Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

misiek1906

Post autor: misiek1906 »

z tymi składkami na wyjazdy to różnie bywa w klubach typu Skra, Jastrzębie, Kędzierzyn... W tym roku jak byliśmy w Kędzierzynie spiker informował że wyjazd do Olsztyna (jakieś 600km w jedną strone) kosztuje 10zł :roll:
iparts.pl
Abdul
Kontakt:

Post autor: Abdul »

misiek1906 pisze:z tymi składkami na wyjazdy to różnie bywa w klubach typu Skra, Jastrzębie, Kędzierzyn... W tym roku jak byliśmy w Kędzierzynie spiker informował że wyjazd do Olsztyna (jakieś 600km w jedną strone) kosztuje 10zł :roll:
To zależy od obrotności osób organizujących wyjazd. Wiele osób ma znajomych właścicieli firm, którzy pomagają czasami. Jak taki właściciel da z 500 zł zamiast na jakiś obiad to dla kibiców to i jemu to wyjdzie na zdrowie a i kibice będą zadowoleni.

Co innego jest mieć wszystko za darmo [czytaj Skra] a co innego płacić lub biegać po zaprzyjaźnionych firmach :)
Abdul
Kontakt:

OJ tym razem nie zrozumiałeś mnie.

Po kolei:

Piszę jak to w Rzeszowie.
Wyjazdy sami sobie finansujemy z rzutek i składek członkowskich. Troszeczkę dostajemy tez od różnych sponsorów i jakoś się to kręci :)

Przykładowo w najbliższy poniedziałek jedziemy do Roterdamu na mecz pucharowy. Koszty wynosiły 200 zł dla kibiców nie zrzeszonych w Naszym klubie kibica i 100 zł dla osób które są członkami stowarzyszenia i zapłaciły składki [resztę dopłaca stowarzyszenie].

KJto che jechać to jedzie a kto nie to niech finansuje resztę :)

Inne kluby ... to różnie.

Skra: Jest/było jak Żurek pisał. Autobus za Free jeździ po powiecie.

Inne kluby raczej jak Resovii same sobie organizują wyjazd.
Żurek

Post autor: Żurek »

Nie tak sami, bo macie jakiś sponsorów :wink: Nie ważne, jak coś to PM, pozdrawiam.
Abdul
Kontakt:

Żurek pisze:Nie tak sami, bo macie jakiś sponsorów :wink: Nie ważne, jak coś to PM, pozdrawiam.
Pewnie, że mamy :) Sami go sobie znaleźliśmy :)

Misiek, są różne formy sponsorowania swojej działalności ... każdy wybiera taką, jak mu odpowiada.

Naszym sponsorem, jest firma Joanna i nie ma się czego wstydzić. Obie strony są z tego zadowolone :)

Wszystko zależy od umowy jaką podpiszesz i co sponsor oczekuje w zamian za sponsorowanie. Jeżeli kibic się na to godzi a sponsor nie ingeruje w sposób dopingu to wszystko OK.
biały

Post autor: biały »

Ja sobie z ciekawości obejrzałem dzisiaj mecz Skra - Resovia i stwierdziłem na trybunach piknik totalny ze stron Sovi także . Na sektorze dla gości dużo dziewczyn , zabawa z miejscowymi maskotkami i jakieś rozmowy z "kibicami" Skry .

A tak pozatym to co było na transparencie/fladze który mieliściena górze sektora i który o ile się nie myle w drugim secie mieli miejscowi ?
obserwator pls

Post autor: obserwator pls »

''Fazi 3m sie'' chyba jakos tak?
podbijam pytanie o co chodzilo z tym transparentem?
Abdul
Kontakt:

Jeden z kibiców Resovii miał poważny wypadek samochodowy. ten transparent był pozdrowieniem dla niego.

Co do atmosfery na meczu niestety z racji pracy pozostałem w domu .... myślę iż w Olsztynie w następną sobotę będzie zdecydowanie lepiej ... pojedzie już troszeczkę inna ekipa :)
Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico »

W kwestii sponsorowania wyjazdów- nas tam kilka razy sponorzy klubu podratowali kwotą gdzies 20-30% kosztów wyjazdu bo niestety róznie to bywa, ale podkreslam ze była to pomoc BEZINTERESOWNA, ludzi którzy doceniaja nasz wysiłek, wiedza ze dzieki temu pojedzie kilka osób wiecej i doping bedzie lepszy i którzy zdaja sobie sprawe ze nie ubierzemy sie w reklamy i nie bedziemy krzyczec ich nazwy. Zdarzyło sie to 3-4 razy i takie coś rozumiem, bo juz napewno nie takiego uzależnienia od klubu jak ma miejsce na Skrze czy juz w skrajnym przypadku w Radomiu.
Pzdr
Parszywy_Królik

Post autor: Parszywy_Królik »

W Jastrzębiu 22 osoby autokarem (+ 2 kobietki), i 10 osób samochodami. Bardzo dobry doping przez cały mecz.
Abdul
Kontakt:

Właśnie skończyliśmy Nasz najdłuższy wyjazd. W Roterdamie było 33 kibiców Resovii. Wspólnie z miejscowymi sympatykami Reski było Nas ponad 50 osób :)

Doping dobry .... czyli tradycyjnie Nasi grali jak u siebie .....
Żurek

Post autor: Żurek »

Abdul powiedz mi czemu mecz z Nami przełożony jest do Krosna :roll: ?
Abdul
Kontakt:

Żurek pisze:Abdul powiedz mi czemu mecz z Nami przełożony jest do Krosna :roll: ?
Jeżeli ktoś interesuję się choć troszeczkę siatkówką, to zapewne wie iż ten sezon przejdzie do historii jako sezon Resovii. Niestety nie ze względu na wyniki - ale ze względu na głupie wpadki i jeszcze głupsze decyzje działaczy.

1. Odpowiadając na Twoje pytanie. W Rzeszowie mamy takich działaczy, którzy nie wiedzą jak sprawdzić kiedy hala jest wolna. W tym czasie zaplanowano Mistrzostwa Europy w Łucznictwie .... imprezę, której termin był znany od co najmniej 2 lat. Niestety, pomimo iż w Rzeszowie o tej imprezie mówiła się dużo w kręgu ludzi związanych ze sportem działaczom nie przyszło do głowy sprawdzić terminarza. Z racji tego, iż w tym sezonie niespodziewanie wszystkie drużyny ciągle grają w Europejskich rozgrywkach a Reprezentacja gra kaszanę, nagle zaczęło brakować terminów. Efekt - najbliższy mecz u siebie [a w tej rundzie dotychczas było 2 ligowe i 2 pucharowe] Resovia będzie rozgrywać w Krośnie. Powodów jest kilka, ale najważniejszy jest taki iż większość posiadaczy karnetów nie pojedzie na ten mecz - bo daleko, a klub nie ma zamiaru zapewnić swoim kibicom transportu - bo jak by wszyscy się zjawili to by miejsc brakło. Miejsc na hali jest 1500 a karnetów ponad 2500. Prosty rachunek - 1000 kibiców za dużo. I tym sposobem Resovia gra w Krośnie.

2. Sprawa z walkowerem dla Politechniki. Tak absurdalnej sytuacji to nawet twórcy "Piłkarskiego Pokera" by nie wymyślili. Dla ludzi, którzy jakoś średnio [lub wcale] nie interesują się siatkówką opiszę po krótce sprawę.
Resovia jedzie do ostatniej drużyny w Tabeli. na dole 4 drużyny walczą o utrzymanie a różnice są niewielkie. Politechnika jeszcze meczu nie wygrała. Resovia jest 5 w tabeli i gra dość dobrze pokonując po drodze nawet drużynę z Olsztyna. Mecz wygrywa Resovia gładko 3-1.
Niestety chwilę po tym rozchodzi się informacja, iż w Resovii zagrało na raz 4 obcokrajowców [co jest niezgodne z regulaminem rozgrywek]. Sytuacja ta miała miejsce 2 razy [chyba na wszelki wypadek, gdyby sędzia nie zauważył. Normalnie powinien być błąd ustawienia i punkty dla Politechniki - podobnie jak w koszu gdy za dużo obcokrajowców - nie mniej jednak sędziowie puścili grę] Po meczu zbierają się mędrcy z PLS-u i podejmują decyzję o przyznaniu Walkowera Politechnice. NA dole sytuacja zmienia się i dzięki decyzji przy zielonym stoliczku Politechnika opuszcza ostatnie miejsce.] Dzisiaj jakiś trybunał przy PZPS-ie podjął unieważnił decyzję PLS-u i przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia z sugestią iż najlepiej jak by mecz został powtórzony. Ale że terminów nie ma to najlepiej po ostatniej kolejce, tak na wszelki wypadek aby podjąć jedynie słuszną decyzję i pozostawić PW w PLS-ie.]

NA domiar złego Nasze gwiazdy - klub emerytów jak to się śmieją - grają bez ambicji. Odcinają kupony z wypłaty mając w d... Resovię. 0 zaangażowania w grę.
Il_Fanatico

Domyslam sie, ale pytam bo na podkarpaciu jest duzo ekip i są rózne cisnienia pomiedzy poszczególnymi :wink: a tak swoją drogą, Karpaty mają siatkarzy w II lidze czy coś sie tam dzieje na trybunach?
Abdul
Kontakt:

Nie myślałem nigdy o tym meczu w tych kategoriach .... w końcu to siatkówka .....

Do drużyny Karpat Krosno [siatkarskiej] nic nie mamy ... ale chyba nie o to chodzi .....

Podróżując po Polsce, różne ekipy się spotyka ..... mieliśmy przyjemność spotkać Stal Mielec, Wisłę z Lechią, Radomiaka czy Koronę Kielce ......

Zresztą do Krosna wybiera się duża reprezentacji Resoviaków [może nawet 2000] i myślę że nic nie będzie ... w końcu to siatka no nie?

Ale jak to mówią, pożyjemy zobaczymy :)
Il_Fanatico

Stilon Gorzów-KS Poznań

Kryzys w naszych szeregach niestety się pogłębia, na meczu zbieramy się w 10 osób co jest żenującym wynikiem i jeszcze rok-dwa lata temu było absolutnie nie do pomyślenia :roll: Szczególnie że goscie awizowali swój przyjazd o czym za chwile. O nas nie ma co pisać doping własciwie ograniczył sie do walenia w bębny, od czasu do czasu się odzywamy, moze raz czy dwa jakoś to wyglądało, cóż trudno powiedzieć co będzie dalej...
Gości 10, z czego 8 płci żeńskiej i 2 starszych facetów, wszyscy w jednakowych koszulkach, prowadza doping na siedząco walac bez przerwy w bębny, od czasu do czasu dało się usłyszec jakieś piski. Mieli ze sobą banner "Klub Kibica KS Poznań", wywiesozny w takim miejscu że nie byłoby trudno go zdobyć ale ze względu na skład gosci nie zamierzalismy przeprowadzać zadnej akcji w tym kierunku. Do końca sezonu został 1 mecz na naszej hali i 2 wyjazdy które odpuszczamy, plus byc moze play-offy na które nasze grajki mają obecnie duża szanse (dziś wygrana 3:2), ale trudno przypuszczac zeby z naszej strony coś się zmieniło na lepsze :roll: Może wspomiane play-offy i szansa na awans poprawi trochę obecną sytuację...

EDIT: Ile AZS-u w Sosnowcu?
Abdul
Kontakt:

Resovii w Olsztynie 4 osoby .....

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

:arrow: No comment
Reggie
Kontakt:

Post autor: Reggie »

Abdul pisze:Resovii w Olsztynie 4 osoby .....

Ja naliczyłem 3 osoby, jedna w barwach Resovii, ale być może ktoś mi uszedł uwadze...
Ten koleś w barwach Resovii potrafił momentami przekrzyczeć fan club Mlekpolu hehe
Il_Fanatico

Reggie pisze: fan club Mlekpolu
Zdaje mi się że AZS Olsztyn nie krzyczy nazwy sponsora, myle się ??
Abdul
Kontakt:

Reggie pisze:
Abdul pisze:Resovii w Olsztynie 4 osoby .....

Ja naliczyłem 3 osoby, jedna w barwach Resovii, ale być może ktoś mi uszedł uwadze...
Ten koleś w barwach Resovii potrafił momentami przekrzyczeć fan club Mlekpolu hehe
:) przekażę mu :)

I ty masz rację i ja .... NA meczu było 4 fanów Sovii w tym 3 na górze :)

A co do ilości miejsc .... to ja nawet nie wiem jak ta hala wygląda :P Dla mnie może mieć i 5.000 .... ale ile dokładnie to nie wiem ... a z liczbą na trybunach to czasem organizatorzy przesadzają i mogą coś majstrować [np. dostawiając krzesełka]

Czytałem na necie iż jest 1500 więc taką informacje podałem ..... pożyjemy zobaczymy ... Żurek wybierasz sie do Rzeszowa?

ps. Żurek jeszcze jedno pytanie .... czy na Pucharze Polski w Poznaniu mamy miejsce w jednym sektorze? Czytałem gdzieś na necie o tym ale nie wiem czy to prawda.
biały

Post autor: biały »

EDIT: Ile AZS-u w Sosnowcu?
AZS-u w Sosnowcu ok. 50 osób .
W_SG

Post autor: W_SG »

OT.

Czy Płomień Sosnowiec łączy coś z Zagłębiem Sosnowiec :>
Parszywy_Królik

Abdul pisze: czy na Pucharze Polski w Poznaniu mamy miejsce w jednym sektorze? Czytałem gdzieś na necie o tym ale nie wiem czy to prawda.
Tak dokładnie mamy miejsca w jednym sektorze, dokładnie w sektorze A3, w sektorze obok nas (A2) siedzi Bełchatów i Radom.
Mostostal, Olsztyn (B2) Jastrzębie, Sosnowiec (B3) czyli sektory naprzeciwko nas.
SJF

Post autor: SJF »

A ja mam takie pytanie do zorientowanych w żenskiej siatkówce. Czy to jest normalne, że dziewczyna jest prowadzącą doping? :lol: Bo właśnie widziałem kawałek meczu AZS Białystok - Nafta Piła i taka sytuacja miała miejsce! A po za tym w młynie AZS-u chyba 2 gosci z Jagielloni.

Ps. Jokera w Zielonej oficjalnie 0 - ehh samochód nawalił :?
TGB

Post autor: TGB »

SJF pisze:A ja mam takie pytanie do zorientowanych w żenskiej siatkówce. Czy to jest normalne, że dziewczyna jest prowadzącą doping? :lol: Bo właśnie widziałem kawałek meczu AZS Białystok - Nafta Piła i taka sytuacja miała miejsce! A po za tym w młynie AZS-u chyba 2 gosci z Jagielloni.

Ps. Jokera w Zielonej oficjalnie 0 - ehh samochód nawalił :?
Faktycznie, na AZSie w Białymstoku doping prowadzi kobieta. Jednak robi to na tyle dobrze, że nie ma protestów i nie domaga się zmiany młynowego.
A co osób z Jagi to stosunki na linii AZS-Jagiellonia nie są napięte. Częśc osób z AZSu chodzi również na mecze Jagi i odwrotnie.

PS Jagiellonii piszemy przez dwa I na końcu!
88lukasz

Post autor: 88lukasz »

W_SG pisze:OT.

Czy Płomień Sosnowiec łączy coś z Zagłębiem Sosnowiec :>
hmm nie, ale kazdy z nasezj grupy jest kibicem Zagłębia ;)
TGB

Post autor: TGB »

Il_Fanatico pisze:Zdaje sie że na AZS Białystok chodzi czarnulka88, może to ona ?
Raczej nie :P
:wink: Ciekaw jestem też tak swoją drogą jak prowadzenie dopingu wyglada w Politechnice Warszawa gdzie 80% składu to dziewoje ;)
Na AZSie Białystok nie jest jeszcze tak źle. Średnia liczebość młyna to 20 osób z czego maksymalnie 4 to płeć piękna.

Pomijając kilka wizualnych wpadek, AZS Białystok to całkiem kumata grupa jak na warunki siatkarskie. W dodatu jak wszyscy wiemy, udzielają się na kobiecej siatkówce co podnosi poziom trudności w zorganizowaniu czegoś konkretnego.
defens

Post autor: defens »

Parszywy_Królik pisze:
Abdul pisze: czy na Pucharze Polski w Poznaniu mamy miejsce w jednym sektorze? Czytałem gdzieś na necie o tym ale nie wiem czy to prawda.
Tak dokładnie mamy miejsca w jednym sektorze, dokładnie w sektorze A3, w sektorze obok nas (A2) siedzi Bełchatów i Radom.
Mostostal, Olsztyn (B2) Jastrzębie, Sosnowiec (B3) czyli sektory naprzeciwko nas.
czy PP jest kilkudniowy? bo tak mi sie wydawalo ze 3 dni trwa...jelsi sie myle to mnie poprawcie,a jelsi tak jest to sory z apytanie....ale codziennie bedziecie wracac do siebie? :D -pytanie do osob ktore beda na tm widowisku:)
Depresja

Post autor: Depresja »

Z tego co wiem to ta koleżanka ma trochę wyjazdów zaliczonych na Jagiellonie, a ekipa AZSu jak na klimaty siatkarskie jest w miarę kumata i stara się jak na swoje małe możliwości.

Śpiewają pieśni o AZSie a nie o Pronarze co w innych klubach nie jest standardem i za to duży plus już na początku, do tego maja wiele niestandardowych pieśni jak na siatkówkę.
Parszywy_Królik

defens pisze:czy PP jest kilkudniowy? bo tak mi sie wydawalo ze 3 dni trwa...jelsi sie myle to mnie poprawcie,a jelsi tak jest to sory z apytanie....ale codziennie bedziecie wracac do siebie? :D -pytanie do osob ktore beda na tm widowisku:)
W tym roku PP trwa od 7-9 marca, ze względu na odległość nikt (bynajmniej z Cz-wy) nie będzie wracał do domu, albo pojedzie na wybrany dzień turnieju. W przypadku pucharu wszystko jest kwestią indywidualną.
Parszywy_Królik

Wybaczcie, że bez edit ale sprawa z zupełniej innej beczki. PLS troszeczkę zmienił plany i zamiast Resovii będziemy siedzieć w sektorze z kibicami Radomia.
Il_Fanatico

Jak na jednym sektorze? :roll: Kto to wymyślił? :shock:
Abdul
Kontakt:

Il_Fanatico pisze:Jak na jednym sektorze? :roll: Kto to wymyślił? :shock:

Ciekawy klucz doboru ekip w jednym sektorze ......

Pożyjemy zobaczymy jak będzie ......

a co do wyjazdu to chyba większość ekip jedzie na cały turniej ... wozić sie po Polsce to jakoś nie jest przyjemne .... Resovia ma do Poznania jakieś 11 godzin pociągiem ... wiec średnio widzę powrót :P
photomachine

Post autor: photomachine »

spóźnione foto mojego autorstwa ( www.photomachine.fora.pl ) z meczu

PŁOMIEŃ SOSNOWIEC - AZS CZĘSTOCHOWA 16.02.2008
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Il_Fanatico

W Świdniku na Avii 1 osoba od nas incognito, był planowany skromny ale oficjalny wyjazd (niespecjalnie rozgłaszany rzecz jasna), jednak nie wyszło, w sumie nic dziwnego patrząc na naszą ostatnią "formę". Avia początkowo zbiera się w 4 osoby potem dobijają do ok. 15 młodzieżowego składku, wywieszają jedną flagę i dopingują w asyscie bębna dosyć nieźle. Tyle...

P.S.Abdul, co to się stało że wasi ziomkowie z Jastrzębia zaliczyli 0 w Radomiu ??
Abdul
Kontakt:

Il_Fanatico pisze: P.S.Abdul, co to się stało że wasi ziomkowie z Jastrzębia zaliczyli 0 w Radomiu ??
Nie wiem ..... a teraz taka ciekawostka Resovii w Krośnie około 2.000 :) Ale czy to się liczy za wyjazd?

ps. tak jak pisałem, nic nie było z Karpatami :)
Il_Fanatico

Morze Szczecin-Stilon Gorzów

Pewnie zorientowanych w siatkówce zdziwi tytuł, ale mimo że dziś graliśmy ze Stalą Nysa to o tym meczu wspomne tylko w paru zdaniach na koniec, a chciałbym napisać o meczu który odbył się dokładnie 5 lat temu, a był to nasz pierwszy w historii wyjazd.
A czasy były to dziwne, klimaty raczej bardziej typowo siatkarskie niż dziś, ale nie brakowało także ludzi bardziej zorientowanych kibicowsko. Do dziś z tamtego okresu (nasz ostatni sezon w ekstraklasie jak dotychczas) aktywnie działają 3 w porywach 4 osoby. Wracając do meritum, do Szczecina na mecz który miał decydowac o uniknięciu barazy o utrzymanie w PLS udajemy się szczelnie wypełnionym autokarem, jadą 52 osoby jednakże na sektorze meldujemy się w równe 50 gdyż jechały z nami także 2 narzeczone siatkarzy. Pierwszy błąd został popełniony już na starcie gdyż nie wpuszczono do autokaru 3 osoby nastawione na mocniejsze wrażenia, niestety decydowała o tym pewna osoba która całe szczescie po spadku z PLS przestała się udzielać... Tak jak powiedziałem w naszych szeregach było wiele niezbyt odpowiedzialnych kibicowsko więc w drodze z autokaru na hale jedna z dziewczyn od nas traci szal na rzecz miejscowych ale bynajmniej nie mam na myśli kibiców Morza. Na samej hali długo czekamy na wejscie na sektor, atmosfera dosyć napięta ale ostatecznie na ok. pół godziny przed meczem wchodzimy startując od początku z głośnym dopingiem. Nie jestem dzisiaj pewny ale byc może dołaczyły tam osoby które dotarły na własną rękę. Jeszcze przed meczem jeden z miejscowych wbiega na nasz sektor, później przypadkiem się dowiedziałem że polował na flagę, ostatecznie zostaje zawiniety przez ochroniarza. Na meczu prowadzimy nieustający głośny doping, według zgodnej opinii kompletnie zdominowaliśmy gospodarzy których było ok. 30 głownie dziewczęcego składu, z monotonnym dopingiem wspomaganym przez znanego z meczy kadry Grzegorza Kułagę. Prezentujemy na tym meczu ogromną sektorówkę w barwach miasta (tu musze nadmienić że z pewnych powodów o których nie będe się rozpisywał, jesli ktos jest zainteresowany to priv, w tamtym sezonie nie skandowaliśmy "Stilon", jednakże chodzilismy w barwach, mniejsza o powód, całe szczescie szybko powrócilismy do normalnego stanu), na początku rzucamy także 50 serpentyn. Po meczu jesteśmy długo przetrzymywani na sektorze, w drodze do autokaru miejscowi obserwują nas, ale wiadome służby do niczego nie dopusciły, w sumie dobrze bo pewnie w tamtym czasie skonczyło by się to w oczywisty spósob. Powrót do Gorzowa wybitnie melanżowy, ogólnie cały wyjazd był można powiedziec impulsem do rozwoju naszej grupy, chociaz po spadku doszło do pewnego zahamowania. Jednakże liczby wyjazdowej ze Szczecina pewnie jeszcze długo nie pobijemy....

A dziś na meczu ze Stalą zbieramy się w 14 osób z niezłym dopingiem, gości ok. 5 chyba rodzina zawodników, klaskali od czasu do czasu przy zagrywce swoich.

Pzdr
Abdul
Kontakt:

W Olsztynie 30 osób z Resovii ... jest to pierwszy zorganizowany wyjazd kibiców Resovii do tego miasta odkąd awansowaliśmy do PLS. Mecz bardzo zacięty :) Doping z jednej i drugiej strony dobry. Ponieważ sędzie troszeczkę "drukował" wynik - z naszej strony były kulturalne wrzutki na sędziego .... a poza tym bez historii :)
ODPOWIEDZ