na onet,co?
Widac nie zrozumialeś ,co miałem na mysli,Otóż wyjasniam.Chodzi mi tylko o gest ,mały malenki,w kierunku naszych kibiców.Przemierzają tysiące kilometrów by zobaczyc nedzne widowisko,a gwiazdy szybko myk do szatni.Myślisz ze tym ludziom na trybunach nic się od naszych kopaczy nie nalezy?.Widac pilkarze mają na to wyjebane.Nie zbieram koszulek,nie robie zdjęc,nie posiadam facebooka,jeżdze od bardzo dawna bo to jest moja pasja.Tyle.
Może czas na onet,co?
Widac nie zrozumialeś ,co miałem na mysli,Otóż wyjasniam.Chodzi mi tylko o gest ,mały malenki,w kierunku naszych kibiców.Przemierzają tysiące kilometrów by zobaczyc nedzne widowisko,a gwiazdy szybko myk do szatni.Myślisz ze tym ludziom na trybunach nic się od naszych kopaczy nie nalezy?.Widac pilkarze mają na to wyjebane.Nie zbieram koszulek,nie robie zdjęc,nie posiadam facebooka,jeżdze od bardzo dawna bo to jest moja pasja.Tyle.
-
Nidziczanka zorganizowała doping na Wembley
[link]
Taka sektrówka co większość ultrasów z Polski zrobi w kilkanaście godzin zajęła im ...2 miechy, a teraz brylują w mediach jako bohaterzy. Tak samo jak Ci z "basenu narodowego".
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 863&type=1
http://www.youtube.com/watch?v=oGmLMQgO29g
[link]
Taka sektrówka co większość ultrasów z Polski zrobi w kilkanaście godzin zajęła im ...2 miechy, a teraz brylują w mediach jako bohaterzy. Tak samo jak Ci z "basenu narodowego".
-
Rzygac mi sie chce jak patrze na tych lanserów, którzy promują sie przy okazji EURO czy meczach z Anglikami. U nas Janusze nie mają żadnej kibicowskiej ogłady, czy to w Wawie czy na Wembley Angielskie pikole jadą po nich, a Ci Polska Polska ...a Ty? pisze:Nidziczanka zorganizowała doping na Wembley
[link]
-
najzalosniejesze jest to ze tej sektorowki sami nie robili tylko zamowili/kupili u kibola z Flag Fanatics.. nie wierze w te po-pierdolone media
-
przecież nie piszą że sami ją uszyliIncognito. pisze:najzalosniejesze jest to ze tej sektorowki sami nie robili tylko zamowili/kupili u kibola z Flag Fanatics.. nie wierze w te po-pierdolone media
"Uszycie flagi było możliwe dzięki pomocy wielu instytucjom, firmom i osobom prywatnym.
Tym razem pragniemy podziękować firmie Flag Fanatics za uszycie flagi..."
-
Jeszcze mogą im ordery dać :D
Biała siła
Biały stan
Biała rasa
KU KLUX KLAN!
Biały stan
Biała rasa
KU KLUX KLAN!
-
Nie byłem, chłopaki z tego co wiem dojechali taryfą na spotkanie.Emsouze pisze:Byłeś w tej 5, która dotarła na stadion? Czym dojechaliście?
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/
-
Emigracyjnej Braterstwo nie śpi, tylko czuwa;)

-
W końcu prawdziwy głos z trybun.ax88 pisze:Rzygac mi sie chce jak patrze na tych lanserów, którzy promują sie przy okazji EURO czy meczach z Anglikami. U nas Janusze nie mają żadnej kibicowskiej ogłady, czy to w Wawie czy na Wembley Angielskie pikole jadą po nich, a Ci Polska Polska ...a Ty? pisze:Nidziczanka zorganizowała doping na Wembley
[link]
Musimy więcej słonecznika kupować na wyjazdach, może lepiej wyjdzie z dopingiem.
Przy okazji zrzuta na replikę flagi Dublin.
Zaginęła gdzieś przy odprawie na powrocie z Ukrainy.

-
Chodzi mi o to, że Anglicy grabili, podobnie chciażby Francuzi, a teraz sami będą gośćmi w swoich krajach.cheerio pisze:Co ty pie*****sz ??? Polacy tam nie grabią tylko pompują swój wysiłek w rozwój ich gospodarki, wzamian dostając godne życie. A porównanie do tych pier****nych nierobów typu Turkowie czy Grecy sobie daruj.Bardzo dobrze, że było dużo osób, dużo pikników. Mnie to cieszy, jak dawne kraje kolonialne, które wzbogaciły sie na grabieży świata, nasi pseudosojucznicy czy wrogowie teraz sami będą skolonizowali, sami sobie taki los zgotowali.
Nie rozumiesz? Mają piłkę nożną na wysokim poziomie, czołową ligę świata i oni skodyfikowali zasady futbolu, to kto jak nie oni mają mieć pełne stadiony i miec fioła na punkcie piłki? To chyba oczywiste, że ogólne zainteresowanie przenosi się na niższe ligi. Czemu na przykład nie chodzą na koszykówkę? Tam przecież też są emocje. Nie chodzą bo nie mają tradycji, nie mają sukcesów, nie mają po co na nią chodzić i podejrzewam, że z paroma krajami, które nie mają sukcesów w piłce nożnej byłoby podobnie, ale ruch kibicowski - ultras ludzi wkręca do przychodzenia na mecze, dla atmosfery.To nie można już przeżywac meczu w niższej lidze ??? W 3-4 lidze angielskiej frekwencje i liczby wyjazdowe są lepsze niż u nas w Ekstraklasie, a do 5 ligi nie ma podziału na regiony, tylko ligi są ogólnonarodowe. Ceny biletów na niższe ligi są wyższe niż na Bundeslige, nie wierzysz to sprawdz. Mimo tego chodzą na te mecze, jezdzą nawet na mecze sparingowe bo są zdrowo jebnieci na punkcie piłki. Ale dla nas to jest abstrakcja, ze mozna pojechac na mecz sparingowy 3 ligowej druzyny w dobrej liczbie na jakąs wioche, zeby tylko popatrzec jak kopacze przygotowują sie do nowego sezonu.
Lubisz angielskie stadiony, ja nie. Wole oglądać ligi gdzie są młyny, jest na trybunach barwnie, będzie oprawa, a stadiony wole z parometrowymi ogrodzeniami obwieszone wieloma flagami.
Anglia jest prekursorem modern footballu, niestety i ta zaraza przenosi się na inne ligi.
-
Przedstawiciele Triady i ich zgód,w takich właśnie bluzach.Ten z napisem Polska także widziany:).Zbiórka w knajpie,a potem wspólny przemarsz na Wembley,po drodze spotkana grupa Zagłebia S. i chyba BKS B-B,do niczego nie dochodzi,i po krótkiej rozmowie udajemy się dalej na stadion.curve pisze:a jeszcze dokładniej:N_ pisze:Dokładnie do tego Cracovia, KSZO ... całą Triada ok.200 osób udała się wspólnie.a Ty? pisze:Sandecja Arka Czarni ? [link]
Arka, Czarni Jasło, Cracovia, Gwardia Koszalin, KSZO, Lech, Polonia Bytom, Sandecja
na meczu nie byłem, ale takie projekty bluz przeszły przez moje rece przed drukiem
była też robiona bluza z napisem Polska
-
Narodowa "Dublin" ? Narodowa to może być z nazwą polskiego miasta...z tekstem pisanym w naszym ojczystym języku....permanent pisze:Ja się pytam - gdzie była nasza narodowa fana - Dublin? ;p
c*** mnie obchodzi gdzie jesteś...gdzie musiałeś wyjechać za chlebem...
ku*** co wstydzicie się swojego pochodzenia? Swojego rodzinnego miasta? Swojego języka?
Takie flagi powinny zniknąć z polskiego sektora...
.....
-
Jeszcze trochę a przy tych innych flagach jakie zaczynają się pojawiać na naszym sektorze ktoś zrobi flagę "Polish Fans From Polish"
.....
-
Wyjedzie taki jeden z drugim za granice i po chwili zapomina jezyka ojczystego lub z jakiej miejscowosci pochodzi.
Wystarczy jedna flaga z napisem Emigracja lub Emigranci (dodac Anglia,Irlandia itp), a nie tworzyc kazdej oddzielnie z nazwa zagranicznego miasta co za barany!
I to, sa dorosli ludzie?Co za wstyd, taki wstyd przynosicie Ojczyznie!Spalcie te flagi i zrobcie nowe!
Wystarczy jedna flaga z napisem Emigracja lub Emigranci (dodac Anglia,Irlandia itp), a nie tworzyc kazdej oddzielnie z nazwa zagranicznego miasta co za barany!
I to, sa dorosli ludzie?Co za wstyd, taki wstyd przynosicie Ojczyznie!Spalcie te flagi i zrobcie nowe!

-
Takiej raczej nikt nie zrobi.maddog pisze:Jeszcze trochę a przy tych innych flagach jakie zaczynają się pojawiać na naszym sektorze ktoś zrobi flagę "Polish Fans From Polish"
Nikogo tu nie interesuje kolejna wymiana zdań na temat obcojęzycznych flag. Gadajcie sobie o tym gdzie indziej. Już temat z meczu Ukraina-Polska został rozmyty przez przeciwników i zwolenników tego typu flag.
-
-
Sa gdzies dostepne jakies wieksze fotoreportaze z naszych trybun?
-
odpal swój noktowizor i przejedz nim po wszystkich Polskich ekipach, od Ekstraklasy powiedzmy po 3 ligę, zauważysz że w posiadaniu każdej z nich znajduje się przynajmniej jedna flaga w angielskim języku, gówno to ma wspólnego z Polskim kibicowaniem, a jednak nie widziałem żeby się o to ktoś czepiał, a o flagi na kadrze wielki płacz i zgrzytanie zębami, jeszcze żeby ci co tak płaczą na tą kadrę jeździli, ale najwięcej mają do powiedzenia internetowi krzykacze w ciapciach.::noktowizor::. pisze:Wyjedzie taki jeden z drugim za granice i po chwili zapomina jezyka ojczystego lub z jakiej miejscowosci pochodzi.

-
Ja jestem przeciwny robieniu flag typu lub Polish fans from Ireland, już po Polsku nie dało rady zrobić?? To samo wkurwia jak Polskie ekipy robią oprawy oraz flagi w języku angielskim, to już ku*** w swoim ojczystym języku nie wypada? Każdy się jara tym angielskim, na każdym kroku a teraz to już nawet na meczach. Chyba się ludzie czują ''cool'' używając angielskiego, wtedy gdy go tak naprawdę nie potrzebują.
j**** POlicje !
-
Nie skumales typa co napisal.Chodzi o nie wpisywanie nieszczesnych zagranicznych miast typu Londyn lub Dublin na flage Polski.Barnet pisze:odpal swój noktowizor i przejedz nim po wszystkich Polskich ekipach, od Ekstraklasy powiedzmy po 3 ligę, zauważysz że w posiadaniu każdej z nich znajduje się przynajmniej jedna flaga w angielskim języku, gówno to ma wspólnego z Polskim kibicowaniem, a jednak nie widziałem żeby się o to ktoś czepiał, a o flagi na kadrze wielki płacz i zgrzytanie zębami, jeszcze żeby ci co tak płaczą na tą kadrę jeździli, ale najwięcej mają do powiedzenia internetowi krzykacze w ciapciach.::noktowizor::. pisze:Wyjedzie taki jeden z drugim za granice i po chwili zapomina jezyka ojczystego lub z jakiej miejscowosci pochodzi.
''Quot homines, tot sententiae''
-
skumałem typa, ale równie dobrze można napisać żeby nie wypisywać nieszczęsnych angielskich zdań, na flagach Polskich ekip

-
Taka moda pewnie :) Polski rządzi.Emigrant'92'KS pisze:Ja jestem przeciwny robieniu flag typu lub Polish fans from Ireland, już po Polsku nie dało rady zrobić?? To samo wkurwia jak Polskie ekipy robią oprawy oraz flagi w języku angielskim, to już ku*** w swoim ojczystym języku nie wypada? Każdy się jara tym angielskim, na każdym kroku a teraz to już nawet na meczach. Chyba się ludzie czują ''cool'' używając angielskiego, wtedy gdy go tak naprawdę nie potrzebują.
Kocham Polskę
-
Ty noktowizor baran to Ty jestes gamoniu!!. Rusz swoje dupsko i pojezdzij troszke internetowy hoolsie po Europie i Swiecie i zaslon swoja flaga, flagi Emigrantow z Anglii.Irlandii, Holandii itp. Nie podobaja Ci sie flagi to podbij do wlascicieli i im to powiedz na meczu..::noktowizor::. pisze:Wyjedzie taki jeden z drugim za granice i po chwili zapomina jezyka ojczystego lub z jakiej miejscowosci pochodzi.
A kolejna sprawa wedlog ciebie ma niby wystarczyc "jedna flaga" na Anglie. Irlandiie to sie popisales baranie np .Wisla, Cracovia, Widzew, ŁKS, Legia,GKSKSG nie wiem kogo dorzucic jeszcze do tego "zmiksowanego kotla" ma byc pod jedna flaga?
Uklad ukladem ale nie rozpierdalaj mnie takimi stwierdzeniami!! Kazdy szanuje miejsce pochodzenia i barwy klubowe i robi flage taka jaka mu sie podoba. Czy w wersji angielskiej, polskiej itp.
Nikt jezyka oczystego nie zapomina!! A spalic to ty sie mozesz ale ze wstydu ze glupoty wypisujesz.
Jak ktos tu napisal wczesniej prawie wszystkie Ekipy posiadaja flagi klubowe w jezyku np. angielskim i to nikomu nie przeszkadza.
Ale coz za monitora jestes Gosc i to kumaty!!!
-
-
Może ktoś napisać co się wydarzyło między Arką a Bałtykiem?
-
15.11.2013 Londyn Anglia-POLSKA
Na Wembley 3 z Kategorii C z flagą na dolnych sektorach plus 1 dziewczyna. Na początku meczu podbija do nas kilkukrotnie większa ekipa Arki wraz ze swoimi kolegami z Cracovii i Lecha. Głównie Arka zaczyna się napinać. Chcą nas ośmieszyć kładąc swoją flagę na naszej. Nasza natychmiastowa reakcja i ich flaga momentalnie zostaje zerwana z naszej. Wtedy dochodzi do szarpaniny o naszą flage na szczeście udaje sie nam ją obronić. Na koniec dochodzi do słownych utarczek w które miesza się gość z Lecha i cała atmosfera sie uspakaja. Arkowcy kładą flage my również kładziemy swoją obok i tym sposobem nasze flagi przez cały mecz leżą obok siebie, jak i my pozostajemy na swoich miejscach. Przed jak i po meczu praktycznie nic godnego uwagi.
Na Wembley 3 z Kategorii C z flagą na dolnych sektorach plus 1 dziewczyna. Na początku meczu podbija do nas kilkukrotnie większa ekipa Arki wraz ze swoimi kolegami z Cracovii i Lecha. Głównie Arka zaczyna się napinać. Chcą nas ośmieszyć kładąc swoją flagę na naszej. Nasza natychmiastowa reakcja i ich flaga momentalnie zostaje zerwana z naszej. Wtedy dochodzi do szarpaniny o naszą flage na szczeście udaje sie nam ją obronić. Na koniec dochodzi do słownych utarczek w które miesza się gość z Lecha i cała atmosfera sie uspakaja. Arkowcy kładą flage my również kładziemy swoją obok i tym sposobem nasze flagi przez cały mecz leżą obok siebie, jak i my pozostajemy na swoich miejscach. Przed jak i po meczu praktycznie nic godnego uwagi.
-
Byłoby lepiej dla was gdybyście nie ośmieszali się takimi relacjami...
Jeśli tak nazywasz położenie waszej flagi obok naszej, to gratuluje:

Mieliście zakaz eksponowania części z BGFR, a nie została wam zabrana tylko dlatego, że była w barwach.
Na inne honorowe opcje też nie mieliście ochoty, więc nie pierdolcie o jakimkolwiek postawieniu się.
I w ogóle byliście rozmowni...;)
Jedni i drudzy, banda c**** !
Jeśli tak nazywasz położenie waszej flagi obok naszej, to gratuluje:

Mieliście zakaz eksponowania części z BGFR, a nie została wam zabrana tylko dlatego, że była w barwach.
Na inne honorowe opcje też nie mieliście ochoty, więc nie pierdolcie o jakimkolwiek postawieniu się.
I w ogóle byliście rozmowni...;)
Jedni i drudzy, banda c**** !
-
ku*** o jakim zakazie Ty mówisz hahaha weź mnie nie rozśmieszaj...a co nie zerwaliśmy Wam flagi z naszej??????Zakaz ale zajebałes:).O jakich honorowych propozycjach piszesz bo nic takiego nie miało miejsca wiec po co piszesz takie farmazony.Mowisz ze się nie postawiliśmy a co uciekliśmy przed Wami?Co Wy w wogole chcieliście pokazać,przyszliscie w kilku krotnie większej liczbie i się popisac chcieliście.
Ostatnio zmieniony 20.10.2013, 20:02 przez Radek1930, łącznie zmieniany 1 raz.
-
z tego co sie orientuje jesteś ze Stalówki???hoolmen pisze:Stalowka jakosciowo bardzo dobra ekipa-po meczu skutych i aresztowanych 3 typow ze Stalowej Woli za race i swiece
-
Anglia - POLSKA
Na meczu ok. 50 Stomilowców z jedną flagą "Stomil Olsztyn".

Na meczu ok. 50 Stomilowców z jedną flagą "Stomil Olsztyn".

-
jezeli ktos zrobi taka flage jak napisales to chyba nie ukonczyl za wiele klas w szkole!maddog pisze:Jeszcze trochę a przy tych innych flagach jakie zaczynają się pojawiać na naszym sektorze ktoś zrobi flagę "Polish Fans From Polish"
-
Bez urazy,ale jakby byli bardzo dobrą ekipą, to nie daliby zawinąć swoich kolegów tak, jak zrobili to kibice koalicji Górnik-GKS, gdy po meczu psy chciały zawinąć typa z racą. Od razu jazda z psami i po sprawie. Psy się cofnęły,a koleś wmieszał w tłum.lospantalones pisze:z tego co sie orientuje jesteś ze Stalówki???hoolmen pisze:Stalowka jakosciowo bardzo dobra ekipa-po meczu skutych i aresztowanych 3 typow ze Stalowej Woli za race i swiece
-
no to zanotuj że przy tym incydencie było 8 od Nas i paru chłopaków z Zagłębia Lubin. Główna ekipa siedziała na innym sektorze gdzie nie dało wbić więc byliśmy rozdzieleni i po meczu każdy udał sie w "swoje rewiry". apropo 3 zatrzymanych to powozili ich po Londynie kabaryną i po niecałej godzinie wypuściliSpokojniePanowie pisze:Bez urazy,ale jakby byli bardzo dobrą ekipą, to nie daliby zawinąć swoich kolegów tak, jak zrobili to kibice koalicji Górnik-GKS, gdy po meczu psy chciały zawinąć typa z racą. Od razu jazda z psami i po sprawie. Psy się cofnęły,a koleś wmieszał w tłum.lospantalones pisze:z tego co sie orientuje jesteś ze Stalówki???hoolmen pisze:Stalowka jakosciowo bardzo dobra ekipa-po meczu skutych i aresztowanych 3 typow ze Stalowej Woli za race i swiece
Prawo jazdy and Polonez
-
Nie wiedziałem, przepraszam.mortarthor pisze:
no to zanotuj że przy tym incydencie było 8 od Nas i paru chłopaków z Zagłębia Lubin. Główna ekipa siedziała na innym sektorze gdzie nie dało wbić więc byliśmy rozdzieleni i po meczu każdy udał sie w "swoje rewiry". apropo 3 zatrzymanych to powozili ich po Londynie kabaryną i po niecałej godzinie wypuścili